Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
kimi02
őstag
A NINJA 2 szerintetek bele férne egy 19.5 cm széles házba?
-
gooool
őstag
Nekem nem tudnátok ajánlani egy jó,halk,esetleg PWM-es procihűtőt 5-6K körül egy AMD Athlon 5600+-ra?
Kösz!Üdv, Balázs
-
elfelejtette
veterán
A Freezer64 Pro-t szoktuk ajánlani, illetve a Thermaltake TMG A1 is esetleg belefér. Egy hőcsővel több van benne, mint a TX2/Freezer64Pro hűtőkben...
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
gooool
őstag
válasz elfelejtette #9056 üzenetére
Kösz a választ!
Valszeg egy Freezer 64 Pro lesz,mert Iponon nincs ilyen Thermaltake.Üdv, Balázs
-
LGLuke
őstag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy komolyabb CPU hűtőt, amely passzívan elegendő.
Rendszerem:
- AMD Athlon XP 2400+ (Thoroughbred) CPU
- Asus A7N8X Deluxe alaplap
-Thermaltake Matrix VX házEnyhén tuningolva van, ráadásul a fene se érti, de 1,65V a minimum feszültség amit adni lehet neki, és ez a default is, de az alaplap mégis olyan 1,69-1,71V között adja le a VCORE-t.
Nézegettem pár CPU hűtőt SocketA (s462) -ra:
- Thermaltake Big Typhoon CL-P0114
- Cooler Master Hyper 6+ (sajna ez már úgy látom nem kapható)
- AeroCool HT 102
- Aerocool Gold Plated High Tower Series Heatpipe Cooler GT-1000
- Scythe "KATANA Cu" (SCKTN-CU1000)Nem tudom, hogy mind jó-e ehhez a foglalathoz, de azt hiszem igen. Várnék konkrét ötleteket, s lehetőleg olyan legyen, ami passzívan is elviszi ezt a régi konfigot. Valamint beszerezhető legyen.
Előre is nagyon köszönöm!
Üdv! -
hubbabubba
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Freezer64 Pro-t.Tökéletesen működik,de az a gondom hogy nem tudom állítani a fordulatszámát.Szerintem az alaplap nem támogatja ezt a funkciót.Kérdésem hogy milyen lehetőség lenne, hogy tudjam állítani a fordulatszámát.
Előre is köszönöm. -
urbanjozsi
senior tag
Erről van valakinek pozitív tapasztalata? Egy AMD Athlon64 X2 5000+-os pricihoz jó lenne? Szerintetek mennyire lehet halk?
-
Henk
veterán
válasz hubbabubba #9059 üzenetére
Ennek a hűtőnek pwm-es (4 tűs) venti csatija van nem?Nme tudom milyen lapod van,de elméletileg automatikusan kéne vezérelnie.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz hubbabubba #9059 üzenetére
Lehet a bios-ban külön kell enedélyezni, hogy vezérelhesse a fordulatszámot. 4tűs csatlakozóra kötötted a hűtő 4pin-es tápcsatiját?
#nincsbennetarcsi
-
ToxLee
őstag
Hello!
Egy Gigabyte DS4 lap+E8500 procit használnék!
Húzni szeretném és jelenleg ez a két hűtő ami kapható itt:
COOLER Noctua CPU hűtő Heatpipe, 12cm, s775
COOLER Zalman CNPS9500 LEDMelyiket vegyem szerintetek?
-
Qru
MODERÁTOR
Mit jelent az enyhe tuning nálad? A lapod dropol azét ingadozik a fesz, ez normális jelenség.
Full paszívban akkor lesznek elegek a ezekl a hűtők ha azért van rendes házhűtésed. Vminek le kell húzni a meleget a bordáról. Egy leszabályozott aktívhűtéssel jobban járnál és egy leszabáylozott 12-es veni nagyon halk alig hallod a hangját, még egy winyó is hangosabb nála munka közben.#nincsbennetarcsi
-
LGLuke
őstag
De ez baromira nagy dropolás, nem? 1,65V helett 1,7V.
Most Thermalright SI-97 van rajta egy 9cm-es Noctua társaságában. Ez se hangos, de jó lett volna vmi passzív hűtés, amiről nem is a házventi, hanem a táp szívja el a hőt.
A táp jól bírná, mert 360W-os Zalman (FSP belsővel), ami tényleg nagyon csendes.Enyhe tuning: 2000 MHz helyett most 2090MHz-n műxik a CPU, ez nem túl nagy tuning, habár a gyári 133MHz FSB helyett 220MHz-n megy memóriával szinkronban.
-
Qru
MODERÁTOR
Igen elég nagy drop de ezzel nem nagyon mit tudsz tenni, viszont tényleg nem űber tuning ez a 90MHz főleg, hogy feszt sem emeltél.
Ha a táppal akarod fújatni a bordát akkor a tápod nem sokáig lesz nagyon halk, mert akkor a proci hőjét is ő kapja aminek hatásásra a táp venti gyorsabban fog pörörgni, hogy a táp ne süljön meg.
Ha ez a tápos felállás maradna akkor Katana Cu sztem mert az enyhén döntött, így nagyobb felületen tudja szellőztetni a hűtőt, mint a sima álló/fekvő bordákat.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
LGLuke
őstag
De az a vicces ebben a droppolásban, hogy kipróbáltam a BIOS összes feszültség értékét, és mindegyiknél 0,5 tized V fesszel magasabb. Szóval, ha felveszem 1,7-re, akkor 1,75 lesz. Talán 1,8V a maximum, ha jól emléxem. Ott 1,85V-ot eredményezett. Azért próbálgattam végig, hátha a BIOS-nál beállított értékhez nem a megfelelő valós érték van rendelve. Moddolt BIOS, ez egy TRATS féle.
Szóval 90 MHz tuning fesz emelés nélkül. Tulajdonképpen csak az FSB-t vettem fel, hogy az szinkronban legyen a Geil Value dual-channel 2*1GB ddr 400-as rammal. Ha jól emléxem 2,5-3-3-5 (CAS-tRCD-tRP-tRAS) időzítésekkel megy.
-
Majstor
senior tag
válasz elfelejtette #9047 üzenetére
Nagyon jó ("pici") Cooler.
http://www.youtube.com/watch?v=GVA20Wh0TY4&feature=channel
-
Qru
MODERÁTOR
Ameddig néztem nálam is konstans volt a drop mértéke nagyjából, igaz csak szoftveres mérésre hagyatkozni, olyan mint ha jósolnánk vagy a napi horoszkópot néznénk.
Itt az aprón nézz körbe sztem első körben, egy proci hűtőn nem sok minden tud elromlani...
Viszont annak nézz utánna, hogy jó e S462-re is ez a hűtő és a tulaj is ad-e hozzzá ilyen lefogatót ha használtan veszed. Ilyen 4,5k körül láttam itt az aprón Katana Cu-t.[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
csiga8
senior tag
Sziasztok!
Gyakorlati tapasztalatotokra, véleményetekre lenne szükségem.
Chieftec nagytoronyba szeretnék 1 db 12 cm-es, ill. néhány 9 cm-es nagyon halk ventilátort házhűtés céljából. Tudom nem cpu hűtő, de eddig is mindenben tudtatok segíteni.
A neten történő utánajárásom eredménye a Noctua, ill. az S-flex ventik, amiket dícsérnek.
Élőben egyikkel sem találkoztam még.... Mely típusokat, márkákat ajánlanátok?
A lényeg a csend. -
-
LGLuke
őstag
A Noctuam 8-as nekem is szabalyozva van, de a 9-es max fordulaton is halk, CPU-t huti maxon es a hangjat alig hallani, akkor venni eszre, mikor a potmeteremel leszabalyzom minimumra, h lehetne meghalkabb, de a winyo igyis elnyomja.
argep
lattal te valaha S-Flexet 3k alatt???? -
csiga8
senior tag
A témát nem jó helyre indítottam, közben észrevettem. Meakulpa.
A ventilátoros részben Henk és Nyugdíjas hozzászólásait most olvasgattam.
A 12 cm S-flex úgy néz ki realizálódik, azt úgy is nyugdíjastól veszem majd, remélem lesz neki.A 9 cm-es-hez konkrét ajánlás van? Hallottam olyat, hogy 2 db 0,11-0,13 A körüli egyszeri tápventiket sorbakötve hasonló halkak lennének. Igaz ez?
Érdemes esetleg erősebb ventiket venni és azt szabályoztatni? Az alaplapom GA-MA-770-UD3 lesz.A chieftec tornyomon az egyik oldalán a vinyók felöl 3 db 9-es hely van, vele szembe még kettő, ill. ugyanezen az oldalon még egy a videokártya, és még egy a proci felett.
Nem vagyok most otthon, pontosan nem tudom, azt hiszem BA- 02-BB jelölésű a ház.
Menjek át a ventilátoros részbe, vagy maradhatok ezzel a témával itt? -
Henk
veterán
Én 3k-ért vettem az s-flex-eket és 2,5-ért adtam el.
Nálam a vinyó nem nyom el semmit mert Quiet Drive-ban van és meghallom a ventik hangját.Ezért is voltak az s-flex-ek is 600rpm-re szabályozva.
Ilyenek is vannak.
csiga8: azért lehet érdemes esetleg nagyobb fordulatú ventit venni mert ha leszabályozod akkort megfelelően halk,viszont mikor szükség van a nagyobb légszállításra akkor van bennük tartalék.De ilyen vásárlás elött érdemes kideríteni,hogy a kinézett ventinek mennyi az indító fesze mert ha túl nagy fordulatú ventit akarsz szabályozni akkor elképzelhető,hogy a minimális fordulaton amin elindul ott még hangos.A másik,hogy az adott venti,hogy reagál a leszabályzásra.Előfordul néhány modellnél,hogy kis fordulaton elkezd remegni és rázza a házat is.Vagy felerősödik a motor zaja nagyon leszabályozva,elkezd morogni.[ Szerkesztve ]
-
hubbabubba
csendes tag
Sajnos nem olyan az alaplap,hanem csak 3 tűs és a BIOS-ban sem találtam állítási lehetőséget.Igazából ez az alaplap már kb. 6 éves és a ventilátor hangos működése miatt cseréltem le a hűtést.De szeretném tovább csökkenteni a zajt,azáltal hogy lejjebb veszem a fordulatát,de ez az alaplap még nem támogatja ezt a funkciót.
Ezt szeretném valami módon megoldani, valami potméter vagy valamilyen modul segítségével. -
csiga8
senior tag
Köszönöm a segítségeket, azt hiszem továbbiakban nyugdíjast "nyúzom" majd.
-
Henk
veterán
válasz hubbabubba #9082 üzenetére
Így van ,szerintem ezt csak egy potival tudod akkor megoldani.Csak megkell nézni milyen a csatija mert a Zalman FM2-be sem tudod szerintem a pwm-es ventit beledugni.
-
Macka
veterán
És még azt hittem, hogy a MUGEN II. nagy: Ez a dög 1200 gramm
[ Szerkesztve ]
-
old gray
addikt
És még peltier-el is ellátták mint a Titan Amanda-t. Állítólag durva a cucc, egy E8400ast 4GHz-re tuningolva, terhelés alatt 6 fokkal tartott hűvösebben mint a V8.
Az ára sem gyenge: 174$....ebből egy komplett vízhűtés kijön.
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
cable
csendes tag
QX9770-hez melyik a legjobb léghűtés azaz,hogy melyiknek a legjobb a hőfelvétele (130W-170W)......???????
Non stop villanyszerelés 0-24 www.gyorsvillany.hu
-
Aviszti
tag
sziasztok egy 6400+ procira szerintetek mien hütést vegyek ? kőszi előre is
Megbizhatoságom http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/keres.php?sfor_all=+%09+Aviszti
-
Aviszti
tag
15 k ig
Megbizhatoságom http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/keres.php?sfor_all=+%09+Aviszti
-
Aviszti
tag
Scythe Ninjára gondoltam van valakinek ?? nem tudom mit tud leirások szerint elég bittang kis darab de életbe is ilyen jo müxik ?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest