Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
Új hozzászólás Aktív témák
-
Debilon
addikt
sérült oldó mechanikás csomagtér rolót hogy lehetne a legkevesebb roncsolással kiszedni?
azon gondolkodtam, hogy a végén levő takaró műanyagot levágom a gomb mellett és akkor ki tudom oldani, vagy van más módja?
-
TayRol
nagyúr
Hali! Nincs valakinek, vagy ismerősének 2011-2012-es 2.0 (esetleg 2.5) benzines kombija eladó?

-
dzoli87
aktív tag
Sziasztok!
Volt itt téma az alvázvédelem és hogy valamelyik cég utólagosan fúr a másik meg nem!
Rákérdeztem egy márkaszerviznél és ezt a választ kaptam:"Utólagosan nem fúrunk, hanem jó kúszóképességű tömítéssel végezzük az üregvédelmet"

-
orrlyuk
aktív tag
HOLIHÓ.
Szeptember eleje óta én is az 1st generációs Mazda 6 tulajok táborát gyarapítom. Németből behozott, nepperes kocsi, ahogy kell. Előtte 12 évig volt 323-asom, szóval van bizalmam a márkában, és a jelen jármú is igen szépen viselkedik (Fl-es, 2006-os 2.0 benzin kombi.)Viszont a küszöbcsere nem lesz elkerülhető a köv. periódusban. Volt-e mostanában valakinek jó vagy rossz tapasztalata? Pl. kaptam kontaktot márkaszervízhez is, beszélek is majd velük, de úgy sejtem, a vége nem ez lesz.
Köszi!
-
dahyder
csendes tag
Sziasztok.
2002-es Mazda 6 2.0 benzin tulaj vagyok.
Gyári hangszórókat szeretnék bővíteni az autóban. Olvastam, hogy némelyik modellben 10db hangszóró is van.
Ha valakinek van ilyen modellje, az megosztaná velem hogy hol helyezkednek el ezek az autóban.
Az enyémben 7db van a mélynyomóval együtt, a másik lehetséges 3db érdekelne.
Köszönöm. -
VANESSZA1
őstag
-
SzaboZE
addikt
válasz
kisninja
üzenetére
Ez az autó egy mese. Nyilván a németből behozott autó olcsó és nyilván még le is kezelték, mielőtt eladják. A keveset futott, jó állapotú autó külföldön is drága. Valószinűleg azért lett lekezelve, mert a jó kis sós utakon megindult a rozsda. A probléma ott van, hogy most ezt már nehéz is lesz felderíteni, hogy rendesen megcsinálták-e vagy simán ráfujtak a rozsdára. És akkor még nem tudjuk a valós km állást és a motor állapotát. A jobb eleje ráadásul puffosnak néz ki és a rések a bal hátulján is érdekesek.
-
VANESSZA1
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ez egy oltári nagy hülyeség. Én kint élek. A német nem csak német autót vesz. Ha japán, vagy dél koreait vesz azt nem kíméli. Sokszor "téli" autónak tartja, mert télen nem veszi elő a német VW, Opel, BMW, Daimler-t. Magyarán kintről Japánt, vagy Dél-koreait jobban jársz ha magyar kézből veszel. Ausztria, Németország ilyen szempontból felejtős, ott keményen sóznak, és télen nem kímélik ezeket az autókat.
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ez azért elég nagy lufi. Minden amerikai meg amerikai autót vesz? Én voltam kint többször németben (meg USA-ban is), de egyáltalán nem azt láttam, hogy mindenki német/amerikai autóban ül.
Igénytelen ember mindenhol van. De ha hordták szervizbe, az már egyfokú igényességet feltételez.
Bárhonnan, bármilyen használtautó lutri. -
válasz
kisninja
üzenetére
Ha kezelt, akkor gondolom megcsinálták rajta az alváz + üregvédelmet. De kérdezz rá pontosan. Meg azt is, hogy hol csinálták, ki csinálta. De beviheted egy Mazdába is átnézni. Ott megmondják egyből, ha van valami. Ha meg nem megy bele a tulaj, akkor keress másik autót.
Az, hogy német, nekem pozitív, másoknak negatív.
Véleményem szerint egy "normál" német ember nem sufnizza a kocsit, jó úton használja. Lehet, hogy egy német 200E-t futott kocsi jobb állapotban van, mint egy magyar 100-150E-s. Persze ez nem készpénz, de ha nem g*cinepper-től veszed, hanem normálistól, vagy magánembertől, akkor nagy lutri nem lehet. Vagyis nem nagyobb, mint bármelyik használt autó.
-
Csabee.
nagyúr
Nagyon jó volt a mai Délegyházi találkozó. Jött valaki innen?
-
kisninja
őstag
Skacok erről vélemény ?
Most mi van a mazda rozsdájával ? Egyrészt miért rozsdásodnak ennyire másrészt ha nem látszik még elég az alvázvédelem ? -
Land
veterán
Én is ezeket nézegetem és 2.5-tel. Több tulajjal beszélgettem már, illetve több szervizzel.
A motor nagyon jó, örök élet +1 nap. De ha elhanyagolták az olajcserék mennyiségét vagy az olaj minőségét, akkor eheti az olajat, illetve ez előidézhet lánc csörgést is, mely drága vezérléscserével jár. Alap esetben nem kell a láncos vezérlést cserélni.
Elektronikus szervizkönyvet le kell kérdezni, mert abból kiderül szervizelt az autó vagy eltrógerkedték az alap dolgokat. Illetve márkaszervizben bevizsgáltatni, mert 10-20 ezer Ft-ot ez mindenképpen megér. És ne a szomszéd minden autóhoz is értő Józsi bácsi nézze át a kinézett példányt.
Szervizesek nekem azt mondták, hogy nemigen van típushibája és simán ajánlják 200k km-es futás felettieket is ha volt gazdájuk.
A szériára nem jellemző a rohadás/rozsdásodás, de ha sokat sózott úton használták, akkor ez is rohadhat, mint bármelyik autó. Részben ez is a tulajdonoson múlik. Osztrák és német példányokat nem ajánlják. Azt mondták próbáljak mindenképp hazait keresni. Ja és ha megvettem a kocsit, akkor egy alvázvédelem persze nem hátrány. ÉN mindenképpen lealvázvédőztetem és akkor nem lesz vele gond a jövőben sem.
A tulajdonosok tapasztalata alapján ha nem is típushiba, de van akinek a cserélt, jellemzően után gyártott első tárcsa+betét kombók pár ezer km után behullámosodnak és lehet újra cserélni, míg van akinek teljesen hibátlan. A gyári 160 ezer Ft lenne márkaszervizben, és van aki rövid időn belül már 4 szett után gyártottat elfogyasztott és most már kínjában a gyárit fogja belerakatni.
Ez lehet user error is, de nincs egyértelmű vélemény, hogy miért ilyen rapszodikus a fékcsere eredményessége.Mindenesetre én találtam már alkatrész forrást is, ahonnan a drágább gyári alkatrészeket is jó áron be tudom szerezni, és több tulaj tapasztalata alapján lesz segítségem, hogy xy alkatrészből mely után gyártott alkatrész ajánlott (mely kategóriákkal olcsóbb a gyárinál). Illetve tőlem nem messze van ajánlott szerelő is (nem márkaszerviz!), ahol hozott alkatrészből is dolgoznak, így pl egyik havernak az éves olajcsere 35.000 Ft-ból megvan nála mindennel együtt, míg márkaszervizben ez a 70-80.000 Ft.
Az információim alapján én kitartok a GH Mazda 6 2.5-nél és ha aktuális lesz a vétel tuti ilyet fogok venni.
Remélem segítettem. -
Kos 7
tag
Sziasztok !
A második generáció mennyire hajlamos a rozsdásodásra ?
2008-2009 körüli 2.5-el szemezgetek, annak mik a típushibái ?Üdv,
Ákos. -
serious
tag
Köszönöm utánuk nézek!
[Másik topic] Egy Octaviabol ültem át a 6 - osba és azt vettem észre mintha a szervó jóval nehezebben működne, értem ezalatt hogy több erőt kell kifejteni a kormánykerék elfordításához mint amihez eddig hozzászoktam. Ez megszokott ennél a típusnál vagy keressek fel egy szervízt?
-
dzoli87
aktív tag
válasz
serious
üzenetére
Szia!
A Rusztikához kértem időpontot én is, mert nekem is látszódig már egy-két helyen, jövő év júliusára kaptam időpontot!
Augusztus első hetében hívtam fel, mert télire akartam megcsináltatni, majdnem elejtettem a telefont, amikor mondta! Akinek itt esetleg lenne időpontja hamarabb és úgy alakulna, hogy le kell mondania, kérem, hogy gondoljon rám!
Ő biztos, hogy jó!

-
serious
tag
Sziasztok,
A mai nap örökbe fogadtam egy 1.8 benzines, faceliftes(2006) mazda6-ot. A vásárlás előtt alaposan átnézettem az autót és azt javasolták, hogy egy alvázvédelmet mindenképp csináltassak mert már látszódik itt ott a korrózió. Tudtok ajánlani jó szakembert Budapesten? A neten a Rusztikát dícsérték, van valakinek tapasztalata velük vagy más szervízzel?
Köszönet előre is

-
VANESSZA1
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Tisztában vagyok vele. Nem reklámnak szántam. Akit érdekel az ír privát üzenetet.
-
VANESSZA1
őstag
válasz
hurenzon
üzenetére
Mazda 6 GH Facelift
Évjárat 2011/10
Sportkombi kivitel
2.2 dízel 129 LE 160e km
Egyedi menetfény, gyöngyházfehér szín,
Újonnan Magyarország egyik legjobb kereskedéséből vásárolt,
Első tulaj, makulátlan állapot
Csak autópályán használt magyar-német utakon 80%-ban finom osztrák gázolajjal.
Sérülés nincs. Ajándék méretpontos üléshuzat, és egy garnitúra téli gumi lemezfelnin minőségi hólánccal.
Új első hátsó féktárcsa, fékbetét cserélve 150e km-s szerviz is elvégezve.
Folyamatosan Mazda szervizben karbantartott kitűnő állapotú autó., csak be ülni kell és menni vele.
Leinformálható, megbízható autó átverés nélkül.
-
Land
veterán
Üdv!
Van a topicban 2008 utáni, második generációs Mazda 6 tulaj?
Főleg a 2.0-ás és 2.5-ös benzines motors változatról érdekelne vélemény, tapasztalat.
Illetve magának a 2-es Mazda 6-nak vannak-e típushibái?
Megbízható, tartós autót keresek, egyszerűbb, de viszonylag nagyobb (min. 2.0L, ha már az lépeget) szívó benzines motorral, így sok bosszantó aknától mentes lesz az életem (turbó, kettős tömegű és ezek hozadékai).
Köszi! -
Olyan dolog történt, amit nem tudok hová tenni. Ma reggel megyek le, és látom, hogy le vannak engedve az ablakok. A vezetőoldali volt csak fenn. Este, amikor bezártam, még tuti fenn voltak, soha nem engedek le ablakot, mindig megy a klíma, minek. Még szerencse, hogy nem volt eső az éjjel. Meg hogy nem vittek el belőle semmit.
Találkoztatok már ilyennel? (GY, FL)
-
aleister
veterán
Megkérdeztem én is. Nem konkrétan, hogy van-e benne, hanem, hogy kap-e a sofőr visszajelzést, ha épp működik. A válasz az volt, hogy "nem, csak a pillanatnyi fogyasztás megnövekedéséből lehet rá következtetni".
Ez mondjul elég fapados megoldás, de ez legyen a legkevesebb.
-
aleister
veterán
Köszi!
Úgyis akartam írni a Mazdának más ügyből adódóan. Megkérdem én is tőlük.A Bárdi autós webshop keresés eredményezett egyébként egyetlen találatot. Igaz beállítottam évjáratnak a 2017-et, és egy "Mihez jó" szekcióban 2009-es évjáratot írnak.
Szóval lehet, hogy hibás találat. Már maga az egy elem is gyanúsan kevés. -
-
aleister
veterán
Lehet, hogy hülye kérdés, de az új 6osban van részecskeszűrő? Most olvastam a Mazda FB csoportban, hogy valaki szerint az új modellekbe már nem szerelnek DPF-t.
-
válasz
androidkeres
üzenetére
Ennyiért szerintem dízelt kapsz normálisat. Ha benzinest ennyiért adnak, akkor az bontószökevény lesz, Legalábbis én nem láttam normális állapotú benzines faceliftest 1,5 alatt...
Nekem bevált a dízel eddig. Szerintem ugyanúgy kell választani, mint más márkáknál: ha sokat mész, főleg pályán, akkor dízel, ha kicsiket mész városban, akkor benzin.
Rohadni biztos fog, kell neki egy kis lakatolás meg egy alapos alvázvédelem és rendben lesz.
A külföld szerintem nem kizáró ok, általában egy német gazda gondosabb a szervizeket tekintve, mint egy magyar, de ez csak általában igaz. Állapotot vegyél, a km úgyse igaz...
-
androidkeres
csendes tag
Sziasztok
Kis segítséget kérnék. 2005-2007 kocsikat nézegetek olyan 900-1,3 között. Szóba jöttek a mazda 6-osok is.
Érdemes ezeket ennyiért nézegetni lehet belőlük rozsdamentest találni vagy ezeknél ez vele jár?
A dizelek nem ajánlottak? A benzinböl melyiket érdemes nézni? Sok a külföldröl behozott azok felejtősek?Köszi
-
VANESSZA1
őstag
Mindenképp maradj a gyári szintetikus olajnál. Itt most akciós, én is épp tegnap rendeltem.
-
huan
őstag
Sziasztok!
Mazda6 2.0 DPF dízelbe (89kw) ilyen olaj volt eddig: Mazda Dexelia DPF 5W-30 ACEA C1
Ha a DPF ki lett herélve,akkor milyen olajat érdemes, kell, javasolt beletenni cserekor?
Ha ugyan ez az olaj javasolt továbbra is, hol lehet venni eredetit? Olvastam, hogy ebből is van hamis. -
dzoli87
aktív tag
válasz
dzoli87
üzenetére
Sziasztok!
Békéscsaba Mazda egyből tudta miről beszélek és a cserélt alkatrészek alapján (teljesen új futómű elől-hátul)
a válasz:egy kormányzsírzás megoldaná a problémát.
Csak hogy pontosítsuk a dolgot kormányrúd zsírozás lesz valószínűleg a megoldás, írták, hogy rendszeres karbantartást igényel ez az egymásba csúszó kormányrúd.
Youtube-on is van videó róla.Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt!

-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Ugyan nem Mazda 6, de mennyire reális mazda 3-nál első éves szervízre ( csak olaj, olajszűrő csere ) 63K-s ajánlat, ebből a munkadíj 23K
-
dzoli87
aktív tag
Sziasztok!
Hátha jár erre valaki aki szaki:
Nekem van egy 2002-es 6-os benzinesem(1.8).
Néha azt veszem észre, hogy alló helyzetből indulásnál “kattan” a kormány a vezető írányába. Ez a jelenség egyenes kormány állásnál ritkább kicsit eltekert kormánynál szinte rendszeres.Amik cserélve lettek eddig bal és jobb oldalon is:
-kormányösszekötő gombfejek
-belső kormányösszekötő rudak
-első alsó-felső lengőkarok
-első stabilizátor karok
-stabilizátor rúd szilentek
-első toronycsapágyak
-első gátlókez után a művelet után futómű állítás is volt.
153.000 km-nél vagyok 146.000 vettem át (lekérve) vezérlést nem tudom cseréltek-e rajta(nincs infó róla) én majd tervezem, nem tudom, hogy ez okozhat-e ilyen jellegű hibát. Amennyiben nem akkor mi lehet még a probléma?
Féltengely vagy más?
Köszönöm!
-
chris-v
senior tag
Van ilyesmi, én is láttam már hasonlót, de az a kormányon van és az csak egy billenő gomb + és - irányban, nem pedig egy kis potmétert tekersz a végtelenbe baloldalt lent a műszerfalon. Mondjuk ezt pont nem is a végtelenségig lehet tekerni, de az már részlet kérdés és a fotóról ez nem is derül ki

-
Debilon
addikt
így van, a tempomat jelében lenne egy kis felfelé mutató nyíl (ha jól emlékszem) valami ilyesmi:
tempomat szimbólum -
aleister
veterán
Igen. Ezért is írtam, hogy simán lehet, hogy a vezetési stílus okoz ekkora eltérést. No meg rengeteget számít, hogy milyen körülmények között (város, országút) fut az autó. Viszont elég nagy intervallumot állítottam be (15.000 km), és talán ekkora táv alatt az átlagérték reprezentatívabb.
Gondolkoztam már régebben ezen. A legjobb megoldás a korrekt fogyasztás mérésre egy gps alapú androidos alkalmazás lenne okostelefonon. Így az app mindig tudná rögzíteni, hogy éppen milyen úttípuson megy az aut, amivel halálpontos városi/országúti fogyasztás lenne mérhető.Szóval az első, ami eszembe jutott, nekem is az volt, amit írtál. Ettől eltekintve mégis meglepő egy súlyosabb autótól ez az eredmény.
-
Slapy
aktív tag
Köszi, műszerfal világítás lesz, csak nem tűnt fel világosban hogy változik

-
aleister
veterán
A vasárnapi punnyadásban ránéztem Spritmonitoron a fogyasztási adatokra mindenféle cél nélkül, és elég meglepő eredményt kaptam. Az ugyanolyan, 150 lovas motorral szerelt M3-at és M6-ot hasonlítottam össze, A több, mint 100 kilóval nehezebb Mazda 6 minimálisan ugyan, de jobban jött ki.átlagfogyasztásban. Kb 0.1 l volt a különbség.
Ez simán az útviszonyok és a sofőrök különbözősége miatt lehet, vagy van technikai oka is?
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- Bluetooth hangszórók
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Autós topik
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD Asus ROG RTX 3090 24GB Zalman Z1 1000W
- Spiegen Rugged Armor Pro tok PS Portal-hoz
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Szóval sajna nem.
barbár dolog szerintem is...