Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#17901) RetepNyaraB válasza rostiron (#17900) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Nem hallottam őket egymás mellett. Inkább egyéni szimpátia kérdése; ez nem olyan árkategória. A Musiland egyértelműen jobb, de csak külföldi rendeléssel van...

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#17902) kp59


kp59
aktív tag

Sziasztok!

Vettem a gépembe egy R9 390-es videókártyát és mivel ez kissé megborította a házban a klíma viszonyokat ezért a régi ventilátorok cseréje mellett kicsit át kellett variálnom a gép belső elrendezését.

Ennek esett áldozatul a kb. 10 éves Audigy 2 hangkártyám is mivel kiszedtem a gépből hogy a videókártya alatt több üres hely maradjon (egy alsó ventilátor beszerelése miatt sajnos útban volt a hangkártya amit nagyon sajnálok mert nekem szuper kártya volt még most is).

Van ugyan az alaplapon integrált audió de én szeretnék inkább valami külső USB csatolós megoldást beszerezni (az talán kicsit jobb minőség mint az alaplapi integrált).
Találtam is egy ilyet [link] 15.000Ft-ért és érdekelne hogy van esetleg valakinek tapasztalata róla.

Igazából csak játékokhoz kellene és nem zenehallgatáshoz így nincs szükségem több tízezres kártyára.

Szívesen venném az egyéb javaslatokat is ha ettől a Creative SB X-Fi Surround Pro 5.1 USB külső hangkártyától jobbat tudtok ajánlani max. 20.000Ft körüli összegig.

(#17903) sepsi0 válasza kp59 (#17902) üzenetére


sepsi0
őstag

Szia!

Nekem is így van a kártya (R9 270X) alatt közel a hűtéshez a xonar dgx. Én is féltem, de a ház oldalvantije megoldotta az N300-as házban. Azóta új házam van (NZXT Phantom) ott meg főleg nincs gond.

Én a gyerekeknél ezt a problémát így oldom meg:
PCI-e x1-x16 riser

Bár gondolom neked sima PCI kéne, nem PCI-e, de van olyan is.....
Szóval bedugod és a hangkarit oda rakod, ahová tetszik....

(#17904) RetepNyaraB válasza kp59 (#17902) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Nincs vele baj, 20k-ig nincs jobb, külső se.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#17905) kp59 válasza sepsi0 (#17903) üzenetére


kp59
aktív tag

A 390 sajnos erősebben melegszik (mivel többet is fogyaszt) mint a 270x ezért itt jobban számít minden kis apróság a házban.

Mióta kiszedtem ezt a kártyát és így a ház alsó része teljesen üres lett az ott lévő két csendes házhűtő ventilátor keltette légáramnak köszönhetően a videókártya ventilátor fordulatszáma teljes GPU terhelés alatt 8%-al csökkent (48%-ról 40%-ra) ez pedig már elég jelentős hangerő csökkenést eredményezett. Emellett pedig még a hőmérséklet is 71 fokról 69 fokra esett vissza. Ezzel a jelen állapottal tökéletesen elégedett vagyok mert játékok alatt a 40%-os kártya ventilátor fordulat egyáltalán nem zavaró a 69 fok meg szintén barátságos hőmérséklet léghűtés esetén az ilyen kategóriájú AMD kártyáknál (a gyártó által ajánlott hőmérséklet referencia érték 94fok).

Ami a hangártyát illeti én már nem szeretnék a házba semmilyet tenni ezért gondolkodom külső USB csatlakozós hangkártyán.

(#17906) kp59 válasza RetepNyaraB (#17904) üzenetére


kp59
aktív tag

Köszönöm, én is így olvastam.

(#17907) Wiz Khalifa


Wiz Khalifa
addikt

Sziasztok!

Nem tudom ez tartozhat-e ide de mivel hangkártya remélem igen.

Melyik integrált jobb? :DDD

ALC892 vs ALC898?

Smoke some weed nigga!

(#17908) RetepNyaraB válasza Wiz Khalifa (#17907) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Ugyanolyan fos mindkettő.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#17909) Wiz Khalifa válasza RetepNyaraB (#17908) üzenetére


Wiz Khalifa
addikt

Lehet neked fos, de nekem megfelel.

Smoke some weed nigga!

(#17910) sepsi0 válasza Wiz Khalifa (#17909) üzenetére


sepsi0
őstag

Szia!

Én is így voltam ezzel...
Még bűvészkedtem is az alaplapival. Van valami driver amivel egy csomó letíltott okoságot elő lehet hozni (pl. dolby).
Aztán megvettem az első Asus Xonar dgx-et. Próbáld ki szerintem, ha játszol és megérted a koléga miért írta ezt. Azóta minden gépünkbe alaptartozék a dgx....

[ Szerkesztve ]

(#17911) Wiz Khalifa válasza sepsi0 (#17910) üzenetére


Wiz Khalifa
addikt

Megértem mire írja. De pl az adatlapomon olvasható gépbe hova tegyem? :DDD

Meg nincs olyan hangcucc ami miatt érdemes lenne venni. Mert nem is vennék oly sok mindent észre. És nekem ha elhiszitek ha nem nekem kajak nem fontos hogy annyira szép legyen a hang hogy most azért pluszba költsek.

De a kérdésem még áll. Hogy mi a különbség a kettő között.

Smoke some weed nigga!

(#17912) rostiron


rostiron
őstag

Sziasztok.

Még mindig nem döntöttem, de még egy utolsó kérdés, ígérem nem lesz több. A kinézeten kívül van különbség a sima sonar U7 és a XONAR U7 Echelon között ?

Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,

(#17913) sepsi0 válasza Wiz Khalifa (#17907) üzenetére


sepsi0
őstag

[link]

[link]

[ Szerkesztve ]

(#17914) QbHead válasza Wiz Khalifa (#17911) üzenetére


QbHead
aktív tag

troll on: há hova tegyen há bele tegyed ember bele troll off

nagyon jó külső hangkártyákat is lehet kapni nézz szét a topikban biztos találsz párat :K

"A chiliszósz nem más, mint határozott fellépésű ketchup."

(#17915) Felliic válasza rostiron (#17912) üzenetére


Felliic
tag

Biztos, hogy az u7re akarod kolteni a penzed? Rettenetesen gagyi az a kartya. En nem ertem, miert ajanljak itt. Es kb ez a csucs itt... De szerintem senki nem hasznalta. Egy het utan visszavittem.

(#17916) Tomacko válasza Felliic (#17915) üzenetére


Tomacko
senior tag

Azért ezt ajánlgatják, mert kommersz márka. A legtöbb ember az Asus-t meg a Creative-t ismeri. Azon felül még az is tévhit formájba hitt, hogy ami nem ez a 2 márka az mind gagyi, vagy nehezen javíttatható, nem túl kompatibilis és egyéb baromságok.... Holott pont ez a 2 márka az ami túárazott ratyi cuccokkal árasztja el a piacot minden kategóriában. DAC vásárlásra meg aztán még kevesebben hajlanak, holott ugye, a legtöbb felhasználó nem stúdiózik, rögzít hangszer vagy éneksávokat, használ különböző mixereket és egyéb hangrögzítésre való eszközöket. Pedig aki ezen utóbbiakat nem használja, neki pontosan "csak" egy DAC kellene, mert ugxye ezek a kimenő jel minőségre vannak csak optimalizálva, ennél fogva jobbak is nagy általánosságba :) Tudom, van kivétel is. személyes véleményem az, hogy aki "csak" zenét hallgat vagy játszik, az vegyen egy jóféle sztereó kártyát, igen sztereót játékra is, ha fejest is használ akkor figyeljen arra, hogy fejes erősítése is legyen a kártyának, DAC-nak. Az most ugye más részlet kérdés, hogy külső vagy belső legyen, ez is egy hosszú téma lehetne.

Elnézést kérek mindenkitől ha esetleg provokáló voltam valahol nem ez volt a célom, csak egyszerüen ezt kiírtam magamból, hátha valakinek magyarázat ként szolgálhattam vele a keresgélésben.

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#17917) spanglee001 válasza Felliic (#17915) üzenetére


spanglee001
addikt

lehet hozzád egy gagyi jutott, de próbáltam rengeteg alaplapit, creativot, xonar dx-et, de az u7 volt magasan a legjobb ezek közül. úgy tudom az echelon csak mintában különbözik.

[ Szerkesztve ]

netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy

(#17918) Felliic válasza spanglee001 (#17917) üzenetére


Felliic
tag

Itt a forumban is megkerdeztem, es azt mondtatok, hogy az normalis U7nel, hogy a teljes kepernyos alkalmazasok, vagy a Soundcloud konkretan leall, vagy lefagy es csak az ujrainditasuk segit, ha kimentet valtasz . Tenyleg? Ez egy ajanlott hangkartya? Kihuzod a fejhallgatot, mert elfaradt a fuled, es leall minden hang, hibaval kidob a program?! A mellekelt szoftverre fogtam eloszor, ezert megoldottam a telepitest nelkule is, a problema termeszetesen megmaradt. Utananeztem kulfoldi forumokan, mindenkinel ezt csinalja.
A hangminoseggel nem volt gond, de teljesen egyetertek Tomacko kollegaval, akiknek nem kell 5.1/7.1 kotlsek inkabb a penzuket jo minosegu stereo dacra. Nezzenek korul hangszerboltok hangkartya, usb interfesz valasztekaban. Meglepoen olcson vannak jo minosegu dacok. Vegul en is itt vasaroltam be.
Az pedig mar csak hab a tortan, milyen gagyi muanyag az egesz. A hangero szabalyozo potmeter minosege is kritikan aluli.

[ Szerkesztve ]

(#17919) spanglee001 válasza Felliic (#17918) üzenetére


spanglee001
addikt

nem használok soundcloudot, 7.1 et és optikait használok rajta, az igaz viszont hogy van hogy befagy a kimenetek váltásakor kb 10-15 ből 1x, ilyenkor kihúz bedug :DDD és 5 másodperc alatt már minden okés, viszont van olyan is hogy tényleg restart kell. viszont ez szól a legszebben 7.1 ben a próbált kártyák közül, ha lenne más alternatíva váltanék én is, de a milyen hangkártyát vegyek topikba sem jutottam előrébb :F

[ Szerkesztve ]

netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy

(#17920) M3lakH válasza Felliic (#17918) üzenetére


M3lakH
tag

és végülis mit vettél, amivel elégedett vagy? Mert gondolom ez volna a lényeg.

(#17921) Felliic válasza M3lakH (#17920) üzenetére


Felliic
tag

végül a egy focusrite belsős Novation Audiohub 2X4 et hoztam el, a hangszerboltos javaslatára, pont optimális a setupomhoz. Plusz szimmetrikus kimenetei vannak.
Egyébként kicsit utánajárva, az alábbiakon gondolkoztam még:
Focusrite Scarlett széria
Tascam US366
Audioengine D1 - ha nem kötök rá semmi mást.
Ezen kívül egy sima hangerőszabályzós DAC is elég ha nem használsz fülest. Én használok.

(#17922) Felliic válasza valyogvisko (#17895) üzenetére


Felliic
tag

M-Audio Super DAC? Nem próbáltam még, de jókat írnak róla, passzol a monitorokhoz, és jól is néz ki. Neten rendeled még vissza is viheted, ha nem szól jól.

(#17923) Joezyka


Joezyka
senior tag

valaki tudna abban segíteni, hogy a steam miért nem akarja a hangkárgyám mikrofonját felismerni? (asus u7). minden program felsimeri, működik, egyedül csak a steam-es játékok nem.
bárhogy állítom, egyszerűen nem kezd vele semmit, listába ott van, ki tudom választani, de még csak "tesztelni" se engedi azon belül. Sajna nincs mindenkinek TS-e így muszáj azt is használni :(

ty

Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!

(#17924) spanglee001 válasza Joezyka (#17923) üzenetére


spanglee001
addikt

nálam működik, de én a régebbi drivert használom hozzá, amelyik még xonar driver volt és nem sonicaudio vagy micsoda.

netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy

(#17925) Joezyka válasza spanglee001 (#17924) üzenetére


Joezyka
senior tag

nekem 2 van fent (ezt a kettőt rakta fel) a sima meg a dolby home theather. vagy ez így sok neki?

Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!

(#17926) Bl@tty


Bl@tty
tag

Sziasztok!
Egy ideje én is gondolkodom már az U7-es Asus-on, de eddig nem tudtam rávenni magam a vásárlásra.
Most, hogy itt felmerült az USB DAC (és AMP) témája, mit tudtok ebben a 20 és 30 eFt közötti árban ajánlani? Néztem a Fiio cuccait, az E10K Olympus 2 és a Q1 modelleket, esetleg az E07K Andes-t. Ebben a sorrendben nézve melyik ajánlott, megéri a két utóbbi a kb. 5eFt felárat? Netán van más ezeknél "ajánlottabb" termék ebben az árban, ami mondjuk itthon beszerezhető? (Pl. Dynavoice D-Amp?) :F
Most egy Asrock által "turbózott" Realtek ALC1150-et használok T&V Kürbis és Panasonic RP-HTF600 párossal, zenére WASAPI-t használva. Zene mellett leginkább FPS játék megy (néha más típus is), így nem tudom kell-e nekem az U7 Dolby támogatása, vagy elég egy ilyen DAC. (Az U7-ben kicsit vonz a kimenetváltás, mert most egyszerre szól a 2 hangkeltőm (hátlapi+fejhallgató erősítős előlapi csati), nem koptatom ki-be dugdosással a csatlakozókat...)
Remélem tisztán fogalmaztam, elég hosszú lett... :B :D
Köszi a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

(#17927) spanglee001 válasza Joezyka (#17925) üzenetére


spanglee001
addikt

nem sok, nekem is a sima van meg a dolby, de melyik sima xonar u7 szoftver vagy a soncstudio szoftveres, mert a sonicos nálam nem volt jó

netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy

(#17928) Joezyka válasza spanglee001 (#17927) üzenetére


Joezyka
senior tag

Sonic Studio Pro v7.0.11.19 <-Gondolom akkor ez a probléma.
Esetleg egy linket tudsz dobni hogy honnan szedjem le a korábbit? mert amiket találtam, és felraktam azokba 2.0-ás dolby volt és a rendszer mindig behisztizett rajta :S (most Dolby V4-van, ezt szereti, W7-em van)

Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!

(#17929) spanglee001 válasza Joezyka (#17928) üzenetére


spanglee001
addikt

[link] a 7.0.11.19 lesz az szerintem, én a win 8 at használom a driver verzióm a 8,1,11,19 es és benne van a dolby home theather v4 is

netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy

(#17930) Joezyka válasza spanglee001 (#17929) üzenetére


Joezyka
senior tag

Köszi, délután ha hazaértem, ki is próbálom, remélem sikerül.

Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!

(#17931) Ajbars


Ajbars
csendes tag

Sziasztok!
Hangkártya vásárláson töröm a fejem mert az alaplapi ( Maximus Ranger 7)-nél a mikrofon kb használhatatlan.
Az összes szoftvert kipróbálva , a lemezről telepítve ami hozzá járt stb...
A probléma röviden: ha hangot veszek fel, vagy teamspeaken beszélgetek akkor a mikrofon hangereje elhalkul. Érdekelne ,hogy ezt egy hangkártya megoldaná-e.
Most a windows alap hangszoftverével úgy ahogy működik a dolog .
Tudnátok valamit ajánlani?

(#17932) Felliic válasza Bl@tty (#17926) üzenetére


Felliic
tag

Focusrite termekeket nezted? A solo 30900ft az meg belefer?

(#17933) Bl@tty válasza Felliic (#17932) üzenetére


Bl@tty
tag

Köszi az ajánlást!
Nem néztem, mert nem vagyok otthon ebben a kategóriában és nem ismerem a nagyobb webshopokat és márkákat. Ez a Focusrite megér ~6 eFt felárat a Fiio E10K-hoz, ~1 eFt-ot a Q1-hez képest? Van annyival jobb a DAC és erősítő oldalról, mert pl. a mikrofon részre nincs szükségem...
Erre hasonlít az M-Audio M-Track MKII is, arról vélemény?

[ Szerkesztve ]

(#17934) Joezyka válasza spanglee001 (#17929) üzenetére


Joezyka
senior tag

jó lett, működik, köszi

Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!

(#17935) Felliic válasza Bl@tty (#17933) üzenetére


Felliic
tag

Egy hétig használtam Fiio E10K-t, Nekem nem tetszett a hangja a fejhallgatómmal. Mások esküsznek rá. A focusriteot még nem hallgattam, a mostani hangkártyámban elvileg focusrite technika van... de, hogy ez mit takar? Ennek most tetszik a hangja. Érdemes lenne körülnézned a külföldi oldalakon is. Esetleg ebay. Itthon ebben az árkategóriában nincs nagy választék.

(#17936) Atomgeszi


Atomgeszi
veterán

Hali!
Szeretnék a PC-mbe egy PCIE hangkártyát, amin van Optikai kimenet és tudja az 5.1 DTS Dolby és hasonló nyalánkságok.
Mi az ami alatt felesleges is nézelődnöm? 20-30 ezret nem szeretnék erre költeni. Olcsóbb szegmensbe nézelődök.
PC-n filmhez és zenéhez kellene.

(#17937) varmi2 válasza Atomgeszi (#17936) üzenetére


varmi2
nagyúr

Ha 10-20k közötti a keret, akkor nézz utánna a xonar dgx, dsx párosnak.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#17938) Atomgeszi válasza varmi2 (#17937) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Hát inkább 10. (Lassan már az egész PC-m nem ér ennyit sem. :DDD )
Az alatt esélytelen? :F
Esetleg USB-s? Ha váltanék egyszer notebookra, jó lenne nem kéne ezt kukáznom.
Gondolom még mindig a SPDIF a legjobb minőségű?!

(#17939) varmi2 válasza Atomgeszi (#17938) üzenetére


varmi2
nagyúr

A jobb usb-k sem olcsóbbak. Hogy érted, hogy az spdif a jobb minőség?

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#17940) Atomgeszi válasza varmi2 (#17939) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Csak a jövőre tekintve gondoltam az USB-sre.
Úgy gondoltam, hogy mint optikai kábellel az erősítőbe, nem közvetlen a hangfalakat a hangkártyába.
Mindenképp SPDIF-et szeretnék, ugyanis az Xbox 360 is SPDIF -en lenne rákötve az erősítőre, és akkor nem kéne húzgálni semmit, ha épp játék lenne, ha meg film vagy zene akkor sem ide oda kötögetni. :K

(#17941) thornadoj válasza Atomgeszi (#17940) üzenetére


thornadoj
aktív tag

az attól függ hogy a dac a hangkártyában, vagy az erősítőben jobb minőségű. az optikai csak annyit tesz hogy digitálisan viszi át a jelet, ill. nem zavarják a különböző interferenciák.

(#17942) Atomgeszi válasza thornadoj (#17941) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Ezt passzolom.

Más lehetőséget nem látok arra, hogy egyszerre tudjam kiszedni az 5.1 -et az Xboxból és a PC-ből is, 10 perces átkötések nélkül. :F
HDMI nem játszik.

[ Szerkesztve ]

(#17943) RetepNyaraB válasza Atomgeszi (#17942) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Jó lesz az spdif. Xonar dgx. Ez a legalja kategória, de így is tud olyat, amit alaplapi nem. Ld. DTS.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#17944) Atomgeszi válasza RetepNyaraB (#17943) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Most nézem az alaplapon, lehet mégsem lesz jó?
Ott abba a pici zöldbe kéne belemennie, igaz?

Az a borda elég magas, minimum 3cm

[ Szerkesztve ]

(#17945) DarthSun válasza Atomgeszi (#17944) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Vegyél külsőt, én az X-Fi Surround 5.1 Pro- t használom, semmi gond nincs vele, szépen szól, távszabályzós. Laptophoz és desktophoz is használhatod. Van rajta optikai kimenet is. Az ára kicsit magasabb de megéri a befektetést. [link]

(#17946) Atomgeszi válasza DarthSun (#17945) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Gondolom más lejátszóval is működik rajta a DTS és Dolby Digital?! Gondolok itt MPCHC-ra.
USB 2.0 elég neki?

(#17947) DarthSun válasza Atomgeszi (#17946) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Működik mindenfajta lejátszóval. Optikain is szépen átdobja a jelet, én egy Kenwoood erőlködővel használom, szépen ki is írja a jel tulajdonságait, 24bit/96Khz- re van belőve ( bár ez sokak szerint felesleges, de én hallom a különbséget ). USB2.0 bőven elég, sőt még úgy is hogy 3 külső vinyó van a gépre aggatva ;]
Zenére viszont Foobar+Wasapi+SoX használatával ajánlom.

(#17948) RpPRO


RpPRO
őstag

Üdv!

Sound Balster Z vásárlása felé hajlok. Na-most, mindenhol az OEM zacsis verziót látom.

Ha jól gondolom, akkor a különbség a dobozoshoz képest, h nincs az a külső piros borítás. Egy fórumon azt olvastam, hogy az árnyékol is. Igaz ez?

Megéri a dobozos változatot megvenni?

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

(#17949) neilszab


neilszab
őstag

Az létezik, hogy az Asus Xonar U3 támogatja a Dolby Digital Live-ot, az U5 és az U7 meg nem? :Y

Specifikációjukban nincs erről semmi infó.

[ Szerkesztve ]

Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu

(#17950) neilszab válasza neilszab (#17949) üzenetére


neilszab
őstag

Ahogy olvasom a Xonar U7-ben van Dolby Home Theater v4 támogatás, ami talán tartalmazza ezt a funkciót is... de az U5-ről nem találok semmit. Ezek szerint akkor az U5-tel felejtős az 5.1-es digitális jeltovábbítás?

Az U7-nek mik a gyengéi, ebben az ársávban van olyan konkurens termék, ami még megfontolandó?

Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.