Új hozzászólás Aktív témák

• Thunderzolee

veterán

Én SSHD-t használok.
    Egy terásat. (12ezer volt aprón)

Hát mit mondjak, vegyesek a tapasztalataim.
    Sajnos azt a luxust nem engedhetem meg magamnak, h SSD-t tegyek a gépbe, mert kell a tárhely.

Előtte 7200RPM-es merevlemez volt a gépben, azt kellően gyorsnak találtam.
    Az SSHD visszalépés, mert csak 5400RPM-es, szóval a Seagate tehet egy szívességet, amiért az új SSHD-it már nem 7200-re tervezte, hanem csak 5400-re. :/
    Természetesen azok a programok, amiket az SSD-re cachelt, azok gyorsak, de a többi műveleten érzem, h nem 7200-es a merevlemez. :/

Ebből a szempontból lehet, h jobb, ha nem SSHD-t használnék, hanem 7200RPM-es winchestert, és a már említett cache programok egyikét. RamDisket használtam régebben, azzal kitűnő tapasztalataim voltak, de ezen a gépen az nincs, és annyira már nem is érdekel a dolog, h tegyek rá. Megszoktam ezt a sebességet.

Ha lehetne a gépbe tenni M.2-es SSD-t a HDD mellé, akkor ugye nem lenne gond, de ez régebbi ProBook, a csatlakozó ott van, de SSD-t nem fogad.

Eddig nem is hallottam erről a cache programról, ezért kérdeztem csak rá, h mi is ez pontosan itt a topicban.

Azt azért kicsit túlzásnak tartom, h SSD-t ajánlgattok annak aki ilyet akar használni. Hiába ömlik az a médiából, h Magyarország jobban teljesít, attól még nem biztos, h mindenkinek telik SSD-re, illetve akinek tárhely is kell, annak nem megoldás az SSD. Ja persze, tudom, h van 512-es, meg 1terás is belőle már, na de annyira nem vagyok pro, h ~100ezerért ilyet vegyek. :D
    A külső meghajtóban levő 2nd. HDD mint tárhely pedig nem mindenkinek megoldás a plusz helyigénye miatt; akárcsak az optibay azoknál, akiknek szükségük van időnként az optikai egységre.

Na kiveséztük, köszi az ismertetőt a chachelő programról, legalább már azt is tudom, h ilyen is van/volt. :)

Új hozzászólás Aktív témák