Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
zka67
őstag
válasz skater86 #31226 üzenetére
A H-s alaplapokat nem lehet tuningolni, viszont van rajta videokimenet a proci GPU-nak.
A P-seket lehet tuningolni, nincs rajta videokimenet.
A Z-seket lehet tuningolni, és van rajtuk videokimenet.Ha nem tuningolsz és csak később veszel videokártyát, akkor én egy ASUS P8H67-V REV 3.0 -t ajánlok neked. Ezen van 2 db PCI-E 16x, 2 db 1x, 3 db PCI csatlakozó, 2 IDE, 4 SATA2, 2 SATA3, Raid, minden, ami kellhet a jövőben (és a múlthoz). Ja és 2 db USB3-as port is természetesen.
-
zka67
őstag
válasz dvd_R+ #31243 üzenetére
Jó tíz éve teherautószám hordtuk vissza a beszart asrock alaplapokat a nagykerekbe, azóta csak és kizárólag asus-t használunk. Még ha a tesztek alapján 1-2%-al lassabb is náluk. A gigabyte-nak volt egy fénykora, manapság én az asrock-kal egy szintűnek tartom. Asus alaplapot még egyetlen egyet sem kellett visszavinnem, ezt komolyan mondom. Sőt, nekem van egy ~15 éves P2MMX-es működő gépem vele, az akkori eredeti noname tápjával és egy 1GB-os vinyóval.
@Hunork 31244: jó-jó, de meddig? Olcsó húsnak híg a leve, vagy hogy szokták mondani...
[ Szerkesztve ]
-
zka67
őstag
válasz dvd_R+ #31246 üzenetére
Úgy látom, hogy neked van videokártyád, így szerintem nincs szükséged Z-s alaplapra. Viszont mivel tuningos procid van, gondolom szeretnéd egy kicsit nagyob órajelen járatni a rendszert, ezért én egy P-s alaplapot ajánlok neked:
Ezen az alaplapon gyakorlatilag minden megtalálható, amire esetleg a jövőben vagy a mában szükséged lehet. Egyedül IDE csatlakozó nincs rajta, de szép számmal vannak SATA2 és SATA3-as csatik, USB2 és USB3, PCI-E 16x és 1x-ből 2-2 db, 3 PCI, Raid, Firewire stb-stb.
Nekem azért van "csak" H-s alaplapom, mert én nem nagyon szoktam játszani, nekem bőven elég a proci GPU-ja is, egyébként én is ezt az alaplapot vettem volna.
@Htomi: nem lehet, hogy az észnélküli tuningot nem bírták az alkatrészek?
[ Szerkesztve ]
-
zka67
őstag
válasz dvd_R+ #31250 üzenetére
Z-s alaplapot mi a francnak akarsz venni, amikor ott a videokártyád? De elmondom mégegyszer, hogy melyik micsoda:
H - nem lehet tuningolni, van rajta videokimenet a proci GPU-hoz.
P - lehet tuningolni, de külön videokártya kell hozzá (neked van)
Z - lehet tuningolni és van rajta videokimenet a proci GPU-hoz.33 rugóért mAtx-es lap van csak, de ezen se sokkal kevesebb a periféria:
3.0-s pci express csak Z-s alaplapokon van, azokon se mindegyiken, de a te videokártyádhoz nem kell. És 55 rugónál indul.
-
zka67
őstag
válasz dvd_R+ #31251 üzenetére
és @cashback:
Mellesleg az Asus 3 év garanciát ad az alaplapjaira, az asrock miért csak kettőt?
Egyébként felőlem mindenki olyan alaplapot vesz-vegyen, amelyikben megbízik. Én nem bízom se az asrock-ban, se a gigabyte-ban. Asus alaplapot még nem kellett visszavinnem, és ameddig ez így marad, én maradok ennél a márkánál és ezt fogom csak ajánlani, ha valaki megkérdezi, hogy milyet vegyen. Mert gondolom azért kérdezi, mert nincs tapasztalata a márkákat illetően, nekem meg már vannak rossz tapasztalataim egyesekkel és jó másokkal. Pl. WD vinyót se veszek soha többet, pedig egy időben kizárólag azt használtam, de volt 2 db 2 terás, ami gyárilag szar volt és nem érdekelt, hogy szériahiba volt, nekem ne legyen ilyen.
@Hunork: Akkor te nyilván meg vagy elégedve az asrock-kal, használd egészséggel őket. Senki nem mondta neked, hogy vegyél asus-t vagy gigabyte-ot. Tényleg, van még olyan szemét, hogy MSI?
[ Szerkesztve ]
-
zka67
őstag
válasz kyleoplon #31686 üzenetére
Igen. Az ArchiCad rendszerigénye OpenGL és DirectX 9, az X4500-as pedig OpenGL 2.0 és DirectX 10 kompatibilis, azaz bőven megfelel a követelményeknek. 256MB display memória kell neki, azt meg be tudod állítani az alaplapon, hogy mennyit adjon a rendszermemóriából neki.
-
zka67
őstag
válasz rayoliviero #31726 üzenetére
Az ASUS P8H67-M LE REV 3.0 nem jó neked? mATX, Intel Sata vezérlő, videókimenet.
[ Szerkesztve ]
-
zka67
őstag
válasz Superleggera #31730 üzenetére
Ezek mind jók hozzá.
-
zka67
őstag
válasz rayoliviero #31734 üzenetére
Úgy látom, te már eldöntötted, hogy az MSI-t fogod megvenni, hát rajta. Minket nem kell győzködnöd, hogy jól választottál.
Mellesleg én nem vennék MSI alaplapot...
-
zka67
őstag
válasz rayoliviero #31740 üzenetére
Csak annyit mondok az MSI-kről, hogy 3 évig nincs is velük semmi baj, csak azután...
Te meg hosszú távra akarsz alaplapot venni... -
zka67
őstag
Ez egy ezressel olcsóbb: ASUS P8H61-M LE REV 3.0
-
zka67
őstag
Ezen van HDMI kimenet és "csak" 19 rugóba kerül.
-
zka67
őstag
-
zka67
őstag
válasz Zoleee89 #32144 üzenetére
Tegyen hozzá még egy ezrest és akkor létezik megoldás:
ASUS P5G41T-M LX 11.709 Ft
KINGMAX 2048MB DDR3 1333MHz 3.175 Ft#32143 veréb Ha i5-2400-es procit tennél bele, akkor teljesen felesleges a Z-s alaplap. Inkább az ASUS P8H67-V REV 3.0-t ajánlanám. Nekem is ilyen van ugyanezzel a procival és abszolút semmi gondom nem volt még vele.
A Z-s alaplappal tudnád tuningolni a procit, ha K-s végű lenne, de ezt nem tudod amúgy sem. A H-s alaplapon ugyanazok a perifériák vannak, csak van még rajta 2db IDE csatlakozó is, esetleg jól jöhet majd egyszer és 2 rugóval olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
zka67
őstag
Bocs, hogy beleszólok, de a helyedben én nem költenék külön VGA-ra, ha nem játékra használod a gépet. Nem olyan rosszak ám a Sandy-kban levő GPU-k sem, sőt!
Én a helyedben egy INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX procit vennék, ebben HD Graphics 3000-es GPU van, hozzá meg egy ASUS P8H67-V REV 3.0
Ez a konfig alapjáraton ~25W-ot fogyaszt, szemben a VGA-s változat >50W-jával. Igaz, hogy ez egy tuningolható proci, de azt mondtad, hogy nem lesz tuning (én sem vagyok a híve), de ebben van 3000-es GPU, a többiben 2000-es van, ami fele annyi végrehajtó egységet tartalmaz.
[ Szerkesztve ]
-
zka67
őstag
Ebben nem vagyok biztos, hogy a 4670-es jóval erősebb lenne, mint a HD Graphics 3000-es. Ne keverd össze az AMD HD sorozatú chipjeit az Intellel.
Szerintem mielőtt megveszed a VGA-t, próbáld ki akár a HD Graphics 2000-el, hogy megfelel-e neked a sebesség, aztán még mindig ráérsz VGA-t venni.
-
-
zka67
őstag
7 rugó a különbség a 2320 és a 2500K között, én a helyedben rászánnám azt a plusz 7 rugót és kipróbálnám milyen vele a PS. Aztán ha megfelel, nem venném meg +40-50-ért a videókártyát, ha pedig lassúnak találnám, kipróbálnám, hogy emnnyit dob rajta egy videókártya. És csak akkor venném meg, ha jelentős sebességnövekedést hozna.
Mint írtam, nem nagyon értek a PS-hoz, de gyanítom, hogy a munka(idő) jelentős részében lustálkodni akar a proci és csak néha-néha van szükség a nagy teljesítményre.
Amennyiben ez így van, a 2500K-t sem tuningolnám, hanem energiatakarékosban használnám.Az energiatakarékos üzemmódban visszaveszi felére a proci órajelét, viszont amikor meg kell a teljesítmény, akkor meg még rá is tesz a normál órajelre párszáz MHz-et.
Azért írom le ezt, mert ha napi 8-10 órát megy a géped, egyáltalán nem mindegy, hogy 25W-ot vagy 60-at fogyaszt alapjáraton, hiszen a villanyszámlát is ki kell fizetned.
(#32196) general Nekem egyszer volt MSI alaplapom, két évet bírtak rajta a kondik. Azóta csak Asus-t veszek és még a 3 generációval ezelőtti (~7 éves) alaplap is kifogástalan. Nekem az Asus nagyon bevált, soha egyikkel sem volt semmi bajom.
-
zka67
őstag
válasz gameresboy #32290 üzenetére
REV 3.0 – NEC USB 3.0 controllers
REV 3.1 – ASMedia USB 3.0 controllers -
zka67
őstag
válasz pigsty #32473 üzenetére
Nyugodtan megveheted a G530-as procit, nem fogsz észrevenni semmit a lejátszásban.
Ha HTPC-t akarsz csinálni, akkor a következőket javaslom hozzá:
CoreAVC 3.0.1 (for Windows), ebben bekapcsolod a DXVA gyorsítást és a deblocking-ot standard-ra állítod és a nevezett hiba máris kilőve. Lejátszónak Zoom Player v8.1.1 FREE-t használsz, ha kell, a beállításában szívesen segítek. Van hozzá magyar nyelvű felület is. A távirányítóhoz pedig a Promixis Girder-t javaslom, ebben is tudok segíteni, mind a vevő megépítésében, mind a beüzemelésében.
Aztán csak hátradőlsz a fotelben és élvezed a filmeket
-
zka67
őstag
válasz Bubu maci #32548 üzenetére
Az ASUS P8H67-V REV 3.0 ugyan 3 rugóval drágább, de megéri az árát.
-
zka67
őstag
válasz Atiballer #32752 üzenetére
A processzorba van integrálva a GPU és nem kell külön VGA hozzá, ha nem akarsz 500 FPS-sel játszani Full HD-ben. Nagyjából ezt tudják: Crysis 2 on Intel HD Graphics 2000 (Core i5-2400) - FPS, Watt, no clock [Full HD]
-
zka67
őstag
válasz rizsa983 #32947 üzenetére
ASROCK H61M 14.821 Ft
-
zka67
őstag
válasz hegegabi80 #34080 üzenetére
Az P8H61-M LX alaplap!
-
zka67
őstag
Ehhez mit szólsz? ASUS P8Z77-V
Firewire nincs rajta. -
zka67
őstag
Itt egy kicsit bővebb leírást találsz a P8Z77-V-ről: Z77-es és H77-es ASUS alaplapok bemutatója
Hogy bevált modell-e? 2 hónap alatt ezt nem lehet kijelenteni egyik alaplapról sem, sem az MSI-kről sem pedig az Asrockokról. Nekem egy előző generációs, P8H67-V alaplapom van, és azon kívül, hogy nem bámulom, semmi különös nincs vele, teszi a dolgát kifogástalanul, azóta, hogy tavaly összeraktam a gépet. A bios-a sem érdekel, hogy hogy néz ki, mert azt is akkor láttam először és utoljára.
Viszont a firevire kivételével (amire nekem mondjuk sosem lesz szükségem) van rajta mindenféle csatlakozóból bőségesen, ami ki tudja mikor jön majd jól. Nagyon sok alaplapon már nincs is PCI csatlakozó és a PCIe-s bővítőkártyák dupla annyiba kerülnek mint a PCI-s társaik (lásd pl. közönséges soros port 3 vs 7e, tényleg csak a példa kedvért mondom).
És hogy miért Asus? Mert azzal nekem még nem volt gondom soha. Viszont MSI, Asrock alaplapokban szinte pontosan 3 év két hónap után kondikat kellett cserélnem, míg a 15 éves Asusom a mai napig működik. Ez persze nem azt jelenti, ha veszel egy MSI-t vagy Asrock-ot, hogy azok is bedöglenek, de én nem veszek többet számomra megbízhatatlannak ítélt márkából. Inkább rászánom azt a pár ezrest egy megbízhatóra.
-
zka67
őstag
Ivy Bridge procit akarsz venni, nem? Talán még nincs két hónapja se, hogy megjelent és ahhoz jöttek ki a 77-es alaplapok. Bios frissítés után bele lehet tenni a 67-es alaplapokba is a procit, de én a helyedben nem lépnék visszafelé.
Volt az előző generációs alaplapoknál gond valamelyik usb3-as vezérlőchippel. De ott még külön chip volt, nem volt benne a 67-esben. A 77-esben már benne van (ha jól tudom kettő), a többit a már bevált chipekkel pótolják, úgyhogy szerintem nem lesz gondod velük.
A giga alaplapokat azért nem ajánlja senki, mert a 67-es alaplapjaik egyszerűen elfüstöltek, úgy, hogy a procit is kinyírták és ezek után ki az aki megbízik bennük? Ha egyetlen asus alaplapom is bedöglik, azt se fogok többet venni. Hogy mi lesz azután? Talán intel, olyanom még úgysem volt az utóbbi másfél évtizedben. Lehet, hogy azért, mert anno a cég vett egy csomó intel alaplapot, amik nem ismerték fel a billentyűzetet és bios frissítéssel kellett kezdeni. Billentyűzet nélkül meg elég érdekes műsor volt...
-
zka67
őstag
válasz johdepp #35418 üzenetére
Ehhez mit szólsz? ASUS P8B75-M
Persze, hogy tudod rögzíteni a mATX-es alaplapot az ATX-es házban.
Gigabyte-nak elég rossz híre van mostanság... -
zka67
őstag
válasz Casanova* #35669 üzenetére
Bocs, hogy beleszólok, de az asusnál nem a nevet fizeted meg, hanem a minőséget. Nekem volt már mindenféle alaplappal dolgom, de az msi, az asrock nem bírtak ki többet három évnél (egészen pontosan 3 év 2 hónapot, nehogy véletlenül is garanciálisak legyenek) és kondikat kellett bennük cserélnem. Az asussal nincs ilyen gondom, van egy 15+ éves alaplapom (is), ami a mai napig hibátlanul működik.
-
zka67
őstag
válasz ricshard444 #35962 üzenetére
A színek nem vezetik az áramot
-
zka67
őstag
válasz zsoltee10 #36997 üzenetére
Sandy lesz az a proci, de lényegtelen...
ASUS P8B75-M LE ~18e
vagy ha nem szükséges a HDMI kimenet, akkor
ASUS P8B75-M LX ~16e
Mindkét alaplapon 1-1 db SATA3-as csati van.
-
zka67
őstag
válasz Aranygyerek #37837 üzenetére
30 forint egy nyomorult kondi, az összeset ki tudod cserélni ~300 forintból. Ha te nem is tudsz forrasztani, csak akad egy ismerős, aki meg tudja neked csinálni, nem? Vagy ha szfvár útba esik neked, hozd el és megcsinálom neked ingyen.
-
zka67
őstag
válasz GrooveHero #37887 üzenetére
H61-es chipsettel már nem érdemes alaplapot venni.
Inkább az ASUS P8B75-M LE vagy
az ASUS P8B75-M LX alaplapokat ajánlom, a másodikon csak 1 PCI van és nincs rajta HDMI kimenet.Árban is ugyan az a kategória.
-
zka67
őstag
válasz GrooveHero #37889 üzenetére
Ezen a HDMI csatlakozó kivételével van minden, amire szükséged lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest