Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- MárkaLánc
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- Kompakt vízhűtés vége 3 év használat után, vagy mégsem?
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brug
csendes tag
Sziasztok!
3 procihoz szeretnék proci hűtő ajánlást kérni.
Húzva egyik sem lesz, leginkább játékra lesznek használva.
Lehetőleg budget megoldást (~20k, max 30k), ha a gyári nem elég valamelyikhez.
Előre is köszi!1.
i5-13600K (csak azért K mert simát nem nagyon kapni manapság)
ASUS Prime B760M-A D42.
Ryzen 7 5800X
ASUS Prime B550M-A3.
Ryzen 5 7600X
ASUS Prime B650M-A -
blp85
aktív tag
válasz Speedy007 #95245 üzenetére
Szia!
Szerintem egy ársávot is adjál meg, ami alapján ajánlhatnak neked hűtőt!
Ha nem félsz a külföldi rendeléstől ez jó lehet (nincs horror ára):
Illetve Rowonnak ebben a hozzászólásban szereplők is: #95231
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
Grave_444
nagyúr
CPU Contact Frame tapasztalata van valakinek?
Pár fokot szerintetek lehet vele nyerni? A meghajlás most nem szempont csak a jobb hőátadó képesség. Kíváncsiságból lehet kipróbálok egyet. [link]
Nem egy delid megoldás és nem is indium thermal pad, de hátha ér valamit.[ Szerkesztve ]
-
válasz Grave_444 #95255 üzenetére
Nem hallottam még korábban erről a márkáról, lehet, hogy valami ebayes bóvli, amit itt árul az illető haszonnal. Anno a Thermal Grizzly jött ki egy ilyen kerettel csillagászati árral, amire rákontrázott a Thermalright jóval olcsóbban. Az utóbbinak néznék utána.
Természetesen Te döntesz, ez csak javaslat.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Brug
csendes tag
Sziasztok!
Elnézést a kevés infóért, jobban kifejtem.
3 confighoz szeretnék proci hűtő ajánlást kérni.
Overclock egyiknél sem lesz, leginkább játékra lesznek használva.
Ár: fejenként ideális esetben ~20k, nagyon max 30k (de hallgatok az érvekre)Házak még keresés alatt, de azokra is szívesen fogadok ajánlást, ha fontos a hűtők miatt.
Egy [DeepCool KENDOMEN TI] áll rendelkezésre, ha felhasználható valamelyikhez.1. config (Intel Socket 1700)
cpu: i5-13600K (csak azért K mert simát nem nagyon kapni manapság)
mbo: ASUS Prime B760M-A D4
vga: RTX 3070 vagy hasonló AMD (még keresés alatt. 2 vagy 3 ventis)
ram: G.Skill RipJaws V 2x16GB 3600MHz DDR4 memória (F4-3600C18D-32GVK)
ház: még keresés alatt, majd igazodni fog az alkatrészek méreteihez2. config (AM4)
cpu: Ryzen 7 5800X
mbo: ASUS Prime B550M-A
ram: G.Skill RipJaws V 2x16GB 3600MHz DDR4 memória (F4-3600C18D-32GVK)
ház: még keresés alatt, majd igazodni fog az alkatrészek méreteihez3. config (AM5)
cpu: Ryzen 5 7600X
mbo: ASUS Prime B650M-A
ram: Kingston FURY Renegade 2x16GB 6000MHz DDR5 memória (KF560C32RSK2-32)
ház: még keresés alatt, majd igazodni fog az alkatrészek méreteihez -
Zamma
őstag
A szokásos ár/érték bajnok jók lesznek:
Thermalright hűtők (német amazon) [link] sajnos most drágultak, eddig 50 euro alatt voltak, most 52 felett kezdődnek...
DeepCool AG620 19 700 Ft-ért, vagy AK620 26 200 FT-ért vannak hűtők (itthonról).[ Szerkesztve ]
-
Szia,
Amit Zamma ajánlott az teljesen jó lesz.
Házakkal kapcsolatban a házas topikban tudnak bővebben segíteni, ugyanakkor annyit elöljáróban el tudok mondani, hogy jelenleg a mesh, jól szellőző házak a trend, kivéve, ha a usernek más a kívánsága, pl. szeretne hangszigetelt házat, akkor nem biztos, hogy a léghűtés működni fog. Inkább vegyen egy mesh házat és szerelje fel halk ventilátorokkal, azzal már előrébb van.
A linkelt Deepcool Kendomen TI pedig szerintem már nem az igazi. Sok a HDD és az ODD keret benne, amik a légmozgás útjában vannak, lehet inkább elengedném.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
tobias88888
őstag
Sziasztok! Van olyan oldal ahol cpu ventiket lehet nézegetni és látszik a maximális ram magasság is? Éppen váltok: MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI, G.SKILL 32GB trident Z5 NEO RGB -vel (~45mm magas), Ryzen 5 7600x. A 7 éves Alpenföhn Atlas-om a méréseim alapján túl alacsony lesz neki a közelebbi ramnál, bár lehet rosszul nézem, de a régi ddr3as belső ramra bőven rálóg jelenleg (MSI Z97-G43).
-
válasz tobias88888 #95263 üzenetére
Szia,
A Noctuánál biztosan van ilyen lista [link], itt konkrétan a RAM-ot mondja meg, hogy milyen hűtőt tudsz hozzá használni. A Be quiet! szintén megadja [link]. A többieknél nem tudom.Ha a régi RAM-ra rálóg, akkor érdemes lenne rákeresni, hogy azok a ramok milyen magasak? A másik kérdés az lenne, hogy tudsz-e AM4 kitet szerezni az Atlashoz, mert tudtommal ez AM3-ig kompatibilis?
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
Sziasztok az előző kérdésem okafogyottá vált mert az a build "gyenge volt" CPU téren a VGA-hoz.
GIGABYTE B650M GAMING X AX, Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast Black,AMD Ryzen 7 7700X , be quiet! Pure Base 500DX ház lesz a végső konfig ehhez szeretnék vásárolni CPU hűtőt ár értékben a legjobbat. Előre is köszönöm a segítséget -
Zamma
őstag
válasz tobias88888 #95263 üzenetére
Itt keresgélj: [link]
-
Zamma
őstag
válasz Speedy007 #95265 üzenetére
Ezt a procit is elbírja a Rowon által említett hűtők #95231.
Olcsóbb vételek meg ezek itthon: DeepCool AG620 19 700 Ft-ért, vagy AK620 26 200 FT-ért.
Ha a német vásárlás játszik itt vannak a friss árak:
Thermalright Peerless Assassin 120 - 41 euroért... [link]
RGB-s variáns - 42-ért [link]
Fehér, RGB-s - 46 [link] -
Speedy007
őstag
Nem tudom hogy mennyire tartozik ide, van egy 2-3 éve fiókban pihenő Artic Mx-4-m az még jó lehet vagy "tönkre" ment az állásban?
-
válasz Speedy007 #95269 üzenetére
Szia,
Tudtommal fiókban pihenő pasztákat néha nem árt a másik oldalukra átfordítani. Nyomj ki egy papírlapra egy keveset és nézd meg az állagát.
Napfénytől védett, hűvös helyen tárolva sokáig bírják. Arra ügyelj, hogy levegő ne kerüljön a tubusba (pl. ne húzd visszafelé a fecskendőt).
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
Nem feltétlenül szeretnék spórolni mert simán vennék M4/5/6-t. De nem muszáj és jó lesz még akkor használom azt.
Piszkálva a fecskendő nem volt így nem levegős. "hűvösön" lévő szó itt a kérdéses Télen maximum 25C° volt tavalyig tavalytól maximum 23C° nyarat nem néztem mivel légkondicionáló nincsen a házban de tavaly mikor nagy hőség és szárazság volt biztosan lehetet a házban 25C°vagy feletti érték
-
Speedy007
őstag
Megnéztem ugyanolyan "nyúlósan" válik el a fecskendőtől mint 2-3 évvel ezelőttől tehát elvileg jónak kellene lennie. MX-4 még képes megbírkózni a 7700X-el? Nem láttam relevánsat sehol sem sőt a yt-n is általában AIO-val volt tesztelve egy normális léghűtéssel és egy jó szellőző házban piszkálás nélkül tehát "plug and play"-n mennyi az üzemi hőmérséklete átlagban a 7700X-nek? Mert olvastam hogy elég "forró" fejű nekem az relatív mert laptop esetén i5-9300H megfordult nálam az még a folyékony fém ellenére is lazán volt 90C° fölött de voltak korábban AM3+-s 8350-m is ami szintén nem a hűvösségéről volt híres.
-
válasz Speedy007 #95273 üzenetére
Mindent a maga topikjában. A paszta biztosan jó, nem azon fog állni vagy bukni minden. További kérdéssel pasztaügyben ide tudsz fordulni [link] .
A 7700x hőfokokról pedig az AM5 topikban. [link]
[ Szerkesztve ]
-
SaLvatore89
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, mert nem igazán tudom, hogy erre az alaplapra
a 4 RAM mellé milyen hűtő férne el.
Előre is köszönöm válaszotokat és segítségeteket!1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
Maximum 20 000 Ft-ot.
2.: Milyen házba kerül?
Z3 NEO
3.: Milyen alaplapra lesz?
Gigabyte B760 Gaming X DDR4
4.: Processzor típusa?
Intel Core i7-12700 12-Core 2.10GHz LGA1700
5.: Ramok típusa?
Crucial Ballistix 16GB (4x8GB) DDR4 3000MHz BL2K8G30C15U4B -
Zamma
őstag
válasz SaLvatore89 #95276 üzenetére
Szia, a ramok miatt ne aggódj, ezekre a ventikre nézz rá: #95267.
-
-
Tiszaaa
csendes tag
Sziasztok!
Processzor hűtőt szeretnék venni.
Adatok:
Max. 15.000 Ft
Deepcool Matrexx 55 mesh
ASRock B460M-HDV
I5 10400f
Kingston HyperX Fury Black CL16 (2x8GB) (HX426C16FB3K2/16)A korábbi i5 3350p mellé elegendő volt a gyári intel hűtő, de most a 10400f gyári hűtője elég zajos nagy terhelésnél. Szóval nincs tapasztalatom proci hűtőkkel.
A fenti ajánlások alapján ID Cooling SE-224-XT gondoltam. Számít, hogy melyik verzió, Basic, V3?
Köszi a válaszokat!
-
válasz Tiszaaa #95280 üzenetére
Szia,
"A fenti ajánlások alapján ID Cooling SE-224-XT gondoltam. Számít, hogy melyik verzió, Basic, V3?"
Az alábbi teszt szerint a két hűtő között teljesítménybéli különbség szinte nincs: [link] . Ha nem kell RGB, akkor a sima Basic elegendő lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
Szia, ha már veszel új hűtőt én azt javaslom hogy picit tervezd felül a hűtésteljesítményt és akkor nem csak halk lesz a géped hanem hűvös is.
Ezért nem 4 vagy 5 hőcsöves ventit érdemes venni, hanem minimum 6-osat, éppen van egy ebben az ársávban:
ID-COOLING SE-226-XT [link] - 15 000 Ft alatt jobb nincs. -
félisten
A v2 kapott egy szebb sapkát és másik (kicsit csendesebb) ventit, a v3 csak ARGB elérhető, megint másik ventivel. Szerintem a Basic meg fogja tenni, de ha csendre vágysz, akkor tényleg lehet a 226-os kéne inkább...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Tiszaaa
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
Megfontolom a 226-XT. -
Mr.Csizmás
titán
üdv,
van egy olcsó cm 520L házam [link], cserélném a mostanit (nzxt h440). a probléma az, hogy a mostani CM MA610P magasabb mint 161 mm, így szükséges egy alacsonyabb hűtő, ami beférne az 520L-be. mi ajánlott? visszagörgetve látom az amazonos PA120, id-cooling 224-226 cuccokat, kb. ennyit szánnék rá (amennyiért elmegy a MA610P)
gép: R5 5600, TUF B550, [ram] (nem punktaréjos ) köszönöm a segítséget előre is.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
válasz Mr.Csizmás #95287 üzenetére
Szia,
25k ez a hűtő Merlinéknél, szerintem olyan 15-20k között valahol el lehetne adni.
A ramodról adatokat nem igazán találok a neten, az 5600-hoz pedig szerintem ezek a hűtők minden további nélkül szóba jöhetnek: [link] [link] [link] [link] [link] [link] . Halk működés, jó teljesítmény, ár-érték arányban jó választások.Nem írtad, hogy kell-e RGB, mert a jelenlegi CM hűtőd RGB-s.
Szerk.: közben találtam egy forrást, itt 35 mm magasnak mondják [link] . Úgy gondolom az általam linkelt hűtések közül egyikkel sem kellene gondban lenned.[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
Nagy kérdés hogy mikorra és mennyiért tudod eladni a hűtőd...
Viszont mivel a mostani hűtőd 6 hőcsöves - ha nem akarsz nagy meglepetést - akkor szerintem ne vegyél 4-5 hőcsöves hűtőt (pláne hogy eddig 2 ventist használtál, az olcsóbb hűtők 15 körül meg 1 ventisek...).
Részemről az
- ID-COOLING SE-226-XT [link] - 15 000 Ft-ért az ajánlás,
illetve van még egy titkos favorit, 7 hőcsöves, 2 tornyos, full fehér a venti és a borda is:
- ID-COOLING SE-207-XT SLIM SNOW [link] - 16 000 Ft, vágül egy kéttornyos két ventis
- DeepCool AG620 [link] - 20 000 Ft-ért -
Jah, bocsánat, nem esett le. A Thermalright Peerless Assassin 120? Jelenleg az lenne a csúcs. Ha meg tudod venni, akkor vegyed azt.
[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
válasz Mr.Csizmás #95289 üzenetére
Mindenképpen fölötte, ami hasonló azt 20 ezerért itthon a DeepCool AG620 [link] hozza.
Illetve a teljes fekete ID-COOLING SE-207-XT [link] - szintén 20 körül.Németből a tophűtés
- Thermalright Peerless Assassin 120 - 41 euroért... [link].[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
+Rowon
a ház alzaboxban van, úgyhogy a hűtőt is beszerzem, átpakolom a gépet, aztán csak elmegy, leginkább az a cél hogy minimális bukóval újítsak.
szerk: 41 eur + 27% áfa +szállítás bár így is jó ára van.
[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
válasz Mr.Csizmás #95293 üzenetére
Áfa nincs, mert az EU-n belül nem kell...
20-ból megvan ez is![ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
vám nincsen igen, kereken 20085 ft-ra jön ki éppen.
az előbb elírtam, mert csak a német áfás ár 40.5 - 27% áfa különbsége jön rá, 43€ így magában.
Rowon ha jól számolom 1,067-el kell szorozni a német áfás dolgokat hogy megkapjuk az itthonit.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Noctua AM4/AM5 offset rögzítőkeret a Zen3 és Zen4 procikhoz. A lényege, hogy a hőcsövek a CCD(-k) fölé kerülnek közvetlenül, míg korábban csak az alsók voltak felette (és középen inkább az IOD van).
És a hatása:
Ez azért érdekes, mert így a korábbi tesztek kvázi újra mérésre kellene kerüljenek, hiszen 1-3 °C javulás lehet.
[Itt a technikai leírás]
[Itt meg a fő oldal, ahol a különféle hűtőkhöz való kiegészítő csomagok linkje van]
Megrendeltem, 4 euro-t megér, és ahogy nézem, kb. 2-3°C-al jobb értéket tud 7700X + NH-D15 esetén (esetemben tehát inkább ennyivel többet tud boostolni a proci), bár nem tudom, hogy fogok-e foglalkozni vele.
Most már végre belaktam a rendszert, most leoperálni ezt a monstrumot újra...[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Zamma
őstag
Köszi az infókat, regéltek erről folyamatosan a Computexen.
Egy dolgot viszont nem értek: az AMD-től/Intel-től még a proci megjelenése előtt több cég mérnökei annyi minden infót megkapnak az újabb generációs procikról, így biztos kapnak hőeloszlási/hőkamerás képeket IS.Miért van az hogy ez a könnyen legyártható „vacak lemez sajtolmány” ilyen csúszással érkezik a felhasználókhoz?
(Nem gondolom hogy ennyire agyon kell tesztelgetni a témát egy gyártónak...)És főleg nem kéne ekkora durranásnak sem lennie pont a technológiai egyértelműsége miatt...
-
Az összes hűtőm közül egyenlőre ezt a legkönnyebb le és felszerelni. A ventik játszi könnyedtséggel csatlakoztathatóak, észszerű az egész hűtő kialakítása. Összességében én személy szerint elégedett vagyok az NH-D15-tel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Egérpad topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Óra topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest