Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
kodaek
tag
Sziasztok! tönkrement az alaplapom és kellene venni egyet. A gépem: Q6600 proci,4giga ddr2 memória, nvidia gt430 1 gigás vga, 1 terás winchester,nem szeretnék tuningolni, hagyományos a monitor csatlakozás USB 2 megfelelő de lehet akár 3 is, sata2-es winyo, esetleg egy 5.1 vagy legalább ilyen bővítésű hangtechnikára szükség lenne. Eddig egy MSI 7379 volt a gépben. Előre is köszönöm a válaszokat!
-
bluyoo
nagyúr
válasz kodaek #49201 üzenetére
Hi!
Hát újonnan már nem nagyon kapsz 775-ös lapokat egy két modell van még a piacon pl. az ASRock G41C-GS vagy a Gigabyte GA-G41M-Combo 16K környéken.
Ezek a lapok már DDR3-as RAM-ot is kezelnek.
Ha más nem használtan innen az apróról lehet még olcsóbb vagy éppen komolyabb 775-ös lapot vadászni.Bazinga!
-
pappesz
tag
válasz bluyoo #49200 üzenetére
No ja! de miért érdemesebb egy 20-25ezer foritnos asus alaplapot venni egy 15ezer forintosnál? Ha a csatik nekem jók a 15ezer forintosban illetve, nem mutat sebességkülönbséget az alaplap DOBOZA
de most komolyan...
[ Szerkesztve ]
A sakk szabályok nélkül játszhatatlan, azonban a néhány szabály a játék szabadságának szinte végtelen lehetőségét nyitja meg.
-
Mahrenburg
őstag
Mielőtt kritika érné a Gigabyte-ot, hogy túl kevés rev-et ad ki, van rev. 5.0 Giga-lap is...
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
bluyoo
nagyúr
-
Trebron09
őstag
válasz Mahrenburg #49210 üzenetére
Dehogynem.. [link]
- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
Mahrenburg
őstag
válasz Trebron09 #49211 üzenetére
Jówanna, én arra értettem, hogy egy "belépő" lapra csúcs-hangkeltőt tettek...
Az előző változaton még 887 volt...
[ Szerkesztve ]
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
Gabor901127
tag
Sziasztok!
Lassan betörök minden topicba és aki olvassa a többit az tudhatja, hogy 150ezerből kéne gépet összerakni unokatesómnak, mindenképpen ITX-et, ne menjünk bele az előnyeibe hátrányaiba, de a lényeg, hogy kettő prociban gondolkozunk és jól jönne, ha tudnátok lapot mondani:
intel oldalon 1150-es foglalatú
AMD oldalon FM2-es foglalatú
labból szeretnénk valami olcsót és megbízhatót.Köszi:
Gábor -
jim bcs
nagyúr
válasz Gabor901127 #49213 üzenetére
ASUS H87I-PLUS
ASROCK H87M-ITX
sima i5-ös proci bele és kész
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
bartucc
addikt
válasz gyuri86 #49214 üzenetére
Lényegtelen igazából, 16x-os sávszélesség bőven kiszolgál egy 7970/GTX780-at is.
Gabor901127: a cpu-s oldalon megválaszoltam részben, de kérdés, hogy mire lenne használva a gép? CPU erő miatt, hosszabb távra inkább Intelt (abból is inkább s1155-öt, ára és lapok sokasága végett), ha integrált videókártya lesz használva, akkor hamarabb az FM2, bár 1-2 év múlva már az se lesz elég semmilyen játékhoz.
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
Gabor901127
tag
válasz jim bcs #49215 üzenetére
A sima i5 alatt te is az 1155öt érted?
senki nem szereti szegény haswelt és akkor most kezdhetem kitalálni újra hogy melyik lenne jó proci
És ahogy nézem nem nagyon esett az ára a következő séria megjelése óta...
kb 80ezer van még a tápra, a lapra, a ramra és persze a procira ha FM2eset vesszük akkor proci+lap együtt kb 40 míg intelből kb 65, és akkor már nagyon semmire nem marad pénz -
bartucc
addikt
válasz Gabor901127 #49217 üzenetére
Jobb lenne az egészet újrakezdeni. Itt foglalkoznak komplett géppel, az ráfordított összegből a legjobbat itt tudják megmondani, de ha alkatrészenként kérdezel rá, nem tudnak teljes költségekkel egyszerűen számolni.
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
anytime
őstag
A sima i5 alatt a non-K azaz a szorzózáras (nem tuningolható) procit érti.
Haswell-ből is vehetsz "sima" i5-öt.
Az enyém holnap érkezik
-
bluyoo
nagyúr
válasz gyuri86 #49218 üzenetére
Szerintem olyan sincs "csak" x16/x8/x8 . Ahogy legutóbb beszéltük Intel oldalon van még egy két elvetemült lap ami képes ennél többre mint a ASRock X79 Extreme11 esetében a x16/-/x16/-/x16/-/x16 .
Bazinga!
-
ZFZ
csendes tag
Két alaplap közül kéne döntenem (a non-z oc-ről lemondtam )ASUS Z87-A vagy ASRock Z87 Extreme4. Extreme4-ről ahogy olvastam egy kicsit rosszabbul lehet húzni, viszont 12 power phase van az asus 8-ával szemben, nem tudom ez mennyit számít, maximum 4.5ghz-ig lenne húzva.
Integrált hangkártya nem szempont mivel van külsőm. Semmi egyéb extra fícsörre nincs szükségem. 4670k-hoz kell, egy darab videokártya lesz benne, még nem tudom milyen. Árban mindkettő lap ~36.000ft. -
bartucc
addikt
Amelyiken jobb a hűtés, az mellett döntenék, de az Asus tuningolhatósága fontosabb, mint az a plusz 4 fázis. Bár, utóbbiban nem vagyok biztos, nem tudom a Haswel mennyire érzékeny erre, de ha az Asus tuningolhatóbb, akkor nem hiszem, hogy ez gond lenne.
-
mSchumi87
senior tag
Sziasztok van egy Asus z87-Plus alaplapom es egy Fractal Design R4 ház, az lenne a kerdésem hogy a Fractal ventilátorokat az alaplapra dugjam vagy a táplrol menjen? Koszi
Samsung Galaxy S24/ MacBook Pro 14" M1 Pro/ iPad mini 6
-
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
Milyen alaplapot(LGA1155) tudnátok ajánlani amin lehet CrossFire -t futtatni? (2db HD 6770 -ről lenne szó.)
Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.
-
ST05
őstag
válasz mSchumi87 #49225 üzenetére
ha szeretnéd, hogy vezérelje az asus AIsuite, ( valami ilyesmi lesz a lapodhoz)
ott vanthermal monitor, illetve te lapodon fan expert2 lesz a neve valoszinü és automatikusra is beállíthatod,
próbát midnenképp megér,
vagy ha van fordulatszabályzójuk a ventiknek ,ami szerintem nincs,
vagy ha halk, és nem szállit tul sok levegőt, akkor mehet normál tápról ,,[ Szerkesztve ]
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Édesanyám gépében kellene alaplapot cserélni. Max egy 10est költenénk rá, és mást nagyon nem akarunk cserélni.
Jelenleg egy Asus M2N68 SE2 alaplap van benne, ami egyrészt mindig eldobálja a Bios beállításokat, másrészt szvsz a random fagyások mögött is állhat...
CPU: AMD 3800+ (x2)
RAM: 4gb Kingmax DDR2 1066 (2x2gb)
VGA: Amd-Sapphire 6450
HDD: 160 GB (IDE)Én egy AM3/AM3+ lapban gondolkodtam, bár itt már a ram is ugorhat... Szívesen fogadok minden tanácsot.
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
ST05
őstag
szerintem nem a lapok szabnak határt a tuningolhatóságnak , hanem a cpu-d fog!
nem lesz olyan ES példányod mint abban a tesztben
viszont 4,4 körül tud dolgozni a kinti vrm is , épp tegnap passzivoltam be ninját,
45w cpu stress+20w igp render stressz, és bizony kevés huzat levett oldallap
a gryphon höcsöves 8fázisa hamar 50 fölé durrant, valóban erősebbnek tübik az asrcok a 2 közül
jol jöhet a 12fázis.
-. még a gyári oldalukon fusd végig melyik tud inkább olyat ami "kéne"mSchumi87: P4 ??
-
-
jim bcs
nagyúr
Nem! Ez már haswell, bár nem értem mi a bajod vele még most debütált, hamarosan lesz normális bios és egyéb driver hozzá. Én amd vonalon nem építenék itx-et de te tudod. DE! Összerakhatsz 1155-öt is egy i3-as procival, legolcsóbban intel vonalon az ASRock H77M-ITX-et kapod meg (25k).
(#49236) mSchumi87 na pontosan az a csati kell neked, ha nem tuningolsz elég az egyik de mehet bele mind a 2 ha már ott van
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
pappesz
tag
válasz pocokxx #49231 üzenetére
Helló, szedd ki a ramokat takarítsd ki a portól és cseréld ki a gombelemet. minden jól fog működni utána... azért nullázza magát a bios mert lemerült a gombelem.
A sakk szabályok nélkül játszhatatlan, azonban a néhány szabály a játék szabadságának szinte végtelen lehetőségét nyitja meg.
-
-
buborekosviz
tag
Sziasztok!
Asztali gep osszerakas elott vagyok es gondoltam kikerem a szakik velemenyet.
Nem lesz tuningolva a gep sli meg crossfire sem fontos csak osszetennem es minnel stabilabban mukodjon hosszu ideig.
Kerdesem hogy H87 vagy Z87 chipsetel szerel lapot erdemesebb vasarolnom illetve Asus, Asrock vagy Gigabyte lapot? -
ST05
őstag
válasz buborekosviz #49241 üzenetére
h87 elég, ha nem lesz tuningos K jezésű proc, illetve akár b85 chipsetest.
gigákból sorra jönnek ki a rev. változatok, valamelyik lap már rev4.nél tart,
szóval ha gigát választasz, ezt figyeld, egyébként sok tapasztalat még nincs a többi márkával sem..
néhányan vagyunk asus-okkal már, jónak tünnek ,nem hallani semmi "butaságot ezekről.
Asrock jóáras mint mindig 1155 alatt is megbízhatóak voltak ,én merem ajánlani azokat is[ Szerkesztve ]
-
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
Milyen alaplapot(LGA1155) tudnátok ajánlani amin lehet CrossFire -t futtatni? (2db HD 6770 -ről lenne szó.)Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.
-
petisubaru
tag
Sziasztok! Alaplapot szeretnék cserélni, és a segítségeteket szeretném kérni. Lenne egy Asrock 870 extreme 3 r 2.0 [link] alaplap a gépembe, amd 970 black edition proci, 12Gb memória Kingston hyper X memória, és egy Sapphire 6870 1 Gb vid kari. Kérdés a következő most még aránylag jó áron ki tudok szállni az alaplapból érdemes-e váltani mondjuk erre: [link] , vagy valami más gyártó alaplapjára olyan 28 ezer forint összegig. Processzort cserélem még 6 magosra az éven, memória marad, hangkártyám van külön a gépembe, úgyhogy hangkártya, és video kimenet nem szükséges, hogy profi legyen. Asrock megvagyok vele elégedve ez már a 3. asrock lapom volt. FM2 vagy AM3+ alaplapot érdemes inkább nézni? Nem tuningolom, mert annyira nem vagyok nagy penge benne. Köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
2db GV-R795WF3-3GD és egy fx- 6100hoz melyik alaplap lenne a jobb választás 40.000 ft alatt ??
-
Trebron09
őstag
válasz petisubaru #49244 üzenetére
Helló!
Ha egy Ph II 970-esed van, akkor célszerű az AM3+ vonalon maradnod (később meg váltani), ha nem szeretnél később CF/SLi rendszert, akkor egy 970-chipsetes lapot ajánlok, pl. az M5A97 EVO R2.0-át vagy a GA-970A-UD3 (rev. 3.0) (Gigabyte-ból csak a rev. 3.0-ás kiadás ami ajánlott).
Az Asuson 6 +2 fázisú digitális tápellátás lakozik, míg a Gigabyte-on 8 +2-es. Az általad linkelt 990-es Ext 3 (meg a mostani lapod is) annyiból rosszabb, hogy 4 +1-es fázis van rajta, ami már egy FX-6XXX procihoz már kevés lehet.
(#49243) Kenan: Két darab HD6770-nek szerintem elég a 8x/8x sávszélesség, milyen proci lesz mellette illetve mennyi a kereted?
(#49245) tucanagabor: Az M5A99FX PRO R2.0 lapot tudom ajánlani, ebbe mehet a tuning bőven, 2 x PCIe 2.0 x16 (dual x16) módot támogat tehát a kettő 7950-est fullon ki tudod majd hajtani.
[ Szerkesztve ]
- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
ZFZ
csendes tag
Hogy érted azt, hogy kinti vrm és 50 mi fölé durrant a nyolc fázis? "még a gyári oldalukon fusd végig melyik tud inkább olyat ami kéne" Talán az ASRock, de őszintén szólva ezeket a plusz dolgokat eddig sem használtam ki, nem igazán szempont. A tuning az lenne, talán emiatt is inkább az Asus volt a szimpatikusabb, ha valamivel alacsonyabb feszültségen ugyanazt az órajelet bírná mint az ASRock az nem lenne rossz. Főleg, hogy alig lehet lehűteni a Haswell-t. De ha tényleg ennyire fontos a 12 fázis akkor nekem teljesen jó az ASRock is.
-
Trebron09
őstag
válasz Ra's al Ghul #49248 üzenetére
Keret?
Most nézem, hogy a B75/H77-es lapok, csak a x16/x4-et tudják, ezért valami Z77-es lapot ajánlanék (amik tudják a x16/x8-at. pl.: Z77MA-G45
De lehet, hogy egy H77-es lap is megfelelne, én teszteket néznék ez ügyben.- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
bluyoo
nagyúr
válasz Ra's al Ghul #49248 üzenetére
Szia!
Hát a 8X8X hoz min Z77-es chipkészlet kell és abból sem a legolcsóbb pl.:ASRock Z77 Extreme3. A B75 és a H77-es lapok "csak" 16X4X módban kezelik a VGA-kat.
Szerk.: De szerintem add el a két 6770-et és vásárolj egy erősebb VGA-t.
(#49249) Trebron09
Megint lemaradtam.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Óra topik
- Autós topik
- Vicces képek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- REpont és hulladékgazdálkodás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EA SPORTS FC™ Mobile Football
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Overwatch 2
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest