Hirdetés
- Edzett üvegfólia vagy regenerálódó pl Hydrogél fólia?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mengele
tag
Hi
Melyik alaplap lenne jo a Phenom II X6 1055T melle?
Asrock 970 Extrem 3 vagy Asus M5A97 Plus ?
No Tuning.
Jatekra lenne. ploom,Overwatch,BF1-5,World War Z...stb.
A Helpet elore is koszonom
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
Alaplapot keresek a következő konfighoz:
4TB Toshiba 3.5" X300 SATA merevlemez OEM /HDWE140UZSVA/
4TB Toshiba 3.5" X300 SATA merevlemez OEM /HDWE140UZSVA/
500GB Samsung 970 EVO Plus M.2 SSD meghajtó (MZ-V7S500BW) 5 év gyártói garanciával!
500GB Samsung 970 EVO Plus M.2 SSD meghajtó (MZ-V7S500BW) 5 év gyártói garanciával!
MSI GeForce RTX 2070 8GB VENTUS 8G videokártya /V373-053R/
Intel Core i7-9700K 3.6GHz Socket 1151 dobozos /BX80684I79700K/
32GB 3000MHz DDR4 RAM Corsair Vengeance LPX Black CL16 (2x16GB) (CMK32GX4M2D3000C16)
Cooler Master MWE Gold 750 750W moduláris tápegység /MPY-7501-AFAAG-EU/
Cooler Master MasterLiquid 240 univerzális vízhűtés /MLX-D24M-A20PW-R1/Lapból olyanra lenne szükségem ami a HDD-t és SSD-t egyszerre tudja RAID-ben kezelni.
-
ImAxRap
csendes tag
Sziasztok!
i5 9600k-t be lehet rakni egy ASUS B150M Pro Gamingbe? Nem szándékozom egyelőre húzni. Ha nem, 30-40k között tudnátok valamit javasolni? 1080 a vga, m2 foglalatra szükségem van, de gondolom ez már nem nagy elvárás.
"Minden szavam magamról vall."
-
Paxker315
addikt
válasz ImAxRap #91161 üzenetére
Nem fog működni. 1151 V1 vs. 1151 V2 probléma. A B150-es csipszetes deszkák nem támogatják a 8-9. generációs procikat. Semmilyen BIOS frissítéssel.
Ha egyelőre nem tervezel tuningot, teljesen jó választás egy B365-ös lap, ie.: Asrock B365M Pro4; Asrock Phantom Gaming; Asus Prime Plus B365 vagy GigaByte B365 Aorus Élite
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz ImAxRap #91161 üzenetére
Az ASRock Fatal1ty B360 Gaming K4 egy igen jófajta B360-as deszka, minden igényedet kiszolgálja. Viszont bios frissítéssel kérd, mert nem fog elindulni a procid benne és maximum 2666mhz-s memória órajel érhető el vele, függetlenül a belerakott szett sebességétől.
Ha e feletti memória órajelre van szükséged (teszem azt 3200-as memóriát használnál a "gyári" sebességén) akkor egy belépő szintű Z370/z390-es lapra lesz szükséged.
MSI Z390-A PRO, ASUS PRIME Z370-P II, GIGABYTE Z370P D3 (bios frissítéssel!). -
Milka 78
nagyúr
válasz spyduck #91160 üzenetére
Jó deszkát tudok ajánlani, bár árat nem irtál, viszont a raid-el meg vagyok lőve kicsit.
GIGABYTE Z390 GAMING X (vagy SLI)->MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON->GIGABYTE Z390 AORUS ELITE->GIGABYTE Z390 AORUS PROGiga Z390 Raid config, talán segít és ide kérdezz be hátha...
[ Szerkesztve ]
-
Bence942
tag
Helló adott lenne egy asus rog z390h alaplap (3hónapos!) a kérdésem a következő a processzor foglalat mögötti rész meg púposodott garancia van még bőven engem ez egy kicsit aggaszt de a lap még működik bár volt nem egyszer hogy a biosban magától lefagyott a gép nem tudtam mire vélni lehetséges h ez közreműködik? A másik az erre valakinek tapasztalata van hogy garanciába kicserélik e?
-
Bence942
tag
válasz ScomComputer #91168 üzenetére
hello köszönöm bocs
-
Prosector
addikt
Hello!
Van vkinek tapasztalata mennyire birjak a ROG STRIX Z370-F GAMING lapok az OC-t, 9700K/9900K-val?
Gondolok itt pl. esetleges VRM problemara es hasonlok.
Elore is koszi a valaszt
-
zzola
titán
Ismét kérdéssel fordulok hozzátok!
Gigabyte B450 AORUS PRO-val mi a sajt?
Külföldi lapokon egész jókat írnak róla!
Kösz."The CPU alone has a total of 4 phases that are doubled for the CPU +3 power phase designs"
Azt hiszem az MSI Mortar/Tomahawk is hasonló felépítéssel bír (fézis).
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
kicsit referálok ismételten egy TechSpot videó tesztet.
VRM hőmérsékletek. 4.2ghz és 1.4V feszültség mellett, hat és nyolc magosokkal.
Tesztelve: B450 Tomahawk (ami kb. egy Mortar ATX-ben), ASUS Strix B450 F; Gigabyte Aorus Pro Wifi meg az Asrock B450M Fatal1ty gaming K4 (ami meg egy Pro4, szval egy 23ezer ft-os deszka, ami a VRM felépítést és hővezető bordát illeti...) meg vmi ITX-es arse-rock, ami itt irreleváns.
[ Szerkesztve ]
-
joe999
tag
Sziasztok! A gyerkőcnek szeretném kicsit modernizálni a gépét. Egy Core i5 9400F cpu-t néztem ki, és azt szeretném megkérdezni, hogy megfelelő lenne-e alá egy Asrock B365 Pro4 deszka. Értelemszerűen tuningot nem tervezek és memóriából is valami hozzávaló 16 GB-os kit-et választanék de a típus még nincs eldöntve. Néztem az Asrock honlapján, hogy ez a lap az első BIOS-tól kezdve támogatja a kiválasztott CPU-t, így remélhetőleg nem szaladnék bele olyanba, hogy kölcsön kelljen kérni procit BIOS frissítéshez. Az alaplap felépítése tetszik, a vrm hűtése is elég szimpatikusnak tűnik. A táp és videókártya egyelőre maradna a mostani Sapphire RX580 Nitro+ 4GB, illetve FSP Aurum 650M. Ha esetleg tudnátok ajánlani hasonló árkategóriában valami best-buy alaplapot azt megköszönném.
-
HornedReaper
senior tag
Sziasztok!
Asrock Z370 PRO4-ről van vélemény?
Gigabyte Z370 HD3P jöhetne még szóba, de jóval drágább. Húzni nem fogom, kap rendes hűtést, i7-8700 procival használnám.
Hagyományos PCI csatis lapot szeretnék, ezt a kettőt találtam..
-
Paxker315
addikt
válasz HornedReaper #91182 üzenetére
Nem fogok több Techspot cikket citálni, mert, alaplap-ajánlásokban valamiért mindig felülreprezentált az Asrock. Gyanítom, szponzor.
Magyar v német webshopok visszajelzései vagy akár Amazon alapján nem rossz lap, de Tomshardware pl. nagyon lehúzta. Nyuodt szivvel nem tudom ajanlani.
miért fontos hogy PCI legyen egyébként? Ha OC-t amúgy sem tervezel (plusz "nem-k" procit amúgy sem tudsz), miért nem lenne jó pl. egy B-s lap akár?
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz HornedReaper #91182 üzenetére
Ha nem lesz húzva akkor nem lesz gond, meg ugye max minimálisan tudnád a szorzózáras procit húzni. Maga a lap vrm része elég jó ezen az árszinten, de egy nyulfarknyi vrm bordát raktak rá ami szeret melegedni rendesen. Viszont mindezek ellenére egy teljes értékű bios van rajta és ezzel bizony lehet kicsit alulfeszelni amitől jóval hűvösebb lesz a proci, vrm, ráadásul van is e téren gyakorlati tapasztalat (8700&ASrock B360m Pro4 aminek tök ugyan az a vrm része). Ott is szépen be lett állítgatva minden és azóta öröm és bódottág van.
Összességében közel sem tökéletes lap, de némi talparaesettséggel simán élhetővé lehet tenni.[ Szerkesztve ]
-
HornedReaper
senior tag
válasz Milka 78 #91187 üzenetére
Köszi, igazából a VRM hűtés kapná a szelet a procihűtőtől valószínűleg, vagy plusz venti beiktatása sem okozna gondot. A proci felett az IC-ken nincs semmi, ha az is VRM, az a rész is kapna hűtőbordát (lehet letojnám kivételesen a garanciát).
PCI az Asus Xonar Essence ST (+5.1 kiegészítője) miatt szükséges, nem szeretném lecserélni, inkább PCI-os lapot vadászok. Tudom, van újabb, PCIe-es is, másnak jó a gyári hangkeltő is, de nekem marad ez az Essence
B360-as lapokkal igazából még nem is szemeztem, egy ideje nem vagyok képben de körülnézek, köszi a tippet!
-
HornedReaper
senior tag
válasz HornedReaper #91188 üzenetére
Asus Prime B360-Plus is képbe került, az Asrock Z370 PRO4-nél jobbnak, minőségibbnek tűnik maga a lap.
-
Mans20
addikt
válasz HornedReaper #91189 üzenetére
Ez sem lehet rossz. MSI 360 gaming plus
-
HornedReaper
senior tag
válasz Mans20 #91190 üzenetére
Nem rossz, csak meg van kötve a kezem a PCI foglalat miatt Megkötöttem magamnak
100 éves prémium ASUS Maximus III Extreme lapot (+i7-870 procit) cserélek le egy belépő szintűre. Igazából soha nem volt kihasználva, de legalább tartós -
Milka 78
nagyúr
válasz HornedReaper #91189 üzenetére
Szerintem marad az ASRock-nál. Az a Prime egy dekával sem jobb.
-
nagyúr
Sziasztok!
Szerintetek melyiket vegyem?
Nagyjából ugyanazt tudják, ugyanannyiba kerülnek, de mégis melyiket?
(Bekrepált az alaplapom, és a meglévő procihoz (AMD Phenom II X4 960T) és memóriához ezek jöhetnek számításba.)
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. I7 8700 alá tervezek alaplapot 2x8gb 3200 as ram páros hoz. Gigabyte aorus msi vagy Asus jöhet csak szoba. Lehetőleg ne horror áron. A H370 és hasonló chipsetek úgy látom nekem a ram miatt nem jók mindenképp 3200 on akarom futtatni őket.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Paxker315
addikt
válasz BogyóBP #91196 üzenetére
Úgyis most volt téma, ez sem rossz, bár nem felel meg a kritériumnak a márkával kapcsolatban. De mindenképpen csak Z-s (Z370-Z390) lehet a befutó.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Elite: Dangerous
- BMW topik
- Edzett üvegfólia vagy regenerálódó pl Hydrogél fólia?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Egyszerű funkcionalitást kínál a frissen bemutatott Galaxy Fit3
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mobil flották
- Politika
- További aktív témák...
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASRock h510 pro btc+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest