Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Froclee
őstag
Sziasztok! ~15 ezer forint alatt milyen Routert javasoltok? Főleg a távolság és a falak (->jelerősség) áthágása lenne a cél.

-
Def26
félisten
2 hét múlva Felcsútra költözöm, ahol t-online ADSL -em lesz. Tudnátok valamilyen routert ajánlani ami elosztaná a netet a következő módon.
Kábelen keresztül számítógépbe, vezeték nélkül PS3 -ba, és vezeték nélkül laptopba. Nem fogok qrva nagy letöltéseket csinálni, (max demók) tehát a lényeg, hogy 1.5Mb -es netem jöjjön egyszerre akár mindhárom masinán.

-
Romvr
őstag
Ilyen van a koleszban és állítólag marha jó (Nem tudom sose próbáltam). Csak hát 10 ropogós ezresem van maximum erre a célra, így fizikailag nem tudok rá többet költeni.
Hagy kérdezzem meg, hogy a wi-fi antenna az mi a szösz? És milyen funkciót tölt be?
Gógliztam rá de nem találtam leírást (csak hogy hogy csináljak, de amíg nem tudom mire jó...
)szerk.: Mármint az amit külön lehet megvenni...
-
bnss
veterán
Szvsz a fémreszelék és fűrészpor sem tesz neki jót. HA több pénzt szánnál rá, akkor Linksys WRT54GL, de ezzel sem garantált, hogy Nálad lefedi a kertet (nálam az emeleten van a router, és az ellenkező oldalon van a kert - néhány falon, és egy erkély ajtón keresztül - egész jó a jel erőssége).
-
Romvr
őstag
Kár hogy nem tudja garantálni jó lenne a hintaszékben ücsörögve napernyős, jeges italokat szürcsölgetve nézni a filmet laptopról, vagy netezni.
De már az is jó volna hogy barkácsolás közben gyorsan utána nézek 1-2 dolognak a neten. Bár lehet hülye ötlet, a fűrészpor mennyire tesz jót egy laptopnak? Hát a fém reszelék?
mindegy de lehetőség... hogy ha akarnám akkor tudnám használni ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azért köszi a tanácsot. Most már legalább tudom hogy milyen routert vegyek. Mindig jó valami programot Édes Ékes Magyar Nyelvünkön tapasztalni

-
bnss
veterán
A második pontot nem tudja garantálni senki, csak komolyabb antennával. A többi megoldható minden gond nélkül, pl. egy D-Link DIR-300-as segítségével (csak azért ajánlok D-Linket, mert 10k-n belül van a legtöbb helyen és _open source_ támogatással rendelkezik, valamint van hozzá teljes magyar nyelvű firmware, ha ez számít valamit).
Én a műhelybe húznék kábelt, és úgy helyezném el a routert, hogy a kertet még "átlője".
(#3292) Sárpac: Draft N-s routerre van szükséged a leírtak alapján, talán az Edimaxnak van ilyen készüléke, ami megfelel a kívánalmaidnak.
-
Romvr
őstag
Sziasztok!
Furcsa mód nekem is egy wi-fi routerre lenne szükségem, csak nem értek a témához. Amit viszont tudnia kell:
- 6Mb-es netet elosztani 3 felé (1 fele kábel 2 fele wi-fi)
- 2 25-30 centis téglafalat átvisz, és elér legalább 20-25 métert normális sebességgel (kert végébe, műhelybe).
- Tudjon valami olyan titkosítást amit Pistike a zsebszámológéppel nem tör fel annyi idő alatt amíg el megy a távolsági busz az utcában a ház előtt. (WPA-PSK-ról hallottam.)
- Lehetőség szerint 10 ezret nem halad meg az ára. (Azt nem mondom hogy Duna Plázába is lehessen kapni mert tudom hogy nem ez a Dévényi Tibibácsi műsora.
)A segítségért ez jár:

-
Sárpac
nagyúr
Sziasztok!
Meghalt a routerem tápja mivel többször lett javítva és legutóbb a főbiztit is levágta így úgy döntöttem váltok. (egy új táp 5-6k lenne)300MB wifi, 1000MB LAN, HW tűzfal esetleg portonkénti korlátozási lehetőséggel keresek egy megfelelő márkát lehetőleg 3év garosat!
Mit tudtok nekem ajánlani?
-
cilo9
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsra/javaslatra lenne szükségem! Itthonra szeretnék egy wifi router.
Adottságok:
- adott egy 8M ADSL kapcsolat, ami Dlink 360T modemmel jön be az asztali PC-re.
- ezt a kapcsolatot szeretném elérni laptoppal (régebbi Thinkpad r40) és HTC PDA-val
- 60nm-es, téglafalú, egyszintes ház (itt lenne a router) és kb 800nm alapterületű kertNem kell túl komplikált kütyű mert nem ismerem a routereket! Könnyű beállíthatóság, tűzfal, jelszavas védelem, azért más ne tudja csak úgy használni.
Ezekre az adottságokra és igényekre, ha tudnátok párat ajánlani/véleményezni nagyon megköszönném! Árban max 20k, de lehetőség szerint inkább max 15k és alatta lenne jó!
Előre is köszönöm!
-
GreenBO
csendes tag
senki

-
GreenBO
csendes tag
hi all.
mien router-t vegyek kb 4-5e ft. és jó megbizható
hmmm...??
elöre is köszi
-
törölt tag
Hátha még nem volt: aki sebességkorlátozást akar a routerbe annak itt egy
cikk és D-Link firmware.
Mivel annó én is ilyet kerestem és még egy jópáran itt ezért most hogy megtaláltam a megoldás gondoltam jól belinkelem ide.
-
techxpert
csendes tag
ehhez mit szóltok?
n-es, és mimo-s, és csak 14k...
annyira szar lenne, hogy ilyen olcsó, vagy mi?
[link] -
indianka
tag
sziasztok
most egy SMCBR14UP vezetékes routerem van, már három éve, és eddig hiba nélkül ment. Most viszont szeretnék egy vezeték nélkülit, mert nem akarok a barátnőm notijával kábellel kínlódni. Milyen márkákat/ típusokat javasoltok? olyan 10-15öt hajlandó vagyok rááldozni.
(az én asztali gépem vezetékkel kötném rá.)
úgy hallottam az smc-k ma már szarok. d-link? linksys? zyxel? -
Ziog
aktív tag
Olyan routert keresnék, amiben van USB port is. Egy racket szeretnék rákötni és azt elérni belső hálón, vagy akár neten keresztül. Ezen kívül még Wifi is kéne bele.
Asusokat néztem azokon van USB port. Akinek van néhány tapasztalat?Előre is köszi.
-
Khelben
nagyúr
üdv!
mondanátok nekem egy wireless router - wireless pcmcia párosítást, ami biztosan működik?
böngészem a fórumokat, de lassan minden routerről találok rosszat... -
joey7
őstag
lenne egy láma kérdés: wireless router mellett madzaggal is tudok kapcsolódni a nethez egyidőben ?konkrétan arra gondolok,h az asztali gép UTP-vel, a noti meg kábel nélkül menne.

-
dr.bubo
őstag
válasz
Májsztró
üzenetére
Azt a távolságot vinni fogja.
Nagyából csak össze kell dugni.
A routerbe be kell állitani pár dolgot,meg kell adni a kapcsolat tipusát (adsl-nél PPPoE) be kell irni a felhasználo neved, és jelszavad.
És be kell állitani a wireless-t is, hogy a notikkal vezeték nélkül csatlakozzatok hozzá. Addig csak vezetékel megy a net.
Nem tul bonyolult beállitani
-
Májsztró
addikt
-
Májsztró
addikt
Sziasztok ! Egy vagyok azok közül akiket localhost 2 szóban elintézett
....
Probléma a következő !Tudnátok ajánlani wifi-s routereket ? Olcsó és jó kategória érdekelne. Egy kicsit sem vagyok otthon a témában T-Onlány-os ADSL net lesz bekötve , és ezt kéne elosztani két notira ... Lécci segítsetek ! Könnyen konfigurálható , jó minőségű , és pénztárcakímélő árú kütyü kéne
-
Sz.Balazs
csendes tag
Jó estét mindenkinek!
Meglepő módon tanácsot szeretnék kérni. 1024K/128K-s adsl netet szeretnék megosztani, egy asztali és egy laptop között, az asztali állandóan kábelen csatlakozna a lapos pedig wifin. A laptop max 10m távra lenne a routertől, és csak hétvégente használnám(DC v. torrent nem érdekes). Kérdésem az lenne, hogy melyik az a router, amely tűzfala megbirkózik a betolakodókkal és 10K alatt van az ára.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
Laslow
senior tag
válasz
jasszer
üzenetére
Ezt a TP-LINK routert néztem ki ([link]). A legolcsóbb, és csupa jót írnak róla, ellentétben a drágább D-Link routerekkel. Ahogy láttam, MAC-address klónozást tud. Hozzá az asztali gépet kábellel, a laptopot pedig ezzel az olcsó Zyxel PCMCIA kártyával tervezem csatlakoztatni: [link].
Ami viszont érthetetlen számomra: a https://prov.chello.hu/selfcare/login.jsp oldal hibás felhasználói név vagy jelszó hibát dob, pedig tuti jó adatokat írok be. Kiküldettem e-mailben is, és stimmel. Mégis nálam lesz valami gond, vagy ti sem tudtok bejelentkezni az oldalon - megpróbálná valaki?
(Hm, ezt jobb lett volna a chellos topikba, bocs...)
-
rdi
veterán
válasz
jasszer
üzenetére
Korrekt, de azért olvasgasson még utána a routereknek.
Pl. nekem legutóbb nagyon jó eredményt adott az msi laptophoz vásárolt msi router.
Ráadásul vagy vegyen olcsóbbat, vagy ha drágábbat, akkor találja ki magának, hogy milyen további funkciókat szeretne.
A router mac -jának regisztrálásakor azt kell mondani, hogy új szgép vagy hálókari van, -
jasszer
őstag
Amíg nem ír vki nálam okosabb, addig megosztom h nálam h műxik:
Nem olyan macera a chello osztása, vagy veszel olyan routert ami tudja klónozni a mostani hálókártyád MAC adressét, vagy a prov.chello.hu-n regisztrálod a frissen megvett routert. Nálam ezek vannak itthon: D-link DI-524, Realtek rtl8185 PCI-os adapter, Tenda PCMCIA-es adapter.
Pár hsz-szel alább kifejtett okok miatt valószínűleg el is adom őket 1 héten belül (a PCMCIA kivételével), ha érdekelnének küldj privit!

-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
UPC-s netemet szeretném lakáson belül 2 gépre megosztani, mindenképp vezeték nélküli módon, ráadásul amennyire lehet költséghatékonyan. Amennyire tudom, a UPC-s netmegosztás elég macerás, szóval.. milyen routert és milyen wifi kártyákat ajánlotok hozzá, hogy ne szívjak vele sokat?
Az egyik gép laptop, ott PCMCIA előnyben, mert azon csak egy USB port van... A másik gépnél USB/PCI-os kártya kellene.
-
jerry311
nagyúr
válasz
jasszer
üzenetére
Há' az USB-ről nem tudok semmitse mondani, mert olyanom nem volt / nincs. Viszont a mai napig egy Draytek Vigor 2104p-t használok, nyomtatóval együtt. Ebben lehet tudok segíteni.

UI: azért arra érdemes figyelni, hogy USB 2.0 legyen a routeren, különben időközben elfogyhat az adat és kiköpi a nyomtató a papírt 1/2 oldal után.
-
jasszer
őstag
Sziasztok,
Az érdekelne h mennyire működőképesek a wifis routerek USB portjai - konkrétan egy nyomtatót szeretnék rákötni - de egy korábbi "szívás" miatt szkeptikus vagyok: anno egy Draytek Vigor-ral próbáltam egy LPT1-es nyomtatót használni, de az istennek sem ment.
Ezt néztem ki: Asus WL-500GP. Van vkinek tapasztalata az ilyen routerekkel/nyomtatással kapcsolatban?
-
Bandoras
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik router éri meg a leginkább, merthogy teljesen amatőr vagyok a témában. Ezt a hármat ajánlották:
Gigabyte GN-BR03GM-RH
D-Link DI-524 AirPlus G
SMC WBR14S-N2(Ha van jobb ötlet, azt is megköszönném, a lényeg hogy wlan legyen, max 15k.)
-
Cs(|)be
tag
Pénz nem annyira számít alapon, kifejezetten torrentezésre milyen kütyüt ajánlotok? Gigabites port sem hátrány, nem kell hogy N-es legyen. Csak 2-3 gép menne róla. Thx ,csibe
-
jerry311
nagyúr
anonymus89, Devdi
szerintem mindkettőtöknek jó lesz. Jókat írtak róla neten. Saját tapasztalatom nincs ezzel a routerrel kapcsolatban.
-
Devdi
aktív tag
Sziasztok. Teljesen nem értek ehez a router témához. A lényeg az hogy 2 géphez kellene. Wifi nem kell felesleges mivel mind a kettő asztali pc. Ne legyen túl drága. ADSL nethez kellene.
-
anonymus89
addikt
Valaki please!

-
anonymus89
addikt
Üdv Mindenkinek!
Annyira nem vágom ezt a routeres témát csak megszeretném kérdezni, hogy a torrentezés mennyire megterhelő egy ilyen routernek? [link]
Ilyet szeretnék majd venni azért kérdem vagy nézzek inkább másikat mit javasoltok? -
Ebit
addikt
válasz
üzenetére
megeri az a +3-4e Ft pluszban vagy jok az olcsobb routerek is?
Nehéz ezekre a kérdésekre egyértelmú választ adni,mert a legtöbb esetben, néhány tipusra rendelkeznek rálátással tapasztalattal.Általában elmondható, hogy van néhány favorizált tipus, ahol az előnyt a komolyabb support jelenti, pl cserélhető antenna, valamint a megbizhatóságukról elterjedt infok.
-
bim
veterán
nem nagyon találtam erről: d-link dir-100 routerről topikot.
ez megfizethető lenne szmomra de nem tudom érdemes e megvenni.családon bellül 2 gépre netet szétosztani kellene.
mennyire megbizható szerkezet ez a tipus?
mennyire könnyű beállitani egy zéro routertudással rendelkező egyénnek
nekem)esetleg ebben az árkategoriában megbizhatobb routi?
-
Echoes
csendes tag
Sziasztok!
Egy adsl 4 portos routert keresek, semmi extra kívánságom nincsen, mivel nem is nagyon értek a témához, ezért kérek segítséget. Mi lenne a megfelelő választás? (Felső határ a kütyüre 8-9 k, de ha van olcsóbb, az sem gond.)
-
And
veterán
Sose hidd el fenntartás nékül az olyanok véleményét, akik egyből, kertelés (és a körülmények pontos ismerete) nélkül megmondják, hogy ez vagy az a router biztosan de tutira átviszi az említett akadályokat. Tudomásul kell venni, hogy csodák nincsenek, és az egyes routerek teljesítőképessége sem tér el nagyságrendekkel egymástól. Márpedig 250 méter a saját antennáikkal, panelen keresztül szerintem elég esélytelen, bármely típussal. Nekünk konkrétan WRT54GL-ek között sem ment 60..70m-re, még akkor sem, ha az ablakon kívül tettük azokat, mivel az ablakok nem láttak egymásra. Ilyen helyzetben egyszerűen nem lehet megúszni a külső (tetőre vagy falon kívüli konzolra szerelt) irányított antennát, és a közvetlen rálátás is erősen ajánlott. Még ha lenne is kapcsolat ezek nélkül, valószínűleg erősen instabil és lassú volna. A fák lombja is csillapíthat, de erről innen távolról nem tudhatunk sokat, mindenesetre 1-2 ritkásabb lombkorona talán nem vészes. Tehát az ilyen link nem a router függvénye, ide a paneleken kívüli antennák kellenek, ha nem akarsz szívni a kapcsolattal. Ettől függetlenül az említett típus nem rossz vétel (bár a -GL még jobb
), csak mint írtam, ne várj tőle csodát, mert arra nem képes. -
malisonX
aktív tag
Rendben, köszönöm szépen a válaszotokat

-
And
veterán
-
malisonX
aktív tag
Az új Linksys WRT54G2 -vel van már vkinek tapasztalata? A külsején kívül mennyivel jobb, vagy rosszabb, mint mondjuk egy sima WRT54G?
-
footy
addikt
válasz
jerry311
üzenetére
Én is ettől tartok, ezért érdekelnének tapasztalatok a cuccal kapcsolatban. A fórumban rákerestem, egy ember írta, hogy van ilyen neki.
Az árukeresők egyébként 8e Huf körül dobnak rá találatot, ami reálisnak tűnik a tudását figyelembe véve. Ebből kiindulva 5ért megérné. -
footy
addikt
Egy ismerősömnek kellene egy teljesen alap router a kábeltv-s net megosztására. (2gép: 1 wifi-n /1 sima téglafalnyira - intel wifi-vel/, 1 kábelen)
Akcióban láttam most az EW újságjában 4990ért a Netgear WGR614EE routert, ami a specifikáció alapján tökéletesen megfelelne a célra. Valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban?Köszi
-
jerry311
nagyúr
Sima internet megosztás lenne vagy céges hálózat kibővítése másik irodára?
Mondjuk teljesen mindegy, mert szerintem az adott földrajzi (és ha jól tippelem pénzügyi) akadályok miatt kb. az lenne a legolcsóbb ha ott is lenne külön internet előfizetés.250 m-re nem fog átmenni a WiFi a panel és a lombozat miatt. Ugyanekkora távolságra kell kb. 2 repeater a vezetékes hálózatba. Ha egyáltalán kiépíthető a két hely közé...
-
levy1
csendes tag
Böngészésre,és letöltésre 3Mbps
-
jerry311
nagyúr
A legegyszerűbb a dark fiber, aztán azt raksz a végére amit jól esik.

Mi a cél? Miért / mire kell az összeköttetés?
A kábel és a WiFi drága lesz. Az egyik a távolság, a másik az akadályok miatt. Ha mindkét helyen van internet kapcsolat akkor érdemes VPN-en elgondolkodni, viszont ennek is megvannak a korlátai... -
levy1
csendes tag
Hi!!
Tud na valaki segíteni hogyan tudnám legegyszerübben megoldani kábeles internetemet
kb.250 méter re átirányítani,panel len és 1 pár fának a lombján keresztül.
És mit kell beszereznem hozzá.
Köszönöm a segitséget ! -
bnss
veterán
válasz
anonymus89
üzenetére
Nem tudok róla, nem szólt a gazdája, hogy bármi probléma lenne a routerrel és a 10/10-es sávszélességgel.
-
chaval
tag
Üdv
Torrentezésre tényleg egyik elfogadható árú router sem jó?
Mármint azt hallottam hogy sok velük a baj....nem próbálkozott valaki torrentezéssel?
-
bnss
veterán
válasz
anonymus89
üzenetére
Volt szerencsém egy ilyen routerhez, az árához képest meglepően jól teljesített, a 10/10-es Diginetet is elviselte.
(#3205) Mr.Skyline: az USB Stick-be szerelt W-LAN antennákkal nem vagyok kibékülve, beltéri körsugárzók a szimpatikusabbak, szvsz. Persze ezekhez kell egy W-LAN kártya a PC-be.
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Tudnátok segíteni itthon szeretném a chello-s netet szétosztani 2 gép között és néztem egy routert mégpedig: http://ipon.hu/?product_id=24483
A lényeg, hogy wifis legyen a jövőre gondolva valamint 10k alatt megússzam.
Mi a véleményetek róla??? -
pzstm
titán
válasz
Mr.Skyline
üzenetére
Ha routereket nézzük akkor a linksysre tenném a voksot, bár tény és való, hogy Asus-nak az egy egész jól eltalált szériája.
Mindkettő alsó-középkategóriás router szvsz, bár állítólag Linksysnek idehaza messze a legjobb a supportja/garanciális ügyintézése! Ezenkívül pedig van ingyenesen hívható Telefonos segélyszámuk is!

Szóval összességében mégiscsak a Linksysre tenném a voksot!

-
Mr.Skyline
senior tag
Sziasztok!
Dönteni kellene két WLAN Router + WLAN adapter párosról
Asus WL-520GC 54 Mbps WLAN router + Asus WL-167g adapter
12900.-
Vs.
Linksys WRT54GC 54Mbps WLAN router + WUSB54GC wireless adapter
11900.-
Melyiket válaszzam?

-
Mr.Skyline
senior tag
Sziasztok!
Dönteni kellene két WLAN Router + WLAN adapter párosról
Asus WL-520GC 54 Mbps WLAN router + Asus WL-167g adapter
12900.-
Vs.
Linksys WRT54GC 54Mbps WLAN router + WUSB54GC wireless adapter
11900.-
Melyiket válaszzam?

-
Hali!
A funkció, amit igényelsz, szinte minden (wifi) routerben megtalálható (tud valaki olyat, amelyikben nem?). Bármikor ki- vagy bekapcsolhatod a wifi "sugárzását", csupán be kell jelentkezned a kezelőfelületére, és ott "némi klikkolgatás után" ezt megteheted.
Természetesen a vezetékes kapcsolat az mindig élni fog mellette.
Tudom ezzel nincs lekonkretizálva a kérdésed, hogy milyet
Itt jön be a pénz meg egyéb faktorok. -
piqla
őstag
Sziasztok!
PSP multiplayer modhoz lenne szuksegem WIFI netre. Olyanra lenne szuksegem, amely lehetove teszi, hogy a gep es a router kozott ugyanugy legyen kabelosszekottetes, mint "natur" modban (asztali gepeknel jobban szeretem a kabeles megoldast), de amennyiben jatekra tamad kedvem, akkor nemi klikkolgatas utan kezdjen el "sugarozni", majd amikor meguntam, hagyja abba, csak a kabeles mod eljen. Milyen routert vegyek?
Remelem ertheto volt, ha nem, akkor bocs. Elore is koszi!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Acer TravelMate Spin B311RNA- - Érintőképernyős
- Blue Coat AV510 A - Network Security Appliance - tűzfal
- Albis ULAF+ Acceed 1104 DT 4WP- SHDSL Carrier Ethernet CPE
- BIG-IP Single AC PSU for i2X00 (250W)(F5-UPG-AC-I2XXX) - új bontott dobozos
- Black Box ServSwitch Wizard DXS Digital ACR101A DVI - IP Gateway
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 Ti Super 16GB Zalman T3 Plus 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Gógliztam rá de nem találtam leírást (csak hogy hogy csináljak, de amíg nem tudom mire jó...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

nekem)
), csak mint írtam, ne várj tőle csodát, mert arra nem képes.

Gubek-Einste
Dr.NX