Hirdetés
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- MárkaLánc
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- Kompakt vízhűtés vége 3 év használat után, vagy mégsem?
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Én nem alátéteznék, mert plusz egy hiba lehetőség. Pont megfelelő méretű alátétre lenne szükség, hogy még véletlenül se tudjon elcsúszni, az alátét vastagságával arányosan rövidebb részen rögzítené a menetes fészek a csavart, stb. És akkor az esetleges plusz, bár esélyesen nem túl valószínű problémák (korrózió, alátétek anyaga közötti hatások, stb.) is még ne 'adj isten bejátszhatnak.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
válasz spleenszuru #95650 üzenetére
Amúgy, még sose volt ilyen 2 csavaros toronyhűtőm, mennyire kell ezeknek a csavarját meghúzni, hogy fogjon is, de azért ne legyen túl szoros? Nem barátaim ezek a rugóval ellátott csavarok.
Finoman húzd meg, nem kell megtépni, amikor azt érzed, hogy már ellenáll (értékelhető volumenű erő kell a tovább forgatáshoz), akkor állj meg. Ilyenkor egyébként még legalább egy teljes fordulatot lehet tekerni általában (legalábbis az NH-D15-nél), de pont az a lényeg, hogy ne legyen megtépve.Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Annyira húzd meg a leszorító csavarokat, hogy tovább már ne engedjen. Ez nem azt jelenti, hogy ráfekszel a csavarhúzóra és sz.rrá húzod, hanem azt, hogy ameddig enged a csavar ésszel húzva, éppen csak addig.
A Phillips fejű csavarokat ( [link] ) nem tudod túlhúzni, mert normális esetben a csavarhúzó feje kiugrik a csavarból, ha túl akarnád húzni. Ügyes találmány ez, ha megfigyeled a számítógépekben szinte minden ilyen PH fejű csavarral van szerelve, nem véletlenül. HP számítógépekben láttam torx fejű csavarokat még, de az nyilván azért, hogy illetéktelen személy ne tudja könnyedén szétszerelni.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
spleenszuru
őstag
Köszönöm.
"A Phillips fejű csavarokat ( [link] ) nem tudod túlhúzni"
Hát nem tudom, igaz sok gépet nem szereltem, de sok csavart gépben már mozgattam ki-be, és az az érzésem, addig tudom húzni, míg akarom, szerintem a mostani LF2 csavarokat is túlhúztam kicsit, szerencsére nemsoká lekerül.Majd ha alaplapon lesz, is teszek fel képeket, szép darab egyébként, bár a fekete réteg rajta, közelről nézve nem a legszebb bevonatolás, de egye fene.
Malaka!
-
válasz spleenszuru #95655 üzenetére
"mert normális esetben a csavarhúzó feje kiugrik a csavarból, ha túl akarnád húzni."
Mert NORMÁLIS esetben kiugrik a csavarhúzó feje. Személy szerint eleve úgy állok hozzá a saját gépemet is szerelni, hogy egy érzékeny műszerről van szó, ebben akármit is csinálsz, nem lehet és nem is érdemes erősködni. Aki nem bír az erejével, az menjen fát vágni, kertet ásni, zsákot cipelni, stb. de ne egy számítógépen élje ki magát.
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
Az én véleményem az, így 47 évesen, hogy csak akkor ugrik ki a csavarhúzó a fejből, ha nem a megfelelőt használod, vagy ha nem megfelelő szögben tartod.
Azért azt ne felejtsd el, hogy nem a számítógépekhez lett kitalálva ez a megoldás, és a legtöbb helyen igen is meg kell tudni húzni a csavarokat.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
vezeralmos2
senior tag
Az SE-226-ot ma újrapasztáztam, és szomorúan vettem észre hogy a kontakt felület alumínium,
Meg valszeg nem mindegyik hőcső valódi, mert a tetejéről leszedtem a burkolatot, és csont hideg marad a hőcsövek teteje.Szóval kompaktabb méretet akarok az i9-re, erről van tapasztalatod?
Jó? [link]
Azt látom hogy direkt kontakt réz hőcsöves.
140 wattot kell lehűtsön.A Sandy Bridge legendája
-
válasz vezeralmos2 #95660 üzenetére
Az Assassin King 120 is jó. [link]
[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
válasz vezeralmos2 #95660 üzenetére
Jónak tűnik ez a kis 90 cm ventivel szerelt hűtő. Úgy látom a True Spirit 90 sorozat utódja több hőcsővel.
Nekem egy 90M revA. van is még itthon, alpenföhn kittel fel is lehet még barkácsolni AM4-re. 65W-os cpu-t vígan lehűti mai napig. -
vezeralmos2
senior tag
válasz hegegabi80 #95663 üzenetére
Megrendeltem német amazonról, szállítással együtt 14 ezer.
5 hőcsöves, nikkelezett réz, a 9900k- ra tökéletes lesz, és még hely is lesz mellette bőven.
Vannak kisebb ID-cooling hűtőim, azoknál nem merül fel a gyanú, hogy hamisak a hőcsövek, ennél a nagy toronynál viszont valszeg hamisak.
Akkor is csont hideg a hőcsövek teteje amikor a proci már 70+ fokos.
Meg az se tetszik hogy alumínium a kontakt felület, le lesz cserélve a fenébe.A Sandy Bridge legendája
-
vezeralmos2
senior tag
válasz hegegabi80 #95663 üzenetére
EUR-ban fizettem ki, de nem vonta le a számlámról az összeget. Ilyenkor mi van?
**5 perc alatt levonta, okés.[ Szerkesztve ]
A Sandy Bridge legendája
-
spleenszuru
őstag
válasz vezeralmos2 #95665 üzenetére
Várj kicsit, nekem is kellett kb. fél óra.
Ha amazon küldte a sikeres fizetésről szóló levelet/értesítést, jó lesz.Malaka!
-
nubreed
veterán
Szia,
Nálam ugyan ez a helyzet. Megérkezett ma a Peerless Assassin a német Amazonról. Az installation guide meg sem említi az AM5 -öt, de a szerelékek között van egy zacskó, amire rá van írva az AM4/AM5. A Thermalright hűtőpasztát is mellékel a csomagban, ami dícséretes, de nem tudom, hogy ez a paszta (Thermalright TF7 a rajtalévő felírat szerint) hogyan viszonyul minőségben mondjuk egy Arctic MX4 -hez.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Zamma
őstag
válasz vezeralmos2 #95662 üzenetére
Vicces vagy... Egyik ITX-es konfigban sincs 120 alatti venti.
Pedig a tiédnél azok jóóóóval kisebbek... -
-
válasz spleenszuru #95671 üzenetére
A TF7-re kíváncsi vagyok. Kryonautom és MX-4-em volt már, egyértelműen az előbbivel kaptam jobb hőfokokat VGA-n és processzoron is egyaránt. Hiába, árra és minőségre sem egy kategória a kettő.
Tegnap valaki elkezdte ezt a "2 hét alatt kiszáradt a Kryom" népmesét regélni, gyorsan szét is bontottam a VGA-t. Teljesen folyós/nedves állaga volt, mint új korában, pedig már 1 éve rajta volt a GPU-n. Nem kell tőle félni, használni kell.
Érdemes kipróbálni a TF7-et, szerintem teljesen jó és használható paszta, én csak ezért nem szaladnék a boltba egy tubus MX-4-ért. Kb. Noctua NT-H2 szint: [link]
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Zamma és Rowon köszi a válaszokat! Lehet, hogy le fogom tesztelni a TF7-et ha olyan kedvemben leszek. Most hétközben nem lesz időm hűtést cserélgetni meg valszeg hétvégén sem, de jövő héten valamelyik nap igen, ha sikerült próbálok majd beszámolni.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
spleenszuru
őstag
Tudom, követtem, de amúgy nem a 2 hónapos esetről beszélsz, ami történetesen, az én vga-m volt?
Megbontani én csak akkor fogok bármit is, ha baj van, hát nálam volt, de kb. egyik napról a másikra, nem fokozatos temp emelkedés történt.
Procin nálam sincs a világon semmi baj a Kryoval, igaz December óta van fent, az nem sok idő.
Ezelőtti procimon meg MX4 volt 120-as AIO-val, ott sem volt semmi bajom, pedig vagy 5 évig úgy volt, bontatlanul.
Igaz, az csak egy 95 W-s proci volt.Malaka!
-
vezeralmos2
senior tag
Kiváncsi voltam, és feltettem a 9900k-ra az ID-Cooling SE-913-B-t.
Hát, a hűtő kb. harmad akkora mint a 226, és csak néhány fokkal melegebb vele a proci.
Ez még egy régebbi típus, amiből nem spórolták ki az anyagot.
Azt nem hittem volna hogy már a hőcsöveket is hamisítják...
Úgyhogy marad ez rajta amíg nem jön a Thermalright
A Sandy Bridge legendája
-
Zamma
őstag
válasz vezeralmos2 #95675 üzenetére
Azt nem tudom hogy hamisítják-e vagy sem, de olyat már hallottam hogy elszisszent idővel a gáz a hőcsőből...
-
Zamma
őstag
válasz vezeralmos2 #95678 üzenetére
Már csak a Chassis #3-ról hiányzik egy venti és felszállás!Pardon, a fluxus kondenzátorban még némi nafta hiányzik! [link]
[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
Sziasztok., Noctua D15 höz lehet kapni a zöld manos boltban am 4 ,és am 5 szerelő kitett is.Nem értem.Úgy tudom ami am 4 hez jó ,az jo am5 re is.Vagy rosszul tudom?
-
crysis88
tag
Sziasztok.
Valaki hozzáértő meg tudna mondani nekem hogy a Scythe Ninja 3 hűtő (nem rev B) , rá megy az új socketekre? Pl Intel 12 - 13 széria vagy Ryzen 5-7?Asus Z97-A , i5-4690k @4.2 Ghz , Scythe Ninja 3 , Corsair 16 GB DDR3 1333MHz , Gainward Phoenix GTX 1070 , Seasonic S12II-520W , Kingston HyperX FURY 120GB SSD , Samsung 500GB HDD , Seagate 2 TB HDD , Cooler Master HAF 912 Plus
-
blp85
aktív tag
válasz crysis88 #95681 üzenetére
Elvileg ezekhez jó:
Intel LGA-775/1156/1366
754/939/940/AM2+/AM3Az AMD Ryzen az AM4 és AM5 tokozás, így azokhoz nem jó. Sanda gyanúm, hogy az Intelhez sem jó az eredeti felfogatás, de ezt majd valaki más megmondja (LGA 1200, LGA 1700 talán).
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
dik
őstag
Az a bizonyos keret ami nekem nem lett annyira pontos az más hűtökével kompatibilis valamennyire? Gondolom szabványos a 4 csavar helye a lapon és a proci hűtő felfogatója(2 rugós csavaros anya) is ugyanot lehet. Ezt ha jól gondolom akkor ilyen keret kellene egy másiké és öröm és boldogság 100%-n így nincs 100% ...
Tehát ha jól gondolom mindenzt akkor hol lehet olyan keretet valami minőségit beszerezni? Ha meg nem jól gondolom ami könnyen meglehet akkor tárgytalan ez a kérdésem..."A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
s.tamas77
csendes tag
Sziasztok.
Ujrapasztáznám a cpu t.
9700k
Milyen paszta érdemes költséghatékony.?
Mindegy? -
-
szasanyi
félisten
Talán még nem volt: megjelent az eddigi lebrutálisabb léghűtő, a DeepCool Assassin IV
Itt található az igor"LAB tesztje.
-
szasanyi
félisten
Ezt rendeltem meg, aztán már be is került ebbe az állapotba (nemtom miért). Nekem még engedte a rendelést és a visszaigazolásban az áll, hogy 7.18-ára várható. Kiderül, de remélem meg is lesz.
-
codec
senior tag
Ezek a közel 2 kiló súlyú hűtők nem okoznak kárt a cpu foglalat tüskéiben? Azért biztos van egy határ ami felett már nem ajánlott ilyen súlyú léghűtéssel foglalkozni.
Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
Bízzunk benne, hogy a mérnökök tisztában vannak azzal, hogy mit csinálnak. Normálisan kivitelezett beépítés mellett nem kéne, hogy baja legyen. Alternatíva egy olyan számítógépház, amiben fekszik az alaplap, pl. Cooler Master HAF XB Evo.
-
Zamma
őstag
Ha valaki DeepCool Assassin IV-t venne, itt egy link a német amazon-ról, 105 euro. Postázásnak nem ír semmit. Lehet hogy benne volna az árban?
Ha így volna akkor az jó vétel... -
félisten
Nem hinném azért, a legtöbb tesztben érdekes módon nincs ellene NH-D15 ( [kivétel például a TPU] ), jobb esetben NH-D15S, de inkább NH-U12A, ami ellen küldik, így pedig könnyen lesz kiemelkedően jó.
A TPU tesztjében olykor még az Assassin III. is jobb nála, de összeségében eléggé egy szinten van a D15 és az Assassin III. illetve IV... Ami nem rossz, de a D15 hat hűtőcsővel hozza ezt a szintet, szóval én már anno azon se csodálkoztam, ha az Assassin III. elverte itt-ott, az Assassin IV.-től meg azt vártam, hogy a porba döngöli.
Ezt meg azért nem látom...Ettől még nagyon jó hűtő persze, de Noctua árban van, szóval valahogy ez el is várható, csak nem mondom azt, hogy hú, de best buy (mint ami igaz a Thermalright hűtőire...).
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Motorolaj, adalékok és szűrők topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Spórolós topik
- Blu-ray lejátszók
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok