Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaLee
addikt
Én el nem hiszem, hogy ott gyárilag rozsdásodhat ennyi idősen.
Ezt már szétszedhették/javították.Anno egy márkakereskedésben láttam hasonlót egy ~5 éves Astránál, ott az ajtó aljából "folyt a rozsda". Volt nálunk rétegvastagság mérő, tisztán mutatta, hogy javítva volt az ajtó.
-
BaLee
addikt
Én szerintem 2019-2020 környékén csak kétféle fényszóró létezett.
Anno keresgéltem és azt találtam neten, hogy gyűjtőnévvel Adaptív led fényszórónak hívják a Style felszereltség fényszóróját, és az tud kanyarkövetést, kitakarást, automata szabályozást. A Plus-hoz lehetett választani. GT-hez már alapból járt de az Skyactive-X motrorral volt csak.Katalógus: [link]
-
BaLee
addikt
válasz
adamka1313
üzenetére
Így van. Illetve talán a kanyarkövetés (max 15°) ami még nincs benne. De vetített képe ugyanaz, az meg szerintem teljesen oké.
-
BaLee
addikt
Nekem az van, én teljesen elégedett vagyok vele. Style felszereltséghez jár az adaptív led, ha jól emlékszem.
Nem egy Audi, vagy modern Hyundai szint (ez nagyobb területeket maszkol ki, nem látni olyan intenzíven, hogy dolgozik) de a 3 hónap alatt még senki nem villogott le, pedig sokat mentünk sötétben. Nekem amúgy is halogén fóbiám van és ez így, hogy végre látok és hozzá sem kell nyúlni egy kánaán.Mondjuk tetettem rá egy uv/kővédő fóliát, hogy lehetőleg ne sárguljon be pár év alatt.
Ja és bontottan egész emberi árban van (150k körül már kapni) nem lesz gazdasági tk az autó ha törik a 2 fényszóró. -
BaLee
addikt
Nekem ~3 hónapja van meg a G122-es Mazda 3-as (olyan mint amit néztél). Rövidebbre vannak hangolva a fokozatok emiatt 6-osban is elmegy 50km/h-val városban, nem sikít a visszakapcsolásért, viszont autópálya tempónál 6-osban kicsit jobban forog (130-nál 3000 körül van). A fogyasztás szerintem baráti. Jártuk vele többször a Szhely - Budapest távot, nálam 6.3-6.5 között volt a fogyasztás, pedig haladtunk rendesen (110/130-at tartva szerintem nem lehetetlen 6 alá bevinni) próbálgattam a határait. Pillanatnyi fogyasztást nem tudok mondani sajnos. Illetve amit észrevettem, hogy nem csal a fogyasztásmérő, tényleg annyi mint amit kiír, a Focusban 0.3-0.5 közötti különbség is elő szokott fordulni.
Hasonlítás képpen egy 1.6 Ti-VCT benzines Focus van még a családban, az csak 5 sebességes, de legjobb esetben is 1 literrel többet eszik autópályán, ha nyomja neki az ember (150 körül) akkor van az 1.5 is. Országúti temponál takarékos az is.
Hengerlekapcsolást tudja a Mazda és csinálja is, a kijelzőn jelzi de kb. semmit nem hallasz/veszel észre belőle. Illetve a start-stopja is kiváló, a hybrid akksi indítja, nem akkor indul amikor amikor sebességbe teszed, hanem amikor már engeded fel a kuplungot.
Amiket linkeltél azok jó áron vannak. Az osztrák/német importot lehet kerülném ha sokáig meg akarod tartani a kocsit, ott sóznak rendesen ill. hó is van.
-
BaLee
addikt
válasz
tobias88888
üzenetére
Igen utánanéztem, konkrétan Kanadában pótkerékkel adják, páran írták, hogy valami helyi szabályozás lehet.
Mondjuk az EU-tól mit is várunk, ott a károsanyag kibocsájtás csökkentésen kívül semmi más nem érdekel senkit.
-
BaLee
addikt
Van valakinek tapasztalata Mazda 3 BP (2019-) esetében, a gyárilag defektjavító készlet + bose mélynyomó esetében mit kell cserélni, hogy elférjen a pótkerék (R18) amibe bele lehet fordítani a mélynyomót ill. elfér az emelő? Mikor használtan vettem a kocsit a szalonban mondták, hogy van erre megoldás, a hungarocell tartót is kell cserélni és kicsit kisebb lesz a csomagtartó. De konkrétumot nem tudtak mondani.
Érdekelne, hogy pontosan mi kell ehhez, mert volt egy defektem 24-én és amíg nem tudtam, hogy javítható-e addig nem akartam telenyomni defektjavítóval mert az összes gumis rühelli így bohóckodtam a kompenzátorral, hogy hazajussak. Egyszerűbb lett volna pótkerekezni. Ha telenyomom a gumit és emiatt kuka (esetleg párban csere, mert már kopott) akkor az már 100k+ nagyságrend. Ha kb. ennyiből megállna elgondolkodnék.
-
BaLee
addikt
Hol találok infót, hogy kötelező szerviz alkalmával miket cserélnek a kocsin márkaszervizben?
Mazda 3 G122-ről van szó, most került hozzám, 5 évig márkaszervizbe hordták. Feltettem a myMazda appot, ott is csak poktogrammok vannak, illetve lekértem a szerviztől az elektronikus szerivznaplót amit megkaptam pdf-ben.
Ezekből max az olajcsere meg szűrőcsere derül ki, más nem.Pl. gyertya csere volt már?

-
BaLee
addikt
válasz
UberMutant
üzenetére
Ha már kulcs téma. Másnak mennyire működik megbízhatóan ez az automata zárás dolog? Tök jó kényelmi extra, észreveszi a kocsi, hogy kiszállok, mert pittyeg. Becsukom az ajtót és elsétálok gyorsan áll és nem zárja be az ajtót. Ha kicsit szöszmötölök még az első kerék mellett vagy épp elkezdem elővenni a kulcsot, hogy bezárjam akkor meg szinte mindig bezárja magát.
Mondjuk túl sokáig nem figyeltem, de ilyenkor ha eltávolodsz a kulccsal akkor x idő múlva sem fogja bezárni az ajtókat? Rászoktam inkább, hogy megnyomom az ajtón azt a pontot amit kell és akkor záródik, ez is viszonylag kényelmes csak kevésbé menő ill. hülyebiztos.
-
BaLee
addikt
válasz
tobias88888
üzenetére
Nos, voltam az Ecotuningnál, Károly tényleg profi.
BP-t is tudta optimalizálni.
Ami meglepő, hogy a G122-esem már gyárilag is 138LE volt a 122 helyett, optimalizálás után pedig 167LE lett.
Ami még érdekesebb, hogy alapból a csúcs nyomaték 4000-es fordulat körül állt rendelkezésre, utána pedig már 2800-nál.
Azt a nyomatékot amit korábban 3000-nél tudott, már 1800-tól tudja illetve egy 8-10% többlet itt is összejött. Ennek örülök legjobban, mert ezt a motort alapból sem kell pörgetni (ma épp 50 alatt kérte a 6-ost...) de így még jobb lett és már 1800rpm felett megindul.Referencia is volt bőven, szóval köszi az ajánlást.
-
BaLee
addikt
Jó hír, köszi.
-
BaLee
addikt
Azt meg tudjátok mondani, hogy a 2019-es szériától a Skyactive G122-es 2 literes benzines Mazda 3-ban van részecskeszűrő? Már több oldalon mondták/írták, hogy nincs anno nekem a ChatGPT azt írta igen, de elég sokszor ír hülyeséget.
-
BaLee
addikt
válasz
tobias88888
üzenetére
Köszi, az oldalon fent van a típus, dobok nekik egy ajánlatkérést.
-
BaLee
addikt
Anno volt itt szó róla, hogy a 2019 utáni 3-as generációban a Skyactive G122 és a G150 között csak a szoftver hangolása más. Tudtok olyan céget ahol át tudják írni a 122LE-s programját 150LE-re?
-
BaLee
addikt
válasz
TheMartin03
üzenetére
Köszi, ezt fogom tenni.
Többieknek is köszi a tippeket.
-
BaLee
addikt
Tudtok segíteni hol találok a lenti képen látható felnihez megfelelő színkódos javítófestéket, vagy mi ennek a színnek a színkódja?
Ha jól néztem Dark Grey High-Lustre Metallic a fantázianeve. „Light Grey High-Lustre”, „Dark Grey High-Lustre Metallic” és „Matte Black” néven futnak, kizárásos alapon a középső.Sima gunmetal-t találtam, talán ahhoz hasonlít legjobban.
Előző tulaj megkatkázta talán mindegyik felnijét kicsit, hol nem kicsit, rájavítanék picit...
-
BaLee
addikt
Néztem én is Ali-n, a Mazda 3 BP (2019-) manual szérián is ugyanúgy cserélendő mint az előtte lévőkön? Sok váltógombnál csak 2019-ig írják a kompatibilitást és ami érdekes, hogy gyári alkatrészként is külön van maga a bőr váltógomb rész és külön rá a kupak a számozással.
Ez tetszene, meg elvileg bőr is de nem tudom jó-e rá:
[link]#8056 tobias88888: megkérdeztem bontóban de nem sok esélyt látok rá, várok még választ, ebayen van egy bontott, de kb. ugyanolyan ramatyul néz ki mint az enyém és ~40k
-
BaLee
addikt
Sziasztok!
Úgy néz ki lesz egy 2020-as Mazda 3-asom (manual). Viszont a váltógombját nagyon leamortizálta az előző tulaj (gondolom a gyűrűjével). Nem csak a gombról jött le az ezüst és karcos, hanem a bőr rész és ocsmány.
Mit javasoltok? Van valami jó minőségű utángyártottra tipp?
Felújítás gondolom onnantól nem játszik, hogy nem csak bőrözni kellene. -
BaLee
addikt
Kérdés, hogy nem járok-e jobban egy mild hibrid mentes kocsival ha hosszútávra terveznék a kocsival, ha a fogyasztás előny amúgy is csak tized literekben mérhető ellenben sok plusz hibalehetőség.
Nekem is jobban tetszik amúgy a 2019-es változat de lehet ezt a "mild hybridséget" árazták be pont a használt autóknál mert kb annyiért mennek a 2017-18-as változatok mint a 2019-esek.
Egy 2019es kocsi is már 6 éves.
-
BaLee
addikt
Köszi. Ezt a lágy hibrid dolgot nem hallottam eddig. Ettől vajon mennyire kell félni hosszútávon? Mondjuk valószínű ezt nem fogom még 27 évesen is használni mint a mostani 323F-et de viszonylag hosszútávra terveznék vele.
#7580tobias88888: köszönöm a ChatGPT-s tippet, beírtam neki és korrektül, részletesen leírta a 2016 facelift és a 2019-es új közti alapvető különbségeket.
-
BaLee
addikt
Azt múltkor sikerült leszűkíteni, hogy 2.0-s Skyactive Mazda 3-ból érdemes a 120LE-s irányába elmozdulni. Ill, hogy a 2016os Facelift során csak pár apróságot módosítottak.
Nézegetve az árakat, nincs túl nagy különbség a 2016os utáni 3-asok és a 2019-es újabb 3-asok közt. Összefoglalná valaki, hogy mi változott a 2019-es változatnál? Más modelleknél sokkal nagyobb ugrásokat szoktam látni árban 1-1 modellfrissítés után.
Van valami fő előnye/hátránya az újabbnak? Az újabb szerintem jobban néz ki. -
BaLee
addikt
Nézegetek mostanában Mazda 3-akat. Elsősorban Skyactive 2 literes 120 vagy 165LE-s változatot. Itt melyik verziókban működik a Carplay? A 2014-tól kedzve, esetleg a 2017-es facelifttől vagy csak a 2019es új változatban?
Illetve mit kell tudni ezekről? Mire kell figyelni vásárláskor?
-
BaLee
addikt
válasz
napoleon2323
üzenetére
Pár darabot csak, mind külföldről behozott volt és a takarólemezek levétele nélkül is látszott rajtuk alul, hogy már megindult egy visszafordíthatatlannak tűnő folyamat. .
-
BaLee
addikt
válasz
napoleon2323
üzenetére
Én 2008 körülieket nézegettem és 90% Ausztriából vagy Németországból behozott ami még sokkal kevésbé rozsdásodásra hajlamos kocsiknál is aggályos lenne nem egy Mazdánál. Magyarországit meg vagy nem is találtam, vagy ami mégis magyar rendszámos azt is kintről hozták be pár éve vagy épp 1 éven belül és furcsa módon most el akarták adni. Nekem is nagy álmom volt egy Mazda 6, de mivel nem akartam, hogy rémálom legyen így inkább elengedtem.
Majd talán pár év múlva egy Skyactive, de azokat most még eléggé aranyárban mérik.
-
BaLee
addikt
Nekem jó lenne az is, csak nem nagyon találok olyat. Egy van Egerben viszonylag drágán, az meg tőlem az ország másik fele. 2.0-k vannak inkább meg elvétve 2.5. Néztem Budapesten egy 2.0-t, olyan lepattant kocsit sem nagyon láttam, ahol lehet le volt ütve, km. óra szerintem felét mutatta a reálisnak, vagy kevesebbet...
-
BaLee
addikt
Családi kombi vásárlásán törjük a fejünket, egyik jelölt a Mazda 6 lenne (2009 környéki). Azt tudom, hogy az 1.8-as meg a 2.0-s benzin motor hajlamos olajfogyasztásra bizonyos esetekben.
Van most fent egy szépnek tűnő 2.5-ös motorral ellátott 170le-s változat. Ennél a motornál is lehet tartani ilyenektől?Az látom, hogy németországi a kocsi és 150 ezerig (2 évvel ezelőttig) márkaszervizbe hordták, most van benne elvileg 170e km, ugye ez már nem biztos.
Illetve az, hogy németországi gondolom rozsda szempontjából is adhat aggodalomra okot.
Ezeknek a 2.5 benzin motoroknak mennyi a fogyasztása? Főképp rövid távon lenne használva ill. napi 30-30km ingázásra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Akár Részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM5 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, számla, 6 hó gar
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- LG UltraWide 34WQ500-B IPS Monitor! / 2560x1080 / 5ms / FreeSync
- AKCIÓ! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T3 Plus ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

T0mBd1gg3R