Új hozzászólás Aktív témák

• Vistaboy

veterán

válasz AD4MINATOR #1171 üzenetére

Ja, ez sajnos igaz. De előbb-utóbb eljön a határ, amikor már a legnagyobb bizalom és naivitás mellett sem merjük majd előrendelni a játékokat. Pár évvel ezelőtt még 10-12K-ért CE kiadásokat vettünk, manapság meg már az alapverziók kerülnek 14-15K-ba. Részemről 15K a felső határ, amit még úgy-ahogy kiadok egy játék alapkiadásáért, amihez a DVD-tokon és a kódon kívül semmit nem adnak, de csak akkor, ha maga a játék eléggé érdekel és jónak tűnik az előzetesek alapján.

20K-t csak abban az esetben ér meg nekem valami, ha ahhoz már fizikai extrákat is adnak, mint például fémtok, zenei CD-k, díszdoboz és több hasonló mütyür. De számomra ez már a plafon. 20K-nál többet egy játékért sem adok ki, legyen bármilyen jó. A mostani CE kiadások 30-40K-s ára sajnos nekem már egyszerűen túl sok, szimplán nem tudok ennyi pénzt kiadni egy játékért.

Eddigi legdrágább játékom a Mass Effect 3 CE kiadása volt, 17K-ért, na, ott már erősen szívtam a fogam az ár miatt. Viszont akkor még a fenomenális első és nagyon jó második rész után bíztam egy jó lezárásban. Amikor megtudtuk, miszerint a From Ashes DLC-t a játékból vágták ki és utána húztak le miatta ennyire, már másként néztünk a fejlesztőkre - pláne, hogy milyen fontos részét képezte a történetnek -, de a valódi sokk a végén ért minket az utolsó 15 percben.

Na, akkor döntöttem el, hogy részemről végeztem a túlzott bizalommal, és ezentúl erősen meggondolom, melyik játékot merem első napon előrendelni. Szerencsére közben úgy-ahogy kijavították a hibát, de az akkori csorbát nehéz lesz kiköszörülni. A másik sarkalatos pontja az előrendelésnek a DLC, ugyanis én nem adok ki értük egy fillért sem, viszont nélkülük lehet, hogy annyira ki lesz herélve a játék, hogy felesleges lesz megvenni eredetiben az alapkiadást, mert teljesen más lesz, mint DLC-kkel.

Elég baj az, hogy manapság ilyenek miatt döntjük el, hogy kell-e egy játék, vagy nem. Annak, hogy maga a program milyen, egyre kevesebb szerep jut vásárlásnál. És ez nagy baj.

Új hozzászólás Aktív témák