- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Wsn
csendes tag
Sziasztok!
Ha TL-WDR3600-ast, vagy TL-WDR4300-ast vennék, úgy milyen külsős USB adapter passzolna hozzá?
Köszönöm a választ.
-
Goblin12
őstag
válasz
Starlights #28197 üzenetére
Te valahogy mindig rossz embernek válaszolsz.
-
-
buca84
őstag
Ez a board önmagában wifi képes vagy ebbe is kell vmilyen kártya?
-
válasz
Starlights #28193 üzenetére
Szia!
Hatótávolságon nem fog növelni a +1 antenna. A különbség a TL-WDR3600 és a TL-WDR4300 között - az antennák számát leszámítva - csupán annyi, hogy míg a TL-WDR3600 mind 2.4 Ghz-en mind 5 Ghz-en "csak" 300 Mbit-et tud biztosítani, addig a TL-WDR4300 2.4 Ghz-en 300 Mbit-et, 5 Ghz-en 450 Mbit-et tud, valamint hogy előbbi "csak" 2x2 MIMO-t, utóbbi 3x3 MIMO-t tud.
Azt pedig te tudod, hogy ez a plusz megér e neked + ~4 ezer forintot.
-
válasz
Goblin12 #28191 üzenetére
Szia!
Szerintem nem éri meg várni, két okból sem!
1. Megjelenésekor egész biztos nagyon drága lesz!
2. Miután ez megjelenik, majd elkezdenek beszélni a következő utódról, és akkor meg várhatsz arra!
A Tomato-t tetszés szerint használod, vagy nem használod, de mint lehetőség, jó ha van! Én személy szerint már tuti sosem tennék vissza gyári fw-t...
-
Goblin12
őstag
Sziasztok.
Ő: ASUS RT-AC66U + Ő: Intel Dual Band Wireless-AC 7260 + Bluetooth, 867Mbps jó választás? Ph tesztek során a Netgear vagy D-Link közül szerintem az Asus a nyertes, bár a TP-Links csodája még nem volt tesztelve
vagy megéri rá várni ha már úgy is minden "High End"?
Az a Tomato féle "magán" gyártású "OS" mennyire éri meg? Ilyet OpenWrt meg DD-Wrt fogalmam sincs mi ez.
-
válasz
Starlights #28189 üzenetére
15k-ből már gigabites TP-Link 3600 érdemes venni.
-
Starlights
csendes tag
sziasztok
szeretnék kérni egy router ajánlatot. Kábelnetre lenne, semmi extra 40 megás, a lényeg h 0-24 menjen és jó nagy táv kéne neki, h a kertbe is lehessen használni.
Az ár, 15körül kellene legyen +/- ...
előre is köszönöm. -
bel6
tag
Sziasztok!
Technikai kérdésem lenne.
Röviden: Hogy lehet az, hogy egyszerre két gépről is működik a wifi?
Hosszabban: Van egy TP Link WR741ND (még a régi tégla forma), teljesen jól teszi a dolgát évek óta, de elköltözik ezért újat tervezek venni és gondoltam akkor már olyat, hogy két wifi-s készüléket is kiszolgáljon, mert egyre több az ilyen eszköz idehaza. Szóval teszt képpen kipróbáltam mi történik, ha egy teló, meg egy tablet egyszerre csatlakozik és böngészi a netet. Semmi különös. Várakozás nélkül bejönnek az oldalak (különbözők) mindkettőn egyszerre. Akkor mit is jelent a 2 wifi port egyes gépeknél? Hogy lehet az, hogy két gép, egy wifi portra, kis idő eltéréssel, egyszerre csatlakozik és egyszerre működnek is? Kb. hány eszközt lehet így rácsatlakoztatni egy routerre? -
válasz
Ivy.4.Ever #28183 üzenetére
Szia!
ASUS-ból RT-N12 D1
-
válasz
Ivy.4.Ever #28183 üzenetére
Nem, mivel Realtel chipset-es. N150-es a TP-Link 841N N300-ázval szemben.
-
Ivy.4.Ever
őstag
Sziasztok!
ASUS RT-N10E bevállalható? Van olyan mint egy 841N-es TP link? -
Fernet
senior tag
válasz
proradeon #28180 üzenetére
(#28180) proradeon, (#28181) Met
Köszönöm a válaszokat!
Megnézem a két másik routert is, örülnék, ha minden menne simán, akkor megoldódna a nyomtató probléma és NAS-t sem kellene venni külön.Már csak a T-Home válaszát várom, hogy visszaállítsák a VoIP-ot PSTN-re, de nem kapkodják el...
-
válasz
Fernet #28178 üzenetére
Szia!
A linkelt két Asus router tökéletesen ki tudja szolgálni a felsorolt igényeket.
Esetleg még tudom figyelmedbe ajánlani a következő két router-t:
TP-Link TL-WDR3600
TP-Link TL-WDR4300Képességekben ~ ugyanott vannak mint az általad linkelt Asus router-ek. A TP-Link TL-WDR3600 kb. az RT-N56U-nak megfelelő képességekkel rendelkezik, a TP-Link TL-WDR4300 pedig az RT-N65U-nak megfelelő képességekkel. Csak a TP-Link modellek ára kevésbé horribilis.
A scanner-es kérdésedre sajnos nem tudom a választ.
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Tegnap megkértek, hogy nézzek át egy hálózatot, ami eléggé érdekesen van összerakva. Végtelen+1 hálózati eszköz van bekötve és ezt én nagyon nem szeretem, viszont sehogyan nem tudom megoldani a komolyabb ritkítást. A lényeg az, hogy egy iroda és egy gyártelep összekötésére jelenleg UTP-t használnak, de mivel elég nagy a távolság, ezért be van iktatva félúton egy switch jelerősítőnek, ami elég régi, ezt szeretném lecserélni valami újabb, stabilabb eszközre, aminek semmi mást nem kell tudnia, csak repeater módban működni. Ami még nagyon fontos, hogy ez az eszköz a semmi közepén egy dobozban van elhelyezve, ezért a melegedés probléma lehet, tehát mindenképpen olyan eszközre lenne szükségem, ami nem melegszik. Ha esetleg van erre céleszköz (nem találtam ipon-nál) az lenne a legjobb. Gondoltam a vezeték nélküli megoldásra, de egy erdő és nagyjából 30m-es szintkülönbség választja el a telepet az irodától, így ez nem megoldható (csak nagyon drágán). Van olyan eszköz, ami megfelelne nekem, vagy tegyek be egy normálisabb switch-et és majd kiderül mennyire lesz jó?
-
Fernet
senior tag
Sziasztok!
IPTV és hamarosan VoIP lemondása után lehetőségem lesz lecserélni a T-Home-os Thomson SpeedTouch HGW-t.
Ami elvárásom lenne az új routertől (nem tudom mind megoldható-e)
1. A jövőre való tekintettel gigabites legyen (bár egyelőre csak DSL van nálunk)
2. USB-re kötött HP LaserJet M1132 nyomtatót kellene megosztani a hálózaton. (nyomtatás mellett a scanner funkció is működhet?)
3. USB-re kötött HDD-ről egy Dune TV-101-et kellene kiszolgálnia. (HD-s, de nem 20-50gigás filmekről van szó)A hálózaton egy PC (LAN-on) és egy laptop (WiFi-n) lenne, filmnézés esetén egyik sem volna használatban, illetve különösebb hálózati forgalmat nem bonyolítanának. (Nem tudom számít-e, de szoktunk MMO játékokkal is játszani.)
Eddig amit néztem és jónak tűnik:
Asus RT-N56UEsetleg:
Asus RT-N65USzerintetek?
-
válasz
5150head #28176 üzenetére
Szia!
Amennyiben a későbbi sebesség növelés során max. 60/5-ös csomagra váltasz, akkor tökéletesen megteszi egy TP-Link TL-WR841ND. Ha viszont későbbre 120/10-es csomagot tervezel, akkor egy TP-Link TL-WR1043ND modellt ajánlok, 240/20-as tervezett csomag esetén pedig TP-Link TL-WDR3600 modellt. (Bár utóbbi kettő már kívül esik az általad írt 10k-s kereten, gondolom azért is írtál ekkora keretet, mert nem tervezel 60/5 Mbit-es csomagnál nagyobbra váltani.)
-
5150head
senior tag
Sziasztok! UPC Fiber Power 15 - 15 / 1 Mbit/s nethez milyen wifiroutert ajánlanátok. 2 teló és 2 laptop menne róla, később lehet növelném a netsebességet. Max 10et szánok rá. Előre is köszi.
-
MeszarosG
csendes tag
Sziasztok.
3-4 éves routerem szórakozni kezdett és úgygondoltam beújítok. Jelenleg egy gyenge ADSL kapcsolatom van de később (ha ide is bevezetik) lehet hogy előfizetek Fiberre. Fontos szempont, hogy az UTP csatlakozók kis "pöcökjei" a routerbe is belehessenek "pöcinthetők" mert a mostaniból sokszor kicsúsznak a kábelek. Árban úgy 5K-10K gondolkoztam 4 kiment elég. Prefferencia esetleg a WPS is. Ha ebben az árkategóriában nincs ilyen nyugodtan ajánljatok drágábbakat.
Előre is köszönöm. -
Értem.
Ezekkel a 3G stick-es router-ekkel nincs tapasztalatom, de a TL-MR3420 modellnek van prohardveren topic-ja. Szerintem olvasd át azt a kemény 173 hozzászólást, és abból levonhatod a következtetést, hogy érdemes e belefektetni egy ilyen router-be. (Valamint azt, hogy egyáltalán kompatibilis e az adott stick-kel ez a router.
)
-
Lui76
őstag
válasz
proradeon #28151 üzenetére
Mivel van az adsl-hez egy ingyen 3G stick , és egy telken két háztartást lát el a rendszer , én meg nem vagyok otthon napközben. Ha már van miért ne segítse hiba esetén az egész rendszert. 70 éves apám aki még online sakkozik nem szereti a szolgáltatás kiesést
Egyébként nagyon ritka a kimaradás. -
-
PNP
őstag
Gyors segítséget kérnék!
DD-WRT firmware frissítés lehet hogy nem sikerült, legalábbis nem tudok csatlakozni a routerhez.
http://192.168.1.1/-t beírva a böngészőbe egyből ezt hozza be: http://192.168.1.1/cgi-bin/luci
És hogy nem jó a jelszó.
Mi lehet ez?(Ami furcsa, hogy beüzemeltem a régi, soha nem módosított, gyári default értékekkel rendelkező TP-Linket, és most azt sem tudom elérni. Hálózatok közt megjelenik, de a 192.168.1.1-re, de a 0.1-re se lép be.
-
balazsovics
tag
válasz
Gubek-Einste #28168 üzenetére
Köszi, ez a B terv.
üdv
B -
válasz
balazsovics #28167 üzenetére
Ajánlott nem, egyszerűbb ha veszel egy sima wifi router és egy 5-8 portos gigabites switch-et.
-
balazsovics
tag
Sziasztok!
Létezik min.6 portos jó minőségű wifis router elérhető áron?
köszi
B -
-
PNP
őstag
Megint felraktam Vargalex-féle OpenWRT-t. Kérdésem, hogy van ehhez valami bővebb leírás? Fogalmam sincs, hogyan kellene beállítani dolgokat.
-
Igen, pontosan. A gigabites WAN port miatt.
Régebben voltak tapasztalatok azzal, hogy egy másik, csak 100 Mbit-es WAN porttal rendelkező TP-Link modell (TL-WR941ND) nem tudta teljesen kihajtani a 80/25-ös csomag letöltési sebességét. És nem a processzora volt a szűk keresztmetszet, vagy más hardverelem, hanem a 100 Mbit-es WAN port.
-
Szia!
A különbség annyi, hogy míg a TL-WDR3600-on gigabites LAN portok és WAN port van, valamint 2 db USB port, addig a TL-WDR3500-on csak 100 Mbit-es LAN portok és WAN port van, valamint csak 1 db USB.
A 40/20-as Digihez, és a leírt igényekhez tökéletesen elég a TL-WDR3500.
(De ha esetleg tervezed a jövőben leváltani a csomagot 80/25-re, akkor inkább a TL-WDR3600-at válaszd.)
-
Torry
addikt
Sziasztok!
TP Link WDR3500 és 3600 között mi a lényegi különbség?
Egy erős router kellene, kizárólag wifin lenne használva. 40/20-as DIGI-vel kb 4 eszköz folyamatosan lenne rajta.Előre is kösz!
-
-
Kobor
aktív tag
válasz
RedBullFan #28137 üzenetére
TP-Link TL-WDR4300:
CPU: Atheros AR9344@560MHz
Flash: 8MB
RAM:128MB
N750ASUS RT-N66U:
CPU: Broadcom BCM4706 Broadcom BCM4706
Flash: 32 MB
RAM: 256 MB
N900 -
válasz
Gubek-Einste #28156 üzenetére
Elolvastam a kérdését kedves kolléga. És azt figyelembe véve vagyok kíváncsi rá, hogy miért van rá szüksége. (Instabil ADSL? ... stb). Remélem nem gond...
-
-
Smithy87
senior tag
válasz
Intruder2k5 #28153 üzenetére
Szia!
Küszi az infót igen valóban digi benéztem. késő van már
-
-
Smithy87
senior tag
Sziasztok kellene segítség. Egy 40/20 as upc netem van, a jelenlegi router nagyon küzd napjában több restat kell neki. Beszaggat minden egy youtube videó is. Lenne egy kis stream mellette torrent és online game amihez ugye nem ártana a folyamatosság a sávszél igénye nem vészes. Ehhez kellene egy wifi router mert kábelezés nincs a kecóban. ár max 15 ha megoldható, nagyon olcsót nem akarok mert annak híg a leve de elszállni sem akarok árban. Segítsetek légyszi.
köszi
S.
-
Lui76
őstag
válasz
Gubek-Einste #28143 üzenetére
- egy áram fogyasztót akartam kivenni a körből azért gondoltam vmi kombinált cuccot...
Ez esetleg ? Tp-link TL MR3220 + egy adsl modem ?
-
válasz
Ivy.4.Ever #28147 üzenetére
Szia!
De az is megfelel. A különbség a kettő között annyi, hogy a sima TL-WR841N-nél nem vehető le az antenna. A levehetőséget a TL-WR841ND esetén a D betű jelzi, azaz "Detachable antennas".
-
válasz
liziantusz #28146 üzenetére
Szia!
Igen. Fel van tüntetve. A doboz alján van rajta egy matrica az alábbi szöveggel:
"Model: TL-WR841ND Ver: X"Az X helyén a hardver verziószámmal.
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
Gubek-Einste #28145 üzenetére
És csak a sima 841N-es a D nélkül nem jó?
-
liziantusz
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #28145 üzenetére
Szia!
A TP WR841ND routernél a v8 a verzió szám?Ez fel van tüntetve a dobozon? -
válasz
liziantusz #28144 üzenetére
Ehhez a nethez bármilyen N-es típus megfelel, ami most ajánlott az a TP-Link 841ND v8 és az Asus N12 D1.
-
liziantusz
csendes tag
Sziasztok!
Wifi routert szeretnék vásárolni a régi linksys wrt54gc szakadozós hálózati termék helyett.
Digi 20/10Mbs internet van ,mely utp kábelen jön be illetve acer 5820tg és acer 3830t laptop van használatba véve.Milyen típusút javasoltok? -
Nem ajánlott a modem-router-ek több okból is. Egy részt másra módban csak részben vagy egyáltalán nem használható. Másrészt ha tönkre megy akkor két eszköz esik ki. 3G megosztás miatt sem lehet modem-router-t használni mivel ehhez már 3rd party firmware kellene ami nincsen ezekre az eszközökre.
-
Lui76
őstag
A villám tönkrevágott pár hálózati eszközöm , 2 router, egy lan kártya , meg egy modem (ADSL) . A 3. router egy TPlink WR842ND túlélte.
Tudtok ajánlani olyan routert amiben adsl modem is van , és esetleg vész esetén usb-n egy 3G stick-el is elbír (elenorne adj i... két usb -s amire pl winyót lehet még kötni?
-
válasz
RedBullFan #28139 üzenetére
Bizony nem dob le 20 percenként. Nekem is TP-Link router van 80/25-ös Diginet alatt, és semmi gond nincs vele.
Az AC-t csak az ár miatt említettem. Mármint csak azért, hogy ha már 40-et kiadsz, akkor már inkább 43-ért az AC-s modell. Amúgy az AC-t hívják "gigabites wifi"-nek is, de azért közelben sem tud annyit. Egy AC-s router és egy AC-s kliens között - prohardveres teszt alapján - kb. 50 MB/s-os átviteli sebesség érhető el.
Ugyanez N-es WiFi esetén 30 MB/s-os érték körül lehet, de ezt csak tippelni tudom, mert prohardveres tesztben valamiért csak 2.4 GHz-en tesztelték az N-es WiFi-t, 5 GHz-en nem.
És mellesleg egy AC-s WiFi adapter is ~16 ezer körül kapható. Szóval egyelőre nem egy olcsó mulatság.
A 80/25-ös digi nethez bőven elég lesz neked az N-es WiFi 5 GHz-en.És ha már asztali gépről van szó, akkor én inkább szavazok egy PCIe WiFi kártyára, mint egy USB-s stick-re.
-
válasz
RedBullFan #28137 üzenetére
Szia!
Én úgy vélem, hogy annyival közelbe se jobb az ASUS, hogy dupla annyit kiadj érte. A 80/25-ös digi netet gond nélkül ki fogod tudni használni TL-WDR4300-al is.
De ha esetleg mégis az ASUS mellett döntesz, akkor inkább vegyél egy Asus RT-AC66U-t, és akkor lesz egy AC képes router-ed. (Ezt csak azért javaslom, mert ha ASUS-t választod, akkor ha már kiadnál 40 ezret egy N-es router-ért, akkor már inkább adj ki 43 ezret egy AC képes router-ért.)
-
RedBullFan
csendes tag
Sziasztok.. Még 1 kis segítséget kérnék... Mi a fő különbség e két router között.. ASUS RT-N66U és TP LINK TL-WDR4300.. Átlag felhasználónak 80/25 wifi kell erős mert az asztaliban is az van torrent a max amit kihajtok belőle... és a stabilitás a legeslegfontosabb hogy ne szakadozzon.. Megéri az asus a dupláját?? HA aztmondjátok megéri megveszem nem spórolni akarok végül is nem 1 évre venném... Előre is kösziii
-
Gondwana
addikt
válasz
mackosajt #28135 üzenetére
A WDR4300 másnak is bejött erre a célra. (A külső webadmin hozzáférést tanácsos letiltani, ha gyári FW marad)
Nekem is most érkezett egy, de még nem volt időm beröffinteni. Asus RT-N66U volt az elsődleges kiszemelt, aztán mégis ezt vettem feleannyiért.
Azt ugye, jól értettem, hogy jelenleg egy custom firmware sem támogatja a hardware-alapú NAT-ot? (azaz ahol a gyári FW 800Mbit/s-ra képes, ott a customFW-k vége valahol 300Mbit/s körül van - ami amúgy szintén sokmindenre elég lehet) -
mackosajt
addikt
Kérdés a következő:
Milyen routert vegyek ahhoz, hogy a UPC 240-es netet különös mókolás nélkül elvigye, megbízhatóan.
Wifi is legyen rajta (jó erős), és ha jobb, mint a jelenlegi 1043ND, az sem baj.
Persze ne kerüljön sokba sem.tudom, hogy az olcsó, jó, gyors opciók közül általában csak kettőt lehet választani
-
-
xyzikeee
aktív tag
sziasztok!
Router vásárlás előtt állok, ugyanis nemsokára vásárolok egy okostelefont és kelleni fog hozzá otthonra egy wifi-s router.
Inviteles net van itthon, 10 megás.
Fehér, Huawei SmartAX MT880I modem.
Eddig egy Asus routerem volt, de nem wifis.
2 gépet szeretnék megosztani, 1 ps3-at ezeket mind vezetékesen mint eddig is volt.
És ehhez jönne még a telefon amivel wifin keresztül szeretnék kapcsolódni.
Milyen wifis routert ajánlotok amivel a gépeket vezetékesen tudom kapcsolni és jó a modemhez?
Mire figyeljek esetleg oda vásárláskor?Ár max: 8-10 ezer.
Köszi -
lgabster
csendes tag
válasz
junkeer #28124 üzenetére
Ezek szerint nem érdemes a Long Range változatot megvenni?
De mit értesz az alatt, hogy vételi jelerősség, és hogy a tabletek azt érzékelik?Mindenesetre [ez] most pont akciós!
Valszeg akkor Powerline-os (vagy egy hosszú UTP) megoldással az épület közepébe lesz az egyik végpont amire csatlakoztatok egy routert és onnan csillagpontos hálózattal rádobálom az UAP-ket.
Köszönöm a segítséget!
-
válasz
laceeek #28117 üzenetére
Nehéz megmondani, hogy milyen lesz a WiFi jelerősség. 2-3 db 30-50 cm-es fal plusz 15m távolság azért komoly akadály a WiFi-nek.
Az általad megadott 10000 Ft-os kereten belül egy TP-Link TL-WR841ND-t tudnék ajánlani, ha pedig a keretet nem veszem figyelembe, akkor TP-Link TL-WDR3600-t. (Elvileg utóbbinak erősebb a WiFi-je. Ez mondjuk látszik az árán is.)
Viszont sajnos egyik esetben sem tudom garantálni, hogy nem csak 1-2-es lesz a jelerősség. Mint írtam túl sok az akadály, és ezt megjósolni nem lehet. Csak akkor derül ki, ha kipróbáltad.
-
laceeek
aktív tag
válasz
proradeon #28116 üzenetére
Bocsánat a tudatlanságomért
kb 2-3 fal olyan 30-50 cm vastagságban és notebook-al szeretném fogni a jelet (ASUS X550VB-XO016 ilyen típusú laptoppal). Örülnék ha nem 1 vagy 2-s lenne a jelerősség. Meg esetleg a kert végébe ami úgy 15 méter vagy 20 is lehetne még fogni ha nagyon muszáj lenne. De ez már csak másodlagos dolog nem szükséges.
Tehát egy routerre lenne szükségem amivel meg tudom osztani 2 laptop között a netet hogy ne húzkodjuk a kábeleket a házba össze-vissza..
-
válasz
laceeek #28113 üzenetére
Szia!
Hát nem ártana kicsit jobban kifejteni, hogy mégis hány, meg milyen vastag falakról van szó, valamint, hogy mivel akarod fogni a WiFi jelet.
Nekem ház másik végében van, 10 méterre a router. Köztünk 2 db 10 cm-es fal. És így van 3-4-es jelerősség notebook-on, beépített WiFi-vel.
-
laceeek
aktív tag
Sziasztok!
Mivel a routerek világában nem mozgok otthonosan, ezért a segítségeteket szeretném kérni. Egy routerre lenne szükségem amivel tökéletesen fogom tudni fogni a jelet a 10-15 m-re is a vastag falak miatt az árnyékolás nem tudom mekkora probléma. Olyan 10 000 Ft alatt lehet-e megfelelő egységet kapni? És ha igen akkor milyet.
Válaszotokat előre is köszönöm
( A netem 4 megás )Laceeek
-
CrAck69
senior tag
Hali, szeretnék venni egy routert.
És ebben a segítségeteket kérném.
Olyan kellene amivel kb a 15méterre lévő TV-n tudok
full hd filmeket nézni wifin.Szeretném ha olyan lenne ami megállja a helyét később is
mert hosszú távra tervezek. (gondolok itt a ramra és a proci mhz-re)
esetleg mert talán feltennék rá vami moddolt FW-t később.
Az elvárások kb annyi h (márkát is mondjatok milyet éri meg)
dual sávos
ha árban elfogadható akkor tudja az A-s wifit
és mindenképp olyan amire tudok külső HDD-t kötni
és arról is lehessen filmet nézni hálózaton
kb ennyi lenne
ja az ára max 20 körül vagy ha nagyon megéri az árát akkor max 25
ja és nézegettem az 1hszt abban az ajánlottakat azért is kérdem
hogy melyik lenne nekem jó. Ha nincs ott a listában akkor olyan is érdekel. -
Ivy.4.Ever
őstag
Szóval ha mondjuk egy tp link 841N-ről torrenteznék úgy napi 8-12 órát, már az is a tervezettnél nagyobb terhelés lenne számára?
Másik kérdésem, hogy egy chieftec fi-01b házba 1 antennás Asus PCE-N10 kártyát vagy a 2 antennás Asus PCE-N15-t lenne érdemesebb szerezni esetleg egy jobb usb vevővel ugyanott lennék? -
Soma01
veterán
válasz
junkeer #28108 üzenetére
Ez nem jó neki? http://wiki.ubnt.com/UniFi_FAQ#Wireless_Uplink
-
junkeer
tag
válasz
lgabster #28105 üzenetére
Szia !
UniFi-vel nem fogod tudni megcsinálni ezt a felfűzéses megoldást... olyat tudsz csinálni, hogy egy vezetékes betápú eszközre egy kvázi repeater AP-t akasztasz, de azt már nem fogod tudni tovább repeatelni...
Hagyományos AP-val meg lehetne csinálni, de semmiképp se javaslom... Minden ismétlőpont felezi a sávszélességet, és duplázza a ping időt... A második pont után már hulladék lenne a jel....
-
lgabster
csendes tag
válasz
junkeer #28089 üzenetére
Szia!
No sikerült feltérképezzem a terepet...valóban 3-4 AP-re lesz majd szükség.
Kivitelezhető, a következő?
Wifi Router ----> AP-1 ----> AP-2 ----> AP-3 ----> AP4
(Az Ubiquiti Unifi AP-kel)Tehát hogy az AP-k sorban egymásra csatlakoznak és úgymond egy láncban továbbítják a jelet?
Illetve az utolsó ap-hez csatlakozóknak mennyivel lesz kevesebb az adatforgalma, mint akik a routerre csatlakoznak?Köszi!
-
brumi1024
veterán
válasz
RedBullFan #28097 üzenetére
Tényleg jó az N66U, nekem is nagyon bejött, és a smallnetbuilderen az N900-as kategóriában a legjobbnak tartják összességében. .
-
válasz
RedBullFan #28102 üzenetére
Nem bonyolultak egyébként, de azok csak plusz, extra dolgok, amiknek a telepítése nem kötelező! A trx file-ban, amit flashelsz a routerre, már ott is egy halom extra dolog van, és persze minden alap router funkció is elérhető!
Szívesen!
-
RedBullFan
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #28101 üzenetére
Nemsemmi... Bar elsore bonyolultnak tunik de akkor ennek is utanaolvasok.. Igazan koszi
-
válasz
RedBullFan #28099 üzenetére
Érdekességképpen, ASUS gyári fw! Magyarul is tud...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Windows 11
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Asztrofotózás
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Makulátlan iPad Air 5 (M1 chip) 64GB Wi-Fi + Cellular, prémium kiegészítőkkel!
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, sok tartozék
- szinte új iPhone 16 Plus 128GB white fehér független Apple 3 év garancia ajándék
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Karcmentes Samsung Galaxy S24 8/128GB 2028.05.19-ig garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3087
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3079, 100% Akkumulátor
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest