- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Pajac: Átlátszó fém
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
kungzi
veterán
sziasztok
upc 120-s netem van és szeretnék hozzá venni routert
TP TL-WDR3600 vagy TP-LINK TL-WR1043ND Routert?
a lényeg, hogy a max sebesség átmenjen kábelen a fő gépre és erős legyen a wifi
melyiket ajánljátok?
-
törölt tag
-
OldAkita
aktív tag
Az új mérés előtt kipróbáltam egy 40-es, egy 60-as és egy 75-ös jelzésű égőt.
Az alábbi értékeket mutatta
40=38,7
60=58
75=71.8
A 75-öst hagytam bent és mellédugtam a routert, de előtte fizikailag eltávolítottam az usb portból a wincsit.
Ekkor, kikapcsolt router állapot mellett 72.0-72.4 W közötti mozgát produkált.
Középértéknek vehetjük a 72.2W-ot.
Bekapcsoltam a routert, wifi is tiltva volt.78.2-78.8W közötti mozgást mutatott.
Középértéknek vehetjük a 78.5W-ot, ami azt jelenti hogy helytállónak bizonyult az előző mérésnél tapasztalt
6.3W-os alapműködési fogyasztása az Asus AC56U-nak.
Rácsatlakoztattam az usb 3.0-ás portra az Adata HD710-es wincsit, torrent leállítva volt, a fogyasztás 80.9-82.4W között kezdett ugrálni.
Középértéknek vettem a 81,6W-ot ami azt jelzi hogy a hdd most 3.1W-ot fogyaszt.
Elindítottam egy filmmásolást az Adata wincsiről a PC wincsijére, ekkor felugrott a fogyasztás a 83,0-83,8W közötti tartományba.
Középértéknek a 83.4W-ot vettem, így megállapítható hogy az Asus AC56U 11.6W-ot fogyaszt, amikor adatmozgatás történik a rákötött USB 3.0-ás wincsivel.
Az Adata HD710-es wincsi pedig
4.9W-ot eszik adatmozgatáskor
3.1W-ot pedig nyugalmi állapotban
Persze ez sem nyugalmi állapot, mert amikor a tenyerem ráfektetem, érzem hogy kerreg néha.
A fogyasztásmérő egy belépő szintű SilverCrest, Lidl-ben vásárolt.
Viszont többet nem vagyok hajlandó az asztal alatti kábelrengetegben turkálni
Vagy ebben a ftopicban vagy az AC56U sajátjában van mérési eedmény a bekapcsolt wifiről is, most, bekapcsolt wifi-nél plusz 2.5W fogyasztás jelentkezik, Tehát a router üzemi fogyasztását kb 14.1W-ra taksálhatjuk. -
TeeJay
félisten
válasz
OldAkita #33190 üzenetére
ugye a fogyasztásmérővel úgy mértél hogy mellé bedobtál ugyanazon elosztóra egy fix 60wattos izzót és a többletet számoltad el a router fogyasztására?
az olcsóbb mérők sajnos pont 10watt alatt pontatlanok sőt 5watt alatt nem is igen tudnak érdemlegeset mérni, ezért szokás azt csinálni hogy együtt mérjük egy izzóval amit felnyomsz vársz pár percet hogy rendesen bemelegedjen és megnézed mennyit fogyaszt majd bedugod a routert is és az extra fogyasztást könyveled el.így legalább 60-70watt közötti tartományt fog mérni a mérő ami már jóval pontosabb lesz
-
válasz
stickermajom #33189 üzenetére
Az összes gigabites portokkal rendelkező ajánlott kategóriás típus megfelel az elvárásaidnak.
20k alatt: Asus N15U/N16/N56U, TP-Link 1043NDv2/3600/4300
20k felett: Asus N56U/N66U/AC56U/AC66U/AC68U, TP-Link 4900/Archer C7
Nem mindegyik AC-s eszközre van még custom firmware de nagy valószínűséggel rövid időn belül lesz. -
OldAkita
aktív tag
válasz
tibz03 #33188 üzenetére
Engem is izgat az energiaköltségek minimalizálása. Jó hónapja van egy fogyasztásmérőm, amivel lemértem AC56U routerem fogyasztását.
Böngészés közben 6.3W-ot eszik és ekkor még nincs rákötve az Adata HD710-es USB 3.0-ás HDD. Ha megindítok közben egy letöltést is, egyelőre a PC wincsijére, ez egyáltalán nem befolyásolja a router fogyasztását, marad 6.3W-on.
USB 3.0 portjára rádugom a hdd-t, a fogyasztás elkezd ugrálni 8.1-9.5W között. Hozzáteszem, mielőtt a mérést elkezdtem volna a router kezelőfelületén eltávolítottam a hdd-t, tehát amikor újra rádugtam, akkor is eltávolított állapotban volt, a torrentezés -le-fel szünetelt. Ezt nem is változtattam meg, hanem a filekezelővel megindítottam egy 22GB-os film másolását a PC wincsijére. Ekkor a fogyasztás felugrott 9.9-10.1 W-ra. Megindítottam egy torrent és egy sima letöltést is, egyszerre, de most már a routerre kötött wincsire. A fogyasztásmérő változatlanul 9.9-10.1W között mozgott, pedig a wincsi olvasott és továbbított a PC-re, valamint írta a rá letölött adatokat, egyszerre.
Ebből az szűrhető le hogy a 24/7-ben használt routerre kötött hdd átlagos használat mellett, hozzávetőlegesen 3.8 W-ot fogyaszt.
Mikor befejezte a filmmásolást a PC-re, leállítottam a torrentet is, a sima letöltést is. Némi kerregés után megnyugodott és a fogyasztásmérő stabilan 8.1W-ra beállt. Feltételezem, ha a magára hagyott hdd nem tölt se fel se le torrentet, se egyebet, akkor a router alapjáraton forgatja csak és ebben az esetben kb 1.7-1.8 W-ot fogyaszt.
Összegzésképp megállapítható, az én rendszeremben, 24/7-ben, óránként kb 3.8W fogyasztás tapasztalható ha adatmozgás történik. Ha nem, akkor kb 1.8w fogy.
Szóval az AC56U lecsökkenti a hdd egyébként is elég alacsony fogyasztását, ha működésére nincs szükség. -
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy milyen routert ajánlanátok a következő elvárásokkal:
- Gigabites portok
- Custom firmware telepítési lehetőség (lehetőleg Tomato érdekele) és ezáltal OpenVPN használata -> ez a legkevésbé fontos, megoldom max máshogy.
- Stabil működés
- 120-as nettel elbírjon (wifin is lenne használva, szóval n-es alá nem adom)
- Dyndns menjen gyári szoftverbőlEddig 1043ND v1-et használtam, most sikerült brickelni, amíg visszaállítom is kéne egy router. (Ez már amúgy is csereérett volt.)
Előre is köszönöm!
Üdv
-
tibz03
őstag
válasz
Gubek-Einste #33187 üzenetére
Elérhetőnek elérhető lenne folyamatosan, csak nem pörögne 24/7-ben, csak amikor épp hozzá akarsz férni valami rajta tárolt adathoz, mint ahogy egy számítógépben is lekapcsol a HDD üresjáratban (ha ez az opció az energiagazdálkodásnál be van kapcsolva). Számomra az lenne logikus, hogy ezt egy router is tudja. De akkor ezek szerint ez nem így működik...
-
-
tibz03
őstag
válasz
Gubek-Einste #33184 üzenetére
Akkor melyik az a router, amelyik ezt tudja? Vagy honnan tudhatom ezt meg egy adott routerről? Milyen specifikációt kell nézni?
-
rico6
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #33179 üzenetére
köszönöm! egy próbát megér
-
-
tibz03
őstag
Sziasztok!
A kérdésem az volna, hogy ha egy USB-s routerre rádugok egy külső HDD-t, akkor a router képes azt energiatakarékosan kezelni? (Gondolok itt arra, hogy csak akkor kapcsolja be a router a HDD-t, ha a hálózatról el akarom azt érni, aztán bizonyos idő elteltével ki is kapcsolja.) Vagy pedig folyamatosan pörög a HDD, amíg rá van dugva a routerre?
-
-
-
válasz
Hysterycs #33175 üzenetére
szia,
elvárások függvénye, illetve nem mindegy, hogy melyik netgear 300-as típus, mert abból is van jobb és valamivel gyengébb is.
ár/érték arányban jó a tl-wr841nd, pláne a v8, de például egy nergear wnr2000 nem véletlenül kerül(t) a duplájába.
nem írtál netes sebességet, de úgy 50 - 60 megabit/sec sebességig az asus rt-n12 d1 is megfelelő lehet még a tl-wr841nd v8 mellett.tgabor94, szia, jó az rt-n12 d1 - a fent írt netes sebességig -, wifi szempontjából annyi az eltérés a tl-wr740n ellenében, hogy a jelenlegi routered csak 150-es és egy antennás (1 * 5 dBi), a kiszemelt pedig 300-as és 2 * 5 dBi antennás, viszont fontos tudni, hogy a két antenna előnye csak akkor lesz érdemlegesen kihasználva, ha az ellenoldali eszköz is 300-as és mimo képes, ellenkező esetben nem várható jelentős javulás.
a vályogfal sajnos elég nagy ellensége a wifi kapcsolatnak, az eszközök típusától függetlenül is. -
tgabor94
csendes tag
Sziasztok. Új routert szeretnék venni, mivel a régi, TP-LINK TL-WR740N folyamatosan eldobta a kapcsolatot (az internetszolgáltatóm szerint a TP-LINK-es ügyfeleinek általában mindig probléma van), és a wifi jel is nagyon gyenge, a szobán túl nem is nagyon jut át (nem tudom mennyire befolyásolja ezt az, hogy vályogfal). Én egy ASUS RT-N12-re gondoltam, de nem tudom ez mennyire megfelelő, milyen erős a wifi jelerőssége, a segítséget megköszönném, vagy ha lenne más ami jobb ebben az árkategóriában, azt is megköszönném, csak ne TP-LINK legyen.
-
Hysterycs
tag
Sziasztok,
csak minimálisan vagyok képben routerek terén, eddig egy Netgear Wireless N-300-at használtam, tökéletesen elég volt minden téren amit kínált. Most azonban muszáj lecserélnem, a kiszemeltem egy TP-Link TL-WR841N. Ez a router megbízható? Tudja azt a szintet, mint az előző netgear? Amúgy 2 gép lenne kábelen rákötve, Wi-fin pedig egy laptop, és 2-3 mobil menne róla. A modem eddig egy Cisco EPC3212 volt, ezután Cisco EPC3925 lenne.
Köszönöm a segítséget!
-
rico6
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #33173 üzenetére
köszi! usb még jól jöhet, annyira nem nagy az árkülonbség...a Glitel modemet, meg csak azért kérdeztem, az van kéznél szolgáltatótól - ha megteszi, nem kell vennem
-
-
rico6
csendes tag
sziasztok! adsl nethez néztem ki [link] TP-Link TL-WR842ND routert + Glitel GT-318RI modemet... kérdezném, ez a kombó így megfelelo lenne?
-
krealon
veterán
válasz
Gubek-Einste #33166 üzenetére
"Nem elég csak a router-en antennàt cserélni, a kliens eszközön is kellene.
Tablet-en nem lehet antennát cserélni, a TP-Link 725N adapternek pedig nagyon kicsi antennája van.
Nem érdemes antennát cserélni mert nem jelent valòs többletet."Ez egyszeruen nem igaz.
Az antenna hatasa adasi- es veteli iranyban is ervenyesul, ellentetben az adasi teljesitmeny novelesevel, ami csak az egyik iranyban hat.
Nyilvanvaloan ezeket keverted ossze.
Az antenna nem "erositi" a jelet, hanem fokuszalja. Egy kis (pl 2) dBi jelu antenna gyakorlatilag minden iranyba egyenletesen sugaroz, egy nagy dBi ertekkel jelol pedig csak egy kis ter reszben hatasos, vagyis a nagy dBi-s antennaval jobban kell "celozni". -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #33169 üzenetére
Meg mikor lesz dd-wrt FW vagy más egyedi FW rá?
Szerk: Arról már természetesen igen
Amúgy nekem is van már TP-Link cuccom igaz nem egy negyedik router személyében hanem: TP-LINK TL-WN722NC 150M Wireless USB adapter+ 4 dBi antenna+USB bölcső
Szomszédban pedig van egy ilyen: TP-Link TL-WR740N - Olcsó húsnak híg? - logout cikk
Arra kerül majd egy dd-wrt
-
törölt tag
Ezt az imént kaptam a Facebookon hírdetés formájában:
https://www.facebook.com/dslinkhungary
hö ?
Két antennás ennyiért... Persze sosem hallottam eddig róla...
-
schulc99
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #33166 üzenetére
Akkor csak a reménykedés marad, hogy elég lesz a router egymagában, mindenféle egyéb beavatkozás nélkül.
Az uncsitesomnak segítettem volna, de nem gondoltam hogy ennyire bonyolult lehet egy jó wifi net használhatóvá tétele.
Egyenlőre ha be lesz kötve nála a mikros net akkor megveszem neki a routert és próbálgatunk majd egy keveset hogy hol a wifi hatókör vége.
Ha nagyon nem akar működni akkor visszatérek ide és újból kezdem tanácsok kérését, hogy mit kell még venni vagy éppen cserélni.Nagyon köszönöm az eddigi segítséget.
-
-
jsk
senior tag
válasz
Gubek-Einste #33123 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
-
schulc99
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #33163 üzenetére
"Mindkét oldalon kellene erősíteni a valós többlethez"
Ezt hogyan kell érteni?A laptopokba és a tabletekbe pl. TP-Link TL-WN725N kell venni? Ezzel lehetne nővelni a vételi erősséget, a routeren pedig esetleg az antennát lehet cserélni?
-
-
schulc99
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #33161 üzenetére
Ez már nagyon szakmai kezd lenni.
Egy router beüzemelésével még elboldogulok, de ha kettőt kell összehangolni akkor az már sok nekem.
A két router pedig árban húzós lenne.
Ha nincs olcsóbb és egyszerűbb megoldás akkor marad a TP Link és a reménykedés hogy elég erős lesz a wifi jel az egész házban. Legfeljebb az antennát kapásból cserélem 8-asra, hátha segít valamit.Köszönöm a segítségedet.
Kellemes Ünnepeket. -
-
-
schulc99
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #33155 üzenetére
1.
Ezek szerint az Asus-nál a márkanevet kell megfizetni, mert valamivel drágább a Tp Link-nél, de a tudásuk azonos.
Egyenlőre akkor megfelel a Tp Link, amíg nem lesz elérhető valami megfizethető AC- router, ami valószínűleg nem most lesz.
Honnan tudom vásárláskor hogy a Tp Link v8-as? A boltban csak mellébeszélnek és próbálnak rám sózni valamit, ezért ha megtudnád mondani hogyan tudom ellenőrizni hogy valóban v8-ast kapok a boltban.2.
Itt is valószínűleg jó lesz a Tp Link. Azonban ha gyenge lenne a wifi jel a ház valamely részén akkor mivel lehetne felerősíteni a jelet?
Fenteb olvastam pont ezzel kapcsolatosan egy kérdést, de sajnos két gyerek mellett az ár a fontos. Van olyan eszköz ami olcsó és alkalmas a wifi jelerősítésre? -
Bálint85
senior tag
válasz
Gubek-Einste #33157 üzenetére
és ez milyen messze küldi el a jelet, mert a Netgear WN3000RP-100PES 100-300m olvastam?
-
-
Bálint85
senior tag
válasz
Gubek-Einste #33154 üzenetére
Netgear WN3000RP-100PES azt hittem a legjobb mivel külső antennás és jobban fogja,szórja a jelet.
TP-linket elfelejtettem linkelni ők is gyártanakde a EA-N66 jobb a tp-linek-nél is?
EA-N66 a csúcs az összes márkánál? -
válasz
schulc99 #33153 üzenetére
1. hely:
40-es net alá jó lesz a TP-Link 841ND v8 vagy az Asus N12 D1 de 80-as net alá már erősen ajánlott a gigabites portokkal szerelt típus ami viszont 10k alatt nincsen újonnan, ilyenek 13-15k-nál kezdődnek.
A két típus azonos kategóriába tartozik, sok különbség nincsen közöttük, egyéni döntés, hogy ki melyiket veszi meg.2. hely:
Ide bőven jó lesz a TP-Link 841ND v8 vagy az Asus N12 D1, kicsit olcsóbban TP-Link 741ND vagy Asus N10.
Nem feltétlenül az alap terület lehet a gond, hanem a falak száma/anyaga és a távolságok, egy zavaró tényezők de alap esetben a fent említett típusok megfelelőek lehetnek.
Három antennás típust akkor érdemes venni ha van ezt támogató ellenoldal, ennek hiányában felesleges. -
válasz
Bálint85 #33152 üzenetére
Az első kettő konnektorba dugós így kicsi antennákkal rendelkeznek így nem nagyon ajánlottak. A harmadik drága, bár a te router-ed képességeihez pont jó lenne. A negyedi linken lévőek közül a EA-N66 és az RP-N53 lenne jó számodra de mivel a két eszköz azonos ár szinten vannak így inkább az EA-N66-t vedd meg a jobb képességek miatt.
-
schulc99
aktív tag
Sziasztok!
Két dologban kérnék segítséget a szakértőktől.
1.
Digis 40/20 net panel lakás 75 m2.
1 asztali gép, 1 tablet, 1 laptop, 2 mobil.
Milyen megbizható stabil wifi jelű routert vegyek?
Semmi különleges elvárás. Néha egy kis torrent,de általában csak böngészés és zene, film.
Az ár max. 10, de ha lehet akkor inkább 6-8 környékén jobb lenne.
A későbbiekben net váltás lehetséges 80/25-re.Ahogy olvasgattam leginkább a TP LINK TL-WR841ND és az Asus RT N12D 1 a legtöbbször ajánlott olcsó router esetleg ezek valamelyike nekem is jó lenne?
Ha igen akkor inkább melyik?2.
MIKROHULLÁMÚ internet 10/5
családi ház 4 szoba 100 m2 sem pince, sem emelet nincs
1 asztali gép, 2 tablet, 2 mobil, 2 laptop.
Milyen routert ajánlanátok? Erős wifi szűkséges.
Film és böngészés, Facebook, online flash játékok.
Csak néha nagyon kicsi letöltés.
Az ár max 10, de ha lehet itt is inkább lefelé menjen az ár..
Megbizható és stabil legyen.
Egy 8 éves ikerpár használná, úgyhogy a wifi-t ne dobálja le.
Esetleg az emlitett Asus és Tp Link itt is jó lenne?
Vagy már ekkora háznál inkább 3 antennás router kéne? Az viszont már nem férne bele a keretbe gondolom.Köszönöm a hozzáértők segítségét.
-
Bálint85
senior tag
Wifi jel hatótávolság növelőknél melyek a jobbak?
ezt a két fajtát néztem ki:
Netgear WN3000RP-100PES
[link]
D-link DAP-1520
[link]
Asus EA-N66
[link]egyéb Asus:
[link]a három közül melyik a jobb,esetleg ezen a hármon kívül is tudnátok ajánlani?
Tp-link WDR4300 routerem, D-link 321B modemem van ha ez számít, egyiken se a gyári fw van rajta.
azt szeretném ha az udvaron is lenne wifi jelem.
-
szia,
milyen netes sebesség alá kellene a router, illetve mennyit szánnál rá?
a tl-wr741nd csak 150-es wifi és nincs mimo - mobiltelefon esetén nincs jelentősége -, a tl-wr841nd már 300-as és 2t2r mimo képes, 2 antennás eszköz, a tl-wr842nd olyan mint az utóbbi, de van rajta usb csati is.
amennyiben ez a három típus van csak képben, úgy a torrent miatt javasoltabb lenne a tl-wr841nd v8 vagy a tl-wr842nd v2, mert azok hardveresen erősebb kicsivel azonos típusú, de korábbi verziós elődjeiktől, és a 700-as szériás típusoktól is. -
sfefe
addikt
Sziasztok!
Lecserelnem a mostani kabeles routerem mert a telefonal szeretnek wifit is hasznalni.
2 asztali gep lenne hozza kotve meg hat ugye a telot hasznalnam wifin. ( lumia 520 )
Nezegettem amiket ajanlottatok mar itt, wr741nd, 841nd, 842nd ezek kozul melyiket erdemes megvennem?
Meg annyi, hogy torrent az szokott neha menni.
Elore is koszi
udv: sfefe
-
Maxtreme
addikt
Köszi az infot srácok.
-
_Karesz_
tag
válasz
Intruder2k5 #33147 üzenetére
Köszönöm szépen! Nincsenek nagy elvárásaim, szerintem ezek is megfelelnek nekem, ahogy nézem.
-
válasz
_Karesz_ #33145 üzenetére
Ez esetben a 10k-s keret erősen behatárolja a lehetséges routerek körét!
ASUS RT-N10U B
TP-LINK WR842ND v2Esetleg árban még közel van a Gbit-es TP-LINK WR1043ND v2! De tudni kell, hogy ezek torrentezésre csak moddolt firmware-el alkalmasak, és elég szerény erőforrással is rendelkeznek, legalábbis az első kettő mindenképpen!
jim bcs, gyakorolni keress egy szófosós topikot, de ez nem az a hely! Ha megvetetsz valakivel egy számára használhatatlan Annex A-s routert, ráadásul a nem éppen legolcsóbb AC-s kategóriából, nem lesz neked nagyon hálás érte!
-
válasz
Ferenc1989 #33137 üzenetére
Szia!
Ha árban még belefér egy ASUS RT-N66U, akkor azt javaslom! Az argep-es kép nem valós, azt ne nézd!
-
_Karesz_
tag
válasz
Intruder2k5 #33143 üzenetére
Utóbbi lehetőség, usb portos külső hdd használatával.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #33142 üzenetére
"Vagy azt akartad leírni, hogy mit érdemes elkerülni?"
Azt de lejárt a szerkesztési időm, offolni már nem akartam gondoltam majd hozzáír valaki.
-
-
válasz
jim bcs #33141 üzenetére
Ezeket honnan szedted? RT-N12E, ASUS RX széria, kombó eszközök, RT-N14U mióta ajánlott routerek? Vagy azt akartad leírni, hogy mit érdemes elkerülni?
RT-N12E típussal sok a negatív tapasztalat, nincs rá 3rd party firmware, stb...
ASUS RX3041 B csak vezetékes, ennek ellenére 6000HUF az ára!
Annex A-s eszköz Magyarországon már nem igazán használható!
Stb... -
jim bcs
nagyúr
válasz
Ferenc1989 #33137 üzenetére
(#33137) Ferenc1989
ASUS RT-AC52U
ASUS DSL-N55U Annex A(#33138) _Karesz_
Max. keret? -
_Karesz_
tag
Sziasztok, költözés előtt állok és szeretnék egy új routert az albérletbe. Egy tv és egy x360 lesz rákötve lanon, illetve wifin 2-3 telefont és egy laptopot fog kiszolgálni (40/20-as digis net). Torrentezős verziót szeretnék, nem kell nagy hatótávolság, és tökéletes a legolcsóbb is. Mit ajánlanátok?
-
Ferenc1989
tag
Helló!
Router vásárlása előtt állok. Körülbelül 30.000 Ft környékén keresnék minél nagyobb hatótávolsággal és megbízhatósággal.
Milyen márkát vagy típust ajánlotok?
Köszi
-
válasz
Maxtreme #33134 üzenetére
Ebben az esetben a két épület közti kapcsolathoz 1-1 TP-Link 741ND router custom firmware-rel + panel antenna. A másodlagos épületben nem kell semmi ha nem lesz wifi csak kábeles eszköz, ha kell wifi akkor +1 TP-Link 741ND AP/Switch módban, mehet rá custom firmware is ha már a link fenntartókon az van.
A fő eszköznek TP-Link 841ND v8 vagy Asus N12 D1, ha kevés lenne akkor +1 ugyan ilyen AP/Switch módban kábeles összekötéssel.
USB adapternek TP-Link 822N/8200ND. -
LógaGéza
veterán
válasz
Maxtreme #33134 üzenetére
Igazából ez jobban múlik az antennákon. 2 kültéri, egymásra rálátó, irányított antennával biztos meglehet oldani. Ha a másik épületbe egy gépre kell, akkor lehet elég lesz egy router is, és bele egy PCI/PCI-E-es Wifi kártya, esetleg egy cserélhető antennás USB-s kütyü - attól függ főleg, hogy mennyire messze van a felhelyezett antennától.
-
Maxtreme
addikt
válasz
Gubek-Einste #33133 üzenetére
Annyira azért nem vészes a távolság, mert a 2 ház egy udvaron belül van. Tehát szerintem m max olyan 25-30m lehet, falakat is beleértve.
20 megás tréhóm -
-
eddie1978
senior tag
válasz
Intruder2k5 #33130 üzenetére
Köszönöm! A sajátgépben működik a map network drive, ezt a parancssorost még maszíroznom kel. Nem jövök rá, mit szúrok el.
-
Maxtreme
addikt
Srácok.
Kéne nekem valami brutálabb hatótávolságú router (családi házba lesz, és egy vele szembe levő házba szeretném átlőni a netet, úgy hogy lehetőleg ne 10-20% legyen a jelszint)
Az árküszöb olyan 50-55k max.Tudnátok írni 1-2 nálunk is kapható lehetséges alternatívát?
Köszi.
szerk: Hopp és kéne PC-hez valami normálisabb usb-s vevő is. Vagy az majdnem hogy mindegy ha jó a router?
-
válasz
eddie1978 #33129 üzenetére
Windows futtatásba írd be:
net use z: \\192.168.1.1\megosztas_neve
Ha ez sem segít, akkor goto Router gondok, ASUS RT-N66U, ASUS RT-AC68U! Ezekben is ugyanolyan a gyári fw, hátha ott tudnak segíteni!
-
eddie1978
senior tag
Tegnap megjött az RT-AC56U. A win7 pro viszont nem barátja a samba megosztásnak. Elkezdtem felderíteni a témát, de elég szerteágazó megoldási javaslatokkal találkoztam. Az én gondom az, hogy egyáltalán nem látszik file kezelőben a routerre kötött NTFS HDD tartalma. Egy fiókból előkotort Linux Mint-tel simán látta. Bekéri a usr/pass-t és működik.
Találkozott valaki már ilyen problémával? -
válasz
RedCat #33126 üzenetére
szia,
az 5 GHz technológiai sajátossága, hogy kevésbé tolerálja az akadályokat és a befolyásoló tényezőket, mint a 2.4 GHz, így 5 GHz alatt az eszköz típusától függetlenül is gyengébb lesz a "szórás", mint 2.4 GHz alatt - előny is szól persze az 5 GHz mellett, gyorsabb átvitelre képes, és kevésbé telített sáv, legalábbis egyelőre.
a belső antennás eszközöknél joggal lehet félni, hogy még annyit sem tudnak, mint a külső antennás eszközök, illetve az sem mindegy, hogy csak az antennákat állítgatja az ember, vagy az egész routert kell forgatni, esetleg dönteni, ha az a minimális eltérés is számít.
látatlanban nem is nagyon lehet biztosat mondani, mert ahhoz ismerni kellene az ellenoldali eszközeidet, és a konkrét környezet is nagyban számít.
én biztos a külső antennás mellett döntenék, megadva az esélyt a jobbságra.
itt egy rt-ac68u teszt, r7000 összehasonlítással (is) fűszerezve; link
mindegyik említett típus megbízható, azzal biztos nem lesz gond. -
Tepsifüles
tag
válasz
Gubek-Einste #33124 üzenetére
Semmi extra, upc net, 2 laptop, 3 telefon és 2 asztali pcrőll kellene elérni (közös képek stb),
-
válasz
Tepsifüles #33122 üzenetére
Milyen alá kellene és milyen környezetbe?
10k alatt csak a TP-Link 842ND és au Asus N10U B van mint ajánlott eszköz, használtan lehet kapni néhány gigabitest is. -
-
Tepsifüles
tag
Sziasztok!
Szerintetek milyen routert vegyek, ha azt szeretném, hogy ráköthessek egy USB-s külső vinyót, hogy wifin/hálózaton keresztül elérjem a többi gépről (csak arra kellene, hogy egy külső vinyóra mentsünk képeket/doksikat).
Ha lehet ne legyen túl drága (max 10 ezer)Válaszokat előre is köszi.
-
jsk
senior tag
Üdv!
Tanácsot szeretnék kérni. Jelenleg egy családi házban lakom, ahol tökéletesen működik a wifi egy TP-Link TL-WR841ND-nek köszönhetően (DIGInet 20/10). Azonban pár hónap múlva egy panellakásba fogok költözni. Oda megfelelne ez a router, vagy gondolkozzak másban?
A wifi-re a TV és a telefonok kapcsolódnának. Illetve nem ártana, hogy a két fallal távolabbi szobában is legyen net.
-
válasz
fulton #33115 üzenetére
Mivel már meg van az eszköz így inkább a saját témájába menj át.
-
D4v3
őstag
Hi!
Megjött ma a TP-Link TL-WR841N v8 router-em. Sosem konfigoltam előtte ilyesmit, de azon túl, hogy végigmentem a setup-on, wifi pass-t beállítottam meg amiket ott kért, kell még bármi mást állítani a webes felületenen belül? Egy PC és 2-3 wifi-s laptop használja netet. -
RedCat
senior tag
Sziasztok!
A TP-LINK 4300-as routerem eladásra fog kerülni (egyetlen bajom vele a gyenge wifi térerő főleg 5 GHz-en + jó lenne egy AC-s eszköz).
Melyiket javasoljárok: ASUS RT-AC56U, RT-AC66U, RT-AC68U vagy gondoltam még a Netgear R7000-re.
Az 56U rejtett antennás, félek gyenge lesz a wifi.Tapasztalat?
A 66U régebbi modell, érdemes megvenni?
68U? Semmi konkrétumot nem tudok róla, csak a teszteket olvastam. Van ahol istenítik, van ahol azt írják hogy pl a Netgear R7000 "agyon veri".
Netgear R7000? Szintén semmi tapasztalatom még a márkával sem. Megbízható? Valakinek tapasztalata vele?Elsősorban a megbízhatóság, gyors wifi és erős térerő ami a legfontosabb.
A fenti eszközök a 4300-as viszonylatban milyenek?Köszi
-
fulton
addikt
Sziasztok
Megjött az ASUS RT N56U routerem.
KÉrdésem, milyen firmware verzióval tanácsos használni?
telepítsem a legújabbat? -
csiki_92
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #33111 üzenetére
Hát húzós az ára. Köszönöm a válaszokat.
-
-
csiki_92
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #33109 üzenetére
[link]Pl ez?
-
-
csiki_92
aktív tag
Sziasztok!
Routert szeretnék venni, olyan kéne, amelyik legalább 300 Mbps-s, és gond nélkül elbír egyszerre 15-20 eszközt is. Mit ajánlanátok?
-
LógaGéza
veterán
válasz
vargalex #33106 üzenetére
Köszönöm a válaszod, épp most forgatom egy WR842ND-re az OpenWRT-t a szükséges csomagokkal (fel is vetettem ezzel kapcsolatban egy problémát az OpenWRT-s topikban), ha nem lesz elég akkor biztos cserélek, csak jó lenne tudni mi az, amivel már probléma nélkül tudom használni - teszem azt, veszek egy TL-WDR4300, és ugyanúgy nem fog menni, akkor nem vagyok előrébb
-
Ferke66
tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a meglévő router-em egy korszerűbb típusra,ebben kérném a segítségeteket.
Főként ami fontos lenne a számomra:
-Kétsávos technológia
-USB HDD tartalom távoli elérése (multimédia streaming stb..)
-HD stream smart TV-re,mobil eszközökre (DLNA)
ADSL 15Mbit a netem,Apple cuccok+Samsung Smart Tv amihez használnám a routert. Távolság valamint falak amik árnyékolnálak,jelentéktelen.Két típust néztem ki,előtte természetesen a neten végig néztem az információkat,fórumokat de a véleményetekre lennék kíváncsi mivel hosszabb távra tervezek.Árban kb 27.E-ig mennék el,"ac"szabványt nem is néztem,mivel az eszközeim többsége nem kezeli ezt.Annak ellenére hogy az ajánlott típusok között az Asus szerepel,én elsősorban a [D-Link DIR-845L]-t néztem ki első számú "befutónak",mivel custom FW nem akarnék használni,egész jó az iOS támogatása,gyári DLNA kliens-et tartalmaz.
A kérdés viszont mennyire strapabíró,fedi-e a valóságot amit a gyártói oldalon leírtak róla?
A másik amit néztem az [Asus-RT-N65U] lenne ebben az "árkategóriában".Elolvastam mindent róla amit lehet,tudom hogy fel lehet "vértezni" egyéb hasznos funkciókkal (miniDLNA,torrent kliens stb...) de valahogy úgy érzem ezekre nekem nincs szükségem,csupán a fentebb említett szolgáltatásokra amiket a D-link gyárilag tud is.
Nos teljesen dilemmában vagyok,az érveimet leírtam szeretném megtudni a ti véleményeiteket,esetleges gyakorlati tapasztalataitokat amit előre is nagyon megköszönnék! -
-
-
Bálint85
senior tag
válasz
Gubek-Einste #33099 üzenetére
az Asus AC68U milyen erős az antennája hány dBi ? ez megbízható router?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Battlefield 6
- Autós topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gitáros topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Asztrofotózás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- ASUS ROG Gaming PC 14900K // RTX 5070 Ti // 32GB RAM
- Kedvező áron! Eladó TP-Link TL-SG2008P Omada SDN POE+ Alza Gari 2029.11
- Eladó Unifi US-8-60W POE Switch
- 8 DARAB! HP ELITEBOOK LAPTOP (Tartós, Elnyűhetetlen) 850 G8, 840 G8, 840 G9, 830 G8 x360
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest