Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
SzaboZE
üzenetére
Ezt a megközelítést nem ismertem, ellenben a kalkulálható költségekkel természetesen számot vetettem. Az előre nem látható eseményekkel nem számoltam ugyan, de optimista vagyok.

Tudom, hogy csak példának hoztad a kátyukárt, de bizonyos kgfb-ben van kátyukár opció is. Tán 5k egy évre. Ennyit mindenképp megér annak, aki szar utakon vezet.Mint írtam, ez egy érzelmi alapon meghozott döntés. Szóval ésszerűen megközelítve a projektet, vannak kifogásolható részei, de ez nekem egy álomautó. Gondolom itt nem kell bemutatnom, hogy miért.

Ha úgy nézem, hogy teljesül egy álmom, és ehhez "csak" pénzre volt szükség, már jól jártam.
-
SzaboZE
addikt
Van alul az ajtón pár nyilás, azokon kellene távozni a viznek. Ha elkoszosodik, akkor bedugulhat és nem tud távozni a viz. Javasolt a kis műanyag vackot is kiszedni a lukból, mert csak gyorsitja a bedugulási folyamatot.
Természetes dolog, hogy viz kerül bele, a szélvédő mellett le tud menni. -
SzaboZE
addikt
válasz
aleister
üzenetére
Azt szokták mondani, hogy az ember ne vegyen 0,5-1 éves fizetésénél drágább autót, van alapja hidd el. Ha tizenéves spórolásod akarod elkölteni rá, akkor eléggé földhöz fog vágni. Ha pedig beüt mondjuk egy nem garis hiba (mondjuk elkapsz egy kátyút), akkor elszalad a ceruza az árral
De gondolom ezt már átrágtad magadban 
-
Mai sztorim:
Valami lötyögő hang jön hátulról GH kombimból. Kivettem egy félig üres vizes flakont, de a jelenség nem múlt el. Aztán megmozgattam a bal hátsó ajtót, és állt benne a víz. Lötyögött. Alul a gumit megmozgattam, és kifolyt vagy 2 liter víz. Szerencsére rozsdának nyoma sincs. Hogy, hogy kerülhetett bele ennyi víz, azt nem tudom... -
lemmy71
őstag
Üdv Urak!
Erről a verdárol MPS tud esetleg valaki valamilyen infót, telefonban szép és jó azt mondja a diller
nem tudom hogy érdemes felutaznom hétvégén megnézni 
-
aleister
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Én relatív sokat teszek bele a kocsiba. Havi minimum 2400, maximum 3500 km volt eddig, amit levezettem.. Az üzemanyag részét a munkahelyem fizeti, így marad a biztosítás, casco, adó, ami rám hárul. Persze ez sem kevés, de most vagyok az életemnek abban a stádiumában, amikor meg tudok engedni magamnak egy ilyen kategóriájú autót. Pl nincs még gyerekem, akibe lehetne lapátolni a pénzt.
Persze más lenne a helyzet, ha nem lenne saját lakás, biztos havi jövedelem, stb.Az egyetlen, ami miatt kicsit félek, hogy nem garantált, hogy 3-4 évig meglesz a jelenlegi munkahelyem, vagy napi szinten ennyit kell majd vezetnem. Mert egyedül így érdemes dízelben gondolkodnom. Számításom szerint évi 130-140.000 forintot takarítanék meg a jobb fogyasztású dízellel. Nagyjából a 6-7. évben jönne elő a kettőstömegű hiba. Mondjuk úgy tudom, hogy ez már van az új benyásokban is. Hogy a Mazda pakolt-e az új hatosba, azt nem tudom.
-
T0mBd1gg3R
Topikgazda
válasz
aleister
üzenetére
Hát, nem tudom, lehet nem költeném el sok évi megtakarításom egy autóra a helyedben, persze nem ismerem az anyagi helyzeted, van-e saját házad, lakáskasszád, milyen munkád, milyen szakmád van stb,
Mikor 2014-ben vettem a 2004-es hatost még kb 4 havi fizetésembe került, azóta harmadával nőtt a fizum (illetve júni 1-től fog erre a szintre) és sajnos sokat romlott is az autó értéke, úgyhogy már alig ér többet 2 havinál. A baj, hogy a fenntartás, a havi 2200 km elvisz átlag 85 körül havonta. Ha ezt mind el tudnám tenni... -
aleister
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Sajnos nem ilyen rózsás a helyzet.
Természetesen hitelből venném, és nem szalonból, újként, a rendelésemre összeállítva, hanem olyan bemutató/tesztautóra várva, ami nem a legfrisebb évjárat, és pár ezer km-mel megválnak tőle a szalonok. Ezeknél már közel sem akkor a különbség árban.Így is egy teljesen irreális döntés ez a részemről, mert ez egy olyan kiadás, ami sosem fog megtérülni. Eddig mindig használt kocsikat vettem 200.000 km felett (eddig volt egy 93-as alfám, most egy 2002-es opelt hajtok), és összetakarékoskodtam erre a pénzt gyakorlatilag 14 év alatt, amióta dolgozom (bár akkor még nem tudtam, hogy erre fogom külteni). Aztán tavaly ősszel teljesen belezúgta ebbe a kocsiba, és elhatároztam, hogy kell egy ilyen.

Így 40 felé végre lesz egy relatív új kocsim, ami gyakorlatilag az eleje óta csak az enyém, még ha utána pár évig le is nulláz anyagilag, de ennyit szerintem megér az érzés, amit ad cserébe.
Alapban novembertől lett volna esedékes a vásárlás, így csúszik felthetően.
-
VANESSZA1
őstag
Ez a 150e relatív, és főleg a Mazdánál. Mert nagyon nem mindegy, hogy a 150e km nagy részét hol futotta le. Autópálya/ Város 80/20 akkor már más a helyzet. Ismerek olyan M6-os havert akivel együtt vettük 11-ben és Ő 240e-nél tart dízel és szinte autópálya-város a fenti képlet alapján és még nem ült fel a "sz" rollerre. Féktárcsa, fékbetét, kuplungpedál kattogás, és a szokásos szervizek.
Ennyi. -
aleister
veterán
válasz
Pistu77
üzenetére
Pontosan.
Nekem alapvetően elég lenne egy Attraction plusz pár dolog opciósként, így viszont kénytelen lennék kifizetni a Revolution-t, s mivel az nincs 150 lovas szedánban, marad a Revolution Top 175 LE, ami a motor és a felszereltség miatt is jóval drágább. Így kb fél évvel később tudom csak megvenni a kocsit....vagy elmegyek kurválkodni.

-
Pistu77
csendes tag
Altalaban a Japanok ilyenek. Regen igy arult mindenki. Csak a nemetek rajottek hogy minden kurva csavarert lehet kulon penzt kerni. Aztan mikor nem vettek csak az alap dolgokat elkeztek kombozni es relaciozni az opciokat.
A vasarlonak nyilvan a 2 egyutt osszegyurva lenne a legjobb. Ha kaphatna kedvezmenyesen osszerakott csomagot ahogy o akarna. De ilyen opcio sose lesz
-
aleister
veterán
Igen, nekem is a kereskedő ugrott először be. Ez az országonkénti változó konfig sanszos lehet. Erre nem is gondoltam. Ez esetben viszont van még remény számomra, és lehet, hogy valamelyik országban 150 lovas szedánok is kapnak Revolution felszereltséget. Már csak meg kell találnom hol.

(#1781) p1.csaba
Kombiból lehet 150 LE-s Revolution. Csak a limuzin áll meg Attraction-nál a kisebb dízellel. Pedig nekem pont ez kéne. Tökre nincs szüökségem a Topra (se a bőr, sz az elektronyos ülés, se az adaptív tempomat nem mozgat), viszont van egy rakat hasznos szolgáltatás a sima Revolutionban, amit meg igényelek, ha kb egy fél életre veszem az autót.A katalógus alapján olyan, mintha a Mazdánál nem lenne opciós lehetőség, mint a legtöbb többi márkánál. Ha valami nincs benne az adott felszereltségi szintben, akkor nem is kaphatod meg. Fura.
-
h1mpi
félisten
válasz
aleister
üzenetére
Azért tűnik furának, mert nem Magyar piacos az összeállítás. Minden ország maga adja le a gyár felé, hogy mit tartalmazzon az autó alapból és milyen motor/váltó legyen elérhető. Ezért lehet egy Svájci autó teljesen már, mint egy Magyar pl.
Amúgy meg sok esetben a kereskedő írja össze-vissza az extrákat, mert még arra is lusta, hogy kimenjen az autó mellé és ott leellenőrizze...
-
Pistu77
csendes tag
-
aleister
veterán
Pontosan ez nekem is a problémám. Ráaádul hozzá nem értéssel 50-100e km-rel is simán gallyra lehet vágni egy részecskeszűrőt.
Erről mi a véleményetek?
Legjobb tudomásom szerint 150 lovas szedánből nincs Revolution felszereltség sajnos. Ellenben a leírás szerint van benne elektromosan álítható ülés, ami meg csak a Revolution Top-ban van. Viszont nincs benne tolatókamera. Ráadásul 12 hangszóróval van meghirdetve (a Bose rendszer mintha 11-ből állna).
Össze-vissza állította be a fícsöröket a kereskedő, vagy a korábbi -nem 2017-es- modellek még ilyen felszereltséggel jöttek ki?
-
aleister
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Időközben utánaolvastam én is különböző idegennyelvű fórumokon. A torque kapcsolat miatti belső veszteséget hozzák fel indokként a többletfogyasztás vonatkozásában.
Miért nem ajánlod a DSG-s megoldást? Azzal simán elérhető a manuálisnál alacsonyabb fogasztás is.
-
aleister
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nos, az tény, hogy nem konkretizáltam a dolgot. Bocsánat!
Az új mazda 6-ra gondoltam. Ott mind az automata, mind a manuális 6 sebességes, mégis az átlagfogyasztásukat nézve az automaták kb 0.5 literrel többet esznek spritmonitor szerint. -
pyrannha
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ez nem teljesen igaz, mert a 2002-2005 Mazda 6 2.3 GT AWD-be 5 sebességes automata váltó van.
Tudom, mert én is egy 2003-as boldog tulajdonosa vagyok.
-
aleister
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Köszi az infót!

Hogy érted, hogy a fokozatok kevesebb száma miatt? Így is-úgy is hatsebességes, nem?(#1768) chris-v
Spritmonitoron rákerestem már korábban. Átlagban többet fogyaszt az automata. Csak elméleti síkon lettem volna kíváncsi a dolgokra. -
chris-v
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
És nem feltétlen fogyaszt többet, mint manuális váltóval.
Az újabb automaták általában kevesebbet fogyasztanak mintha manuális váltóval szereltek.
Mazdánál ugyan nincs tapasztalatom ilyen téren, de pl Citroen C4-nél így van. -
-
aleister
veterán
Urak, két gyors kérdésem lenne:
1. Minden automata váltós Mazda 6 triptronic? Tehát kezelhető manuálisan is?
2. Feltételezem, ha manuális módban használom az automata váltós kivitelt, az ugyanannyit fog fogyasztani, mintha egy szimpla manuális váltós verziót hajtanék. -
Csabee.
nagyúr
Mazda 6 gh -ba térkép lámpa 31 vagy 41mm-es? A szervizkönyv nem írja..
-
chris-v
senior tag
válasz
Csabee.
üzenetére
Tavaly óta lehet rendelni, csak most nem volt egy darabig.

(#1755) h1mpi:
https://www.facebook.com/groups/magyarmazda6klub/ -
VANESSZA1
őstag
Nem vagyok nagy szakija az autóhifinek, ezért gondoltam megkérdezem, az AUX-ra nem lehet valahogy pendrive-t csatlakoztatni, és arról hallgatni zenét? Létezik ilyen kütyü? Mazda 6 GH 2011
-
h1mpi
félisten
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ilyenkor kedvesen elhajtanak

-
Debilon
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
jelen esetben egy légzsák indító töltetet cserélnek, nem a komplett légzsákot, és mivel visszahívás tényleg ingyenes a "javítás/csere) és igen, ha kéred visszateszik a hiányzót, de azt kifizettetik veled, miért adnának ingyen egy légzsákot, amit az autó előző tulaja nem pótoltatott ha kinyílott?
-
T0mBd1gg3R
Topikgazda
Kíváncsi vagyok, veszel egy használt autót. 2 évre rá jön egy légzsák visszahívási akció rá. Megbeszéled a márkaszervizzel, beviszed, és közlik, hogy a kocsiból ki van berhelve a légzsák és át van forrasztva hogy a kocsi ne vegye észre.
Na ilyenkor mi van? Berakják az újat? Vagy mondjuk berakják az 5 rendben lévőt a hatodikat meg fizesd ki? -
Márkaszervizben elvileg ingyen megcsinálnak valamit, amire hivatalos visszahívás volt (pl. légzsák), vagy fizetős, ha nem itthon vették eredetileg? Alvázszám alapján meg tudják nézni, hogy megvoltak-e a visszahívásos cserék? Gondolok itt arra, hogy egy szegedi márkaszerviz tudja, hogy mondjuk egy bécsi szerviz már megcsinálta?
-
chris-v
senior tag
Ebben a rejtett menüben lehet korrigálni a fogyasztás mérőt (50-es pont), lehet csak kicsit állítani kellene rajta.
-
Tegnap nem volt időm Pesten tankolni, az infokijelző azt írta, még 160 km-re elég az üzemanyag, gondoltam az épp belefér Szegedig. Bele is fért, bár elég hamar jelzett a tartalékled. Szóval tartalékon mentem kb. 25-30 km-t, mire beértem a városba a benzinkútig, a kijelző már egy ideje 0-t mutatott. Erre 53 litert tudtam bele tankoli, vagyis kb. 50 liter elfogyasztása után gyullad ki a tartalék jelző a műszerfalon. Elvileg 64 literes a tank (GY F/L, 2.0 dízel). Létezhet, hogy még 14 liter van benne? Az több, mint 200 km-re elég lenne...
-
chris-v
senior tag
-
Csabee.
nagyúr
Tavaszi mazda találkozó ápr 23. Valaki megy innen? [link]
Júniusban lesz az országos mazda tali. -
chris-v
senior tag
Én ezt fajtát használom.
-
huan
őstag
Ha tudtok mutattok linket?
Én most ezt rendeltem. -
chris-v
senior tag
válasz
üzenetére
Nekem ilyen cd-be dugható tartóm van, egy táblagépet tart, semmi gond sincs vele. Igaz nincs is cd lemez a fejben.
Egyébként vannak ezek a fajta mágneses tartók is, ahol csak felragasztod valahova a mágnest aztán kész is a telefontartó.

-
huan
őstag
Ezek a szellőzőkre csíptetősek Mazda6-ba nem jók, lejjebb pont van egy Mazda6 kép.
-
huan
őstag
Sziasztok!
Lehet off, de mobiltartót keresek Mazda6-ba. Mivel nekem a szélvédőre tapasztósak túl messze vannak, valami középkonzolos megoldásban kérném segítségetek.
Milyen mobiltartót használtok, középső levegőbeömlő nyílás, navi fedél, esetleg cd-nyílás rögzítésnél? -
SzaboZE
addikt
válasz
takikacska
üzenetére
Hát van a benzinesben is
Csak ott nincs annyi retek a kipufogógázban, gondolom azért van vele kevesebb gond. -
chris-v
senior tag
válasz
Csabee.
üzenetére
Döntsd el magad, mi a megfelelő

A nyomaték öl, nem a fordulat
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- Parfüm topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
- Eladó megkímélt Samsung Galaxy A13 4/64GB / 12 hó jótállás
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

De gondolom ezt már átrágtad magadban 

nem tudom hogy érdemes felutaznom hétvégén megnézni 

Jó lett a matrica