- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey7
őstag
no, semmi alternatíva?
-
joey7
őstag
hali,
nekem olyan router kéne amire közvetlenül tudok csatlakoztatni HDD-t, pendrive-ot,h sz.gép nélkül is tudjak letölteni. emellett legyen stabil,megbízható.
egyelőre ezt a típust találtam: Asus WL-500W wireless-N router
de szeretnék több alternatíva közül választani, és érdekelne a többiek véleménye tapasztalata ez ügyben. tehát ki mit ajánlana?
-
Egyfejű
tag
Hozzáértők segítségét kérem!
A problémám a következő:
Internetet – Chellot - szeretnék megosztani, de le kellene küzdeni valahogy 300-400 m – ebben van 2-3 háztető is - távolságot a kábelmodem és a számítógépem között.Ha van valakinek ilyennel kapcsolatos tapasztalata, vagy tud olcsó, egyszerű, megbízható megoldást ne tartsa titokba!
-
fanofmanu
tag
hello! Linksys BEFW11S4 routerről mi a véleményetek? akarok venni egy routert ezt néztem ki eddig, igazából ps3mal lenne összekötve. esetleg ilyen árkategóriában van megbízhatóbb? thx
-
dashed
senior tag
hello..
kis tanacs kene mien routert erdemes vennem, jelenleg egy Tp-link Wr542G-m van de eleg sokszor elveszti a netet , es csak restart utan hajlando megint menni...pedig csak egy kabeles es egy wifis gep van rakotve..
a lenyeg hogy megbizhato stabil router kene , es ha lehet ne legyen egetvero az ara -
bnss
veterán
-
bnss
veterán
Az én routeremben is van tűzfal (Linksys WRT54GL@Tomtao 1.19), ki van kapcsolva mert sok haszna nincs, szoftveres tűzfalat használok. A felsorolt opciók közül a legtöbb nem nevezhető - szvsz - tűzfal nyújtotta szolgáltatásnak, alapvető biztonsági szolgáltatások.
(#2987) Energie X: Router kalauz
(#2988) golyani: remélhetőleg nem kezd el rosszalkodni.
-
Magnat
veterán
Hi,
én ezzel vitatkozék, h a NATot hívják tűzfalnak ... a gyakran leszólt, olcsó SMC wbr akármlyen routerben van külön NAT és tűzfal is.
NAT :
Network Address Translation (NAT) allows multiple users at your local site to access the Internet through a single public IP address or multiple public IP addresses. NAT can also prevent hacker attacks by mapping local addresses to public addresses for key services such as the Web or FTP.
(Address mapping, Virtual server, Special appliation, NAT mapping table almenükkel, nevük alapján nagyjából sejthető, mit tudnak :-))Firewall:
The Device provides extensive firewall protection by restricting connection parameters to limit the risk of hacker attack, and defending against a wide array of common attacks. However, for applications that require unrestricted access to the Internet, you can configure a specific client/server as a demilitarized zone (DMZ).További opciók:
Schedule Rule
Access Control
MAC Filter
Parental Control
Intrusion Detection
DMZKülön felhívnám a figyelmet az Access Control és az Intrusion Detection opciókra, előbbivel adott (helyi) ip vagy mac címek forgalmát blokkolhatjuk (pl http, email receive, send, telnet, dns, snmp, all tcp,all udp), utóbbi segítségével pedig különböző hackelési tehnikákat blockolhatunk ( pl DOS), sőt, erről még mailt is küld a router, ha akarod.
-
bnss
veterán
válasz
golyani #2980 üzenetére
Ha már 20e Ft-ot szánsz routerre és mindenképp kell az N-es szabvány, akkor Edimaxot nézz.
(#2981) Zewa: 5k-ért újonnan kapsz TP-Linket Infolexben, 10/10-es Diginetet oszt szét már ~3 hónapja hiba nélkül rokonoméknál. (TL-WR542G)
(#2984) Energie X: olyan, hogy tűzfal, nincs egy routerben sem. Helytelenül a NAT-ot hívják a marketingesek tűzfalnak. A torrent és a DC++ csak beállítás kérdése, minden router képes portforwardra. Mennyit szánsz rá, ez az első kérdés.
-
Sziasztok!
D-Link DSL-360R modemhez milyen routert ajánlotok? 2 gép lenne megosztva, esetleg ha haverom átjön notijával akkor Wi-Fi-n az övé is egy kis netezésre. Amit kellene hogy tudjon: tűzfal, wifi, engedje a torrentezést és a dc++ozást. Most nézegettem a d-link honlapján ezt: [link] de nem tudom hogy engedi-e a torrentet és dc++t.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
heim
tag
sziasztok!
T-kábeles netet (8 megabit) szeretnék megosztani két laptop, és két asztali gép között, valamint a hálózatra lenne kötve egy laserjet multifunkciós nyomtató is. Kissebb irodai vezetéknélküli hálózatot szeretnék összehozni. Az iroda egy belvárosi társasház 130 m2-es lakásban van. Lenne torrentezés is. Melyik router lenne az optimális választás erre a feladatra. Nem szeretnék százezret rákölteni a routerre...de nem ragaszkodom a 20.000 alatti árkategóriához sem. Az optimális ár-érték arányra tegyetek javaslatot legyetek szívesek
Előre is köszönöm mindenkinek! -
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Épp router vásárlás elött álok. Egy 2,5mbit-es netet kéne megosztani. Találtam egy ilyet, újonnan, garival 5k-ért. Ez jó lenne nekem? -
golyani
őstag
erről tud nekem vki bővebb infót szolgáltatnii? megér egy 20-ast?
-
Xirtam
veterán
válasz
HarryPotter #2977 üzenetére
nemhiszem, ha integrált a wifi akkor értelem szerűen a lapka chipsetét eszi, de ha pci csatolos a wifi akkor is szerintem! de lehet butaságot mondtam !
-
HarryPotter
őstag
üdvözlet mindenkinek, előre is elnézést a kérdésért: szóval azt szeretném megtudni, hogy a kábelesről wifi-re való átállás okoz-e bármilyen processzor teljesítménycsökkenést (mármint az, hogy a net eddig kábelen jött, mostantól rádión egy vevő egység veszi)? Gyanítom, hogy butaságot kérdezek, de mégis felteszem.
-
Xirtam
veterán
Sziasztok ajánlanátok nekem 10-15 ezer FT környékében jó routert mert úgy tünik halldokil az enyém 4 gépre kellene 4megabyt/s es netet szétosztani 2 gép elég sokat letöltés a többi csak netezés email meg multiplayer lehetőleg switches rotuer legyen!!!! Könnyü beállítás tűzfal virtual server stb.
THX
-
mcmike
őstag
Hi all!
Rém egyszerű dolgora tudnátok ajánlani valamit? A lényeg a következő lenne: van egy desktop gépem internettel (sima RJ45-ös LAN jön be a lakásba), meg egy Wi-Fi-s laptop-om. Mindketőn szeretnék internetet (egyszerre
). Akkor most nekem egy Wi-Fi Router-re lenne szükségem? Vagy mire?
Mondjuk jó lene ha tudna valami tűzfal funkciót is...Ha jól sejtem akkor az ajánlás ez lenne:
LinkSys WRT54GLJól sejtem?
Előre is köszönöm a válaszokat...
-
Kocka007
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném!
Ma bekötötték a digit 20/20Mbit! Belkin(54mbit) routerrel osztom szét a netet, ha kábelen megy a dolog akkor meg is van a 20/20, viszont ha a wlan-on akkor csak 15/10! Mitől lehet ez? Wireless-en nem lehet ennél gyorsabb? Vagy valami beállítási gond?
Előre is köszi!
-
WolfheartGR
őstag
válasz
WolfheartGR #2963 üzenetére
Ez lesz.
De azért köszi mindenkinek a segítséget. -
ZBO
tag
Hello!
Szeretnék egy wifi-s routert venni, ehhez kérnék tanácsot. Max. 15000-et szánok rá.
Panel ház 3 falán kell átmennie a jelnek szakadozás nélkül. A két szoba között nincs rálátás.
Ha valakinek már üzemel ilyen környezetben, írja le a tapasztalatokat. Köszi! -
WolfheartGR
őstag
Sziasztok!
Előre is bocs, hogy én leszek az ezredik aki talán felteszi ezt a kérdést, de szeretnék
alaposan tájékozódni mielőtt kiadom a pénzemet egy olyan eszközre ami fontos lesz az elkövetkezendő időkben.
Szóval.
9/1-es netet szeretnék megosztani ami kábelnetes.
Egyenlőre 3 gép vezetéken 1 pedig ritkán wifin kapcsolódna hozzá.
Fix ip-s kiosztás, portforward is lesz, netes játék is fontos erősen. Az sem baj, ha van benne
sévszélmanagement. De nem kritérium, mivel +20k-t erre nem vagyok hajlandó áldozni.
Wifi-t ha nem kell ki szeretném kapcsolni. Fontos, a stabilitás a megbízhatóság, élettartam.
Egyenlőre nem lesz rajta, de az se baj ha tudja kezelni a nyomtatót/multifunkcionális gépet.
A rákötött gépek természetesen rá fognak látni egymásra és lesznek megosztott dolgok is.
Ár... Na ez az ami monnyuk legyen max 20 ropi, az se baj ha kevesebb, illetve akár mehet efölé is ha megéri. Reális megoldást keresek.
Remélem ennyi infóból tudtok némi segítséget nyújtani amit előre is köszönök! -
WiZARD
addikt
tplink TL-WR543G vagy TL-WR642G routerekkel mi az tapasztalat? melyiket érdemes venni? van valami amire figyelni kell, amiben az egyik kiemelkedően jó vagy rossz?
-
bnss
veterán
válasz
golyani #2958 üzenetére
Ezek közül a Linksys-t venném, eddig nem csalódtam Linksys termékben (jelenleg WRT54GL-t használok).
(#2960) Magnat: LPT portos print szerverrel ellátott routert én nem láttam még, az Edimax print szerverek aránylag emberi áron vannak, routert pedig az igényekhez mérten válassz.
-
Magnat
veterán
Sziasztok,
milyen wifi routert érdemes venni, ha kellene rá lpt portos print szerver?
-
amol
addikt
válasz
golyani #2958 üzenetére
A titkosításhoz (pld. wpa-psk) a jelszót csak egyszer kell megadnod, utána a gép megjegyzi így Édesanyád észre sem fogja venni hogy van. Lényegében kiküszöbölheted (ill. megnehezítheted) mások hozzáférését a privát hálózat adataihoz. Tovább növelhető a biztonság MAC cím szűrésével, így csak az általad megadott hálózati kártyákkal (mindegyiknek egyedi azonosítója van) lehet kapcsolódni.
Routerek: talán a linksys.
-
golyani
őstag
hali. nem vagyok otthon Wifiben, de keresek itthoni használathoz WiFi routert. amiket néztem így hirtelen:
Netgear wpn824titkosításról egy kis felhomályosítás jól esne, mert anyum is használná itthoni munkára. ADSL kerülne megosztásra.
-
WiZARD
addikt
melyik a legolcsóbb wifi router amit érdemes megvenni? nem kell semmi extra, csak legyen megbízható.
(esetleg printserveresből melyik a legolcsóbb amit érdemes megvenni?)(lehetőleg iponból, mert úgyis kell most onnan mást vennem, és nem akarok külön rohangálni)
-
Fulmi
senior tag
bocsi h ket hsz egymas utan de ha mar itt vagyok akkor lenne egy kerdesem, ki tud ajanlani ilyen routert: sima b/g-s, 2 usb porttal (hdd miatt), nem kell h modem legyen benne, de tudjon BT letoltest, FTP srv-t + ui.: print srv?
segitsegeteket elore is koszonom fulmi
-
amol
addikt
Előre nem. Ezért olvassa az ember mások tesztjeit és tapasztalatait
DD-WRT v24 RC-5 (11/23/07) std. Eddig szinte tökéletes, nem is tervezek rá mást rakni. Így már használható valamire
Még nem kell átmennie 3-4 falon a jelnek, de tervben van ezért kerestem olyat ami elég erős. Vagy a meglévő eszközökből összeállítok egy bridge-et. -
amol
addikt
Átmenetileg megoldottam, dd-wrt@La Fonera
Tesztelés alatt. -
bnss
veterán
-
amol
addikt
Köszi. Tudom hogy az a Linksys jó, de annak ellenére hogy még nincs n-es eszközöm nem akarok beruházni még egy g-sre. Nézegetem az infokat és az ára ellenére az Asusról nem írnak annyira jókat, ráadásul az antennái is fixek. Az USB portról végülis le tudok mondani (ha végre tényleg megjelenne a WUSB akkor nem lenne kérdés), a lényeg az hogy atomstabil és erős legyen valami elérhető áron. Milyen ez az Edimax? Azt tudom hogy a Linksys, Draytek, Zyxel jó de azt nem mely modelljeik ilyenek, ill. nézegettem a D-Linket is, az sem rossz. Melyikre mehet még linuxos firmware?
-
bnss
veterán
Hello, a Linksys WRT545GL egy atomstabil router, főleg 3rd party firmwarerel. Viszont nyomtató szerver nincs benne, és N-es szabvánít sem ismer. Az Edimax árul 20k-n belül N-es routereket, épp a napokban volt róla hír a PH!-en.
(#2933) HXY: N-es routert nem tudok mondani, csak a jó öreg Linksys WRT54GL-t, nekem is kikapcsol éjjel a W-Lan. Az Asus router feltehetően tud iylet, mivel DD-WRT kompatibilis.
-
HXY
addikt
Hellosztok!
Olyan N-es WiFi routereket keresek, amik a wireless, azaz a vezetéknélküli részt időzítve ki-be tudják kapcsolgatni. Pl.: Minden nap 00:00-kor ki, 06:00 bekapcsol.
-
amol
addikt
Sziasztok!
Egy atomstabil routerre lenne szükségem használható nyomtatószerverrel, esetleg webkamerát is kötnék rá. Családi házban használnám több falon keresztül és jó lenne ha már támogatná az n-es szabványt. Látom Linksys wrt54gl itt a menő, az n-en kívül megfelel ezeknek? Esetleg valami más alternatíva?
Most egy SMC2804WBRPG-t használok, naponta akár többször újra kell indítani mert dobja a netet, adóteljesítményre nem egy bajnok, ha titkosítást állítok be akkor több gép esetén néha egyik nem tud csatlakozni, a nyomtatószerverét pedig inkább nem is használom mert nagyon sok lapot szúrt el (pixma ip4000), félig kinyomtatta aztán kidobta.
Köszönöm! -
bnss
veterán
válasz
szdanika #2924 üzenetére
Nem on-line játékra találták ki a W-Lant, arra ott az UTP kábel. Gipszkartons fal sem egy leányálom, ha a párnafák fémből vannak. Ha lehetőség van rá, akkor kábelezés, ha nem, akkor új router vagy a jelenlegi routerre egy/kettő (típustól függően) új antenna felszerelése (irányított antenna kilőve), amennyiben lehetséges.
(#2925) Magnat: ez mind igaz, csak azt az apró tényt felejtetted el, hogy ~70mW kisugárzott teljesíttmény felett javallott aktív hűtést szerelni a routerre, valamint drasztikus kimenő teljesítmény növelés sem biztos, hogy a kívánt eredményt hozza.
-
Magnat
veterán
válasz
szdanika #2924 üzenetére
Hi,
a híres-nevezetes Linksys wrt54-gl Tomato firmmel elég jól tuningolható, te tudod vezérelni, mennyi legyen a kimenő teljesítmény. A default 42mw-t akár 251ig feltolhatod.
(Sztem ezt a totyikot nyugodtan be lehetne zárni és helyette kiírni, h mindenki vegyen Linksys wrt54 gl-t!
)
-
szdanika
tag
Hali.
Olyan kérdésem lenne hogy milyen routert érdemes venni az én esetemben. Max 4 felhasználó egyszerre. 2 falon kellene átjutnia,ami légvonalban kb. 3 méter, a falak gipszkartonból vannak,tehát nem egy vastag betonfal! A másik hely pedig egy szinttel lejjebb lenne,ami majdnem a fent említett két hely alatt van,és egy vastag betonréteg választja el a két szintet egymástól.
Idáig volt SMC amivel egyfolytába szakadt a net,és a hálózat is. Edimax,ami nem akarta a jelet normálisan továbbítani és most kellene egy olyan ami normális! Az eddigiekkel öcsém próbálta a CS-t és belaggol miatta. Megpingeltem a gépeket és valóban van csomagvesztés. Ezt bele kell kalkulálni a vezetéknélküli routerbe,vagy van megoldás esetleg egy jobb minőségű erősebb antennával rendelkező routerral a kiküszöbölésére? Mindkét szerkezet 54mbs-os volt.
Aki tud segítsen. Köszi -
Szabtom
senior tag
Értem. Már csak azt kellene tudnom, milyen kártyát vegyek a PC-be. Nem akarok két topikot hízllani, megtennéd, hogy átjössz a Mindent a Linksys WRT54G/GL/GS routerről topikba, és segítesz? Köszönöm!
-
bnss
veterán
válasz
Szabtom #2921 üzenetére
Sima GL-t használok már több mint fél éve Tomato fw-rel, egyszer sem állt meg, csak áramszünet esetén.
14 csatorna akkor jön jól, ha sok a környékeden a vezeték nélküli háló, mert így olyan csatornát tudsz használni, amit a legtöbben nem, így nem tudják zavarni a Te hálózatod. Persze ehhez a PC-be szánt/notebookban található antennának is ismernie kell a 12-14-es csatornákat.
-
Szabtom
senior tag
Sziasztok!
Mi a kulonbseg a WRT54GL-EU es a WRT54GL keszulekek kozott? Melyiket erdemes venni?
-
bnss
veterán
válasz
djbahool #2916 üzenetére
(#2917) Major Major: google a barátod.
-
Major Major
senior tag
Sziasztok!
D-link DIR-300 routerről van valakinek valamilyen infója/tapasztalata? -
djbahool
senior tag
Sziasztok!
Wifi Routert szeretnék, internet megosztáshoz + torrentezéshez, kérdésem milyet?
Kb. 10 (max 15e HUF) van rá.
2 fal + kültéren kb. 10m.
Netgeart próbáltuk eddig, de az egyfolytában eldobálta a jelet. -
bnss
veterán
válasz
(Kolombusz) #2913 üzenetére
Linksys WRT54GL-t használok Tomatoval több, mint fél éve. Egyszer sem állt meg, csak áramszünet esetén. Cod2 megy DMZ nélkül. Jelerősség alakulását Nostradamus megmondaná, az adott környezettől függ.
LINKSYS WRV200 - ez sem tűnik rossznak specifikációk alapján (rangeboosterrel is felvértezték, kérdés, hogy a valóságban ez mennyit segít), ráadásul jó árban kapható.
-
(Kolombusz)
veterán
Milyen wifi routert vegyek 15 ezer forint körüli áron?
Semmi extra nem kell. Dmzhostot tudjon a cod2 miatt.
A jelerősség viszont legyen jó erős és betonstabil legyen a router. -
sto1911
veterán
Melyik az a router, ami mar tud wake on lant? Minel olcsobban ofkorz.
-
DewiL
senior tag
esetleg erre valaki valamit ?
-
nilsen
csendes tag
én is feltenném a kérdést mint sokan mások...
wireless routerre lenne szükségem. 2 emeletes családi házban szeretném szétosztani a netet. de igazából fogalmam sincs hogy milyen paramétereket érdemes figyelembe venni..??
amit kinéztem egy TP-Link TL-WR542G Wireless Router 802.11g,54 Mbps,1*WAN, 4*LAN
köszi a segítséget !
szerk: torrentezés miatt nem mindegy milyet használok??
-
JetiRulez
őstag
Helló!
Vettem egy másik gépet és szeretném mind2őn használni az internetet és lanozni is szeretnék. A legolcsóbbak közül milyet ajánlotok? (Teljesen hülye vok a témával kapcsolatban.)
Kösz. -
sto1911
veterán
Udv!
a 3 kozul melyiket ajanljatok? (linksys meg cisco meg hasonlo draga cuccot ne ajanljatok, arra nincs penzem, 5k a hatar, ill. ha 5-ert van linksys akkor johet
WLAN nem kell)
Router Edimax BR6104K 1W/4LAN 5258
Router Canyon BR2 + USBpserver 2é 4521
Router TP-Link R860 1W/8LAN 4829 -
sss
őstag
Hello!
Lassan eljött az idő, h beruházzak vmi vezeték nélküli routerre. Ezeket nézegettem hasonló a nevük is az áruk is:
Linksys WRT54GL
Linksys WRT54G
Linksys WRT54GS
Vagy volt még egy d-link ami tetszett. Ezeke közül melyiket érdemes? Vagy esetleg másmilyet?
Köszi, sss.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Xbox Series X|S
- Háztartási gépek
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad T480, T580, P51s, P52s, T480s belső akkumulátor eladó
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- KIÁRUSÍTÁS - egybe 4db RTX 4070-es Legion Pro 5 gép eladó - 2M Ft
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest