Hirdetés

2021. január 21., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Milyen DVD-írót vegyek? (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#20251) jeni válasza yvsmad (#20250) üzenetére


jeni
félisten

csoda,hogy van de megtudják szerezni?
bár fura a PCX menüje,felépítése :N

hogy lehessen 100GB lemezt eladni ! ezért kell a Pioneer BDR-209EBK :K
még azon az áron vehető meg amennyiért árultak korábban
de az a kérdés a következő Pioneer BDR milyen lesz?
Mert ezidáig még gyári Pioneer alkatrészekkel van összerakva.

[ Szerkesztve ]

(#20252) yvsmad válasza jeni (#20251) üzenetére


yvsmad
őstag

Pl. itt is van DBK elérhető készleten: Link

De ki fog venni 100GB lemezt? Legfeljebb a professzionális felhasználók archiválásra. Otthoni vagy napi használatra nem alkalmas.

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/speci_irhato_cd-r_lemezek_9/friss.html

(#20253) -szabi- válasza jeni (#20249) üzenetére


-szabi-
őstag

Mi különbség ezek között?
Teac BD-W512GSA
Teac BD-W512GSA-100

üdv
szabi

(#20254) jeni válasza -szabi- (#20253) üzenetére


jeni
félisten

ugyanazt dobja ki
egyiknél teljesen kiírták a típusát gondolom

(#20255) -szabi- válasza jeni (#20254) üzenetére


-szabi-
őstag

Ok, azt hittem úgy mint lite-on dvd írók esetén ahol azonos típuson belül többféle is van.

üdv
szabi

(#20256) jeni válasza -szabi- (#20255) üzenetére


jeni
félisten

A gyártói oldalon sincsenek más adatok megadva. Talán frissebb gyártású. A Liteon oldalon is csak 1 van megadva.
Viszont lehet,hogy most rendelhető a Pioneer BDR-209-s inkább olyat vennék ha nem szükséges a teszt funkció.

[ Szerkesztve ]

(#20257) -szabi- válasza jeni (#20256) üzenetére


-szabi-
őstag

Nekem van BDR-209EBK íróm.
Csak kérdeztem mert nem volt tiszta. :)

üdv
szabi

(#20258) Mr K


Mr K
aktív tag

Hasonló kérdésem lenne, mint ami(k) már korábban elhangzott(ak), de kicsit más peremfeltétellel, ezért engedelmetekkel feltenném (megint). Szóval, egy plusz merevlemez kitúrta a laptopból az optikai meghajtót (típusa valószínűleg LG GT80-N), és meg kellene oldani, hogy szükség esetén legyen DVD írási-olvasási lehetőség. Ha jól értem, az alábbi opcióim vannak:

a) Csupaszon használom egy eSata-SATA 13 pin kábellel (kb. 2500 Ft) vagy egy hasonló USB-ssel (kb. 3000). (Olcsó, ronda, nem tudom a meghajtó csatlakozója mennyire bírja a strapát.)
b) Veszek egy 12.7-es házat (kb. 5000 Ft). (A linkelt példánynál nem túl biztató, hogy "beszerelt meghajtó nélkül sérülékeny". Vagy mind ilyen?)
c) Veszek egy új külső írót garanciával (kb. 9-10000 Ft) vagy anélkül (kb. 5000). (Kérdés, hogy milyet.)
d) 10-12 éves IDE PC belső írónak veszek külső házat (7000 Ft). (Nem nagyon lesz hordozható.)

Eredetileg a b) megoldásnak futottam neki, de a külső házak meglepően drágák, így lehet, hogy akkor már jobban megérné normális külső meghajtót venni (ami akár több gépet is kiszolgálhatna). Sajnos sem tapasztalatom, sem termék- vagy piacismeretem nincs, ezért minden minden véleményt, tanácsot, javaslatot örömmel vennék. Előre is köszönet érte. (eSata, USB3, firewire csatlakozó van, csak belföldi beszerzési forrás jöhet szóba.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#20259) jeni válasza Mr K (#20258) üzenetére


jeni
félisten

én javaslatom,hogy a C verzióból a garanciásat mert ad rá 1 hó garit azért és azok újak!
Nem nagyon romlanak el,de megveheted a boltan is drágábban tuti garival. Abban jobbak ,hogy ténylegesen 2 év garanciával megkapod,igaz +4000 Ft felárral mint az apró hirdetésben. Ha csak rövid ideig kell neked akkor az olcsóbbikat "használtan". Ha hosszabb távon kell neked akkor zsír újat a boltban pl. rufusznál.
Vettem korábban tőle és zsír újat kaptam,abból bármi lehet mert mindegyik Samsung,tehát egyformák bármely változatot kapod meg. Könnyű,praktikus és nem kell buherálni szerelni semmit. Árban is ez lenne e legjobb neked. Mert az a kábeles megoldás,hogy a belső írót ráteszed az csak kapcsolati hibát és az író sérülékenységét okozod vele,mert burkolat nélkül használnád,maccera is egyben!
Tehát 4000 Ft kapsz új külső írót,laposat és ad mellé USB adatkábelt,táp nem kell neki.

[ Szerkesztve ]

(#20260) jeni válasza Mr K (#20258) üzenetére


jeni
félisten

ez is egy megoldás tán mechanikailag tartósabb kivitel,robusztusabb mivel normál PC író van benne.

[ Szerkesztve ]

(#20261) Mr K válasza jeni (#20260) üzenetére


Mr K
aktív tag

Köszönöm a javallatokat! Ha nekem lenne, akkor valószínűleg az utóbbi mellett döntenék, de azóta bejött a "mindegy, de kicsi legyen" a feltételek közé, így ez kiesett. Így maradt a három javasolt gép: SE-S084F (370 gramm, 1.5MB buffer), SE-208AB (300g, 1MB), SE-208GB (209g, 0.75MB (704kB)). (Érdekesek a trendek...) Picit utánuk olvastam, és nekem az SE-S084F lenne a legszimpatikusabb (ez a legmasszívabb, tud lassan is írni?), de több mint 3 éve(?) nem gyártják, ezért ha jól értem már csak pár éve lehet hátra (állásában is öregszik?, 7év a határ?). A hivatkozott szoftvereit sem találom (http://www.samsung-ODD.com lenne, de ne kattints rá, nem érdemes!). Az utód, az SE-208AB, a beszámolók szerint már kissé óvatosabb kezelést igényel, de ennek ellenére elég megbízható darab. (M107 is elég sokat írt róla.) Végül ennek az utódja(?), az SE-208GB mellett szól, hogy friss modell, olcsó, sok garanciája van, elég neki egy USB port, ír M-Disk-et is, és a fenti link alapján az írási minősége is elfogadható. Viszont ebbe már csak 9.5mm-es mechanika jutott (nekem már a 12.7 sem túl bizalomgerjesztő :) ), és a súlya valamint az ára sem jósol neki hosszú élettartamot...

Nyilván a célzott felhasználásra (rescue diszk gyártás, kapott DVD megnézése, stb.) bármelyik jó lenne, de azért azt hiszem, alszom rá még egyet, mert maximalista vagyok. ;]

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#20262) #85154688


#85154688
törölt tag

Sziasztok! Jó Reggelt mindenkinek. Lenne egy apróbb kis dolog amiről a véleményeteket szeretném kérni. Tehát ma reggel amikor miután bekapcsoltam a gépem, rá pár percre be szerettem volna tenni egy DVD-t a meghajtóba, viszont hiába nyomtam a DVD- olvasó kinyitó gombját nem nyílt ki, és a zöld led sem villogott, és semmilyen hangot (kattogó/morgó) nem adott ki a DVD-író. Ezután újraindítottam a gépet, és ezt követően újra tökéletesen működik a DVD-író...Mi lehetett ez a probléma szerintetek? Előre is köszi....

(#20263) encory


encory
tag

Hello,
Anyámnak kéne egy külső DVD író a munkájához (reklámanyagoknak). Tudtok valami jó megbízható változatot 10-20k között? Köszi előre is.

(#20264) Piftuka válasza verybigboy (#20248) üzenetére


Piftuka
veterán

Mindenek előtt... Köszönöm a választ mindkettőtöknek! :R

Van több kérdésem is azzal kapcsolatban, amit írtatok...

"Jó DVD írót DVD íráshoz, Jó BR írót BR íráshoz!!!"

Légy szíves fejtsd ki bővebben, hogy miért? Egy kiváló minőségű BD író miért nem megfelelő DVD lemezekhez is?

"Kérdés mi a cél és mik a lehetőségek."

A célom a lehető legjobb minőségű írással dolgozó készüléket megvásárolni, amely önmagában is jó minőségű, és tartós.

(Bár a jelenlegi - a maga idejében "top vételnek" titulált - SONY írómmal szerzett tapasztalataim alapján már szkeptikus vagyok a tartósságot és minőséget illetően.)

A felhasználási terület szinte kizárólag adatok archiválása lenne; direkt a célra gyártott archiváló DVD-kre, de talán BD-re már jobban megéri. (Ráadásul archiváló BD-t könnyebb beszerezni, mint DVD-t, mert előbbi kapható kis hazánkban is, utóbbival pedig az elmúlt években egyszer sem találkoztam a hazai boltok polcain.)

Emellett adathordozásra, adatok, ill. lemez írás tesztelésére is szoktam régebben DVD-RW lemezeket használni.

Gondolom egy BD író alkalmazásával már BD-RW lemezekkel is meg lehetne valósítani mindezt. (Nem elfelejtve, hogy egy tucat jó minőségű DVD-RW lemezem van, amit azért nem dobnék ki, ha egy mód van rá.)

"Re: LiteOn, írásra nem venném, lemez írásra sokkal jobb opciók vannak, persze nem a boltok polcain hanem pl. hardveraprón.[..]"

Egy kicsit most össze vagyok zavarodva. Valahol itt a fórumon azt olvastam, hogy a jelen topic-ban is említett TEAC BD író éppen azért jó, mert LiteOn belsővel készült.

Anno, a "CD írás hőskorában" viszont a LiteOn írókkal kapcsolatban nekem az maradt meg, hogy a legolcsóbb, "kínai gagyinak" számított. (Szemben a Plextor, Hitachi, Mitsumi, stb. modelljeivel.)

Így továbbra sem tudom hová tenni ezt a céget, illetve terméket... Most akkor "gagyi", vagy nem? :F

Ezektől a SATA, belső íróktól például mit várhatok? És melyik érdemes megvásárolni? Ha és amennyiben érdemes....

(#20249) jeni válasza Piftuka (#20246) üzenetére
egy jó DVD író =Samsung 224 más nem nagyon van kínálatban."

Pár hónapja itt a topic-ban az volt az általános vélekedés, hogy a Pioneer utolsó, még az általuk gyártott belsővel szerelt modelljein kívül semelyik új író sem ajánlott, ha az írott anyag minősége és tartóssága a cél.

Ez még most is így van? Esetleg változott azóta valami? Miért ajánlott a fenti Samsung író?

"vagy egy jó fajta DVD író használtan=Pioneer DVR-215/216,Sony AD-7260S (ezt félve mertem ide írni-mivel ez romlott el neked)
bár nem tudom,hogy a Sony AD7260S ténylegesen rossz-e?
Feltehetőleg igen,gondolom ezt az írót beetted egy másik gépbe és ott sem volt jó."

Nem volt még másik gépben.

Miért lenne szükséges? Az én számítógépem konfigurációjában semmi nem változott bő ~4 év alatt, de az alap komponenseket illetően szoftver szinten sem.

Különösen arra tekintettel, hogy maximum ~40-50 alkalommal használtam DVD írásra a szerkezetet (de lehet, hogy ha 20-at mondanék még az is sok lenne), ha most nem működik, az számomra egyértelmű meghibásodásra utal. Ahogyan az is, hogy a CD író része jó, "csak" DVD-t nem hajlandó írni.
(Itt a topic-ban mondták a fórumtársak korábban, hogy valószínűleg "elfáradt" a DVD optikája.)

Használtan optikai meghajtót nem szeretnék vásárolni, ha egy mód van rá.

Viszont itt a városban van egy-két olyan számtech bolt, ahol eséllyel lehet találni újonnan "elfekvő" készletről alkatrészeket. Olyanokat, amik évek óta ott "porosodnak" a boltban.

Körbejárom őket, és megnézem, mi a kínálat. :K

"Ha mégis Blu-Ray írót szeretnél akkor érdemesebb megvenni a Liteon belsős Teac BD-W512GSA ami még kapható és jól ír,főleg,hogy még teszt képes mellette."

Utóbbi alatt mit értesz pontosan?

Egyébként jól hangzik a dolog, és nem feltétlenül ragaszkodom a Pioneer íróhoz, de preferálnám, ha meg lehetne vásárolni Magyarországon is.

A TEAC-et nem importálja, ill. nem forgalmazza senki?

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#20265) Samus


Samus
addikt
LOGOUT blog

Sziasztok, kellene egy jó és olcsó DVD író, az alap, ami max. 5-6k. Régebben volt a NEC, illetve utána az Optiarc, amiknek volt az a nagyon jó tulajdonságuk, hogy folyamatosan figyelték a korong minőségét, és ahhoz állították a lézer erősségét. Még mindig van egy IDE csatolós ND-4550 írom, és a mai napig mindegy, mit adok neki, megírja. Volt LG írom is, az nem jött be.

Viszont a fent említett NEC és Optiarc eltűnt a piacról, és nem tudom, kapok-e ugyanolyan megbízhatót, mint ezek voltak.

Mit ajánlotok a keretből? Semmi extra nem kell, olvasson és írjon minden DVD lemezt, ne legyen kényes a lemez minőségére. Meg persze SATA csatolós legyen (SATA3 a HDD, nem tudom van-e olyan probléma, mint IDE esetében, ha a két eszköz sebessége nem egyforma, akkor a leglassabb sebességével kommunikál mindkettő).

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#20266) Ottó58 válasza Samus (#20265) üzenetére


Ottó58
senior tag

Aprón még újat is találsz. (Optiarc)

» A tisztesség ott ér véget, ahol a politika kezdődik. «

(#20267) Samus válasza Ottó58 (#20266) üzenetére


Samus
addikt
LOGOUT blog

Akkor valószínű csak én nem találom...

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#20268) tezo1001


tezo1001
csendes tag

Szép Napot Mindenkinek! Vettem egy használt Dvd irót Samsung 224DB,a 223 jelzésű elődje helyére.
Beépítt,két sata dúg,gép indúl,tálca nyilik,lemez berak,led villog,vagy negyvenet,majd imgburn ezt irja-device not ready(Medium not present - tray closed),nem látja a lemezt!Bepróbálom a készletet(a tálca nagyonjól műkszik),se üres ,se teli nem érdekli! Tud erre valaki okosat mondani?Lentebb,látom sorstársamnak hasonló baj jutott,de szerintem ez nem pont olyan.Nero Info Toollal ennyit látok belőle. :Y

(#20269) yvsmad válasza tezo1001 (#20268) üzenetére


yvsmad
őstag

Próbáld ki CD-vel is. Ha az megy, akkor megdöglött a DVD-hez tartozó lézerdióda.
Ha a CD sem megy, akkor driver vagy ütközés valamivel.

https://hardverapro.hu/apro/speci_irhato_cd-r_lemezek_9/friss.html

(#20270) tezo1001


tezo1001
csendes tag

Köszönöm,ki fogom próbálni...az előbb, a kép lemaradt...

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=450Nero_info_t..jpg

(#20271) radgyulaba


radgyulaba
tag

Sziasztok,nem tanáltam a topicot ,igy ide irok,uj gépet raktunk őssze ,és a régi DVD irot-LG RW-t is be akartam kőtni ,de ennél az alaplapnál nincs ojan régi bedugo,mi a teendő,kell valami más madzag?

Ford Mondeo 1995

(#20272) Samus válasza radgyulaba (#20271) üzenetére


Samus
addikt
LOGOUT blog

össze, kötni, olyan.

Amiről Te beszélsz, az az IDE (másnéven PATA) csatlakozó, a probléma nálam is ez. Új meghajtót kell venned. Nekem már molex csati sincs a tápon (fehér, négy vezetékes lapos tápcsatlakozó).

Vételezz egy olyan meghajtót, ami SATA csatlakozós (3500 pénzért van már új, még választhatsz is márkák közül).

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#20273) radgyulaba válasza Samus (#20272) üzenetére


radgyulaba
tag

Ok,Kőszi,laptopos usb-s DVD iro jo nékem ,belehet szerelni asztaliba.

Ford Mondeo 1995

(#20274) Samus


Samus
addikt
LOGOUT blog

Ha LG (GH24NSC0), Samsung (SH224DB/BEBE) és Lite-On (iHAS124-14) írók közül kellene választanom, melyik lenne a kevésbé rossz? Annyit kiderítettem, hogy az Asus írók Samsung belsősek, a FW is közel azonos) Sajnos a használt NEC író nem túl jó, annyi a posta, mint a termék ára, így meg már egy új is kijönne.

Túl sokat nem rók, tényleg csak néha, annyi az elvárás, ha egy lemezem van, és egyet kell írom, akkor az jó legyen. Anno volt egy LG íróm, na az ezt nem tudta. A NEC meg megevett mindent, ami lapos és kerek volt (de nem pizza), és öt év után is simán olvasom az akkor írt médiát.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#20275) Ottó58 válasza Samus (#20274) üzenetére


Ottó58
senior tag

Valószínű a Samut választanám, mint újat, de ahogy írtad én Optiarcot vennék, apróról, még új is van, igaz drágábban. Nekem a 7173S-7261S-ig mindenből van, még IDE is (pl.7200A) - de nálam ezek a legjobb írók és nem válogatnak.

» A tisztesség ott ér véget, ahol a politika kezdődik. «

(#20276) Samus válasza Ottó58 (#20275) üzenetére


Samus
addikt
LOGOUT blog

Még beszélek az eladóval. Én is az Optiarc felé hajlok, mint írtam, van egy 4550A típusom, haveri körömben is volt 3xxx széria, mindenki panaszkodott a lemezek minőségére, mi meg csak írtuk őket.

Az új 8k pénzért elég meredek viszont, tudom, hogy már nem kapni, és ritkaság is...viszont még ezen is gondolkodom, a széria vége, és új is...

[ Szerkesztve ]

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#20277) Ottó58 válasza Samus (#20276) üzenetére


Ottó58
senior tag

Úgy a széria vége, hogy a 726x még NEC chippel gyártott, az 5280,7280 már Renesas. és az fw-k már nem jók hozzájuk.
Használtan van jóval olcsóbb is. PL.[link]
Több Piot is ezért adtam el, mert vagy nem írta meg a lemezt, vagy rontotta, amit a NEC, Optiarc hibátlanul megírt.
Most is van olyan +-os Verbatim lemezem, amit a Samsung 223F mindíg elront, de bármelyik Opti megírja!

» A tisztesség ott ér véget, ahol a politika kezdődik. «

(#20278) Samus válasza Ottó58 (#20277) üzenetére


Samus
addikt
LOGOUT blog

Az 5200S megérne ennyit? A 7260 az írás sebességén kívül jobb valamiben?

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#20279) Ottó58 válasza Samus (#20278) üzenetére


Ottó58
senior tag

Az írás minőségében.

» A tisztesség ott ér véget, ahol a politika kezdődik. «

(#20280) Flashget válasza Ottó58 (#20277) üzenetére


Flashget
félisten

Én nem tudom milyen Pio íróid voltak, de nálam a 108, 215 egy crossflash után teljesen hibátlanok voltak.
Rossz, gyenge minőségű lemezzel nem etettem őket.

Xiaomi Redmi Note 5 4/64

(#20281) Ottó58 válasza Flashget (#20280) üzenetére


Ottó58
senior tag

216D volt az utolsó.
"Rossz, gyenge minőségű lemezzel nem etettem őket." de ezeket a lemezeket az Optiarc normálisan megírta, amit a Pio nem akart. Attól még, hogy nem írta meg, nem biztos, hogy rossz lemezek voltak, csak nagyon válogatós a Pio.

» A tisztesség ott ér véget, ahol a politika kezdődik. «

(#20282) Flashget válasza Ottó58 (#20281) üzenetére


Flashget
félisten

Nálam a gyenge, frizbí kategória a legolcsóbbak (régen) ezek a kategóriák voltak. Amíg lehetett venni csak TY-es Verbatimot vettem, soha nem volt olyan gondom amit írtál.
Aztán persze jöttek más írók hozzájuk gyengébb lemezek (6 éve a maxell már annak számított) és azokat írtam tesztelésből.
Gyenge lemez meg tönkre is teheti a lézerfejet inkább akkor ne olvassa be a pio megvédve önmagát.

Xiaomi Redmi Note 5 4/64

(#20283) yvsmad válasza Ottó58 (#20281) üzenetére


yvsmad
őstag

Nekem volt Pio 108, 112, 215, most BDR-209, egyik sem volt válogatós. Mondjuk noname sz@rt nem raktam bele, de kétrétegű Memorex és Maxell +R DL százszámra ment, egyikkel sem volt bajom. 0 db rontott lemez magáért beszél. Ma is olvasható mindegyik.
Milyen lemezt ne akart megírni melyik Pio?

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/speci_irhato_cd-r_lemezek_9/friss.html

(#20284) Ottó58


Ottó58
senior tag

Nálam az a jó író, amelyik az olcsóbb árfekvésű lemezt is képes NORMÁLISAN megírni. Persze nálatok nem volt válogatós egyik sem, mert saját célra írtatok drágább lemezre.
Amikor a haverok, munkatársak hozták a lemezt, hogy az eredeti DVD-t írjam rá nekik a Pioba mit tettem volna helyettük? Saját, jó lemezt, amikor ő Aritát, vagy Princot hoz és maradjon a nyakamon? Így is volt bőven belőlük.
Erre ott voltak és vannak az Optiarc írók, amik már írtam, gond nélkül megírták (Arita, Princo, Memorex stb.)
Egyébként nálam a 10! éves rózsaszín Arita lemez mindegyik olvasható, pedig nem is fekete tokban voltak, de a legtöbb LG 4120B, 4160B, 4163 íróval lett megírva.
A favorizált 223F íróm is válogat, bizonyos lemezt elkezdi írni, hibaüzenettel elrontva befejezi, pl. Verbatim +-os, Made In Taiwan. A Sony miért írja meg normálisan? (Mert jó író)

» A tisztesség ott ér véget, ahol a politika kezdődik. «

(#20285) yvsmad válasza Ottó58 (#20284) üzenetére


yvsmad
őstag

Ridata és Arita lemezt is írtam Pio 108 íróval kilószámra, 0 hibával.
Volt tiszta ezüst felületű, márkázatlan Ritek lemez is.
Memorexből 2 rétegűt a Pio 112-vel szintúgy.
Ezek mind megvannak még vagy nálam, vagy a sógornál.
Princo lemezt nem vettem a híre miatt, de volt még Vanguard, Hyundai, Pleomax, Valuepack by Traxdata, meg hasonlók, a Pio volt az az író, amelyik biztosan nem köpte ki.
Verbatim +R is van egy csomó, sohasem volt bajom vele.
Egyébként ha 1 rétegűt nem ír meg egy író, az nálam kuka. Ha tesztelni akarsz írót, akkor próbálkozz 2 rétegűvel meg kissé karcos újraírhatóval. Az majd megmutatja, hogy melyik a jó író.

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/speci_irhato_cd-r_lemezek_9/friss.html

(#20286) Ottó58 válasza yvsmad (#20285) üzenetére


Ottó58
senior tag

"Ha tesztelni akarsz írót, akkor próbálkozz 2 rétegűvel meg kissé karcos újraírhatóval. Az majd megmutatja, hogy melyik a jó író."
Már régtől ezt csinálom. De amelyik jól beolvassa, nem biztos hogy jól is ír! Nálam írni NEC, Optiarc 7173S-7261-ig, beolvasásra Samu 223F, tesztelésre az egyik LiteOn 524A és beolvasásra, ha a Samu nem bírkózik meg vele.
Nagyon jó Pio-kat foghattál ki, pedig másoknak is hasonló véleménye volt róluk itt a fórumon, akárcsak nekem.

» A tisztesség ott ér véget, ahol a politika kezdődik. «

(#20287) yvsmad válasza Ottó58 (#20286) üzenetére


yvsmad
őstag

Igazából amit a Pio megírt, azt vissza is olvasta. Innentől kezdve nem voltak olvasási problémáim sem.
Volt viszont egy Mercury íróm még 2004 tavaszán vettem, az egy fél év után már nem írt meg semmit, viszont a problémás, karcos kölcsön lemezeket is röhögve beolvasta. Amit az beolvasott, azt kiírtam Pioval és onnantól a másolat jobb lett, mint a kölcsön kapott "eredeti".

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/speci_irhato_cd-r_lemezek_9/friss.html

(#20288) Ottó58 válasza yvsmad (#20287) üzenetére


Ottó58
senior tag

Véletlenül találtam, kb én is ezt mondogatom már egy ideje:
"[link]

» A tisztesség ott ér véget, ahol a politika kezdődik. «

(#20289) yvsmad válasza Ottó58 (#20288) üzenetére


yvsmad
őstag

A belinkelt hsz. vége is arról szól, hogy ha jó az írás minősége, akkor nincs probléma a visszaolvasással.
Az írás minőségét kevésbé adja a chip, inkább a lézerdióda minősége. A Plextor meg a Yamaha sem használt sohasem saját chipeket.
Nálam az a jó író, amelyik jól ír, így a megírt lemezeket gond nélkül beolvassa másik készülék, akár asztali lejátszó is (ezért a Pio a favoritom.)
Te viszont fordítva ülsz a lovon, a gyenge minőségben megírt lemezeidhez keresel olyan írót, amelyik be tudja olvasni azokat, tehát számodra az a jó író, amelyik jól olvas (ezért a Samu a favoritod). Ezzel viszont búcsút mondhatsz annak, hogy a megírt lemezeid biztonsággal olvashatók legyenek más meghajtóban, asztali lejátszóban, stb.

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/speci_irhato_cd-r_lemezek_9/friss.html

(#20290) blattida válasza yvsmad (#20289) üzenetére


blattida
nagyúr

Ottó egyáltalán nem ezt írta, neki olvasásra vált be a samsung, írásra az név, a pionerral az a baja, hogy érzékeny az alapanyagra. Az írásminőségével nincs gondja.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#20291) yvsmad válasza blattida (#20290) üzenetére


yvsmad
őstag

A Samu is érzékeny az alapanyagra.
Ottó írta: "A favorizált 223F íróm is válogat, bizonyos lemezt elkezdi írni, hibaüzenettel elrontva befejezi, pl. Verbatim +-os, Made In Taiwan. A Sony miért írja meg normálisan? (Mert jó író.)"
Mindig is azért ajánlotta az újabb Samsungokat, mert jól olvassák a problémás lemezeket. Írásra van jobb írója is, pl. Sony Optiarc.
De ha eleve az írásra legjobban bevált készülékkel írna, akkor nem lennének olvasási gondjai. Hiába talált egy jó olvasó Samut, attól még másnál, más készülékben elvéreznek az írásai.

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/speci_irhato_cd-r_lemezek_9/friss.html

(#20292) szabozsolt87


szabozsolt87
tag

Sziasztok

Nem biztos, hogy a megfelelő topicba írok, de nem találtam mást. Az a gondom, hogy nagyon ritkán, de szoktam DVD írni. Az normális, hogy 40 perc alatt ír meg egy adat DVD-t?, mert szerintem nem.....
A legdurvább az, ha pl zenét akarok közbe hallgatni. Tiszta esélytelen laggol a zene és az írási idő és fel megy 58-60 percre.
Egyszerűen nem jövök rá a hibára és teljesen mindegy friss Windowsnál is ugyan ezt csinálja. BIOS-ban beállítási gond lehet?

Asus P8H77-V, Intel Pentium G860, 8 GB RAM, Pioneer DVR-216D, Windows 8

Valakinek esetleg tipp?!

A software a számítógép azon része, amit szidni lehet, a hardware-t pedig rugdosni.

(#20293) Flashget válasza szabozsolt87 (#20292) üzenetére


Flashget
félisten

Először is...ne csinálj semmi mást a gépeden mikor lemezt írsz.
Másodszor ha a fájlokat több particióról szeded össze az is okozhat lassulást.
Hartmadszor milyen progit használsz?
Negyedszer a kábelezést megnézted a helyén van rendesen, az írón, alaplapon?
chipset driver rendbe van?

Xiaomi Redmi Note 5 4/64

(#20294) szabozsolt87 válasza Flashget (#20293) üzenetére


szabozsolt87
tag

A fájlok egy helyről vannak tallózva. A kábelezés rendben van. A chipset driver-t a Windows update frissítette legutóbb.

A software a számítógép azon része, amit szidni lehet, a hardware-t pedig rugdosni.

(#20295) szabozsolt87 válasza Flashget (#20293) üzenetére


szabozsolt87
tag

A software a számítógép azon része, amit szidni lehet, a hardware-t pedig rugdosni.

(#20296) yvsmad válasza szabozsolt87 (#20295) üzenetére


yvsmad
őstag

4x sebesség van beállítva, de a valós az csak 1,7x.
Lehet, hogy a lemez csak 2x-el írható és te még tovább lassítod más programokkal.
Milyen lemezt írtál?

https://hardverapro.hu/apro/speci_irhato_cd-r_lemezek_9/friss.html

(#20297) Ottó58 válasza yvsmad (#20289) üzenetére


Ottó58
senior tag

Sokmindent félreértesz, úgy magyarázod, hogy neked jó legyen. Ha visszaolvasol sosem volt kedvencem a Samsung író, M107 fórumtárssal is vitatkoztam ezen, mint márkát kerülöm (egy Samum van, két Lite-On, Benq, Plextor stb.és 10!!! Optiarc) és senkinek sem ajánlottam, írásra egyáltalán nem használom. Csak azt érzékeltettem volna, melyik írót mire használom. Nálam az Optiarc a favorit, ha még nem jött volna le a hsz-ekből.
Valamint nem sz@r lemezekre írok, csak nem az általad említett prémiumkategóriásra, amit a Pio-d szépen ír.
Most is azt mondom, az a jó író, amelyik gond nélkül megírja NORMÁLISAN a legtöbb lemezt.
Nekem az az érzésem, hogy a hsz-eket gyűjtöd.

[ Szerkesztve ]

» A tisztesség ott ér véget, ahol a politika kezdődik. «

(#20298) yvsmad válasza Ottó58 (#20297) üzenetére


yvsmad
őstag

Nem tudom, hogy mi az, ami nekem ebben jó.
Ezt írtad: "A favorizált 223F íróm is válogat"
Ez mi, ha nem Samsung? Hogyan kerülöd a favoritodat?
Az általam említett "prémiumkategóriás" lemezek: Memorex DL, Vanguard, Hyundai, Pleomax, Valuepack by Traxdata, márkázatlan Ritek és az a Verbatim +R, ami nálad nem ment.
Ha egy Po nem írt volna meg egy Verbatim, Maxell vagy Memorex lemezt, akkor már az első repült volna és nem vettem volna még 3 másikat ebből a márkából.
Mint ahogy a korábban általad belinkelt hsz-ben is gg72 szidja a Piokat, de akkor miért vett belőle 4-et is???

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/speci_irhato_cd-r_lemezek_9/friss.html

(#20299) szabozsolt87 válasza yvsmad (#20296) üzenetére


szabozsolt87
tag

1-16x-ig írható FUJIFILM DVD-R lemezt használtam.

A software a számítógép azon része, amit szidni lehet, a hardware-t pedig rugdosni.

(#20300) yvsmad válasza szabozsolt87 (#20299) üzenetére


yvsmad
őstag

Pedig az jó lemez. A géppel lesz valami probléma. Így látatlanban nehéz megmondani, hogy mi a gond.
Lehet driver, lehet ütközés, lehet csatlakozás, stb.

https://hardverapro.hu/apro/speci_irhato_cd-r_lemezek_9/friss.html

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Milyen DVD-írót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.