Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
torrentszaki
tag
Üdv mindenkinek, alaplap vadászathoz kérnék segítséget.
Ára: behatárolható: max.30-35k,
gép: AMD Ryzen 5 2600 Hexa-Core 3.4GHz AM4,
Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CMK16GX4M2D3000C16
ATI RX 550 Gigabyte GV-RX550D5-2GD
Cooler Master Hyper 212 X CPU cooler
Seasonic FOCUS Plus 750W Gold.
1 ssd és 1 vinyó fut még mellette, ennyi elég is nekem, tuning nem érdekel. Néha Euro Truck Simulator 2 game. Különleges kívánság kettő van. Kell egy PCI csatlakozó rá a tunerkártyámnak (TechniSat CableStar HD2), és kell egy optikai hangkimenet a házimozi erősítőhöz. Milyet ajánlotok? -
Solesz84
aktív tag
Sziasztok. Az lenne a kerdesem h ma jon meg ez az alaplap Gigabyte GA-Z270P-D3 7/6th Generation Motherboard. Ezzel mukodni fog az i7 6700K procim v Bios frissites kellene, ha igen akkor megtudom csinalni ezzel a procival v kellene egy 7th generacios proci?
Koszonom elore is a segitseget! ✌✌✌Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
palfitom
félisten
válasz Solesz84 #91302 üzenetére
2xx lapok alap-BIOS-szal is eszik a 6. gen-t, ezért nincs szükséged BIOS-frissítésre.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Solesz84
aktív tag
Koszonom a segitsegeteket mostmar megnyugodtam. 😁✌
Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. A H370,360/B365 stb chipkészlettel lévő lapokat miért tolják akkora nagy számban? Még csak rendes órajelet sem tud kihajtani egy ramból (max 2666mhz). Mire jó az egész? Felépítésben úgy látom hasonlo egy 370 390 es chipsetes laphoz de mégis annyira "sporolosnak" látszik a dolog. Ugyanakkor az is érdekelne hogy a A1220VB audio chip miben másabb a sima 1220 tól és mitől másabb az asus féle Supreme FX. Utóbbinál úgy olvastam hogy az asus saját firmwaret használ, ez úgy értendő hogy az audio IC van saját firmware el programozva vagy a hozzá kapcsolodo INF re értendő? Ja és mégegy kérdés a végére: Vannak lapok 50-200 ft ig is, egész pontosan mi a különbség? minőségben semmi eltérést nem látok max több m2 több pcie slot stb..
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Milka 78
nagyúr
válasz torrentszaki #91301 üzenetére
Az optikai csati még csak csak megoldható, de a pci csati az felejtős.
Atx-ben ASRock B450 Steel Legend, de vele nincs sok tapasztalat, nem tudom oc alatt mit gurít.
Matx-ben MSI B450M MORTAR. Vele van sok tapasztalat és ideális X-mentes proci tuningolására.
Esetleg az ASUS PRIME X370-A amin van pci csati. Ezt bios frissítéssel kell kérned, de azon meg optikai nincs, gyengébb a memória kompatibilitása és a Ryzen 2 hajnalán már nem biztos, hogy 300-as lapban gondolkodnék. -
Milka 78
nagyúr
válasz BogyóBP #91306 üzenetére
Sok embernek nem kell a 2666mhz feletti memória órajel és jóval többet adunk el belőlük mint Z-s lapokat.
Nem hülyék az alaplapgyártók, azért tolják mert van rá kereslet.
Az alaplapira nem tudok válaszolni, inkább valami hangkaris topickba próbálkozz, de szerintem az alaplapi csak alaplapi és ha vájt fülű vagy akkor úgy is külső kari kell.
A drágább lapok komolyabb vrm-el és minőségibb komponensekkel vannak megáldva és sok esetben bővített bios/oc menüvel rendelkeznek amit külső szemlélőként nem igazán lehet megállapítani, tehát nem kicsit van minőségben és tudásban eltérés. -
torrentszaki
tag
-
Milka 78
nagyúr
válasz torrentszaki #91310 üzenetére
Sajna erre meg végképpen nem tudom a választ, de egy próbát megér
[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
Sziasztok!
Ryzen 3600 vagy az x-es verziójához kellene nekem itx méretű alaplap. Kellene rá 1 db nvme 4x csatlakozó illetve előlapra 2* ubs3 (+ opcionálisan 2* usb2) és audio kivezetés. Fontos lenne a jó minőségű tápellátás, és annak a hűtése, minimum kettő darab ventillátorcsatlakozóval a házventikhez, de nem baj, ha abból akad még 1-2 rajta. Ezen kívül a netcsatlakozó és max. 1 sata csati lesz rajta használva 2 memóriamodullal. 40-45-ből jó lenne megúszni, de ha esetleg fölé kell menni, mert csak abban az árkategóriában van normális minőség, az is opció lehet.
[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
válasz Milka 78 #91313 üzenetére
Ok, köszi, akkor az MSI irányába gondolkodok továbbra is, most is az ő márkájuk van van az 1600 és a 2700x alatt is.
Csak mintha az elmúlt héten láttam volna egy listát az új ryzen által támogatott lapokról, ahol a régebbieknek is sok paramétere meg volt adva (többek között pl a vrm is). Pont azt a listát (oldalt) nem találom. De mintha abban is az MSI 450-es lett volna az legjobb itx méretben, csak nem emlékszem pontosan."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
bbmt
senior tag
válasz Milka 78 #91307 üzenetére
Köszi!
Nem ragaszkodok a 3000-es memóriához, de ahogy nézegettem a B365 és más alaplapokat egyszerűen gagyinak tűnnek a Z390-es mellett.
Olyan lapot szeretnék amire rábízhatom 5 évig magam, úgy mint a mostani G1 Sniper lapommal.
Ha van költséghatékony választás nem vagyok ellene, de alapból viszketek az olyan lapok ellen amin DVI és még VGA csatlakozó is van a HDMI mellett.A Gigabyte-ot preferálom azok beváltak az ASUS nem vált be.A kanál a gyengék villája
-
Milka 78
nagyúr
-
BogyóBP
addikt
Van valami extra jelentősége a 2db 8 pines EPS csatlakozóra? Az asus Z390 gaming-F en csak egy egy ilyen csatlakozo van mig minden árban hasonlo "haverján" 1x4+1x8 vagy 2x8 van. Ez csak az új i9 procik miatt van?
Ez a Asus Rog z390 -f elég gagyinak tűnik se egy aranyozott audió csatlakozás, se plusz EPS csatlakozó, se semmi extra ami miatt eltérő lenne a Z370 es haverjától. Lehet csak egy ráncfelvarrás történt?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Starchm
őstag
válasz BogyóBP #91319 üzenetére
384W-t tud egy 8 pines cpu csati, ennél többet sztem csak az i9 vesz fel maximum ha végtelenségig van oc-zva.
Emiatt elég sok lapon csak dísznek van a +4 v 8 pin (Nyílván a toptoptop kategóriás x299,TR4 stb cuccot nem számolva, illetve a ln2-es meg héliumos oc-kat), főleg az olyan lapokon amin párhuzamosan vannak kötve...[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
Ryzen 2600 alá vennék B450-es lapot. Az Asrock pro4-et néztem ki. Azt nem tudom, hogy a nagyon vagy a kicsit vegyem. A hangkártyám PCI-e-s és ha rakok bele egy M.2. Ultra SSd-t akkor afölé nem tudom, hogy befér-e még a hangkártya. Ha nem akkor veszem a nagyobbat.
Szerintetek?Köszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Naturalist
tag
Hali. i5 9400F mellé milyen alaplapot ajánlanátok 20-25ezer ársávban. Egyszerű megbízható lap kell, semmi jövőbeni tuning.
-
Milka 78
nagyúr
válasz Naturalist #91323 üzenetére
Asrock B360m Pro4, de bios frissítéssel kérd a lapot.
-
addikt
Sziasztok!
Kinéztem ezt a lapot. Tudnátok bármi véleményt mondani róla?
Amd 3900x +32GB 3200-es ram menne bele és 2db pcie ssd
Az intel lan miatt gondoltam ezt választani. Iponnál sajna csak 1 év gari van rá, de az ára 63K. Amiket eddig találtam intel lannal x570 lapok azok 86K+ árban vannak.Tuning nem lesz az automatán kívül biztosan. Hűteni a cpu-t vízzel fogom.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
venom8888
őstag
9700 k alá ajanlanatok egy lapot,amivel jol elmegy,es OC t is birja. Ar artek aranyban jo legyen.
-
venom8888
őstag
válasz palfitom #91331 üzenetére
Hat kicsit elbizonytalanodtam,bios frissites,ramok kezelese, vannak meg itt gondok. Kicsit utana jarok a 2. opcionak is,ami az intel. Olvasd mit ir az egyik kollega:
Nálam most pont a 3400Mhz-es Viperrel van gond.
Asus Rog Strix X470-es lapban Ryzen 3600-al meg sem moccan 3400-on.A 3200 jóvolt de van amikor resi után nem bootol be.3000-en teljesen rendben van.Ami vicces,hogy havernak ugyanez a lap és proci,csak Corsair Vengeance 3200-es Lpx-el vígan bootolt elsőre az XMP profillal.Most oszinten,igy hogy merjek venni? Nem bizhatom a veletlenre. A szerencsere.
[ Szerkesztve ]
-
Gróf...
aktív tag
Na mit szóltok az új X570-es lapokhoz? Most aztán tényleg kérdés, hogy milyen lapot vegyen a szerencsétlen júzer! Értem én, hogy az AMD kitolt a lapgyártókkal, mert effektív nem kell mindig új lapot venni, de miért kell most egyben behajtani a bevétel kiesést?
Gondoltam idén építek egy "csúcs" amd gépet az első lap ami szimpatikus volt képességekben az az MSI ACE (130 pengő) Azt ugyan miért? Ennyibe kerül rá az a pici 6000-et forgó ventilátor? (irónia off) Még induló árnak rossz!De maradjunk a tényeknél:
R9 3900X esetleg 3950X (léghűtés. Miért nem víz? Mert kiráz tőle a hideg! De egyszer, ha majd erőt veszek magamon...)
32 GB 3200+MHz-es ram
PCIe4-es SSD (1GB)
1080Ti
Hangkártya
TV kártyaTuningról ugye majdhogynem kár beszélnünk a 3000-es szériával kapcsolatban... De mégis. Mire készüljünk? Legyen rajta combos WRM? Kell KÉTSZER nyolc tűs cpu tápcsatlakozó? Etc.
Na akkor milyen lapot vegyek?
Inkább beszélgetésnek szántam a hozzászólást, de nem baj, ha valaki konkrét tippeket ad. Az MSI Godlike (250 pengő) és társai vicceket csak korlátozott számban süssük el!Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
Paxker315
addikt
válasz venom8888 #91330 üzenetére
pár lehetőség.:
Gigabyte Z390 Aorus Pro
Gigabyte Z390 Aorus Elite
Gigabyte Z390 Gaming X[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz venom8888 #91332 üzenetére
Ha vársz még pár hetet, ahogy írtad, addig tuti jönnek ki új biosok a lapokhoz. Más is írta, hogy most vissza kellett venni a memóriát a bios miatt, ezt gondolom javítják.
Netes vásárlásnál pedig ott a 14 napos elállás, ha gond lenne. A lap memória kompatibilitási listájáról választva pedig mindjárt nem a szerencsére van bízva a dolog.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
X2N
őstag
válasz Gróf... #91333 üzenetére
Szerintem 3950X-t léghűtéssel nem lehet majd normálisan tuningolni...A 2db 8 tűs csatlakozó felesleges mókusvakítás. 1db 8pin-es csatlakozó valami 384W-t tud leadni. Az új alaplapok sokkal komolyabb vrm-el rendelkeznek mint az előző szériás csúcs lapok, normálisan megtervezett 8 fázissal röhögve meglehet hajtani a 16 magos 3950X-t is, ezért az X470-es Taichi, Pro Carbon, Rig Strix X470-F-t néznék ha az új lapok drágák. Egyenlőre sok mindent még nem tudni, béta biosok, vannak, kb hó végére befutnak az új lapok, talán addigra körvonalazódik valami.
-
Gróf...
aktív tag
-
Piistii
tag
3700x alá szeretnék egy alaplapot hosszabb távra legalább 5 évig nem szeretnék cserélni. MSI X470 Gaming Pro Carbon néztem ki vagy inkább ajánlott egy 570 -es lap ha igen melyik?
-
carl18
addikt
Üdv! Szóval egy a H61 deszkámat szeretném egy jobbra komolyabbra váltani. sajnos az egyik ram foglalat rossz rajta igy csak 4 gb ramot tudok vele most használni.
Asrock Z77 Extreme6 van közelbe 12E forintért? Jó alaplapnak számit 1155 szinten? Igy akkor tudok kis tunningot adni az I5-3470 mellé + meg volna a 2X4gb ram is dual channelben.2020-ig kihuzom ezzel, jövőre meg lehet fejlesztek én is Ryzenre.
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
palfitom
félisten
válasz Piistii #91345 üzenetére
Háát, pont ezt kérdezted eredetileg is "szeretnék egy alaplapot hosszabb távra", Milka erre válaszolt.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-FreaK-
veterán
Üdv!
Tudtok ajánlani egy-két jobb VRM-el szerelt X470-es alaplapot, amin sok USB port van hátul (min.8)? Ár/érték számít. -
Paxker315
addikt
válasz -FreaK- #91348 üzenetére
? És ha nincs rajt' annyi USB port? egy USB Hub igazán nem nagy pénz, és még hasznos is, ha van elfekvőben.
Mire kellene az alaplap? Mert lehet, egy jobb B450-es is megtenné, itt ugyebár nincs "lockolva" a proci szorzója, és legtöbbször nincs szüksége a felhasználónak X-es chipsetre.
a kérdésre válaszolva: Aorus Ultra Gaming by Gigabyte, szédítően sok USB porttal; MSI X470 Gaming Pro szintén elég sokkal rendelkezik, de az Asrock Fatal1ty Gaming K4-en is 10 3.0-ás, 2 3.1-es port található. (bár, hogy elol-hatul, azt nem írja a webshop-info)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest