Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#17951) huskydog17 válasza kp59 (#17902) üzenetére


huskydog17
addikt
LOGOUT blog

Bocsi, ha túl későn írok! Nekem az általad linkelt termék nagy testvére (HD) van, már 4 éve használom minden nap és nem tudnám nélkülözni, egyszerűen ég és föld a különbség bármely alaplapra integrált hangkeltőhöz képest. Amit a legjobban szeretek benne a kiváló hangminősége mellett, az a beépített fejhallgató erősítő, sőt a mikrofont is erősíti. A hangzásjavító funkciók pedig teljesen új életet visznek a zenékbe, játékokba és filmekbe, legfőképp a Sorrund és a Crystalizer-t szeretem használni, de filmeknél az SVM is aranyat ér. Már egy 10-12.000 Ft-os headset-nél is drámai a javulás bekapcsolt Sorround-al, ezt tapasztalatból mondom, mert a belépő-szintű headsetemen is sokat javított. Jelenleg három eszközt üzemeltetek vele: Sennheiser HD 555, Creative Tactic 3D Alpha és Genius 2000X
A 3D Alpha-hoz jár ugyan egy kis mini hangkártya, de az meg sem közelíti minőségben a HD verziót. A Genius hangfalakat és a Sennheiser fejesemet már sosem fogom rákötni integrált hangkeltőre, mert még fellázadnak, hogy mit akarok ezzel a sz*rral. :DDD

A Surround 5.1 Pro-t ugyan nem ismerem, de ott is megkapod a THX hangzásjavító funkciókat, ráadásul egy távirányítót is, úgyhogy semmiképp nem jársz rosszul bármelyiket választod a kettő közül! :K

Ebben a tesztben is kiválóan szerepel a HD verzió, a Surround változathoz sajnos nem találtam ilyen átfogó és részletes tesztet.

Érdekesség:
A Creative az összes X-Fi termékhez adott ki hivatalos Windows 10 driver-t is, így az élettartam hosszú évekkel ki lett tolva. Pedig emlékezzünk, hogy az X-Fi széria 2005-ben debütált.

[ Szerkesztve ]

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#17952) DarthSun válasza huskydog17 (#17951) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Én meg Surround 5.1 Pro- t használok és meg vagyok elégedve a hangminőségével, szépen, finoman szól. A HD verzió gyári műszaki paraméterei jobbak, tehát elvileg az jobban szól. Ha azt nézem hogy a Surround 5.1 Pro hangja tetszik akkor a HD hangja meg tuti jó lehet. Annyi hogy a HD az 5.1- et nem tudja, valamint nincs hozzá távszabi. A Surround 5.1 Pro- n viszont nincs füles-erősítő, ennek ellenére a régi Akai 60 ohm- os fülesem már félhangerővel sem igen bírható halláskárosodás nélkül :DDD , olyan 25%- ra tekerve már pont jó.

(#17953) Murty


Murty
csendes tag

Erről írnátok véleményt: [link]

Külső 2.1 szeretném használni /Logitech Z623/, ami alaplapomon nem vagyok teljesen megelégedve, ezért szeretnék külső hangkártyát.

(#17954) DarthSun válasza Murty (#17953) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

A #17952 hozzászólásban látod a véleményem a Surround 5.1 Pro- ról, sokak szerint az Omni pedig jobb annál, tehát jó választás ( bár a hangját nem ismerem, nem használtam még ).

(#17955) deadwing válasza huskydog17 (#17951) üzenetére


deadwing
addikt

Fura még mindig néha ilyen véleményt hallani, kicsit túl van ez lihegve úgy érzem.
Nekem is X-fi HD van, a hangrendszerem se egy kutyafitty kategória, de az Asus Z87 Pro lapomon lévő ALC1150-es hangkeltő és az X-fi között nem érzek annyira seggre ülős különbséget. Nyilván van, persze, főleg dinamikában érzem, de közel sem annyi mint amennyit vártam.
Lehet újra csinálnom kell egy vaktesztelős napot/órát.
:)

A hangzás "javító" funkciók nélkül, lineárban hallgatva is érzékelsz különbséget? Milyen ALC-vel hasonlítottad össze? Milyen zenével? :)

[ Szerkesztve ]

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#17956) thornadoj válasza deadwing (#17955) üzenetére


thornadoj
aktív tag

Milyen hangrendszered van?

(#17957) deadwing válasza thornadoj (#17956) üzenetére


deadwing
addikt

Egy kb 30 éves Technics V6X DC amp, meg ugyancsak 30 év körüli Bose 501 pár, kiegészítésnek Wharfedale Diamond 8.4 pár.
Tudom, nem egy high-end cucc, de azért úgy gondolom ezen is hallani kéne azt a hatalmas különbséget amiket néha olvasok :)

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#17958) RetepNyaraB válasza deadwing (#17957) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Ez nagyon sok tényezőből áll; milyen zenét (Scooternek tökmindegy min szól), milyen minőségű stúdiómunkával (a mai felvételi trendek mellett a rögzített zenék 99%-ának minősége ipari hulladék), milyen felvétel (tömörített, vagy sem) - ezek az alap feltételek.
A Realtek 1150 egy fejhallgatóerősítőáramkört tartalmazó (alaplapi) kártya, ez a döntő szempont. Számtalanszor írtam már, hogy ez eslősorban a hang minősége és nem a hangossága miatt fontos.
A konzumer sokpontegyes kártyák egészen pl. a meglehetősen drága Asus STX II-ig úgyis elvéreznek egy komolyabb, nehezen hajtható, alacsony érzékenységű fejhallgató alatt, függetlenül attól, mit írt a dobozra a cég marketingese. Nem is arra gyártották őket.
A pár tízezer forintos legalsó középosztálynak pedig megfelel lényegében bármelyik kártya, amelynek dedikált fejhallgató erősítője van. Már csak azért is, mert választék nem túl nagy, gyakorlatilag max. 3-4 fajta alapchipet szerelnek rájuk. Hangszínkülönbségek lehetnek, főleg, ha cserélhető a műveleti erősítő és így egyik fejesnek ez, másiknak esetleg az a kártya fog jobban smakkolni.
Nem mintha egy pár tízezer forintos fejhallgató nem táltosodna meg egy megfelelő, (több)százezer forint feletti értékű erősítőtől - ez tapasztalait úton bizonyítható
Az egészből azt szeretném kihozni, hogy nem feltétlenül lesz ordító különbség egy ALC 1150-es lapka és egy bármilyen, nagyjából húszezer forintos kártya között. Vakteszten feltehetőleg ki lehet találni melyik-melyik és talán az is kiderülne melyik jobb, de ehhez vakteszt kell. Annyi bizonyos, hogy egy "hagyományos", pláne laptop hangkártyánál bármilyen dedikált megoldás jelentősen és elsőre hallhatóan jobb lesz. Most itt konkrétan fejhallgatós verziókról beszélek, mert ha hangsugárzón szólalnak meg, ott rögvest még egy csomó probléma tolakodik a (hang)képbe: sztereó erősítő, vagy házimozi, sztereó hangrendszer, aktiv rendszer, vagy passzív sokpontegy, milyenek ezek a berendezések, kábelezés problematika, szobaakusztika, stb stb...
:R

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#17959) deadwing válasza RetepNyaraB (#17958) üzenetére


deadwing
addikt

A jelenlegi fülesem nem túl jó, épp ezért hagyatkozom a hangos cuccomra. A véleményem is ez alapján született.
És igen, sztereó hangrendszer van nálam, igaz ugyan, hogy meglehetősen furcsán eszkábáltam össze, de ezt a hangképet szoktam meg, ez alapján tudok azért viszonyítani. Értem ezt úgy, hogy a Bose dobozok középhiányosságát pótoltam a Wharfedale dobozokkal. Nyilván mindegyiknek van hiányossága. A Bose-ok középben gyengék, ellenben külön kamrás hermetikus mélynyomóval vannak gyártva, ilyen gyönyörű mélyeket sosem hallok máshol. 30Hz-en még iszonyat módon működnek, sub sem kell hozzájuk, sőt továbbmegyek, nagyon sok subbal szerelt 2.1-et megfingatnak. Felső magas tartományban is meglepően jók. Papírmembrános magasak vannak benne, nem dómok, emiatt egyáltalán nem karcos a hangjuk még közelről sem. A Wharfedale-ek közepei pedig kiegészítik a kissé hiányos hangképet.
A 2 féle doboz párhuzamosan dolgozik, a Bose 4 ohm, a másik 6, de pont jó így az arány a hangzáshoz. A végfok bírja. Szegény ;] Annyi a pici probléma, hogy bele kell nyúljak nagyon kevés eq-val, de csak vágok vele, 80-120Hz környékén 2-3 dB-t, kicsit sok a dobozhang a szobában.
Ha valaki hifi fan ezt meglátja, nyilván elsírja magát, mert ez a rendszer nyilvánvalóan nem mérhető össze egy professzionális, kiegyensúlyozott hangképpel rendelkező cuccal, de mint mondtam, egyrészt nekem nagyon tetszik a jelenlegi lágy hangképe, másrészt ezt szoktam meg hosszú évek alatt. Hangkártyák összehasonlítására szerintem több, mint megfelelő.
Az már más kérdés, hogy lehet süket vagyok már kissé... ;]

Jah, a zene. Metál, rock, trance, ambient, szóval minden, kivéve a klasszikus zenét. Az első kettőben is előnyben részesítem a 10-20 évvel ezelőtti zenéket, gyűlölöm a mai agyonkompresszált csutkáig felhúzott muzsikát, ahol a dinamika egyenlő a nullával. Hányok tőlük.
Ami most így hirtelen eszembe jut és nagyon kedveli a motyó:
Fight - War of Words -eredeti, nem a remastered verzió-
Pantera - Vulgar Display of Power
Infected Mushroom - I'm the Supervisor
Alannah Myles - Rockinghorse
Metallica - Master of Puppets, Justice, Black album
Killswitch Engage - The End Of Heartache -ez csak a brutál Meza gitárhangzás miatt :)

:R

[ Szerkesztve ]

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#17960) huskydog17 válasza deadwing (#17955) üzenetére


huskydog17
addikt
LOGOUT blog

Ezt az USB hangkártyát még 4 éve vettem, amikor még nem volt meg a mostani asztali gépem, akkor csak egy notim volt(még ma is megvan, de leginkább a szüleim használják), abban egy Realtek ALC272-es hangkodek. Azt váltotta le a SB USB HD. A mostani gépemben egy Realtek ALC892 van, de ez sem képes megközelíteni egy X-Fi szintjét, a fentebb linkelt teszt is bizonyítja. Nem csináltam vakteszteket, semmi értelme nem lenne egy ALC-vel szemben, főleg, hogy én mindig bekapcsolok néhány hangzásjavítót, amit egyik Realtek sem tud. A Surround-ot például soha nem kapcsolom ki (de a Crystalizer-t is nagyon ritkán), mert brutál mértékben javítja a hang tisztaságát. Ezt egyébként a HardOCP is megerősíti.

Én kizárólag metált és néha-néha rock-ot is hallgatok, legfőképp Sirenia, Within Temptation, Delain, Nemesea, Alestorm stb.

Itt azonban nem csak zenéről van szó, hanem filmekről és játékokról is, minden téren torony magasan veri az X-Fi az integrált 892-t.

Van még egy Creative X-Fi Xtreme Gamer (PCI) hangkártyám is, amit a régi asztali gépemben használtam. Na, ahhoz képest az USB HD nem hozott érezhető javulást hangminőségben (de nem is ez volt a cél, hiszen akkor a notihoz akartam egy normális, dedikált hangkártyát az ALC 272 helyett). :D

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#17961) deadwing válasza huskydog17 (#17960) üzenetére


deadwing
addikt

Nekem is itt van még a polcon egy X-Fi Gamer :)
Szerettem, csak a driverekkel elég sok bajom volt, de a lapomban nincs PCI, úgyhogy muszáj volt leváltanom.
Az X-Fi HD-t inkább a BF4 miatt vettem, az SBX miatt, amit zenénél kikapcsolok.
Sima stereo zenénél szent meggyőződésem, hogy az összes effekt csak árt a hangképnek. Surround főleg. Középtartományban emel ugyan egy kicsit, ettől dinamikusabbnak tűnhet a zene -engem egyszer át is vert egy teszt alatt, mert bekapcsolva felejtettem 25%-on-, de nagyon el tudja rontani a teret. Fülessel ezt szerintem Te is érzed :)

Surround alatt Te a THX-et érted? Azt hiszem a kártyádban az van, de azt is olvastam hogy a THX és SBX full ugyanazt az effektet jelenti, csak átnevezés történt a Creative részéről. Mondjuk kíváncsi lennék egy Soundblaster Z és az X-Fi HD közötti különbségre, de azt hiszem ezt sosem fogom megtapasztalni.

Egyébként valóban, ALC892-höz képet azért elég nagy az ugrás. 272-be bele se merek gondolni :)

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#17962) huskydog17 válasza deadwing (#17961) üzenetére


huskydog17
addikt
LOGOUT blog

Én zenét kizárólag a Sennheiser HD 555-el hallgatok, és igen, Surround alatt a THX TruStudio Pro alatti első effektet értem. Akár veszteséges, akár veszteségmentes zenét hallgatok, amikor kikapcsolom olyan, mintha az egész dinamika és tér leszűkülne, minden tompább, na persze így is kiválóan szól (pláne egy Realtek-hez képest), de amikor a Surroundot bekapcsolom egyszerűen megjön a dinamika és az élet a zenébe, a tér drámaian megnő, és ettől sokkal élet-telibbek számomra a zenék és legfőképp tisztábbak (bár ez utóbbira a Crystalizer alaposan rásegít).

99%-ban veszteségmentes zenét hallgatok, de a nagyon régi MP3 felvételekkel is nagy csodákat tudnak művelni a THX effektek. Egyedül a Dialog Plus-t nem szoktam soha használni, illetve hangfalak esetén a Speaker-t sem, mert a Genius 2000X-ben anélkül is bőven elegendő a mély.

SB Z szerintem nekem nem lesz, főleg, hogy most van két dedikált hangkártyám és mindkettőhöz teljes Windows 10 támogatás van, szóval még az Xtreme Gamer élettartama is most ki lett tolva sok-sok évvel (Windows 10 életciklusa végéig). A Z széria nálam ráadásul biztosan nem hozna előrelépést, az a gyanúm, hogy oda a HD 555 fejesem kevés lenne. :)

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#17963) deadwing válasza huskydog17 (#17962) üzenetére


deadwing
addikt

Ez fura, én pont úgy érzem, hogy beszűkül a tér tőle :)
Hány százalékon használod a THX-et?

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#17964) Tomacko válasza huskydog17 (#17962) üzenetére


Tomacko
senior tag

Az én véleményem is, és bátran merem mondani, hogy a zenhallgatók 99%-nak véleménye is az, hogy semmiféle EQ-val, effektezős baromsággal nem szabad "javítani" rajta. Ezek leginkább csak rontanak a zenén, de minimum az, hogy csalnak, ergo nem azt hallod amit felvettek a zenészek. Én csak garázsfelvételeknél, régi 80-s évek beli demóknál használok ilyesmit, na azokon tényleg javít, legalábbis olyan téren, hogy jobban de minimum élvezhetővé teszi azokat a demókat. De mivel nem vagyunk egyformák..... Mindenesetre én a helyedben megpróbálnék leszokni róla. Nem túl könnyű, tudom, de aztán idővel megtanulod így élvezni naturban és ha olyant hallasz mint amit most hallgatsz és élvezel, kitörnél legszivesebben magadból, hogy úristen ember mit hallgatsz :)

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#17965) huskydog17 válasza deadwing (#17963) üzenetére


huskydog17
addikt
LOGOUT blog

Surround mindig 100%, kivéve ha hangfalra megyek, mert ott kikapcsolom. Ez az effekt csak fejhallgatónál segít.

Crystalizer 20-50%, mert ennél magasabban már sok helyen túl erős lesz a magas (főleg Sharon den Adel-nél lehet jól hallani ha túl sok).

Speaker-t csak HD 555 esetén használok 50%-on.
SVM változó, függően attól, hogy mekkora plusz hangerőt akarok hangfalon, itt nincs bevált recept.

Dialog Plus-t pedig filmek esetében érdemes használni, bár játéknál sem árt, de zenénél szigorúan ki kell kapcsolni teljesen. Hangfal esetében 50% vagy 100%-on járatom függően attól, hogy milyen tartalmú videót nézek.

Nyilván az is közrejátszik ebben, hogy te más fejhallgatóval vagy hangfallal használod és értelemszerűen más lesz az eredmény. A Sennheiser HD 555-ön én csak brutál jó javulást észlelek. Bár nálam a belépőszintű Creative Tactic3D Alpha-nál is sokat segítenek, legfőképp a Surround.

Egy dolgot nem használok soha: az EAX effekteket, na azoknak szerintem tényleg semmi értelme, főleg miután a MS a Vista-val kinyírta a hardveres gyorsítást audio téren.

Tomacko: Hidd el, éveken át natúrban hallgattam mindent, legfeljebb a Crytalizer-t kapcsoltam be, de néhány hete próbáltam ki a Surround-ot és számomra sokkal jobb így. Igen sokan ezzel jönnek,hát hogy nem így vették fel, de ez nagyon nagy hülyeség, ugyanis akkor egyik konzumer eszköz sem felel meg, mert a zenekarok profi stúdióeszközökkel veszik fel, szóval azokon kéne visszahallgatni is, azok pedig több millió forintba kerülnek, úgyhogy mindenki hallgassa úgy, ahogy neki tetszik.

Igazából totál értelmetlen erről vitázni, hogy ki hogyan használja, alapból szubjektív dolog, ráadásul szinte mindenki más eszközt csatlakoztat rá, így mindenkinél alapból más eredmény lesz.

Én például már az XtremeGamer korszakomban rákattantam ezekre, mert filmek alatt a beszéd sokkal tisztább lesz, nagyon durva, amikor minden szóvégződést is kristálytisztán hallasz.

[ Szerkesztve ]

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#17966) dantambt


dantambt
tag

Sziasztok! Abban kérném a segítségetek, hogy melyik hangkártyát vegyem asus phobeus vagy soundblaster zx?
Jelenleg úgy állok, hogy van egy steelseries 9h fülesem aminek az usb-s hangkártyája egy sz*r. Remélem egy hangkártya segítene rajta. Szinte csak csgo val játszom és a térhangzás lenne a legfőbb szempont. Ti mit javasoltok? Ha veszek egy hangkártyát javúlna a helyzet a fülesnél? Jelenleg asus deluxe z170es lapom van.

(#17967) RetepNyaraB válasza dantambt (#17966) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

teljesen mindegy.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#17968) ttower


ttower
aktív tag

Sziasztok

Keresnek olyan hangkartyat amin van koax ki es bemenet. Pci-e nagyon nagy elony. Minden mas lenyegtelen. Tudnatok ajanlani valamit?

It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.

(#17969) RetepNyaraB válasza ttower (#17968) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Azt' mennyié'

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#17970) ttower válasza RetepNyaraB (#17969) üzenetére


ttower
aktív tag

Max 100-150 euro. (200 korul mar kapok kulsot).

It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.

(#17971) Bodz válasza RpPRO (#17948) üzenetére


Bodz
nagyúr

Inkabb Strix Soar. Nemreg hallottam, es bizony jobb, mint a Z.

[ Szerkesztve ]

(#17972) lemusz


lemusz
addikt

Van olyan olcsóbb (3-5K) hangkártya, amely jobb az alaplapi integráltaknál?
Alaplapomon elméletileg ilyen van: 5.1 CH HD Audio (Realtek ALC662 Audio Codec)
Egy egyszerű 4-5 ezres sztereo fülest használok, nem is tervezek komolyabbat venni, de már egy ideje gondolkodom a hangkártya vételén, mert ha csak egy picit is jobb minőségben tudnám játék alatt (CS:GO) a trappot hallani akkor már megérné, valamint olvastam, hogy ezzel az alaplapról levéve a terhet csökkenne a dpc latency is. Szóval ez a kettő kicsike kis plussz együttesen simán megérne nekem néhány ezret. Mit mondtok, ajánlotok?

[ Szerkesztve ]

(#17973) Ajbars


Ajbars
csendes tag

senki nem tud ajánlani nekem vmit?

(#17974) hlye


hlye
újonc

Sziasztok,
Milyen hangkártyát ajánlanátok egy Audio-Technica ATH-M40X fejeshez 30k-ig.Főleg zenehallgatás és egy kis játékra lenne használva. Lehet külső és belső is, bár úgy tudom a külső jobb, azért is mert nem molesztálják a gépben lévő elektromos ákombákomok. :DDD előre is köszi : )

[ Szerkesztve ]

(#17975) thornadoj válasza hlye (#17974) üzenetére


thornadoj
aktív tag

Én az xfi hd-vel teljesen meg vagyok elégedve. Nekem tetszik a hangja, és a fejes erősítője szépen meghajtja az akg k518-at.

(#17976) Tomacko válasza hlye (#17974) üzenetére


Tomacko
senior tag

Elfidelity, Audiotrak, ESI, Focusrite. Én ezen márkákból keresnék valamit. Leginkább külsőt ha teheted. Kérdés, hogy melyik passzolna jobban a fejesedhez. Kezdésnek azonban egy fejeserősítőt vennék inkább, aztán pedig később egy DAC-t ha nem fontos számodra felvételek készítése, szerkesztése stb.

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#17977) Lovro Joe


Lovro Joe
tag

Sziasztok. Van 1 logitech z5500as szettem( http://support.logitech.com/en_za/product/z5500-digital-51-speaker-system. ) Valakinek van tapasztalata hogy milyen egy jobb hangkartyaval es hogy esetleg mivel lehetne kihozni belole a legtobbet?

Ekezetekert bocs.
Udv.

(#17978) SP!T


SP!T
addikt

Sziasztok! Van arra mód, hogy a hangkártyákból kijövő hangot valahogy az integrált csatlakozókon jöjjenek ki? :D Gondolom esélytelen... :(

There's a device that I've been using called a whoop.

(#17979) N.GÁBOR


N.GÁBOR
aktív tag

Sziasztok!

A HTPC-hez hasznalt es 5.1-es erösitöre kötött külsö hangkartyam sajnos tönkrement.

Szeretnem a segitsegeteket kerni, hogy mit javasoltok mivel potolhatnam.

Felhasznalas
- 90% hazimozi
- 10% zene

Hangkartyak
Az erösitö miatt kellene ra optikai kimenet, meg talan SPDIF is jo lenne. Vegulis lehet belso is PCIe foglalattal.
- Creative Soundblaster Surround 5.1 - hasznalt ph-ról
- SOUND BLASTER X-FI SURROUND 5.1
- Valamilyen Xonar esetleg?

Elore is koszonom a segitseget.

Udv
Gabor

May the force be with you!

(#17980) lemusz válasza lemusz (#17972) üzenetére


lemusz
addikt

Erre valaki?

König CMP-SOUNDCAR21
Creative SoundBlaster Surround 5.1 VX

(#17981) deadwing válasza SP!T (#17978) üzenetére


deadwing
addikt

Teljesen az :)

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#17982) kaszaf


kaszaf
aktív tag

Sziasztok!

Kinéztem egy ilyen alaplapot: [link]

A hang része alkalmas lehet egy Xonar DS kiváltására? Razer Tiamat 7.1 fülesem van ezt kellene meghajtania kb. a DS minőségében.

(#17983) Tomacko válasza kaszaf (#17982) üzenetére


Tomacko
senior tag

Szia.

Ha gyári állapotában nézem a Xonar DS-t akkor azt bármilyen alaplapi lemossa, de az ALC 1150 egészen biztosan sokkal jobb. Tudom mit beszélek mert nekem is van egy ilyen Xonar-m amin első körben kipróbálás után, hogy működik-e azonnal cseréltem OPA-t. Így lett jobb az alaplapinál. Szóval ha alaplapot akarsz cserélni, nyugodtan tedd el tartalékba a Xonar DS-t, ha netán elromlana az alaplapi.

lemusz: Nem ismerem sem az alaplapidat, sem pedig a 3-5 ezerses kategóriában kapható kártyákat. Én a Xonar DG alá semmi képpen nem adnám, azért azt említem, mert gondolom fejessel játszol, azon van fejes erősítés is. Más részről ha nem kell a fejes kijárat, tuti nem találsz olyat ami érdemben jobb is és ebbe az árban van. Mást nem tudok mondani ami biztosan veri az alaplapit ilyen téren és olcsó is belőle a használt. Bolti ára ennek is bőven 10 felett van még.

[ Szerkesztve ]

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#17984) kaszaf válasza Tomacko (#17983) üzenetére


kaszaf
aktív tag

Szia!

OPA 2604-el van felturbózva a DS. Így tényleg jó, illetve sokkal jobb mint a jelenlegi lapom Realtek 800 valahanyasa.

Elrakom tartalékba vagy megkapja a gyerek egy normálisabb fülessel.

Köszi a segítséget.

(#17985) franconero


franconero
csendes tag

Sziasztok,

egy hülye kérdést szeretnék feltenni: szükség van még egyáltalán jó hangkártyára, ha az alaplapon is van már optikai kimenet? A fejhallgatót nemigen használom.
A fénykábel a gépből egy külső DAC-ba megy, onnan elő- majd végerősítő, végül hangdobozok az áram útja.
Az 1-esek és 0-ák előállítását is jobban csinálja egy rendes hangkártya? Vagy csak akkor lenne jelentősége, ha az analóg kimenetet használnám, ami az alaplapon nyilván nem egy minőségi cucc.
Azért kérdezem, mert jelenleg ugyan van egy jó hangkártyám, de kicsit régi, és a mikrofonbemenet szarakodik rajta. Előbb-utóbb cserélnem kell.

[ Szerkesztve ]

(#17986) anonym2k


anonym2k
csendes tag

Sziasztok !

Érdemes egy belső TerraTec DMX6 Fire 24/96 kártyát lecserélni egy külső Creative X-Fi HD USB-re?

A TerreTec-et is csak sztereóban használom.

(#17987) Tomacko válasza franconero (#17985) üzenetére


Tomacko
senior tag

Szia.

A fejeserősítő-DAC topikban vannak akik azt mondják, hogy az optikai kijáratot is érdemes lehet egy minőségibbre cserélni, de nem gondolnám, hogy feltétlenül egy hangkártyát kéne erre a célra vegyél. Szerintem lehet találni pont erre való egységet is. Már csak azért is mondom, hogy felesleges hangkártyára költened, mert ilyenkor csak szimplán adatot küldesz ki a gépből a többi munkát a hanggá alakítást a külső eszközöd végzi, ahogyan ezt te is írod egyesek és nullák átalakításából...nagyon le egyszerűsítve :) Aztán, hogy hol és milyen optikai kijáratokat fogsz találni ezt passzolom, én koax-t használok (alaplai alapfelszeretség :) ). Ez a többség szerint is jobb az optikainál.

Mikrofon bementnek meg ott van az alaplapra integrált, ha nincs szükséged profi hangzásra ének miatt, szerintem megfelelő lehet :)

[ Szerkesztve ]

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#17988) SSJPiotr


SSJPiotr
csendes tag

Üdv!

Gondolkodóban vagyok hogy a mostani korosodó SB audigy4-emet érdemes lenne-e lecserélni valami másra? A mostani kártyák sokkal jobb hangminőséget biztosítanak?
Rengeteget nézek filmet meg hallgatok zenét. A keret 20-25k lenne.

(#17989) duronx


duronx
senior tag

Sziasztok! Szerintetek van értelme lecserélnem az X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Pro kártyámat egy Xonar u5-re? Köszi

"Jobb a sorból őszintén kilógni, mint a megfelelési kényszer miatt egy életen át hazudva kínlódni"

(#17990) huskydog17 válasza duronx (#17989) üzenetére


huskydog17
addikt
LOGOUT blog

Szerintem nem.

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#17991) duronx válasza huskydog17 (#17990) üzenetére


duronx
senior tag

Köszi :R

"Jobb a sorból őszintén kilógni, mint a megfelelési kényszer miatt egy életen át hazudva kínlódni"

(#17992) tyccon


tyccon
tag

Sziasztok. PC játékhoz melyik a legjobb ár-érték arányú kártya az alsó árszegmensben amelyet még érdemes megvenni ?Köszi előre is!

(#17993) kerxy válasza tyccon (#17992) üzenetére


kerxy
senior tag

Én is hasonló célra keresek, az alaplapi hangkártyám bemenete kontaktos, csomószor mozgatni kell a kábelt, hogy legyen hang. Így vennék valami belépő hangkártyát, melyik a legalapabb, amit már érdemes megvenni? Genius SP-HF1250B 2.0 hangfalam van.

Köszi előre is :)

(#17994) Tomacko válasza tyccon (#17992) üzenetére


Tomacko
senior tag

Xonar DS vagy DSX illetve Xonar DG vagy DGX, a különbség köztük a fejeserősítő. A DG, DGX párosban van a másikban nincs. Illetve az X jelölés a PCI és PCIE foglaltot különbözteti meg. Én ezekért 3-4 ezernél többet nem adnék az biztos, és az is biztos, mert saját tapasztalat, hogy a mai alaplapi hangkeltőknél ezek NEM jobbak, a DS csak akkor tudja hozni a jó vagy kicsivel jobb szintet az alaplapnál, ha OPA cserét csinál rajta az ember. Ezt könnyű megtenni mivel foglalatba van téve, így ügyes kézzel szépen ki lehet cserélni. Rá kell keresni ezen a fórumon, vagy a fejeserősítős fórumon, hogy OPA csere és máris lesz rá leírás bőven, de akára a youtue-n is találsz róla videót.

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#17995) Rasiel


Rasiel
senior tag

Ide is bátorkodom betenni a kérdésemet, hátha kapok innen is segítséget, illetve tippeket. :)

Üdv!
DAC vagy külső hangkártya vásárlásán gondolkodom. Jelenleg egy PreSonus Eris E8 aktív studió monitort használok egy ASUS Xonar Essence STX hangkártyával általános felhasználásra (játék, zenehallgatás, stb.). A két eszköz RCA-RCA kábelekkel van összekötve. A problémám az, hogy a jelenlegi hangkártyám hallhatóan összeszedi a gépházból a különböző zajokat: pl., ha a desktopon mozgatom az egeret, azt a hangfalakból valamelyest visszahallom, stb. A másik dolog, hogy nem tudom egy hálózati elosztóba dugni a hangfalakat, illetve a PC-t, mert mihelyst Windows logonál a "kattan" egyet a Xonar hangkártyám, egyből elviselhetetlenül zajosak lesznek a hangfalak, külön elosztóban minden rendben van. E problémákra esetleg megoldás lehet egy külső interfész?
Árban annyira nem szeretnék elszállni feleslegesen, tehát a monitorok árát nem szeretném rákölteni egy hangkártyára vagy DAC-ra, de természetesen a nagyon olcsó kategória sem játszana nálam. Az elvásárom, hogy a Xonar szintjét legalább hozza majd az új eszköz, illetve a fentebb említett problémákra szeretném, ha megoldást nyújtana.
Válaszokat előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#17996) RetepNyaraB válasza Rasiel (#17995) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Musiland Monitor US 2, vagy 3, ha épp valahol (ebay, aliexpress, kínai shopok) elérhető. Aszinkron usb dac/amp. Jó cucc.

Vagy sztem egy fiio e17k is hozza az stx szintjét. Valamivel melegebb és kenősebb hangkép. Kell hozzá még egy line out adapter, ha nem digitálisan küldöd a jelet. Fiio azt is gyárt.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#17997) SRII


SRII
őstag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek.....igaz nem vásárlás ügyben de hátha jártasabbak vagyok mint én...

Van egy Z97-PRO GAMER rajt egy SupremeFX ami nem rossz igaz nem is a legjobb!
Videókat veszek fel , sajna eléggé zavaró alapzaj van a videókon,(sistergés)..

Nem tudom mit állítsak vagy mit ne, venni nem szeretnék hangkártyát, mivel eső pár hónapban semmi baj nem volt, egy újratelepítés után (ugyan arra a rendszerre csere) jött elő a probléma....valamit én ott elbasz...am. (programja telepítve van)

Tudnátok segíteni hova dugjam a kábelt, előre hátulra, előlapi legyen vagy hátlapi, optika vagy digital az alaplapi programban.....annyi állítási lehetőség van ,hogy elveszek benne...
Ha valaki tudna segíteni pár mondatban akkor nagyon megköszönöm, illetve ha van rá másik topik akkor elnézést az itteni offért.

Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!

(#17998) Rasiel válasza RetepNyaraB (#17996) üzenetére


Rasiel
senior tag

Köszönöm a konkrét típusokat, elraktároztam őket! :K

(#17999) SRII válasza SRII (#17997) üzenetére


SRII
őstag

már nem lényeges, megoldottam. bocs az offért......

Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!

(#18000) RetepNyaraB válasza SRII (#17999) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

S hogyan?
Általában minden nem használt bemenet letiltasa segít, de nem feltétlenül...
Az előlapi csatik mindig rosszabbak.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.