- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte68
addikt
válasz jjeahh #13170 üzenetére
Nem sokat használtam még a 37A-t,ráadásul focal reducer-el de ott elég jó volt az élessége
A Jupiter 9 miatt mostanában hanyagolom az rá van gyógyulva a gépre
[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
sszemtelen
őstag
válasz jjeahh #13170 üzenetére
37A-val lőtt képek Az a baj hogy nagy az objektívek szórása. Van amelyik csak f/5.6-on kezd el élesedni, és van amelyik már f/3.5-ön pompás. Hálisten nekem sikerült az utóbbiból szereznem
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
válasz jjeahh #13163 üzenetére
Azért kell az objektívet fogni nem a gépet ezek már objektívek fényképezőgéppel nem fordítva
Régi nagyteléből nincs könnyű max a tükörtelék de az meg kompromisszumos
Ezért mondtam le a pentacon obikról- dögnehezek-inkább szereztem egy jupiter 37A-t meglepően kicsi könnyű és soklamellás a blende[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Muerte68
addikt
válasz jjeahh #12276 üzenetére
Szerintem is obifüggő a jupiter 37A jó éles de a helios is élesebb valóban
Még a pentakon 29/2,8 az megnézem azt még nem próbáltam rendesenAmúgy a 60-as sigma nagyon jó portrézni pont ahoz a legjobb nagyon jól kiemeli az arcot .
[ Szerkesztve ]
-
daniduke
tag
válasz jjeahh #12055 üzenetére
Az enyémet a szigszalag és a Szentlélek tartja csak a diy M42 végén, szerintem bőven elég neki ennyi. Ez az egyik objektív aminek a focal reducer pont nagyon sokat segített. Itt épp nem mutatja meg igazán a foga fehérjét, de egy viszonylag friss kép a 80as pentaconnal [link]
https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
Rapid136
őstag
válasz jjeahh #12055 üzenetére
Azért nem baj ha merőleges a tubus az érzékelőre...
Lassan a 3D nyomtatás is van olyan hogy akár egy bajonettes közdarabot meg lehet vele csinálni költséghatékonyan.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Rapid136
őstag
válasz jjeahh #12053 üzenetére
Valamit valamiért, amúgy meg nem drágák a helicoid adapterek, pont élességállításra jók egy ilyen obinál.
Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Mega Bass
tag
válasz jjeahh #12047 üzenetére
Pl.http://m.ebay.com/itm/Pentacon-AV-2-8-80-Projektor-Objektiv-40-mm-Bubble-Bokeh-Lens-Mayer-DioplaGOOD-/112509329557?_trkparms=aid%253D222007%2526algo%253DSIM.MBE%2526ao%253D1%2526asc%253D20150519202348%2526meid%253Dbf07b6ad7a7747a0807e10cf4af96ae5%2526pid%253D100408%2526rk%253D4%2526rkt%253D25%2526sd%253D112509329542&_trksid=p2056116.c100408.m2460
SERTZUIL
-
Zozzant
addikt
-
Muerte68
addikt
-
-
szazbolha
addikt
válasz jjeahh #11402 üzenetére
Köszi! Ez hasznos infó volt,
Még nincs focal reducerem, viszont van sok objektívem.Matska, neked is köszi a véleményt.
Az a helyzet, hogy szeretném egy lépésben elintézni beszerzést és olyan Vitrox FR-t vennék amely átviszi az AF-et is EOS objektívekről. (tudom lassú lesz régebbi NEX-en.)[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
válasz jjeahh #11402 üzenetére
Biztos hogy számít a gyutáv ha megnézed a pentaconos képet az csak kicsit változott a helios már jobban sajna 135 most nincs nálam de biztos jobban javítja
-
tvamos
nagyúr
válasz jjeahh #11196 üzenetére
Mondjuk hasznalni nem akarom... de mit csinaljak? 5 ezer forint volt. (A ketto..) Es olyan aranyosak...
A Nokton befektetes lenne, gondoltam, hatha valakinek kell otthon...
Ez tetszik most: [link]
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Tua
tag
válasz jjeahh #11149 üzenetére
Na, akkor lássuk:
Olympus E-M10 vázam van, és kétféle reducerem jelenleg.
Eddig legtöbbet egy 50-es SMC Takumarral (f1.4) használtam, a kettőt is ezzel hasonlítottam össze.
Pixco (Roxsen):
- középen egész éles, a széleken már kevésbé
- a látószögön valóban sokat dob
- nem vettem észre, hogy különösebben vignettálna
- blue dot és hasonló problémákkal nem találkoztam, ellenfényben is egész jóZhongy Lens Turbo II:
- fizikailag picit másabb, még az üvegek mérete is más benne, mint a Roxsenben
- állítólag jobb minőségű a bevonat rajta
- nyitva a Takumar vignettál kicsit (enyhén sötétebb képszélek)
- kicsit élesebb középen, mint a Roxsen, ugyanakkor a széleken határozottan jobb
- kontrasztban nincs hatalmas különbség -
Wolfskin
őstag
válasz jjeahh #10847 üzenetére
basszus, ez nagyon jó!!! ilyet hol lehet kapni? csak ebay...?
a camdiox a márkája? és hogy kell keresni? speed booster? ez a termékkategória neve?
és ezt közvetlenül a gépre teszed, utána jön az adapter, majd az obi? tehát eleje-hátulja m43?
vagy ez adapter helyett van? tehát a hátulja m43, az eleje meg adott bajonett, és mindenféle optikához külön kell venni?hát, nem olcsó, de am Ken Rockwell teszteli, ő is 250 usd-ért vette
[ Szerkesztve ]
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
MrChris
nagyúr
válasz jjeahh #10736 üzenetére
Vannak ilyen jelenségek. Apám gyermekkoromban kérdezte film közben, hogy láttam e a következő tekercs jelzését a jobb felső sarokban? Persze nem, de azóta mindig észrevettem, már ami filmre van/volt forgatva, vetítve, átjátszva. Meg ugye egy nagy tekercs film külső pár karikája (néhány másodperc) az igazán sérülékeny ezért mikor elejét, végét vetítik az általában karcos, esetleg fakult, várható a tekercsvége jelzés.
boomba335: ott van még a sigma 60/2.8 nagyon éles, jó áron.
-
Muerte68
addikt
válasz jjeahh #10685 üzenetére
arra gondoltam hogy a csavart bokeh teljesen belefér a képbe ami leesik az a sötétedésből hiányzik inkább ami pótólható
Legalábbis mikor a Canon-on használtam a Helios-t a csavar megvolt rendesen (Ilyenkor sírom kicsit vissza az APSC-szenzort )80hun A csillag bokeh tényleg jó,meg a mosás is én az árát kicsit sokallom -bár sok más lehetőség nincs makró obira.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
-
félisten
-
Matska
senior tag
válasz jjeahh #10386 üzenetére
Ha még meglesz január végén, akkor felpróbálom a gépre, hogy mit tud, akkor megyek csak legközelebb Pest felé.
Azon is gondolkodom, hogy a Camdiox-ot eladom, és lecserélem egy Lens Turbo II-re. Már csak úgy kíváncsiságból is.
Az asszony is szereti amikor ilyen filléres dolgokkal kísérletezem.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
Rapid136
őstag
válasz jjeahh #10363 üzenetére
Sorry a pontos értékeknek valóban nem néztem utána... a változás irányát akartam kiemelni.
Azt viszont áruld már el nekem hogy az átlag fotósok és főként a kompakt fotósok mit kezdenek azzal az információval hogy a szappantartó zoomja ekvivalens 28-105mm? Értem hogy beleirják a prospektusba, de ettől még a gyakorlati haszna közelit a nullához. Eszembe jutott egy srác aki megvette a Nikon egyik UWA kompaktját aztán felháborodott levelet irt a cégnek hogy a képsarkoknál csúnyán torz a kép, sokat segitett az ekv. 21mm. Max annyi haszna van hogy a nagyobb megapixel mellett lehet hivalkodni hogy az átszámolt érték milyen kicsi. A tudás már nincs mögötte hogy mivel jár...
Egyszerűen egy nem létező etalonhoz számolgatsz át mindent, amit az emberek többsége nem tud hova tenni.
Szived joga, számolgass, a filmes korszakban egy embert nem ismertem aki a 6x6, 6x9, vagy a kisebb formátumok között szorozgatott volna. Pedig ott is volt átjárhatóság a bajonettek közt.
Most sincs több érzékelőméret mint akkor, ff, aps-c és aps-h meg a m4/3 amiken cserélhető az obi és elterjedt rendszerek. 50, 35 és 20 mm, ez a három érték amiből aztán gondolkodás és számolás nélkül tudnod kell hogy mire számits egy adott gyujtótávolságú obival az adott vázon. Ha neked ez bonyolult...
Egy adott gyujtótávolságú objektiv mélységélessége adott, becsapják magukat az emberek ha azt gondolják hogy a 1,4/50-es obi a cropos vázon olyan lesz mint a ff vázon a Biotar. Látószögben igen, de háttérmosásban nem.Na mindegy, idénre kivitáztunk magunkat, mindenki húzzon szilveszterezni jól!
Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
-
Rapid136
őstag
válasz jjeahh #10351 üzenetére
Aki világéletében csak APS-C vázat használt az minek számolgat ekvivalens gyujtótávolságot fullframe-ra?
Egy adott érzékelőmérethez egy adott gyujtótávolság az alapobjektiv, alatta nagylátószög, felette a tele. Azzal legyen tisztában.
Nincs cropos és ff gyujtótávolságú objektiv, nem kell számolgatni semmit. Az öreg motorosoknak volt segítség, amikor a filmes tükrös vázakat cserélték az elején APS-C DSLR-re, hogy a régi objektivek milyen látószöget adtak.
Nem lesz 75mm-es objektived APS-C vázon ha felraksz egy 50-es obit.Pont ugyanennyire felesleges átszámítgatni hogy milyen paraméterei lesznek a focal reducer után az obinak. Semmilyen paramétere nem változik meg, csak a beeső fényt kisebb képkörre koncentrálják.
Egyébként az 50mm 35mm lesz ha már számolgatni akarsz. Tehát reducer nélküli 35mm-nek lesz azonos látószöge a reduceres 50-essel.
Na ezért baromi felesleges keverni ezt az egészet.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Rapid136
őstag
válasz jjeahh #10347 üzenetére
oké, már te is jössz a croppal... ááá
idézet tőled: "- focal reducerrel olyan lesz, mintha 50mm F0.85-ös üveget tennél rá"
NEM, nem lesz olyan
az objektiv nem lesz fényerősebb és nem lesz jobb a háttérmosása semami viszont változik előnyösen az objektivtől függetlenül:
1. több fényt kap az érzékelő
2. közelebb mehetsz a témáhozSony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Rapid136
őstag
válasz jjeahh #10344 üzenetére
komolyan nem tudom hogy emeljem ki jobban... "mint ugyanaz az obi ff-en,"
NEM!
Én ezt írtam:
KETTŐNYOLC /28mm APS-C-n focal reducerrel nem lesz egyenértékű KETTŐ /28mm + FF vázzalerre leírod hogy pont ugyanolyan lesz a 2,8-as mindkét vázon, ebben tök igazad van csak én nem írtam le
ezért nem értem hogy miért bizonygatod
igen a dof jobb lesz, de az objektiv fizikai jellemzői nem változnak semmit...ez kb. olyan vita mint amikor olyan emberek számolgatnak CROP-ot, akik életükben nem fotóztak 24x36-os géppel, csak a köznyelvben mindenki számolgat, így a kezdők is elkezdik számolgatni teljesen feleslegesen, mikor még az alapobjektiv gyujtótávolságával sincsenek tisztában, de már tudják hogy másfeles a szorzó
hű de jó a focal reducerrel 1/50-es obim lett... hát nem, a kép pont olyan lesz mintha egy ff vázzal csinálta volna ugyanazzal az obival
Az APS-C vázhoz képest előrelépés, de a fizika csodákra nem képesSony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Rapid136
őstag
válasz jjeahh #10341 üzenetére
"lecseréled a normál adaptert focal reducerre, akkor a megváltozott képkivágás miatt automatik közelebb mész, így ergo jobb háttérmosodát kapsz."
Igen, szóról szóra ezt írtam én is...
DE, a kezdő 2,8-as rekeszű obi mélységélességi tartománya NEM fog átváltozni egy 2-es kezdő fényerejűvére.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Rapid136
őstag
válasz jjeahh #10338 üzenetére
Igen...
Az állításom: egy 2,8/28mm + focal reducer APS-C váz háttérmosása nem lesz egyenértékű egy 2/28mm + FF kombóval.Hogy miért érzel javulást a háttérmosásban focal reducerrel?
Mert a tárgytávolság azonos képkivágásnál a focal reducer miatt rövidebb mint nélküle. De ez nem a fényérték módosulása miatt van.
A háttérmosás nem lineáris, a tárgy és háttértávolság függvényében változik. Hiába használsz tág rekeszt nagy tárgytávolság mellett, nem lesz olyan háttérmosás mint közelebbi tárgytávolságnál.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Matska
senior tag
válasz jjeahh #10328 üzenetére
Igaz, de azért elviekben jól hangzik
Én is csak reducerrel használom amióta megvan.Meg pl hosszabb gyutávú obinál később kezdődik a végtelen, tovább tart a bokeh. Úgy értem, hogy pl az 50-es Pentaxnál 15m után jön a végtelen, Jupiter 135mm-esnél 30m után (korai daraboknál 45m), a 180mm-es Jupiternél meg 100m után van a végtelen jel. Így pl a 20 méterre lévő célpont mögötti terület (elképzeléseim szerint) bőven homályos lesz, ami pl egy bokeh panorámánál elég nagy előny.
-
-
boomba335
tag
válasz jjeahh #10289 üzenetére
Köszi!
Akkor szerintem maradnak azok majd, mi van akkor ha nem manuált veszek? Mivel digit gépen lesz rendszeren kívüli obi, AF nincs, így lehetne akár olyan is, hogy Canon EF-S 50 1.8 II, vagy Canon EF-S 50 1.4. Ezek a modern obik nem jobbak? Gondolok itt a bevonatokra meg ilyesmikre. Bocs ha off a kérdés kicsit, csak eddig nem használtam manuál/ régi obikat és nincs velük tapasztalatom.
Nyílván drágábbak is, mint a manuálok, de jobbak is?
Erősen szempont a videó is.
Modding mindenek felett!
-
Rapid136
őstag
válasz jjeahh #10271 üzenetére
Én meg úgy vagyok vele hogy az objektiv csak egy eleme a képalkotásnak, ha 2D kell akkor olyan, ha 3d akkor ilyen, ha meg lágy izé, akkor meg a harmadik obi. Szóval a hiba ott van hogy ha valaki az hiszi a Trioplantól lesz jó a fotója. Pedig az az csak egy eszköz és nem a cél.
-
MrChris
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
válasz jjeahh #10173 üzenetére
Van itthon egy ilyen obi meg a 200-as tesója. Baromi nagyok, nehezek. Csak egyszer próbáltam ki őket 2010-ben még a 4/3-os E510-en. Nincs nagyon más csak tesztábrás képem meg ez a háztető amire emlékszem hogy ezzel készült, vagy a 200-assal
135/3.5
180/2.8
200/2.8
Makinon
ZD40-150
Pentacon400/4
Sonnar180/2.8-4
Sonnar200/2.8-4 -
CollectoR
aktív tag
válasz jjeahh #10137 üzenetére
Akkor nem csak nálam rosszak a számok.
Mikor megjött az enyémet szétszedtem és átvizsgáltam. A helikoidot egy rozsdás lemezdarab tartja a helyén és csikorog, amikor tekerem a fókuszt Kicsit lereszeltem belőle ne karistolja már belül a tubus oldalát, így már jó.
Viszont a makró közgyűrűvel a vetített kép már éppen elég jó az APS-C szenzorhoz is. -
tvamos
nagyúr
válasz jjeahh #10130 üzenetére
Jobarataimnak, a kozelemben csak D80, D7100, D750 van, sorozatban azok nem frankok, de amugy a ket utobbi eleg furge, ha point and shot fotozok. Villam gyors az eredeti Nikon obik (nem Sigma, meg Tamron, meg mittudomen mik) AF-je is, es ott, ahol a Nikon 1 mar keresi a fokuszt is abszolut jol mukodnek. (Nemi AF fine tune utan...) Azt is nagyon szeretem, hogy a fokuszgyuruvel tudok huzni kicsit a fokuszoponton, ha az af nem azt a pontot szereti, amit en.
Csak ezek a gepek azert baromi nagyok es nehezek...[ Szerkesztve ]
-
-
tvamos
nagyúr
válasz jjeahh #10111 üzenetére
Nem az, hogy abszolut nem jonnek be azok a gepek, csak, ha mar kiad az ember 200..300 ezret egy gepert, ami nem munkaeszkoz, akkor legyen mar valami huha erzes! Erted!..
Ennek a kroppos szenzornak lenne ertelme, de telekonverterrel is lehet jol fotozni."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz jjeahh #10107 üzenetére
Jo lenne egy darabra redukalni a gepek szamat. Nemsokara ket eves lesz a Nikon 1, gondolkodom, hogy lecserelodjon. De akkor mindenre, az uj gep lenne. Szobara, nagytelere, manualozasra, mindenre.
Olvasgatom a topikot regota, es annyira mashogy latom a dolgokat, mint ti, es annyira masok a szempontjaim, hogy...
De igen, olyant szeretnek, ami manualozni is popes, es kijon a tuti bokeh.[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz jjeahh #10105 üzenetére
Nem akkora nagy mumus ez a focus shift. Foleg 750-en nem latom ekkora problemanak. Ez a Sigma Art-tal live view-n nincs rendes af nagyobb gond, de hat... en ezt sem latom olyan nagy gondnak.
Mini alkalmazások miért izgatnak? Nem tudom... ilyen gyik vagyok.
még mindíg apsc milc + focal reducerben látom a legtöbb fantáziát Abszolut ertem, jo kompromisszumnak tunnek, de valahogy a valasztekbol egy sem fogott meg.
Amúgy az a7 sorozat tényleg nem nagy Nem a gep a nagy, hanem az uveg! Azok b..zi nagyok. Mekkora mar 800-as vegu zoom ra. Nincs is."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz jjeahh #10084 üzenetére
Az jó összehasonlítás lenne elsőre...
(#10083) 80hun válasza tvamos (#10082) üzenetére
Az mft-ből csak aps-c csinál a reducter.
Az aps-c-ből csinál FF-et
Én is úgy láttam, hogy x 0.67 a legnagyobb. De gondoltam, hogy ti láttátok valamit, amit én nem. De mindegy is. Rosszul gondoltam.
Nekem nemsokára kész lesz az x0.5[ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
válasz jjeahh #10086 üzenetére
Mivel többnyire te se tájképet lőnél vele jó választás lehet az X-E1+ reducter.
A 16Mp-es szenzor pont jó erre a mutatványra.A fuji reducter nélkül is jó nagyon sztem. Kár hogy csak pár képet raktam fel vele.
-
80hun
addikt
válasz jjeahh #10084 üzenetére
Nem rossz az X-E1 keresője de azért nem egy A7 és nem is egy X-T1
Zajban nekem már az X-E1 is elviselhetetlen volt iso6400-on. Volt rizsa rendesen.
