Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
chris-v
senior tag
Kövezzetek meg, de nekem tetszik ez a klasszikus kockás.

Egyébként találtam olyant is aki ezt árulja.
Lehet jövő hónapban beszerzek egyet.
-
chris-v
senior tag
Létezik autóba gumi szőnyeg ami nem kockás?

Sőt létezik olyan gumiszőnyeg ami szép?
Egyébként ha nem ilyen, akkor beleolvadt hó kifolyik az alatta lévő szőnyegbe.

Ha valaki tud jó áras gumi szőnyeget, az engem is érdekelne.
Szerk:
Itt van valami nem ilyen kockás fajta -
h1mpi
félisten
2002-2008-as Mazda6-ba tud valaki méretpontos gumiszőnyeget, ami nem ez a kockás típus, hanem valami szebb?
-
SzaboZE
addikt
Pont beszélnek róla az oldalon

-
chris-v
senior tag
válasz
üzenetére
Castrolt valóban hamisítják, de úgy általában minden nevesebb olajjal ez a helyzet. Ez ellen maximum csak annyit tudsz tenni, hogy megbízható helyről vásárolsz.
Ha már Eneos és elf, akkor megveheti a gyári Dexeliát is, hiszen az Total, PetroFina és az Elf közös olaja.SzaboZE:
Ehhez nem nagyon tudok hozzászólni, annyira nem vagyok jártas a témában.
De itt egy írás az olaj viszkozitásról.Én azt mondom gyári olaj, vagy más full szintetikus 5w30-as és rendszeresen ellenőrizni és ha kell, ekkor rátölteni. Az a biztos

-
chris-v
senior tag
"Na álljunk meg egy szóra!" Hogy Vágó Istvánt idézzem.

Az olajnak nem a második értéke, hanem az első ami meghatározza, hogy úgymond vékony vagy vastag az olaj. Tehát ha az 5w30-at csipegeti, akkor 10w30 kell!
De ahogy előttem is mondták és én is ezt olvasgattam mindenhol, a 2.3-as mindenképpen megeszi a maga kis adagját, szóval csak annyit tudsz tenni, hogy rendszeresen ránézel mennyi van benne, mert ha csak fél liter is elmegy, akkor probléma lehet, annyira kevés az olaj megy bele.Egyébként én vagy a gyári Dexelia olajat venném (és vettem is
) , vagy alternatíva, ha már 10w40, akkor egy mobil olaj, vagy esetleg egy Castrol. -
Debilon
addikt
facelift utániakban (2005-től ha jól emlékszem) több olaj kerül, módosították az olajteknő méretét
amúgy (szerintem) gyári előírás szerinti olaj és mivel a 2,3-asról van szó sűrűbben ellenőrizni és ha kell utánatölteni, mást nem tudsz vele tenni el kell fogadni, hogy ez ilyen
-
chris-v
senior tag
-
poc013
tag
Sziasztok!
2004 mazda 6 2.3gt be milyen olajat javasoltok?
Most sikerült venni mire érdemes oda figyelni?
Előre is köszi
Üdv -
SzaboZE
addikt
-
chris-v
senior tag
Hosszú távon, ha nem nyomod, akkor biztos meglesz a 7 körüli érték, de vegyes fogyasztásban kizárt.
Én kisvárosban lakok, dugó nincs, csak 1-2 piros lámpa.
Autópályán meg 140-nél simán elférne egy 6.-ik, akkor lehetne faragni a fogyasztáson.
Tényleg, a faceliftes 6 sebességes váltója nem kompatibilis a régebbivel? -
SzaboZE
addikt
A 7 is igaz lehet, ha vidéken használják. Nekem a romániai utam során nem volt lehetőségem autópályázni, átlagosan 80-100-as közlekedéssel 6 litert evett az autó. Mindamellett, hogy pályán 8-8.5 a fogyasztás, városban meg 8.5-11. Nyilván a városi érték tornázható feljebb is, ha egész nap csak állsz a dugóban.
-
chris-v
senior tag
válasz
üzenetére
Az érvelés jó, hogy havas úton a virsli gumi jobb, na de azért lássuk be, itthon inkább vízes az út télen mint havas.
Mondjuk vizesen nem tudom mi a jobb.
Szerk: Vízen is a keskeny gumma a jobb

-
chris-v
senior tag
Téli keréknek 15-ös vagy 16-os jobb választás, mi a véleményetek?
2003 - 2.0 benzinA nyári kerék gyári 16-os, de gondolkozok, hogy majd 17-re cserélem idővel.
Viszont akár ez az alu felni lehetne a 16-os téli így majd. -
chris-v
senior tag
Tudja valaki mik a pontos felni és gumi méretek, illetve ET szám, ami felmegy a kocsira?
Ezek valósak lehetnek?Autodata ezt írja, de itt nincs ET megadva:
6x15 - 195/65 R15
7x16 - 205/55 R16
7x17 - 215/45 R17
7x18 - 215/45 R18 -
atos19881101
senior tag
Nekem sem volt. Az egész történet kb 2 hét alatt lejátszódott ...
Azért egy telefont megér hátha. De valószínű azt fogják mondani, hogy csak akkor tudnak adni ha kiszerelik és megnézik milyen kell.(#152) p1.csaba
Én megtanultam egy életre, hogy a belső műanyagokat megbontani csak a legvégső esetben szabad. Igaz a tied még új, így nem keményedtek még meg. -
Pistu77
csendes tag
válasz
atos19881101
üzenetére
Kozben talaltam egy service manualt. Mint kiderult szinte minden resze patentos, csak szet kell huzugatni.

-
chris-v
senior tag
válasz
atos19881101
üzenetére
Köszi az infót. Nincs előjele hogy probléma lenne az AC pumpának, csak akartam tudni, hogy ha megjelenik a tünet, akkor tudjam mi az ok.

A szűrő csak azért kellene, mert egyébként nincs más szűrő a rendszerben és azért 12 év alatt biztos elkoszolódott és kb olyan lehet mint a tied volt.
Az oldal amit ajánlottál jónak tűnik, viszont ezt írják a szűrőnél: "A szűrők kizárólag az AC pumpákhoz rendelhetők, külön nem értékesítjük." -
chris-v
senior tag
válasz
atos19881101
üzenetére
Az AC pumpád teljesen megállt, vagy volt valami előzménye/tünete, hogy halálán van és azért cserélted?
Mennyibe került?Nem vagyok BP-i, úgyhogy a csere rám marad.

-
chris-v
senior tag
válasz
atos19881101
üzenetére
Köszi!

Annyit időközben én is kiderítettem, hogy ott van a szűrő, de beszerezni kb lehetetlen, szóval nem fogom cserélni.
-
bubi92
őstag
sziasztok
valaki megtudná mondani, hogy kombiban, mekkora a távolság lehajtott hátsó ülésekkel a csomagtér ajtó és az első ülések között? (tud-e aludni egy ember benne
) -
chris-v
senior tag
Nem hiszem, hogy aggódnod kellene amiatt, hogy zárlatot okoz, hisz minden szigetelve van.
De így ránézésre, kb ugyan úgy jöhet szét mint a régebbi modelleknél, az egész körülötte lévő résszel jön együtt jön ki. Tuti nem fog külön csak a pohártartó kijönni.Más:
Nem tudja véletlen valaki, hol van az üzemanyagszűrő a 2003-as 2.0 benzinesen?
-
Pistu77
csendes tag
Sziasztok,
Tudja valaki hogyan lehet a GJ szeria (2013-2015) pohartarto reszet szetszednni, hogy a lyukon keresztul eltunt aprot ki lehessek venni mielott valhol zarlatot okoz?
Ezt a reszt:
Koszi -
chris-v
senior tag
Ennél a leírásnál, a srác vissza rakja a kijelző mögötti elektronikát, amire rá van kötve a motor.
Mivel ez van összekötve a szalagkábellel a hátsó dobozkával, ami meg össze van kötve az info display-el, amin van az open és a tilt gomb, így gondolom csak áram kell neki és mehet is a nyitás vezérlés.
Na majd, ha megvan a táblagép, összerakom és megmondom
-
chris-v
senior tag
A fekete kábel alatt azt a 3 eres kábelt értettem, ami a hátsó dobozka és a kijelzőt köti össze. A hátsó dobozka, meg magával a gps-el lenne összekötve eredetileg, meg még valamivel.
Szóval csak azt kell majd kiderítenem, hogy elég csak áramot adni fent a hátsó dobozkába. De szerintem elég, mert minden elektronika benne van a kijelző mögött és a dobozkába.
-
chris-v
senior tag
Ma kicsit sufniztam a kocsin. A 6 gombos kijelző ugyan úgy működik és mutat mindent mint a 4 gombos, semmi különbség. Az open és a tilt gombok nem mennek, ennek nyilván az az oka, hogy külön tápot kap egy másik csatlakozóból, ami ugye nincs bekábelezve. Ehhez tehát, majd egy tápot kell kivezetnem.
Sajnos az L716-os forrasztás sem hozott eredményt, szóval továbbra sincs aux-om. Azt hiszem be kell hogy szerezzek majd egy újabb fejet idővel.
Másik szomorú hír, hogy amit vettem kijelzőt, az az alatti info display is hibás, de most szétkapom és megjavítom. Remélem utána már egy darabig örökös lesz
-
antalozd
csendes tag
Lehet felreerthetoen fogalmaztam... Nem a kinézete más a csatinak, tapasztalat alapján a 4gombos kábelével nem működik tökéletesen(fedelzeti adataira nem lehet valtani, az ora latszik csak de az se allithato be, a legkondinal 1-2 gomb visszajelzese nem megy es a kulso homerseklet se erheto el) Gondolom a lábak kiosztása tér el vagy 1-2 ér direkt nincs bekötve.
-
-
SzaboZE
addikt
Az általam korábban linkelt oldalon ott van egy rendes leírás a kijelzők közti különbségről. A gombok alapján nincs különbség a csatlakozóban, csupán annyi, hogy a 6 (facelift után 5) gombos kijelzőn van egy extra csati, ami a GPS-be megy át. A csatlakozó a faceliftben változott meg. Nekem az jött le belőle, hogy facelift előtt nem canbuson kommunikál a kijelző, ezért a rádióból külön megkapja az infókat. Facelift után a kijelző a canbusra csatlakozik, ezért kell a rádió fő csatlakozójában található can bus szálakra kötni. Tehát a facelift utáni betehető a facelift előttibe, ha canbusra kötöd, fordítva viszont nem, mert az új rádión nincs a displaynek küön csatlakozó. Nagyon nem merültem bele, én így láttam.
Itt a link: http://niksideas.blogspot.hu/2012/10/how-to-install-2006-2008-radio-into.html
-
chris-v
senior tag
válasz
antalozd
üzenetére
Ebben biztos vagy?

"a radio panel-kijelzo kozotti kabelt is mindenkepp ki kell cserelni mert mas a kiosztasa, anelkul nem fog menni a fedelzeti meg a klima kijelzese rendesen"Más lenne a 4 gombos és a 6 gombos infó display csatlakozója? Sőt pont úgy más, hogy pont a rádió kijelzés ne menjen és ne a nyitás/zárás funkció?
Hétvégén szétkapom a középkonzolt és megnézem, de így elsőre elég hihetetlennek tűnik. -
antalozd
csendes tag
Sziasztok!
En öt hajtom 2 literes diesel 136 lovas lassan 150e kmmel a talpaiban...
Gyorsan átpörgettem itt a hozzászólásokat, látom mindenki pörög az audio-GPS-tablet témán.
Nekem egy BOSE-os facelift elotti ( 2004 ) rendszer van bent a Falconban gyári GPS-el.
Az L-mod tokeletesen uzemel egy ebayrol vasarolt adapterrel amit CD-tarnak erzekel a fejegyseg ( ketszer kell megnyomni a CD gombjat), valami 7000 Huf volt postaval, szodaval elmegy a dolog, tud 3,5 Jack-et plusz USBrol jatszani, FLAC-et nem erdemes vele hallgatni de egy jobb MP3 es gyari audio CD kozt nem igazan erezheto a kulombseg.
A GPS kijelzo kiberhelese es tablettel valo csereje nem rossz megoldas, de a gyari kijelzore is letezik allitolag magyar terkep, csak a DVD-t kell faceliftesre cserelni a kesztyutartoban, igy nem kell szetbarmolni a kabelezest sem, de ha jol tudom 60 ezer korul van a procedura, 1-2 honapon belul szerintem meg is ejtem, majd beszamolok rola . Ha vki utolag akar berakni gyarit, az tenyleg kemeny melo jol mondja SzaboZE, kompletten kell cserelni a kabelkoteget a muszerfalban, 6 gombos infodisplay kell, a valto koruli elemet ki kell cserelni es a radio panel-kijelzo kozotti kabelt is mindenkepp ki kell cserelni mert mas a kiosztasa, anelkul nem fog menni a fedelzeti meg a klima kijelzese rendesen.
A faceliftes "kozepkonzol" beepitese szinte teljesen felesleges, tudtommal nem kapott plusz funkciot csak a csatlakozokat varialtak at teljesen a radional meg ugye maskepp nez ki,de egy idoben nehez volt info kijelzot szerezni mert az elso szeriaban gyakori volt a pixel hiba ilyenkor csinaltak ilyen cserét, de azota mar azzal se nagyon lehet gond. ( ha vkinek kell van egy 6 gombos kijelzom facelift elottihez eladoban )
A CDvel nem tudom kinek mi a tapasztalata, de nekem mar a 2. CD tar döglödik, igy ha vki arra tud jo megoldast/szerelot az ne tartsa magaban.udv
A -
chris-v
senior tag
Ingyen elvihető szövet szőnyeg első generációs 6-oshoz.
A gond csak az, hogy nem postáz az emberke és nincs bal első szőnyeg
-
chris-v
senior tag
Pedig nem lenne rossz tudni, mert ha a vízhőfok üzemi hőmérsékleten van, az olaj még közel sem biztos és ha akkor rugód neki az nem tesz jót a motornak.
Megnézem majd rendes kiolvasóval összekötve wow-al, hogy az írja-e. Ha igen, akkor viszont kell lenni valami PID-nek is hozzá. -
-
chris-v
senior tag
Torque-hoz nem tudja valaki, hogy milyen PID-et kellene felvenni, hogy mutassa az olaj hőmérsékletet?
-
chris-v
senior tag
-
SzaboZE
addikt
Megy a kettő együtt. Nem zavarják egymást. De a tablet hangját ritkán hallgatom, általában a navi megy rajta vagy az odb, ahhoz meg nem kell hang nekem

Hamár szóba esett a Bose, ez egy jutányos árú szettnek néz ki és faceliftes: http://www.jofogas.hu/gyor_moson_sopron/Mazda_6_Bose_Hifi_35022994.htm
És ha jól nézem az erősítő kábele is benne van.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Autós kamera eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

T0mBd1gg3R