Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Remélem ide való.
Kész az Aimesh.
Kényelem: szuper.
Sebeség: van gond, főleg wifin, mainban is nodeén is
5Ghz 130mb körül up&down
2.5 Ghz 100mb körül up&down mindkét helyen.Kábel
main 5-600mb fel,lenode 100-130mb fel,le
Ugyan ez szolgáltatóin
5 ghz 350-450mb fel,le
2.5 ghz 100-150mb fel, lekábel 900/900
Mi lehet a gond?
Asusokban sima mesh van, nem állítgattam semmit.
Szolgáltatóin Wan->bridge, wifi kilőve mind.
A bedöglött saomi simán hozta lan/wfin is 6-700mbt. Azon a helyen, ahol most a node van, ugyan azon kábellel.
-
törölt tag
Arnee01 Köszi. Ha még lenne kedven megnéznéd hwnat alatt is?
Nem is a mostani felállás miatt voltak/vannak kételyeim, azt röhögve kell bírnia, meg nem is a Node miatt. Annak a jövőben sem kell jelentős terhet vinnie. Viszont az első routernek jelenlegi állapotban két iptv, zene streamer, Node, plusz két noti 5Ghz-n ez sem sok, de felmerül egy esetleges igény egy pc + nas vonalra is, ezek, ha lesznek 0-24h és a nas néha keményen rángatva lenne, annyira, hogy jó lenne azt primerre tenni, mert eddig primernek a Nodet gondoltam, ám ez felállás bizonytalan. Szeretném is elkerülni, csak nem bántam volna, ha nyugodtan vinné ezt a lehetőséget is. Switch ide-oda.
Viszont az összeg annyira tetszik, hogy nem mennék már feljebb, marad minden az eredeti elképzelés szerint. Köszi a törődést kess
-
törölt tag
válasz
Arnee01
üzenetére
Köszi. Én is ezt a tanácsot kaptam, és a napokban meg is kell rendelnem valamit, mert 4.-től szükség van a wifire ott is ahol jelenleg nincs. Azonban a router gondok topikban olvastam, hogy valakinél 100% a proci terhelés, meg szerintem a ram is elég magas, rákérdeztem, de ott még nem kaptam választ. Szóval te elmondanád mi van a routeren (iptv, lan, etc és mennyi)? Mennyi velük a proci & ram terheltség, melyik fw-el?
-
törölt tag
OK, beszélek a szolgáltatóval bridge ügyben, ha szerintük mehet, megrendelem az első változatot, thx. AX-re nem mennék, nincs szükség rá azt gondolom nem is kell a jövőben sem, így nem éri meg nekem az árkülönbözet, marad akkor parlagon a sávszél 1 kliensnél és csók, nem tragédia az sem.
-
törölt tag
Tkom itt is, viszont most lett optika. Még nem rendeltem meg a cuccot, így hasznos az infód, mindenképp beszélek velük vásárlás előtt.
dkess: Ha lenne olyan router, ami kihasználja a teljes sávszélt, azt nem bánnám. Nem mintha kevés lenne az 867, de ne legyen már parlagon a maradék sem. Szabjuk akkor az árat 50k ra, a kettő routerre. Mesh első olvastra nem tűnik bonyolultnak. Ma még lesz időm futok pár kört a bedöglött Xiaomival is, hátha fel lehet azt ébreszteni. Azért háromnapos 17k router nem adom ilyen könnyen, ráadást működés közben egyszer csak halál.
-
törölt tag
Köszi.
Ha ez kell, hogy rendes net legyen, legyen. Csak nem szeretném túl bonyolítani sem, a két routert sem értem, miért, hisz van egy szolgáltatói, ami befedi a ház háromnegyedét. Gondolom ezek jobbak, de, ha előttük szar van a (szolgáltatói), akkor nem mindegy? Vagy az csak bridge lenne, közvetlen mellé menne az egyik Asus (akkor ebből kell mennie két Ip tv-nek is) az szórná a wifit, majd ettől menne a cat7 a másik Asusba a ház végébe? Jól értem? Ha így jobb sebességben, de főleg stabilabb, mehet, de segítened(segítenetek) kell bekonfigolni, mert egyedül neki nem megyek.
-
törölt tag
Igazából semmi különös, 1 fal, ez kb. 15 centi vastag, meg egy üveg fal ami kb. a fele, 100nm nettó négyzetméter földszint,a ház első felében a szolgáltatói, ellenkező oldalon a vásárolt. Tehát kb. 15 métert kell két routernek látnia, a szolgáltatói most a ház 3/4-ben elég, de kell a maradék is, mert ott az iroda is, meg pár kütyü. Azokon kívül, mit írtam, ennyit kell tudnia. köszi
-
törölt tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Szevasztok!
Router kellene, aminek van 3 db gigabites portja, 2.4 és sz 5 Ghz-t összetudja vonni, simán vigye wifin is az 1 gigát, stabil szoftver, ne dobáljon el, ne omoljon össze 20 eszköz csatlakozásakor. Gondoltam ez majd jól hozza a Xiaomi MI Ac 2100, három nap után bemondta az unalmast, használat közben eldobott mindent, csak a system led villog, bele menni sem tudok, sem appal, sem böngészővel, resetre nem reagál. Szóval a xiaomit mint olyan kizárva. Ár majdnem mindegy, csak atom stabil legyen. Köszi
-
törölt tag
Asus rtn12 d1 problem.
A készülék ki lett próbálva mind a három működési módjában (wireless router,repeater,acces point), a wireless router dhcp-vel és ppoe-vel is, de internet kapcsolat nem jött létre. Gyári firmware-el és az asus oldaláról letöltött legújabbal is.Az admin felületen folyamatos figyelmeztetést kapok a dátum szinkronizációra (2015.jan) Direkt bekötés(modem kihagyása) esetén sem sikerült internet kapcsolatot létesíteni. A modemet és a routert két külön hálózatnak kezeli. Valami ötlet?
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ismét köszönöm. Berendeltem.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Vazz. [ezt ] rendeltem, ez most akkor a fasza vagy a szívás? Mert ha benéztem már küldhetem is vissza, pedig még itt sincs. )
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igen, értem. Köszönöm. Már megrendeltem. Erre asszonyka már az udvarra is szeretne

Akkor, kábelen félútra rakom, majd veszek még egyet, és az megy repeaterbe. Akkor meg már a nagy réti tehenek is lóghatnak a wifinken.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
ok Köszönöm.
Én azt hittem, simán kikerülhet a a zte, de ezek szerint nem.
A második eset problémásabb. Igaz összetudnám őket kábelen kötni, de akkor oldalra kerülne az asus és két üvegfalon át érhetne a jel a kívánt helyiségbe. Az meg ölég problemás. Ez a a szegény ZTE, ha a üveghez teszem az üveg túloldalán, már alig van valami. Aztán meg ott van még a másik üveg felület.
-
törölt tag
Hello!
Picit olvasva itt kinéztem asus rt-n12, de kérdezek, mert az a tuti. Van egy szolgáltatói ZTE 931 VII V2.0, kb. egyéves, nincs nagy gond vele, de a hatótávja mára kevés lett. Nőtt a ház 6 méterrel.
Szóval vidék, 10/0,5m sebesség a környezetben még öt db. wifi. A router helye természetesen a ház első helyiségében, erős wifi jel meg a tök utolsóban kell. Ez max. 20 méter, a wifi útja viszonylag tiszta. Elsőre konnektoros repeater néztem, de annyiban van az rtn12 is. Szóval kitenném a zte-t, az asust meg a helyére. Várhatom ettől, hogy a leghátsó helyiségben jóval erősebb jel legyen? Ha ez nem jön be, akkor meg félúton berakhatom az asust erősítőnek?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Gigabyte B450 Aorus Elite - Leírást olvasd el -
- Retro Acorp Socket 7 PC, Pentium MMX CPU, 32 MB RAM, Windows 98
- Asus H81M-A LGA 1150 alaplap, 8 GB DDR3 RAM, i3-4370 CPU
- iPad Pro 10.5 (2017) 256GB tökéletes állapotban, dobozában
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Silver - HUN- MW1G3MG/A 3 év gar
- Bomba ár! HP Probook 450 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRX9 notebook - i5 13450HX 32GB DDR5 512GB SSD nVidia RTX 4050 6GB WIN11
- Samsung Galaxy S24+ / GyáriFüggyetlen / 12/256GB / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3766, 100% Akksi
- Doxa férfi óra - 166.90.101.20 - D-Sport férfi karóra
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Dr.NX