Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Astra kalandok @Első rész
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
SalvadorLynx
aktív tag
Van egy zalman cnps7000b-cu hűtőm egy régebbi gépemben. Azt egy átalakítóval rá lehet tenni egy 775 ös foglalatra. Egy ilyen hűtő is megfelelne tuningra?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz SalvadorLynx #8951 üzenetére
Attól függ mit és mennyire húznál. Egy kétmagossal elbánik (főleg ha 45nm-es procit veszel alá) de egy húzott Quad-ot már nem bír meghűteni rendesen.
#nincsbennetarcsi
-
Henk
veterán
válasz vin1900 #8949 üzenetére
A FM2 hivatalosan 5-12V között szabályoz.Attól függ milyen a házventid,hogy mekkora fordulatú,meg mennyi az indítófesze.A 800-as s-fex-et simán letudtam állítani a FM-tel.
SalvadorLynx: jó lenne tudni milyen proci meg mennyire akarod esetleg húzni.De inkább vegyél egy olcsó HP-os hűtőt sokkal jobb hatásfokkal dolgozik. -
marorion
csendes tag
üdv!
q9300 hoz kéne egy csendes és hatásos hűtő!
valaki tud tanácsolni?Gigabyte Odin GT 550, Gigabyte EP45-DS5, Intel Q9300 2.5GHz, Sapphire Radeon HD4870 512MB Toxic, Corsair 2x2GB Dominator
-
marorion
csendes tag
később tuning max 3.2-esre... de igazából egyelőre leakarom cserélni a gyárit ami eléggé gyatra... olyan kell ami árához viszonyítva ténylegesen ajánlott és hatásos, meg persze csendes
Gigabyte Odin GT 550, Gigabyte EP45-DS5, Intel Q9300 2.5GHz, Sapphire Radeon HD4870 512MB Toxic, Corsair 2x2GB Dominator
-
marorion
csendes tag
tudsz esetleg boltot mondani, ahonnan megtudnám rendelni?
Gigabyte Odin GT 550, Gigabyte EP45-DS5, Intel Q9300 2.5GHz, Sapphire Radeon HD4870 512MB Toxic, Corsair 2x2GB Dominator
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Korábban már érdeklődtem, hogy az AMD Athlon 64 X2 4400+ processzorom legcsendesebb hűtésére mit javasoltok ?
A javaslat a Thermalright HR-01 PLUS volt .
Most rászántam magam egy ilyen beszerzésére, de nem tudom, hogy rászerelhető-e az Asus A8N-E alaplapra .
Szeretnék egy ilyen hűtőt, de nem lenne jó vele pofára esni, ha esetleg nem lehetne rászerelni a lapra, mivel erősen 10E HUF fölött mozog az ára .
A Thermalright honlapon nincs részletes kompatibilitási lista .
Röviden kompatibilis foglalattípusnak csak a Socket 775&Socket AM2-t említi .
Viszont kiegészítőként kapható hozzá Socket 939 Bolt-Thru-Kit .
Van valakinek gyakorlati tapasztalata A8N-E + HR-01 PLUS-al kapcsolatban ?
Üdv.
Astra
-
chege
aktív tag
Scythe Mugen2 és Ocz Vendetta 2 közt nagy különbség van? Néztem teszteket és mindegyik össze vissza ír mindent.
E8500 felé melyiket érdemesebb venni? -
Henk
veterán
Mindegy mert lehet nálad tök más hőfokok lesznek ugyanolyan hűtővel.Ha más a házad szellőzése vagy jobban melegedő procid van mindjárt más hőfokokat produkál.Amúgy ha megnézed ezeket a hűtőket max 2-3 fok különbség van egy c2d-val.
Macka: 4x1gb is elfér?Nekem az Achilles-el is összeér az utolsó ram. -
Henk
veterán
Én a 2 közül a Vendetta2-t venném.(de lehet inkább egy Xigmatek S1283-at,gondolkodok is egyen)
Egy 8500-nél(főleg ha nem is lesz agyonhúzva) a 2 hűtő között minimális különbségre tippelnék.
Az Ocz-nél a HDT technológia miatt jobb a hatásfok és sokkal keskenyebb a hűtő.Ha hasonló eredményeket lehet velük elérni én a kissebb hűtőt választanám.Volt Orochi-m azóta én így látom a dolgot.Mondjuk a ramok mindkettővel elférnének,de nekem pl 4x1gb van(szintén Reaper) és nekem a cpu ventijével összeér a ram.Pedig az én hűtőm 60mm széles+25mm a venti. -
logic3
csendes tag
Sziasztok !
Az lenne a problémám, hogy ha elkezdek valami játékkal játszani, (Mondjuk GTA4, vagy NFSUC), akkor a processzor hűtője kb 10 perc után felpörög 4400-4500 RPM -re (az a végső érték) , és hát kicsit hangosan zúg. Amúgy meg ha nincs megterhelve, akkor olyan 2500 RPM -el szép halk. Proci & Hűtő: Intel Pentium
A megoldás lehet esetleg ventillátor csere ? És ha igen, akkor milyet javasoltok ami jól hűt,
de játék közben 3000 és 3500 RPM között pörög, és milyen árban lehet ilyet beszerezni.Köszke !
-
Henk
veterán
Csak a ventit cserélni nem sokt segít mert lehet,hogy nem pörög olyan nagy fordulaton,de akkor levegőt is kevesebbet szállít,ezáltal melegebb lesz.Azért pörög fel annyira mert nagyon melegszik szerintem.Egy komolyabb hűtő beszerzésével tudnád érdemben javítani a helyzetet.
-
Szab02
aktív tag
Pontosan milyen proci? (mert pl. egy Pentium4 "D" széria jobban melegszik, mint az "E",stb..) most milyen hűtő van rajta? (gyári box?) Szerintem mindenképp jobb egy heatpipes. Mikor volt utoljára pasztázva..?
Egyébként szerintem ez egy egész jó hűtő: [link]
http://www.panoramio.com/user/szab02
-
logic3
csendes tag
Hát most nemtudom így hogy milyen van, majd leállítom holnap, azt megnézem, ugy emlékszem, hogy a gyári p4 felirat van rajta, szal akkor "gyári box" .
De pasztát fogalmam nincs mikor volt, mert vettük a gépet kb 1 éve, és hát intel P4 3.01, 3.00 GHz
(ACPI Többprocesszoros PC) proci van benne
és jelenleg 48 fokon mozog a proci.. aztán ha játszok akkor lehet kicsit magasabbra is ugrik nemtudom.Úgyhogy mondom, a normális érték nekem ez a 3000 RPM lenne mint most ahogy megy alapjáratban..
[ Szerkesztve ]
-
logic3
csendes tag
Jah és 775 a foglalat..
Amúgy én itt nézegetek, ha valaki innen tudna valami optimálisat, azt megköszönném.( látszik hogy új vagyok, még sokat szerkeztek, sry )
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
Ha innen akarsz akkor én ezt javaslom.Ez egy nagyon jó ár/érték arányú hűtő.Pwm-es ventivel tehát a lap szabályozza így nem lesz hangos.
chege: szerintem csont ugyanaz a 2 hűtő.Legfeljebb a ventikben van különbség azt nem néztem meg.
mod:Mindkettőn 800-1500rpm között megy a venti.Ha lehet hinni az adatlapoknak akkor az Ocz 20-32dBA míg a Xigma 16-24.Mondjuk ezt én fenntartással kezelném.[ Szerkesztve ]
-
The Don
csendes tag
lehetett volna lopott is a procim,ha nem attol vettem volna,akitöl,elgondolkodnék..ez tény.
a másik fele,hogy ha csak egyszer lenne részem hasonlo dologban,mint amit emlitesz,tesom lenne az elsö,aki lelöne a teve utca tetejéröl egy sniperrel,hogy az ö neve még véletlenül se kerüljön elö,hogy némá,te rendör vagy,az öcséd meg lopott cuccal bizniszel...
kellemetlen szituácio lenne sztem
06-20-924-40-33 Don "- Te, hogy bírod a piát? - Hát az első 5 litert jól bírom...a hatodiknál elkezdek kötekedni. - És te? - Viccelsz? Whiskyn nőttem fel".
-
AstraCDX
senior tag
-
zeorsdfd
senior tag
e8500+ep43-s3l-hez milyen nagyon csendes hűtőt ajánlanátok?
-
-
SalvadorLynx
aktív tag
válasz SalvadorLynx #8990 üzenetére
HP= heat pipe?
-
SalvadorLynx
aktív tag
válasz SalvadorLynx #8991 üzenetére
Bocs ezt benéztem a válasz henk-nek ment
-
Qru
MODERÁTOR
válasz zeorsdfd #8992 üzenetére
Ninja 2 a tuti azt vedd a 3 közül.
Ha ennyit nem szánnál rá akkor Freezer 7Pro. TX2 nem pwm-es és van belőle egy hibás széria aminek eltörik a ventije (elreped és lerepül a venti lapátja) szóval TX2-t tuti nem vennék ezért. Ja és a Freezer vmivel halkabb is ráadásul.
#nincsbennetarcsi
-
Henk
veterán
válasz AstraCDX #8986 üzenetére
Szerintem nem tudod feltenni,azért kapható hozzá a 939-es átalakító.
SalvadorLynx: A tx2 helyett inkább a freezer 7 pro.Olyan 8-9 k körül van hyper 212 ez már komolyabb kategória.Vagy 10-11 körül a Ninja2 vagy Xigmatek S1283,ezekkel már nyugodtan húzhatod.
Igen a HP=heat pipe -
djphrase
csendes tag
üdv all
nekem egy hyper tx2 van az 5600+om felett, más nem is kellene, tudom ajánlaniA varjú is énekesmadár, csak rocker !,,!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Debian GNU/Linux
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Steam Deck
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Kupon kunyeráló
- Elektromos cigaretta 🔞
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest