2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar

    Némi autóipari kitekintés után egy középkategóriás autót mutatok be, ami az észszerűség műhelyében készül.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 3 hete 150

  • Köszönöm Activision! Call of Duty: Vanguard

    Egy jó kampány margójára

    Miről szól ma a játékfejlesztés, mik az irányok? Igyekeztem összeszedni a teljesség igénye nélkül:
    Openworld, loot, level up, multiplayer, grafika, remastered, HD edition, definitive edition, legacy edition, version 1-2-3-4-5 = ctrl+c 1 ctrl+v 2-3-4-5, DLC, skin pack, és sorolhatnám.
    Egyszerűen nihilbe fulladt a játékipar nagy része és már csak nagyon kevés gyöngyszem van ami igazán tud valami újat, eredetit, kreatívat mutatni.

    Ebben a kietlen és üres világban azt gondolom, hogy már egy jó single player, egy jó és lélekkel átitatott kampány is megér legalább egy blog bejegyzést.

    Most vittem végig a Call of Duty: Vanguard-ot és egyszerűen emelem kalapomat a fejlesztők előtt.
    Egyrészt van történet. Nem is akármilyen. Eredeti, izgalmas, fordulatos, változatos. Rengeteg scriptelt jelenet van, remek szövegkönyvvel.

    Másrészt kreatív a játék: Bár igaz, hogy egy-egy pálya nem hosszú de rengeteg pálya van, és mindegyikhez egyedi taktika kell. Van itt repülés, lopakodás, rambozás, és mindez a végletekig kidolgozott pályákon. Igen nincs open world. Na és? Az mit tenne hozzá?

    Folytatás...

    adamssss 2 éve 8

  • Playstation 5, Xbox Series X/S, RTX30xx, AMD RX6xxx... Miért késtek?

    Ebben a gyors elemzésben megpróbálom összeszedni azon faktorokat, amelyek hozzájárultak a címben szereplő termékek tartós készlethiányához.

    Covid: A Covid vírus két okból is ludas. Az egyik közvetlenül a gyártást-tervezést érinti. Mivel egy világméretű pandémiáról van szó, ami mindenhol ott lehet és ott is van ezért különösen nehéz tervezni a logisztikával. Egy gyártósoron több tucat ember dolgozik egyszerre. Ha valaki pozitív lesz akkor megvan az esélye, hogy az egész sort leállítják. Nyilván ezt szeretnék elkerülni a gyárak emiatt rendkívül szigorú intézkedéseket vezettek be melyek viszont lassítják a termelést. Továbbá evidens, ha valaki vírusos kiesik a munkából így akár mind a termék tervezését, mind a gyártását lassíthatja függően attól, hogy melyik szakaszban dolgozik.

    A másik ok pont az, hogy rengetegen nem tudnak üdülni menni, karanténban vannak, be vannak zárva. Ilyenkor hajlandóak vagyunk többet áldozni szórakoztató elektronikai cikkekre, mint általában és erre több pénzünk is van (feltéve ha nem veszítettük el az állásunkat) azaz a kereslet az utóbbi hónapokban rendkívül megnőtt. Erre nem lehetett felkészülni pláne nem úgy, hogy mint azt az előző bekezdésben írtam a termelést is érinti a járvány.

    Folytatás...

    adamssss 3 éve 0

  • JBL PartyBox 1000 bemutató

    Házi buli megszállott vagyok, és még jobban szeretek magam szervezni ilyen eseményeket azonban mindig kardinális kérdés volt hangosítás ami egy táncos bulinál igen nagy mértékben meghatározza az est minőségét.

    Pár évvel ezelőttig egy Pioneer LX55 és egy Yamaha NS777 biztosította a muzsikát az ilyen alkalmakhoz de mindig az lett a vége, hogy leolvadtak a tekercsek a magasban így vihettem őket szervizbe, plusz az egész rendszer nem igazán erre lett kitalálva. Aztán ettől is meg kellett válnom költözés miatt és mivel kis lakásba kerültem így oda már csak egy SoundBar-t vettem. És bár a Denon Home Cinema Bar brutális teljesítményre képes még házibulik alatt is azért 3-4 óra múlva már kezdett felkeményedni a hangja majd jött a recsegés is. Egyrészt nem akartam tönkrevágni, másrészt a beüzemelése is külön procedúra mert Wifi-ről lehet csak vezérelni…

    A fentiek fényében elkezdtem nézelődni a lehetséges alternatívákért. Végigjártam több MediaMarkt-ot és nézegettem a buli hangszórókat és az összes olyan bazári megjelenésű, annyira ízléstelen és végső soron annyira gagyi hatású volt, hogy úgy voltam vele ezeket inkább hagyjuk.

    Folytatás...

    adamssss 4 éve 43

  • Középkategóriás gamer gép építése A-tól Z-ig

    Azoknak, akik a legjobb ár/teljesítmény arányra törekednek ésszerű kompromisszumokkal, de maximalistaként.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 4 éve 215

  • Amikor a technológia meghaladta a tudományt...

    Harmad állásban gazdasági alapismereteket tanítok egy budapesti középiskolában.

    Erről osztanék meg egy gondolatot.

    A gyerekek csodálatosak a legtöbbet tőlük lehet tanulni az életben. Azonban ez a "faj", "élet szakasz" mint gyerek kezd megszűnni.

    Minap utaztam a buszon és felszállt egy osztály. Csupa 10-12 éves. Két tábor volt. Az egyik a csicsergős rosszalkodó akik idegesítették az idős néniket, a sofőrt és legfőképpen a kísérő tanárokat. Ők voltak a gyerekek. A másik fele az osztálynak volt a "példásabbik" fele. Ők fej lehajtva - ezzel is jelezvén, hogy behódoltak a kor elvárásának - tanulmányozták azt a pokolgépet melyet a hőn szeretett Apple vezér Steve Jobs véglegesített és tökéletesített.

    Ők már nem lesznek többet gyerekek de de sajnos ki kell mondani emberek sem. Ők nem tudnak majd egy párbeszédet fenntartani de lehet, hogy elkezdeni sem mert a való életben nehéz dobni egy smiley-t amikor megakad a beszéd. Ők már nem fognak önfeledten játszani az udvaron mert a mobil sokkal több hamis élményt ad mint a való világ. Ők már most digitális élményfüggők és ki tudja mi lesz velük a jövőben.

    Folytatás...

    adamssss 4 éve 32

  • Red Dead Redemption 2 - That's the way it is...

    Nincs sok időm van játszani éppen ezért az esetek többségében a lineárisan végig játszható, jó sztorival megáldott alkotásokat szoktam pörgetni ahol heti 1-2 óra “munkával” is haladást lehet elérni. Nagy dilemma volt az RDR2, mivel a teszteket olvasva egy vontatott szimulátor lett ahol a rohanós végig játszáshoz is kb. 50 óra kell.

    Végül úgy döntöttem, hogy mégiscsak egy Rockstar produkcióról van szó annyira szörnyű csak nem lehet. Megvettem és 3 hónappal ezelőtt belefogtam. Nem egy nagy horderejű döntés az életemben mégis az egyik legjobb…

    Ez a játék tényleg egy szimulátor, az emberi érzelmek szimulátora. Ahogy megismerjük a karaktereket úgy látunk bele egyre jobban a lelki világukba, a múltjukba úgy tudunk velük egyre jobban azonosulni vagy elhidegülni tőlük. Nem hősök ők, teljesen normális emberek, akiknek hétköznapi gondjaik vannak, megoldandó feladatok minden nap. Minden nap átlagosnak indul és végül mi döntünk, hogy este a számadásnál hova húzhatjuk be a strigulákat.

    Az RDR2 minden hibája ellenére számomra a valaha készült egyik ha nem a legemberibb alkotás mely persze egy színes történetet tár fel előttünk de minden egyes pillanatban azt érezzük, hogy mi csak egy hétköznapi, sérülékeny, érző embert irányítunk akár csak magunkat a mindennapokban. És pont emiatt lesz annyira mellbevágó az egész történet ha tudunk vele azonosulni.

    Folytatás...

    adamssss 5 éve 0

  • Apple, Facebook, Google...! Fizetni is kellene!

    Egyes IT cégek adómorálja már országok gazdaságát és állampolgáraik jólétét is befolyásolja.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 5 éve 144

  • Star Wars 8 más szemszögből

    Hogy mi a véleményem a Star Wars 8-ról? 10/8.

    Szerintem egy rendes munka, ami pár helyen lehetett volna izgalmasabb, és kicsit konzisztensebb, de nagy gond nincsen vele.

    Hogy kik szakították a legnagyobbat a filmmel? Szerintem egyértelműen a filmkritikusok. A film annyi csavart és érthetetlen jelenetet tartalmazott, hogy a néző aki csak szórakozott volna egyet kénytelen megnézni pár kritikát, hogy igazolást vagy cáfolást kapjon a véleménye. Aztán persze a kritikák még nagyobb zavart keltenek a fejekben, ami újabb kritikák megnézését vonja maga után és így tovább…

    Én úgy jöttem ki a moziból, hogy igen megérte az 1500Ft-ot. Hogy miért? Azért mert a film csalódást okozott de nem állítom, hogy-e csalódás nem kellett-e ahhoz, hogy a franchise tovább lépjen/éljen.

    Egy jelenetet/karaktert ragadnék ki. Luke-ot.

    Luke pont azt az őrlődést testesítette meg a filmben amit a Disney és az egész széria is átél. Vagy túlél, hű marad a sorozathoz és jönnek a középkategóriás részek, vagy mer újítani amiből vagy nagy bukás lesz vagy óriási siker. Luke szempontjából: vagy megmarad és jön a sablon amit már ezerszer láttunk vagy méltó búcsút veszünk egy 3 évtizede létező karaktertől.

    Folytatás...

    adamssss 6 éve 96

  • CINEMApink mozi teszt

    Tényleg megérkezett a prémium mozizás Magyarországra? A cikkből minden kérdésre választ kapsz!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 7 éve 189

  • Most ez komoly Apple?

    Én személy szerint döbbenten álltam a mostani keynote után, nemigazán értettem a koncepciót. A problémáim:

    Itt van az új Mac. Szép és erős, de olyan alapvető csatlakozok, és bementetek hiányoznak róla amik felett nem lehet szemet hunyni. (ha pl veszek egy i7-et, hogyan szinkronizálom az itunes-al, ja persze vegyek átalakítót x ezerért…) Most akkor ez a gép miért is pro? Miért kellene többet kifizetni érte mint mondjuk egy Dell Precision 5510-ért?

    A Macbook-nak van bármilyen létjogosultsága ezek után? A 12-esnek 470 000 Ft az induló ára, míg a 13-as pronak 550 000 Ft. Én ha ennyit kiadnék egy gépért biztosan hozzácsapnám azt a maradék 80 000-et, mert hogy őszinték legyünk a 12-esnek az új pro széria mellett semmi létjogosultsága nincs. Sokkal gyengébb, és kb. semmi bemenet nincs rajta.

    Hol van a többi kategória frissítése?

    iPad: Perpill van két Pro, és még csak véletlenül sem egyeznek. Valamiben az egyik jobb valamiben a másik. Most aki a legjobbat szeretné (és az Apple felhasználók általában azt szeretik) melyiket vegye?
    Jelenleg az iPhone erősebb mint az iPad Pro. Nem kellett volna legalább a procit lefrissíteni A10-re, de még inkább az A10X-re? (főleg, hogy jön a karácsony)

    Folytatás...

    adamssss 7 éve 41

  • Whisky Show Budapest 2016 - Szakmai nap beszámoló

    Akkor egy kis összefoglaló a Whisky-show 2016 Budapest szakmai napjáról.

    A szervezés megint csak 5/5. Már maga a helyszín választása (Corinthia Hotel) is nagyon jó, de a lebonyolításra sem lehet panasz. A Szakmai napon 10 kóstolójegyet adtak, és ehhez még 1000 Ft-ért lehetett korlátlan mennyiségű jegyet vásárolni. Ami nekem kicsit fájó volt azaz, hogy nagy kuriózumok nem voltak. Glenfarcals-ból is például a legidősebb a 21 éves volt, de a Glenmornagie sem vitt ki semmi különöset csak az alap whiskyjét, meg a 3 utóérlelt 12 évesét. Ez csak azért fájó mert a Whiskynet-nél pont azt mondták, hogy igazi különlegességeket is meg lehet majd kóstolni. A pozitívum viszont az volt, hogy minden kóstoló egy ezres volt, míg a normál napon van olyan ital amiért akár 2000Ft-ot is le kell szurkolni.
    Én egyébként úgy éreztem mintha kevesebb stand lett volna, de persze így is volt bőven kínálat, emiatt ez az esemény értékéből nem vesz el semmit.

    Nézzük az általam kóstolt italokat!

    Folytatás...

    adamssss 7 éve 2

  • Ecuador és Peru – 4 hónap alatt

    Életem legnagyobb kalandját írom le – turisták számára hasznos információkkal és képekkel kiegészítve. Utazásra fel!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 8 éve 93

  • Dél-Amerika 4 hónap alatt, hátizsákkal

    Aki szeret utazni, vagy csak utazásokról személyes tapasztalatokat olvasni annak ajánlom a blogomat, melyet nagy lelkesedéssel szerkesztek. Igyekszem sok érdekes képpel, személyes élménnyel, és leírással szolgálni. Számunkra nem mindennapos országokban jártam és éltem, így talán sokak számára lesz érdekes az oldal.

    Aki kíváncsi itt tudja megtekinteni a blogot: Túl az Óperencián

    Utazzatok velem! ;)

    adamssss 8 éve 13

  • Az Apple buborék

    Valami történt a világ egyik legnagyobb tech vállalatával... Ez az írás az okokat és a "Hogyan tovább?"-ot fejtegeti.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 8 éve 87

  • Whisky topik

    Kedves Olvasók!

    Bízom benne, hogy vannak még olyanok akik kedvelik eme nemes italt. Nektek hoztam létre a Whisky topikot. Osszuk meg tapasztalatainkat, élményeinket, és segítsünk egymásnak a választásban. Remélem kialakul egy jó kis közösség kezdőtől a profi szintig.

    A topik itt érhető el: [link] ha esetleg van jobb helye javasoljátok!

    Jó kóstolást, és olvasást!

    adamssss 8 éve 12

  • 7-éves PH múlt és ki vagyok én?

    Egy hét és napra pontosan 7 éve annak, hogy regisztráltam.

    Mindenek előtt szeretnék köszönetet mondani azért, hogy ennek a Közösségnek a tagja lehetek. Ez alatt a hét év alatt rengeteget fejlődtem szakmailag, megismertem addig számomra ismeretlen területeket, új hobbikra tettem szert, és nem utolsó sorban az íráskészségem is sokat fejlődött hála a több mint 8000 kommentnek, amik elhagyták a kezemet. Bízom benne, hogy ezekkel a hozzászólásokkal nem csak a billentyűzet kopott hanem sok száz társunknak tudtam segíteni.

    Mikor elkezdtem a PH-s karrieremet még tizenéves zöldfülű középiskolás voltam. Mára továbbra is zöldfülű maradtam, de egy diplomát már megszereztem, egy másik pedig félúton van. :) Tanultam azóta külföldön, dolgoztam az AIESEC nevű nemzetközi diákszervezetnek, dolgoztam az egészségügyben, kicsi családi vállalkozásunk életét folyamatosan figyelemmel kísérem, és végül meghívtak az egyik legnagyobb magyarországi think-tank-hez mind gazdaságpolitikai elemzőt. Jelenleg pedig egy csereprogramon veszek részt Ecuadorban, majd Peruban, végül pedig Kubában. Hazaérkezésem után fél évet egy Böjte Csaba féle otthonnak szentelek az életemből.

    Folytatás...

    adamssss 8 éve 9

  • Hazánk 1. komplex felsőoktatási platformja: eforu.hu

    Bétában van az oldalunk! Ha kíváncsi vagy egy startup rövid történetére, katt. ide. Sőt, még te is alakíthatod...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 8 éve 20

  • Migrációról kicsit másképp

    Miért fél saját magát megvédeni a nyugat?

    Ahhoz, hogy megértsük a mostani válságos helyzetet, - melyben a megoldásnak triviálisnak kellene lennie – vissza kell tekintsünk az európai történelemben pár évszázadot.

    Európa geopolitikailag két nagy egységre bontható. Egyrészt azon országokra melyek Európa kulturális határvonalán helyezkednek el (Lengyelország, Spanyolország, Magyarország stb.) és vannak a belső kör országai (Pl.: Franciaország, Németország, Ausztria, Anglia, Benelux Államok). A történelem folyamán a két csoport teljesen eltérő problémákkal találkozott. A határ menti országok több száz éven keresztül idegen birodalmak, népcsoportok támadásait próbálták visszaverni (tatár, arab, török) ezzel védve országukat és a belső kör országait is. Eközben a nyugati, és északi országok fejlődhettek, és ezt csak belviszályaik, örökösödési háborúik akadályozták. Ők voltak azok, akik mindig is ideológiákat gyártottak, új eszméket teremtettek, kritikákat fogalmaztak meg, - gúnyosan mondhatnánk – nem volt fontosabb dolguk.

    Folytatás...

    adamssss 8 éve 0

  • TIDAL avagy a streaming trónkövetelő

    Egy hónapja használom JAY-Z zenei streaming szolgáltatását. Miközben a cikket írom a TIDAL szól, pedig lenne más lehetőség is de megfogott...

    Mivel ez egy rövid bejegyzés nézzük röviden a pro/kontrákat. A részletes bemutatót majd egy címlapos írásban.

    Amitől egyedi:

    FLAC zene. Igen ez nem elírás, CD minőségben lehet hallgatni a zenék nagy részét. Egy szám mérete kb 20-30 MB.

    Tényleg a mai "muzsikosok" állnak mögötte, és nem a legnagyobb multik, számomra ezért is volt szimpatikus.

    Amitől jó:

    Elérhető Magyarországon.

    Platform független. A másik az Apple Music lett volna, de akkor meg lennék kötve, ráadásul a családban nem mindenkinek van szifonja így a családi kedvezményt bukhattuk volna.

    Egyszerű a használata

    Magyar előadók, ráadásul a régi nagy kedvencek is

    FLAC streaming mobil neten is

    AirPlay support

    Folytatás...

    adamssss 9 éve 16

  • Hogyan született a NETADÓ?

    Nincsen sok időm ezért csak gyorsan, tömören írom le.

    A netadót az egyik nagy távközlési szolgáltató lobbizta ki a kormánynál. Miért?

    A kérdés nagyon egyszerű. A VoIp (Viber, Skype, messenger) stb. terjedésével, a szolgáltatók olyan mértékű bevételektől estek el, amire még nem volt példa. Ugye a normális hangalapú hívások, és az sms-ek piaca összezsugorodott. Ezzel az új adóval szerették volna újra versenyképessé tenni a hagyományos telefonhívásokat.

    Nagyjából ennyi. Aztán persze a kommunikáció nagyon félre ment, de ez már egy másik kérdés.

    Azt is érdemes megemlíteni, hogy a netadóból befolyó összeg éves szinten 20-25 mrd forint. 2018-ig a kormány 180-200 mrd forintot költ hálózat fejlesztésre, részben uniós, részben saját forrásból. Ez a szolgáltatóknak lehetőség, az új előfizetők megszerzésére, nagyobb bevétel, és profit elérésére.

    Véleményem szerint nem haltak volna bele, ha kiköhögik ezt az összeget, főleg a fentiek ismeretében. Akik kimentek tüntetni, azok ezt nem gondolták (nem is gondolhatták) át. Azért tüntettek, hogy a cégek még több pénzt tudjanak kiszipkázni az országból, és az emberek zsebéből. (Illetve nyilván volt aki a kormány ellen tüntetett, az pedig mindenkinek szíve-joga, és kötelessége, ha úgy érzi, hogy becsapták, vagy csak nem elégedett a rendszerrel)

    Folytatás...

    adamssss 9 éve 5

  • LG 3D 55" OLED, első benyomások

    A tegnapi nap folyamán volt szerencsém megvizsgálni a világ egyik első OLED Tv-jét. Röviden tömören leírom a véleményemet.

    Képméret:

    Maga a Tv 55". Ez nem kicsi, ugyanakkor ne felejtsük, hogy hajlított így valójában kisebbnek tűnik. Kb egy 50"-os normál Tv-nek felel meg. Ez így is az emberek 99%-ának elég vagy még nagy is, de aki mamut Tv-t szeretne és OLED-et az várjon tovább.

    Képminőség, megjelenítés:

    A fekete 100/100-as. Kenterbe veri az összes ma a piacon kapható LCD, és plazma modellt is. Itt gyakorlatilag olyan mértékű a sötét szín megjelenítése, hogy csak mérőműszer segítségével lehet kimutatni a fénykibocsátást. Így aki tökéletes házimozit szeretne annak itt a lehetőség.

    A színek gyönyörűek. Ami a legjobb az egészben, hogy maga a demóanyag sem egy túlszaturált színömlengés volt, hanem teljesen naturális beállításokat használtak a tv-nél. Ez nekem nagyon tetszett és sajnos ma már ritkaságszámba megy a dolog. Nem tudom, hogy innen lesz-e még hova fejlődni. Egyszerűen eljutottunk itt is a csúcsra.

    Folytatás...

    adamssss 10 éve 11

  • NSA - Ő az igazi ellenség?

    Kiborult a bili, és a figyelmet megint sikerült elterelni a fontosabb problémákról. Edward Snowden celeb lett, még mindig él, a politikusok végre tudnak másról is beszélni, mint a válság meg(nem)oldásáról, és tulajdonképpen mindenki baromi jól szórakozik az egész ügyön, elvégre kivétel nélkül mindenki benne van az évszázad detektív botrányában.

    A gond megint csak az, hogy a média segítségével sikerül mosni a fejeket, és mindenki egy olyan bűnösre mutogat, aki azt csinálta, amire hivatott. (NSA)

    Mindenki meglepetést színlel, pedig a napnál világosabb volt, hogy a mai technológiával szemben nem lehet elbújni. Most persze az etikett és a diplomácia miatt mindenki fel van háborodva, csak éppen azt nem értem, hogy miért pont ezen az ügyön.

    Ez az egész botrány egy piszok jól összehangolt terelés, vagy akár nevezhetjük színjátéknak is. Megvan a hős Edward személyében. Ő az oroszlánszívű amerikai aki, annyira szereti a hazáját, és az emberiség jogait, hogy olyan információkat szivárogtat, amik teljes egészében kimerítik a hétpecsétes titok fogalmát. Aztán van egy balek rosszfiú az NSA, aki arra nem képes, hogy a millióktól összegyűjtött információt megőrizze. És persze van a nép, aki mindig biztonságban szeretné tudni a tulajdonát, jelen esetben a szellemit, és mivel kiderült, hogy azt ellopták, ezért fejeket követel. Összeállt a kép. Ráhúzták a bűnöst az NSA-ra.

    Folytatás...

    adamssss 10 éve 15

  • Kis tőzsdei spekuláció

    Ezen írásomban azt szeretném bemutatni, hogy hogyan tudjuk elkerülni a nagy bukásokat a tőzsdén

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 11 éve 83

  • Enduro és tuning mobil fronton

    Kis segítség azoknak akiknek NV Optimus vagy AMD Enduro-t használó laptopjuk van.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 11 éve 16

  • Sony Xperia Z a csoda ami kell nekünk?

    A Mamut T-pont-ban a mai napon állították ki a Sony új üdvöskéjét az Xperia Z-t.

    Fél órás nyomkodás után a következőket tudom elmondani:

    Külső:

    A telefon nagyon egyben van. Üveg borítás ide vagy oda, olyan érzetet ad a készülék kézben tartva, mintha egy edzett plexi téglát hordoznánk magunkkal. Súlyeloszlás jó, nem hat nehéznek. Egyedül a ki-bekapcsoló gomb keltett kicsit gagyi hatást a lötyögése miatt, de ez lehet, hogy gyárilag van így.
    Mindezek ellenére úgy érzem, hogy a Sony túllőtt a célon a méretezéssel. Batár nagy a telefon, és ez nem egy szubjektív vélemény, mert a kijelző széle és a készülékház között egy kb 3mm-es rés tátong, amit simán le lehetett volna faragni. A tetején és az aljzaton is van egy-egy cm pluszban. Két kézben fogva még csak-csak elmegy, de pl bkv-n ahol az egyik kezeddel kapaszkodsz a másikkal mobilozol esélytelen a használata. Igazából ezt a lépését a Sonynak nem értem, de mindegy is. Még annyi negatívumot felhoznék, hogy a hátlap ocsmány módon gyűjti a „zsírt” szóval nem egy jó érzés használat után ránézni… Tisztán egyébként a telefon nem fekete, hanem inkább a zafír kék egy mély sötét árnyalatában pompázik. (elég impresszív a látvány)

    Folytatás...

    adamssss 11 éve 1

  • Windows Phone és az érzelmek

    Egy kis vásárlási segédlet, hogy kiszűrjük a buktatókat vásárlás illetve platformváltás előtt.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 11 éve 63

  • A világ legnehezebb fejtörője

    Akkor lássuk a feladványt:

    100 rabot visznek egy szigetre, alapból életfogytiglani fogságra ítélve. Azonban van egy esélyük előbb szabadulni. Ez pedig a következő:
    Minden rab külön zárkában lesz, tehát nem érintkezhetnek egymással. Egyedül a napokat tudják majd számolni, mert a cellákba besüt a nap. A szigeten található egy mécses. A mécsest a rabok a cellából nem látják. Ehhez a mécseshez minden nap pontosan egy rabot hívnak ki, aki ezt a mécsest fel, le kapcsolhatja, illetve érintetlenül hagyhatja. Egy rabot akár hányszor kihívhatnak a lámpához.

    A rabok feladata az, hogy amíg a hajón vannak kitaláljanak egy jelzés rendszert amivel a 100. rab tudni fogja, hogy ő az utolsó akit még nem hívtak ki, és ha ezt elmondja az őröknek, akkor mind a 100-an szabadulnak.

    Természetesen fenn áll az a lehetőség, hogy minden nap ugyanazt a rabot hívják ki, és nyílván való, hogy ebben az estben sohasem fognak szabadulni. Tegyük fel, hogy egyszer eljön az a nap amikor kihívják az utolsó rabot is.

    A rejtvénynek elméletileg van megoldása, habár én nem ismerem, de ismerem az embert aki tudja a megoldást. „állítólag”

    Na, hát ennyi lenne, a fórumba várom az ötleteket.

    Vigyázzunk az agyalással, nehogy idáig jussunk:

    adamssss 12 éve 60

  • HP Pavilion DV6-6001 teszt

    Egy notebook-társ melyre bárhol, bármikor számíthatsz!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 34

  • Hamarosan HP Pavilion dv6 megateszt...

    Hamarosan elkészítem, a ma kapható egyik legnagyszerűbb laptop-ról szóló tesztet.
    Igyekszem majd összegyűjteni az összes pro-t, és kontrát.

    Be patient! :)

    adamssss 13 éve 3

  • Nvidia 3D VISION

    Bemutató az egyik legelterjedtebb 3 dimenziós technológiáról.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 13 éve 68

  • Philips 32PFL5605 Maximum tv

    Először is köszönteném Kedves Olvasóimat! Ma érkezett meg az új monitor/tv-m a Philips32PFL5605-ös.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 13 éve 102

  • A PH jövője esetleg nyomtatva...

    Lehet, hogy még sincs kihalóban a nyomtatott sajtó?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 113

  • EP-45 Extreme teszt

    You wil belive Your eyes... Akkor lássuk...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 46

  • You Will belive Your eyes...

    Kedves olvasók!

    Ünnepélyesen bejelentem, hogy elkészült a böngészőnk béta verziója. Az alábbi linken bárki letöltheti, de csak saját felelősségre!
    Megnyitáskor kifog dobni egy hibaüzenetet ott continue-t kell nyomni. Minden oldal megjelenítésére képes.
    Sajnos az új keresőmotor még fejlesztés alatt áll, így a HunSpeed az aktuális IE-motort fogja gasználni.
    Jó böngészést!

    A fejlesztőcsapat

    [link]

    adamssss 14 éve 6

  • Már a Prohardveren is próbálkoznak...

    Kanadából írtak, hogy küldjem a terméket Nigériába...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 14 éve 164

  • HD 5870 Teszt

    Hát igen elérkezett a várva várt pillanat... Megérkezett a HD5870 club3d karim.
    Mielőtt elkezdeném ízeire szedni a gyorsítót, engedjétek meg, hogy pár mondatot írjak a beszerzésről.
    Igen, Magyarországon élünk tehát nem volt egyszerű. Kb egy hónappal ezelőtt eladtam a HD4870x2 és még azon a napon megrendeltem az új vga-t. Az üzlet meg is köttetett, de a bolt rám írt, hogy a kártya hiánycikk és januárig már nem kapnak belőle... Pulzus 200, láz, rémálmok, hányinger stb. Nem hittem el. Két hétig folyton kerestem, végre találtam normális áron, és kicsúszott a kincs a kezeim közül. Teljes letargia.
    Még két hétig nem volt karim és azután úgy döntöttem, hogy feláldozom a megtakarított pénzem és megveszem jóval drágábban, mint amennyiért terveztem. Fel is hívtam a BirdPc-t (csak nekik volt Magyarországon) hogy rakjanak félre egyet a jó drága Asus-ból. Félre is rakták én pedig felszálltam a villamosra, egyik szemem sírt a másik nevetett, megérkeztem a boltba. Benyitok, köszönök, és megkérdezem mi van a kártyával. Az eladó pedig aztkérdezte, hogy ugye club3d karit rendeltem mert öt perce jött meg a szállítmány. Kérdeztem azt mennyiért mérik, és a választ követve "Szó bennszakadt, hang fennakad, lehellet megszegett, én pedig azt hittem álmodom. Gyorsan leperkáltam az összeget, futás haza, kártya bedug, és burn...
    Folyt köv.

    Folytatás...

    adamssss 14 éve 24

  • Bemutatkozás

    X48-ds4, HD4870x2,Q9550 E0,4Gb Geil ultra, 600w CM silent pro M....
    Asszem egy kocka oldalra ennyi is elég, de azért hogy nehogy megvessen valaki Személyemet is bemutatnám:
    17 éves, gimnáziumi tanuló akinek az egyik hobbija és szerelme a gépe és annak nyüstölése.

    Itt a rögtön szeretném is prezentálni az első tesztet ami sajnos az x48-as chipkészlet áldozata lett.
    Egy szép vasárnapi délelőtt jött össze a két tagú tuningcsapat, azzal a céllal hogy felállítják a tuningrekordot...
    A helyszín az én 17 fokra lehűtött szobám volt mondván mi profik vagyunk nekünk minden fok számít - mint később kiderült sokat nem profitáltunk a hidegből - és hát nagykabátban el is kezdtük a tuningot...

    Az első lépés könnyen ment a 400-as fsb gyerekjáték vol így már 3200 Mhz-n üzemelt a központi egységünk, némi kis plusz fesz restart és válá indult a masina. Gyorsan prime, 3Dmark06 mindne oké 19000 pötty.
    Ezután jöttek a nehézségek... Újjabb fsb emelés immáron 430 itt már adni kellett neki rendesen feszt és amikor elindult a gép a lámpa elkezdett vibrálni, vagy a légkondi állt le, vagy a gép ugyhogy mint kiderült nem bírta a biztosíték ezért döntenünk kellett feladjuk-e a professzionális tuning körülményeket és megsülünk vagy hagyjuk az egészet és bedobunk egy egy pohár sört a jó munka megkoronázására.
    Na de hát ilyent hogy is gondolhattunk, folytatni kellett még ha a gatya is lerohadt rólunk.

    Folytatás...

    adamssss 14 éve 22

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.