Hirdetés
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
Sziasztok!
Egy Oly E-M10-esem van kit objektívekkel. Gondolkodom 1-2 "fényerős" manuál obi beszerzésén. Kezdésnek ahogy olvastam egy Helios 44-es tökéletes lenne, egyáltalán barátkozni a dologgal. Ezen kívül akad 15-20k környékén hasonlóan fényerős (f2 vagy alatta), de kisebb gyújtótávolságú (20-35mm) darab?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
faki_
senior tag
A makróobjektívek általában síkra korrigáltak és lényegesen kisebb mértékben torzítanak, mint egy hasonló gyújtótávú normál objektív. Lehet, hogy csak szubjektív, de úgy vettem észre, ez visszájára fordul a nagyobb tárgytávolságoknál, ott (legalábbis a régebbi makrók ellenében) a normál objektívek képe, háttérmosása kellemesebb.
A legolcsóbb még mindig az Industar-61 50mm F2.8 L/Z, ill. érdemes beszerezni, egy akár 2-3e Ft-os manuál vakut. A barkácsmegoldású makrós használathoz tele van a net ötletekkel.
-
80hun
addikt
Amit Mrchirs ajánlott obi nagyonjó.
Ha makrózni akarsz csakis makró obit vegyél, a többi megoldás csak a felszínt súrlogatja.Egyébként ha nem művészkedésről van szó akkor a makró egy rekeszelős téma.
Tehát hiába a fényerő úgyis rekeszelned kell.
Álvány ajánlott,
Vagy kézből fotózva mindenképp legyen meg a reciprokszabály záridő kétszerese minimum , ha nincs stabi az obiban vagy a vázban. -
MrChris
nagyúr
Nekem van egy Oly Om50/3.5-es macro és egy OM50/1.4 normál, hozzá a cikkben említett 25mm-es extension tube. Ha lesz időm este kipróbálom, felteszem. Kiváncsi vagyok rá, az emlékeimben az él hogy a közgyűrűzött 50-es gyenge kontrasztú volt. Csak tippelek hogy pl a közelpont közelebb van a macro obiknak ez esetben 23 vs. 45 cm.
Annyi obi kezd nálam gyűlni hogy családi okok miatt nem merem megszámolni Pedig kis részét, egy tucatot már eladtam -
tvamos
nagyúr
Makrozni szretnek a Nikon 1-emmel, es van is hozza makro extension tubom, de nem vagyok elegedett a mostani objektivjeim teljesitmenyevel. (A kit obi nagyon sotet, a Primotar 3.5/50, es a Lydith 3.5/30 sem az igazi, a Helios-44-2-m meg ugy rossz, ahogy van.) Jo lenne, valam ekvivalens 100-200mm kozotti (30-80mm) kozotti obi, kicsi penzbol. Van ertelme direkt macro obit keresnem? Mennyiben kulonbozik az egy sima obi+kozgyuru? (Van egy Quantaray TECH-10 NA AF 70-300mm 1:4-5.6 D Macro obim is, de az ekvivalens 816mm-es gyujtotavval macrozni nem elmeny, plane, hogy fenyereje sincs az objektivenek. Meg szerintem 200mm folott nem is tul eles az az objektiv.)
(#9095) frankstork
Nekem is hasonloan szamos a gyujtemenyem, csak tobb kozte a nagy tubus.
Kalimar f=500mm 1:8
Tamron f=400mm 1:6.9
RMC Tokina 28-85 1:4
RMC Tokina 90-230mm 1:4.5
Utobbiakat meg ki sem tudtam probalni....[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
frankstork
aktív tag
Most kéne abbahagyni... [kép]
-
Cheesus
senior tag
Köszönöm szépen mindenkinek a tanácsot, a Fujifilm X szériáján most megakadt a szemem, valamikor a közeljövőben meg kellene fogdosnom párat mielőtt még elkezdek a nem is létező optikáimat átbajoneztetni (amúgy pl egy Helios átbütykölése 15 mátyásba fája.)
https://www.twitch.tv/csehla
-
catroot
veterán
Tair 11-A 135/2.8 obit lenne értelme dx gépen (Nikon D7100) használni?
Vagy inkább ff vázon rajzol igazán jól?
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
runnner
csendes tag
Sziasztok.
Most kaptam egy ilyen obi-t ,és az enyémen is ilyen folt vagy oxidácios nyomok vannak.
Ismeri valaki ezt az obit?
[link]
Makróra úgy látom jó,de nincs vele végtelen,sőt 6 -méterig van éles 28mm-en.
50-re ha zoommolok (asszem)akkor már ott sem.
Nex6-on.Fotga nex-MD átalakítóval használnám.RunnneR
-
catroot
veterán
Sziasztok!
Ismeri valami a Nikkor Q Autó Nippon Kogaku 135 f 3.5 obit?
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
MrChris
nagyúr
válasz Cheesus #9074 üzenetére
Ezt komolyan átgondoltad? 11-2 éves váz liveview nincs a 130kpixeles LCD-n, pentatükrös extrasötét, extrakicsi kereső. Manuál élesség állítás elég esélytelen, egy tartományon belül nem lehet megítélni az élességi síkot egy ilyen keresőben.
Amennyit az objektívek elcseszésére költenél abból meglenne egy használt Fuji xe1, d50-hez képest szinte gyerekjáték vele a manuálfókusz, kéminőségről nem is beszélve, méretben, plusz markolattal már elég nagy. -
jjeahh
nagyúr
válasz Cheesus #9083 üzenetére
Vannak megmarkolható milc-ek is, pl. Sony a6000, nex-6, fujifilm x-e1, panasonic gh2, g6, gh3 stb... ezek közül néhánynak még jobb is a fogása szerintem, mint egy d7000-nek vagy 5000-es sorozatnak, de persze ez ízlés és kézméret kérdése is. Ha sokat manuálozol, akkor egy milc kis bázistávja, elektronikus keresője, kihajtható érintőkijelzője és fókuszsegédei valszeg mind megváltás lenne neked a nikon után.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Rapid136
őstag
Akkor meg ott a Sony SLT sorozata, arra is kényelmesen felrakható az m42, van fénymérés és EVF is, ahol látod az élességet.
A D50 keresőjében alig fogsz látni valamit nemhogy élességet és fénymérés sincs.
Ennyi erővel filmre is fotózhaznál egy Zenittel.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
fattyu
veterán
De akkor miért nem váltasz canonra? ha ez a fő csapás akkor érdemes mert a z élő rendszerek közül nekik a legkissebb a bázistáv ergó sima adapterrel megy rá sok sok minden.
A konvertálás mount cserével eléggé hozzáértésigényes feladat ami vagy saját időt vagy másnak kifizetett időt jelent. Behozná az árát szerintem....
Egy használ 5dmkii már azért elérhető árban van és mindjárt FF is.
Nikonra akkor is nyűg ez az egész ha megoldható.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Cheesus
senior tag
Nehogy azt hidd, hogy a családba nem nyüstölnek azzal, hogy váltsak MILC-re... Igazából plátói oka van, hogy nem szeretnék váltani, mégpedig az, hogy akkora a tenyerem hogy az átlag fényképezőgépeknek (MILC, DSLR, Bridge stb) egyszerűen kényelmetlen a fogása. Nem tudom volt-e már a kezedben, de pl egy Nikon 7000-es szériának már számomra is jó a fogása, vagy még nem próbáltam, de akár az 5000-es széria is jó lehet egy portrémarkolattal megtámogatva.
És mint fentebb írtam, eszem ágában sincs lencsés adaptert használni, először sima menetátalakító, és ha tetszik az eredmény akkor jön vele a bütykölés.
Bár nem volt a kezemben, de MILC-ől egyedül a Sony Alpha család érdekelne esetleg, csak hát nincs kolbászból a kerítés.#9081 Novics: Egyáltalán nem zavar(sz), erre való a fórum, hogy megvitassuk a dolgokat
#9082 masterful87: Így van, énis nála szeretnék lejelentkezni, hogy egyáltalán lehetséges-e ezeket az optikákat majd idővővel átbarkácsolni.
-
Novics
senior tag
-
80hun
addikt
válasz Cheesus #9079 üzenetére
Egyszerübb ha veszel az obik alá egy NEX-et (3, 3N, 5) ahogy a többi nikonos is csinálja.
Arról ne is beszéljünk hogy az első generációs nex3 is klasszisokkal jobb szenzorral rendelkezik mint a nikon d50.A NEX3N-ek 35-40e-ért szoktak menni.
Van amelyik régi obin cserélhető a vég nikonra de a amin nem azzal nem lesz végtelened. Vagy lencsés adapterrel hazavágod az egészet
-
Cheesus
senior tag
Egyenlőre csak sima adapterem van, lencséset természetesen nem vettem, a TAIR-nak meg a leendő Jupiternek van KP-AN adaptere, azaz a bajonettet le kell csavarozni, felrakni a Nikon végű adaptert és kész is a mutatvány úgy, hogy még végtelen is lesz. A maradék obikból meg amelyiket sikerül beszerezni, és a sima adapterrel nekem tetsző eredményeket kapok át lesz bajoneztetve, hogy azért végtelen is legyen. Alapvetően az m42-es végűek maradnak majd meg, a PK-sak mindenképp el lesznek adva.
-
fattyu
veterán
nem volt érkezésem nagyon. holnap ideér a focal reducerem. meglássuk mit mutat vele. FFen nagyon szerettem a 28as látöszöget. ez ugye elég közelre hozza azt.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
válasz Cheesus #9074 üzenetére
akkor szerintem ezzel az erővel dobáld be a dunába azt tonna pénzt amit erre phasznál el...
üveges adapterrel nyakonvágni azt hogy drága manuál obikat vennél... maradj inkább a nikon fixeknél. ennyi pénzből még az is kijön és a régi nikon manuálok között is vannak gyöngyszemek...
Esetleg ha egy jó minőségű focal reducerrel megkínálod őket akkor jóval több értelme volna. Mondjuk a peleng kiesik akkor, de a többi mindjárt akkora látószöget adna aminek szánták kb és fényerő is javul.
de azt meg célszerű lenne akkor egy féle csatlakozású obiparkot
-
Cheesus
senior tag
Így van, egy Nikon D50-re mennek (minden hátránnyal tisztában vagyok ezzel kapcsolatban). Az objektív topicból vettem a "csoportokat" pusztán a formalitás, illetve a megkülönböztethetőség kedvéért, elnézést a pontatlanságért
#9073 jjeahh: Lehet nem csináltam teljesen egyértelműre, amik vastagon vannak szedve, azokat szeretném majd idővel/javaslattól függően beszerezni, a többi van az én tulajdonomban (tehát TAIR már van itthol ). Az Industar-t én se érzem erősnek, csak a miheztartás végett raktam bele. A drágább optikák jövőbeni tervek, hogy ha már veszek akkor valami jót vegyek, a Samyangra pedig ránézek
-
jjeahh
nagyúr
válasz Cheesus #9071 üzenetére
50-esekből én a takumart venném... az industart szerintem le is veheted a listáról, szvsz még egy helios mellett sincs létjogosultsága.
85mm fronton ha már ennyi pénzt szánsz rá, akkor a samyang 85mm F1.4-est is meglesheted, az sem rossz üveg.
A TAIR-3S brutálisan nehéz és nagy üveg, ha azt megveszed, akkor valszeg be kell szerezned majd egy masszív állványt is, ami elbírja[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Cheesus
senior tag
Sziasztok
Fejben elkezdtem összerakni egy objektív "parkot", de kíváncsi lennék (már ha publikus), hogy ki milyen optikákat használ különböző gyutávokon. Nekem főképp a különlegességek tetszenek, ezért a meglévő Helios mellé pl egy Steinheil-t is kinéztem már, csak majd nem akarok abba a hibába esni, hogy túl sok optikát halmozok fel "feleslegesen". Hogy ne csak pusztába kiáltott szó legyen a hsz. leírom, hogy én miket tervezek venni illetve mi van meg jelenleg is, az építő kritikákat szívesen veszem.
Halszem: Peleng 8mm f/3.5
Nagylátó: Zenitar 16mm f/2.8
Enyhe nagylátó: Mir 1V 37mm f/2.8, Auto Revuenon MC 35mm f/2.8Normál: Helios 44M, Helios 44-M4, Industar-50-2 50mm f/3,5, Steinheil Cassarit 50mm f/2.8, Zeiss Planar 50mm f/1.7 T*, SMC Takumar 50mm f/1.4,
Portré: Helios 40-2 85mm f/1.5, Zeiss Biometar 80mm f/2,8
Teleobjektív: Jupiter 11A 135mm f/4, Auto-Chinon MC 135mm f/2.8
Erős teleobjekítv: TAIR-3S 300mm/f/4.5, Exakta 75-300mm f/4.5-5.6Az 50mm kicsit túl van gondolva, megpróbálom leszűkíteni majd a dolgokat/terveket
Természetesen tudom, hogy a beszerezni kívánt objektívek nem túl baráti árúak, de nem is egyszerre akarom magamnak tudni az összeset.[ Szerkesztve ]
-
LélekVándor
tag
válasz Elektrosokk #9069 üzenetére
Jjeahh , iRico: Köszönöm a válaszokat!
-
Elektrosokk
veterán
válasz LélekVándor #9066 üzenetére
a szép rajzolat eléggé egyéni ízlés kérdése.
ha éles kontrasztos képet szeretnél akkor a zeiss planar 50 1.7 egy igen ideális választás, a takumárok fókusz mechanikája nagyon kellemes (bár csak 1-2 darab fordult meg nálam). amivel sokat videóztam, és egy álom, az a contarex planar 50mm f2. de nem Tudom be lehet e húzni annyiból. Az első planár amit javasoltam szerintem nem okozna csalódást, illetve nekem is van fd optikám az sem rossz
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
jjeahh
nagyúr
válasz LélekVándor #9066 üzenetére
A canon FD 50mm F1.4 SSC nekem élesnek és viszonylag CA-mentesnek tűnik nyitva is, egyetlen hibájaként azt emlegetik, hogy nyitva nem a legkontrasztosabb a képe. De gondolj rá úgy mint hardveres flat profilra .
[ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
válasz KelemenUhr #9065 üzenetére
Igen
-
LélekVándor
tag
Sziasztok!
A hozzáértőket kérddezem, hogy sztetek melyik 50mm-es 1.4 körüli fényerejű objektív a legjobb vétel ha maximum 60e Ft -ot határozok meg felső határnak? (Igazából ha mondjuk egy 1.7-es a legjobb, mert már 1.7-nél szép a rajzolata, pesze az is érdekelne). Csak videózásra kellene, tehát AF nem igazán érdekelne. Egyáltalán jobb lenne sztetek régebbi objektívbe törni a fejemet, vagy lehet, hogy újabb típussal jobban járok? Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
válasz KelemenUhr #9062 üzenetére
Erre 49mm-es sapi kell. Ez a Helios 44-2
Én többnyire adapterrel együtt tárolom az obikat. És veszek az adapter végére utángyártott sapit
De lehet venni M42-es hátsó sapit is ha több obid van.
[ Szerkesztve ]
-
grigo
őstag
Semmi, rájöttem, hgoy hülyeséget kérdeztem
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
KelemenUhr
aktív tag
44-2:
Erre melyik méret passzol? Illetve a hátuljára sem ártana lehet, oda nem tudod esetleg, hogy mekkora jó?Egyébként arra is gondoltam, hogy az adapterrel együtt tárolom/hordozom majd, úgyis egyelőre ez az egy M42-es obim lesz, akkor arra gondolom rámegy a kitobim hátsó sapkája. Ez így életszerű? (Ti hogy csináljátok?)
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
80hun
addikt
válasz KelemenUhr #9059 üzenetére
Melyik heliosről van szó? 49mm és 52mm-es sapkák mennek rájuk tipustól függően
-
törölt tag
válasz KelemenUhr #9059 üzenetére
Hát nekem a cosinára meg a zeiss re is ugyan az a semmitérő sapka ment rá,meg a pentacon ra is, az összes használhatatlan abban az állapotban, nem szorulnak rá, barkacsolni kell
. -
KelemenUhr
aktív tag
Valakinek nincs véletlenül egy fölösleges Helios lencsesapkája? Megszabadítanám tőle.
Vagy mekkora sapka megy rá? Még nics nálam, de akkor lehet, hogy rendelek hozzá.
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
Rapid136
őstag
válasz Elektrosokk #9048 üzenetére
Nem a manuális a lényeg hanem a felépítésük.
Egy háromlencsés egyszerű épitésű obit senki nem gyárt már. Szóval hiába mf, nem lesz olyan képe.
És hiába gyártják ujra most a Meyer obikat, félek nem lesz olyan mint a régi és az áruk horror.
Ahogy a Lomo Petzvaljanak és a mostani másiknak ik.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
törölt tag
válasz Elektrosokk #9052 üzenetére
a manuális obikkal túl nagy gond nincs,ami a szétszedést illeti,bár túl sokat nem szedtem szét, ezzel sem találkoztam még de egyszerű menetes minden, az af es újak már nem egyszerűek, egy tamron kikészített idegileg...hozhatod őket jövő hónaptól lesz időm rá...;-)
-
törölt tag
Sikerült szétszednem darabokra, gyönyörűen kipucoltam és rendesen összeraktam, azért nem volt végtelen mert az élesség állító gyűrűt nem mindegy hogy rakjuk össze, már korábban én is szenvedtem ezzel egy másik obinál,most már másodszorra sikerült ;-)
-
törölt tag
válasz Elektrosokk #9048 üzenetére
100 ezer alatt..;-)
-
törölt tag
Jut eszembe...kik gyártanak még manuális obit?...mert ha a régiek elkopnak....
-
80hun
addikt
válasz Elektrosokk #9042 üzenetére
Ez az A-bajonettes zeiss 135/1.8?
-
Elektrosokk
veterán
válasz ccs2929 #9036 üzenetére
ez egy álomoptika, nagyon nehezen szereztem meg, igazi "no sale lens"
szerintem eléggé éles, legalábbis készítettem már vele 1-2 óriásplakátot, de nem az az ember vagyok aki a 100 százalék crop-okat nézegeti egész nap. Hozzáteszem hogy nyitva szeretem használom, de rekeszelve is megmarad a karaktere, és f4-en is szép a bokeh.
Photozone teszt
(#9043) 80hun : az igen
[ Szerkesztve ]
-
ccs2929
senior tag
válasz Elektrosokk #9030 üzenetére
Nem tudom ki, hogy van vele, de nekem abszolút bejön ennek az obinak is a rajza, meg én is imádom a bokehet, a swirly-t is, meg a kör alakú Meyer félét is. Feltehettd volna full felbontásban is ezt a képet, kíváncsi vagyok mennyire éles, bár annak tűnik, meg azt a ronda CA-t kiszedtem volna még a hölgy mellei közül
Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
HKorn
veterán
Még csak most jött meg a Minolta 50/2-őm, csak az adapterre várok aztán beindul a mosoda
Amúgy előtte APS-C-n se vittem túlzásba.
Szerintem ennek is van egy határa, nekem bizonyos szint felett már inkább zavaró, vagy túlzottan művésziesek ezek az örvényes bokeh-k.
De nyilván ízlések és pofonok.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Valami ilyesmi igen, még egy picit nagyobb DoF (élesebb háttér) se gond.
De amúgy igaza van jjeahh-nak, tényleg kicsit utólagos homályosítás hatása van.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
jjeahh
nagyúr
Na ez meg nekem mű, olyan mintha meglőtted volna F22-őn, majd a háttérre ráhúztál volna valami gaussian blurt, szal ízlések és pofonok Macskaszemet szeretem
[ Szerkesztve ]
-
HKorn
veterán
válasz Elektrosokk #9028 üzenetére
jájj
én a kellemesen mosott, egyszerű, lehetőleg homogén hátteret szeretem, minimál bokeh-vel, nem vagyok nagy bokeh rajongó, ez már nekem "szédítő".
Run&Ride
-
tvamos
nagyúr
En erzem a "viharos hatter"-ben a bugit. Regebben lattam valami oldalt, ahol portrek voltak orveny boke-s obival. Az nagyon tetszett, de hat nincs nekem 10 ezer dollarom olyan objektivre.
[ Szerkesztve ]
-
HKorn
veterán
válasz Elektrosokk #9023 üzenetére
Tudom ízlés kérdése, de nekem már túl sok a bokeh, ennél már csak azt szeretem kevésbé amikor még körkörös is
Run&Ride
-
Elektrosokk
veterán
köszi. Sony A7II. elég régóta megvan ez az optika, pár hete már hirdetgetem , gondoltam csinálok valami friss teszt képet, meglepően tetszik nekem is az eredmény.
leginkább fényerősebb optikákra hajtottam régen, de most már lecsapok a nem túl gyorsakra is, f4-en kevés optika rajzol macskaszemet, ugye ez ott van nyitva.
itt van még kettő kép vele.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Elektrosokk #9023 üzenetére
Szep! Milyen geppel? (Bocs, nem emlekszem, mid van...)
-
80hun
addikt
válasz #86322688 #9020 üzenetére
Vagy az obi a ludas vagy az átalakító
Más obival van végtelen?Nem skála szerint nézed a végtelent ugye. Az adaptereknél sokszor túl van tolva a végtelen és nem a végtelen jelhez esik.
Az adapter felfekvő pontjainak vastagságának 27.76mm v kevesebbnek kell lennie. Persze ha meg tudod mérni tolómérővel.
-
törölt tag
Vásároltam egy m42 es csatlozású 50 fixet a fuji xe1 re, de nincs végtelen, pedig az átalakító jó fajta, egyéb ötlet?
-
Muerte68
addikt
ez így van a helios csak játékszer a Yashica mellett
És nem is sokkal drágább a Yashica.
tailor ehez még megvan az obi is?eddig drágább volt szerintem ez csak a váz.[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
grigo
őstag
-
HKorn
veterán
Na megjött a 6 ezerért megszerzett patika állapotú Minolta MD 50 f2, csak az adapterre kell még várnom 2 hetet mire ebayről megjön, elég kellemetlen ez a várakozás...
Run&Ride
-
grigo
őstag
válasz MrChris #9008 üzenetére
Nem tudom segít-e. Most csináltam hátha....
Ha mondod mennyire rekeszeljem csinálok olyat is.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
tailor
őstag
-
KelemenUhr
aktív tag
Valószínűleg az lesz egyébként, hogy mindkettőt megveszem, és akkor már csinálok összehasonlítást. A Heliost már meg is vettem, 2500 Ft-ért jól működő moszkvai olimpiás vázzal együtt nem tudtam otthagyni, így bőven belefér a Yashica is, ezeket a régi üvegeket úgyis napról-napra nehezebb megszerezni.
-
tvamos
nagyúr
Ket obit neztem ki...
Topcon UV-Topcor 4/135 Tokyo Kogaku Tele
MInolta MD Tele Rokkor 135/3.5
Mi a velemenyetek?"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Muerte68
addikt
válasz KelemenUhr #9001 üzenetére
Ha bajonettes akkor az.az jó kis obi az eggyik legjobb.Nekem minoltám van de majd egy ilyet akarok
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary (Sony) full frame objektív
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- Sony DSC-RX100M VI prémiumkategóriás 20.1 MP digitális fényképezőgép
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest