Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZFZ
csendes tag
Erről mi a véleményetek ?
4670K + Asrock H87M Pro4 + non-z OC BIOS. A H87M Pro4 NEM tuningképes lapok között van felsorolva az összefoglalóban, de ez nem igaz, mivel az Asrock nemrég megcsinálta, hogy a K procinál lehessen állítani a szorzót H87 M85 lapokban. A hivatalos oldalukról pedig le lehet tölteni egy csomó laphoz az új bios-t. Aki non-K rendszert akar építeni simán megteheti, hogy vesz egy K procit, és vesz hozzá egy non-z OC lapot, max megy neki 4.5GHz-en a gépe.
-
ZFZ
csendes tag
Értem, nem fog senki ilyet javasolni, de én főleg azokról írtam, akik NON-K rendszert akarnak és vesz egy 4670-et, mondván nem akar tuningolni.
Helyette vehet egy 4670K-t (ami közel ugyanannyiba kerül) egy Asrock lappal és legalább a lehetőség ott lesz, hogy húzhat rajta. Erősen gondolkodom egy ilyen korcs konfigon, mivel szerintem ahová egy 4670 nem elég, ott már a magasabb órajel sem fog sokat segíteni, de azért mégis ott lenne egy kis tuning lehetőség.
"lehetséges ,hogy amit most feltudsz oldani a BIOSban az akkor majd nem lesz lehetséges!" - Szerinted ki az aki ilyen esetben felrakná a frissítést?bluyoo:
Még egy dolog. Milyen az a kisebb tuningra való lap? Z87-es készlettel biztos, hogy lehet tuningolni és ha valami visszafoghatja, az a kevésbé tuningképes CPU lehet, nem igazán az alaplap. Egyébként meddig számít valami kisebb és mettől számít komolyabb tuningnak?Itt azért elég szépen megy 4.8GHz-n az i7 egy szar H87-es lappal.
[link] -
ZFZ
csendes tag
Két alaplap közül kéne döntenem (a non-z oc-ről lemondtam )ASUS Z87-A vagy ASRock Z87 Extreme4. Extreme4-ről ahogy olvastam egy kicsit rosszabbul lehet húzni, viszont 12 power phase van az asus 8-ával szemben, nem tudom ez mennyit számít, maximum 4.5ghz-ig lenne húzva.
Integrált hangkártya nem szempont mivel van külsőm. Semmi egyéb extra fícsörre nincs szükségem. 4670k-hoz kell, egy darab videokártya lesz benne, még nem tudom milyen. Árban mindkettő lap ~36.000ft. -
ZFZ
csendes tag
Hogy érted azt, hogy kinti vrm és 50 mi fölé durrant a nyolc fázis? "még a gyári oldalukon fusd végig melyik tud inkább olyat ami kéne" Talán az ASRock, de őszintén szólva ezeket a plusz dolgokat eddig sem használtam ki, nem igazán szempont. A tuning az lenne, talán emiatt is inkább az Asus volt a szimpatikusabb, ha valamivel alacsonyabb feszültségen ugyanazt az órajelet bírná mint az ASRock az nem lenne rossz. Főleg, hogy alig lehet lehűteni a Haswell-t. De ha tényleg ennyire fontos a 12 fázis akkor nekem teljesen jó az ASRock is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Manjaro Linux
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- BestBuy topik
- Okos Otthon / Smart Home
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest