Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz Khelben #10549 üzenetére
Max. folyamatos fordulatszámot írtam, de még ideiglenesnek is sok a 7000 szerintem. Más kérdés, hogy az az 1.6-os motor, ami 3500-at forog GPS szerinti 142-nél, milyen végsebességre képes, szemben az ugyanitt 2400-at forgó 2-2.2 literes CR dízellel...
A legjobb aláírás a héten
-
Grillo
őstag
Vagy a Siroccora?
-
erdoke
titán
válasz Khelben #10554 üzenetére
Csak a váltóbeállítás miatt írtam csak. Nyilvánvalóan azzal a váltóval az az 1.6-os nem tudja kifutni magát a legnagyobb teljesítményig ötödikben. Más kérdés, hogy ha az egy Focus, akkor így is sokat fogyaszt, tehát nem sokat ér a takarékosnak mondott hosszú ötödik... Furcsa módon egy 1.6 VVT Toyota Corolla (előző gen.) 6000-6200-nál futja meg a végsebességet, mégse fogyaszt többet autópályán (se).
-
erdoke
titán
válasz heno68 #10555 üzenetére
Nem, közben megnéztem, a Passat CC-re gondoltam.
-
Integra
titán
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Khelben
nagyúr
válasz erdoke #10557 üzenetére
a focus sokat fogyaszt? ezt még nem hallottam senkitől
a fogyasztás amúgy is inkább a vezetési stílustól függ.
mondjuk nálam az 1,4-es fabia is 7,2-t eszik Corollát még nem próbáltam, másnál meg úgyse annyit eszik, mint amennyit nálam enne, sok értelme nincs hasonlítgatni. -
Integra
titán
-
-
hobizoli
nagyúr
válasz erdoke #10487 üzenetére
Szerintem a 2 literes turbos benzineshez nem lehet hasonlitani a turbodizel menetteljesitmenyet. Azert ami szinten van ~200 lo a dizelbol is -amit egy atlag "alap" 2.0 benzinturbos tud-, sot megy is ugy, az eszik is ugyanannyit gazolajbol.
A mai gazolajarak mellett meg...ezekbe mar nem lehet kannabol tolteni a occsobol valot.hobizoli
több drón kell ;P
-
lenox
veterán
válasz hobizoli #10571 üzenetére
Hmm, pl, vw passat 2.0 tfsi (ez ugye egy kis fogyasztasu a tobbihez kepest), 1463 kg, 0-100 7.6 sec, vegyes fogyasztas 8.1l/100km vs bmw 330d, 1600kg, 0-100 7.4 sec, vegyes fogyasztas 5.9l/100km? Szal szerintem ez tok hulyeseg, mitol lenne mas 200 loeronel, mint 100-nal?
-
lenox
veterán
válasz Integra #10573 üzenetére
Passat, es igen, de nem a konkret szam a lenyeg, hanem az arany, marpedig szabvany szerint mernek a gyarak, ugyhogy azt ossze lehet hasonlitani. De ha tudsz jobb forrasbol, hajra, mindenesetre szerintem hulyeseg, hogy 100 lonal kevesebbet fogyaszt a dizel, 200-nal meg nem. De akar 300-nal is hulyeseg.
Ja amugy rajottem, hogy szar a bmw oldala, es valojaban a fenti adat a 325d, ami amugy 3 literes, es 197 loero.
-
Integra
titán
-
Dumb
senior tag
válasz Integra #10576 üzenetére
Barátom 530d-je 5,67-et evett egy 900 Km-es szakaszon, pályán, 120-140 között általában. Német nafta + hátszél lehetett, nem akartuk elhinni... Mondjuk gyárilag optimalizált ecu-ja van asszem. De összesen majd 1,9 t-ák voltunk sztem Átlagfogyija 7,5 körül van ált.
[ Szerkesztve ]
"Aki háborúzik, az a legnagyobb barom!"
-
-
Dumb
senior tag
válasz lajafix #10580 üzenetére
Kúton! 3-szor is kiszámoltuk mert nem hittük el. De mondom, hátszél bejátszott szerintem, Ausztriában is voltak szélviharok azon a hétvégén. 50-100-as hát/oldal-szél is lehetett elég sokáig. És ugye tempomattal nem érezni, hogy mennyi gázt adsz éppen
160-nál 7-7,5 körül eszik egyébként.
[ Szerkesztve ]
"Aki háborúzik, az a legnagyobb barom!"
-
Rick4
félisten
válasz lajafix #10582 üzenetére
érdekes, Te kezdted itt magyarázni, hogy miért a turbóst a turbóshoz viszonyítom, mi az, hogy a gyakorlatban? most ha itt leírok valamit, akkor az mindenképp elmélet, nem?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
shaft72
tag
Ha valakit érdekel ma megnéztem, 150-nél 3600-at forog a type s accord 6-ban
Ja nagyon büszke vagyok, hogy végre sikerült 600 fölött (egészen pontosan 653.2 km-t) megtennem mire kigyulladt a "szomjasvagyok" lámpa a műszerfalon. Eddig ez még a 600-at sem érte el soha. Mondjuk benne volt egy kb. 100km-es szakasz Fehérvár és Komárom között, 6-ban 80-al. Hófúvás és Kossuth rádió rulez
-
lsc
nagyúr
Egy kis friss fogyasztási adat , 1.3-as Corolla /92-es 3 ajtós , 1 T önsúly , + két személy / a Szombathely - Győr /86 -85 főút/ 1-es 10-es főút Budapest , 2-es Dunakeszi , vissza M-1 Győr majd Szombathely /85 -86-os főút/ 540 km 7,02 -es átlag . Főutakon 90 - 110 közt , autópályám 130 körül aránylag dugómentes pesttel . A Corolla motorja 130 -nál 3900-at forog .
A mérés indulásnál teletankolva , visszaérkezésnél teletankolva .Az élet kegyetlen .
-
Integra
titán
lentebb linkeltem egy gyönyörű carinat
ha van valami ismerősöd aki szeretne egy megbízható forrásból származó hibátlan és ápolt darabot, akkor ajánld nekik nyugodtan![ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
lajafix
addikt
Szvsz ez a topik elég gyakorlatias.
"a benzines a szemautók 95%-a szívó, a dízelek 95%-a meg turbós"
Persze ettől még lehet hasonlítani a tádét a tébével.Ma is láttam egy elég szokatlan vezető-autó kombinációt: bordó Rönó megán CC jött velem szembe. A sofőr egy minimum 70 éves úr: csak fehér haj nem is őszül már, kicsit szódásüveg szemüveg, a korhoz járó ráncok. Mellete ült a babája, prémgalléros szövetkabátban kucsmaszerű fejfedőben egy minimum 60 éves hölgy. Gondolom nem a tegnapi E klubban jöttek össze. No így kell élni öregen!
Rock'n Roll
-
Rick4
félisten
válasz lajafix #10591 üzenetére
ok, de ha én két autót össze akatok hasonlítani a köbcenti kontra teljesítmény tekintetében, akkor túl sokat nem számít, hogy az egyikből mindenkinek van 3 db, vagy csak 100 db van az országban...
errefelé is volt a múltkor két érdekes, egyszer egy sl65AMG megy előttem 60nal, megelőzöm, az otp vezér ül benne, máskor egy 645ös bömbi,70 nel, megelőzöm benne a juhászból lett Stadler....minek ezeknek ilyen verda...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
lajafix
addikt
"túl sokat nem számít, hogy az egyikből mindenkinek van 3 db, vagy csak 100 db van az országban... " Aha.
"minek ezeknek ilyen verda"
a luxus fogyasztás jó hatása a felhalmozott lé visszacsorgatása a prolibbaknak.Tegnap elgyalogoltam egy sorompó felengedésére váró ML 63 AMG merci 'dzsip' mellett, fekete fényezés, világos bőr belső, hátsó rész lesötétítve, alapjáraton is diszkrét morgás jelzi a kutyafittyet. Benne ül 'nagyfiam' egy szál póló+kopott farmer párosban és telefonál: bal kézben a fülére szorítva. No én az ilyeneken akadok fel.
Rock'n Roll
-
Rick4
félisten
válasz lajafix #10595 üzenetére
vasúti átjáróban leengedett sorompónál várakozva teljesen szabályos kézben tartott telefonnal telefonálni...nem tudom, mi volt ezel a gondod...ja, hogy Te gyalod voltál...
-
erdoke
titán
Lehet, hogy égő, de nekem ez a közép Suzuki kifejezetten tetszik.
Bárcsak itthon gyártanák, akkor jó ára is lenne, 2 év múlva talán bevállalnám a Fiat új dupla turbós dízelével.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest