Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #2849 üzenetére
Igen a "facen" hirdettek anno, györ vagy veszprém már nem emlékszem valahol a nyugati régióban volt. De túl messze volt hogy elmenjek érte, látatlanban meg nem akartam elhozatni, ki tudja hogy milyen, lehet hogy egy osztrák só ette hulladék, láttam már olyat amin a rugótányér is átszakadt, így az kimaradt. Végül Békéscsabán volt egy totálkáros és abból szedtük ki. De meg van az enyém is amit kiszedtem, a rozsdától eltekintve jó állapotban van, csak felületi rozsda van rajta. Ha lesz időm akkor azt is homok fújóm, szétszedem lefestem és rendbe rakom, szilentek cseréje stb. utána meghirdetem, szerintem hamar elviszik. Bár priviben már az egyik fórumtárs érdeklődőt, hogy felújítva mennyiért adnám
-
-
lemmy71
őstag
válasz
gothic20 #2846 üzenetére
Akkor ott nagyobb a baj, a só kegyetlen egy dolog szinte lehetetten kiszedni a fémből, a hülye labanc úgy szórja a sót mint a jó pap az áldást
Ha nem homok fújatod akkor alaposan drótkefézd meg és a fém részeket ahol nincs festék, kend át, Würth rozsdaátalakítóval, az másnapra szépen kifeketedik és azt fújd át legalább két rétegben, Mipa alvázvédővel vagy valami (rücsivel lefújod) így talán egy pár évig kibírja és nem olyan drága otthon is megtudod csinálni ha van akna vagy csápos emelő. Amúgy egy vagyonért csinálják és az sem lesz örök élet
-
lemmy71
őstag
Nem maga a híd anyagával van a gond, hanem a gyári festés előkészítés és a vékony festékréteg egy nulla. Ezt ott a helyszínen lehetetlen jól lekezelni. Én a 2003 as hatosomra vettem egy rozsdás komplett bontott hátsó hidat 15K ért, az utolsó csavarig szétszedtem, mindent homokfújtam és egyesesével szépen mindent lefestettem, utána komplett kicseréltem, így csak egy szombat délelőtt kellet nélkülözni az autót. Alapozónak Mipa Aktív Primert használtam, ez egy 2K savas alapozó, majd három vékony réteg Mipa alvázvédő spray -vel lefújtam. Három éve csináltam, sehol egy rozsda folt
de aki nem akar a festéssel bajlódni, az szintereztettheti is a homokfújt elemeket
-
MrSealRD
veterán
válasz
Moleman #2840 üzenetére
CX-5 egy halovány pillanatra nálam is felvetült, mert hát lehet bele pakolni... de nem élem annyira ezt a SUV-os világot.
Skyactiv 3-as is csak 2L-es sima szívó benzin. Sokat nem segít rajta a chip. 165-ről indulva nem tudom mennyi a teteje biztonsággal de nem sokat lehet lépni előre.
Csak benzines 170 lovasokat néztem GH-ból, kézi váltóval. Kombi/nem kombi kérdésen még nem jutottam dűlőre, de ahogy magam ismerem mire aktuális lesz ténylegesen a téma, addigra nézhetem újra a kínálatot...
-
Moleman
addikt
válasz
MrSealRD #2839 üzenetére
Tényleg szépen megy, egy-egy előzésnél még mindig elvigyorodok néha, egy 98 lovas Almerából ültem át.
Ha nem sajnálnám rá a pénzt, kapna még egy okosabb futóművet, érthető módon nem hazai terep neki a kanyarvadászat. Magasra tette a lécet, emiatt is szeretnék jobbat/erősebbet következőnek, hogy ne sírjak utána. Vezettem új CX-5-öt, az már nehezebb, kicsit lomhább, többet is fogyaszt, nem igazán kívántam rá.
A BL MPS jó móka lehet, bár annyiért meg már lehet kapni Skyactivot is, mostanában jár le a garanciájuk, lehet csippeltetni.
Unokatesómnak volt GH kombija, a dízelmotort és a xenont folyton kapcsolgató "DRL modult" leszámítva nem volt gond vele, bár korát és árát tekintve kicsit régimódi a beltere.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Moleman #2838 üzenetére
Mondjuk a 165 ló az amúgy nem rossz. Ahogy nézem a CX-5 1,3-1,4t között van súlyban. Esetleg az alaktényezője(033) számíthat még ilyenkor. Ha ezt nézem nem is rossz. Elvileg jól kéne mozgatnia a bódét.
Stinger az egy más műfaj.Én kicsit más irányba agyalok. A jelenlegi 1.6-os 3-as 105 (elméleti) paripáját azért sokszor érzem kevésnek. Most azon megy a matek, hogy meddig tartsam meg. Gondolkodtam BL 3-ban, ott is inkább MPS-ben. Azt sajnálom, hogy a 2009 utáni második generációs 6-ból meg nincs MPS, de a korábbi generáció meg már régi. De legalább van ~170 lovas verzió. Viszont jól néz ki egy GTA-s változat. Csak kellene találni belőle, egy nem lepattant verziót.
-
Moleman
addikt
válasz
MrSealRD #2837 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyire ellenőrzik, hogy piszkálták-e a motorvezérlőt, garancián belül valóban van benne némi kockázat. Sajnos nincs tapasztalatom az ilyen szervizekkel.
Amúgy a Mazdánál tényleg jól megoldották a fogyasztást, nekem 6-7 litert eszik a CX-5 vegyesben, meglehetősen tempósan, kicsit visszafogottabban bőven 6 alatt. Emiatt eléggé libikókázok, hogy akarok-e kétszer ennyit tankolni pl egy 3.3-as Kia Stingerbe, miközben csak évente néhányszor fél percre lenne szükség a plusz teljesítményére.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Moleman #2836 üzenetére
Hát igen.. Persze az amerikaiaknak viszik a 2.5 turbót... Mert ott más számokhoz vannak szokva. Itt meg a fogyasztáson meg emisszión megy a pöcsölés. Aztán a másik oldalon meg odavágunk neki... De ez már más téma.
Csak az a kérdés, hogy ezt az átprogramozást kivel lehet biztonságosan elvégeztetni. Amíg garancia él, addig ez kevésbé opció.
-
Moleman
addikt
Valóban jót tenne az európai piacoknak, ha behoznák ide is a 2.5 turbót, még ha csak automata váltóval is. Nagyon szeretem a mostani 165 lovas CX-5-öm, de következőnek jóval erősebbet szeretnék, az X meg nem tud annyival többet, hogy mellbevágó különbség legyen a kettő között.
Amúgy a 120 lovas motor beltartalma ugyanaz, csak a motorvezérlő által van butítva. Ha átíratod, 160-180 lovat elé lehet kötni.
-
k-adi
nagyúr
válasz
MrSealRD #2833 üzenetére
Hát igen az ára lehetne barátságosabb... remélem azért esik majd az ára jövőre...
ja és 120 hp? hoppá.. én totál abba a tudatba voltam, hogy kb. 168 körül van... pedig néztem vagy 200 youtube videót a 3asról..
akkor úgy néz ki sokan keverik a 6os modellel és annak adatival vagy én néztem be valamit nagyon
jó lenne egy turbó változat 2020-ban de gondolom ez álom... azt kb. lehet tudni, hogy a skyactive X mennyi hp-t dob rajta? vagy igazándiból felejtős mert az első pár évben úgyis béta-tesztelő lesz az aki olyannal kéri?? -
MrSealRD
veterán
2019-es 3-as modellekre gondolsz? FB csoportban eddig 3-at láttam amit meg is vettek és nem tesztautó volt...Szerintem a magas kezdőár kicsit mindenkit távol tart. Ráadásul várják még az X-et. Én mondjuk meg is értem. 120 lovas alap verzió azért kicsit vérszegény a dinamikus közlekedéshez...
-
k-adi
nagyúr
bp-en mostanában egyre több 2019es mazda6-ost látok...de 3ast még egyszer sem
tudom még új széria, de valami van a 3assal vagy nincs semmi csak ilyen a szerencsém és még nem láttam?
(3ast akarok venni jövőre.. még megvárom az skyactive X-et, meg még gondolkozom
)
-
mm00
aktív tag
válasz
aleister #2825 üzenetére
A Mazdától meg lehet szerezni az elektronikus szervízkönyvet ami tartalmazza az időszakos karbantartásokról: hogy hol csináltál, mikor és a km óra állását az autónak. Ezt az ügyfélkapuval elérhető adatbázisban nem látod
JSZP csak arról az időszakról nyújt információt, amikor az autó már Magyarországon volt forgalomba helyezve.
Ps.: Asszony végül megvette az autót. Ma hozzuk el, 2014-es Mazda 3 Revolution Titanium flash színben
-
Ricsxx
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék tőletek kérni.Van a családban egy 2007-es 2.0 dízel Mazda 6-os. Szerelőt keresnék hozzá,aki kiszállással is dolgozik(11./22.ker).A 6-os problémája,hogy nem megy 2000 fölé a fordulatszám és le is áll egy idő után,így viszont a garázsból nem tudunk vele kiállni ami a ház alatt van.
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
aleister
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #2817 üzenetére
Egy lópikulát tilos. Bárki, bármilyen gépkocsi szerviztörténetét megismerheti km állással, fényképpel együtt az Ügyfélkapuról elérhető Jármű Szolgáltatási Platform (JSZP) segítségével.
(#2816) mm00
Ha van Ügyfélkapu regisztrációd, akkor írd be a keresőmezőbe, hogy jszp, és használd a szolgáltatást. -
Moleman
addikt
Én CX-5-re kértem árajánlatot pár márkaszervizből fél éve, átvizsgálással 80 ezer körüli összeget mondtak, úgyhogy kiröhögtem őket és letettem. Munkadíj, olaj, szűrők, plusz 4 iridiumos gyertya kijött 37 ezerből a legközelebbi kisműhelyben.
Bár jövőre muszáj lesz kipengetni, mert szeretnék egy váltóolajcserét a biztonság kedvéért, azt meg nem szívesen bíznám másra. -
mm00
aktív tag
2014--es a kinézett Mazda 3-as 2.0l-es motorral. 1 hónap múlva lesz 5 éves. 90k kilóméter van benne. Eszerint a dokumentum szerint, most csak olaj és szűrőcsere lesz (plusz persze a fogyó/kopó dolgok, ha vannak). [link]
Márkaszervízbe kb mennyibe kerül az éves átvizsgálás és az oldajcsere?
-
mm00
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R #2819 üzenetére
Asszony tud németül és mondtam neki, hogy írjon pár emailt osztrák márkakereskedéseknek. Volt aki visszaküldte a szervíztörténetet
Szóval sikerült megszerezni.
-
-
mm00
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R #2817 üzenetére
Köszi! Beléptem ebbe a forumba, de úgy tűnik nincsenek válaszok az elmúlt időszakban. Vagy privátban/emailben válaszolnak a kérdésekre?
-
mm00
aktív tag
Sziasztok! Szeretnénk vásárolni egy néhány éves Mazda 3-ast. Tudtok mondani olyan márkaszervízt, ahol telefonon vagy emailben elmondják a szervíztörténetét alvázszám alapján?
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok !
Olyan kérdésem lenne, hogy mit érdemes tudni vásárlás előtt a 2010-11-12-es évjáratú 2.2CD 129Le és 163Le motorokról illetve az egész autórol ?? (kombikkal szemezgetek)
-
-
MontyCrew
senior tag
Hali, ez csak Mazda6 csoport vagy vannak itt esetleg MX5 tulajok?
-
Djuree
félisten
hát igen, sajnos nagyon kevés van ami jó állapotú is.
a rozsda a lényeg, azt majd nagyon nézd meg és nem elég szemre mert alul telibe van borítva, fel kell emelni és leszedni a borításokat. ezt én is sajnos csak utólag tudtam meg, szemre nem volt rozsda az enyémen se, aztán a borítás alatt meg, háááát sokba került. -
BaLee
addikt
Nekem jó lenne az is, csak nem nagyon találok olyat. Egy van Egerben viszonylag drágán, az meg tőlem az ország másik fele. 2.0-k vannak inkább meg elvétve 2.5. Néztem Budapesten egy 2.0-t, olyan lepattant kocsit sem nagyon láttam, ahol lehet le volt ütve, km. óra szerintem felét mutatta a reálisnak, vagy kevesebbet...
-
BaLee
addikt
Családi kombi vásárlásán törjük a fejünket, egyik jelölt a Mazda 6 lenne (2009 környéki). Azt tudom, hogy az 1.8-as meg a 2.0-s benzin motor hajlamos olajfogyasztásra bizonyos esetekben.
Van most fent egy szépnek tűnő 2.5-ös motorral ellátott 170le-s változat. Ennél a motornál is lehet tartani ilyenektől?Az látom, hogy németországi a kocsi és 150 ezerig (2 évvel ezelőttig) márkaszervizbe hordták, most van benne elvileg 170e km, ugye ez már nem biztos.
Illetve az, hogy németországi gondolom rozsda szempontjából is adhat aggodalomra okot.
Ezeknek a 2.5 benzin motoroknak mennyi a fogyasztása? Főképp rövid távon lenne használva ill. napi 30-30km ingázásra. -
-
flegga92
senior tag
válasz
zeus_2k14 #2802 üzenetére
Inkább EU-n belül rendeld, VÁMon harapnak rá. Nem az eszközzel van a baj, hanem a mellé rakott CD-vel, tele van tört programokkal. ebay.co.uk-n tudsz EU-n belül is keresni.
[link] Persze nem kell minden szavát elhinni a cikknek, de több helyen olvastam, hogy elkobozták és 50-100k-s megsemmisítési díjat kértek. -
lemmy71
őstag
válasz
zeus_2k14 #2802 üzenetére
Két három ezres kábelnél tök mindegy honnan veszed, mind kániban készül
ELM327 USB OBD2
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv. Mazda 6 2004 kocsihoz tud valaki ajánlani diagnosztika kábelt ? Itthonra kellene. Lehet itthonrol lehet kintről . Milyet érdemes venni ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztalok
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eladó egy szinte új Kukirin G2 elektromos roller! Hétfőig jegelve!
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest