Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz deny330 #14105 üzenetére
Igaza van Zozzantnak, a szenzoron lévő kosz az ok. A használt GH2-őm szenzorán volt odakövült pollen, meg valszeg nyálszemcsék. Fültisztítóval és alkohollal tisztítottam meg, a végén nagyon kellett vele vakarni, mert sehogyan se engedett. Kibírta, semmi karc, még nagyítóval se és a képek is ok.
-
MrChris
nagyúr
válasz pitagi #14078 üzenetére
Ezt javaslom tanulmányozni. Kb ezek az adapterezési lehetőségek. Viltrox2 és hasonlók elég gyengék, nem véletlen jóval olcsóbbak. A korai első generációsak meg hamar elveszik a kedvet. Összességében egy A7-el jobban járnál, hisz alig kerül többe és mondhatni natív módon használhatod.
-
MrChris
nagyúr
Ha jó a bázistáv akkor helyes beállítással éles lesz a kép, ezzel nem lehet gond.
A ma kapható új milcek talán mindegyike tud peakinget mutatni, de eltérő az érzékenységük, látványuk. Lehet mód a belenagyításra is, de ebben is vannak eltérések. Valamint a kijelző/evf is befolyásolja mennyire tudod eltalálni a tárgysíkot. -
MrChris
nagyúr
válasz noiq_nolife #14023 üzenetére
Röviden igen.
-
MrChris
nagyúr
válasz noiq_nolife #14020 üzenetére
Általánosságban Sonnar 135/3.5 nyitva is éles, 18-30e volt mikor még követtem. A többi 2.8-as 135-öst 99% hogy rekeszelni fogod 4, 5.6-ra, ezzel ugrik a látszólagos fényerő előny. 100mm-esek meg kb, kétszeres árnál kezdődnek.
-
MrChris
nagyúr
válasz _füles_ #13982 üzenetére
Grat! Az egy elég drága obi az ebayen 300 dodó ha jól látom. Majd készíts ide pár publikus képet vele és róla is.
Zoomgyűrű? Furcsa lenne! WD 40 nekem kicsit durvának tűnik, befolyik mindenhova és kioldja a kenőzsír maradványait. Csak ideiglenes megoldásnak, vagy nem túl igényes dolgokra jó ha nincs amit megmarhat. Jobb lenne szétszedni és mindent kitakarítani. -
MrChris
nagyúr
Jaja, az 50-es kistele m4/3-on, mintha ff-n 100-as lenne, portrére pont jó. Jó tudnod, hogy a legtöbb 50-es nyitva lágy és egyet legalább kell rekeszelni, vagy kettőt.
Teleobjektívek közül az örök darab a Sonnar 135/3.5 ezt ajánlanám, nem kell rekeszelni, míg a többit, esetleg 2.8-asokat meg igen, ami máris f:4. Ha több pénzt szánsz rá akkor vannak 100/2.8-ak amik nyitva is elég kontrasztosak élesek, pl Oly OM100, Canon FD 100. A 85, 90mm-esek valszeg nagyon drágák lennének.
Úgy általában a kezdő fényerő értékekkel csínyán kell bánni, mert általánoságban gyengék, nem igazán fogsz fényerőt nyerni.
Szerintem ma már nem éri meg m4/3-ra régi manuált venni, nagyon felmentek az áraik, nagyon kiszelektálódtak a jobbak és inkább a szódával elmegy szekrényben maradók cserélődnek.
Kistelének AF-ból inkább a Sigma 60/2.8-t venném, mert az pro képű nyitva is és olcsó. Normálnak pedig Lumix 20/1.7 vagy 25/1.7-t, 55e és 40e körül megkapni. Vintage obit meg a képmódosító hatása miatt érdemes.[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz peppe79 #13959 üzenetére
"M4/3-ra az alapobjektívekkel jársz legjobban, a nagylátószügűnek nem igazán van létjogosultsága." Tegyük hozzá, hogy ez csak a régi filmes manuálokra vonatkozik. A Laowa 7.5-es manuálomnak kiváló képe van. A Samyang 12mm-es is meg a 7.5mm-es halszem is jó képminőségű manuál.
-
MrChris
nagyúr
válasz robi1979 #13891 üzenetére
Egy OM85/2 MC egy elég jó üveg, 80-100e. A natív Sony 85-ös persze kétszer ennyi, de új és valszeg jobb is. A 85-ösök elég drágák, 135mm-es a budget, ezekből a 2.8-asokat legalább 1fé-vel kell rekeszelni, ha éleset és becsillanás mentest szeretnél. 100mm árban a kettő között van és nyitva 2.8-on is tűrhető. Tehát lehet ilyen manuális obikat venni, csak válogatni kell (vesz-elad-vesz...) és sajnos mára már jól leszelektálódtak a jobb darabok. Az eleve jó típusok meg drágák.
A régi zoom objektívek nagyon elmaradnak mindentől. Mint ahogy az a Vivitar is gyenge élességben, viszont nem mentes a képi hibától, ami miatt érdemes mégis használni, főképp FF-en. -
MrChris
nagyúr
válasz peppe79 #13884 üzenetére
Ezt a végtelen problémát én se értem MILC-en egy DSLR objektívvel. Még a Sony SLT rendszere lehetne probléma, de a srácnak A6300-a van.
robi1979: Ilyen régi manuál obikból olyat nem nagyon fogsz találni ami fényerős és nyitva is éles, gondolom még drága se legyen. Alapvetően mindegy milyen a csatlakozása, olyan adaptert kell a végére venni, 2500ft-on ne múljon egy használható objektív. Meg érdemes mindegyikre külön-külön adaptert tenni, feltéve ha legalább két objektíved is lesz amit használsz is.
50mm alattival régebben próbálkoztam pár darabbal, de azok hamar kiestek, nagyon elmaradnak a mai élesség és becsillanás igényektől. Nekem az Olympus OM MC-os 50/1.4 (nem ezüst 'orrú') bevált, picivel jobb mint a népszerű Takumar 50/1.4. De ezek se úgy muzsikálnak mint a natív 50-es! 135-ből meg az említett Sonnar a király, nem kell rekeszelni. Konica Hexanon AR 135/3.2 még szintén jó. Ezen kívül ami nálam még jó az az OM100/2.8, van egy Pentax 135/2.8 is, az nem túl jó. Még vagy 5 másik 135/2.8/3.5 megfordult (Albinar, Vivitar...) de egyiket se ajánlanám.
Ha natív Sony objektív olcsó kiváltására szeretnéd a manuált azt inkább felejtsd el.[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz peppe79 #13813 üzenetére
Bő tíz éve manuálozom, azóta csak felfele mentek az árak, még a vackoknak is. Akkoriban 500-1000ft-ért lehetett Heliost venni egy Zenit vázzal. Ennek az ára ugrott meg legjobban 6-15szörösére. A többi is duplázódott...
Szerintem nem nagyon fognak ezek lemenni, mert a milcekkel rendszerfüggetlenné váltak és jól kialakított a kézi vezérlésük, nem muszájból vannak a gyűrűik, újabb széria, mk2, mk3... se váltja őket. Inkább a natívok fogják apránként ócsósodni, értéküket veszíteni. -
MrChris
nagyúr
válasz Alcsi69 #13808 üzenetére
Erre a manuálozós célra direkt vettem egy Fuji XE1-t. Manuális Olympus OM sort használok rajta. 50mm alattiakból az elmegy kategória is viszonylag drága. Az elfogadható képű 50mm-esek 20-től vannak. Persze az egyedi jó vétel, vagy átverés más tészta. Másik megfizethető gyutáv a 135-ösök, abból is a Sonnar 135/3.5.
-
MrChris
nagyúr
válasz korcsillio #13780 üzenetére
Mennyivel előtte ér véget? Általában pár tized mm hiányozik.
Az én adapteremmel se volt végtelen, de nem nyugodtam, leesztergáltam. Lehet egyszerűen is csinálni, vizes csiszolópapírral, kb 400 és 800-assal (majd 1000/1500 ha nagyon szépet akarsz), teljesen sík konyhapulton. Jól adagolhatóan lecsiszolható a felesleg, közben forgatva, hogy egyenletes legyen... alaposan el kell mosni, mielőtt a vázra/obira teszed. Persze ha szép krómozott réz adapter azt elcsúnyítja. -
MrChris
nagyúr
válasz korcsillio #13766 üzenetére
Akkor valszeg Pentax k csatlakozású. Canon ef-Pentax k adapter kellhet hozzá. De fotó alapján nem vagyok benne biztos, nem ismerem a pentax bajonett jellegzetességeit.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz korcsillio #13763 üzenetére
Nem. Az obi bajonettes, adapter menetes. Kéne tudni a bajonett típusát. Milyen obi? OM-re hasonlít.
-
MrChris
nagyúr
Szerintem ennek az AF adapternek az ára marad ilyen drága, a jó reduktoroknak se megy lejjebb, inkább csak feljebb.
-
MrChris
nagyúr
Techart pro-t használt már valaki? Olvasom róla, hogy van akinek működésképtelent postáztak, többeknek egyszer csak lehalt és kínába kell kipostázni garanciális javításra, usához csak a biznisz köze van. Valamint hogy picit lötyizik, leginkább dőlés irányba, így kb tilteznek a sarkok. Az alsó tok részben van két kicsike líneáris csapágy, valójában onnan tartja az objektívet. Ennél azért léznek jobb megoldások.
-
MrChris
nagyúr
válasz Alabástrom #13698 üzenetére
Ha már 100e-t adnál egy ilyen adapterezett lencséért ami valszeg csalódás lenne képminőségben akkor jóval érdemesebb lenne a Samyang 12/2-t vagy a Laowa 9/2.8-t vagy akár Samyang 7.5 halszemet beszerezned Fuji X-re. Gyanítom ha azt egyengeted utána szoftveresen jobb eredeményt érsz el, mint régi, drága zsákbamacska uw üvegek tilt-shiftelésével.
-
MrChris
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
válasz szazbolha #13589 üzenetére
Nem én keresek ilyet, hanem Mega Bass. Nem feltételeztem, hogy van ilyen, mert tény hogy van, 80hun és én is linkeltem párat ebayről.
Magam is szívesebben vennék rendesebb nikkelezett adaptert, 4/3-OM-hez van egy ilyenem, igényesebb, talán pontosabbra is készítik, olyan mint egy rendes natív obi csatlakozója. Sajnos a milcekhez gyártott váz felőli rész szinte minden esetben festett alu, ami azért csak-csak kopik bele a vázba. -
MrChris
nagyúr
Valszeg az orosz gyárak megmenekültek a kedves gyár és gépromboló 'befektető', felvásárlóktól.
Amiket találtam összehasonlító fotókat a képük szinte tökéletesen megegyezik.
Mega Bass: A 44M tudtommal az újonnan gyártott jelölése. Annyira én sem ismerem a szériákat, 44-2-nek elöl van a rekesz tekerője ami szerintem praktikus. OM obiknak is, jól kézre esik, jobban látni a skálát. Ami kevésbé praktikus a 44-2-nél , hogy némileg nehézkes, sajátságos a blende 'beugrasztás'.
Ami durva, hogy a használt piac árazása közelíti az új árat. -
MrChris
nagyúr
válasz Rapid136 #13546 üzenetére
Ez pont egy jó példa arra mennyire nem olyan egy utólag gyártott dolog mint az eredeti. Az Impossible teljesen más lett mint az eredeti Polaroid. Egész más színek, más dinamika, összességében rosszabb, változó minőség, sokszor inkább pocsék, mint tűrhető.
(Egy időben az amerikaiak szovjet/orosz rakéta hajtóműveket vásároltak (darabját 1m$-ért) és használtak, látszólag ment az üzlet. Mint kiderült ezt a hajtóművet a szovjet holdprogramhoz fejlesztették ki és gyártották le, de a program törlése miatt és egyéb érdekellentétek miatt raktárakban maradtak, ezeket adták el, nem volt semmiféle olcsón gyártott rakétahajtómű.)
Kíváncsi lennék a történetre, hogyan sikerült összehozni, mert a 44M képe nagyon olyan mint az eredeti 44-2-nek. -
MrChris
nagyúr
válasz CollectoR #13490 üzenetére
Létezik még azért jó pár. Nekem egy Olympus Zuiko OM 28 f:2 van. OM35mm-esből is létezik f2-es. Viszont nem az olcsó kategória. 2.8-as gyakoribb és barátibb árú. Ha viszont pénztárca kímélő megoldást keresel és jót akkor inkább a natív rendszerobikat javaslom. Általános jellemző, hogy még a drága manuálok (főképp nagylátó) se karcolnak nyitva, ha meg egyet rekeszelsz már majdnem ott vagy fényveszteségben a kitobinál és könnyen lehet, hogy még az is kevés. Az elszabadult árak miatt kifejezetten drága mulatság manuálozni. Tartok tőle, hogy a kibővülő FF váz kínálat miatt tovább fog emelkedni az áruk.
-
MrChris
nagyúr
válasz Astrasattila #13481 üzenetére
Mekkora kellene? Külső-belső átmérő, vastagsá?
-
MrChris
nagyúr
Saját készítés, mert eddig még ilyet nem találtam. Rétegtermék Vettem egy 2$-os X-cctv adaptert és volt benne annyi anyagtartalék hogy óvatosan ki lehetett esztergálni és marni a m4/3 foglalatát. A probléma az, hogy a m4/3 bajonettje belenyúlik az X bajonettbe ezért elég kevés anyag marad benne. Viszont erős maradt, nem lötyizik, de természetesen a retesznek már nem maradt hely benne.
-
MrChris
nagyúr
Nekem csak 2.8-as 135-ös OM van. De lefogadnám, hogy a Sonnar jobb. Ha megnézed f4-en ezt a 4 obit 1:1 nézetben láthatóan még mindig a Sonnar vezet, ami tulajdonképp tökéletes. Az OM 100/2.8 is picit még mindig lágy, cserébe 2.8-on se rosszabb és ez már szerintem a használhatónak mondható (meg akkora mint egy átlag 50-es obi). De ha nem lenne egyetlen kistelém se akkor a Sonnart venném, pláne egy FF lapkához.
Igaz csak az élességet vetettem össze, boké jellegét nem... -
MrChris
nagyúr
válasz szaki1986 #13385 üzenetére
Sonnar 135/3.5. Nyitva is éles. Azokon a 2.8 csak dísznek van, lágyak, kómáznak, ca-znak, legalább egyet rekeszelsz és még úgy se érik el a Sonnart. A Takumar se, sőt. Apámnak van belőle egy szép példánya, de 2.8-on semmi értelme. Itt van egy nem túl jó összehasonlítóm 4/3-on, (Pentax Takumar, Sonnar, Olympus) de a lényeg látszik.
-
-
MrChris
nagyúr
válasz Muerte68 #13356 üzenetére
XE1+FR=~100 ehhez még adok 80-t... és akkor nincs reduktorozás, talán a váz is jobb
Nekem camdiox már kompromisszumos, ismerem magam, enne a kefe, hogy azt a korábban még plusz 20e-rel megtoldottam volna a ZhongyII--ért. De hagyom inkább az egészet, elég a 28/2-es OM, ha meg több kell ott az uwa.13358: GX80-hoz képest elképesztő korlátozások és kihasználatlanságok vannak. Elején kicsit fel is bosszantott, még most is néha.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz csatacsita #13350 üzenetére
GX80 mellett manuálozásra végül egy XE1-t vettem 45e-t. Nincs is natív obim hozzá csak az OM manuál sor. Elég jó szenzor, szép színek rawból, megfelelő EVF. Kicsit fapados, belenagyításhoz csak a tekerő tárcsagombot lehet használni. Kb mindent rá lehet tekerni, még a m4/3-os Laowát is pedig az is milc obi.
Gondolkodtam egy reduktor adapterben is, de drága és egyre drágább, annyit meg már nekem nem ér meg. Hozzáteszek egy nyolcvanast és A7-t is vehetnék. -
MrChris
nagyúr
Kicsit megsétáltattam az OM28/2-t meg a felaplikált Laowát.
-
-
MrChris
nagyúr
Hosszú vajjúdás, két prototípus után végre elkészült az XF-m4/3 adapterem. Mivel ilyet nem készítenek kénytelen voltam csinálni egyet, hogy fel tudjam rakni rá a manuális micro4/3-os Laowa 7,5-es üvegem. Bázistáv szempontjából minden tizedmilliméter számít, egyrészt marhára érzékeny rá, másrészt 1,55mm az adapter hossza ami igen kevés anyagot hagy maga után. Esztergálni és marni is kellett, utóbbit ilyen kicsiben még nem próbáltam. Az elsőt vázsapiból próbáltam kialakítani, de szinte semmi nem maradt belőle, csak egy fura karika, kipróbálásra jó volt. Csináltam egyet poliamidból ami nem volt elég merev ezért picit fityegett és emiatt nem igazán volt végtelen. Az utolsót már aluból és biztonság kedvéért alá mentem 0,2mm-el ami miatt meg natív obikkal meg túl közeli, de azokat úgy sem akarom ezzel használni, lévén se rekesz, se fókusz állítás. Sárgaréz lenne az igazi, de 55-ös átmérővel egy 10cm-es rúd ~8e. ft én meg ebben fillértoszó vagyok.
Itt pedig pár kép vele a korábbiakkal.[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #13315 üzenetére
Azt nemtom megéri e, kinek mi az ami megér 45e-t, de most körbenézve ebayen EU-ból szinte nincs fx-ef lensturbo2. Sonyira még van. És három hónap alatt csak emelkedett az ára 3 eurót. 100-at még talán adtam volna érte, de ez pl. nekem már túl sok.
Melyik részen lötyög? Az obi-reduktor, vagy a reduktor szenzor távolság a nem jó? -
MrChris
nagyúr
válasz tvamos #13250 üzenetére
Azt írja az összes OM átalakoitható, azok között azért akad jó obi is, meg wide is. Nyáron vettem egy 28/2-t most az van fent szinte állandóan az xe1-en. Persze sajnálnék egy ilyen szép üveget barkácsolni, kivéve, ha pusztítás nélkül at lehet alakítani. De sokkal egyszerűbb olcsón venni egy xe1-et.
-
MrChris
nagyúr
válasz csatacsita #13239 üzenetére
20e-ért talán egy Olympus PL1-et, de inkább a PL2, annak egész jó már az lcdje. Ha picit komolyabban akkor kétszer ennyiért Fuji xe1-et, arra minden felmegy és árához képest elég jó a szenzora.
Nikonra viszont csak F bajonettest, mással csak a szívás, nyűglődés van. Választék is töredék, meg az árképzés is erős. -
MrChris
nagyúr
Asztalra tegyél állítva egy könyvet szenzor síkban és állványról 2-3 m-ről állítsd keresőben élesre, majd kapcsold át liveview-ba és 100% nézetben ellenőrizd. Ha nem éles akkor vagy rossz helyen van a mattüveg, vagy az azaz ovf nem elég ahhoz, hogy precízen élesre állítsd. Próbáld meg ugyan ezt becsippantósan is. Mind két irányból (makro-végtelen) az első csippanásnál ellenőrizd liveview-ban.
Az én csippes adaptereimmel mindkét irányból hamarabb bejelzett. -
MrChris
nagyúr
-
-
MrChris
nagyúr
válasz estikornel #13092 üzenetére
Csapágyboltban.
-
MrChris
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
Nem ismerem ezeket az obikat, számomra viszont mindig kérdés, hogy mely rekeszértéktől ad használható képet, mert kb annyit ér a fényerő. F1.4-esek közül még az istenítettek is becsillanósak, viszont jómultkoriában fattyú kolléga villantott egy nyitott MD50/1.7-es képet ami tök rendben volt.
Nekem mondhatni válogatott, drága, OM50/1.4-em van és még az is 1.4-en kissé glamúros majdnem mint a túlhájpolt SMC Takumarom. -
MrChris
nagyúr
válasz szaki1986 #13064 üzenetére
A7, ha több a zsé, A7II. Ha nagyon kevés akkor Fuji, xe1-et gombokért lehet venni, szerintem drágább Fujit manuálozáshoz nincs is sok értelme venni. Azt a pénzt inkább obira, eleve ez a macerásabb része a dolognak. Ezek az olcsó manuálok már egyre drágábbak. Kitobi szintjét elérő nagylátó pedig arany árban.
-
-
MrChris
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #13004 üzenetére
Ebből már elég drága a jó minőség, ~40e-től van. Nekem 24/2.8 és 28/2 van Olympus OM-ből. Mindkettőt érdemes egyet rekeszelni.
Annak a Zsolnainak van x bajonettes változata is, még az is lehet, hogy jobb apsc-re mint egy drágább régi manuál. -
MrChris
nagyúr
válasz itouchfan #12977 üzenetére
Mint korábban pár hsz-el odébb írtam, nincs végtelenre lehetőség, kb a 6. autónál van a fókuszsík. A pályaudvar épülete nem lesz fókuszban ezzel a kombóval, max rekeszeléssel növelheted az élességet és olyan lesz mintha... Tömören a Nikon nagy bázistávja miatt rövidlátó szinte minden objektív, ami nem Nikonra készült.
-
MrChris
nagyúr
Erről a lencséről van valami infó: Bell & Howell Two Movie Lenses 1 1/2 x Wide Angle and 2 1/2 x Telephoto Lens
Talán vetítő lehet, vajon mekkora filmhez?
link[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz Mega Bass #12973 üzenetére
Sajnos Panára nincs ilyen lehetőség. Erre lenne jó a programozható chipes adapter... Exiffel kapcsolatban, korábban a c5050 kompaktomban volt olyan funkció, hogy fotózás után 4sec hangfelvételt csinált fotóval azonos néven. Most is jó lenne, ráböfögném tömören a lencse típusát és a használt rekeszt. Pl: ötvenpernégy ez annyira nem megterhelő. Exiftoollal szoktam a jpg-be beleszerkeszteni ezeket a lencsére vonatkozó adatokat, Silkypix-ben alapból van is erre lehetőség. Sajnos Lr és ACR semmi segédletet nem ad. Más kérdés a korrekció, arra lehet presetet használni.
-
MrChris
nagyúr
válasz itouchfan #12967 üzenetére
Nézz utána jobban. Nikon F-en a nagy bázistáv miatt a rövidebb bázistávú obkektívek (FD, OM, M42, C/Y...) mind különböző fokozatú makro objektívként fog működni. Így mint a példádon látható pont csak makróra, vagy nagyon közeli fotózásra lesz alkalmas. A lencsetagok fókusz útja néhány mm! Ha pár méternél messzebb szeretnél éleset állítani akkor korrekciós lencsés adaptert kell használnod. Ezek hátrébb viszik a fókuszt a szenzor felé és eléggé belenyúlnak a képbe, szokás szerint középen kevésbé, széleken egyre jobban. Keress rá a nikon f infinity focus adapter test, vagy hasonlóra és ott megmutizzák mire számíthatsz. Szerintem ez már túl nagy kompromisszum a minőséggel szemben.
Még egy opció, hogy pár objektív végét át lehet alakítani, hogy közelebb kerülhessenek a lencséi a szenzorhoz. Persze ez szakembert, vagy hozzáértést kíván, kb 25ezerbe is belekerül. Aztán vannak barkácsmegoldások, meg hogy a Helios 44-et egyszerűbben is meg lehet moddolni. De inkább F bajonettes obikat keress, persze a fenti okok miatt feláras a dolog, meg töredék a kínálat. -
MrChris
nagyúr
válasz Mega Bass #12936 üzenetére
A Leica M az bajonettes. Az LTM39 39mm-es, menete 1" alatt 26-t fordul (tpi), ami 0,977mm-es menetemelkedést jelent. Ezekhez 28,8mm bázistávú abikat gyártott.
A sima teljesen metrikus a ruszki FED M39x1mm-es emelkedéssel 45,2mm bázistávval. De van ruszki LTM39 is 45,2mm-es bázistávval slr-hez. Tudtommal. -
MrChris
nagyúr
Beszereztem egy 7.5-es manuál nagylátót, kis csalafintaság, hogy ez natív obi Laowa 7.5/2 meglepően éles, már nyitva is, itt van pár gyors élesség tesztképem. Izgatott, hogy decenteres e, mert a netes tesztekben igen gyakran előfordult. Ez úgy tűnik hibátlan.
-
MrChris
nagyúr
Van itt egy f:0.75 fényerejű obi!
-
MrChris
nagyúr
válasz Mega Bass #12898 üzenetére
Mondhatnám egy obi fényereje annyi ahonnan már használható a képe. Ami sajnos a legtöbb esetben nem esik egybe a kezdő fényerővel.
Mint ahogy korábban is szó volt róla, kb egy kézen megszámolható hány régi manuál objektív ad nyitva is jó képet. 50-es 1.2 és 1.4-ről nem nagyon tudok, eddig mindnek szépen lágy képe volt, ami utómunkával kicsit javítható, elfedhető, de közelébe sincs amit 2, 2.8-on tud. Az isteni Takumar is olyan mint a többi ugyan olyan kategóriás, csak m42 és nagyobb a hírverés körülötte, vagyszándékosangyengébb obival hasonlítják össze.
Másik a 2.8-as 135-ösök, szintén rekeszelni kell, általában jobban mint amit a Sonnar tud a maga 3.5-ével.
De akinek van nyitva is éles manuálja megoszthatná a típusát meg pár nagyobbacska felbontású képet vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest