Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Gurulunk, WAZE?!
- Dell Venue 8 Pro
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabee.
nagyúr
Dieselnél mi a megfelelő fordulat? Gond ha 2000 alatt tartom a fordulatot többnyire?
-
SzaboZE
addikt
Ésszerű határok között lehet. De nekem nem tuningolva lett, csak optimaizálva. Talán jött pár ló magasabb fordulaton és egy picit kevesebbet eszik felsőbb fordulatszám tartományban, de elenyésző lehet. Ezen kívül az EGR működés lett picit módosítva (kevesebb retek megy a motorba) és a gázpedál érzékenységén állítottunk, harapósabb lett az autó. De próbáltunk egy forszirozott programot is, nyilván azzal többet is fogyasztana az autó, nekem viszont nem ez volt a célom.
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
chris-v
üzenetére
Így is a 2.0-ásé a leghosszabb, mit szóljanak a 2.3-as tulajok?

A 2.3-nál marha kicsi a különbség az 5 és 6 között, alig lehet észrevenni, cserébe elég jól megy még 6-ban is. Na de ezt elbaszták a japcsik, mert a 6. lényege a motorkímélés és kedvezőbb fogyasztás lenne alacsonyabb fordulaton. Teljesen érthetetlen miért lett ilyen. -
-Gabesz-
senior tag
válasz
-Gabesz-
üzenetére
Közben sikerült kideríteni miért nem stimmelnek a dolgok.
Az általam nézett Fl utáni 2.3-as autó teljesen rendben van. Arról van szó hogy a rafkós japcsik kicsit megvariálták az áttételeket. Benzinesekről van szó. Szóval 2.0-ás motorját vettem alapul, de mint kiderült azonos sebességnél 2.3-as többet forog 6-osban mint a 2.0. Ez van és ez csapott be engem is. Ezért gondoltam hogy mókolt lehet a 2.3-as váltója, de nem.Szóval Fl előtti 5 sebességes 2.0 és 2.3 esetén 1-3 fokozatig kicsit eltérnek az áttételek, viszont a 4. és az 5. az teljesen egyforma. Az 5. áttétel 0,76:1
Fl után kicsit komplikáltabb. A 2.3 motor esetén a 6. fokozat teljesen megegyezik az Fl előtti 5. fokozattal (0,76:1) (Ez számomra érthetetlen. minek akkor a hatodik??)
A 2.0 kivitel esetén viszont kicsit kitolták a 6. sebességfokozat áttételét, az Fl előtti 5. fokozathoz képest és így lett 0,68:1Így tehát összefoglalva a legkevésbé pörgős kivitel autópályán a faceliftes 6 sebességes 2.0. Ez 140km/h-nál pörög kb 3500-at. A szintén 6 sebességes faceliftes 2.3-as, valamint az 5 sebességes Facelift előtti 2.3-as és 2.0-ás utolsó fokozatukban ugyanannyit pörögnek, tehát 140km/h esetén kb. 3900-at.
Forrás: [link]
összefoglalva táblázatban:
-
-Gabesz-
senior tag
-
raczger
őstag
válasz
-Gabesz-
üzenetére
Elég nagy kavar lehet ott. 2 literes volt gyárilag is és most is?
Nekem így alakul 6.-ban a fordulatszámom:
100km/h - 2500rpm
120km/h - 3000rpm
130km/h - 3250rpm
140km/h - 3500rpmEz persze mind a kilométeróra szerinti sebességnél, ami a valósághoz képst 7-tel mutat többet.
-
-Gabesz-
senior tag
Helló!
Hogyan lehetséges az, hogy egy 6 sebességes faceliftes benzinesnél rövidebb a hatodik?
Konkrétan 2000-nél 70km/h, 3000-nél 110km/h, 4000-nél 140km/h (olyan mintha ötödikben menne)Az autó előélete nem ismert, amit tudunk hogy legalább 1x cseréltek benne motort.
Az előző tulaj szerint a régi motorral(ami facelift előtti motor volt!!) az 5. és 6. között nem volt áttételbeli különbség. Lehetséges hogy a váltó meg lett piszkálva és mondjuk az 5. és a 6. azonos fogszámú fogaskerékkel működik?Az autó minden jelét magán viseli a faceliftnek, papíron 2005. 12. havi.
-
Jippy
tag
Köszönöm a gyors válaszokat.
-
Jippy
tag
Sziasztok. Segítséget kérnék. Eladóvá vált szeretett Mazdánk. Körbe rozsdásodik küszöb és ívek egyaránt eléggé. Ezt leszámítva nincs gond. Mennyiért érdemes meghírdetni szerintetek? 2003 2.0 benzin. 213e km.
-
Pistu77
csendes tag
-
Csabee.
nagyúr
Odamentem és megcsinálta a srác 2 órán belül. Igaz egy hónapja már foglaltam időpontot!
Pacsírta mező utca . Bestkarpit.hu (jelenelg pc-s böngészőn érhető el normálisan az oldala).
Én már az előző kocsit is hozzá vittem
szépen dolgozik.Mazdás rendszámtáblát én is felraktam
. Klíma rendszer ellenőrzésen tegnap túl lettem, az is hibátlan.p1.csaba: köszi tied is szép :-)
-
h1mpi
félisten
válasz
Pistu77
üzenetére
Az összes nagy dízel ilyen. 7-8 alá nem tudod levinni városba, és nem is kényelmes vele az autókázás (max az automatával). Ezek a mai dízelek autópályára valóak, ott vannak a nyomaték miatt elemükben. Nekem is "nehéz" volt benzinesre áttérni volt egy-két 200 LE körüli dízelem 400 nm felett az elmúlt 10 évben. Utána a benzines 210 nm nyomatéka elég szegényes volt, de megtanultam autóként használni, és sokáig volt mellette egy 1000-es Kawasakim csak a gyerek miatt ment a levesbe

-
Pistu77
csendes tag
+1 ide
Ha allandoan a pillanatnyit lesed meghujuilsz. En SX4bol ultem at a GJbe. Azzal azt jatszottam hogy 5 alatt kellett tartani az atlagot. Ha most ranezek az idnulasi 40-50 literes pillanatnyira akkor robbannak az erek a halantekomon
2 ev utan se valtozott csak annyi hogy mar oda se kapcsolom a fedelzetit. Az SX4el fehervar-pest kozt jartam minden nap oda-vissza. Most fent lakom ugyhogy csak a 13bol jarok at a 3.ba. Meg mindig szetbasz az ideg ha tankolas utan elkezdi nyomni az M6on a 13-14l fogyasztast 130as tempomatnal. Aztan szepen beall es visszamegy 7 ala ha nem vagyok idegbeteg a sok hujetol aki csak a belso savban mir menni 110el. Ez ilyen. Az meg hogy pontosan mikor, miert kezdi el a tisztitast az rejtely marad valoszinuleg orokre. Le kell szarni. Ha befejezi a programot vilagito led nelkul akkor minden oke. (hozzateszem meg sose villant fel nalam semmi led. De nyilvan mert meg csak 2 eves a kocsi)Az biztos, hogy a skyactive nem a varosi poroszkalasra valo, mert a torbovezerlest nem oda lottek be. Ilyonyatosan el tud szallni a fogyasztas ha rovid kicsiket mesz a dugoban. Aztan szepen kiegyenesedik ha kimesz a varosbol. A GH-t nem ismerem de a GJ nagyon ilyen. Vegletekig lehet huzni mind2 veget de valahogy kozepre nem akar beallni magatol
Es amig nem jatszik BMWs karacsonyt a muszerfal nem kell vele torodni 
-
-
-Gabesz-
senior tag
sziasztok!
A rozsda mennyire veszélyes a futóműre nézve? Cserélt már valaki emiatt ott alkatrészt?
Alánéztem 1-2 faceliftes hatosnak és volt olyan hogy a küszöb alján a nyúlványok végén kezdeti rozsda volt, a fenéklemez elfogadhatóan nézett ki, de a hátsó futómű nagyon rozsdásnak tűnt. Kell itt félni valamitől, vagy könnyedén cserélhetőek az alkatrészek?
Abba már beletörődtem, hogy a hátsó sárvédőíveket javítani kell és egy alvázvédelem is elengedhetetlen, na de mi a helyzet a futóművel?
-
Továbbra sem hagy nyugodni ez a DPF dolog. Bocsi, még sose volt részecskeszűrős autóm, most tanulom

Szóval Szeged-Pest-Szeged útvonalon autópályán, ami kb. 360 km mindennel, 5-6 alkalommal látom, hogy hirtelen minden átmenet nélkül megnő a fogyasztás pár percre. Nyilván ilyenkor csinálja a regenerálást.
Ez normális dolog? Mármint, hogy ilyen gyakran csinálja? Üzemszerű ez, vagy érdemes tisztíttatni sok pénzért? -
Csabee.
nagyúr
Heti tuningom meglesz nekem is..

1, Rendszámtábla csere mazdásra pipa
2, Klíma rendszer feltöltés, ellenőrzés megvolt
3, Kormánybőrözés... holnap jön
-
h1mpi
félisten
Nem találok olyan oldalt, ahol meg tudom nézni mennyi olaj kell az autómba. Ötlet esetleg? 2.0 benzin skyactive 107KW 2013-as. Megveszem az olajat és viszem, mert gyári 0W 20-as olajat szeretnék bele tenni.
-
-
SzaboZE
addikt
válasz
dzoli87
üzenetére
Persze hogy tud! Nagyon fejlett motorvezérlő rendszer van benne, viszont a változáshoz el kell telnie jópár km-nek. Kb úgy képzeld el, hogy vannak a motorvezérlőben táblázatok, amelyek tartalmazzák, hogy pl ennyi levegőhöz ennyi benzint adj ekkora fordulaton. Ebből többféle van, amiket a mért értékek alapján alkalmaz a rendszer. Ahogy változik a kopogás, a kipufogógázösszetétel stb, úgy fog a "jobb" táblákból előszedni a számítógép. Nekem ugyan faceliftes van, de amikor a motorvezérlőt optimalizáltattam, akkor részletesen elmondott a srác mindent és ő nagyon keni-vágja a témát. Nagyon tetszett neki a motorvezérlés, elmondása szerint komolyabb versenyautókban is alkalmazott megoldások vannak benne, ezért szereti a mazdáét.
-
chris-v
senior tag
-
dzoli87
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne régebbi típussal kapcsolatban(2002), hogy a motorvezérlő tud bármit is kezdeni a 100-as benzinnel? Itt arra gondolnék, hogy mondjuk nem 95-ösként érzékeli, hanem 98-as mondjuk?
Esetleg tökmindegy, mert a 100-asat is 95-ösként érzékeli?
Ha van valakinek konkrét infója, ne tartsa magában!
-
Pistu77
csendes tag
Jokerdes, hogy mennyi idonkent csinalja. Meg nem tudtam rajonni. A GJ ugye akkor is csinal egy kicsi ciklust ha azt erzi hogy csak rovid varosit mesz. Olyankor inditasnal fel percig jaratja 2000 alatt kicsivel. Gyanitom, hogy nincs konkret ciklusido. Legalabbis a GJ tuti hogy az alapjan nyomja, hogy elotte milyen hasznalatot kapott.
Szerintem folosleges szetporgetni az autot. Ha elindul a program akkor megvannak hozza a feltetelek. Hagyni kell hogy megcsinalja aztan jolvan. Nem kell ezt tulmisztifikalni

-
Esetleg ha van valakinek konkrét fogyasztási adata GY 2.0 121 Le 6 sebességes autóról valós 130-as tempónál, az beírná?
-
válasz
Pistu77
üzenetére
Köszi!
Olyankor érdemes esetleg visszaváltani 5-be, hogy jobban pörögjön és hatékonyabb legyen a tisztítás, vagy hagyni kell, had csinálja, ahogy akarja? Mennyi időnként vagy távonként csinálja egyébként? Nem volt még diesel autóm, főleg nem DPF-es...
h1mpi : A valós fogyasztás biztos kevesebb volt, mert a konkrét teletanktól-teletankig pont 7 litert hozott, és azért volt benne Hungária körúti dugó is. 130-al mentem (GPS szerint, óra 139-en állt). Nem tudom, miért mutat többet a fogyasztásmérő, állítólag lehet állítani, majd párezer km. után, ha már lesz több tapasztalatom, akkor beállítom.
-
DPF szűrővel kapcsolatban lenne egy kérdésem:
jelzi valahogy, amikor regenerálja, vagy csak a fogyasztásnövekedésből lehet rá következtetni? Például tegnap mentem autópályán 7,9-es fogyasztást mutatott folyamatosan, aztán hirtelen felment 10,5 literre kb. 5 percig. Az út sima volt, nem emelkedő vagy ilyesmi. 2006-os GY, 2.0 dízel 121 Le. -
Csabee.
nagyúr
Én is filóztam hogy megéri-e, de egy haverommal elmentem, így elvoltunk egy napot, szóval megérte. Én a töltés túloldalán nem mertem volna ott hagyni a kocsit. Tény hogy ott volt a gumistól nem messze egy parkoló ami tele volt, de nem messze onnan már elég gázos területek vannak.. Nem szívesen hagytam volna a környéken.
Ma szerintem én is felteszem a rendszámtáblát!

-
h1mpi
félisten
válasz
Csabee.
üzenetére
Pont ilyet akartam rendelni netről

Én mindig a vasúti töltés másik oldalán parkolok, a 5-6-os kapuval szemben kb. Ott van egy átjáró és kb. 5 perc séta. Haza felé se szívok a dugóban. Ezt olcsón megúsztam, mert volt tisztelet jegyem, de 4K-t nem adtam volna ki érte szívesen, nem volt nagy szám... -
SzaboZE
addikt
-
Levintyo
újonc
Sziasztok!
Annyira új vagyok itt, hogy még Mazdám sincs
Megint autóvásárlás előtt állok, kisvárosba költözés miatt csak szívóbenzinesben gondolkodom. De a lényeg, amiért ide írok, hogy egy 2004-es modellt néztem ki a hatosból és szeretnék bele 2 DIN-es fejegységet és kamerát. A fórumot egyszer már végigolvastam két-három hónappal ezelőtt, arra emlékszem, hogy nem egyszerű az eset, meg csak manuál klímával működik stb. Most viszont szembejött velem egy ilyen:http://www.ebay.com/itm/Radio-Stereo-Installation-Mounting-Dash-Kit-SD-DD-Wire-Harness-METRA-99-7523S/281776204671?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D2%26asc%3D20131003132420%26meid%3D189aa334a8b04fee8f599311906ae34d%26pid%3D100005%26rk%3D1%26rkt%3D6%26sd%3D321950954264
Akkor ez a fajta végülis jó megoldás az átépítésre akár digit klímánál is?
Az ember hozzászokik a jóhoz, az előző autómban is volt 2 DIN-es fejegység kamerával, és csak olyan autót akarok most is, amibe bele tudom tenni.
Szóval, tud valaki jó hírrel szolgálni?

Köszönöm!
-
Sziasztok!
Mennyire lopják a GY 6-osokat?
Érdemes Casco-t kötni rá?
2006-os az autó, sokat nem ér, de nem esne jól, ha elvinnék (utcán tudok parkolni).
A casco évi 22k (lopás és üvegkár), nem egy ökör ára, de ha nem kurrens a tolvajoknál, akkor nem vergődök vele... -
sasa134
addikt
Sziasztok,2009-10-es Mazda 6 2l benzines eseten mennyire kell felnem az automata valtotol? Megbizhato hiru konstrukciok? Valtoolaj csere javasolt vasarlas utan? Km igazolhato 100k korul. Koszi elore is
-
-Gabesz-
senior tag
A 2006-os mazda 6 xeonos kivitele sima xeon, vagy bi-xeon?
Tehát a tompított+a távolsági is xeon, vagy csak a tompított? -
Csabee.
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Csak úgy. Nem volt rajta gyújtás
-
Csabee.
nagyúr
Ma megoldottam a légzsák hibámat. Már 1 hónapja villogott nekem. Ma az anyósülést előre toltam, szétszedtem a légzsák csatit, wd40el befújtam. Visszaraktam a csatlakozót, és működik
Hibakód nincs.TPMS hiba szintén megoldódni látszódott. GH mazdába vettem jófogáson gyári mazda tpms szelepeket. Felraktam a nyárigumira, semmit nem kellett tanítani. Mentem vele 500m-t kb és az is kialudt.
Szóval most boldogság van
Két hét múlva kormány bőrözés, azt követően polírozás.. 
-
Solad
addikt
Sziasztok!
Egy ideje kotlok az autovasarlas teman, es jelenleg benne van a kalapban egy 2003-as sport 2.0 CD.
Vannak az adott tipussal tapasztalatok, jellemzo hibak, illetve hogy mire kell az atlagosnal jobban figyelni?
Koszi
-
Debilon
addikt
2002 1,8 GY-ra jobb hátsó féknyerget kell vennem a kézifék mechanika beragadása miatt
a 2 literes, vagy a dízelek hátsó féknyerge kompatibilis az 1,8-assal? vagy mindenképpen 1,8-asról kell szereznem?
-
chris-v
senior tag
Szerintem is a 2.0 a legjobb választás. Nem megy sokkal jobban a 2.3-as, legalább is én nem éreztem olyan nagy különbséget. Ja és most a régebbi 2003-2006-ig motorokról beszélek.
Viszont ami érdekes, hogy a mazda 3-as (2003) 2.0 benzinese más és sokkal pörgősebb kis motor. Hengerenkénti gyújtótrafó van és 150 lovas. Nem mondom hogy jobban gyorsul 0-100-ra mint a 6-os 2.0 benzinese, de mindenképpen dinamikusabbak érződik és gyorsabban végigszalad a fordulatszámmérő. -
chris-v
senior tag
válasz
-Gabesz-
üzenetére
Nem Ford motor! Mazda tervezte: The Mazda L-series is a mid-sized inline 4-cylinder gasoline engine designed by Mazda, ranging in displacement from 1.8L to 2.5L. Introduced in 2001
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos Roller KIXIN HX X8
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Gamer PC! i9-9900K / RTX 3060 Ti / Z390 / 16GB DDR4 / 500GB SSD / 850w!
- Intel Nuc M15 Core i5 1135G7 8Gb Ram 512Gb NVMe SSD 15,6" IPS Érintőkijelző Boltból Garanciával
- 27% - Philips Evnia 27M2N3200S IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
- Asus BTF White GAMING PC! 7800X3D / RTX 5070 Ti / B850 / 32GB 6000MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
- 263 - Lenovo ThinkBook 16p (G6 IAX) - Intel Core U9 275HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Klíma rendszer ellenőrzésen tegnap túl lettem, az is hibátlan.
Ott hagytad az autót és úgy csinálták meg?
Viszont az érdekes lehet, hogy ha a karosszériát megóvták, akkor a futóműalkatrészeket miért nem? Reméljük nem rozsdára fújtak...