Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tommas
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan routert ami (nem baj ha nem wifis vagy csak G-s) de egy USB-s HDD-t rá tudok kötni és megosztást és torrent download-ot kezel, és MV formátumot is tudok nézni róla, tehát media szerverként üzemel?
Valami olcsó kéne

T.
-
válasz
regener
üzenetére
HGW - szolgáltató által adott eszköz mely modem, router és VoIP adapter egyben. UPC csak a kábelnetes területein használni ilyet, a xDSL-eseken csak modemet ad ki.
Neked elég lesz egy Asus N12 D1 vagy TP-Link 841ND v8 is a jelenlegi modem mellé.
Nem csak a user/pass páros kell a beállításokhoz, hanem ennél jóval több beállítás van amelyet a szolgáltatók állam titok szintjén kezelnek és soha a büdös életben nem hajlandóak elárulni. Mivel a modem-router-ekben ezen adatokra is szükség van így ha veszel is egyet akkor sem fogod tudni használni mivel nincsenek meg a pontos beállítások. Olvass vissza egy kicsit mert néhány nappal ezelőtt volt itt valaki aki a tanács ellenére vett egy ilyen kombo eszközt de használni már nem tudta a beállítások hiánya miatt. -
regener
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, a szolgáltató (UPC) csak a 25-ös portot nézi semmi mást, csatlakozási adatokat (felhaszn.név + jelszó) pedig fejből is tudom.
Beszéltem velük csütörtök este és mivel a gépemen át megy öcsém gépébe (még 1 hálókari + crosslink kábel) a net így az enyémen valamiért nem jók a portok bármit is csinálok (minden kikapcsolva átengedve stb) és őt tanácsolták hogy a modem helyett vegyek egy router-modem kombót amiben a tárcsázás és a jelfrdítás is megvan oldva, így legalább csak 1db eszköz megy a kábelre (a 2 gépen kívül) és csak 1db adapter foglal helyet az elosztómban.A HGW-vel mire utalsz?
Jelenlegi felállás hardverszinten: Telefonkábel -> Modem -> gépem (+hálókari -> öcsém gépe) -
válasz
regener
üzenetére
Szia!
Nem ajánlottak az ilyen kombó eszközök, több okból sem, de főként mert kétséges, hogy a beállításához minden adatnak a birtokában lennél, az meg még inkább, hogy a szolgáltató ezt valaha is kiadja! Amennyiben telefon és HGW is van, úgy akkor jársz a legjobban, ha a HGW-t bridge módban használod, és mögé teszel egy saját routert!
-
regener
veterán
Sziasztok, itthoni használatra keresnék olyan vezetéknélküli routert amely alkalmas modemként is működni, tehát a telefonvonalat tudja digitalizálni mint egy rendes modem és ehez persze van bemenete is.
Árbat azért nem mondank mert nemtudom hogy mennyiért mennek az ilyenek ha egyáltalán kapható ilyen.Előre is köszi a segítséget!
-
Ágógreen
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
király vagy köszi.
ha rátelepítem akkor később vissza tudom tenni az original-t ?
garancia nem vész ha a tomatot felpakolom ? -
válasz
Ágógreen
üzenetére
tomato-K26-1.28.RT-N5x-MIPSR2-116-Max.trx
http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php?topic=7.0
1, 2, 3/2, 4-es pontok sorrendben! -
Ágógreen
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
melyik Tomato verziót kell letölteni az N12 D1-re ?
tudnál egy linked adni ?
meg valami know how-t.
köszi -
válasz
Batistuta7
üzenetére
A 3rd party firmware olyan a routerre tehető szoftver, amit nem a gyártója biztosít! Az ASUS RT-N12 D1-re is létezik ilyen, többek közt Tomato, DD-WRT, és OLEG is! Amint írod is, általában jobban működnek ezekkel a routerek, jobban kihasználják a hardver lehetőségeit, funkció gazdagabbak, és az esetleges hibák is gyorsabban kerülnek javításra, bár kétségtelen, hogy a többség igényeit a gyári szoftver is kielégíti!
-
Tommas
csendes tag
Sziasztok!
Dlink DIR-657 ről mi a véleményetek? Szerintetek bírja az mkvt dlna-n és a torrentkliens jól működik rajta?
Üdv,
T. -
Batistuta7
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
két mondatban leírhatnád mit takar a 3rd party firm? és főleg miért jobb?
csak plusz szolgáltatásokat ad vagy gyorsabb és stabilabb is lesz tőle a router? -
válasz
Batistuta7
üzenetére
Én igen, teljes mértékben! Már jó néhány éve csak ilyen routereim voltak sajátban! WL-500gP, v1, v2, WL-520gC, WL-500W, RT-N16, RT-N66U! Bár mindegyiket 3rd party firmware-el használtam, leginkább Tomato-val, ez alól csak a WL-520gC volt kivétel, azon DD-WRT volt!
-
Batistuta7
tag
válasz
Batistuta7
üzenetére
uhh hülye kérdés volt bocsi .
meg vagy elégedve az asus márkával? -
Batistuta7
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
jónak tűnik és az ára is baráti.
neked is ilyen van ? -
válasz
Batistuta7
üzenetére
Szia!
Inkább ASUS RT-N12 D1! De máshol van olcsóbban is...
-
Batistuta7
tag
sziasztok
milyen routert érdemes venni 5-6ezer forintért?
most egy tp-link WR743ND v1 -es routerem van most . első perctől kezdve csinál érdekes dolgokat.ha elmegy a szolgáltatómnál a net,majd visszajön ,a router nem csatlakozik magától csak ha áramtalanítom,vagy webes felületen új ip-t kérek.most már ott tartunk hogy nem jelenít meg honlapokat ha neki nincs kedve.majd 2 perc múlva már beadja. Van egy wr542g -s routerem is ,amiben nincs bandwitch lehetőség.A lényeg hogy tp-linket mégegyszer csak akkor ha ők fizetnek nekem.egy ilyet néztem ki:[link]
2 gép vezetékesen ,2 gép wifin ,plusz néha telefonok lennének rákötve.
12mbites a netem .ezeket kellene ellátnia.jah és játszok online is.
megköszönném ha ajánlanátok valamilyen jó készüléket.
előre is köszi -
válasz
TeeJay
üzenetére
mobiltelefon esetén tényleg elég a 20 MHz, bár a típus is számít, de jellemzően csak 72-es kapcsolatot tudnak 2.4 GHz sávon, illetve amennyiben dual band képes, úgy 5 GHz tartományban 150-et, a router szempontjából meg a mimo miatt 20 MHz esetén is megy a kapcsolat 150-ig, amíg a lite-n 150-es eszközöknél - a mimo hiánya miatt - ahhoz már 40 MHz kell.
-
TeeJay
félisten
nekem 2x2:2 MIMO-s N-es router van de 40MHz helyett csak 20MHz-en járatom és így a max elérhető ha jól emlékszem 144megabit. ez is N vagy csak lite-N mód?
feleslegesnek tartom 40MHz-re tenni mert csak okostelefon használj a wifi-t és azok tudtommal csak 1x1:1 N-es wifivel vannak szerelve -
-
tthom
senior tag
válasz
krealon
üzenetére
Igen, de pont emiatt gondoltam, mármint a diversity miatt. Ha az egyik szinten vagyok, akkor az egyik antenna érzékeli jobban, ha a másik szinten, akkor másik. Mint ahogy írod is, hogy azt az antennát használja, amelyiken jobb a jel. De sejtettem én, hogy ezt nem lehet csak úgy kihasználni.
-
krealon
veterán
Egyszer mar osszeirtam a tobb antennas eszkoz antennainak szetvalasztasabol adodo problemakat.

-
tthom
senior tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Á, ha úgy akarnám, akkor vennék vateráról 2 db Netgear WNR2000-et darabonként 2e-ért.

Engem csak az elméleti lehetőség érdekelt, mert eddig úgy tudtam, hogy ha nem dual üzemmódban használódik, akkor a routerek nézik az egyes antennák jelét és annak függvényében adnak egyiken, vagy másikon.
-
krealon
veterán
"Mi történik akkor, hogy ha nekem nem kell a max sebesség, hanem a router egyik antennáját a lakás egyik szintjére, a másikat a másik szintre vezetem? Elvileg mindegyiken van adás-vétel is, nem?"
Mindegyik antennan van adas- es vetel is. Pipa.
De ez az adas-vetel az antennakon nem fuggetlen egymastol. Nem ket kulon radios egysegre csatlakoznak.Nyugodtan probald ki, aztan ha eleg pezt es idot pazaroltal a kiserletekre eredmeny nelkul, akor gyere vissza es a tobbiek okulasara ird le a tapasztalatokat.
-
tthom
senior tag
Vannak ezek a 2x , 3x MIMO képes eszközök, két-három antennával.
Mi történik akkor, hogy ha nekem nem kell a max sebesség, hanem a router egyik antennáját a lakás egyik szintjére, a másikat a másik szintre vezetem? Elvileg mindegyiken van adás-vétel is, nem?A lefedettség javítása miatt.
-
-
-
Lord255
csendes tag
válasz
OldAkita
üzenetére
köszi a screenshotokat.

igazából nem szeretném hekkelni egyből a dolgot szóval nem tennék rá új firmware-t csak azért hogy több beállításom legyen csak ha muszáj lenne vagy ha nagyon hiányozna valami.
de a lényeg hogy akkor megfelelően működik is ez a mód? mert fontos lenne számomra mert nem értem hogy miért van az hogy a jelenlegi linksys e2000-erel miért vannak olyan problémák hogy megy a torrent és nem full sávszélen mert ott korlátozom alapból de mégis lag van játék közbe meg ha pingelem közbe az index.-hu -t akkor jóval nagyobb a válaszidő vagy netán néhány csomag kiesik.. -
-
tjb007
nagyúr
TP-Link TL-WR842ND vagy WR1043ND ?
Egyszerűen nem tudom eldönteni. -
mamago1972
tag
1. kérdés. Routerből, ha egy eszközhöz lan kábellel csatlakozok, akkor gondolom van értelme a gigabites lan portnak a routerben. Igen, de a legtöbb eszköz, mondjuk okos tv, bd lejátszó csak 10/100-as porttal rendelkezik, így gondolom, hogy még sincs szükség a gigabites portra. Jól gondolom?
2. kérdés. Router közelében van egy nas, egy méteres lan kábellel. Tulajdonképpen ugyanaz a kérdés, van értelme a gigabites lan portnak? Az adat a legtöbb helyre wifi-n továbbítódik, csak néhány eszköz esetében lenne kábel, ebben az esetben az 1-es pont érvényes.
Egyszerűen: van értelme és jelentősége a gigabites portnak?
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Lord255
üzenetére
Még sosem állítgattam semmit, de van olyan lehetőség amit szeretnél.
QoS automata mód:
Felhasználó által megadott QoS szabályok szerinti szabályozás:

Felhasználó által megadott prioritás szerinti szabályozás:

Azt hiszem téged a legutolsó lehetőség érdekel.
AC56U egyelőre nem kapta még meg a Tomato-t, ez a gyári Firmware-el érhető el. Engem csak az zavar hogy nem tudom az egyes kliensek le és feltöltési sávszélességét precízen szabályozni. A jelenlegi szabályozás ugyanis meglehetősen lazán kezeli ezt a beállítást, egyfajta tól-ig határokat enged. Azonban a te igényeid szerinti prioritás, úgy nézem jól beállítható.
Ha megérkezik a Tomato, azzal sokkal finomabban lehet majd hangolni ezt a kérdést. -
tthom
senior tag
-
tjb007
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Pontosítok.
Minimum egy darab USB port, és cserélhető antennák. Ennyi az, ami számomra fontos. -
-
-
tjb007
nagyúr
Januárban kali tanácsára beruháztam egy TP-LINK WDR3600-as routerre. Volt nekem vele ez a kis problémám, amihez később hozzájött még más is (jel eldobálás, ami után nem csatlakozott újra). E hó elején ezt megelégeltem és visszaküldtem garanciáztatásra, ma jött az e-mail, hogy levásárolhatom az árát. Annyi problémám van csak ezzel a levásárlás dologgal, hogy nem tudom eldönteni, hogy ugyanilyet rendeljek, vagy esetleg mást ?
14e foritig tudnátok ajánlani pár best buy modellt ? -
Ágógreen
senior tag
Asus RT-N12 D1 routert lehet használni sima WLAN kártyaként egy másik routerhez csatlakoztatva ?
van egy USB N13 WLAN kártyám, de elég gyengén veszi a jelet egy másik routertől.
ezért gondoltam, h megkérdem h lehetséges e N12-D1-el más routerekhez csatlakozni... -
Lord255
csendes tag
mennyire működik jól az ac56u feature miszerint képes előtérbe helyezni a webet és a gaminget?
