Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bluemirage

őstag

Az előzmények:
    TL-600VPN-es vezetékes routerem haldoklik, néhány óránként elveszíti a hozzá csatolt AP az Internet-et, csak akkor éled újra, ha a vezetékes router diagnostic fülén pingelek, vagy egy vezetékes eszköz belép a hálózatba és az internetre! Sajnos bármely hozzá kapcsolt AP-vel eljátsza ezt (TP-Link, Dlink) és az AP-re beállított, a routert célzó ping watch dog sem tartja életbe a kapcsolatot, a mögötte lévő AP sajnos leszakad a INTERNET-ről... De a hálózaton fenn marad és elérhető. A vicces az, hogy ha ki be kapcsolom az AP-t, akkor elvileg újra csatlakozik a routerhez és ezért kellene, hogy INTERNET-et is kapjon... de nem. A Router csak akkor ébred fel az alvásból, ha egy vezetékes eszköz a LAN portján keresztül ki akar menni a NET-re. Próbáltam más LAN aljzatban, hátha az aljzat haldoklik... de semmi. Ilyennel még nem találkoztam. Sajnos a hiba egyértelműen a vezetékes routeré. Az első ötletem az volt, hogy egy normális fém aljzatos vezetékes routert keresek... de aztán inkább egyszerűsítek. Router + Wifi legyen az egyben.
    A kábelnet sajnos légkábelen jön be, így a belső villámvédelem hiánya is aggasztó a jövőre nézve (a router tudja), de hát ez van... :(

A lakás Cat6 Ftp-vel van kábelezve és WiFi-re csak 1-2 mobil telefon kapcsolódik. A komolyabb, nagyobb képernyőt érintő dolgok kábelen történnek (TV, asztali gép) nincs egérmozizás, vagy A4 felületű képernyő előtti gubbasztás, így elvileg egy 5Ghz-es N-es router is időtálló lehet.

Olyan Wifi routert keresek ami:
    - belefér 40 eFT-ba.
    - Nem magasabb antennástól, mint 31 cm-es
    - Lehet N-es is, ha van 5Ghz (társasházi lakás :( )
    - Árnyékolt kábelt tud fogadni a LAN portja (a céges Draytekek pl. ilyenek, de azok már drágák)
    - A bejövő internet 30 megás és a jövőben sem a nagy csomagokat fogjuk használni, mert tényleg csak böngészünk.
    - Gigabit LAN is jó lenne, de ez nem killer kritérium.

Amit próbáltam: rákerestem a fém (ezt szót csak a topikgazda birtokolja) :), aztán az árnyékolt és ftp szavakra, de nem találtam olyan WiFi routert, ami árnyékolt kábelhez jó, hogy mindig legalább az egyik felén legyen földelve a kábel árnyékolása...
    Amit még próbáltam: topik összefoglaló, de ott több régi router van, vagy nem felel meg a kritériumnak.

Új hozzászólás Aktív témák