Mondjuk én mindennemű zajszűrést kikapcsolok minden gépemen..Inkább az hogy a FF-nél iso6400-en (van azért zaj itt is bőven) a szűrés után több részlet marad.
Ez pl iso6400-on készűlt , jó egy zeiss 55-el nyitva
Persze ez pénz kérdése ha vki meg tudja venni az A7-et akkor hajrá. Ha meg nem akkor marad a többi megoldás manuálozni.
Használtad az A7S-t tudod milyen. Jó kis gép az is ,
Etalon persze nincs itt sem manuálozásra csak amire a keret futja és abból kell kihozni ami vanAz X-E1 nekem rawozos volt de amit ki lehet hozni belöle az nagyonjó. Valahogy nekem nem ment az LR alatt de a Silkypix nagyonjól kezeli.
Persze leméretezve v. 10x15-ös nyomatokhoz én bátran használom az mft-t is iso6400-on
-
tvamos
nagyúr
válasz jjeahh #10078 üzenetére
Nem te szoktal A7s-sel is fenykepezni? Vagy az mas valaki volt?
(#10079) Matska válasza MrChris (#10077) üzenetére
Nem is tudom, melyik az olcsobb, es biztosabb megoldas, egy tenyleg jo MFT, es vadaszni a lencses adaptereket, vagy vadaszni egy hasznalt A7-re...[ Szerkesztve ]
-
Matska
senior tag
A CZJ 10-30.000 között megy Mo-n, Ebay-en 25.000 fölött az összes. Revu 20-ért van a jófogáson, ebay-en 30 fölött.
A Yashit nagyon szerettem, F2-től használható, F2.8-tól meg teljes rendben van (szerintem), csak a kókusz nem jó 2 méter fölött a reducerrel, így az költözik Ferq-hoz novemberben.
-
Matska
senior tag
Köszi, én mondjuk másfajtát találtam meghirdetve, de kép alapján elfogadható a kilógás, csak alkudni kell majd belőle. Amit még néztem az a CZJ Pancolar 50mm F1.8 Jókat írnak azokról is, és elfogadható az áruk is.
Képek alapján CZJ-nél is elfogadható a kilógás, de amiket néztem mindenfajta 50mm 1.7-esek és 1.4-esek az mind olyan, ami nekem hosszú.https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
dzz
aktív tag
Van ez annyira jó, mint egyik másik 5-10€-s obim sőt, jobb is azoknál!volt, hogy 10€-ért komplett fotóstáskát vettem, benne 3 agyonig gombás obival meg rengetg szűrő +bizbaz, de a táska (ugyan régimódi) rendben van.
Ezek a képek utólag vágva lettek vagy kirajzolta a szenzort teljesen? Meg kell jegyezzem, tetszik a hangulata!
ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86
-
Matska
senior tag
Mindenképpen, meg képeket is összehasonlításnak.
Idénre már hosszú a kívánságlista, de ha már ilyet vesz az ember akkor csak kell a Yashica mellé egy Helios, egy Takumar, meg egy Jupiter... meg kezem is kezd a bilibe lógni
Azt kell még megszülnöm, hogy honnan lenne a legegyszerűbb beszereznem a Lens Turbot. Ha van erre valami tipp valakitől, azt megköszönném.
-
daniduke
tag
Ha
csicsásnégyszögletes bokeht szeretnél, akkor miért nem a béna, de bevált DIY módszert használod? Egy idő után szerintem úgyis meg lehet unni, meg szvsz mindegyik ronda amelyik nem a hagyományos kör vagy max macskaszemhttps://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
Új hozzászólás Aktív témák
- Jófogás tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Megérkezett az Until Dawn mozifilm teljes előzetese
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Béta iOS-t használók topikja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- A Zotac legkomolyabb GeForce RTX 5090 kártyája 600 wattot eszik
- További aktív témák...