értem ezalatt hogy van egy 240es net, menne a torrent (limitalva x sebessegre), és a kérdés hogy a router megoldaná hogy a torrent csak másodlagos/harmadlagosan foglalja a sávszélt? -
Proci85
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Ez akár még elég is lehet, mert ennyi a jelenlegi netem. Kérdés, hogy Tomato VPN-nel mennyire dolgoztatja meg a CPU-t VPN miatti kódolás.
Jelen esetben a VPN nem csak hálózatok összeköttetésére lenne használva, hanem 1:1-ben VPN-en keresztül neteznék.
Ezt általánosságban is kérdezem, pl. RT-N15U vagy RT-N16 esetén tesztelte már valaki a VPN-es terhelését? -
Frod
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Na, jó, hogy erre akkor rákérdeztem, erről nem is tudtam

Akkor amint megvásároltam valamelyiket, a firmware-ért majd újra jelentkezem!
Köszi, még egyszer! -
-
Frod
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A 4300-as akkor az ára miatt kiesik, akkor a 1043 v2.1 és a 3600 között döntök majd, még alszok rá!
Köszönöm a segítséget!ui: gyári firmware-el érdemes használni, vagy ezekre a típusokra van valami egyéb opció (bár erre majd visszatérhetünk vásárlás után is)?
+1: ha eddig semmi gond nem volt a gyári, upc-s modemmel akkor ilyen nagy sebességnél érdemes oda is inkább saját eszközt venni a router mellé, vagy annyira nem létszükség?
-
válasz
PandaMonium
üzenetére
Én személy szerint akkor inkább az N56U-t venném meg, van neki saját témája itt a fórumon, nézz be, érdeklödj a tulajoktól.
Van erre is custom firmware. -
-
PandaMonium
őstag
Sziasztok.
Ott tartok jelenleg, hogy már majdnem megnyomtam a "megrendelés" gombot egy Asus RT-N16 -ra, de előtte még a biztonság kedvéért körbenéztem és találtam máshol Asus RT-N56U -t ugyan annyiért (20,5k Ft).
Ahogy látom ebben már van dual band, 5GHz, modernebbnek tűnik mint az N16 és az Asus honlapja szerint több díjat is nyert mint vetélytársa, minden másban viszont megegyeznek.
Viszont gyorsan körbenéztem és úgy látom nincs rá DD WRT, se Tomato (bár ebben lehet tévedek). Esetleg más híresebb custom firmware telepítésére van lehetőség? Vagy itt már elég stabil a gyári FW is?
Ti melyiket választanátok a kettő közül annak tudatában, hogy mindkettő ugyan annyiba kerül?
-
Frod
addikt
Sziasztok!
Most szeretnék routert váltani, egyrészt mert netben is feljebb lépünk (UPC Fiber 60 - > Fiber120) továbbá a telefonok miatt is kellene egy wifis szerkenytű
Amit most váltanánk le: TL-R8604 pc-re kellene, jelenleg ha az egyik gépen megy a torrent, a többin teljesen lehal a net. Egy olyan készüléket szeretnék, ahol töltés mellett a többi gépen is mehet zavartalanul a net, esetleg online játék.
Mit ajánlotok? Előre is köszi!
Amiket néztem eddig: TP Link 1043ND / TP Link WDR 3600 / WDR 4300
de nem igazán tudom mik a különbségek, így remélem tudnátok segíteni. Árban jó lenne 15e alatt maradni. -
Proci85
senior tag
Sziasztok
WAN<->LAN irányban mennyi a max amit ki tud tolni magából egy Linksys WRT54GL? Illetve a sima G vagy GS miben jobb/rosszabb?
Sebességben leginkább gyakorlati tapasztalatok érdekelnének, mert a netes adatok e tekintetben eléggé szórnak.Köszönöm!
-
psg5
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Rendben. Sorry.
-
Nem ide való kérdés, menj át Router gondok témába.
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Adott egy RT N12-es Asus router. mely egy T-home-os modemről dobja szét a jelet.
Nem régóta van meg, de kezdetektől gondot okoz, hogy ha torrent kliens fut és más is használja a netet, vagy akár ugyanazon a gépen használom a netet, akkor sűrűn szétkapcsol (igaz pár másodperc után újra él a kapcsolat) , de amúgy is, ha többen egyszerre használjuk a netet is ez van,lehet ez ellen tenni? 7-10Megás a net. (Igazából 10, de annyival még sosem jött) -
válasz
RayDonovan
üzenetére
ADSL nethez D-Link 360R T1E (fekete) modem dchard-féle firmware-rel.
Router-ből pedig TP-Link 1043NDv2/3600, Asus N15U/N16 ami szóba jöhet.
Modem-router kombokkal sok gond van, olvass vissza egy kicsit és kiderül, hogy mik azok. -
-
RayDonovan
újonc
-
TeeJay
félisten
válasz
RayDonovan
üzenetére
ADSL-en te sosem fogsz kapni 30megabitet, 20-at is érdekesen

ami 30-50megabit az már VDSL2+ oda meg úgyis kapsz saját modemet és azzal kell megelégedned -
RayDonovan
újonc
válasz
LógaGéza
üzenetére
Ahogy néztem a net szolgáltatót a következő lépcső fok 30 és 50 lesz majd sebességben. Modem mennyire fogja ezeket bírni? Nem akarok 1-2 évente cserélni eszközt emiatt.
Utána olvastam a routereknek a topic olvasása közben, csak ugye a modemtől félek a fenti okok miatt.
-
LógaGéza
veterán
válasz
RayDonovan
üzenetére
Üdv!
Nem egész 20 hsz-t visszaolvasol, és meglátod, hogy velősen ki lett tárgyalva a téma.
Röviden: egybe-eszközt ne, D-link 360R modem és szerintem egy 1043ND (második kiadás) vagy egy WDR3600 még belefér. -
RayDonovan
újonc
Sziasztok!
TP-link-es modem+router kombinációban gondolkozom (de ha van jobb megoldás nyitott vagyok rá). Netem T-home Adsl 20 Mbit/s.
A kritérium min. 1 Gb/s LAN, 300 Mb/s Wifi és 1 usb port (nyomtató miatt). Maximum 20k huf szánnék rá.
Nem tudom van-e ilyen készülék vagy valami alternatíva? Előre is köszönöm. -
Multibit
nagyúr
válasz
porkesz
üzenetére
Fogalmam sincs, hogy jó-e. Vannak itt olyanok, akik nálam sokkal jobban ismerik a szóbajöhető típusokat. Bár, ahogy emlékszem, routerek esetén nem lelkesednek szakértőink a MediaTek chipsetért. A Broadcom és az Atheros a legkedveltebb "alapanyag".
szerk:
Ahogy olvasom a wikidevi-n, ez egy friss modell, túl sok tapasztalat, nincs vele szerintem. -
porkesz
csendes tag
válasz
Multibit
üzenetére
Hali!
Asus RT-AC52U 750Mbps wireless router + AC50 450Mbps USB adapter
Ezt most vettem szombaton!
Szerinted ez is jó??Viszont van vele egy NAGY gond a usb adapter nem települ fel win 8.1re, azaz használhatatlan!
Hivtam az asust az mondták vigyem vissza, de azt nem akarom mert maga a router jo sztem. erre azt mondták irjak nekik, hát irtam.....
De ha csere lesz akkor az általad elöbb említett megéri????
tehát mit tegyek addig is h menjen a usb stickem??????
üdv -
Multibit
nagyúr
válasz
eddie1978
üzenetére
Erős vas, az biztos. Mint ahogy az Asus RT-AC68U is. Minimális teljesítmény különbség (nem saját tapasztalat, csak teszek alapján), minimális árkülönbség. Ha nem a wifi számít elsősorban, akkor még a Netgear WNDR4700 is számításba jöhet, az is brutál teljesítményű a routerek között. Igaz, ez utóbbi drágább (ha lehet egyáltalán kapni nálunk). Ár/érték arányt figyelembe véve az Asus RT-AC56U a nyerő manapság - szerintem.
-
eddie1978
senior tag
Látom pár oldallal korábban jól körbe lett járva az ac téma. Gondolkodom egy Netgear R7000-ben, no nem is főként az ac része miatt, hanem a proci teljesítmény miatt. Előző routerem egy D-Link DGL4300 volt 6 évig, amit fél évesen vettem 2007 januárban 30k-ért, bár ezt említettem korábban.
Be lehet fogni egy routert stabilan letöltögetni, illetve média, főként zene kisebb részben film, megosztásra USB HDD-ről? Letöltés abszolút nem hc módon megy nálam.
Érdemes lehet egy ilyet megvenni? Hosszú távra tervezek általában. Router is 6 évig ment (ment volna tovább is csak meghalt), előző notebook is 2004-2010 és még most is megy vígan kollégámnál, a mostani notebookom is 2009-ces. Meg úgy mindennel így vagyok. Nem cserélgetem évente a dolgaimat.
Ezek fényében mellette és ellene? -
TeeJay
félisten
válasz
karendi
üzenetére
figyu szakmai fórumra bejöttél, adtak neked szakik megfelelő tanácsot, te mégsem hallgattad meg és ennek iszod most a levét. ráadásul a "milyen routert" fórumban írogatsz holott neked most modem bajod van inkább, az hogy te egybe modemroutert vettél azt ebben a topikban senki sem fogja soha támogatni.
bármit megkérdezek mindenki ajánlott volna egy D-link ADSL modemet mert az megfelelő illetve mellé egy routert és a kettő együtt kijön 10-12ezerből szerintem
mennyiért is vetted a kütyüt amit használni sem fogsz tudni?nem vagyok kárörvendő csak picit fura nekem hogy valakinek vesszük a fáradságot adunk tanácsot anélkül hogy vissza kellene keresnie a topikban, a tanácsot ráadásul lesz@rja majd adjunk tanácsot hogy ezután mit tud kezdeni a cuccal.
-
karendi
csendes tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Látom neked a kárörvendés a fő erősséged. Nem azért írtam a fórumba, hogy kiröhögjenek hanem azért, hogy információt szerezzek. Egyébként hála istennek van pénzem amúgy nem vettem volna csak egy pár ezres készüléket. Ha így jártam akkor ez van el kell fogadni, nem lehet mindenben nyerni.
-
válasz
karendi
üzenetére
Név és jelszó? Hát jól megerőltetik magukat, hogy ezt mind kiadják! Ráadásul még ezt is csak egy ezer éve kiküldött sms-re hivatkozva! Ez így elég bizonytalan! És az ADSL kapcsolat többi paramétere? VPI VCI értékek? Moduláció, Annex szabvány, AAL, és társait nem emlegették? Enélkül pedig nem megy!
Sajnos ezzel most már így jártál, és még egy rossz hír, hogy eladni is marha nehéz lesz, ugyanis Magyarországon Annex A szabvány-t már csak az Invitel használ, de már ők is csak egy nagyon elenyésző részén a szolgáltatási területnek!
-
karendi
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Felhívtam őket, azt mondták bekötéskor küldtek egy sms-t amit meg is találtam. Ez az adsl bejelentkezéshez szükséges név ill. jelszó volt. Azt mondták ha ezeket begépelem, automatiusan aktiválódik a telefon szolgáltatás is hiszen ez a netemhez központilag hozzárendelt. Továbbá a meglévő T-s készülékből a beállításokat kilestem volna.
-
TeeJay
félisten
válasz
karendi
üzenetére
VOIP felejtős lesz saját modemmel mert nem tudod a beállításokat...
valamint lehet hogy nem a modemmel volt a baj hanem a hálózattal amit a T-nek kellett volna jelenteni
most legalább vettél jó drágán valamit amit dísznek használhatsz
ennyi idő után biztos nem fogják visszavenni max ha rossz lenne, de mivel a készülék jó így ráfáztál.ADSL-nél egy D-link 360R modem meg egy jófajta router és kész
nem kell variálni jobban
ha meg VOIP van marad a HGW amit a Telekom ad -
karendi
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Egyébként nem vagyok szakértő hiába megnéztem, hogy annex A. Sajnos nem mindennap foglalkozom ezzel a témával. Mellesleg köszönöm, hogy az e-bolt honlapján mutatod ezt, de nézz jobban körül ha már beléptél az oldalukra látsz olyan routereket ahol külön feltüntetik, hogy a T-home szolg. területén nem működik! Erre nem volt odaírva.
-
válasz
karendi
üzenetére
"Megkérdeztem a t-home ügyfélszolgálatot. Azt mondták, ha kell bármikor megmondják a voip adataimat."
Hát ezek szerint jól megmondták! Vagy meg sem kérdezted...?
Igen a szolgáltatós eszközök elég gagyik, ezért is szoktuk javasolni helyette a D-LINK DSL360R T1-et mint modemet, és mellé egy routert!
szerk.:
Ja, digitális telefonnal ez nem megy! -
karendi
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az eredmény nem ez lett hiszen nem a modemrouter a gond hanem az annex A. Erről sajnos nem beszéltünk korábban. A T-home-s modem pedig egy nagy semmi ezért is akartam lecserélni. Elegem van a napi többszöri lefagyásból, az akadozó videókból. Azért vettem ezt egyébként, mert ebben van voip sajna digitális telefont létesített a szolgáltató.
-
válasz
karendi
üzenetére
Visszakerestem, látom azért érdeklődtél előtte, amire Gubek-Einste válaszolt is, ám ezt kicsit kétkedve fogadtad, megvetted, és most itt az eredménye!
-
-
karendi
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az E-boltban vettem sehol nem volt kiírva, hogy nem működik a t-home rendszerén. Most mit csináljak? Már kb. 1 hónapja megvettem de most volt időm, hogy beállítsam szerintem vissza se cserélik. Biztosan nem működik vele? Azt gondoltam, hogy rossz a készülék.
-
válasz
karendi
üzenetére
Szia!
Jól gondolom, hogy ehhez hasonlóan Annex A-s? Csak mert máshol is ezt találom, és azzal nem fog menni a T-s net!
-
karendi
csendes tag
Sziasztok kellene egy kis segítség: Nem rég vettem egy TP-Link TD-VD 3631-es modem routert elég borsos ára volt. Több órán át próbálom beüzemelni de sikertelenül. Egyszerűen nem csatlakozik a netre hiába írom be az adatokat.
Egyáltalán működik t-home-s adsl-lel mert ha nem akkor azonnal viszem vissza a kereskedésbe. -
-
t420s
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
csak az usb sharing ennyivel dobja az árat?
mert a feltételeknek eleget tevő router (az usb-t leszámítva) már btto 5 alatt is kapható>>>>
TP-Link kizárásával ajánlott olcsó USB-s router nincsen, a következő ami szóba jöhet az az Asus N15U 15k-s áron.
-
t420s
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
fiberpower 60
ASUS RT-N15U és RT-N16 a legolcsóbbak... Milyen netsebességhez kellene?
-
válasz
PandaMonium
üzenetére
bármelyiket.
a tl-wr340gd már nagyon régi és hardveresen gyenge típus, bár nem kizárt, hogy csak a tápjában kezd kiszáradni egy kondi, és az okozza a problémát.
én tl-wdr3600 típust vettem, például a dual band miatt is. -
törölt tag
válasz
PandaMonium
üzenetére
ASUS ofkorz
-
PandaMonium
őstag
válasz
TeeJay
üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
A mostani routerem egy TP-LINK WR340GD. Új FW nincs hozzá már jóideje, custom firmware support nincs, a beállításokkal pedig minden rendben van.
Ha a javasolt TP-Link -ek és Asus-ok közül kéne választani ti melyiket vennétek a helyemben?
-
válasz
PandaMonium
üzenetére
TP-Link 1043ND/3600 vagy Asus N15U/N16
-
válasz
PandaMonium
üzenetére
szia,
15 e ft esetén tl-wdr3600.
-
TeeJay
félisten
válasz
PandaMonium
üzenetére
mi a mostani routered típusa? hátha van rá javítási lehetőség FW frissítéssel vagy rendes beállítással
-
PandaMonium
őstag
Sziasztok.
Haldoklik a mostani TP-Link routerem, 5MBps -es letöltésnél már sokszor ledob, szakadozik.
Érdekelne, hogy mit javasolnátok a 15k Ft körüli árkategóriából.
Feltételek, pozitívumok:
Jó vezeték nélküli kapcsolat (5GHz pozitívum volna, de nem kötelező)
Gigabit-es hálózat (bár hajlandó vagyok róla lemondani ha nagyon muszáj)
Custom firmware támogatás (DD-WRT/OpenWRT)
USB port pozitívum
802.11AC pozitívum (bár ebben az árkategóriában ez álmodj királylány feature, de hátha)Előre is köszönet

-
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Windows 11
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED monitor topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 256GB Purple- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4042, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Dr.NX