Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• ati3x

senior tag

válasz mikrofon #82793 üzenetére

No akkor:

Pár kép [EM-10-II-el és 40-150/4-5.6 R-el] Ez pl egy boltból 50-ért elhozható tele. Jah, ismerve a típusodat, itt meg az lesz a gond "de ezeket egy profi fotós csinálta!" Mert kifogás az mindig van... (ezt most nem sértésnek szánom! Amikor fiatal és bohó voltam akkor jártam ebben a cipőben.. :D) )

Ez pedig 45/1.8-al szintén meg lehet fogni 60-70 körül boltból.

Igaz ez az olympus 25/1.8-al EM-10-I-el készült ami 100 körül megvan, de a pana párja, ami optikailag legalább ilyen jó, ha nem jobb egy hajszállal néha meg lehetett csípni 99 dodoért.

Ahogy látod, mind mind "drága" gépekkel és obikkal készült. ÉS valóban rossz dinamikával..

Szóval te is benne vagy a "drága"géppel könnyű jó képeket csinálni csoportban. Ha esetleg valaki rámutat, hogy ez így nem igaz akkor meg megy a sértődés.

Mondok másik példát. Ismerősöm, 3 hete panaszkodik: 5Dmk3+ 70-200/2.8 blabla II. "Hááát van gondom, elég sokszor nem jó a fókusz. Nem oda kerül ahová kell." Mondom valahol lehet a gépbe állítani a front és back fókuszt. "Frankó, beállítanád?" Kösz, inkább nem, inkább vidd szervizbe, mert pl a zoom obinál lehet hogy a két végén akár különböző is lehet. (azt már nem is mondtam, hogy hallottam mendemondákat, hogy ezzel a szervíz se tud kezdeni semmit) Azaz jó az FF, a papír DOF, a dinamika, ha a fókusz nem ott van..

Másik párbeszéd vele. Próbálgatja 2 éve az EM-5 gépem. Mondom neki mér nem cseréled le egy ilyenre meg egy 40-150/2.8-ra a géped? Még pénzed is maradna. Válasz: "Jó, jó de mit szólnának a megrendelők, ha ilyen pici géppel jelennék meg.."

Szóval gyanítom nálad "user error" lesz. két dolgot tehetsz: Megtanulsz fotózni, vagy veszel egy drága gépet, drága obival (és utána jössz rá, hogy meg kéne tanulni fotózni ;] ) Ha meg nincs lóvé rá, akkor veszel egy canikon és örülsz hogy mennyivel jobb a dinamikája/DOF-ja, mert mennyivel negyobb az APS-s szenzor.. Még egy opció: hagyod a fotózást a fenébe, és mobillal fotózol..

Új hozzászólás Aktív témák