Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz bandi0000 #49301 üzenetére
Hát azért nem egészen Persze a jó CPU és a hűtőn sok múlik de azért egy komoly tápkörrel ellátott lappal többet ki lehet sajtolni a CPU-bol mint egy olcsósított darabbal.
Mondjuk nem feltétlen kell 60K-s lapokat nézni. Bár az ATX méret is drágítja a lapokat ....
Pl.: Z87-A ~40K.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
-
DirkDiggler
csendes tag
Sziasztok
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
28k de inkább alatta
2. Milyen processzor és hardverek (főleg: RAM, VGA) alá szeretnéd?
LAP: ?
CPU: AMD FX-8350
CLR: Arctic Cooling Freezer A30
RAM: Kingston 2x8GB DDR3 1600MHz
VGA: PCIe Sapphire HD7970 3GB GDDR5 VAPOR-X GHz Edition
SSD: Kingston 240GB
HDD: TOSHIBA 1TB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA100
TAP: FSP 750w3. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Remélhetőleg egy darabig erre nem lesz szükség/Nem
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2 vagy 3, SATA 2 vagy 3...)
SATA 3, USB ről fogalmam sincs mire van szükségem
5. Milyen a monitorod csatlakozása?
DVI (DVI D azthiszem)
(Gigabyte (990 eket nézegettünk) alaplapokról mesélte haver, hogy azt olvasta kellene nekik a BIOS frissítés, és hogy ez így nem az igazi (?) ).
Szerk.: Nem szeretnék CF-et.
[ Szerkesztve ]
-
Trebron09
őstag
válasz DirkDiggler #49310 üzenetére
Számodra a tökéletes választás: M5A97 EVO R2.0
(A gigával valóban vannak bios gondok.)- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
PumpkinSeed
addikt
Olyan Socket 775-ös lapra lenne szükségem ami DDR3-as tud ahci-t és jó a q6600-amhoz.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
cyber86
őstag
Helló. Szerintetek érdemes leváltani a mostani lapomat valamilyen z77-esre? Asus p8p67 deluxe a többi alkatrész a profilomba le van írva.
-
Mahrenburg
őstag
válasz PumpkinSeed #49312 üzenetére
Hello!
PumpkinSeed - Újonnan már csak erősen "belépő" szintű 775-ös lapokat lehet kapni, amelyek kb. olyan szintűek, mint a mostani lapod, ennél jobbat csak használtan tudnál venni.
Cyber86 - Röviden: nem! Kicsit bővebben: semmilyen komoly előnyt nem hozna Számodra a 7-es lapka, legfeljebb annyit, hogy tudnád használni az IGP-t, de dVGA mellett ez lényegtelen. Viszont az biztos, hogy ha a jelenlegihez hasonló szintű Z77-es lapot szeretnél, az nem kis kiadás lenne, s szerintem feleslegesen... Vagy van más szempontod is?
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Mahrenburg #49314 üzenetére
Nekem nem kell jobb. Nekem csak olyan kell ami tudja azt amit az enyém és ahci van hozzá. Van egy SSD-m amit 2 napja vettem és ez a hulladék lap nem támogatja az ahci módot. -.-
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
cyber86
őstag
válasz Mahrenburg #49314 üzenetére
Sebességbe nem hozna semmi változást?
-
Trebron09
őstag
válasz PumpkinSeed #49315 üzenetére
Storage résznél az "Enhance" mód nem az AHCI-t takarja... vagy ezt már nézted?
(#49316) cyber86 : Sebességbe sem..
- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
bluyoo
nagyúr
válasz PumpkinSeed #49315 üzenetére
Hát nem hiszem hogy újonnan kapsz olyan lapot ami DDR3-as lap és az AHCI-t is tudja. Itt szoktuk javasolni a platformváltást.
De ahogy én tudom IDE módban is van TRIM legalábbis ha nem WIndows XP-d van (nem biztos nem próbáltam még). Az SSDlife Pro-val tudod ellenőrizni hogy működik e a TRIM.
Viszont pl. a Diskeeper tud TRIM-hez hasonló HyperFast nevű alkalmazást ami "karbantartja" az SSD-det.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz PumpkinSeed #49320 üzenetére
Sok sikert hozzá. Tegnap megnéztem pár lapot neked de nem jártam sikerrel ...
De mint írtam nem létszükség a AHCI, főleg hogy szűkös a kereted.Bazinga!
-
mateoo
csendes tag
sziasztok
Asus P8Z68-V PRO/GEN3 vagy Asus P8Z68 Deluxe melyik lap jobb ?
-
félisten
Hali!
A10-es Richland-hez keresek lapot.
Ezeket néztem ki:
Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
AsRock FM2A75M-DGS
AsRock FM2A75 Pro4-M
MSI FM2-A85XMA-P33
MSI FM2-A75MA-P33Még nem tudom, hogy A10-6700 lesz, vagy A10-6800K. Ha ettől is függ, hogy melyik a jobb vétel, akkor két külön típust javasolhattok.
Nem csak a felsoroltak közül.Köszi!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
bluyoo
nagyúr
válasz mateoo #49322 üzenetére
Az attól függ mennyiért vannak és neked mik az elvárásaid. A DELUXE jobban felszerelt de egyik lappal sem fognál mellé. Az Asus honlapján össze tudod nézni a két említett lapot P8Z68 DELUXE , P8Z68-V PRO/GEN3 (Hozzáadás az összehasonlító listához majd fent Összehasonlító lista , Összehasonlítás most )
(#49323) Bici
+1 az ASRock FM2A75 Pro4-M -nek.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz mateoo #49325 üzenetére
Szívesen!
"több kérdésem nem lesz" Tettél fel kérdést?
Milyen CPU alá menne? Mindegyik boltból újonnan garival? Mennyiért?
Csak azért kérdezem mert a 6-os sorozatú "csúcslapot" kellene összehasonlítani egy 7-es sorozatú úgymond "középkategóriás" lappal (ami a jelenlegi árán nem rossz vétel).(#49326) Bici
Szívesen![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz mateoo #49329 üzenetére
A kettő közül a P8Z68-V PRO/GEN3 de mivel a kinézett CPU-ban az iGPU le van tiltva a P8Z68 DELUXE tökéletes lenne hozzá. Viszont a kiválasztott CPU-hoz szorzózáras alig tudsz majd rajta tuningolni szinte teljesen felesleges olyan komoly lapot alátenni. Azokhoz a lapokhoz "K"-s CPU illene .....
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Frod
addikt
Hello mindenki!
A segítségeteket szeretném kérni: kb 9 éves konfigomat (P4, 3.0GHz, 1GB ram, stb...) cserélném most egy olyan darabra amihez remélhetőleg megint jó sok ideig nem kell nyúlni (nem is akarok költeni rá). Persze nem telik high-endre, de azért valami erős darab kellene ami eldöcög úgy 4-5 évig a játékokkal.1. Mennyit szánsz az alaplapra?
20-25 körül
2. Milyen processzor és hardverek (főleg: RAM, VGA) alá szeretnéd?
Intel i5-ben gondolkodom, egy 4670-es alá szeretném tenni (legalábbis ezt javasolták)
RAM: 2x4 GB Kingston vagy Corsair lesz
VGA: hát ez még itt nem tiszta, 660GTX / HD7850 / HD7870 - szóval majd írok még a VGA topicba is3. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Nem értek hozzá, szóval a válasz határozott nem!
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2 vagy 3, SATA 2 vagy 3...)
Semmi különlegesre, SATA-s vinyó lesz benne, talán SSD, meg a szokásos dolgok (egér, bill, hangfal)
5. Milyen a monitorod csatlakozása?
D-Sub és DVI-D (Samsung Syncmaster T200)
+1: Esetleg szeretnél CF/SLI-t?
Határozottan nem.Amiket én kinéztem:
Asus B85M-G
Asrock H87-MDe meggyőzhető vagyok bármiről, semmi nincs kőbe vésve. Előre is köszönöm ha segítetek!
Do you see the white shadow?
-
bluyoo
nagyúr
Szia!
A kereteddel H87-es lap is belefér pl. Asus H87M-PLUS vagy akár ATX méret is pl. ASRock H87 Pro4 24K környékén.
De ha a B87-es mATX-es lapoknál maradsz a B85M-G helyett én a B85M-E -t választanám.Bazinga!
-
IreN!CuS
őstag
Hy,
lee56 kolléga elbizonytalanított a kiválasztott alaplappal kapcsolatban.
8320 alá kinéztem az Asrock extreme 4 -et 33.500 Ft-ért , ami szerinte nem annyira éri meg , helyett ajánlotta Asus illetve giga lapot.
Szóval jön a kérdés melyik lenne jobb a 8320 alá? Az említett Asrock vagy például ez : ASUS M5A99FX PRO R2.0 AM3: 31.990
Tuning lenne ha nem is a rekordok döntögetése a cél.Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
bluyoo
nagyúr
válasz IreN!CuS #49336 üzenetére
Hi!
Szerintem is jobb választás ha másért nem is a +1év garancia ....
De ha nem lesz CF/SLI akkor szerintem a M5A97 EVO R2.0 is megfelel. A ~8K különbözetből az FX-8350 is meglenne vagy egy jó hűtő a CPU-ra (ugye nem árt).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
radi8tor
MODERÁTOR
ASUS P8H77-M vagy ASUS P8H77-V LE lenne jobb választás? Melyiket NEM ajánljátok?
1 VGA lesz a gépben (HD7770) i5-3570-el.⭐ Stella
-
bluyoo
nagyúr
válasz radi8tor #49342 üzenetére
Szerintem nem jobb. Egy jól felszerelt mATX-es lap.
De ha már annyit rászánnál (kb.27K) akkor már Z77-es chipset pl. ASUS P8Z77-M ezzel a lappal már egy kis teljesítményt is nyernél. A i5-3570-et ha jól emlékszem 4,2GHz-re rántotta a lap Auto tuninggal, de jelenleg 4GHz-en használja a tulaj.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz radi8tor #49344 üzenetére
Szerintem az ATX méretű P8H77-V lenne a legjobb (és a három lap közül a legolcsóbb is). Jól felszerelt megbízható lap. És ha minden igaz a Fan XPert 2 is működik vele.
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
IreN!CuS
őstag
válasz bluyoo #49337 üzenetére
Azt tudod ,hogy miért jobb , nem kötekedés szimplán kíváncsiság ,hogy még is miért ajánlatosabb az Asus?
Hűtő benne van a keretben szóval arra nem kell a pénz.Csak a CF/SLI - "support"ban van eltérés a kép lap között?
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
bluyoo
nagyúr
válasz IreN!CuS #49347 üzenetére
Mint írtam alapól több rá a gari , olcsóbb , jobb tuning .... Más óriási előnyt nem tudnék írni már az ASRock 990FX Extreme 4 is komoly tápkört kapott és egy ugyancsak gazdagon felszerelt lap. Ugye egyik kiszemelt lap sem alsó kategóriás.
De szerintem a M5A99FX Pro R2.0 jobb, még az 990FX Extreme9 -nél is magasabb órajelet értek el vele [link] .
Asus M5A99FX PRO R2.0 review
"Csak a CF/SLI - "support"ban van eltérés a kép lap között?" Milyen eltérés? Mindkét lap x16x16 módban kezeli a VGA-kat.
Ha az M5A97 EVO R2.0 -re gondolsz akkor a legnagyobb eltérés igen a CF és az SLI hiánya és hogy nem hőcsöves a hűtőborda a lapon ... M5A97 EVO R2.0 review(#49346) radi8tor1
Szívesen![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Frod
addikt
válasz bluyoo #49335 üzenetére
Ő hozzá mit szólsz?
Asus B85-PLUS
Többet tud a B85M-E nél annyival, hogy megérje azt a plusz pár ezret még?Do you see the white shadow?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest