Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bambano: A sor végén
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Ezzel próbáld: ytdlp interface.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Donki Hóte
üzenetére
MKVToolnix. Átkódolás nélkül, így is lehet 1-2 mp-es eltérésre számítani.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Szóval, ennyi, senki többet? Vagy a Canva, vagy 1 hétig PS-os tutorial-okat nézegetek a YT-on, hogy addigra menyjen az, ami a Canva-ban kb. 1 perc és kész? (Ezért is érzem ezt a Canva-s "leszólást" annyira "feleslegesnek"...)
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Olyan grafikus tervező programot keresek, mint a Canva, csak nyilván "offline". Létezik ilyesmi?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello, ide is belinkelem (Windows-os Viber-es kérdés): [link]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
mokus1
üzenetére
A FastStone Image Viewer szerintem olyan, amit akarsz. Bár nem tudni, mit értesz "alapszerkesztéseken", de ebben van egy jó pár alap képszerkesztő funkció is.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Nem használ itt valaki Nitro PDF Pro-t? Mert úgy vettem észre, hogy ebben nem lehet Magyar helyesírás ellenőrzőt beállítani (Settings->Spell check). Vagy valaki tudja, hogy ezt hogyan lehet megoldani, hogy "legyen benne"?
THX!
-
SunMount3r
nagyúr
No, 7-Zip-el betömörítve nyertem kb. 6GB-ot, már ez se rossz.
Ehhez kapcsolódik a következő kérdés: a Total Comnader-el iszonyú lassan ment ebből a 7z file-ból néhány pár MB-os file kitömörítése. Míg közvetlenül a 7-Zip-el kitömörítve sokkal gyorsabban. Szóval, hogyan tudom beállítani a TC-ben, hogy a saját tömörítője helyett a telepített 7-Zip-et használja a 7z file-ok kitömörítésére?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
racskobalazs
üzenetére
Igen, ettől féltem, szóval ezek nem is igazán "tömörítők", hanem inkább "átkódolók", "konvertálók". Így a minőség vesztés, még a leg feszesebb beállítások mellet is elkerülhetetlen...
-
SunMount3r
nagyúr
Azt már írtam, hogy Backup, de nem az én Backup-om, hanem egy ismerősé. Így nem fogok belőle törölni semmit, nehogy később "szó érje a ház elejét".
Akkor maradok a 7-Zip-nél, esetleg valami beállítási javaslat (már azt látom, hogy van benne egy pár, amikről nincs elmagyarázva, hogy mit számítanak), ha tényleg csak az a lényeg, hogy a legjobb hatékonysággal tömörítsen?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Korrekció: Most néztem át jobban a mappát (egy régi Backup) és az egész kb. 45GB és a fotók ebből csak kb. 8GB. A többi meg főleg egy Windows-os User mappa tartalmai.
Szóval akkor mégiscsak gondlom, hogy lenne értelme betömöríteni...
7-Zip, vagy van jobb is? -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Olyan tömörítő programot keresek, ami kép file-okat (főleg jpg-k) is nagy hatékonysággal tud tömöríteni. Tudom, általánosságban pont a kép file-okat nem lehet valami nagyon, de hátha van valami ilyen is. Szóval erre melyik a legjobb?
THX!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az "installált" Office Pro Plus 2021 nálam is tudja.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Mr.Mercury
üzenetére
Firefox-on is biztos meglehet oldani valamelyik kép lementős kiegészítővel. Talán a Firefox-os Topic-ban tudnak neked ilyet mondani.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
bluemirage
üzenetére
A "Majmos program" sajnos fizetős és nem is éppen valami olcsó. Free/Trial verzióban nem működik benne szinte semmi. Meg az egész felhasználói felület, meg a menük nagyon kaotikusak és átláthatatlanok, nem éppen mondanám "professzionálisnak".
Én a Handbrake-et csak azért használom átkódolásra, mert az egyik TV-nk Wi-Fi-ről, Plex-en csak kb. 16Mbit-et bír el. Szóval egy jó minőségű 40Mbit-es AVC anyag belemegy egy 16Mbit-es HEVC mkv-ba. És ez nem is olyan rossz kompromisszum minőségileg. Szóval meg lehet ennek is az értelme.
És akkor ott vannak még az AI-s átkódolók. Pl. a Topaz tényleg szinte "csodákat" képes tenni. Láttam már olyan videót, amit DVD forrásból "javított fel" 1440p-re és hát ha nem tudnád, akkor meg nem mondanád, hogy nem "eredeti".
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Czimby
üzenetére
Ahogy írták a TC-hez van egy csomó ilyen plugin, pl.: mthumbs.wlx 20210405 -> a média file-okhoz és pdf-hez.
Office doksikhoz meg ez: Office2007wlx_64 0.0.6.5 (keress rájuk a böngészőben ezen az oldalon).De amúgy alapból is nagyon sok kép file és videó "bélyegképét" tudja megjeleníteni a TC. Alap esetben fent, balról a negyedik ikon. A bélyegképek méretét meg a Konfiguráció-> Opciók -> Bélyegképek alatt tudod állítani.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
BitRider
üzenetére
Írtam, hogy a DVDFab is megcsinálta, fakszni nélkül, csak ugye több, mint 1 óra alatt. Ha lenne még valami hasonló program, amiről tudok, azt is kipróbálnám. Lehet, hogy vagy az mdf, vagy az mds file "hibás" valamennyire, de az is lehet, hogy még ISO-ra konvertálva sem tud vele a MakeMKV mit kezdeni.
Ezért is kerestem:
1. Egy olyan programot, amit kb. azt tudja, amit a MakeMKV.
2. Egy olyat, amivel lehet ellenőrizni és esetleg javítani is a mds/mdf file-ok hibáit. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
BitRider
üzenetére
MKToolnix-olás után amúgy le kellett vágnom még a közepétől, mert valamiért 2x muxolta egymás után az egész videót. Amúgy az MKVToolnix nem erre való, vannak olyan DVD-k is, amiken külön "részek" vannak és gyakran egy VOB file-ban van a két különböző rész vége/eleje. A MakeMKV-t meg már írtam, hogy hibával leállít. Ezért kerestem volna valamint, ami ugyan azt tudja, mint a MakeMKV, hogy az talán vinni fogja.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Végül úgy oldottam meg, hogy Alcohol-al (az ingyenese mount-olóval, nem a 120%-al) bemount-oltam a mds-t, megnyitottam a lemezép mappáját és onnan áthúztam a file-okat MKVToolnix-ba, majd belemuxoltam az egészet egy mkv file-ba. De jobb lett volna erre valami "direktebb" megoldás is.
Kipróbáltam DVDFab-et is, de az vagy 1 óráig t@költ, mire létrehozta belőle az mkv-t.
MakeMKV-val ez kb. max 5 perc lett volna. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
genndy
üzenetére
Az MPC-kkel nem, de most próbáltam a PotPlayer-el és ez csak átkódolással tudja rögzíteni, nekem meg az nem jó. Teljesen "érintetlen" formában kell az eredeti videó és hang anyag is, ahogyan a MakeMKV csinálj (csinálná), de ugye ez ezzel a lemezképpel éppen nem működik. Tudtok még a MakeMKV-hoz hasonló programot mondani?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
bluemirage
üzenetére
Azt hiszem az esetemben az a gond, hogy ez egy "házi kotyvasztású" DVD lemezkép file (amit tuti, hogy anno valamikor még az Alcohol-al készítettek). Ha pl. MPC-BE-vel nyitom meg, akkor hibásan játssza le, de érdekes mód a sima MPC-HC-val meg normálisan. És ha megpróbálok belőle MakeMKV-val mkv-t készíteni, az már rögtön az elején valami olvasási hibával leáll.
Eddig hibába minden, most az ImgBurn-t is kipróbáltam, megpróbáltam átkonvertálni iso-ba, de az eredmény ugyan olyan rossz lett.
Az Alcohol 120%-ot is próbáltam, azzal is újra beolvasni és lementeni új ISO és MDF file-ba is, de azok is ugyan olyan rosszak lettek.
Valami olyan program kellene, ami lecsekkolja az mdf és az mds file-okat is és ha valami "hibát" talál, azokat meg lehet próbálni vele "kijavítani". Erre létezik valami megoldás?
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Van egy mfd lemezkép file-om, amihez tartozik egy mds "segéd" file is. Nomost én egy olyan megoldást keresek, ami ezt a két file-t együtt tudja "kezelni". Virtual CloneDrive-al be tudom mount-olni az mdf file-t, de ekkor ugye figyelmen kívül hagyja az msd file-t. PowerISO-val és AnyBurn-el is át tudom konvertálni az mdf file-t, pl. iso-ba, de megint csak az a baj, hogy akkor megint kimarad a konvertálásból az mds file. Az pedig szükséges lenne hozzá, hogy jól működjön a lemezkép.
Van erre valami program, ami képes erre?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
No én most meg egy olyan progit keresek, ami mdf file-ból tud iso-ba konvertálni. És lehetőleg portable legyen (ne kelljen installálni semmit). Az is jó lenne, ha más "lemezkép" file-ok között is tudna konvertálgatni, de ez másodlagos.
Erre tudnátok valami tutit?
THX!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
bpmcwap
üzenetére
Az még jbb lenne, ha a MiniPC-hez vizuális felületéhez monitor csatlakozás nélkül hálózaton keresztül is hozzá lehetne férni pl tablettel, de ez gondolom már elég extra
Ha van helyi hálózat, akkor ez a legkönnyebb része a dolognak. Az összefoglalóban találsz is rá ajánlásokat. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
BitRider
üzenetére
Ha ez alatt a lejátszó programokat érted, akkor kb. ugyan ott vagyunk, mint a te javaslatoddal, de az egyetlen amiről tudok, hogy van benne ilyesmi az a Kodi, de annak meg förtelmes a YT add-onja. Nekem nem médiaszerverre kell, hanem a Windows-ra magára. Van külön HTPC Topic, de annak a "témaköréből" eléggé kiesik a YT, ott főleg a lokál videó lejátszás a téma.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
BitRider
üzenetére
Hát érdekes kombináció, de egyelőre nem látom, hogy ez az SMTube távirányítóval is kényelmes lenne e, stb... Majd ránézek, köszi.
Telós remote app, meg csak kiegészítés képen jöhet szóba, nekem nem jön be a telós vezérlés, a távirányítós/légegeres sokkal kényelmesebb egy HTPC-hez (erre lett kitalálva).
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Tudtok Windows-ra olyan YT app-ot, aminek olyan a kezelhetősége, mint az Android TV-s YT-é (vagyis azon YT app-okéhoz hasonló, amik főleg a TV-ken szoktak lenni)? HTPC-hez kellene, az meg ugye távirányítóval lenne vezérelve leginkább.
THX!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
BitRider
üzenetére
Jó lenne a Messenger, csak nekem valahogy úgy kellene, hogy két acc.-ot is használjak vele egyszerre (az anyukámnak is én szoktam csekkolni az üzeneteit). Pl. nem lehet megoldani valahogy, hogy két külön példányban is telepítve legyen a Messenger, vagy bármi más megoldás erre?
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Új kérdésem: Egy olyan Chat progi kellene Windows-ra, amiben nem kell megadni telefonszámot. És persze legyen Android-os verziója is (ott nem baj, ha kell a telefonszám is). Főleg hanghívásokhoz kellene.
THX!
-
SunMount3r
nagyúr
Erre most csak röviden annyit, hogy ilyen "alkalmankénti" lenne a dolog. Chat-en lebeszéljük az időpontot, meg, hogy milyen file-ok kellenek, aztán én azokat megosztom és mehet a másolás. A legjobb az lenne, ha ő már látná a megosztott file-okat és ő is tudná elindítani a file átvitelt.
Tudom a Digi-nél könnyen kivesznek NAT mögül, csak első körben olyan dolgot kerestem, amihez még esetleg ez sem kellene. A jövő héten szerintem meglépem a dolgot.
Egyelőre ennyi, majd ha lesz valami konkrét és elakadnék, akkor majd kereslek, köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
-
SunMount3r
nagyúr
A WRD elég jó is lenne, de a távoli gépen mindig kijelentkezteti a felhasználót. Olvasom, hogy a Quick Assist-al viszont nem. Windows 7-en viszont nincs Quick Assist, csak a "régi" Remote Assistance. Az meg, ha jól látom Win 11-en nincs... Erre valami megoldás?
-
-
SunMount3r
nagyúr
Újra kipróbáltam a Windows Remote Desktop-ot a helyi hálón a Win 11-es gépemről egy Win 7-es gépre. Ezúttal egy meghajtót is megosztottam és átkezdtem átmásolni egy 18GB-os file-t, de nekem iszonyat lassúnak tűnik, alig 10000kbyte/s a másolási sebesség. A másolást a TC-ből indítottam. Ez mindig ilyen lassú?
-
SunMount3r
nagyúr
Erre már gondoltam, de bevallom nem igazán vágom, hogy egy "távoli" géppel hogyan lehet összehozni a remote desktop kapcsolatot (helyi hálón már csináltam). A Windows saját, beépített programja amúgy nem elég hozzá? A Team Viewer-re sokan panaszkodnak, hogy folyton reklamál, hogy fizessél érte, mert valamiért egyszercsak "üzletinek" gondolja a felhasználást. Az AnyDesk-ről azt hallottam, hogy lassú és szaggatós. Esetleg lenne még a Chrome remote desktop-ja, de nem tudom az mennyivel jobb, mint a Windows-é és tud e file megosztást is.
Amúgy ha már egyszer sikerül a remote desktop kapcsolat, onnantól sokkal könnyebb a dolog, mert pl. az FTP-t, meg a port forwarding-ot is be tudom már állítani az ő gépén is.
-
SunMount3r
nagyúr
Örülnék, ha ezt az FTP-s dolgot Total Commender-el is meg lehetne oldani, biztonságosan. Ő sem nagyon szeretne ezért még egy külön programot még telepíteni. A file-ok, amiket meg akarok osztani azok nem tartalmaznak személyes dolgokat, nem olyan nagy gond, ha valaki esetleg "belelát" a megosztásba, de a helyi hálózatom biztonsága annál fontosabb.
Fix ip cím van már kiosztva a gépnek, de ezt a port nyitást a router-ben így nem nagyon értem épp azért, mert NAT mögött vagyok. Hiszen akkor pont, hogy semmi hatása nem lenne, a NAT-os ip címen már ugyan úgy zárva lenne az a port.
És akkor tudtok valami jó tutorial-t TC-hez, hogy ott hogy állítsam be az FTP-t?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
-
SunMount3r
nagyúr
Lehetőleg a Router-ben ne kelljen állítgatni semmit. Az ismerősömnek tök idegen ez a tech terület, nem tudná beállítani. Gondolom így a Wiregurad ki is esett. Akkor marad az FTP, de kérés, hogy annak melyik "verziója", hogy elég biztonságos legyen és, hogy ezt a TC-ben pl. hogyan tudom beállítani? (Gyakorlott PC felhasználó vagyok, de az FTP még teljesen szűz terület a számomra, eddig sose volt rá szükségem.) És esetleg hozzá Android-on milyen FTP klienst ajánlanátok (Tudom OFF. Bár arra is van TC, meg FTP is hozzá, de az is elég megbízható?)
-
SunMount3r
nagyúr
És ez a Total Commander alatt is "Secure" FTP? Tán ez lenne a leg egyszerűbb. Tudok pl. a FileZilla-ról is, de azt megint egy "művészet" rendesen beállítani.
Meg akkor TC-s FTP működik NAT-ok mögül is? (Meg nagyon nem szeretném, ha bárki más is rá tudna csatlakozni ez által a helyi hálózatomhoz).
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Egy ismerősömmel való file csere-beréhez kellene valami jó megoldás. Ami elég gyors és "biztonságos" is. És persze legyen ingyenes.
Gyak. az én itthoni gépemről akarok file-okat "átmásolni" az ő gépére. Az már mindegy, hogy magát a "másolást" ki indítja el. Úgy is jó, ha ő látja az adott programban az én megosztott file-jaimat és akkor másolja át, amikor ő akarja. Mik erre most a legjobb alternatívák?Ja és, ha ez számít, akkor én pl. biztos NAT mögött vagyok, de lehet, hogy ő is.
Az még egy extra jóság lenne, ha lenne Android-os változata is az adott "programnak" és működne a dolog egy Windows-os PC és egy Android-os kütyü között is, ilyeneket is írhattok.
THX!
-
SunMount3r
nagyúr
Úgy tűnik megoldottam: A Realtek-es hangkezelőben kellett bekapcsolni a "Conference mode"-ot. Így már sokkal hangosabb, még a WhatsApp-ban is tűrhető.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Windows 11-en a WhatsApp-al lenne ez a problémám: Van egy kis Genius headset-em, ezt szeretném használni hanghívásokhoz, de a WhatsApp-ban nagyon halk a mikrofonjának a hangja. Valami olyasmit olvasatam róla, hogy valami "OPUS kodek" kellene neki, hogy rendesen működjön, nomost erre én ráklikkeltem, de csak az MS Store jött be és ott pedig a "Media Extension Pack"-et dobta föl rá, ami viszont elvileg már telepítve van a gépre.
Lecsekkoltam a Windows-os Sound recorder-el és ott sokkal hangosabb a végeredmény, mint a WhatsApp hangfelvevőjével (ott szinte alig hallani valamit).
Mi lehet ennek a megoldása?
THX!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
A Windows-os Messenger app-ban nem lehet valahogy elérni, hogy ne ugorjon fel mindig a Windows indítása után? Kerestem a beállításokban, de semmi ilyesmit nem találtam rá. Akár "trükkös" megoldás is érdekel.
THX!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Ha már csak az az egy hangsáv van benne, akkor az a hangsáv egyszerűen olyan. Tré a release, vagy eleve ilyen a film koncepciója...
Akkor meg az olasz részekhez kell a magyar felirat is. De ilyenkor eredetileg angolul beszélnének benne, amikor olaszul szólal meg? (Nem ismerem ezt a filmet.) -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Milyen Mixerben?
It Disabled-re raktam az összes hangeszközt, így nincs hangja a videónak, de azért a hangsávot azt belerakja. De nekem az sem kell. -
SunMount3r
nagyúr
Akkor nálam nem tudom mi a gond, OBS-el felvéve teljesen jók a színek.
Megtaláltam a HEVC-et az OBS-ben (FFMPEG), de csak AMD-set, meg NVidia-sat kínál fel, Inteleset nem (ami nekem kellene). Ezt hogyan lehetne megoldani? (Pl. Handbrake-ben is tudok Inteles HEVC gyorsítással enkódolni).
Meg még azt is kérdeném, hogy az OBS-ben hogyan tudom kikapcsolni, hogy ne rögzítse a hangot, csak a képet a videóba?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
BitRider
üzenetére
Ha az IGP hardveresen támogatja szerintem semmivel sincs nagyobb hardverigénye. Meg nem NextGen játékok alatt akarok rögzíteni, hanem csak hétköznapi programokban. Konvertálni meg nem állok neki csak ezért. Az OBS-ben nekem nincs csak x.264 (szoftveres), meg H.264 (hardveres), a HEVC-et nem kínálja fel, pedig támogatja az IGP-m.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez a vokoscreen tud H.265-öt?
-
SunMount3r
nagyúr
A Windows-os Sniping Tool-ra gondolsz?
Hát pl. ezért nem jó:
A betűk ilyen furcsa színekben pompáznak pl. itt a PH-n.
Meg AVC-ben rögzít feleslegesen nagy bitrátával és nagy file mérettel. (46MB-os egy 42mp-es felvétel).Azóta megtaláltam az OBS Portable változatát, az már elég jó lenne, de ez sem tud csak H.264-ben rögzíteni. Vagy csak nálam nem tud H.265-öt? A file méret miatt sokkal jobb lenne nekem.
Admin vagyok a saját gépemen, ilyen gondok nincsenek, de nem szeretek apróságok miatt mindenfélét telepítgetni, ha van Portable megoldás is rá. Ezt a programot meg nagyon ritkán használnám.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Az ajánlóban van egy pár, de egyik sem portable:
Olyan képernyő felvevő alkalmazást keresek, aminek van portable verziója. Csak annyit kell tudni, hogy ha egy programban csinálok valamit, akkor azt rögzítse videóban. Jó ha H.265-ben, vagy VP9-ben is tud rögzíteni.
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Cs1csó
üzenetére
Nekem Angolul van telepítve, de itt megtaláltam a megoldást, azért köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Cs1csó
üzenetére
Ja, hogy ez, hát nem tudom, lehet a Sentinel "csinálja". Olyan "aprócska", hogy azt sose szoktam nézni.

De az én kérdésem meg akkor ez: nálad milyen beállítás kell ahhoz, hog GB-ban mérje? Kipróbálnám.
Szerk.: Ja igen, most kikapcsoltam a Sentinel-t és eltűntek a "csíkok". Szóval biztos az tehet róla.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, sikerült!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Nem tudja valaki, hogy a Double Commander-ben hogyan lehet beállítani, hogy ne csak a szabad lemezterületet mutassa, hanem azt is mennyi a lemez teljes kapacitásia, mint a Total Commander-ben is pl.:
Ez itt ugye TC:
Ez pedig a DC:
Már a Beállításokban kapcsolgattam mindent, de nem tudtam ezt elérni. Öltet?
THX!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Ha csak "koca" videózásról van szó, akkor szinte bármi megteszi. De az egyik legajánlottabb az MPC-BE+MPC Video Renderer, ha a minőség is fontos, amivel megy a HDR is.
Zene lejátszáshoz az ingyenesek közül a Foobar, vagy a Vinyl Player. Fizetősben talán a JRiver-nek van az egyik legjobb hangja.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
No mivel erre a kérdésemre nem érkezett semmi itt, így neki láttam és egy alap Rainmeter Skin-ből farigcsáltam magamnak egy Stopperórát.
Problem solved...
(Amúgy ehhez is kapcsolódik, hogy nem tud e valaki olyan webhelyet, ahol nagy választékban vannak fent különböző ingyenes PNG ikonok?)
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Egy olyan app-ot (vagy valami Rainmeter skin féleséget) keresek, aminek csak annyi dolga lenne, hogy mutassa az időt és ha csak ráklikkelek (vagy valami más nagyon egyszerű módon) akkor "megáll". Tehát ha este 11:25-kor ráklikkelek, akkor másnap reggel is 11:25-öt fog mutatni. Számos és számlapos kinézetű is megfelelő.
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
BitRider
üzenetére
A weboldalán közölt képek alapján nem valami esztétikus a kinézete.

Most Rainmeter-el megoldottam ahogy kb. nekem jó, de két különböző óra skin is kellett hozzá és alaposan átszerkeszteni notepad-ban a skin-eket, hogy kb. jó legyen.

De amúgy a Skin-ek nekem még mindig túl átlátszóak, de nem tudtam őket sötétebbre venni, ezt szerintem nem is lehet így átállítani.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Olyan "óra" programot keresek, amit ki lehet pin-elni a képernyőre az összes ablak fölé, hogy mindig látszódjon. Az is jó lenne, ha számokkal és "analóg óra" módjára is egyszerre tudná mutatni az időt. Csak olyan jó, ami a másodperceket is mutatja. Létezik ilyen?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Windows 7-es PC "távirányításához" keresek valami megoldást. A távvezérlés Android-os telóról menne (otthoni Wi-Fi hálózaton belül). Az AnyDesk-el pont az a bajom, hogy minden új csatlakozáskor végig kell küzdeni ezt a "kódbeírós"/"jóváhagyós" procedúrát. Olyan kellene, ami alapból úgy működik, mint a Windows remote desktop (két Windos PC között), hogy, ha már egyszer megadtam az engedélyt annak a telónak, akkor azt "megjegyzi" és a továbbiakban csak el kelljen indítani az alkalmazást a telón és már csatlakozik is, minden újabb alkalommal...
Létezik ilyen megoldás?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
tothbe
üzenetére
Ez mondjuk így nem igaz. Ha megnyitom a lejátszási ablakot Chrome-ban a Dev Tool-s-al, akkor vannak ott csak audio mp4a stream-ek is (m3u8 listában) a Fetch alatt. Ha ebből egy url-t beteszek pl. a MPCHC-ba, akkor le is játssza (tehát csak a hangot), de egy idő után abba marad, tehát ezek csak töredékek. Szóval nem tudom, hogy lehetne megoldani, hogy folyamatos maradjon az élő stream.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
tothbe
üzenetére
Engem leginkább a direkt stream-elés érdekelne. Azt már tudom, hogyan lehet neki megadni pl. egy online rádió stream url-tjét, ezek működnek is. Node a konkrét eset nem ilyen egyszerű. (Másik olyan "gép", ami meg szinte mindig rendelkezésre állna, hogy kiszolgálja ezt a cross-stream-elést, olyan egyelőre nem lesz nálam).
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Én még Win7-en (kb. 2020-ig) használtam a Revo-t, de a teljes verziót. Az elég alapos átvizsgálást végez. De pl. azért a registry résznél észnél kell lenni, mit szedetünk le vele. (Win10-től kezdve én már nem kockáztatok ilyesmivel, még a CCleaner-t is dobtam, Win7-en is főleg azért volt fontos, mert kevés volt a tárhely és a gép is elég gyenge volt, így minden lehetséges "piszkot" kitakarítottam a rendszerből. De ma egy modern és viszonylag erős gép esetében szerintem már nincs ilyesmire szükség.)
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Hírtelen nem tudok ennek jobb Topic-ot, de hátha it tud rá valaki valami megoldást:
Az M1 csatorna élő adását (ami ugye elérhető online) szeretném "hallgatni", de csak hallgatni, tehát kép (video) nélkül. Azért kellene a videó nélküli megoldás, mert olyan eszközről lenne stream-elve (Volumio), ami csak hangformátumokat/stream-eket tud lejátszani, videót nem.
Tehát kvázi úgy szeretném hallgatni rajta, mint egy online rádió adást. (Az online rádió adások stream url-jeit kezeli/lejátssza a Volumio is).Létezik erre valami megoldás?
THX!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Használ itt valaki Windows-ra telepített DeepL-t? Nekem csak az ingyenes verzió van fent, de néha elkezd hülyéskedni a felülete:
Ha frissen indítom, akkor mindíg jó még egy darabig, itt felül látszik, hogy engedi a nyelveket kiválasztani:
Aztán miután leraktam a tálcára és eltelik egy bizonyos idő (fogalmam sincs, hogy mennyi) és amikor újra megnyitom, vagy fordítanék vele, a nyelvválasztó fülek már sehol sincsenek és csak arról és arra a nyelvre fordít, amik legutóbb be voltak állítva és nem is lehet átállítani őket sehogy. Ha totál bezárom, majd újra elindítom, akkor megint jó, de akkor is csak bizonyos ideig.Lehet ez "direkt" van így, nem tudom, de nem tud valaki valami módot arra, hogy ne csinálja ezt a DeepL?
THX!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
imolnar855
üzenetére
MKVToolnix, ingyenes.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Az ajánlóban a file kezelőkre nem sok alternatíva van felsorolva (gyak. egy sincs), ezért kérdezném, hogy Windows-ra a TC-nél lenne e jobb alternatíva, ami még jobb is lehet annál és hasonlóan is működik (gondolok itt azt "osztott ablakos" megjelenítésre) és hasonlóan sokoldalú (pl. SFTP-t is tud)?
THX!
-
SunMount3r
nagyúr
Visszatérve: Most megnézve jobban tényleg gyanús egy kicsit, hogy semmi bővebb infó nincs az app-ról a site-on. De lecsekkoltam ESET-el és a Virustotal-al is és nem jeleztek semmit rá.
Bejelentkezni úgyse szoktam a YT-ba, de nem tűnik valami kamu app-nak, az is lehet, hogy annak a másik YT oldalról települő Wrapper-esnek a rip-pelt változata? Mert bejön, hogy portable és gyak. ugyan úgy néz ki, mint ha a böngészőben lenne megnyitva a YT. És az első találatok között dobta ki a Google, amikor a "YouTube app for Windows"-ra rákerestem. -
SunMount3r
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3750, 96% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- RTX 5080-as GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3506, 92% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Gyak. az én itthoni gépemről akarok file-okat "átmásolni" az ő gépére. Az már mindegy, hogy magát a "másolást" ki indítja el. Úgy is jó, ha ő látja az adott programban az én megosztott file-jaimat és akkor másolja át, amikor ő akarja. Mik erre most a legjobb alternatívák?
A betűk ilyen furcsa színekben pompáznak pl. itt a PH-n.
Ez pedig a DC: