Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-17 09:07:26

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8179) ecx válasza Lengyi (#8176) üzenetére


ecx
tag

Az a kérdés, hogy elég-e az 1 fiókos (szerintem igen, mert ha hetente ráteszel 1 külső vinyót, akkor van mentésed is). A 2 fiókosok ezen az árszinten azért hardveresen és/vagy szoftveresen is "harmatosak", így én inkább 1 fiókosat ajánlanék. Ezesetben pedig a My Cloud 2TB tárhelyet ad, csendes, takarékos és az alacsony órajelet a 2 magos CPUval kompenzálja.
A QNAP TS 112 mellett pedig az szól, hogy hardveresen legalább annyira erős mint a My Cloud, egy-egy "nehezebb", nem párhuzamosítható feladattal joban megbirkózik (1.2GHz vs 2x650), viszont a szoftveres oldalon _sokkal_ többet tud a My Cloudnál! Ha "evés közben jön meg az étvágy" és kiderülne, hogy más funkciókra is kell, akkor bizony a QNAP a NAS-os oprendszere miatt tutira jobb vétel lesz, a My Cloudon még rendes file szinkronizáció sincs, tudtommal, ami munkacsoportos környezetben hiányozhat (csak periódikus mentés van, de ez nem valós idejű szinkronizálás, azonban külső programmal állítólag megoldható a sync is).
A MyCloud csendessége vállalati környezetben nem biztos, hogy sokat számít, a QNAP is a halk NAS-ok közül való, így nem fog zavarni, főleg, ha fizikailag máshol van, ami egy cégnél jobban megoldható, mint otthon.

[ Szerkesztve ]

A legjobbakat!

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.