Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen DVD-írót vegyek? (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#21376) Piftuka válasza plman (#21375) üzenetére


Piftuka
veterán

A külső merevlemet és a nagy méretű pendrive, vagy SSD technikai szempontból jó alternatíva az otthoni archiválásra, ám azok esetében sincsen semmi garancia arra, hogy pár év múlva is működni fog az eszköz.

A Cloud-ot én pedig a PI védelme szempontjából nem tekintem semmilyen szempontból lehetőségnek.

Archiválni, a jövőnek megőrizni adatot ugyebár az emben éppen ilyen jellegű (személyes, családi) információk esetén szeretne.

És ott van az említett film és játékgyűjtemény példája. Azokat csak optikai meghajtóval lehet használni.

Erre egyébként tökéletes megoldás volna a filmgyártók részéről, ha a gyűjtők számára - számla és termékazonosító ellenében - minden esetben lehetővé tennék az adott tartalom digitális letöltését is. Vagy eleve úgy jelenne meg minden film, hogy a korong mellett egy letöltési kódot is tartalmaz.

Akkor a fizikai tartalom mehetne a polcra dísznek, a fájlokat pedig minden további nélkül le tudná játszani az ember a megfelelő számítógép, vagy célhardver birtokában.

Csak sajnos erre nagyon kevés példa van. Nekem jelenleg csak 3-4 olyan BD kiadásom van, ahol a díszdobozhoz, és a lemezhez járt digitális formában is a film. (Főleg a Zavvi oldalán lehet vásárolni ilyen BD filmeket. Ám még ott sem általános. Messze nem az. Csak bizonyos kiadások esetében.)

"Aquila non captat muscas."

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen DVD-írót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.