Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
McSzaby
őstag
Sziasztok!
Intel LGA1155-höz milyen miniITX-s lapot ajánlanátok? A kritériumok a következők lennének:
-USB 3.0
-5.1/7.1 alaplapi hang
-Gigabites hálózati kari 1 darab min.
-Sata III min. 2 dbEnnyi lenne a kritérium. Az összeg max. 30e-ig, de inkább 20e körül. Illetve egy i3-i5 erejét az ilyen lapok ki tudják használni?
Igazából ez lenne az alapötlet, de eme kritériumokkal úgy általában milyen lapot ajánlanátok. Elsődlegesen a miniITx érdekel, de érdekel más méret is.
[ Szerkesztve ]
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
Bigemperor
senior tag
Skacok!
Megjött a Asus Z87 Gryphon!
Zsír a deszka nagyon!
A baj csak az, hogy ez a leendő gépemnek csak a harmadik alkatrésze (vga+ssd+lap)
3 év garit írnak sok helyen (mint sok más esetben), mikor a gyári eleve 5!
No, majd jelzek, mizujs vele, ha bővül a csapat egy komplett géppé! Talán jövő héten. -
Tuco78
tag
Köszi a múltkori tanácsot már meg is jött az ASUS P8h77-M Pro lap!
Most egy kollégámnak kell összeraknom egy olcsó játék PC-t.
Mivel szűkös a keret és a procin meg a vga-n nem akar spórolni!
Na ehhez kellene valamilyen baromi olcsó lap,hogy maradjon pénze még egy normális tápra is mert a mostani egy codegen.
Az eddig beszerzett cuccok:
i5 2400(33ezer használt)
8gb ddr3(10ezer használt)
gtx650ti(32ezer ipon)
A ház,vinyó,dvd marad a régi gépből.
Nincs semmilyen kritérium csak az ár és,hogy stabilan vigye játék alatt ezt a konfigot!Most találtam egy Asrock H61M-HVS lapot 9ezerért a PH-n ehhez mit szóltok?
[ Szerkesztve ]
Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
anytime
őstag
ASUS Formula VI. megjelenésre tud már valaki dátumot?
-
anytime
őstag
válasz Rypejakten #48705 üzenetére
- az elmúlt 2-3 nap alatt elolvastam róla, amit találtam és bizony, rákattantam ..., az ára pedig biztosan le fog pattintani
A Formula V ~ 80k, olcsóbb ez sem lesz
"csak enm vagy ekkora hardcore overclocker, hogy szukseged legyen ezen lap plusz feature-eire. "
, nem, valóban nem - de attól még tetszik - és ezt pont én írom ..., Atya Úr Isten - mi lesz ha ezt bluyoo is olvassa az egész Etikai Bizottsággal együtt
[ Szerkesztve ]
-
tomburus
csendes tag
Sziasztok a nagyérdeműtől tiszteletteljesen megkérdezném ki tud egy jól figyeljetek
Tehát am3 as foglalattal levő sli-s alaplapot,ami sata 2 -es csatival legyen, jó áron?
A második kérdésem pedig az am3-as proci belemegy az am3+-os alaplapba mert ahogy elnéztem képeken eléggé hasonlítanak Válaszaitokat, megfejtéseitek várom[ Szerkesztve ]
-
tomburus
csendes tag
válasz Rypejakten #48709 üzenetére
Juppi köszönöm csak azért kérdeztem mert épp most égett le az előző alaplapom és vele a táp is most próbálom összeszedni a cuccokat hozzá h menjen a gép
-
tomburus
csendes tag
válasz Rypejakten #48711 üzenetére
Az alaplap egy phenom 955 ös X4-es procihoz kéne és egy asus gtx 650 2gb -os karihoz kéne.Mondjuk ha már itt vagyok akkor meg is kérdezem hogy táphoz értetek esetleg h milyent mennyiért lehet venni?
-
Rypejakten
addikt
válasz tomburus #48712 üzenetére
ha mar megvan az a GTX650, veletlenul se vegyel melle megegyet! a teljesitmenye meg SLI-ben is gyenge, inkabb, ha ugy erzed, hogy keves, add el, es vegyel 1 combosabbat 2 gyenge helyett.
igy a lapon is sporolsz.tap: Chieftec CTG500-80P a legolcsobb ajanlhato alternativa.
-
tomburus
csendes tag
válasz Rypejakten #48713 üzenetére
Köszi a tippet én is gondoltam rá h gyenge egy kicsit a kártya, ez a táp ismerős én is ezt néztem. Köszi a tippet.
-
kungzi
veterán
AM3+ foglalatú normális minőségű lapok között van microATX méretű?
[ Szerkesztve ]
-
kungzi
veterán
válasz Rypejakten #48716 üzenetére
pedig de jó lenne egy kis tuning Asus lap mATX méretben
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz MiklosSaS #48700 üzenetére
mITX lehuzva a listarol, akinek kell a gep nincs sok penze es az mITX eleg draga.
Marad a mATX, ezt a ket alaplapot talaltam :1. [link] = 11.000 HUF (6 honap gari)
2. [link] - = 8025 HUF (1 ev gari)A gep kizarolag csak internetre lesz, nem lesz jatek, munka meg lehet hogy filmezes sem. Lesz 4 giga ddr3, 60 gb ssd, 250 gb HDD, dvd-iro. Nem lesz videokartya es egy celeron G1610 lesz a szive.
En az asus-ra voksolnek de a majdnem 3000 HUF kulonbseg (+ 1 ev gari nem 6 honap) azert a gigat helyezi elonyben.
Melyik legyen ?
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne (kissé tán dilettáns...), hogy ha low-budget, különösebben nem cél-orientált, inkább irodai jellegű (a mostani 2.8-as cerkával, 2g rammal, win7-el már nagyon nem boldogul szegény, de szerintem még a jobb filmek is megfekszik a gyomrát kb) gépet szeretnék építeni, SATA2 és DDR3 "azért legyen benne , csak hogy olcsón belepakolhassak 4 gig ramot, hogy a win7 rendesen menjen legalább - nem szeretnék már pénzt rakni már ddr2-es modulokba), viszont fogalmam nincs arról, hogy milyen proci menjen bele... azon kívül, hogy "valami kétmagos :-) "
Egyszóval szerintetek Intel vagy AMD táján kéne nézegetni, ha az olcsóság a cél? A másik gépemben egy E5800-ás Intel van, valami hasonló erősségű (mondjuk azért lehet jobb... gondolom olcsón Itel részről csak LGA 775 tokozású) proci mehetne ebbe is, de világbajnoknak végképp nem kell lennie... az alaplapi videókari sem lenne hátrány a lapon, úgyis csak agp-s rendes videókarim van, az meg offos ma már... Lehet, hogy kissé összeszedetlen volt a leírásom, de ha tudtok segítsetek légyszi valami csapásvonal megvilágításával... a jelenlegi konfigurációba már nem raknék egy fillért se...
Köszönöm
-
jim bcs
nagyúr
válasz csubuka #48720 üzenetére
Hali! Majd ha írsz egy max. keretet akkor megmondjuk, hogy intel vagy amd legyen, addig nehéz ajánlani akármit is. Bár a leírásból amd lesz a megfelelő, márcsak az erősebb igp miatt is. (amd A széria,fm2)
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
csubuka
addikt
válasz jim bcs #48721 üzenetére
Szia!
Köszönöm, kiegészítem akkor a kerettel... a cél a minél olcsóbbság, 15-20 ezerből mindenképpen meg szeretném úszni az alaplap proci kombót (bár lehet, hogy 15 ezerből lehetetlen megfelelni a követelményeimnek), meg új hűtő is bele kéne férjen a keretbe, már ha nem halk a régi procihűtő... A jelenlegi konfigban az agp-s videókari az a jövőben már használhatatlan tuti, így az IGP erőssége az tényleg fontos paraméter lenne.
Üdv
-
Mahrenburg
őstag
válasz Tuco78 #48703 üzenetére
Hello!
Tuco78 - Mindenképp a minőségi tápot vegyétek először, megbízhatatlan tápot be se építsetek! Majd csak ezután nézd meg, hogy milyen lapra marad keret, ha lehet, normal ATX-es lapot válasszatok, s ha lehet, legyen a FET-eken hűtőborda...
McSzaby - A CPU-k erejét egy mITX-lapban ugyanúgy ki lehet "aknázni", mint bármely méretű lapban, akár "tuning-gépet" is építhetsz mITX-alapokra, vannak Z-s lapkával ellátott mITX-lapok is. (Bár szerintem ez "nem egészséges", a "zsúfolt" felépítés miatt.) Első lépésként nézd meg a Téma összefoglalóban az ajánlott 1155-ös mITX-es lapokat, no meg döntsd el, mit szeretnél, például milyen CPU-t? Általában elmondható, hogy a hasonló szintű nagyobb testvéreikhez képest drágábbak a mITX-es lapok...
Anytime - Vélhetően a nagyon közeli jövőben megjelenik a Formula, s talán nem tévedek, ha azt írom, hogy 100e felett lesz az ára... (Vegyél egy P8H77-V-t, s egy szorzózáras 4 magos i5-öt harmincegynéhányért, aztán dőlj hátra, s élvezd az életet... )
[ Szerkesztve ]
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
Mahrenburg
őstag
válasz ViZion #48692 üzenetére
Hello!
Az M5A9x-es Asus lapoknál felépítésbeli különbségeket is hozott a "revízió", ami főképp a melegedésre hajlamos 9-es Északi Hidat érintette. A FET-ek "alól":
átkerült a foglalat "alá":
ezzel "szellősebb" elrendezést kialakítva, s egyben nagyobb hűtőborda alkalmazását lehetővé téve. Mivel az összes M5A9x-es lap azonos alapkonstrukcióra épül, ezért ez a változtatás jelen van
az M5A97 és az M5A97 R2.0,
az M5A97 EVO és az M5A97 EVO R2.0,
illetve az M5A99X EVO és az M5A99X EVO R2.0 esetében is.
Nagyságrendi javulást nem hozott az "új" elrendezés, sajnos továbbra is "forrófejű" Északi Híd-hűtőbordával számolhatunk... A "sima" M5A9x-nek 4+2-es a tápellátása, míg az EVO-nak és a PRO-nak már 6+2-es, ez az első sorozatra, s az R2.0-ra is igaz. Egyéb különbségek az Északi Híd-lapka tuljdonságai okán vannak, két VGA esetén a 970-es lapka a második slotban csak x4-es módban teszi lehetővé a VGA használatát, a 990X-lapka x8/x8-as, a 990FX-lapka x16/x16-as módot biztosít.
Egyéb különbségek: a végszereldében az első széria idején "szolgálatot teljesítők" közül Joan Tche-Laung szülési szabadságra ment, és Michelle Lao-Tou az R2.0-széria gyártásának első hónapjaiban betegszabadságon volt (helyettesítők: Susan Lee és Lucy Chen), illetve az R2.0-széria gyártásának félidejében sor került a szellőztetőberendezés szűrőinek a cseréjére, de ezek a tényezők dokumentáltan nem befolyásolták a termékek minőségét..."Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
Tuco78
tag
válasz Mahrenburg #48723 üzenetére
Hello!
Már megvan a táp.
Itt a ph-n találtam egy Chieftec GPS-450AA-101A olcsón.
Az alplap meg valszeg marad a Asrock H61M-HVS.Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
P-SZ-S
aktív tag
Üdv!
Hibás és szervizben javított alaplapok nagyobb eséllyel hibásodnak meg később? Árulnak boltok OEM lapokat, amik a szervizből jöttek, érdemes megvenni?
-
anytime
őstag
, igy van, ennek lenne / lesz ertelme, de azert a lazalmokat en is kergethetem
Termeszetesen, amit egy Formula VI-ra elkoltenek, abbol lapot es procit is veszek kompletten es meg penzt is toltam a 7950-be ...
Egyebkent pedig a holnapi naptol atmegyek, egy korlatozott read only-ba uzemmodba, mivel "beugrok" egy kellemes kis mutetre . Szoval sem keresni, sem kolteni nem fogom a penzt, maximumom hala jelleggel tapsolok majd el egy kisebb osszeget
Addig is, hogy ne farasszalak benneteket az ujabbnal - ujabb, termeszetesen jobbnal - jobb otleteimmel, kivonom magam a forgalombol, de igerem, visszaterek
Egyebkent pedig fejben mar kesz van a konfig, a realitasok talajan maradva, szem elott tartva az ar / ertek aranyt.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Mahrenburg #48725 üzenetére
Csak, hogy ne sikkadjon el:
Egyéb különbségek: a végszereldében az első széria idején "szolgálatot teljesítők" közül Joan Tche-Laung szülési szabadságra ment, és Michelle Lao-Tou az R2.0-széria gyártásának első hónapjaiban betegszabadságon volt (helyettesítők: Susan Lee és Lucy Chen), illetve az R2.0-széria gyártásának félidejében sor került a szellőztetőberendezés szűrőinek a cseréjére, de ezek a tényezők dokumentáltan nem befolyásolták a termékek minőségét...
-
anytime
őstag
Ezen az uton haladva, engedj(etek) meg egy kerdest.
Mi lenne a P8H77-V megfeleloje a 87-es lapkaval szerelt alaplapok kozul? A H87-PRO vagy a PLUS?
Koszi,
A -
Core2duo6600
veterán
válasz csubuka #48720 üzenetére
Ennyiből nem lehet meguszni..
Az E5800 as akár elég is lehet, nekem is fut egy ilyen Win 7 el, és megy rendesen.
Igaz erőforrás igényes dolgot nem csinálok rajra arra, hogy a Core i7Ha ezt a 2 magos meg akarod menteni.
Esetleg egy mATX lappal próbálkozhatsz, általános dolgokra elég a alaplapi vga benne.A kérdéses elejére, AMD vonalat nem követem annyira, így ott nem tudom mi a helyzet, de az olvastam, hogy az ő CPU ba épített vga megoldásuk erősebb mint az intelé.
Ha vga nélkül meg akarod uszni, akkor esetleg egy 1155 vagy 1156 ös I3 assal barátkozz, utána kell nézni, hogy melyikben van vga, de a jelzett keretből nem jön, használtan talán....
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
zovifapp111
senior tag
Sziasztok!Szeretném egy kicsit erősebbre piszkálni az öreg Q6600-asom,de a mostani lapom nem valami tuningbarát(AsRock G31M-S) 2.88mhz.-nél kifulladTudnátok ajánlani valami tuningosabb deszkát 775-ös tokozással,ddr3 foglalatokkal? Előre is köszi Nektek!
Alig várom a tavaszi zöldelést!
-
Core2duo6600
veterán
válasz zovifapp111 #48733 üzenetére
Talán itt hamarabb segítenek : http://prohardver.hu/tema/tuning_kezdoknek_szajbaragosan/friss.html
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
zovifapp111
senior tag
-
juve600
nagyúr
INTEL CORE i5 3450
üdv
ehez a procihoz milyen lapot ajánlanátok
keret max 20k
thx -
krbC
tag
Sziasztok!
Most szeretnék egy ilyen "belépős" kategóriás gépet össze rakni. i3 as proci, 6850-es vga stb.
Viszont az alaplappal gondban vagyok, fogalmam nincs mi a különbség márka illetve típusok között is..
Amit tudok:
- socket 1155
- mATX elég lenen mert elég nekem az 1 PCI slot.
- 2 db RAM hely is elég( 8gb 1333Mhz )
- usb 3 nem nagyon fontos, 2.0 bol kéne minimum 4-6.
Az árral úgy vagyok, hogy 15.000 alá gondoltam akkor is HA új vagy esetleg használtan is.Köszönöm a help-et!
Üdv.
-gl hf-
-
MiklosSaS
nagyúr
A conroe-n kivul senki sem meltat egy valaszra ? Erre: [link]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Mahrenburg
őstag
válasz MiklosSaS #48718 üzenetére
Hello!
Miklosss2012 - 11e-12e körüli áron már lehet kapni újonnan hasonló lapokat. Pl.:
H61M-P31
H61M-DGS
P8H61-MX R2.0
Mondjuk ebben a kategóriában szinte mindegy, hogy melyiket, de lehet, hogy az általad linkelt két lap közül az olcsóbbikat választanám (pedig nem vagyok túlzottan Giga-fan...), aztán, ha a sors úgy hozza, akkor olcsón lehet egy másikat venni, de én inkább egy újat választanék... Vagy az USB3 lenne fontos?
De lehet, hogy félreértettem valamit...Anytime - Mielőbbi gyógyulást kívánok!
A P8H77-V-hez a H87-PRO áll a legközelebb a H87-es lapok közül, a H87-PLUS a PRO "egyszerűbb" változata.
Igazad van, addig élünk, míg álmodunk... Ennek szellemében minimum egy Maximust kívánok Neked!
Abszolút megértem a csúcslapok iránti lelkesedésed!Juve600 - Ezeket a lapokat ajánlanám figyelmedbe:
ASRock B75 Pro3
Asus P8B75-V
MSI B75A-G43KrbC - 15e alatt újonnan H61-es lapkával szerelt alaplapokat lehet kapni, vagy a legalapabb B75-ös lapokat, ezen a (belépő) szinten nagyságrendi különbségek nincsenek a lapok között. (Esetleg, ha még nincs meg az i3, és újonnan vennéd, én elgondolkodnék egy i5 vételén az Apróról harmincegynéhányért (már persze ha ennyit szánnál rá), a fentebb említett normal ATX-es B75-ös lapok valamelyikével karöltve... De ez szigorúan zárójelben... )
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
bluyoo
nagyúr
Látom nem pihent senki csak én!
(#48699) Core2duo6600
Nem tudom mennyire jó tipp, soha nem dolgoztam ECC RAM-okkal szóval mielőtt vásárolnál egy 50K-s lapot érdeklődj a gyártónál.(#48690) ViZion
Szívesen!Bazinga!
-
ST05
őstag
válasz WASPZotya #48651 üzenetére
nyomjad csak a 1150-et, komoly kis rendszerek lettek, több a fejlődés érzetre ,
mint sandy- ivy váltásnál, ne hagyd hogy Rypejakten lebeszéljen az újdonságról,
sok érdekes lap is van már választékon
-megnézném 2500k-t milyen amortizáltat kapsz és nem 3 év garival 40 ért , -
SRII
őstag
válasz Bigemperor #48702 üzenetére
Szia! ugye hogy komoly kis lapka, én biza 5 év garit kaptam rá, ezért is érdemes körülnézni mely boltban milyen a gari idő!
újabb Asus Z87 Gryphon tulajdonos!!!!Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
ST05
őstag
válasz Bigemperor #48746 üzenetére
imádom, hogy le lehet állíttatni teljesen a ventiket hőfokszabályzásra
meg a százalékos elosztását
meg az se rossz hogy úgy bootol, hogy képtelenség biosba jutni ,ha fastboot on van
Armor KIt-et lehet már kapni hazánkban találkoztatok már vele?
( egyébként az a gyanum ,viszonylag sokan vehettek már gryphon-t[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz bluyoo #48743 üzenetére
No végül megrendeltem, szállítással együtt 41.278 Ft.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Trihorn
tag
Sziasztok!
S775-ös konfigról szeretnék váltani S1150-re.
A két fő szempont, hogy minél tovább tudjam hajtani a procit és idővel majd ki tudjak építeni SLI illetve Crossfire rendszert is. A proci adott, egy Intel Core i5-4670K lenne.
Ezt az alaplapot néztem ki: Asus Z87-A
Szerintetek mennyire lehet jó ez a lap? Esetleg tudnátok-e olcsóbban hasonlót, vagy jobbat ajánlani bruttó 40k-ig?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest