ha beveszed magadnak akkor igen
nem szarusabb csak az újabb modell amit vettél és a 223BB csak bontott cuccból lehet már hozzájutni,és már kiszálló ágban van az optikai gyártás.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Egy csodaszép szerelmes utazás: Haven bemutató
- Tudástár Az eSzemélyi használhatósága magánszemélyként
- Bemutató Creative Stage 2.1
- Elemzés A legolcsóbb új PC konfig nyomában
- Bemutató A V12-es duruzsolása – Lamborghini Sián FPK 37
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [Parci:] Milyen mosógépet vegyek?
- [Re:] [kikikirly:] Borat 2 Rudy Giuliani jelenet
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [Pécsi gyerek:] Vettem egy robogót 😀
- [Re:] [Fehér Farkas:] Elza emlékére - kutyatartásom elmúlt 10 éve
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [Lalikiraly:] Lenovo V330-15IGM asztali számítógép
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Flashget
félisten
de én a 223-ról írtam. Abból a C verzió kapott samsung csipet nem lehet vele tesztelni és az írás mínősége is pocsék volt a 223F/L/Q típusokhoz képest.
224 MTK-s.
Xiaomi Redmi Note 5 4/64

batagy
őstag
Ok.
Más, csak info:
Amúgy az SH-224BB írómon SB00 firmware volt, és a múltkor Verbatim DVD+R DL-t írtam ki vele, Imgburn 2.5.8.0-val, 4x sebességgel, és írás után ellenőrzést akartam végrehajtani, de a meghajtó nem akarta olvasni a megírt lemezt, állandóan felpörgött majd vissza és rettenetesen lassan haladt.
Most néztem hogy elérhető SB01 firmware is, innen leszedtem, felraktam. Újrapróbáltam a lemezt és immár probléma nélkül olvassa a Verbatim DVD+R DL 8x-et.

stigma
addikt
Sziasztok!
Egyszerű hétköznapi gépbe keresek DVD -írót, olcsó jó minőségűt, melyiket érdemes venni?
Nekem eddig szinte csak Pioneer volt (209,212), de bármilyen márkát ajánlhattok.
Havi max 3-5 CD/DVD lenne írva vagy még annyi sem szinte.
Én ezt a típust néztem ioneer DVR-221BK vagy Pioneer DVR-221LBK (Kettő között csak annyi különbség hogy az egyik OEM ugye?
Segítséget előre is köszönöm.
....Oneplus 8 / Xiaomi Mi Pad 4...
hello
szerintem 2000 Ft áron a maxtorcomputer boltban a Samsung SH-223B-t érdemes megvenni.
ha Pioneer -t ha keresel azt csak drágábban kapod meg,van ami új és van ami használt.
a kettő között az a különbség,hogy OEM ez IGAZ de nagy különbség,hogy az NEM EREDETI PIONEER termék hanem QSI !!
Ami gyári Pioneer az DVR-217D számozásig van afelett már nem Pioneer.
Tehát felejtős cucc!

stigma
addikt
....Oneplus 8 / Xiaomi Mi Pad 4...

DeFranco
nagyúr

Flashget
félisten
miért netezős apuka gépébe már nem?
Igen.
Xiaomi Redmi Note 5 4/64

DeFranco
nagyúr
apukagépbe feketét kell venni
nem igaz hogy ennyit sem tudsz
köszi

Flashget
félisten
fenéket...apuka gépébe Pio BD írót kell venni.
Xiaomi Redmi Note 5 4/64
fenéket...apuka gépébe 2 db Pio BD írót kell venni. és melléje 1 láda behűtött sört

yvsmad
őstag
Nálunk az apuka gépében vagy 1 Pio BDR-209 író és egy Plextor Premium 2 CD író.
https://hardverapro.hu/apro/speci_irhato_cd-r_lemezek_9/friss.html
Olvasni való,ami igaz a DVD/BD írókra,főleg az optikai lemezekre!

silvergod
őstag
Sziasztok!
Átlagos felhasználásra melyik új dvd írót ajánlanátok hosszabb távra?
SAMSUNG SH-224BB/BEBE vagy az ASUS DRW-24F1ST típust?
Köszönöm
Iphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
mindkettő u.a. amelyikre több a gari.

silvergod
őstag
akkor egyik se jobb a másiknál,ezek szerint...mindegyikre 2 év van.
köszi
Iphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod

Flashget
félisten
akkor is samsung, mert ők legalább adnak ki fw-t az asusra ez nem jellemző.
Xiaomi Redmi Note 5 4/64
Kerdes,hogy a 2 eves modellre is adnak firmwaret?

silvergod
őstag
már rendeltem asust..remélem az is jó lesz
az tény,hogy az Asus-ra a gyártó optikai terén nem nagyon ad ki javításokat,frissítéseket.
a Samsung se sűrűn de néha kiad,de az is igaz a 224 modell sem mai csirke.
ezért előnyben van ilyen téren a Samsung. sokat számít,hogy melyikre mennyi gari és mennyiért kapod meg?
ha nagyon olcsón kellene és jobb cucc de régebbi akkor a még kapható szerverből kiszedett (ott nem nagyon használják,tessék-lássék alapon teszik be oda) a Samsung SH-223B -t tudnál venni 2000 Ft-ért 1 év bolti garisat a maxtorcomp boltban.
[ Szerkesztve ]

silvergod
őstag
köszi az infókat,de holnapra itt az asus
garancia és ár tekintetében szinte egyforma a kettő...az fw.vel meg csak nem lesz gond,remélem bírja,bár nem sokat lesz használva...

Flashget
félisten
Miért ne? A 223L-hez is adtak anno.
[link]
De az tény ehhez a 224-es samsunghoz nem adtak ki egyáltalán, így az Asusra sem.
Az utolsó samsung frissítés is Samsung SH-224FB-hez van ami a magyar piacon árgép szerint nem kapható.
Xiaomi Redmi Note 5 4/64

InterFox
senior tag

Flashget
félisten
ha nem íráshoz kell akkor amelyikre több a garancia.
ha egy árba vannak és egyforma a garancia idő akkor samsung
Xiaomi Redmi Note 5 4/64

InterFox
senior tag
Köszi!
PSN ID: interfoxthedead

november
tag
Sziasztok!
Külső DVD írót/olvasót keresek. Leginkább filmnézésre és windows telepítésre lenne használva. Ezért fontos lenne az hogy nagyon halk legyen. Mondjuk ha pluszba még a lemezeket is „jól“ meg tudja írni az se lenne rossz. (Tudom azt hogy írásminőségben ezek a külső írók nem veszik fel a versenyt a „belső“ társaikkal). Az ár olyan kb max 10 ezer forint lenne.
Olvastam hogy fontos szempont az hogy kettős USB csatlakozója legyen. Ez miért annyira szükséges? Illetve ezek közül ([link] vagy [link]) ti melyiket ajánlanátok hosszú távra és miért?
[ Szerkesztve ]

yvsmad
őstag
A zúgás az olvasási sebességtől függ, nagyobb sebesség jobban zúg.
A sebességet szoftverrel le lehet korlátozni, hogy halkabb legyen.
[ Szerkesztve ]

aladarka
csendes tag
Sziasztok!
Amikor utoljára optikai egységet vettem, akkor még a Plextor számított jónak. Az se ma volt
Tudnátok nekem 2-2 konkrét típust javasolni a magasabb és a középkategóriában DVD íróra, illetve újabb 2-t BD íróra.
Köszi

aladarka
csendes tag
Találtam itthon egy ilyet: Plextor PX-708A
Viszont a csatlakozója ugyebár eléggé idejemúlt... Van lehetőség (érdemes) átalakítókkal próbálkozni?
Elvileg,de még akár egy IDE csatit tudó alaplappal jobban járnál,mint egyéb átalakítóval.
Ha még se jön képbe az átalakítás, akkor a sata DVD író a megoldás.
Bolti új esetén Asus (csak a nevét adja)-Samsung -Liteon közül kell választanod vagy az aprón keresni régebbi SATA írót.
Blu-ray író esetén Pioneer.

yvsmad
őstag
Az átalakítókat most felejtsd el, nem működnek rendesen.
Ezek a régi Plextorok audio CD-k írására jók, mára már alig tudnak DVD-t írni, ahhoz jobban jársz egy újjal Jeni ajánlása szerint.
[ Szerkesztve ]

tupuk
aktív tag
Üdv, elnézést a fél-offért: nekem dvd-író program kéne, de lehetőleg egészen kicsi, egyszerű, és ha lehet magyar. Van ilyen, vagy kénytelen leszek a nerot feltenni?

Orgi
őstag

tupuk
aktív tag
köfi.

verybigboy
senior tag
Emberek, nagyon leült a topik!
Up!
(#20487) bajuszatti válasza verybigboy (#20486) üzenetére

bajuszatti
tag
Szerintem is kihalt. Nekem Samsung SH-S223C dvd-irom van, a problemakrol irtam a masik topikba, varom a valaszokat.
(#20488) verybigboy válasza bajuszatti (#20487) üzenetére

verybigboy
senior tag
A 223C sajnos a Samsungtól egy gyenge író ... sajnos ezek szerint belefutottál
Manapság sok használható író már nincs boltban, de pl. Hardveraprón még rengeteg régebbi kincs fellelhető!

balintka
addikt
Én lassan 2 éve, hogy 2 éve megvettem a Plextor PX-891SA-t. Sokat használva nincs, pár lemezt ha írtam/olvastattam vele. Marad, ameddig működik. Ha egyszer tönkremegy, akkor Blu-ray meghajtót veszek helyette.
Xbox gamertag: BubuHUN

Ottó58
senior tag
Nekem is van az Apróról pár jóféle íróm, boltból, újonan vásároltak is, összegezve fejből 15-16db.
(#20489) balintka: sajnos jönnek olyan lemezek, amit nálam a Blu-ray író nagy hibákkal írja, viszont a Pio 110D-111L Sony 7200A-S7240S, 7261S jó minőségben "pörköli".
» A tisztesség ott ér véget, ahol a politika kezdődik. «
(#20491) bajuszatti válasza verybigboy (#20488) üzenetére

bajuszatti
tag
Érdemes-e frissíteni a firmware-t a SB06 vagy SB07-es verzióra vagy sem a Samsung SH-S223C esetében. Íróprogramokból Ashampoo Burning Studio 7.21, CDBurnerXP 4.2.7.1801, Nero 8.3.20, Burn4free 5.8 van fenn jelenleg.

Bici
nagyúr
Sziasztok!
Jelenleg van egy Sony/NEC/Optiarc AD-7170S és egy HP SH-216AL (Rev. HA70) DVD iróm.
Az egyik helyett szeretnék egy hasonló (vagy jobb) CD/DVD irási minőségű BluRay/HD DVD olvasó combo meghajtót.
CD-ket (főleg audio) 16x, DVD-ket 8x sebességgel szoktam irni.
Létezik az igényeimnek megfelelő meghajtó?
Kössz!
[ Szerkesztve ]
The Needs of the Many Outweigh the Needs of the Few.

anonymus89
addikt
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen formátumban érdemes kiírni filmeket (*.mp4,wmw jelenleg ) amit a legtöbb dvd lejátszó le is fog játszani?
Ismerősnek kell kiírni filmeket a dvd lejátszó típusát nem tudom sajnos.
AJAX vezetéknélküli biztonsági rendszer http://alfaalarm.hu/

Ottó58
senior tag
Milyen filmeket?
DVD-t írtam régen DivX formátumba, majd XviD tömörítéssel, jobb minőséget hozott, nem foltosodott úgy, mint a DivX a HD tv-n. 720x576. Még a 2002-ben vásárolt Orion is lejátsza.
» A tisztesség ott ér véget, ahol a politika kezdődik. «

Bici
nagyúr
Sziasztok!
Megtennétek, hogy véleményt mondtok az LG CH12NS30 tipusú combo drive DVD és CD irási minőségéről?
Érdemes a HP SH-216AL (Rev. HA70) tipust a bluray olvasás miatt erre lecserélni, ha nem akarom bukni az irási minőséget?
Kössz!
[ Szerkesztve ]
The Needs of the Many Outweigh the Needs of the Few.

anonymus89
addikt
Természet filmek, az a felbontás a dvd minősége ha jól tudom a HD az 1280x720-tól indul. Ajánlották a Freemake convertert most azzal ki is próbálom.
Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
AJAX vezetéknélküli biztonsági rendszer http://alfaalarm.hu/

plman
csendes tag
Az egyik haverom vett samu 224 FB-t, ez már ha minden igaz kezeli az M-Disk lemezeket, szóval ha valakinek kell ez a funkció akkor úgy néz ki már nem kell feltétlenül Lg-t vennie. Azt, hogy az írásminősége milyen azt nem tudom.
[ Szerkesztve ]

spe88
aktív tag
Hello,
Archiválni akarom a DVD lemezeimet winchesterre ez kb 800 lemezt tartalmaz, amin leginkább mp3-ak vannak, tehát sok kis fájl!
Van olyan megoldás, bárhogyan is, hogy veszek 5-6 vagy akár még több DVD-olvasót és egyszerre több lemezt olvastatok fel a HDD-re? 1 PC-m van szabad SATA hely meg kb 2... szóval valami USB-s vagy akármilyen megoldás...
A HDD-nek bírnia kéne, mert alapvetően nagyon lassan olvassák a lemezeket a DVD olvasók, hiába írtam ki anno minőségi Verbákra...
Szóval létezik-e ilyen megoldás, illetve milyen olvasót vegyek, ami viszonylag gyorsan tud olvasni?
Köszi
Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!

batagy
őstag
Az komoly munka lesz....
Nekem 200 DVD-nyi zene volt, amit ugyanígy vinyóra másoltam, az is eléggé leterhelt.