- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
▼▼▼ MILYEN ROUTERT VEGYEK? Topik összefoglaló▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2026. április
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
● Márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb router kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
■ Milyen netsebesség mellé kellene az eszköz?
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudi
senior tag
)esetleg tapasztalat, ellenjavallat Edimax BR-6574N-nel kapcsolatban? Sokkal gyengébb, mint pl. egy wrt54gl@tomato?
Azon kívül, hogy nincs hozzá usb-s wlan vevő?

-
dudi
senior tag
nagy hülyeség lenne azzal próbálkoznom, hogy router mögé egy gigabites switchet teszek, hogy a gépek közötti sebességet növeljem? Vagy így jelentősen rontom a net elérésüket, ill. megoldható ez így?
köszi -
L3zl13
nagyúr
Lehet, hogy volt már hasonló kérdés, de most, sajnos, nincs időm végigolvasni a hozzászólásokat.
Van olyan WiFi router ami egyszerre tudja a következőket?
- 4 portos gigabit switch
- USB csatlakozó printer és külső HDD megosztásához
- FTP szerver, print szerver, bittorrent kliens, FTP kliens funkció legyen bennük, vagy legyen hozzájuk olyan firmware amivel ez megoldható
- esetleg 802.11n támogatás (ez nem feltétlenül szükséges)Amiket eddig találtam az vagy nem gigabites, vagy nem tudnak print szerver/ftp szerver funkciókat és nincs bennük bt kliens.
Ha esetleg többet is tudtok, akkor melyiket ajánljátok?
-
AXisBOLD
addikt
hy
van nekem egy TL-WR941ND routerem és egy TP-Link TL-WN951N wlan kártyám.
hol van net, hol nincs mint a mesében

hogyan erősíthetném a jelet? és ha valaki kiegészítő antennát javasol konkrét típust is írjon plíz.
thx
-
válasz
tomy_cz
üzenetére
mint írtam; jelentősen jobb mindenben, mint az általad említett smc csoda!
ebben az árkategóriában nagyon kitűnő router, nekem is ilyen van jelenleg - de nem csak ezért ajánlom -, továbbá sok ismerősnek javasoltam/telepítettem ilyet, és még senkitől sem volt rá panasz! van olyan haver, akinél 120 m2 alapterületű családi házban mind a két szintet megfelelően lefedi!
ja, és ez 54-es router
és persze működnie kell az említett karival! -
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
Az a szitu
hogy két szintes házunkban lentről, fentre szeretném felvinni a netet wifi-s routerrel. Havertól kölcsönkértem az SMC WBR14-G2 -es routerét, de azzal a felső emeleten nagyon csekély jelerősség volt, legtöbbször megszakadt a jel.
Tehát milyen routert tudnátok ajánlani aminek erősebb a "sugárzása"?
Access Pointot nem szeretnék ha nem muszály.
Árban 10 körül legyen, de nem baj ha olcsóbb

Előre is köszi

-
<MZ/X>
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy WRT54G-s routerem van, ezt szeretném lecserélni egy Draft N-et tudó modellre. Prohardver-es cikkek alapján az MSI RG70SE és az EDIMAX BR-6504N készülékei között vacilálok. Ezek körülbelül egy árban vannak, úgyhogy leginkább a személyes tapasztalatok érdekelnének.
Tehát szerintetek melyiket válasszam? Adapter kérdés nem fontos, mert Airport Extreme-em van.Előre is köszönök minden választ, megjegyzést!

-
imóca
csendes tag
Segítsetek, mert szeretném, ha a notebookomból kevesebb kábel lógna ki idehaza.
Hely: Családi ház, földszint+emelet (kb. 70+70 négyzetm.). Akadályok: téglafalak. Ha a konyhában is ájnternetezni szeretnék, akkor kb. 2 falat kellene áttörnie a hullámoknak a router tervezett elhelyezési pontjától. Ennél nagyobb akadályt nem állítok elé.
Jelenleg 1 notebookot kellene kiszolgálni, a későbbiekben talán kettőt.
A jelenlegi gép ismeri az n-es szabványt. Felhasználás: főleg www + egy kis torrent. A mostani internetkapcsolatom jelenleg nem nagy szám. Elvileg 1280/128 kbit/s.
Érdemes n-es wireless routert vennem? Vagy mindenképpen azt kellene? Mi lenne nekem a legmegfelelőbb? Jelenleg még nem vagyok otthon ebben a témában... -
Douwe
csendes tag
Helló!
Most vettem egy tp-link wr941nd routert és egy hozzá illó pci-s wifi kártyát. A router és a kártya primán működik egymással minde féle beállítás nélkül azonal kapcsolódtak. Azonban a laptopomban léő intel wifi 5100 kártya még csak nem is látja a hálozatott. -
amargo
addikt
Lehet kellene egy ilyenTelewell Wireless Router 3G + XCA2 adapter venni és a linksys-emet raknám mögé...
-
amargo
addikt
Ez alapján úgylátom amibe a SIM-et lehet pakolni az hozzá jár. Jól látom?
Szerk:
Rosszul olvastam.. -
amargo
addikt
Sziasztok!
Gondoltam itt több tanácsot tudok kérni.
Adva van 3 routerem Linksys wrt54gs (v1.1), Fonera, és egy x-micro valmi, de az utobbiak lényegtelenek is.
Továbbá vagy egy t-mobile os hsdpa-s hordozható netem, ami usb stick-es, de szeretném megosztani azaz kell egy router, vagy a wrt54gs-re usb portot hegeszteni, ami elektroműszerészi hiányosságaim lévén nehézkes lenne.
Vagy venni egy új router-t, ami képes SIM kártyát kezelni. Elég sok félét találtam, csak nem tudom melyik van legalább olyan szinten mint a linksys-em, azaz dd-wrt felmegy rá.
Továbbá láttam, hogy a t-mobile-nek is van valami kütyüje, de egy kicsit drágának néz ki és kitudja mire képes ~20e ft ért.Vajon mibe érdemesebb belevágni? Keresni valakit, aki áttudja alakítani a régi routerem? Venni egy újat, de akkor melyiket?
itt láttam ilyen készülékeket.
Leginkább Zalip Wireless 3G Router-t találtam, ami jó volna, tekintve, hogy a linksys nem usb-s vagy sim-es, legalább is a leírása alapján..
Köszönettel
amargo -
bnss
veterán
Úgy értettem, hogy nem kellene router, ha vezetékes kommunikációt szeretnél megvalósítani a modem és a notebook között, de ez tárgytalan.
Van olyan router valóban, ezt el is felejtettem, de nem mindegy, hogy az USB porton nyomtatót vagy HDD-t képes kezelni, erre figyelj oda.
-
peaso
csendes tag
nagyon köszönöm.
van pc.
ezt a mondatot nem értem: Gondolom van még egy PC is aháztartásban, különben nem kellene router.
azt hittem a router oldja meg a modem és notebook közötti adatátvitelt.látta olyan routert amiben van usb kimenet, ezen a fajtán nem tudom megoldani úgy a nyomtatást, hoygy a notebookból küldöm a jelet a routerbe, amelybe csatlakozik a nyomató usb-vel.
-
bnss
veterán
válasz
VR6-Fan
üzenetére
dr.bubo: ettől még nem egyértelmű, ha visszaolvasol, káthatod hányan keresnek így routert, később (rákérdezés után) derül csak ki, hogy valójában WiFi routerre van szüksége.
peaso: vezeték nélküli hálózatot szertnél a nyomtató irányába is? Utóbbi nem olcsó mulatság. Kompakt eszközök (modem és router egyben) irreálisan drágák, az a hely, amit egy modem foglal - szvsz - nem sok. A modemed megmaradna, mondjuk egy TP-Link TL-WR542G vagy TL-WR642G típusú routert vásárolsz. Gondolom van még egy PC is aháztartásban, különben nem kellene router, arra csatlakoztatod a nyomtatód, majd megosztod a hálózaton. Hátránya, hogy csak akkor tudsz nyomtatni a notebookról, ha a PC is be van kapcsolva, előnye, hogy nem kerül plusz pénzbe. Print szervert is kaphatsz, a vezetékeseket ~10k környékén árulják, egy vezeték nélküli pedig ~20k környékén kapható.
-
peaso
csendes tag
szevasztok
totál nem értek a dologhoz, ezért a visszaolvasásnak kevés értelme van számomra,bár megtettem, de a gyerek mellet nincs annyi idő. szóval a kérdés:
van egy 1mbites netem meg egy laptop és egy nyomtatóm egy családi házban. Neten nem játszom. A cél, hogy minél kevesebb kábel legyen (modem egyben router?), a nyomtatni pedig szinén vezeték nélkül szeretnék ha lehet (primitív a nyomtató). Legyen nagyon stabil a rendszer és biztonságos, mert és nem fogok sem hozzányúlni ,sem firmwareket letölteni.
ár: mondjuk 30e-ig
A válaszokat nagyon köszönöm.
-
bnss
veterán
-
VR6-Fan
veterán
Sziasztok!
szeretnék tippeket kérni hogy milyen routert érdemes vennem.?
aminek kb ennyit kell tudnia
-4 gép közt kell osztani a netet (lehetőleg dinamikusan)
-tűzfal stb nem kellene bele
-egyszerűen beszerezhető és lehetőleg olcsó legyenreméltem tudtok ajánlani valamit!
előre is kösz VR

-
bnss
veterán
-
kavicssli
addikt
Sziasztok!
Digi TV-s netet (30/20) szeretnék megosztani ezzel a routerrel! Tp link r460
Ez remélem jó válsztás!?

-
bnss
veterán
Nem hinném, hogy megérné olyan routert venni, amiben modem van, mert irreálisan drágák.
Pantok: nem egyértelmű számomra, WiFi router kell? Mennyit szánsz rá? Elég sokszor elhangzottak az ajánlott típusok, írd be a kereső pl. TP-Link-et, a találatok között ott lesz a többi ajánlott eszköz is.
ZCoyote: Zyxel, de ez nem olcsó mulatság. Esetleg D-Link DIR-655, bár erről igen vegyesek a vélemények, Netgear is forgalmaz gigabites routert, de ez is 30k kategória.
-
ZCoyote
őstag
Tanácsot kérnék Wlan router vásárlás ügyben.
Olyan wlan router kellene aminek a portjai gigabit-esek (persze kivéve a wan-t), ha lehet tudja az N-es szabványt és fontos lenne a megbízhatóság.
Jelenleg egy linksys wrt54gl-em van amivel maximálisan elégedett vagyok. Firmware mókányolások nem érdekelnek az a lényeg, hogy megbízható-stabil legyen és tudja lanon a gigabites sebességet.
Persze azért az ára sem mindegy
-
Pantok
aktív tag
Sziasztok!
Router vásárlás elött állok mivel a régi féllábal a sírban van.
A felállás a következő
Emeletes panelban (1gép1laptop 1 emelettel feljebb mint a többi) lenne 2 asztali gép illetve 2 laptop.
Ebböl egy asztali gép kábellel csatlakozna a routerre. (Szeretném ha 4 lanport lenne rajta)
Ami a legfontosabb hogy stabilan tudjam megosztani a netet rajta (chello 10Mbit le, 1 fel).
Emellett még elkéne bírnia 2 max 3 extra laptopot alkalmanként, de azért elég ritkán, és az összes gép sose megy együtt.
Árban 10-15k a keret.Előre is köszi!
-
cuko#
tag
Helló!
Eddig az 1mbites dsl-t valamilyen Canyon 8portos 10/100as switchcsel és egy d-link 360t-vel osztottunk 4 gép között, de most sávot szélesítünk, 8mbitre (szintén dsl), és a switch már eléggé öregecske (sípol is kicsit), a modem pedig egyszerűen sz@r (régebbi verzió, melegszik, újra kell indítani gyakran), valamint tervezünk egy laptopot is, szóval lecserélnénk mindkettőt - én egy 2in1 router és modemre gondoltam, elsősorban a praktikum miatt.
Megpróbáltam egyedül utánajárni, és két D-link modemet találtam: DSL-2640B (10k Ft), és DSL-G684T (15k Ft).
A kérdésem: ezek a modem-és-routerek megérik a pénzüket (azt láttam egy tesztben, hogy valamennyivel lassabbak a külön modem és külön router párosításoknál általában), vagy érdemesebb-e külön vegyek egy modemet, és hozzá egy routert/switchet? Amennyiben szerintetek megérik, és nem riasztotok el tőlük, az általam linkeltek közül valamelyiket meritek ajánlani, esetleg valami más típust inkább? Ha nem, akkor inkább milyen párost vegyek helyette? (A keret úgy kb max. ~15k (esetleg kicsit több, ha megérné számomra). Nem tervezek különösebben torrentezést, QoS jól jönne, az általam linkeltek tudják ha jól néztem.)[remélem mindent beleírtam, ami szükséges, köszi előre is a segítséget.]
-
RapUGround
tag
Ahha. Köszi erről nem tudtam, hogy van ilyen(QoS). Nagyon jó dolog ez.
Amúgy az a DLink sem rossz csak jóval drágább és egyfajta saját QoS-t csinált, amit kevés szakértelemmel is jó belehet állítani és port/protokoll alapú dolog. És mivel inkább játékhoz kell, akkor könnyen egy kattintással be lehet állítani, az újabb játékokat is egy firmware frissítéssel. De azért kösz, hogy erről informáltál.
-
SpyK333
tag
Hello mindenkinek!
Az lenne a kérdésem hogy már az ilyen 5-6K-s routerek is tudják azt hogy szálankénti le és feltöltés szabályozás? Mert szeretnék egy ilyet venni, de nem tom melyiket érdemes venni.
Annyi lenne a "kérésem" a motyótól hogy meg tudjam szabni hogy egyes szálakon mennyi lehessen a le és feltöltés.válsazotokat előre is köszönöm!
üdv: SpyK333
-
RapUGround
tag
Igen vezetékes kell, mert nem fogom használni az antennát ennek sem.
Csak nem tudtam, hogy az alapnál magasabb felszereltséggel rendelkező routereknek ez már alapfelszereltség. De csak ebben van gamefuel opció amiben belehet állítani, hogy a valós idejű alkalmazások akkor is jól menjenek amikor más éppen tölt vagy böngészik.
Tudom hogy több mint 18000, de nem túl sokkal. De csak ez jó arra amire nekem kell. -
Eyesis
őstag
Köszi a választ, bár nem lettem tőle éppen vidám :-(
Azonban ha a meglévő Linksys WRT54GC-t nézzük egy egységnek, ami meglehetősen alap modell, akkor ehhez mérten tudsz mondani mondjuk 2-3 egységnyi erős jelet produkáló wifi routert? elvégre ezzel is van jel, igaz nagyon gyenge, és 10bol 3 sikeres becsatlakozas utan is csak irto lassu sebesseg....köszi
-
And
veterán
Sajnos bizonyos értelemben ez igaz.
"Nincs valami segytség, mittom én, hogy milyen erős jelet sugároz egy-egy router, és hogy egy átlagos tégla fal mennyit vesz el ebből?"
A legtöbben ilyenkor a router jelerősségén (azaz teljesítményén) rugóznak, pedig az relatív elég kicsi szórással tudható egy adott típusnál, de úgy általában sincsenek óriási különbségek. A módosításoktól most tekintsünk el.. Hasonló a helyzet a rádiós útvonal egyéb ismert tényezőivel: kábellel, csatlakozóval, antennával és a vevőfokozat vételi érzékenységével. Ezek jól körülhatárolható, ismert vagy számítható paraméterek. Csakhogy a linket döntően befolyásoló csillapítás, az adó és vevő közötti 'szabadtéri' csillapítás teljesen más. Léteznek számítási módszerek erre, de azok jószerével valóban csak elméleti határértékek. Beltéren átlagos esetben lehetetlen ezt előre jósolni, és helytől, környező anyagoktól, falaktól, visszaverődésektől függően nagyságrendekkel tud változni. -
Eyesis
őstag
"A MIMO a spektrális hatékonyságon javít elsősorban (vagyis társaihoz képest nagyobb bitsebességet képes nyújtani, miközben a felhasznált analóg savszélesség megmarad), mellékhatásként az elve alapján a lefedettségen is javít valamelyest, hasonlóan a diversity (kétantennás) routerekhez."
Vagyis az egész wifizés ilyen lutri? Veszek egyet, es vagy jó vagy nem, lecserélem, vagy jó vagy nem...
Nincs valami segytség, mittom én, hogy milyen erős jelet sugároz egy-egy router, és hogy egy átlagos tégla fal mennyit vesz el ebből?Köszi,
Eyesis -
bnss
veterán
válasz
RapUGround
üzenetére
Érdekes, eddig kimondottan vezetékes router kellett...
he7edik.: majd a8k-t nem ér az a Linksys, 13k környékén volt mielőtt elkezdtek emelkedi az árak. A Netger-rel nincs tapasztalatom, van aki esküszik erre a márkára.
smog86: marketinges szövegeket nem kell elhinni, mondjuk a többi szó használta igen erőteljes túlzás.
TheChos3nOne: nem látomagátom már azt a topicot. Attól még nem itt a helye a kérdésnek.awokado: az a TP-Link eszköz se nem router (csak egy switch), se nem vezeték nélküli. PS3 és router kapcsolathoz nem értek, nem fogllakoztam ezzel a kérdéssel, esetleg a PS3 topicbna kérdezz erre rá.
-
awokado
tag
Hello!
Nem wifis router kellene 1 PC-hez és 1 PS3-hoz.Szeretném ha mindkettőn lenne net és néha PC-ről húznék át néhány dolgot PS-re.Net csak 2mbit-es.Max 3e ft van rá.
Mit ajánlotok?
Ez milyen?TP-Link TL-SF1005D -
he7edik.
addikt
Egy NETGEAR WNR2000 mennyire jó választás 13K-ért vagy inkább egy LINKSYS WRT160N 17400-ért?
-
he7edik.
addikt
Az drágább mint 18000Ft
-
bnss
veterán
válasz
RapUGround
üzenetére
TP-Link R460
smog86: kb. 15 vagy több alkalommal elhangzott már ebben a témába, csak keseni kellene... Kapcsolattípus függő, PPPoE esetén ~35Mbps a WAN-LAN áteresztpképessége, DHCP (pl. kábelnet) esetén ~40Mbps.
TheChos3nOne: Ide tartozik a kérdésed.
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Van egy problémám , egy bizonyos
Edimax BR-6104K
routerrel , 1mbites netem van , mielőtt meg lett osztva a net , CSS-ben (vegyük ezt alapnak , ugyanis ez kajál a legtöbbet a netből) hazai szerveren kb 20-as volt a pingem , külföldin 30-40 körül , és nem volt lagg, most hogy meg lett osztva , (figyelem más gép be sincs kapcsolva!!) hazain 50(!) külföldin 70-80 , és ez még semmi! Szinte mindig csak úgy felugrik a ping 3-4-5-6 százasra , és vagy lemegy, vagy nem , minden gépen ezt csinálja , tehát nem progi a gond, volt valakinek hasonló problémája? vagy van valami , amit ki kéne kapcsolni

Vagy egyszerűen csak vegyek újat? Játékra kellene főleg.
-
smog86
senior tag
Szerintetek Linksys WRT54GL vagy D-link DIR-300 kiszolgálja 20/10-es netet?
Ha jól számoltam olyan 2500-2600 között lesz a letöltése. -
RapUGround
tag
Sziasztok.
Kéne nekem egy jó sebességű router. Nem antennás! vezetékes kell mindenképpen!, árban viszont max 18000, de ha olcsóbban is van jó akkor inkább az kéne. Nem tudom melyikek amik gyorsak, de ti igen.Ezért tudtok nekem valami jó routert ajánlani?
Szerk: 4portos, 3géphez 10/1nethez de akkor legyen 20/2
. -
dr.bubo
őstag
válasz
TriackFeri
üzenetére
Ha van ismerőseid között, akinek van wifiroutere, kérd kölcsön töle és nézd meg azzal, hogy müködik e, milyen a jel erösége.
-
dr.bubo
őstag
válasz
TriackFeri
üzenetére
Milyen fal? Tégla, beton, viz, stb.?
A Tp -link tl- wr542g vagy tl-wr642g esetleg jó lenne. [link]

-
dr.bubo
őstag
válasz
TriackFeri
üzenetére
Ezt: [link]

-
TriackFeri
aktív tag
hali
Wifi router-t szeretnék venni, max 10ezerből. Lenne egy kb 50centis fal a router meg egy laptop közt.
Ti milyet ajánlanátok? -
And
veterán
válasz
Knaliret
üzenetére
Ilyen kritériumokkal elég kevés wifi-routert szűrhetsz ki az összes közül, mivel minden vezetéknélküli router AP is egyben, és szokásosan van 4 LAN-portjuk is.
A levehető antenna más kérdés, a WRT-sorozatból a -G (v8.0 verzió kivételével), -GL, -GS (v7.x kivételével) mind levehető antennásak, ha már Linksys. De itt egy lista a gyakoribb routerek antennáinak csatlakozójáról, már amelyiknek van.
#3720: N-es routerekhez mindenképp több antenna kell, nem csak egy. Ez a MIMO lényege. Ezen felül az egymáshoz képest való elhelyezésük sem mindegy
#3721: "amit sikerult kideritenem, hogy az a MIMO (multiple input multiple output) elvileg erre lett kitalalva, hogy valahogy a falakat megkeruli..."
A falakat nem kerüli meg semmilyen technológia, úgyhogy ez konkrétan khmm
..
A MIMO a spektrális hatékonyságon javít elsősorban (vagyis társaihoz képest nagyobb bitsebességet képes nyújtani, miközben a felhasznált analóg savszélesség megmarad), mellékhatásként az elve alapján a lefedettségen is javít valamelyest, hasonlóan a diversity (kétantennás) routerekhez. -
PoPeC
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Belkin Wireless G+ MIMO Routerem es az a problema, hogy emeletes hazban elek es a foldszinten 5os erossegu a jel fennt az emeleten meg mar 1es vagy van hogy nem is latja. tudom hogy ez a betonszerkezet miatt lehet, de nincs esetleg valami megoldas vagy mas router amin keresztul fonnt is eros lenne e a jel?
elore is koszonom a segitseget -
Destloler
tag
Hali
Olyanban szeretnék segítséget kérni hogy mi a jobb:
1 ,ASUS WL-700GE vagy
2, A mostani routerem (G wlanos) és egy Dlink DNS313 NAS (vagy max lecserélem egy n es szabványura).
30/20 netre lenne és legoképpen a torentes letoltés reészeistem elonyben.
Előre is kösz a segítséget
-
Eyesis
őstag
hat igen erre mar nekem is sikerult rajonnom :-(
amit sikerult kideritenem, hogy az a MIMO (multiple input multiple output) elvileg erre lett kitalalva, hogy valahogy a falakat megkeruli...
de csak akkor jo, ha a router is MIMO-s es az adapter is MIMO-s
MIMO-s routert talaltam tobbet is... jo draga WRT110 linksysben es van TP-link is 3 antennas... a nehezebb ugy az adapter... abbol ilyen 16ezreseket lattam csak, ami kicsit tulzasnak tunik szerintem...azert ha valaki tud segiteni, ne tartsa magaban az infot :-)
-
eXodus
őstag
Szerintem: N-es router és valami jobb antenna hozzá.
(Neten elég kevés teszt van ami a wifi képességek teszteli és használható is az információ, és ha van jó teszt (több router összehasonlítva!!!!) ott is sokminden befolyásolhatja az eredményeket, még azonos tipuson bellül is.) -
Eyesis
őstag
Sziasztok,
Van most egy Linksys WRT54GC routerem...
A családi ház, ahol van a kábel modem az kb az egyik széle, az ottani számítógépen kívűl a ház másik végébe is kéne net egy számítógépre...
kb 10-12 méter távolságban van, és 4 tégla falon kéne átküzdenie magát a jelnek...
ennek a routernek ez nem jön össze, mert ugyan latszik, hogy van, de becsatlakozni rá már csa k10-ből 3szor tud, és a sebesség is rettenet lassú...Gondoltam egy Linksys WRT54GR Wireless-G Broadband Router with RangeBooster-re, de már tutira szeretnék menni...
Melyik routert ajánlátok? Nem ragaszkodom a 20k alatti árhoz, csak legyen hasznalható...
Köszi...
-
Muad_
csendes tag
Hello, van egy kis problémám az új TP-Link TL-WR941ND routerrel. Felraktam az utolsó firmware-t v2_081016. Viszont megpróbáltam beállítani a Dynamic DNS-t. Próbáltam mind a no-ip-s account-t, mind a dyndns.org-t, de mindig egy olyan hibát kapok az oldalon, hogy "DDNS not launching!" A logokban meg csak ennyi látszódik:
Nov 6 21:28:53 Get server IP failed.
Nov 6 21:28:53 Update failed.A név és a jelszó biztos jó, mivel a weboldalakon be tudok lépni velük. Szóval nincs vmi 5letetek, hogy mi lehet a probléma?
-
Knaliret
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi funkciókat és tulajdonságokat ötvöző eszközt keresek:
Wifi AP, ezen keresztül csatlakozna a netre, amit megosztana a LAN portjain és wifin is, azaz:
- wifi AP
- wifi router
- legalább 4 LAN portEzeket teljesíti is a Linksys WRT54G2, de hab a tortán, hogy levehető külső antennás eszköz kellene.
Köszi a válaszokat!
-
dr.bubo
őstag
válasz
winters123
üzenetére
Itt néhány kompatibilis router van felsorolva. [link] válogathatsz

-
winters123
tag
senki?

-
bnss
veterán
válasz
winters123
üzenetére
Egyrészt kereső, csak ezen oldalon kétszer le van írva (persze függ a listázástól). Másrészt konkrétumok hiányoznak, mégpedig vezetéknélküli vagy vezetékes eszközre van szükséged.
Matthew: SMC és az a D-Link router még ingyen sem kellene. TP-Linket vegyél, ha nem akarsz magadnak kellemetlen perceket.
-
Padam
aktív tag
Mi a velemenyetek az ASUS halozati eszkozeirol? Jelen esetben ugye a routerekről.
Van valami tapasztalatok vele? -
-
winters123
tag
Sziasztok!
30/20-as diginethez szeretnék routert, csak fogalmam sincs milyet.
Valakinek van tapasztalata, hogy mely routerek képesek ekkora netet maximálisan továbbítani? 3 számítógép között szeretném megosztani. Árban olyan 5 és 8 ezer között gondoltam, de alatta is jöhet

Légyszi válaszoljatok!
Előre is köszönöm!
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok
ehhez a TP-Link kártyához szeretnék kiegészítő antennát és hosszabbító kábelt.
a honlapján nem támogatja egyik tp antenna sem

lehet toldani, másik antennát rátenni a kis gumipálcák helyett? és ha igen mit tudnátok ajánlani
köszi
-
Matthew
őstag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés, router vásárlás előtt állok, a kettő közül melyiket ajánlanátok?1. SMC 7004VBR
2. D-Link DIR-100Kábelnethez (10M/2M), két gép internet megosztására, néha torrent. Az előzőleg használt D-Link DI-604-es nekem tetszett, főleg a tűzfal része, igaz a torrentnél a sok kapcsolatot nem szerette.
Tehát tűzfal és kapcsolat kezelésből melyik a jobb? Figyelembe véve azt, hogy árban egyik duplája a másiknak...
-
bnss
veterán
válasz
sto1911
üzenetére
Nem másztam bele a routerek hardveres részébe ilyen mélységeikben, csak tippelni tudok, hogy a D-Link miért erősebb, nevezetesen mivel jóval újabb konstrukció, gyorsabb flash memória lehet talán rajta, stb.
WAN-LAN teszthez nem kell internet kapcsolat, csak egy hurok és egy program. Meglátom hogyan alakul a napom, lesz-e időm rá.
-
sto1911
veterán
Koszi!
Ugy gondolom, hogy ha a ket routerre felrakom a dd-s fw-t, akkor mar csak a hardver fog donteni.
Abbol meg a Linksys megis jobb par mhz-el (210, azt hiszem), de ha az keves a 30 Mbit-hez, akkor a dir-300 180Mhz-e nem lesz keves? Nem ertem

Egyebkent te esetleg tudnal nekem egy wan-tesztet csinalni, ha van idod, kedved, meg olyan neted?

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 267 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
- 27% - Corsair Nautilus 240 RS RGB White Vízhűtő!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Akció! Csere-Beszámítás! Asus ROG G614J! I7 13650HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)
! Szerintem nem hiszem, hogy a net fele jelentos lassulas lenne.
!

?

.

Gubek-Einste
Dr.NX