Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
poc013
tag
Valakinek van fent 16os alufelnibol ET 37 körüli?
Használható? -
chris-v
senior tag
válasz
atos19881101
üzenetére
Pedig nagyon nagy a hasonlóság!
Mintha az alapok a Fordtól jöttek volna, csak módosítottak rajta. -
Debilon
addikt
válasz
üzenetére
100-nál a 2002-es 1,8 kombim 2700 körül forog, 130-140 körül 3800 környéke
120-130 fölött kezd kellemetlenül hangos lenni (számomra), de efölött a fogyasztás már nagyon durván megugrik
nagy átlagban 6,8-6,9 körül járok vele, (főleg 5 km munkábajárás és este vissza) a rekord minimum 6,2 volt, klíma nélkül, tempomat 100 környékére belőve, 267 k van az enyémbe
szóval élhető az 1,8-as motor, csak helyén kell kezelni, nehéz kasztnihoz relatíve gyenge motor

a többi előforduló hibát meg már leírták -
SzaboZE
addikt
válasz
üzenetére
Nálunk azért nem jellemző a többszáz km-es egyenes út
A kopás leginkább azon a részen jelentkezik, ahol menet közben szoktad fogni a kormányt, amikor elfordítod a kormányt, éppenhogy akkor használod a többi részt is, tehát egy városi autónál a kormány többi része is használtabb a keveset futottnál
De tök fölösleges ezen rugózni, tájékozódni kell vásárlás előtt a futásteljesítmény valóságtartalmáról, erre hívtuk csak fel a figyelmet. -
SzaboZE
addikt
Ez nem így van szerencsére

Kopott kormány: a bőrözött részek találkozásánál látható a kopás kb 10 óránál, ott ugye jobban ki van téve a kopásnak az anyag. Minél szélesebbre kopott ez a csík, annál több km-ről lehet szó. Senki nem mondta, hogy ettől nem lehet igaz a 137k, de gyanakodni kell.
-
atos19881101
senior tag
válasz
üzenetére
Igen. Illetve bőr és bőr között is van különbség.
De ha már ... volt 100k km-t futott Fordom, amit főleg rövid távra használtak. Annak a kormánya szinte mintha új lett volna. Ne hasonlítsunk almát a körtéhez. Vannak típusok amikben szétesik a beltér 100k km után, van amiben 300 után is mint az új.
(#269) chris-v
Ezt is többször kiveséztük már az indexes topicban. Nem Ford motor. Mazda tervezte: The Mazda L-series is a mid-sized inline 4-cylinder gasoline engine designed by Mazda, ranging in displacement from 1.8L to 2.5L. Introduced in 2001(#270) F_Zolee
Nézd meg az összetételeknél. Ott lehet látni, hogy eléggé kopott. -
F_Zolee
nagyúr
Amúgy a váltó milyen "hosszú"? 130nál mennyit pörög a motor? Benzines vonalon ha már az 1.8ast néztem ki.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
atos19881101
üzenetére
Mondjuk nekem ezen a kis képen rohadtul nem tűnik fel a kopás, mert kb nem is látom. Igaz nem vagyok jártas még ebben annyira, hogy ki tudjam szúrni.
-
chris-v
senior tag
válasz
atos19881101
üzenetére
Nézőpont kérdése, mivel a Mazda 6 benzines motorja lényegebén Ford motor

-
F_Zolee
nagyúr
válasz
atos19881101
üzenetére
Km óra az kb csak jelzés értékű. Tisztában vagyok vele, hogy ha bekerül kereskedésbe egy kocsi akkor ott "csodák" történnek. Kuplungcsőről nemrég hallottam egy itteni fórumtárstól, hogy éppen elszállt neki. De ha jól rémlik 200k km körül/felett van neki.
-
SzaboZE
addikt
válasz
üzenetére
De ez eléggé kopott
Az enyém több km-el jobb állapotú. Mindenképpen érdemes számolni a ténnyel, pláne hogy behozott autó, aminek az előéletét nem nagyon lehet tudni. Talán ha vizsgázott korábban már itthon, akkor 625ft-ért az adatnyilvántartóban interneten mondanak km-t. -
SzaboZE
addikt
válasz
atos19881101
üzenetére
A km valóban több mint hihetetlen, a kormányon a kopás inkább 200k-ra utalhat, de ki tudja... A váltógomb hamar le szokott kopni, az nem mérvadó. Az enyém fiatalabb 2.0 benzines, faceliftes, 1 éve van meg, de semmi rendkívüli hiba nem volt. Megvételkor a bal kerékagy volt hibás, mert a kerékcsapágyat kóklerek cserélték.
-
atos19881101
senior tag
A km nekem kicsit kevésnek tűnik. Nekem is 2003-as 1.8-asom van, és már bőven túl van a 200k-n. Az 1.8 nem egy erőgép, de használható. Fogyasztása kb átlag 7-8liter. Fékberohadás, kuplungcső eldurranás, rozsda, ajtózár rúgó törés, klíma kompresszor hiba, fényszóró magasságállító hiba amit így megemlítenék.
-
SzaboZE
addikt
-
F_Zolee
nagyúr
Most utánanézve csak ezt a légzsák bulit írták többszöri visszahívás végett.
Azt tudom, hogy megbízható márka. Néztem Toyota-t is de a formavilág a 6-osnál jobban bejön.Valahol létezik olyan szervíz vagy szerelő ahol vétel előtt átnézik a verdát? Másik márka esetén tudok ilyet de Mazda-nál még nem találtam.
(#249) h1mpi: csak nem nepper vagy?

(#251) SzaboZE: néztem ezt a cikket és ekkor került a célkeresztbe a 6os, mert eddig valahogy elkerülte a figyelmem pedig néztem gumisnál egy eladó példányt nem olyan rég.
-
SzaboZE
addikt
Olyannyira, hogy a kedvenc behozott autó lett
http://www.vezess.hu/top-10/top-10-magyarok-kedvenc-hasznalt/65476/Ez az árakat némileg le is veri, mert sok köztük a széthajtott, rozsdás, amik jól formálják a típus iránti véleményt...
Amelyik benzines karban van tartva és alvázvédőzve van, azzal nem nagyon van gond. -
SzaboZE
addikt
"Hogy szolgál?
Fenntartási költség
Használtan is tartja az árát, nincs is akkora kínálat mint egyéb kategóriatársaiból, elvégre senki nem szívesen válik meg egy pompás autótól. Az alkatrész-, és szervízköltségek magasak. Megbízhatósága átlagon felüli. Rendre az élen végzett mindenféle megbízhatósági és vevő-elégedettségi felméréseken, tehát sok gondot tutira nem okoz majd.
Biztonság
Az Euro NCAP kétszer is tesztelte, 2003-ban majd 2005-ben is 4 csillagos eredményt ért el, a modellfrissítés után a gyermekekre jobban vigyáz, de a gyalogosokat nem kíméli, ESP nem járt hozzá, hat légzsák viszont igen.
Namost valóban nem ESP van, hanem DSC

-
SzaboZE
addikt
Amennyi mazda6 van az országban, ahhoz képest a topik jól halad egy alapvetően nem autós fórumon
Az index fórumon már kaptál választ, de itt is azt tudjuk mondani, hogy ha jó az autó, vedd meg, a magas futásteljesítmény önmagában nem jelent sokat, sok függ a használat módján. -
h1mpi
félisten
Fél éve használok egy 2004-es 2.0 benzinest és gyakorlatilag a kopó alkatrészeken kívül nem kellett mást cserélnem. Hajlamos a rozsdásodásra, erre érdemes odafigyelni. Csendes, kényelmes, jól használható nagy csomagtartó és hátsó lábtér hellyel. A fogyasztása 8-10l között van. Olcsó az alkatrész és van bontott is, ha kell bármi. Én nem bántam meg a vételét, pedig csak fiatalabb autóim voltak eddig, de most kellett a pénz másra. Én meglepődtem pozitív értelemben.
-
F_Zolee
nagyúr
Hello
Van itt aktív 6-os felhasználó? Topik az nem annyira dübörög ahogy nézem. Lehetséges kiszemelt lenne az autó és kíváncsi lennék tapasztalatokra.
-
chris-v
senior tag
Ha esetleg valakinek 2005-ös, vagy az utáni benzinese van, akkor van eladó 4 db ILTR5A-13G NGK gyertyám.
Kb 300 km-t mentek.
Jó áron szívesen átadom.
Sajnos benéztem, hogy milyen való az enyémbe.
De ez is belement és működött is, csak bizonyos fordulatszámokon dadogott kicsit, szóval be kellett vásárolnom a ténylegesen belevalóból (ITR6F-13) is egy szettet, így ez feleslegessé vált.
Ha valakit érdekel, privátban keressen bátran.
-
poc013
tag
Sziasztok!
Ismét a xenonnal küzdök
Ugye az egyik oldalon vilogott és le kapcsolt, vettem belle új égőt ki cseréltük nagynehézségek áron jo is lett örültem nagyon
Erre kb 200km mulva újra vilog le kapcsol...meg mozgattam a kábelét hát ha az de arra nem változik semmi mentem ma még a városba velle full megszünt létezni
Valaki hasonló cipőben volt már?
Merre induljak?
Köszi -
h1mpi
félisten
Köszönöm mindenkinek

-
Debilon
addikt
folytószelepház takarítás (ha jól emlékszem)
szétszedés és elvileg féktisztítóval csinálta a szerelőm, pár óra alatt megvan ha rendesen megcsináljanekem is volt ilyen, rá kellett rúgnom, hogy újra lehessen gázt adni

nekem is lassan időszerű lesz megint, érzem kicsit nehezebben jár a gázpedál
szerelő szerint amikor jön a hideg akkor a lerakódott retek miatt szorulszerk: végig kellett volna olvasni, már leírták
-
chris-v
senior tag
-
h1mpi
félisten
Hátha itt választ kapok, az indexen nem kaptam... Mazda6 hidegben beragadó gázpedál a felső állásban. Hogy orvosolható?
-
poc013
tag
Valakinek van tapasztalata xenon hibával?
Néha villan egyet aztán nem világít
Aztán fel le kapcsolgatom aztán müködik....jól sejtem hogy a trafoja haldóklik?
Jól tudom hogy GG ben csak lámpával eggyütt lehet cserélni? -
chris-v
senior tag
Sajnos nincs a közelemben madaras tescó, szóval esélytelen, hogy egyáltalán megnézzem élőben, nem hogy vegyek egyet.
Mondjuk nekem nincs bajom a kockákkal, szóval még akár Aldi-s is lehet, még mindig sokkal jobb ár, mint a méretpontos.Erről jut eszembe, nálatok hogy van megoldva a vezető oldalon a 2 kis pöcök, amire rá kell pattintani a szőnyeget? Bele van csavarozva a karosszériába is, vagy csak a szőnyegbe?
Mert nálam csak a szőnyegbe és szépen mozog is ezért, de nem tudom hogy ez alapból ilyen-e, mert más kocsin amin láttam, ott a padlózathoz volt rögzítve. -
Pelmo
csendes tag
Szia
Nekem lenne 4 darab vatta új NGK ITR6F13 gyertyám. Nem használtam fel mert a polcomon maradt és a szerelőm cserélte. Megválnék tőle...Egy ideig úgysem kell cserélni nekem. 1.8-as 6-osba is ez kell ami nekem van.Ha még nem vettél szívesen eladom neked, már megakartam hirdetni neten úgyis. Észak BP-n mozgok. Priviben többet.
-
chris-v
senior tag
Aldi-ba hétfőtől lesz 3999 Ft-ért gumi szőnyeg szett.
Hogy ez jól néz-e ki, azt mindenki maga döntse el.
Ja és más hasznos autós cuccok is lesznek, ha valakit érdekel.
-
h1mpi
félisten
A madaras teszkoban 1990Ft a gumiszőnyeg garn, ami jól is néz ki. Csak a vezető oldalon kell kicsit formálni a tanksapka nyitónál, de be is van ott vékonyítva, szépen formára vágható.
-
chris-v
senior tag
Gyárilag ez való bele:
NGK ITR6F-13 -
chris-v
senior tag
válasz
üzenetére
Nyári szőnyeg nekem is kelleni fog majd. Én ezt találtam eddig, ami jó árnak tűnik.
Fogyasztásra a 10 liter normális lehet, attól függ hányan ültetek a kocsiba, meg mennyire volt "nehéz" a lábad.
Számolni kell vele, hogy ez nem egy 900 kg-os kocsi 1.8-as motorral, szóval nem fog a fogyasztás megállni 7-8 liternél.
Nekem nem bose szett van és nem veszek észre nagy különbséget a rádió és a cd között. Nyilván a cd jobban fog szólni és jobban is szól, de nincs hatalmas különbség. Ha kisebb vagy nem túl jó antennát teszel rá, akkor maximum a vétel lesz kicsit rosszabb, recsegősebb, vagy nem jön a rádió ott ahol eddig jött, de a hangzáson nem változtat.
-
SzaboZE
addikt
válasz
üzenetére
A technológiából adódik, a rádióból hiányoznak a magas hangok, emlékeim szerint talán 12 Khz-ig szól, felette már csak recseg. A fogyasztás passz, nekem is széles határok közt tud változni attól függően, hogy milyen úton közlekedek. A 10L inkább városi közlekedéssel talán jó is lehet. Nekem a 2.0 benzines országúton 6-7.5, autópályán 8-8.5, városban 8.5-12L lábtól függően. A fordban lehet hogy a cd szólt rosszabbul (abban jobb esetben sony szokott lenni, de nincs mélynyomó) és ezért nem volt akkora különbség talán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Motoros topic
- VoLTE/VoWiFi
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Hálózati / IP kamera
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold 7 256GB Blue Shadow Újszerű állapot 12GB RAM 2029.03.10. garancia
- 233 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Rog C VIII / R9 3950X / RTX 3080 / 1TB SSD / 32GB
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4659, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De tök fölösleges ezen rugózni, tájékozódni kell vásárlás előtt a futásteljesítmény valóságtartalmáról, erre hívtuk csak fel a figyelmet.

Amelyik benzines karban van tartva és alvázvédőzve van, azzal nem nagyon van gond.
Az autóról, amit akarsz venni vagy kérdezz bátran
De ez is belement és működött is, csak bizonyos fordulatszámokon dadogott kicsit, szóval be kellett vásárolnom a ténylegesen belevalóból (ITR6F-13) is egy szettet, így ez feleslegessé vált.

T0mBd1gg3R