Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#22001) pigatt válasza CabalX (#22000) üzenetére


pigatt
őstag

Nekem egyenlőre nincs türelmem várni a javításokra, 14 napon belül vagyok, elállás lesz! Esetleg ha valaki mindezek tudatában igényt tartana az AE-5-re akkor privátban megegyezhetünk kedd reggelig!

i9 / 4080 / 32"

(#22002) pulutodurumo válasza Baliga Tamás (#21997) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Az nem annyira külső...
Akkor már X-Fi HD ha Sound Blaster vonalon maradunk.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#22003) Baliga Tamás válasza pulutodurumo (#22002) üzenetére


Baliga Tamás
senior tag

Igazad van Z-re (nem olvastam figyelmesen) - de a Zx az - külső egységben van az erősítés..!:D

[ Szerkesztve ]

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

(#22004) z00li válasza Baliga Tamás (#21985) üzenetére


z00li
senior tag

&Bodz: :R Esetleg valami ajánlásotok lenne még 10k-ig amit ismertek és tudjátok hogy jó (USB-s)? :F

Z

(#22005) Lord Dragon


Lord Dragon
senior tag

Sziasztok!

Hangkártyát szeretnék venni, de gőzöm nincs milyet vegyek, bízom benne, hogy itt tud valaki segíteni!

Általános felhasználásra kellene (film, játék, zene vegyesen stb).

Életem folyamán próbáltam már több fajtát is (8000 - 40.000 árkategóriában vegyesen) ASUS-t és Creative-okat egyaránt, de nem tapasztaltam azt, hogy egy drágább hangkártya egyértelműen jobban is szóljon. Változó volt, hogy (nekem) melyiknek mennyire tetszett a hangja. A Creative-ok úgy általában jobban bejöttek mint az ASUS-ok.

Tudnátok esetleg ajánlani valamit, ami ár \ értékre jó választás lenne? Én sajnos nem értek hozzá. 4 Jack dugó lenne rákötve: (Egy 5.1-es hangrendszer és egy mikrofon). Illetve fontos lenne, hogy belső legyen, tehát nem akarok semmit így külön a gép mellett tárolni. Egyben legyen minden a gépházon belül, az a lényeg!

Köszi előre is!

(#22006) Baliga Tamás válasza Lord Dragon (#22005) üzenetére


Baliga Tamás
senior tag

Szia - ha szereted a dinamikusabb hangzàsvilàgot (mint én is..:D) akkor valóban egy Sound Blaster lehet a befutó..!
Ár/érték arányban az említett felhasználàsra ajánlanék egy "olcsóbb" Z-t; ami abszolút hoznà az elvàràsaidat...
...ill. egy "dràgább" AE5-öt ami a beépített Sabre DAC-ja miatt már sztereo zenehallgatásban is az élmezőnyt erősíti; megtartva persze a Creative dinamikus hangvitelére épülő multimédiàs képességeit is..!;)

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

(#22007) Lord Dragon válasza Baliga Tamás (#22006) üzenetére


Lord Dragon
senior tag

Valójában egyik másik hangkártyánál az is felmerült bennem, hogy miért csak úgy lehet zenét hallgatni, hogy csak Stereo-ban szól. Azaz akár youtube-on akár Winamp-ban akárhogy hallgattam zenét, csak az első 2 hangszóró szólt az 5 kicsiből. Hallottam róla, hogy zenét úgy szokás hallgatni, hogy Stereo-ban, de valójában én nem vagyok egy DJ-fülű. :) Nekem egyszerűn jobban bejön az az életérzés, hogy minden körülmények között szól az összes hangszóró, ezért vettem 5.1-et mert térhangzást akarok :) . Ha csak egy irányból jön a hang, akkor már olyan érzésem van mintha be lenne dugulva a fülem, úgy hozzászoktam a térhangzáshoz. Nyilván most nem arra gondolok, hogy ha egy játékban mögülem jön a beszédhang, akkor szóljon mindegyik... tehát értelem szerűen úgy értettem, hogy ha indokolt a térhangzás, mint például a filmekben vagy játékokban, akkor normálisan csak onnan jöjjön a hang, ahonnan jönnie kell, de ahol effektíve nincs "hangirány", mint egy sima zenehallgatásnál vagy ős régi játékoknál, amik csak Stereot tudnak, akkor szóljon már mind az 5 rendesen, mert így, hogy csak kettő szól, így nagyon elnyomja a mélynyomó a két kicsit és nincs kedvem mindig állítani folyton, hogy most zenét hallgatok, most filmet nézem, most játszok stb.... egyszer beállítom úgy, hogy mindenre jó legyen aztán annyi. :) Onnantól csak hangerőt szabályzok.

Eddig ami a legjobban bejött azok közül amit próbáltam az egy:

Creative Sound Blaster x-fi xtreme audio

volt. Ezt sokáig használtam, minden téren megfelelt, de vissza kellett váltanom integráltra, mert nem volt elég csatoló felület az alaplapon, hogy bent maradjon. De hamarosan lesz egy nagyobb átszervezés \ gépfejlesztés és akkor már vennék valami újabb, esetleg komolyabbat helyett, ami hasonló jó tulajdonságokkal bír.

Volt benne egyébként valami "crystalizer" nevezetű funkció, ami nekem személy szerint NAGYON bejött hangzás téren.

[ Szerkesztve ]

(#22008) Baliga Tamás válasza Lord Dragon (#22007) üzenetére


Baliga Tamás
senior tag

...mivel több Sound Blaster hangkàrtyàt hasznàlok aktívan egyszerre - és én is elcsábulok néha egy kis "nemnormàlis" azaz 5.1 zenehallgatàsra - ezért àtérzem a helyzeted..!:D
Szóval mondom nàlam hogy megy:
- JetAudio nevű zenelejàtszó progi telepítve kissé jobbra emelkedő eqvalizer-rel; kész is az 5.1 megszólaltatàs, minden hangszóróból egyformán szól a zene, sub is szépen teszi a dolgàt..! (Sokan egyéb lejàtszókra esküsznek - nàlam ez a JetAudió viszi a prímet..!)
- Sound Blaster ElitePro hangkártyàk ( de a többi fajta Creative-omon is) ismét kicsit jobbra emelkedő eq, Xfi Crystalizer bekapcsolva középàllásban, egyéb effektek kikapcsolva; sub gain +15%, vàgàsi frekvencia 80Hz (Thx), potméter csúszka 94%-on - a rendszeremen állítom innentől a hangerőt..!
Szval így csinàlom a PCI foglalatú X-fi-jeimmel..!:)
Ha PCIe foglalatban gondolkozol (Z vagy Ae5 is az..!) akkor is ugyanez a helyzet; csak kissé finomodott azóta a driverek kinézete - a kàrtyák hangja - de a beállítások ugyanazok..! Viszont érdekes - a ZxR kàrtyámmal màr ugyanígy nem szeretek zenélni 5.1-ben,filmre/jàtékra brutális de zenèlni csak sztereoban jó vele.., ennek ellenére egy Xonar ST-ben találtam meg a HANGOT zenében; kicserélt műveleti erősítökkel (Opamp); rákötve RCA-val egy analóg erősítőre - na ezt hallanod kellene; értem én hogy miért szereted az 5.1 zenét - de Te is megértenéd a sztereót..! :K

[ Szerkesztve ]

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

(#22009) Lord Dragon válasza Baliga Tamás (#22008) üzenetére


Lord Dragon
senior tag

Hmm, érdekes dolgokat írtál!

Először is köszi az infókat, sokat segítesz velük! :R

Közben abban már biztos vagyok, hogy Creative lesz a hangkártya, amit veszek, nem más márkájú. Ez is haladás.... :D

Egyébként én is 50%-on használtam a Crystalizer-t mindig annó. :D :C

Mindenképpen PCI-E-ben gondolkozok, vagy ha van más megoldás is akkor arra is vevő lehetek, a lényeg, hogy belső legyen, azaz a gépben legyen ne mellette kívül vagy akármi. Illetve PCI foglalat már a mostani alaplapomon sincs, az leendő új lapomon meg 100%, hogy nem lesz, szóval a PCI-t nem erőltetném. PCI-E egyébként jó lenne, csak kell egy új alaplap majd hozzá, mert kevés a PCI-E a mostanin, illetve pont úgy helyezkedik el, hogy letakarja az 1x-es foglalatot a videokártya... nem tudom melyik hülye találta ezt így ki. :D Mind1, lényeg, hogy PCI-E elviekben jó lesz majd.

Lehet, hogy ha hallanám a rendszeredet, akkor megérteném, hogy miért jó Stereoban zenét hallgatni! :)

Jelenleg egy Logitech Z5500 -am van már sok-sok éve. Azon hallgatok mindent. Egyébként én nem vagyok egy nagy zenés. Mármint úgy értem, hogy szeretem a zenét és szoktam is hallgatni, de valójában a hangszórón kijövő hangok 60% -a "játék" 25% film, 15% zene. Kb ilyen az arány. És van azért pár ősrégi játékom is, amivel a mai napig szeretek játszani és nem tud 5.1-et, pl.: Heroes III és sokkal élvezhetőbb, ha mindegyik hangszóró szól, mintha csak az első kettő. Nyilván egy ős régi játék teljesen más téma mint a profi zenehallgatás. :) Azért kíváncsi lennék egyszer egy profin összerakott rendszerre, hogy miket tapasztalnék életérzés ügyileg. :) De ez így nem lehet úgyse elmondani, ez csak úgy ér valamit ha hallja az ember, mert így most, hogy mondod, így kb olyan mintha telefonon magyaráznám hogy milyen a parfümök illata a boltban.... :)

[ Szerkesztve ]

(#22010) Baliga Tamás válasza Lord Dragon (#22009) üzenetére


Baliga Tamás
senior tag

...milyen sok az egybeesés.., ugyanis nekem is egy Z-5500-as az egyik rendszerem; a másik egy Cambridge Gigaworks S750 THX - amiket aktívan hasznàlok; de több rendszerem van ágy alatt is bedobozolva - gyűjtöm a jó hangú szetteket..!:D
...folyt.köv...

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

(#22011) Baliga Tamás válasza Lord Dragon (#22009) üzenetére


Baliga Tamás
senior tag

...szval a Pcie foglalaton se aggódj; bármelyik 16x sínbe berakhatod a hangkártyát, ugyanis visszafelé kompatibilisek az aljzatok..!

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

(#22012) Baliga Tamás válasza Lord Dragon (#22009) üzenetére


Baliga Tamás
senior tag

...régi játékok 5.1 hangjàval sajna nincsenek emlèkeim - igyekszem friss/új tuti térhangzàsú FPS-ekkel ölni a népet..!;)
...viszont mozin és jàtékon ténylegesen nem hozza egyetlen Xonar sem azt a feelinget; amit mondjuk a Sound Blasterek produkàlnak.., bàr ez relatíve - én sem a házbontó/ablak beverő élvezhetetlen basszusokra utalok; hanem azért az élvezhető kategória kihallàsa a cél..!

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

(#22013) edda80


edda80
tag

Sziasztok! :)

Van egy 7.1-es Headsetem, HyperX Cloud. Az lenne a kérdésem, hogy fontos a hangkártya ahhoz, hogy ki legyen használva a 7.1-es hangzás? Illetve ha veszek egy jobb hangkártyát akkor valamennyivel a hangerő még erősebb lesz vagy ezt a hangkártya nem tudja befolyásolni? :D Szóval ha tudtok ajánljatok pls jó hangkártyát, max 15.000-et adnék rá, de 10alatt remélem megtudom ezt úszni! :D

(#22014) gyenesmartin válasza edda80 (#22013) üzenetére


gyenesmartin
őstag

Szia!
Az a fejes, így gondolom virtuális 7.1 kéne neked játékokra. A legjobb lenne egy Creative Sound Blaster Z hangkártya. Hardveraprón van is 2 db.

(#22015) Baliga Tamás válasza gyenesmartin (#22014) üzenetére


Baliga Tamás
senior tag

A hangerő függ a fejesed ellenàllàsi értékètől (Ohm) és a hangkàrtya meghajtàsi értékének összhangjàtól..!
Viszont a virtuál 7.1-nek az ég vilàgon semmi értelme - ez csak "varázslat" gyerekeknek..!:D

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

(#22016) bombibmw válasza edda80 (#22013) üzenetére


bombibmw
veterán

A 7.1-nek semmi értelme.
Egy Sound Blaster Z kell neked és ahogy a kolléga írta, van az aprón.
Rengeteget számít hangerőben és hangképben is.
Én a Z alá nem mennék minőségben.
A legjobb ár/értékű kari.

(#22017) edda80


edda80
tag

Köszönöm mindenkinek! :)

(#22018) Diosbejgli válasza Baliga Tamás (#22015) üzenetére


Diosbejgli
tag

Főleg úgy, hogy a Cloud-nál a virtuális 7.1 csak USB-n keresztül működik. Hangkártyára csatlakoztatva nem tudod alkalmazni. :)

Retro PC: Asus P5Q * Intel xeon E5450 * Corsair VX450 * Kingston 2x2Gb DDR2, Nanya 2x2Gb DDR2 * Asus Silent Square Pro * Gigabyte GTX 1050 2Gb * ADATA SP920 256Gb

(#22019) Lord Dragon válasza Baliga Tamás (#22012) üzenetére


Lord Dragon
senior tag

Igen, pont erre gondoltam én is, hogy egy élvezhető kategória kihallása lenne a cél.

:)

Pontos típusokat tudnál esetleg írni? :) Mert csak nagyjából írtad le a hangkártyák típusait, amit ajánlottál, nem pontosan a teljes nevét. (Csak nem akarom h félreértés legyen!) :)

Azt tudom egyébként, hogy a 16x-osba is lehet egyszerest tenni, a gond az, hogy NINCS üres hely jelenleg. :D Ezért kell az átszervezés. Az összes PCI-E foglalatban vagy benne van valami eszköz, vagy le van takarva, amiatt, hogy rálóg a videokártya vagy a RAID kártya vagy vmi .... De ez nem gond, ezt a részét megoldom én, hogy fizikailag beférjen, csak ez lenne a lényeg nekem, hogy most ráérek gondolkozni, ameddig még nem fér bele a gépbe a hangkártya, hogy mit vegyek. És nem akkor akarok elkezdeni agyalni, hogy mit kéne venni, amikor már ott tartok, hogy csak be kéne tolni a kártyát és kész.

(#22020) Baliga Tamás válasza Lord Dragon (#22019) üzenetére


Baliga Tamás
senior tag

Sound Blaster Z/Zx/AE5/Zxr
Ár emelkedési sorrendben írtam; a Z és a Zx között csak a külső konzolos megoldàs a különbség - amely egyben fejhallgató erősítő is..!
Az AE5 ugyanarra a 3D hangchipre épül amelyre a Z család - kiegészítve egy nagyon profi (manapság) minőségű Sabre DAC-kal zenehallgatáshoz, ill. egy rettentő gagyi led vilàgítással/vezérléssel; mert ugye "gémer"..! :W
A ZxR a zászlóshajó (egyenlőre) - egy társkártyával megtámogatott dupla chipes kártya (páros); cserélhető műveleti erősítőkkel, külső konzollal és brutálisan kitalàlt hanggal - na ilyennel lődözök idehaza néha; kisfiam ès én legnagyobb - feleségem màr jóval kevesebb örömére..! :DDD

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

(#22021) Lord Dragon válasza Baliga Tamás (#22020) üzenetére


Lord Dragon
senior tag

Köszi az infót! :R

Áhh, fejhallgatózni nem igazán szoktam, illetve hát van egy régi fejhallgatóm, de azon nem sokat lehet már javítani szerintem. :) Inkább a hangszóróra hegyezném ki a dolgot.

Külső megoldás annyira nem érdekel ahogy mondtam is. Nem nagyon szeretnék ide plusz cuccokat az asztalra. :)

Másik: Kajak utána nézek, hogy van e rá hivatalos törvény, hogy ami gémer, annak RGB-snek vagy legalábbis LED-esnek kell lennie, mert úgy nyomja mindenki mintha kötelező lenne, de tényleg! :D XD

"feleségem màr jóval kevesebb örömére..!" >>> :C

Első körben a leírásaid alapján a 4-ből kettőt kilőttem és a két szélsőség maradt benne a pakliban. Amúgy is szeretem a szélsőségeket. :) A Zx nem annyira érdekel, mert nem akarok nagyon külső konzolt, ha nem muszáj és fejhallgatót is ritkán használok. Az AE5 olyan kiegészítővel bír, ami zenehallgatáshoz jó, de pont a zene rúg a legkevésbé labdába. Film és játék (nekem) fontosabb.

A Sound Blaster Z tetszik alapvetően az előző elmondásod, meg a többi ember hozzászólásai alapján. Ugye írták többen is, hogy ár \ értékre jó választás. Tényleg király és nem is olyan drága (16K körül láttam használtan újonnan meg 24K) és alapvetően 40K-ig el tudok mennyi, ha kell, de ez nem azt jelenti, hogy kötelező kihasználni a keretet. Csak egy apró bajom van vele és botozzatok meg, ha akartok emiatt, de az isten áldja meg NAGYON NEM szeretem a piros színt. Tényleg nagyon irritál az a szín és véletlen se szeretnék a gépembe pirosat... persze ez már részlet kérdés, mert szerintem meg lehetne azt igényesen oldani, hogy ne virítson egy piros hangkártya a nagy plexi oldallap mögött egy olyan gépben ahol minden más alkatrész fekete és zöld. Mert az, hogy valamiben van egy pötty piros vagy egy kis piros csík az még nem gáz, de hogy az egész piros legyen, na az nagyon nem.... :D Mind1, a lényeg, hogy ez így összességében teljesen tetszik.

Aztán van még a Zxr. Nos eléggé vonzó amiatt, amit írtál róla.... viszont nem tudom, hogy mennyire használnék ki egy ilyet. Ugye van egy Z5500-am aztán jóformán annyi, azt meg elmondtam h mire használom. Továbbá árat se találtam rá hirtelen, de gondolom jóval drágább mint a sima Z. Illetve oké hogy átrendezem majd a gépet és több lesz a hely, de alapvetően annak is örülök, ha majd befér egy hangkártya, úgy általában, de ez meg 2 helyet foglal így társkártyástul, az meg nagyon kemény már... azt nem biztos, hogy össze fogom tudni hozni.... :D Szóval ez így több sebből vérzik ez az elképzelés, de eléggé meggyőzően szóltál róla ettől függetlenül... megpróbálok még infókat gyűjteni, hátha van valami összehasonlító teszt vagy akármi a kettőről. Elég bonyolult ez a Zxr, nem is vágom, hogy a társkártya mire jó igazából. :)

Nos köszi még egyszer mindent, már nagyon sokkal közelebb kerültem a vásárláshoz ezekkel az infókkal! :)

[ Szerkesztve ]

(#22022) CabalX válasza Lord Dragon (#22021) üzenetére


CabalX
aktív tag

Az AE-5-ön Sabre DAC nem kiegészítő, simán digitálist konvertál analóg jellé (elég jó minőségben).
Dedikált fejhallgató kimenet van a kártyán, külön "bedrótozva", de nem csak fejhallgató esetén szól jól a kártya.
Azt nem írtad (vagy nem vettem észre) hogy hogy használod a Z-5500-ast, valamelyik digitális kimenetén keresztül vagy direktbe analóg rákötve a kártyára - mert ha a direct analóg-ot használod akkor is működik a Sabre DAC (minden analógnál) - úgy is szebb a hangminőség. :D
Nem szeretnélek ennek a kártyának a vásárlásának az irányába elmozdítani, mert ha nincs akció drága tud lenni - én akciósan, ingyen fejhallgatóval vettem 36e-ért - de korábban írtam róla véleményt, megemlítettem a "hibáit" is. A led/világítás ennél a kártyánál ne zavarjon, ha nem csatlakoztatsz hozzá plusz tápot a molex csatlakozóval akkor nem világít. :)

Ha Z esetében csak a piros színnel van bajod akkor le kell szedni az EM shieldet, befesteni fekeze zománc festékkel és máris nem piros. :D
Vagy eleve nem árnyékoltat veszel - kérdés kinél mennyire placebo hatású a dolog, kinél mit, milyen zajokat szedne úgy össze a gépből.

(#22023) Lord Dragon válasza CabalX (#22022) üzenetére


Lord Dragon
senior tag

Hali!

3 jack dugóval van betolva a Z5500. Így szoktam használni. Az árnyékolást szerintem jobb rajta hagyni nekem, mert azért elég sok eszköz van a gépházon belül ... ki tudja mi nem tetszik neki, szerintem rajta hagynám inkább. :U De a festés teljesen jó, simán bevállalom ha azon múlik.

(#22024) kicsicsuti


kicsicsuti
csendes tag

Sziasztok!

Találtam otthon egy elég régi usb külső hangkártyát, nevezetesen a Sound Blaster MP3+ eszközt
Kérdésem, hogy egy mai PC-hez, nevezetesen mondjuk egy Realtek ALC887 integrálthoz érdemes-e hansználni? Melyik a jobb? Előre is köszi!

(#22025) DarrenS


DarrenS
csendes tag

Sziasztok!

Gigabyte B150M-D2V
Intel I3 6100
8GB/2400 DDR4 2x4GB Kingston HyperX Fury Black Series , HX424C15FBK2/8
Gigabyte GTX960 2GB DDR5

Ezekhez a hardverekhez szeretnék egy hangkártyát venni. Logitech Z533-at néztem hangfalnak, ahhoz szeretnék egy nem túl drága, de jó minőségű hangkártyát, tudtok javasolni valamit?

Köszönöm a segítséget.

(#22026) Baliga Tamás válasza kicsicsuti (#22024) üzenetére


Baliga Tamás
senior tag

Szia - én azt látom mindenképpen tennék vele egy próbát - sztem még mindíg többet fog nyújtani az alaplapi hangzásától..!

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

(#22027) Baliga Tamás válasza DarrenS (#22025) üzenetére


Baliga Tamás
senior tag

Sztem egy külső Usb csatolós Sound Blaster X-Fi HD jól kiszolgàlná a 2.1 rendszered..!

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

(#22028) DarrenS


DarrenS
csendes tag

Inkább valami alaplapra építhetőre gondoltam, de nem vagyok képben melyik márka jó, vagy megbízható.

(#22029) Baliga Tamás válasza DarrenS (#22028) üzenetére


Baliga Tamás
senior tag

Tulajdonképpen mi a cèl felhasználàs..?
Amúgy Asus Xonar vagy Creative opciókat ajànlanék..!

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

(#22030) DarrenS


DarrenS
csendes tag

Játék, zenehallgatás. Típust is tudnál ajánlani?

(#22031) Baliga Tamás válasza DarrenS (#22030) üzenetére


Baliga Tamás
senior tag

Xonar Dx vagy Creative Sound Blaster Z - ezek amelyek minősége bátran vállalható; és Pcie foglalatúak..!

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

(#22032) DarrenS válasza Baliga Tamás (#22031) üzenetére


DarrenS
csendes tag

Rendben, köszi.

(#22033) bigrob


bigrob
őstag

Sziasztok!

Közeljövőben szeretném a gitár és basszusgitáros hobbit gépen effektezve művelni és ehhez kellene egy hangkártya. (Monitorokat már kinéztük, JBL 308 lesz, ha csak ti le nem beszéltek róla.. :DDD )

A lényeg, hogy Thomannról lesz rendelve a két JBL és hogy meglegyen a free shipping onnan kellene a hangkártyát is.

Ez a 3 kiszemeltem van:

1. Focusrite Scarlett 2i2 2nd Gen
2. Steinberg UR22 MK2
3. Tascam US-2x2

Ami nekem lejött:
- a Tascam a leggyengébb "csak" 96 kHz-t tud, a többi 192 kHz-t
- kimenet szempontból a Scarlett a legszegényebb, a Steinberg és Tascam tud MIDI-t is fogadni

Ami nem jött le:
- Steinbergen a Hi-Z kapcsoló az mégis mi? Annyit tudok, hogy az ellenálláshoz van köze.. :DDD
- Egyszer olvastam, hogy ha véletlenül rákapcsolva marad a fantomtáp az csak XLR csatin adja, ha jacket dugok be, akkor oda nem küldi. (Jövőben lehet lesz egy mikrofon is és ha elfelejteném kikapcsolni és bedugnék egy gitárt akkor nem lenne jó, ha eldurranna valami)

Melyiket tudnátok ajánlani, illetve ha mást ajánlanátok arra is nyitott vagyok!

Köszönöm szépen!
Robi

Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!

(#22034) pulutodurumo válasza bigrob (#22033) üzenetére


pulutodurumo
őstag

A kimenő hangminőség mindegyiknél jó. A mintavételi frekvencián ne görcsölj, a 96 kHz mindenre elég. A többi szolgáltatás passz, azokhoz nem értek.

Vedd meg a Tascamot, az néz ki a legjobban. ;]:D

[ Szerkesztve ]

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#22035) misiizsai


misiizsai
tag

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek.Szükségem lenne egy hangkártyára a HyperX Cloud 2-hőz ami jobban vissza adja a hangját mint a gyári USB-s vagy mint az alaplapi. Ára körülbelül 15-20 ezerre gondoltam.MIt ajánlotok? Meg ha jack hosszabítót használok átviszi a mikrofont is? A minőség nem lesz rosszabb a hosszabítótól? Köszönöm előre is a válaszokat!

Steam:misiizsai1993 Battlenet:misiizsai93 Origin:misiizsai uPlay:misiizsai1993

(#22036) Diosbejgli válasza misiizsai (#22035) üzenetére


Diosbejgli
tag

Attól függ mire használod. Nekem a SB Z-t ajánlotta egy fórumtárs és a HyperX Cloud II-vel kipróbálva is jó a hangminőség a mikrofoné is. Legalábbis a többiek nem panaszkodtak. :)

Retro PC: Asus P5Q * Intel xeon E5450 * Corsair VX450 * Kingston 2x2Gb DDR2, Nanya 2x2Gb DDR2 * Asus Silent Square Pro * Gigabyte GTX 1050 2Gb * ADATA SP920 256Gb

(#22037) misiizsai válasza Diosbejgli (#22036) üzenetére


misiizsai
tag

Zenére és játékra használnám leginkább :)

Steam:misiizsai1993 Battlenet:misiizsai93 Origin:misiizsai uPlay:misiizsai1993

(#22038) Baliga Tamás válasza misiizsai (#22035) üzenetére


Baliga Tamás
senior tag

Szia - ha zeneibb/làgyabb hangzásra/basszusra vàgysz akkor inkàbb egy Xonar Dx
Ha kicsit erőteljesebb/hatàrozottabb/agilisebb mélyeket szeretnél - akkor a Sound Blaster Z . Nálam nem igazàn jött be zenére; mozira/jàtékra viszont üt mindent - de ez szubjektív..!:)
Ha jobb minőségű minijack hosszabbítót fogsz hasznàlni (és nem 10 méterest) akkor nem lesz gond a hangminőséggel..!

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

(#22039) bigrob


bigrob
őstag

Hali!

Mondjátok már meg, hogy ezen a Behringeren UMC204HD-n az RCA-k mellett az balanced jack akar lenni? Ha igen akkor ezt vesszük itthonról :DDD
Annyit derítettem ki, hogy a manual erről semmit nem ír, egyedül a műszaki adatoknál van annyi, hogy TRS csatlakozó, ami ELVILEG balanced lenne, de a neten meg olyan vélemények vannak, hogy igazából unbalanced ez is, mint kb. az összes ilyen félprofi cucc. :F

Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!

(#22040) bigrob válasza bigrob (#22039) üzenetére


bigrob
őstag

Felhívtam a Mezzofortét, aki felvette nem tudta megmondani, de odahívta kollégáját aki rögtön rávágta, hogy nem balanced...

Maradjak a jó Tascam US-2X2-nél?
Szoftver ügyileg valaki ismeri ennek a gyártónak a termékeit? Ahogy láttam márciusban volt a driveréhez patch, úgyhogy talán néha foglalkoznak vele.

[ Szerkesztve ]

Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!

(#22041) bigrob válasza bigrob (#22040) üzenetére


bigrob
őstag

Lenne még egy használt is, mi a véleményetek használt hangkártya vásárlásról?

Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!

(#22042) pulutodurumo válasza bigrob (#22041) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Ez nem valami őskövület hogy haljanak benne a kondik. Szóval szerintem bátran. De persze mint minden használt cuccnál, nem árt egy-két kérdés az eladó felé.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#22043) bigrob válasza pulutodurumo (#22042) üzenetére


bigrob
őstag

Sose vettem még hangkártyát, milyen kérdéseket illik ilyenkor feltenni?

Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!

(#22044) pulutodurumo válasza bigrob (#22043) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Csak azt, amit bármi másnál is. Garancia van-e még, gyári tartozék volt-e hozzá, adja-e vele. Ha a képeken látszik hogy vigyázott rá (nem retkes, nincs leütve), akkor esetleg még annyit meg lehet kérdezni, hogy mire használta, miért válik meg tőle. De ezekre a válasz általában csak pár diplomatikus mondat. Nem ment sokat, nem használja, vett jobbat. Ilyen kötelező csevegés vásárlás előtt.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#22045) bigrob válasza pulutodurumo (#22044) üzenetére


bigrob
őstag

Időközben utána jártam a Scarlettnek és annak viszont balanced kimenete van, félre lettem vezetve másik topikban.. :DDD
Akkor maradok annál.

Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!

(#22046) megaram


megaram
tag

Hali! Olyan kérdésem lenne hogy optikai kábelben van olyan ami nem tudja átadni a 192khz-t? :F

(#22047) cinemazealot válasza megaram (#22046) üzenetére


cinemazealot
addikt

Az angol Wikipedia azt írja, hogy "can decode two channels of uncompressed lossless PCM audio or compressed 5.1/7.1 surround sound such as Dolby Digital Plus or DTS-HD High Resolution Audio."

PCM-ből elvileg 48 kHz-et tud 20 biten (sztereó hanganyagként ez 1,92 Mbps), tömörítettből viszont a DTS-HD High Resolution Audio a maximum, ami 96 kHz 24 biten (8 csatornán ez 3 Mbps... bár írnak 6 Mbps-ot is).

"...TOSLINK does not have the bandwidth to carry the lossless versions of Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, or more than two channels of PCM audio." Illetve ír még a sávszélességéről is: "Originally 3.1 Mbit/s; now 125 Mbit/s"

A Dolby TrueHD és a DTS-HD Master Audio vinné ugyan a 192 kHz-es hangot, viszont azokhoz már rendre 18 Mbps és 24,5 Mbps sávszélesség szükséges, amit a hagyományos Toslink már nem bír... kérdés, hogy azt a fent említett 125 Mbps-ot hogyan lehet belőle kicsikarni?

Egyébként szerintem maga az optika (mármint maga az optikai szál) bírna ennél sokkal nagyobb sávszélességet (elvégre fényről beszélünk, az pedig a legolcsóbb kábelben is talán képes lenne erre), de az e köré épülő aktuális elektronika, max. 3 Mbps-ot fog kezelni és az ebbe beleférő digitális formátumokat. :(

[ Szerkesztve ]

(#22048) megaram válasza cinemazealot (#22047) üzenetére


megaram
tag

Értem. Köszönöm a gyors választ. :R

(#22049) demmer123


demmer123
őstag

Ebbe az alaplapi hangkártya egy szinten van egy Külső Creative Sound Blaster Z-vel?

Eléggé komoly alaplapi hangkártya van ebben az alaplapba.

[link]

Érdemes ehhez venni Creative Sound Blaster Z-t?

Fejhallgató Hyperx Cloud

(#22050) Baliga Tamás válasza demmer123 (#22049) üzenetére


Baliga Tamás
senior tag

...komoly - az alaplapiakhoz képest; de egy dedikàlt Z odaveri..!;)

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.