Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#17451) SharpSA válasza kisbancsa (#17450) üzenetére


SharpSA
veterán

Sirály... :D

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

(#17452) ThePoweR


ThePoweR
senior tag

Hali

Egy olyan kérdésem lenne, hogy megéri e ilyet venni az integrált hang helyett? Egy sima 8k forintos Creative fülest használok. Talán később váltok valami jobbra. Leginkább játékra kellene. Megérné egy ilyen füles mellé is? Esetleg más alternatíva?

Ár: max 15k

Köszi előre is.

Üdv,
Dave

[ Szerkesztve ]

(#17453) Tomacko válasza ThePoweR (#17452) üzenetére


Tomacko
senior tag

Én használtan keresnék ilyet a helyedben minél olcsóbban. De leginkább is nem ezt választanám, de ez én vagyok és ez most nem számít. Sok javulást ne várj tőle jelen állapotában, de ha cserélsz rajta műveleti erősítőt, akkor egy könnyen hajtható jobb fejest is kiszolgálhat a későbbiekben.

[ Szerkesztve ]

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#17454) ThePoweR válasza Tomacko (#17453) üzenetére


ThePoweR
senior tag

Köszi!

Viszonyítási alapom csak az alaplapi integrálthoz van. Hozzáértésem kb egyenlő a nullával, ezért is jöttem ide. Ez volt iponon a legnépszerűbb így sikerült a választás. Szóval akkor használtan vagy egyelőre ne vegyek semmit?

[ Szerkesztve ]

(#17455) RetepNyaraB válasza Polllen (#17437) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Utólag:
a srác hangkártyát akart olcsóért. Lásd dx, dsx, d1 mittomén. Egyikben sincs fejhallgató áramkör. Utóbbi nem a hangerő miatt érdekes, elég kevesen tolnak pc-n 80dB érzékenységű és/vagy 600 Ohm ellenállású fejhallgatót. A hangninoseg teljesen más egy dedikált áramkör esetén. Erről nem vitatkozom, tény. Ha eladta volna a tiamatot, majd vesz egy Takstar Pro80-at pl, a különbségből vehet értékelhető kártyát az immár minőségi fejeséhez.
Ez megint tény. Hőzöngeni lehet, én pedig eletet hajtogattam alapvető igazságokat ahhoz, h ne legyen kedvem minden alkalommal putyujgatni a kérdező nagy egóját. Peace.

ThePoweR@ olcsón vedd és használtan, mint Tomacko ajánlja. S ne számíts brutális elorelepesre.

[ Szerkesztve ]

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#17456) SharpSA válasza RetepNyaraB (#17455) üzenetére


SharpSA
veterán

Ehhez már én is szólok egy keveset: egy 7.1-es mikrofonos, játékra és filmre kitalált fejhallgatóhoz hogy jön egy sztereó mikrofon nélküli? Nem értem ezt én sem... :(
Na és mint kiderült a DX hangkártyával neki teljesen jól szól a Tiamat 7.1... Úgy tűnik sokszor nincs szükség a fejhallgató áramkörre.
Tudod vannak azok az emberek, akik szerintem már néha túlzásba esnek a hangminőségért (tedd a cd-t a fagyasztóba, aranyozott csatlakozó, stb.), miközben a füle meg olyan amilyen. Valaki hallja, valaki nem hallja a különbséget. Ebben az esetben meg a cél teljesen más volt, mint amit ajánlottál.

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

(#17457) Polllen válasza RetepNyaraB (#17455) üzenetére


Polllen
nagyúr

Ezek tények, de nem sztereó rendszert keresett, ez is tény. Vagy átjársz a házimozi topikba is, h adott pénzből jobb stereo erősítőt és hangdobozakat lehet kapni, mint sok pont egyet, ez tény és topik zárható? Ugye nem? Ennyi.

Hogy lehet úgy segíteni valakinek, h figyelmen kivül hagyjátok az igényeit? :N

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#17458) kisbancsa válasza RetepNyaraB (#17455) üzenetére


kisbancsa
senior tag

Nem volt kritérium olcsó hangkártya, win10 kompatibilis és 7.1et kezelő hangkártyát kerestem :U

[ Szerkesztve ]

Térdig érő szélben kekszet kaszálni hülyeség, mert néma gyereknek még a vak anyja se látja a fától az erdőt

(#17459) M3lakH válasza RetepNyaraB (#17455) üzenetére


M3lakH
tag

A kérdező kérdezni jött, és aki kérdez, sztem kisebb egóval bír, mint aki válasz gyanánt lehordja, és az igényeit semmibe véve olyat erőltet, ami a kérdezőnek nem felel meg. Hangminőség ide vagy oda, a sztereó nem "sokpontegy" márpedig itt ez volt a kritérium.
Most is csak az igazad hajtod, holott senki sem kérdőjelezte meg sem a szakértelmed, sem a véleményed, pusztán szóvá lett téve hogy nem ezek az igények, és ami neked szar, másnak lehet szent grál(amit ILLIK tiszteletben tartani, esetleg utalunk rá hogy "annál van jobb is"). Nem az volt a kérdés hogy tudna a legjobb minőségben zenét hallgatni....

Te vagy/voltál túl arisztokrata.

(#17460) takacsbotond


takacsbotond
őstag

Sziasztok!Van egy Creative Audigy ZS2 hangkártyám, és egyszer csak elhalkult, kb 80%-al halkabb lett.Mi lehet az oka?Hogy lehetne orvosolni?
Ha nem javítható milyen kártyát ajánlanátok a helyébe 20k alatt?Használt is szóba jöhet...

Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?

(#17461) Dorien válasza kisbancsa (#17432) üzenetére


Dorien
veterán

Azért finoman megjegyezném, hogy a Razer 27500-ért árulja ugyanazt az átdesignolt fejest, amit Maxell Retro DJ néven én 3500-ért vettem 2 éve a győri Tescóban, most pedig máshol 6000-ért kapsz meg házhoz szállítással. Ennyit az árazásukról. :)

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#17462) kisbancsa válasza Dorien (#17461) üzenetére


kisbancsa
senior tag

Ennek köze nincs a 7.1hez de még a designnek se... 2.engem szerencsére nem vágott hanyatt a tiamat ára. Szal semmi pénzért nem vennék szar másolatot ;)

[ Szerkesztve ]

Térdig érő szélben kekszet kaszálni hülyeség, mert néma gyereknek még a vak anyja se látja a fától az erdőt

(#17463) Dorien válasza kisbancsa (#17462) üzenetére


Dorien
veterán

OK, vedd úgy, hogy nem írtam semmit... ;)

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#17464) Tomacko válasza kisbancsa (#17462) üzenetére


Tomacko
senior tag

Psszt.... Csak halkan jegyzem meg, hogy jelen példában azt mutatták be itt a PR hiszékenyeknek, hogy a híres neves, biztosan saját fejlesztést eladó megamilliárdokat fejlesztésre költő, (remélem érezhető az írónia) RAZER cég az aki másolatot árul többszörösére árazva az eredetinél :) Semmi baj evvel, hogy árulják, mert elég sok néven megvehető ez a fejes, hiszen sok cégnek eladták a jogokat, de azért ehez az árcédulához pofa kell ám, de nem kicsi :)

[ Szerkesztve ]

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#17465) kisbancsa válasza Tomacko (#17464) üzenetére


kisbancsa
senior tag

Uristen ebbe bele se gondoltam ,hogy tehettek ilyet? Azonnal vissza küldöm a fülest mert nem szóltak hogy másik gyártó is árul ehhez hasonló terméket ( irónia). Ha ekkora probléma hogy ezt használom, akkor még picit licitálok rá: jelen helyzetben van a füles mellett 1 razer ouroboros egerem ami jelen esetben 40 ezerről indul ( uristen ennyi pénzért 10000000000* jobb egeret tudok venni a tescoban :O), + most veszem a RAZER blackwidow chroma billentyűzetet ami jelen szituban 55 ezer ft alap hangon. Már neharagudj de ha érdekel a véleményed akkor legközelebb rád írok hogy mégis mire költsem a pénzem ( nyugi nem lesz ilyen). Nem mellékesen NEM véletlenül használom a razer termékeket mivel megvagyok vele elégedve.

(Linkelnél be olyan headshetet ami "True 7.1"? )

[ Szerkesztve ]

Térdig érő szélben kekszet kaszálni hülyeség, mert néma gyereknek még a vak anyja se látja a fától az erdőt

(#17466) Polllen


Polllen
nagyúr

Nincs kedvetek átfáradni a milyen fejhallgatót vegyek topikba bizonygatni az igazatok?

Ez meg akkor maradna a hangkártya topik. (a stereo és sok.egyeseké, mert a sztereón túl is van egy világ...)

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#17467) spanglee001


spanglee001
addikt

Nem értek hozzá csak kérdezem, van egy adott fejes ami usb ről kapja az áramot, és 7.1 es hangfalszettnek érzékeli a gép, mivel a hátsó 7.1 es kimenetbe van dugva, annak miköze a fejhallgató erősítős áramkörhöz :F azthittem az csak a stereo fejesnek fenntartott 1 db jackportot eerősíti vagy nem? Nekem sincs bajom a razerrel , pl az egérpadom egyáltalan nem romlott el :DDD , de a tiamat, és az orbweaver sem. Oké hogy nem olcsó, de irigykedni nem muszály :U szerintem elegge egyedi termékei vannak, meg kell fizetni és ennyi.

De hogy on is legyek: sajna a xonar u7 hez nem nagyon van driver win10 re csak mókolással, de nem az igazi, alaplapi hang meg kritikán aluli.
Nem találok hivatalosan win10 támogatottságú hangkarit egyáltalan, nem hogy olyat ami 7.1 és optikai csatikkal is el van látva. Nincs nagy igényem, csak hogy optikán adja a jelet a hangprojektornak, és jack dugókon a tiamatnak, mikrofon csati gondolom mindegyiken van de azért leírom :D legyen rajta EQ állítási lehetőség, basszus rásegítés (szeretem ha berezonál a fejem, ha pl egy tank lő mellettem :K )pl asusnál flex bass néven fut, ott állítható a levágási frekvencia. külső vagy belső 1000ft vagy 50.000 ezer nem szempont, de minőséget szeretnék, igaz nem stereoban :DDD és mindezt kíndóz 10 alatt végezze el :R

netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy

(#17468) Dorien válasza spanglee001 (#17467) üzenetére


Dorien
veterán

"Nekem sincs bajom a razerrel , pl az egérpadom egyáltalan nem romlott el :DDD , de a tiamat, és az orbweaver sem. Oké hogy nem olcsó, de irigykedni nem muszály :U szerintem elegge egyedi termékei vannak, meg kell fizetni és ennyi."

Nem hiszem, hogy itt bárki is irigykedett volna. :)
60e Ft-ból már nagyon jó sztereó fejeseket, sőt sztereó fejes + DAC/AMP kombókat lehet venni, amik jobb térhangzást adnak egy ilyen túlárazott "surround" csodánál. De részemről itt befejeztem a vitát.

Pár link:
What makes Good Gaming Headphones? (Z Review) - 5:20-nál van a lényeg.
Headphone Test - Virtual Barber Shop

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#17469) DarthSun válasza spanglee001 (#17467) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Még megy az átállás, portolják a drivereket, sztem lesz az U7- hez is, legalábbis bízom benne, Bár U7- et és Win10- et sem használok. Olvastam hogy még a régebbi Audigy szériát is beveszik a támogatottak listájára. Ha az Audigy Platinum Pro támogatott lesz lehet kipróbálom a 10- est, bár így elsőre nem jön be, nagyon puritán a kinézete, de majd kozmetikázom :DDD

(#17470) SharpSA válasza Dorien (#17468) üzenetére


SharpSA
veterán

"60e Ft-ból már nagyon jó sztereó fejeseket, sőt sztereó fejes + DAC/AMP kombókat lehet venni, amik jobb térhangzást adnak"

Írnál erre pár példát, azaz hangkártya + fejhallgató párost?

Egyébként én egyedül a térhangzásban kételkedek. Bár igaz anno amikor még az eax3 létezett, akkor az gyönyörűen adta sztereó fejhallgatón a teret.

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

(#17471) Dorien válasza SharpSA (#17470) üzenetére


Dorien
veterán

Fejes:
Audio-Technica ATH AD500X (külföldről)
Takstar HI 2050
Superlux HD681 EVO

DAC/AMP:
Fiio E10K
Sound Blaster X-FI HD USB

Az X-FI HD USB tud EAX 5.0-t, az E10K-n meg van egy bass boost kapcsoló, ami hardveresen nyom egy szépet a mélytartományon. Játékokhoz jól jöhet.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#17472) SharpSA válasza Dorien (#17471) üzenetére


SharpSA
veterán

Köszönöm. Megnézem melyik milyen, mit tud.
Van egy X-Fi USB-m, de nem HD.

Az Audiotechnika miért külföldről? Egyébként egyik fejhallgatón sincs mikrofon, ami azért néha kell...

[ Szerkesztve ]

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

(#17473) Dorien válasza SharpSA (#17472) üzenetére


Dorien
veterán

Mert itthon 45k, külföldről meg behozható szállítással, vámmal, ÁFÁ-val 30k-ból.
A Takstar HI 2050 itthon szerintem csak a Nomono-nál kapható és a Pro 80-nal együtt kifutó darab, a Takstar nem gyárt belőlük többet. Aki egy nagyon jó fejest akar 19k-ért, az csapjon le rá, amíg tart a készlet: [link]

Csíptetős mikrofont akkor teszel rájuk, amikor akarsz.

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#17474) Dr. Akula


Dr. Akula
nagyúr

Milyen (windows 10 drivellel rendelkező) hangkártyát érdemes venni, ami normálisan szól, és hardveresen kódol, nem a CPU-ra bíz mindent, és csak egy hangkimenet az egész? Most egy X-Fi Titanium HD van (legalább ilyen minőséget tudjon az új), de driver már win8-hoz se volt - azaz papíron igen, de szétkúrja a windowst, onnantól bootolni se fog tudni.

(#17475) kisbancsa válasza SharpSA (#17472) üzenetére


kisbancsa
senior tag

Hát nem érted? Ez sztereó ez mikrofon nélkül is mikrofonos. :DD

Térdig érő szélben kekszet kaszálni hülyeség, mert néma gyereknek még a vak anyja se látja a fától az erdőt

(#17476) kisbancsa válasza Dorien (#17468) üzenetére


kisbancsa
senior tag

Lehet bulsit az egész de nekem ég és föld a különbség az előző stereo fulesemhez képest. Arról nem is beszélve hogy sokkal élvezetesebb a bf4 is. (na meg minden más) de kinek mi. Ennyi erővel eladom az egerem minek gamer egér bárkinek is sokkal jobb az olcsó tescos abból is van 5 gombos.

Térdig érő szélben kekszet kaszálni hülyeség, mert néma gyereknek még a vak anyja se látja a fától az erdőt

(#17477) Dorien válasza kisbancsa (#17476) üzenetére


Dorien
veterán

Mi volt az előző fülesed?

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#17478) SharpSA válasza kisbancsa (#17476) üzenetére


SharpSA
veterán

Miben ég és föld? A hang minőségében vagy a térhangzásban? Utóbbira tippelek... :)

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

(#17479) sepsi0


sepsi0
őstag

Sziasztok!

Alaplapi hangkártya helyett (ALC887) érdemes ilyet venni? Creative Sound Blaster Play
Gyerekeknek lenne játékra Takstar HI2050 kellene hajtania.
Tudom Xonar dgx... de sajnos alaplap vásárlásnál nem gondoltam erre és a vga majdnem kitakarja (Asus R7 260X) a PCI X4-es portot.
Tartok attól, ha berakok oda egy hangkarit nem tesz jót a vga hűtésének. Max pci riser kábel jöhetne szóba, de macerás lenne.
Ha lebeszéltek róla, akkor marad a riser...
Azért nézem ilyen áron, mert mindjárt 3db kéne (3db pc, 3 fiú :B )

Köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

(#17480) Dorien válasza sepsi0 (#17479) üzenetére


Dorien
veterán

Ez a fejes megérdemel legalább egy SB X-FI HD USB-t, de persze elmegy a Play!-ről is. Játékokhoz OK lesz.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#17481) sepsi0 válasza Dorien (#17480) üzenetére


sepsi0
őstag

Igen megérdemelne, csak 3*24eft....

Akkor lesz érdemleges változás az ALC887-hez képest?

Ha azt mondom, hogy én HD600-at hajtok ASUS Xonar DGX-el... :B
Akkor játékra ezek szerin vehetem a Play-t?
Van ebben is valami virtuális 5.1/7.1, mint a Xonarban?
Ha lenne benne ilyesmi akkor nagyon jó lenne! :R
Amúgy a HI2050-t 2db-t (3-ból) Aliról vettem darabját 10eft-ért.... sajnos már spórolnom kell (3 gyerkőc)
Szeretnék nekik minél jobbat lehetőleg elérhető áron...

[ Szerkesztve ]

(#17482) demmer123


demmer123
őstag

Alaplapi hangkártyánál jobb ez?

[link]

Alaplapom asrock z97 extreme 4.

Fejhallgatót használok nincs hangfal.
Takstar hi 2050

(#17483) sepsi0 válasza demmer123 (#17482) üzenetére


sepsi0
őstag

Szia!

Szerintem Asus Xonar DGX...
Van benne fejes erősítő és a virtuális 7.1 nagyon jó!
Én BF3/BF4-ezek vele, szerintem jó vétel volt....
Amit Te linkeltél az nem az igazi fejeshez, de majd a szakik megmondják...

De amúgy az integrált része sem olyan rossz a lapodnak..

[ Szerkesztve ]

(#17484) Dorien válasza demmer123 (#17482) üzenetére


Dorien
veterán

Ez egy jó Xonar kártya, technikailag fejlettebb, mint a DGX, de nincs benne fejhallgató erősítő rész. Abban meg van. Meg én a külső kártyákat többre becsülöm, nem szednek össze annyi zajt: pl. X-FI HD USB vagy Fiio E10K

Amúgy az alaplapod is elég jó hanggal van felszerelve, nem tudom mekkora változást hozna egy dedikált kártya:

- 7.1 CH HD Audio with Content Protection (Realtek ALC1150 Audio Codec)
- Premium Blu-ray Audio support
- Supports Surge Protection (ASRock Full Spike Protection)
- Supports Purity Sound™ 2
- Nichicon Fine Gold Series Audio Caps
- 115dB SNR DAC with differential amplifier
- TI® NE5532 Premium Headset Amplifier (Supports up to 600 ohm headsets)
- Direct Drive Technology
- EMI shielding cover
- PCB isolate shielding
- Supports DTS Connect

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#17485) demmer123 válasza Dorien (#17484) üzenetére


demmer123
őstag

Én sem tudom hogy mekkora javulás lenne.Ha nem lenne akkora eget rengetően javulás akkor szerintem maradok az alaplapinál.

[ Szerkesztve ]

(#17486) spanglee001


spanglee001
addikt

jó az a xonar d1? tiamat 7.1 hez kell plusz kell egy optikai csati a hangprojektorhoz +mikrofon csati ha jól látom ez mindent tud. driverrel hogyáll win 10 téren?
ajánlott hangkari ez?

netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy

(#17487) Dorien válasza demmer123 (#17485) üzenetére


Dorien
veterán

Nem tudom, kéne vinni a gépet és összehallgatni egy szám-tech üzletben vagy hangtechnikai boltban.
Az én VIA VT1708S codec-es lapomhoz óriási változás volt a Fiio E10. Az ALC1150 viszont a VT1708S-nél fejlettebb cucc és van fejhallgató erősítő rész is integrálva mellé.

spanglee001 Xonar D1 = Xonar DX csak előbbi PCI, utóbbi PCI-Express.
Nincs rajtuk fejhallgató erősítő. Szerintem inkább fektess egy ilyenbe: Xonar U7
A Win10-et gőzöm sincs mi támogatja...

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#17488) spanglee001 válasza Dorien (#17487) üzenetére


spanglee001
addikt

xonar u7 em van :U
fejes erősitő nem kell, a fejesnek van erősítője, natur analog 7,1 hangkártya kell win 10 es driverrel

netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy

(#17489) Dorien válasza spanglee001 (#17488) üzenetére


Dorien
veterán

"Asus Xonar U7 in windows 10 10147 Driver Test for Dolby Digital Live

Xonar U7-8.1.11.19(3.13-WHQL); Compatibility Mode (CM) = Windows 8; Installer does NOT support W10; Force installed via Device Manager. Sound works. DDL Result = DDL listed in sound properties but "Failed to play test tone".

Xonar_U7_8_0_11_17; CM = Windows 8; Installer works; Sound works; DDL listed in sound properties but "Failed to play test tone".

Xonar_U7_8_1_11_19_beta; Latest driver with Sonic Studio Pro UI. CM = None; Installs perfectly. DDL NOT listed in sound properties.

All tests done with SPDIF 'device'.

Bottom line is Dolby Digital Live is busted in every version of Windows 10 since 9926. MS MVP's are blogging that they have fixed the Realtek driver version of this problem but I guess I'm stuck waiting for Asus to release a new driver before I can get DDL via SPDIF on the U7."

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#17490) spanglee001 válasza Dorien (#17489) üzenetére


spanglee001
addikt

az én angolommal ez akár kínai is lehet :DDD
az asus honlapjám lévő driverekkel egyikkel se mmegy normálisan, ugyanugy mint ahogy a win8 on ment ez a gondom.

netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy

(#17491) kisbancsa válasza Dorien (#17489) üzenetére


kisbancsa
senior tag

Sennheiser PC 310 elozo fules. Xonar dxet win 10alatt hasznalom. Minden teren erezheto a valtozas.hangok kenyelem terhatas. Semmi penzert nem valtanek masra

Térdig érő szélben kekszet kaszálni hülyeség, mert néma gyereknek még a vak anyja se látja a fától az erdőt

(#17492) Dorien válasza spanglee001 (#17490) üzenetére


Dorien
veterán

Ki van emelve félkövérrel. Xonar_U7_8_1_11_19_beta - ezzel mennie kellene Win10 alatt, csak DDL támogatás nem lesz.

Kisbancsa: A Sennheiser szutykokat gyárt ebben az árkategóriában, HD600, HD650 alatt nem nagyon szoktunk tőlük ajánlani semmit, mert vannak jobb ár/érték arányú termékek más gyártóknál. (ATH, Beyer, Shure, stb.) A Superlux HD681 EVO már egy jó félnyitott fejes, normális térrel. Meg ott vannak a Takstar fejesek. De ha elégedett vagy a Tiamattal, akkor felesleges lecserélni.

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#17493) spanglee001 válasza Dorien (#17492) üzenetére


spanglee001
addikt

mennie kellene igen de nem megy, és ez nem a xonar szoftver, hanem a sonic studio aminél nem szól az első 2 hangszóró bármit csinálok, kivéve a teszthang amikor körbemegy a hang akkor szól, de egyéb esetekben néma :F

netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy

(#17494) Dorien válasza spanglee001 (#17493) üzenetére


Dorien
veterán

Szerintem írj az ASUS Magyarországnak.
Lehet, hogy van azonnali megoldás, de lehet, hogy várnod kell rá. Ők biztos tudnak ajánlani helyette más terméket is. Mindenesetre a megoldást majd írd be ide, hadd tanuljon belőle mindenki, akit érdekel.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#17495) kisbancsa válasza Dorien (#17492) üzenetére


kisbancsa
senior tag

Emiatt váltottam. Volt a kezem ügyében egy 333D is ami szintén 7.1 de az nem volt nálam akkora bumm. Emiatt lett a tiamat. (és elég nagy bumm lett :D)

Térdig érő szélben kekszet kaszálni hülyeség, mert néma gyereknek még a vak anyja se látja a fától az erdőt

(#17496) Dr. Akula válasza Dorien (#17492) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Nekem HD598 van, az már jónak számít? Én meg vagyok vele elégedve, csak úgy kérdem.

(#17497) Llawnmower


Llawnmower
újonc

Sziasztok, eléggé laikus vagyok hardver témában, ezért kérném a ti segítségeteket.

FL Studio-val csinálok zenéket más külső alkalmazások segítségével, nem rég vettem egy új gépet és ezzel együtt váltottam XP-ről Windows 7-re, amivel viszont már jó ideje nem tudom használni úgy ahogy akarnám, és isten igazából a probléma ott kezdődik hogy nem is biztos hogy a hardverrel lenne a baj, hanem hogy a Windows 7 már nem úgy kezeli az ASIO4ALL-t mint ahogy az XP.

Írtam már magyar fórumokon, utánanéztem külföldi fórumokon, a helyzet az hogy mindkét helyen azt mondták hogy vennem kéne egy interfészt mert az így is úgy is kelleni fog a zeneszerkesztéshez, Scarlet Focusrite 2i2, alsó hangon 45 ezer. Na most egy ilyen összeget csak szoftveres indokból a büdös életbe nem vennék meg.

Viszont az is problémám hogy csak az FL-ben lejátszva hangzik minden úgy az ASIO4ALL-al ahogyan kéne, amíg a régi gépemen azon kívül is normálisan hangzott relatíve minden, itt a mentett fájloknál valami gebasz van ugyanúgy a lejátszásnál.

A jövőben tervezek venni Midi billentyűzetet és DJ kontrollert, utána olvastam hogy egyeseknek ez is bezavarhat, de úgy hogy mást az FL mellett nem tudok használni ami hangot játszik le, így meg se próbáltam még ezekbe belegondolni úgy hogy a hangkártya probléma fennáll.

Ezeket számításba véve keresnék valami megoldást a problémámra, kell e hangkártyát venni, érdemes e, meg lehet úszni valamivel alsóbb árkategóriában.

(#17498) 3dm


3dm
csendes tag

Üdv,

Speciális probléma miatt fordulok hozzátok. Az új Roccat 5.1 XTD fejhallgatómhoz keresek viszonylag olcsó de minőségi hangkártyát. Egy Asus xonar DG-re gondoltam, azonban van egy kis bökkenő. Az alaplapom (Asus P8H77-M) kialakítása miatt a videokártyám (Asus GTX 650TiB) egyszerűen alig hagy helyet a PCI slotnak, nem beszélve a rövidebb PCI-E slotról amit teljesen ki is takar. Megpróbáltam átrakni az alsó PCI 2.0/3.0 slotba a videó kártyámat mivel 2db van, de ez sem lehetséges az egyéb kisebb kábelek miatt, amelyek nem engedik beférni a videó kártya hűtőjét.

Talán költői a kérdés de van bármi megoldás egy ilyen hely problémára? Vagy esetleg tudtok ajánlani valami külső USB-s hangkártyát max 12 ezer forintos keretből, ami jó egy ilyen fejhallgatóhoz? A válaszokat előre is köszönöm!

(#17499) varmi2 válasza 3dm (#17498) üzenetére


varmi2
nagyúr

A pcie x1 hangkarit beteheted a fekete pcie x4 slotba is.

Van asus xonar dgx, ami ugyan az, mint a dg csak pcie csatlakozóval.

[ Szerkesztve ]

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#17500) 3dm válasza varmi2 (#17499) üzenetére


3dm
csendes tag

Köszönöm a gyors választ ! :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.