Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz Spuri2000 #40358 üzenetére

"A vevő oldalon van egyáltalán 5 GHz eszközöd?"
    Ha nem lenne miért kérdezném?

@kali:
    Nem vagyok szakértő, mert nem annyira érdekel a téma, de nagyrészt azért tisztában vagyok az alapokkal, ill. utána szoktam nézni mielőtt kérdezek.
    Akkor kicsit részletesebben:
    - Próbáltam sávot váltani, de legalább egy tucat másik hálózat mellett tök mindegy volt hova állítom...
    - Laptopban 2.4/5GHz 2 sávos Centrino van, mobil: SGS3, tud 5GHz-et, de csak 1 sáv.
    - Az 5GHz-et is próbáltam (UPC modem/router), ott egy árva hálózat nem volt, 110mbit körül hozott szobán belül, másik szobákban 80mbit körül, a legtávolabbi ponton már szar volt a jel, vagyis arra is rájöttem, hogy távolság/falak szempontjából a 2.4GHz valóban jobb. Viszont dualban ezzel nem lenne gond.
    - Most 2.4-en szobán belül 40-80mbit emlékeim szerint, másik szobában 20-40, legtávolabbi ponton 2-15 között. Egyrészt ez 2-3 hónapja jobb volt, másrészt a szórás is kisebb volt sokkal. Korábban 2.4-en is, nomeg 5GHz-en is. Itt most hol jó, hol töredék sebességet hoz. Itt inkább interferencia gond van.
    - Antenna: Úgy láttam mintha lennének külön antennás modellek is. Ill. a több sáv miatt kell is, nem? Pl. külső és belső antennák külön 2.4 és 5GHz-re. :F

Bónusz kérdés: Akkor antennában az Asus nem egyértelműen jobb a TP-Linknél? Családi házban később ez számítana vagy inkább nagyobb területre mindenképp vmi repeater a jobb megoldás?

@Shingen:
    És a 3600 megfelel arra amit leírtam?

Új hozzászólás Aktív témák