Hirdetés
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
No, ki lett a Pentacon Auto sorom. 29-50-135. Ugye nincs tobb?
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
Tudnatok abban segiteni, hogy milyen allvany gyurut, es honnan tudnek venni ehez a RMC Tokina 400mm 1:5.6hoz? Olyan... 62.5mm az a resz, ahol meg lehetne fogni.
Valami ilyesmi? [link]
Sajnos nincs ott a meret, es nem talalom sehol, mekkora.Esetleg meg az jutott eszembe, hogy ilyenje van valakinek? [link]
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Megjott ma az uveg... (RMC Tokina 400mm 1:5.6) Ez nagyon szep, es uj allapotu. Most szedjem szet???... nem is tuti, hogy boldogulnek vele, mert ebben belul mozognak a lencsetagok. De a 300-as is nagyon szep amugy. Valami olyan kell, ami elore-hatra mozog, de nem tekeredik... es olcso...
Mondjuk ez a gyujtemeny amugy: [link]
Valamelyiket ezek kozul fel lehetne talan dolgozni.[ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
Ehez a fajta RMC tokina 400/5.6-hoz volt szerencsém, iszonyatosan CA-zik. , számomra használhatatlan volt.
-
tvamos
nagyúr
Vettem egy RMC Tokina 300/5.6-ot, az a terv, hogy ennek a helicoidjat hasznalom fel. ( Marmint, ha nem talalok olyasmit, aminek nagyobb az atfogasa. Vagy lesz nemsokara egy Tokina 400/5,6 med Konica AR is, meg van vagy 3 135-os is.
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
ha a váz megvan próbáld megmérni-ha nincs marad a próbálgatás
hlc kolléga egy smenát bontott így széjjel az ő leírása segíthet.(mivel hasonló gépekről van szó)Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
tvamos
nagyúr
A kerdes meg kimaradt a HSZ-bol.
Nem tudja valaki, kb. milyen messze kell tegyem ezt a Componar 105-ot, meg a Tessar 80-at a szenzortol, hogy az kepet alkosson rajta? Nagysagrendileg mennyi lehet?Nem ismeri senki ezt a Votar 6.5mm F2.5-ot? Nem sok mindent se talalok rola...
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Ezen torom a fejem: [link]
A 10mm-es kit lencse melle jo lenne..."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
jjeahh
nagyúr
A képsarkak már feketék tágra nyitva is, full lerekeszelve meg ilyen.. ja nincsenek vágva Szal nyitva kirajzolja, de már nagyon durván vinyettál. Amúgy ezekből a 25mm cctv obikból mindegyik más, a közelpontjuk sem egyforma . Nekem kettő volt, egyik középen borotvaéles volt és nagyon durván CA-zott, másik absz nem CA-zott, viszont életlenebb volt. Makrógyűrűvel amúgy meglepően jók voltak, eltűnt a vinyetta és szép kontrasztos képük volt. Valahol anno láttam egy listát, hogy melyik mekkora szenzort rajzol ki, de már nem találom...
Ez amúgy nem olyan rossz[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
dzz
aktív tag
Van ez annyira jó, mint egyik másik 5-10€-s obim sőt, jobb is azoknál!volt, hogy 10€-ért komplett fotóstáskát vettem, benne 3 agyonig gombás obival meg rengetg szűrő +bizbaz, de a táska (ugyan régimódi) rendben van.
Ezek a képek utólag vágva lettek vagy kirajzolta a szenzort teljesen? Meg kell jegyezzem, tetszik a hangulata!
ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86
-
jjeahh
nagyúr
Hát az enyémre mindent lehetett mondani, csak azt nem, hogy jó inkább effektobiként használtam .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
tvamos
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #9879 üzenetére
Erre en mindenk keppen inditanek dispute-ot. Legrosszabb esetben visszakapsz nemi penzt.
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
megjött a Yashica 1.4-esem, és van vele egy kis probléma
az ebayen azt írta, hogy: Item condition: Used “Nice, needs cleaning”
ehhez képest gombás, igaz karcmentes, de ami idegesítőbb, hogy szorul 1.2 m-nél a fókusz (legrövidebb állás). ez típushiba, vagy inkább paypal reklamáció?
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
dzz
aktív tag
válasz CollectoR #9877 üzenetére
Nekem egy EOS-MFT focal reducerem van (camdiox). Mindenféle adapterrel fel tudom tekergetni a már meglévő obikat, de olykor nincs végtelen. Viszont amikor FC-zek, pont nem számít, hogy van-e vagy nincsen, így pont jó, egyetlen kivétellel. Az egyik cél mft-n a nagylátószög lett volna csillagfotóhoz. Erre pont nem jött be, de van egy 28/2.5-ös Vivitar amit valószínűleg direkt hibásan fogok összerakni, hogy ez is rendben legyen.
Viszont kérdeznék én is:
Valaki fotózik itt C-Mount/MFT felállásban?
[ Szerkesztve ]
ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86
-
CollectoR
aktív tag
Kérdés focal reducerrel kapcsolatban. Kinéztem magamnak a Lens turbo II-t a Fuji X-M1-emhez, viszont többféle bajonettes MF objektívjeim vannak (M42, PK). Nem vagyok teljesen biztos abban, hogy ezek a focal reducerek mindenről-mindenre átalakítva egyforma optikai tulajdonságokkal rendelkeznek (vagy igen?), az viszont biztos, hogy csatlakozás és a távolságuk más. Arra gondoltam, mivel drága, 1 darabot vennék és egy köztes adapterezéssel oldanám meg a különböző bajonettek csatlakoztatását. Tehát egész konkrétan erre a 2 bajonettre valahogy így nézne ki a csatlakozás:
Gép ->focal reducer ->adaptergyűrű ->objektív
FX (váz) -> FX/EF-S -> EF-S/M42 (vagy EF-S/PK) -> M42 vagy PK bajonettes objektív.Kissé nyakatekert, de pl. FX-PK focal reducert egyszerűen nem találok, nameg akkor az M42-eseknek kéne adapter. Nem tudom, hogy az EF-S bajonett jó-e köztes közös adapternek, vagy hogy jó-e az ötlet egyáltalán, mert a képarányok is mások lehetnek. Viszont ha működne így, akkor elég lenne 1 focal reducer a legtöbb fajta objektívnek.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Megsem lett jo a Makinon Macro. Oda a sikerelmeny. Tegnap szetszedtem megjobban, a helicoidot is kiszedtem, de nem ferek hozza a kis lemezkekhez meg igy sem. A frontlencse felol lehetne megkozeliteni, de azt eddig nem birtam kiszedni. Kene egy jo leiras a szetszedesrol.
-
daniduke
tag
Igen igen, soligor 19-x és tarsaira gondoltam, pl itt is hasznos lehet a blendes változat, nem mindegyiken van ugye rekeszgyűrű. Pedig meg mertem volna eskudni hogy te használsz egy hasonlót az A7-n
Persze, Ef lencsekre gondoltam, a jövőben lehet arra is kacsingatnek a manualok mellett. Na megrendelem a sima verziót, aztán majd meglátjuk. Köszi a segítségethttps://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
80hun
addikt
válasz daniduke #9870 üzenetére
A blendés csak canon eos obikhoz kell, mivel azokat nem tudod rekeszelni csak af-es elektronikus adapterrel.
Manuálokhoz nincs értelme a blendés verziónak.Camdiox jjeahh kolegának van
Nekem nincs focal reducterem, én egy A7 váz melett döntöttem így nincs rá szükségem.
UWA-ból nekem 16-35-ös zeiss van.Aps-c nexre talán a legolcsóbb UWA megoldás egy olcsó adapter + egy Canon EF-S 10-18-as zoomobjektv. De ez már az obi miatt a kereteiden túl van.
A 18-19-20-ról induló manuál zoomok nemnagyon vannak.
Talán a Soligor/Cosina/Vivitar 19-35/3.5-4.5-et tudnád rárakni , azok olcsók.. Pentax-os verzión van rekeszgyűrű is -
daniduke
tag
Köszi mindenkinek, sztem focal reducer lesz, már csak azt kéne eldönteni hogy melyik legyen. Néztem van olyan is amiben van blende beépítve, csak majd egy 10essel drágább. Mintha pont itt olvastam volna, hogy az nem túl használható, pedig nagyon praktikus lenne. Van értelme szerintetek a camdioxszal szemben? Gugli nem igazán segített.
Látni néha 18-19-20-ról induló zoomokat jó áron, arra gondoltam egy olyannal ki tudnám próbálni hogy milyen is egy UWA. 80hun neked is van hasonló, nem?
https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
80hun
addikt
válasz MrChris #9868 üzenetére
5-6 éve.
Nem kell csucsognia tőle és vajpuha lesz a fókusz..
Hidegben sem sűrűsödik meg és nagy melegben se folyik ki.Az teflon bázisúak , az egyik folyékonyabb a másig picit megdermed miután kifujtad.
A sűrűmenetes részhez hasnálom a folyékonyabbat, persze előtte ki kell takarítani mindent.A sűrűbb -30 és +160 fok között használható
A hígabb -50 és +250 fok között használható.Dehát kinek mi vált be
-
MrChris
nagyúr
Hűha, érdekes, ezeket már hosszabb ideje használod?
tvamos: mikor a kép egyik oldala, sarka sokkal életlenebb mint a másik. A központi legélesebb rész se középre eseik, esetleg még irányultsága is van az életlenedésnek, kómának, meg persze egyéb képi hibák kísérik. A lencse deformáltsága, gondolom pontatlan gyártása okozza, modern obiknál is előfordul.
-
tvamos
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
Fene se tud ezeken a kenőanyagokon eligazodni, elsőre bármi jó, idővel mutatkozik meg, hogy beválik e, de akkor már nehéz megszabadulni tőle. Van úgy hogy kipárolog belőle valami aztán az bejut mindenhova.
Nálam is járt pár olyan obi ami külsőre tök jól néz ki, belefeccölték az anyagot, munkát de ez szöges ellentétben áll a képével.
Egy Sun 24/2.8-al játszottam, kiemeltem az egyik gyűrűt, ekkor kipotyogott belőle a rengeteg apró golyó Aztán összerakásnál volt ez szívás, még kipotyogtak párszor. A képe amúgy meg tök decenteres volt meg legalább 5.6 hogy valahogyan kinézzen. Aztán a sok mindenféle után váltottam OM-re, ott is sok a kakukktojás. -
tvamos
nagyúr
válasz MrChris #9858 üzenetére
Koszonom! Erdekes anyag. Mondjuk van ahol azt irjak, hogy aluhoz ne hasznaljak szilikont, ugyhogy meg azt is meg kell nezni, mibol van a lencse.
Most kaptam egy AUTO MAKINON MACRO 135/2.8-at, OM bajonettel. Es, hogy izgi legyen, ezen meg a difragma szorul. (Igy hivjak? A kis lemezkek.)
[ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
válasz daniduke #9860 üzenetére
Sztem a focall reducter pont nem UWA-ra találták ki.
Sőt ha nem éjszaka csillagokat v. kézből éjszakai képeket akarsz fotózni a fényerő mit sem ér ilyen rövid gyújtótávon .Bár a 24mm még nagylátónak se mondható apsc szenzoron a crop miatt nemhogy UWA-nak.Manuálból inkább egy jobb 24mm-es obit ajánlanák pl Canon fd 24/2.8 .
De a legjobb megoldás egy sigma dn 19mm f2.8 lenne , v akár egy sony 16mm f2.8.
Ráadásúl ezekhez legalább van torzításkorrekció és még af is van. -
Matska
senior tag
válasz daniduke #9860 üzenetére
Én a B-vel kezdeném mindenképpen. Nagyobb fényerőt és látószöget ad mindennek amit még elé tekersz. Nekem legalábbis nagyobb örömet adna, ha az összes objektíven dob a dolog, mintha veszek a meglévők mellé még egyet.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
daniduke
tag
Sziasztok!
Hosszú gyűjtögetés után még sajnos mindig nem tudtam eldönteni ,hogy mire verjem el a pénzemet, így egy kis segítséget kérnék. A képeim nagy részét ekv 40milivel lövöm, amivel 90%-ban le is fedtem mindent. De hasonlóan voltam 35mm és 50mm-rel is. Hosszú távon egy X100-as lesz a megoldás, amíg nincs meg a pénzmag, addig keresek alternatívákat:A Zonlai 25mm 1.8
+Kicsi
+Esztétikus
+35mm, ami a leginkább közel áll a szívemhez
+Fényerős
+Középen jó, széleken elfogadható képminőség
-katasztrófa sarkok, amik csak f11 környékén lesznek használhatóak (kis croppal orvosolható)B Camdiox NEX-EOS focal reducer
+Széleskörűbben használható
+Jobb képminőség (?)
+Távolabbi jövőben egy UWA is kellene, amit ezzel lenne érdemes megoldani
-nagy obikkal együttC?
Mindkettő Angliából 25e környékére jönne ki. Egy NEX 3n-re kerülne fel a kiválasztott, ami mellé csak egy Carl Zeiss Jena 50mm 2.8 és egy noname 28mm 2.8 van, a közeljövőben is csak egy fényerősebb 50-es vagy egy filéres 35mm 2.8 jönne. A focal reducer felé hajlok épp, de tekintve, hogy pár hete még a Zonlai-t választottam volna, így inkább hozzátok fordulok
Tudom, hogy ezt nekem kellene eldöntenem, de mindenféle segítséget előre is köszönök
https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
MrChris
nagyúr
Aszem ez volt az, de most bizonytalan vagyok, mi is lenne jó hozzá, rá kell kérdezni náluk. Persze ámerikában fele ennyi. Nekem van egy elvileg jobb fajta szilikon zsírom, amivel megkentem az állványom forgó részét, pár hónap után rosszabb lett Igaz, hogy ott van egy gumi alkatrész is és lehet hogy eszi a szilikon zsír. A gagyi fluid fejből kijövő zsír pl biztosan más fajta szilikon zsír, olyan mint a pálmatex, hosszú szálat húz, gondolom sokféle létezik különböző viszkozitással meg ki tudja mivel.
-
MrChris
nagyúr
Ok, egy xmount-EF focalreducer adapter és arra pedig egy EF-M42 vagy EF-OM... Persze Canon FD már nem játszik, mert annak szándékosan rövidebb a bázistávja. Így marad egy kis lehetőséged játszani a foglalatokkal. Alulra a kitobi viszont mindent ver minőségben. 135-ösnek etalon a Sonnar 3,5-es.
-
H2o-pok
senior tag
Szia. Na igaz hogy jó kis obi ez a Yashica?Nincs már meg a számod sajna. Ha érdekel van egy patika M42 ,35mm es obim. Meg egy Takumar 55 f1.8 is. Mind 2 gyűjtői db. Hivj fel ha gondolod, neked "óccsón" számolom!
Amúgy m4/3 on próbáltam simán egy pentacon 29mm est. Sokkal több "fér bele" mint az 55 be. Le is mondtam a 24 ezres focal reducer ről. Ez + obi már túl sokban van. Annyiért máí kapok egy m4/3 30mm est pl a sigma.
[ Szerkesztve ]
-
Matska
senior tag
válasz MrChris #9851 üzenetére
Egyelőre ismerkedek a témával így az utolsó mondatot nem igazán tudom értelmezni. Kifejted egy kicsit bővebben?
Az utóbbi hónapokban gyakorlatilag nem volt a gépen gyári obi (csak a H2o-pok kollégától vásárolt Yashica), és tökéletesen elvoltam AF nélkül.
Egy focal reducerrel egy 50-es f1.4-es takumar az 35mm és f1. Ez mindenesnek teljesen jó lehet, viszonylagos nagylátónak 28 és/vagy 35mm, telének meg 135. Ha még telébbre vágyok akkor meg feltekerem a normál adapterre.
A 15-30 ropi közötti áron nekem teljesen jó, ha jót kapok.Mint mondtam ez elképzelés csak, és ismerkedek a témával, szóval minden ötletet szívesen fogadok
-
Matska
senior tag
Üdv mindenkinek.
Milyen m42 menetes obit ajánlanátok, hogyha 28 v. 35mm-eset keresek, ami legalább F2.8-as induló fényerős, vagy fényerősebb, és teljesen nyitva is használható képet ad.https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
Rapid136
őstag
-
tvamos
nagyúr
Szep uveg, kar, hogy ilyen sokba kerul:
Minolta Rokkor 50mm F/1.2"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz Zozzant #9829 üzenetére
Koszonom a segitseget neked, meg a tobbieknek is. Jo lett, nagyjabol. [link]
Abban tudnatok segiteni, mivel zsirozzam be a fokuszt, hogy ne szoruljon? Nem a fokusz tekeredik, hanem az objektiv csavarodik le az adapterrol.
(#9839) Matska válasza tvamos (#9837) üzenetére
Persze, az volt irva, hogy excelent +++++++, csak mire hozzam kerult, addigra nem volt pont excelent, hanem csak olyan inkabb a fotos dobozban hagyom... orokre...(Pedig latod, szetszedem, ha az kell, es itt a sracok is segitenek.)
[ Szerkesztve ]
-
-
Matska
senior tag
Mindenképpen, meg képeket is összehasonlításnak.
Idénre már hosszú a kívánságlista, de ha már ilyet vesz az ember akkor csak kell a Yashica mellé egy Helios, egy Takumar, meg egy Jupiter... meg kezem is kezd a bilibe lógni
Azt kell még megszülnöm, hogy honnan lenne a legegyszerűbb beszereznem a Lens Turbot. Ha van erre valami tipp valakitől, azt megköszönném.
-
jjeahh
nagyúr
A Lens Turbo II-ről pont nagyon pozitívak a neten fellelhető vélemények . Nekem Camdiox van jelenleg, néhány példánynál előfordulhat, hogy nincs végtelen, képsarokban nem valami éles, de cserébe olcsó. Ez is megnöveli a látószöget meg nyersz 1FÉ fényerőt, képközépen élesebbek lesznek az obik. Itt egy példa kb. mennyit változik a látószög/mosoda, itt meg pár kép, amit eddig vele lőttem m4/3 gépen.
[ Szerkesztve ]
-
Matska
senior tag
Sziasztok.
Nézegetek focal reducer-eket, és érdeklődni szeretnék, hogy érdemes-e ilyet használni, és hogyha igen, akkor mik a tapasztalatok, és ki hol szerzi be?
Konkrétan egyelőre csak egy Zhongyi Lens Turbo II nevezetűt találtam és 40.000 körül megy e-bay-en.
-
H2o-pok
senior tag
Van egy patika állapotú Hanimex MC 35mm es obim
M42 es. Igazi gyűjtői db, doboza,kupakok megvannak. Mivel van pár ilyen ezért ha valakit érdekel ,viheti. Amugy Chinon gyártmány csak ilyen néven forgalmazták. Penge képe van.
https://www.dropbox.com/sh/icxw814salyieyg/AAAwP6Yu4bnHl7pp1SPql8Dva?dl=0 -
konyi79
addikt
válasz Mr.Csizmás #9818 üzenetére
Yashica 50/1,4 árát átdobhatnád privátban, ha kitaláltad.
-
Muerte68
addikt
válasz bicajoskema #9820 üzenetére
Yashica 28/2,8 esetleg,mondjuk a helios nyitott élességt nem nehéz elérni
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
bicajoskema
tag
Sziasztok!
Van olyan manuális, lehetőleg M42-es objektív amely gyujtótávolsága 24-28mm és a blende f2.8 tól indul, valamint olyan éles (vagy élesebb) nyitott blendénél mint egy helios 44m5 ?
Köszönöm a választ előre is ! -
daniduke
tag
Eddig őszintén nem nagyon értettem mi vele a probléma, de ez a mostani kommented már közelít. Igy kell működnie:
Alapjáraton nyitva a rekesz.
1. A menet felőli blende beugraszto pöcök benyomva : ha forhatod a gyűrűt, úgy záródik-nyitodik a rekesz. Ha peremes az adaptered, akkor ez mindig nyomva van, nekem nem ilyen, így en ezt be szoktam ragasztani.
2. Menet felőli pöcök nincs benyomva, ha forgatod a gyűrűt akkor nem mozog semmi, csak akkor ugrik be a kívánt értékre ha az obi oldalán lévő pöcköt benyomod. Ezzel így tudsz vele nyitva fokuszalni, es csak akkor ugratod be ha exponálsz.
Magyarul a 2 pöcök közül legalább egynek be kell legyen nyomva hogy tudj rekeszt állítani.
(Nekem pont ez a része romlott el, igy ezt kiiktattam es már úgy működik mint minden más obi)
Remélem érthető volt, ha így működik (es a leirasod alapján igen) akkor az obi jó, ne az eladót bosszantsd velehttps://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
rég jártam erre
árazós kérdések:
m42 yashica 50/1,4 mi pénzt érhet jó állapotban?
illetve van ilyen csudi akármi, Xenagon 3,5/35mm, Tele-Xenar 3,8/75mm, meg Radionar 4,5/75mm trió."Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
tvamos
nagyúr
válasz H2o-pok #9813 üzenetére
Legyetek szivesek, segitsetek nekem, hogy jol ertsem a mukodest!
A lamellak alapban full nyitva vannak.
Ha megnyomom a gombot az oldalan, vagy a pockkot az m42 oldalon benyomom, akkor beall oda, ahova a rekesz gyuruvel beallitom.
Igy van ez? Szeretnek reklamalni, es legalabb valami zsetont visszakapni, vagy kedvezmenyt az elado masik termekebol. Ilyesmi...[ Szerkesztve ]
-
H2o-pok
senior tag
Szedtem már szét jó párat tisztitani. Elvileg a front és hátsó lencse menetes,kicsavarható simán. Kell egy tolómétő hozzá.
A fókuszgyűrűnél kell nagyon vigyázni,mert rafinált. Jelölni kell mindenképp,hogy volt összerakva. Álltalában ezt le kell szedni,mert alatta van a rekesz mehanika. De az sem gyerekjáték, jelölni kell, és fotózni hogy hogy volt eredetileg. Ha nem jelölsz, (mint én is az első heliosnál) akkor szivás lesz összerakni az tuti. -
tvamos
nagyúr
válasz KelemenUhr #9807 üzenetére
Az a baj, az apertura gyuru egyaltalan nem csinal semmit, es mar azt sem nagyon ertem, hogyan kene mukodjon. Van pocok is, annak gondolom ugrasztani kell a lamellakat, es csinalja is, meg gomb az oldalan. Sajnos akarmit nyomok be, vagy engedek el, a gyuru teljesen halott.
[ Szerkesztve ]
-
KelemenUhr
aktív tag
Nem ismerem ezeket az objektíveket, de van egy olyan Helios-om, amin van egy pöcök és csak azt benyomva zárnak a lamellák. Ha itt is hasonló a helyzet, akkor létezik peremes adapter, ami megoldja a problémát.
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
Muerte68
addikt
Én is jártam így szorult akadt a lamella ,tovább adtam egy ismerősnek ő szétszedte meg tudta csinálni-bár maradt fel alkatrész Nem türelmetlen embereknek való móka az biztos Én meg se próbálnám
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
fattyu
veterán
jók a tessarok. kifejezetten éles kontrasztos design. Annyi hogy a 2.8 is elég lassúcska mai viszonylatban már de a tessar designből ennél fényerősebbet nem igen tudtak kihozni viszont ez már kompromisszum ennél a design-nál. A f3.5 verzió alapvetően mindenben jobb épp emiatt csak ugye lassabb 2/3 stoppal.
ettől még persze jó meg mindig van jobb
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest