Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- 
			  LOGOUT Manual, analóg, filmes, MF objektívek 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Muerte68 addikt válasz  zolikaDB

üzenetére zolikaDB

üzenetéreAzért apsc-n is van csavarás mégha a széléből le is csap a szenzor. 
 Szerintem a helios jobban csavar de a pentacon is tud,viszont teljesen más képvilágú a két objektív érdemes tesztképeket nézni melyik tetszik jobban.
 Esetleg egy focal reducer még és akkor megvan a teljes képkör
 Hozzá kell igazítani a zársebességet és akkor nem mozdul be egy 50 es obinál ez elég könnyen megy persze egy vázstabis gépen egyszerűbb de így sem nehéz főleg ha fényerős obi.
- 

Muerte68 addikt válasz  INTELligent

üzenetére INTELligent

üzenetére
- 

Muerte68 addikt válasz  pruzsi

üzenetére pruzsi

üzenetéreAnnyiért max egy industar 61 L/Z-t kapsz de az se biztos  
 Vegyél AF-es közgyűrűt azzal már lehet valamit kezdeni és nem drága.
 Vagy m42-es makró közgyűrűket azzal is lehet próbálkozni.De azt a képet amit linkeltél dedikált makró obi nélkül nem fogsz csinálni  
 Meg nem árt jó állvány valami fény,esetleg focus stacking,meg rengeteg utómunka,ezek a képek általában nem egy képből vannak.
 De persze próbáld,összejöhet kevés pénzből is jó kép de sokat kell szórakozni vele mire egy- kettő sikerül.
- 

Muerte68 addikt válasz  tvamos

üzenetére tvamos

üzenetéreJó az az AF közgyűrű,de amúgy autó fókusszal nem igazán makróznak a profik max arra jó hogy rányomod és utána kézzel pontosítasz. 
 Olyan vékony a dof hogy max sorozattal meg szerencsével fogsz találni jó képet közte.
 A makrózás kemény sport, kevés sikerélménnyel a kezdőknek.
- 

Muerte68 addikt válasz  Rapid136

üzenetére Rapid136

üzenetéreFilmessel még én is fotóztam esküvőt ismerősnek  
 Volt 3 Zenit heliossal,mindenki kapott 10-15-tekecs filmet utána hajrá 
 Meglepően kevés volt a rosz kép 
 Ott azért meggondolta az ember mit fotóz nem volt ilyen lövöldözés a vakvilágba 
 A törőéket nagyon szerettem,azzal már élmény volt fotózni.(#13366) MrChris A 16-50+50-230-teljesen könnyű darabok,a T10 vagy az XE3 meg kicsik is  
 A 18-55-miatt is megéri fényerős zoom nagyon univerzális tud lenni 
 És mármelyil kit obi jobb mint az átlag+40+60-ért van egy dupla kit jó minőségben 
 Szerintem a 18-55/2,8-80-ért is nagyon megéri az árát.
- 

üzenetére Rapid136

üzenetéreNekem sokszor kell általános használatra is nem tudom elhagyni a zoom obikat,ha csak hobbiznék akkor nem érdekelne, de így kell az is. 
 Most a 18-55/2,8-al megvagyok de szerintem megint kell majd egy tele is már egy pár ballagás fotózást megmentett mikor egyszerűen nem lehetett közelebb menni.
- 

Muerte68 addikt válasz  MrChris

üzenetére MrChris

üzenetéreÚgy már igen  Én nem hiszem hogy valaha is adok annyit a lensturbó-ért ennyiért a camdiox nekem jó-meg anélkül is már elég szépen kirajzolja az obi képét az apsc szenzor,megvan a csavar bokeh meg a többi jóság Én nem hiszem hogy valaha is adok annyit a lensturbó-ért ennyiért a camdiox nekem jó-meg anélkül is már elég szépen kirajzolja az obi képét az apsc szenzor,megvan a csavar bokeh meg a többi jóság 
 Meg szerintem egyenlőre az A7-et is kihagyom natív obit nem tudnék rá venni Vannak hiányosságok az biztos,szokható de bosszantó,én azon akadok ki hogy a fókusz kézi utánállításánál nem lehet bele nagyítani csak ha a fókusz manuális módban van  
 Minden gépemnél úgy használtam hogy ahogy tekerem rögtön nagyítson itt meg gombra sem megy 
- 

Muerte68 addikt válasz  csatacsita

üzenetére csatacsita

üzenetéreÉn két aksival+markolattal vettem 50-ért-a fapad azért talán túlzás az biztos hogy a gombokkal lehetett volna több variációt csinálni,de pld az expo,a zársebesség tácsákon van és folyamatosan látható,nem kell a menüben kotorászni-mintha manuálra találták volna ki  
 Én nemcsak manuállal használom,a lassú fókuszon kívül teljesen jól használható  
- 

Muerte68 addikt válasz  csatacsita

üzenetére csatacsita

üzenetéreHa vázat szeretnél akkor Fuji XE1-az kb ennyi használtan, van evf apsc-szenzor. 
 Azzal a fókusz tartomány dologgal nem tudom mit akarnák, az attól függ milyen objektívet raksz rá.
 Ja és autó fókusz manuális üvegekkel természetesen nincs 
- 

Muerte68 addikt Jó kis obi-amit nyitottan csinál a háttérrel az nekem nagyon bejön  Matska igen azóta is örök hálám érte  ez egy olyan obi amit biztos nem fogok eladni ez mindig nálam van ez egy olyan obi amit biztos nem fogok eladni ez mindig nálam van Mega Bass én biztos megtartom-nézegettem az M39-es verziót is nem tudom miben másabb-más 85-ös obit is nézek majd esetleg egy Zeiss-et kipróbálnék ami esetleg szebb bubikat csinál ,de egyenlőre ez is rá van gyógyulva a gépre  
- 

Muerte68 addikt válasz  Mr.Csizmás

üzenetére Mr.Csizmás

üzenetéreNekem is van Fuji-hoz Camdiox focal reducer,helios most épp nincs 44M6-44/2-volt-van Jupiter 9 85mc/2-Jupiter 37A 135/3,5-Yashica 50/1,7-meg egy industar 55/2,8 m39+egy pentacon 29/2,8 
- 

üzenetére Mr.Csizmás

üzenetéreannyiért simán jó  Mega Bass-én lehet régebbi verziókkal találkoztam kompletten azokban a 44/2-volt,igaz még olyan szettel is találkoztam amiben két zenit gép volt. 
- 

üzenetére Mr.Csizmás

üzenetéreA fotópuskás cuccot kérded?  
 Ha igen akkor a 44/2-őt 
- 

Muerte68 addikt Natív sötét zoom-om van már  Engem csak a képe miatt érdekel de mindig lebeszélem magam mert nagy és nehéz Engem csak a képe miatt érdekel de mindig lebeszélem magam mert nagy és nehéz 
 Azért kérdeztem a puska részét mert sokan azt írták a fórumokon hogy jobb azzal használni-a kioldás része nem nagyon érdekel csak tartás szempontjából.
 De szerintem nem fogok rámozdulni,csak a gyűjtögetés szólal meg bennem meg hogy a 80-as években ez volt a legfőbb vágyunk 
- 

üzenetére tvamos

üzenetéreÉn még a Tair-ral szemezgetek tetszik a képe,de nem biztos hogy tudnám használni is főleg hogy rendes álványom sincs  
 apropó aki már látott ilyet-gondolom hogy a kioldórész nem működik de a markolat azért használható-vagy álvány kell hozzá?
 És a rajta levő menet használható e? 
- 

Muerte68 addikt válasz  jjeahh

üzenetére jjeahh

üzenetéreAzért kell az objektívet fogni nem a gépet  ezek már objektívek fényképezőgéppel nem fordítva ezek már objektívek fényképezőgéppel nem fordítva 
 Régi nagyteléből nincs könnyű max a tükörtelék de az meg kompromisszumos 
 Ezért mondtam le a pentacon obikról- dögnehezek-inkább szereztem egy jupiter 37A-t meglepően kicsi könnyű és soklamellás a blende 
- 

Muerte68 addikt 
- 

üzenetére tvamos

üzenetérenincs semmi gond mindeki elmondta a véleményét,nem az ilyen vitákkal szokott gond lenni  
 Rapid136-munkásságát sokra tartom,mégha néha nem is értek eggyet vele de egykét fórumtárstól eltérően neki van tapasztalata abból amiról beszél 
 (nem ebben a topic-ban szoktak ellenpéldák lenni)
- 

üzenetére Rapid136

üzenetéreÉn még mindig a manuális obikról beszélek-olcsó manuális obikhoz nem feltétlen szükséges A7-azt egy olcsóbb (nem m4/3-mert az sokat vág le)vázzal is megteheti megtanulhatja. 
 Akár egy 50ezres apsc-vázzal is nem feltétlen kell hozzá 230ezres A7-meg FF-még focal reducer nélkül is jól el lehet velük fotózni.
 A Voigtlander-Nokton-obikat te említetted erre hoztam a példát hogy ilyen obikkal szinte mindegy milyen a szenzor.
 Nagyon jó gép az A7-nekem is ott van a bakancslistámon-de az adott helyzetben egy viszonylag olcsó-de jó obi+hasonló társaihoz,amikor szűkös a keret nem feltétlen szükséges 
 Semmi gondom a fotózási szokásaiddal és érveiddel a mérettel stb-a képeid is jók szoktak lenni-de itt lehet hogy az egyszerűbb,olcsóbb megoldás is elég-sajnos az A7-még mindig drága megoldás-és nem feltétlen szükséges.
 Abban pedig eggyetértünk hogy a manuális fotózással érti meg az ember a fotózás miértjeit-és összefügéseit hogy mi miért van és hogy mit miért kell állítani rekesz záridő,mélységélesség stb.
- 

Muerte68 addikt Persze értem én csak a szenzor méret túl misztifikálását próbáltam bemutatni,hogy csak a FF-el lehet normálisan manuálozni-fotózni stb. 
 Jó dolog a FF-jó az A7-de hogy mással már ne lehessen jó képet csinálni,az kicsit túlzó.
 A sima A7-használtan is túl van árazva,főleg hogy teli van a kezdeti hibákkal.Jó vele manuálozni az biztos de erre kissé drága játékszer megvenni-hobbi fotósnak pláne,egy olcsóbb vázzal is meg lehet tanulni beálligatni stb-és már az apsc-vázon is elég jól adják az üvegek az extra dolgokat bokeh ism.
 Pár ezres obikkal sportolni fölös a drága váz-ha már 100ezer fölötti obikkal fotózgat az ember ott már van értelme,de itt nem ilyenről volt szó hanem egy Konica 50/1,4-es obi olcsó megmentéséről 
- 

üzenetére Rapid136

üzenetéreEbben én sem szerintem sem a félmilliós szetten múlik a jó fotó,ha neked arra van szükség hozzá akkor azért az nem túl jó  
 A mikrós topic-ban is csinálnak akár portrékat is profi szinten,fuji-val esküvőt fotóznak,vagy munkára használják azért nehogy ne lehessen már fullframe nélkül,meg 200 ezres Voigtlander és a 125 ezres Nokton-nélkül jó képet csinálni.
 Ezek a nekem mi van dolgok inkább ilyen rongyrázás feelinget adnak-hogy te megteheted,a többi ember meg lúzer 
 Elég sok ember tud olcsóbb szettel is fotózni hogy nem a technikának kell eladi a fotót.
 Semmi bajom az A7-tel de azon kívül is van élet manuális obokkal is főleg hogy az A7-tulajok nagy része azér vett régi obikat mert a natívra nem maradt pénze.
 Egy pár ezres obihoz 230-ezres vázat venni"mer az az igazi"elég érdekes hozzáállás főleg hogy azon kívül hogy FF egy fapados régi vázat kap amiben még bajonettet kell cserélni mert lötyög-nincs stabi nincs aksi idő.pld-m4/3-[link] 
- 

üzenetére Mr.Csizmás

üzenetére+1 igazából a nagyobb gyútávnál jön ki jobban a kisebbeknél nem igazán észrevehető-nekem is a 80-fölöttieknél iogazán észrevehető a külömbség  
- 

üzenetére Mr.Csizmás

üzenetéreigen így nagyjából a pixco-ex Camdiox-már jó-de anélkül is megvan a d80-mérete szenzorban és már apsc-is egész jól kiadja az obi rajzát  (#13094) tvamos-én bántanám azt a jó obit főleg hogy többet ér mint a D80  
- 

Muerte68 addikt válasz  MrChris

üzenetére MrChris

üzenetéreIgen a Minolta a legélesebb nyitva+azt is érdemes megnézni hogy a blende milyen léptékkel ugrik pld ha az alapérték után a 2,8-a következő és nyitva nem éles akkor hiába az extra fényerő az első(szükséges)rekeszelésnél eltűnik. 
 A Yashica pld 1,7-2-2,8- de az autorevu is 1,4-2-2,8 
 A Minolta viszont éles nyitva,igaz az 1,7 után 2,8 jön
- 

Muerte68 addikt Az Autorevu-is jó annyiért-fényerősebb is,jó a képe-attól függ menyit szánsz rá bármelyik jó lehet-nagyjából ez a minőségi sorrend is ami az árban van-az autorevu a plusz fényerő miatt képben a pentax is jó,a minolta éles de kicsit sterilebb a képe. 
 A pentax előnye még hogy kicsi 
- 

Muerte68 addikt válasz  itouchfan

üzenetére itouchfan

üzenetéreAz sok a Minolta nem olyan drága felkapott-6-max 10-de az is csak nagyon kiállítási darabokért  
 Én 5-7-között szereztem meg az eddigi 3-darabomat(most épp nincs ) )
 A Yashica-Y/C-verziói drágábbak a szebb bokeh miatt,de az is van 10 körül-az M42-es 7-től szerezhető-csak vadászni kell türelmesen és nem nepperektől venni esetleg kérdezd meg Mega Bass-tól mennyiért adja a yashica-t És egy 1,4-20-ért  
 [link]ezen még én is elgondolkodtam  
- 

Muerte68 addikt válasz  szaki1986

üzenetére szaki1986

üzenetéreHa kevés pénz Fuji XE1+focal reducer-megvan az olcsó FF,50-a váz 25-től van reducer(40-ért már jó fajta) 
 Ha van keret A7-nem kell reducer megvan a FF-alapból.
 Stabi nélkül is meg lehet lenni 80mm-még simán kitartható de 135-se nagyon problémás,csak kevés fénynél,akár a sima A7-is elég lehet 
 Arra azért készülj fel hogy egy jobb obi nem olcsó azok csak az 50mm környékén vannak 1,7-2-környékén a fényerősebb vagy jobb obik pld Takumar már 30-tól indulnak a portréhoz a Jupiter9 85/2-40-körül mennek és ezek még az olcsóbbak,a teléből az olcsó dögnehéz-a jobb ott is 30-körül van a 135-fölött már elég nehéz a nagy nehéz obikat rendesen tartani kézből.
- 

üzenetére Mr.Csizmás

üzenetére
- 

üzenetére Mr.Csizmás

üzenetéreHa nagyon kicsi kell az M39-esek azok azok de a képminőség azért nem tuti  
 A minoltának is volt ilyen palacsintája,meg a konica-nak is ha jól emlékszem.
- 

Muerte68 addikt Ha már 1,4-akkor takumar-kb 30000ft de az jófajta  
 A Revü szerintem 15-max 20 nál nem ér többet+ha rekeszelni kell akkor nincs sok előnye az 1,4-nek.
 Van egy ismerősömnek Revuenon-ja szép képeket lehet vele csinálni,de pld a takumar hamarabb éles.Az m42-es Yashica-nak annyi előnye van még hogy 1,7-után van 2-nél is rekesz nem csak 2,8-nál. 
- 

Muerte68 addikt Nekem M42-es Yashica-m van azt is szeretem elég hamar éles,szép karakteres képe van,van bokeh,háttér mosás ami kell  A C/Y-os Yashica-k jobbak is ezeknél az ML verzió a legajánlottabb-ráadásul még az áruk sincs annyira elszálva. A C/Y-os Yashica-k jobbak is ezeknél az ML verzió a legajánlottabb-ráadásul még az áruk sincs annyira elszálva.Matska-nak volt amíg manuálozott ő még jobban ismeri  [link] 
 ezt teljesen nyitva[link] 
 ezt eggyel rekeszelve csináltam igaz még az EM10-esel 
- 

Muerte68 addikt válasz  excalibur36

üzenetére excalibur36

üzenetéreaz expó bőven belefér ezek a vázak a 100000-expót legalább bírják-ha jól néz ki nyugodtan 
- 

üzenetére excalibur36

üzenetére15-20 ezer expóval kicsit drága szerintem,de te látod milyen. Láttam már 95-100-ezer-ért is de nem akarom senki boltját rontani+annyi az ára amennyiért lehet kapni  
- 

üzenetére excalibur36

üzenetéreA Fuji jpg-teljesen jó bármelyik gépnél,a lényeges külömbség hogy az XE-2 egy masszív gép fix kijelzővel addig az XT-10-kisebb műanyagosabb viszont hajtogatós kijelzős. 
 Az hogy neked melyik a lényegesebb szempont azt neked kell tudni-én is e-kettő közül akarok választani feljebb lépni,de még én se tudom melyik legyen 
- 

üzenetére excalibur36

üzenetéreXE-1-jó szenzor jó kereső könnyű kezelés-olcsó-kb 50000ft 
 XE-2-jobb szenzor jobb kereső könnyű kezelés-jobb AF-ami itt nem lényeg kb-100000ft kb-100000ft
 XT-10-Hajtogatós kijelző kisebb kicsit műanyagosabb hibrid AF-szintén nem olyan fontos-Szintén 100000ft
 X pro1-hibrid kereső-evf gyengébb mint az XE-1-kijelző jobb belső nagyjából ugyanaz cserébe drágább-100000ft fölött szokott lenni.
 M 4/3-nál a stabi jó dolog a manuálnál de nagy a crop-focal reducer-el is max apsc-ráadásul vannak problémák néhány reducer-nél.
 Apsc-szenzornál már elég jól kiadja a képet az obi focal reducer-el megvan a FF-olcsóért valóban az A7-a tuti megoldás viszont nem igazán olcsó  
- 

üzenetére excalibur36

üzenetéreXE 2 vagy XT 10  
- 

üzenetére excalibur36

üzenetéreNekem a DX-M42-verzió van aminél az ML-C/Y-jobb de ezzel is meg vagyok elégedve ,elég hamar éles szép szinek ,rajz-jó bokeh+olcsó is  
- 

üzenetére excalibur36

üzenetérea 44-2 volt 8 lamellás a többi általában 6-viszont a bevonat jobb volt  
- 

üzenetére excalibur36

üzenetéreEz a 44/2-es a külseje is olyan csak az orosz verzió jó állapotban 
 Ha 8 lamellás akkor biztosan az 
- 

üzenetére excalibur36

üzenetéremég egy két infó  Ami még nagyjából kiderült hogy a nagyobb gyújtótávú obikon többet javít középen. A lényeg apsc-n kirajzolja a FF-et 
 +1 fényérték
 Közepe élesedik
 Széle gyengül valamennyit
 Mivel ezek általában 35mm es filmes obik így ezzel megkapod az obi teljes képét nagyjából.Képek  
- 

Muerte68 addikt hát az ránézésre is sokkal jobb  MrChris-2000ft ért vetttem vázzal együtt,egyedül a gyutáv ami jó benne-erősen lágy nyitva,bokeh sem meggyőző-nagyon ritkán veszem elő. 
 Most is azért próbáltam hogy reducer-el jobb e.Jobb egy fokkal de nem hiszem hogy sokat használom ezután se 
- 

üzenetére excalibur36

üzenetéreA-ba rakod akkor az obin beállított rekeszhez adja a záridőt  A kijelzőn 0-át fog mutatni a rekesz de nem érdekes,attól még működik A kijelzőn 0-át fog mutatni a rekesz de nem érdekes,attól még működik 
- 

üzenetére excalibur36

üzenetéreszerintem a Takumar-al nem lősz mellé ha futja a keret feényerős jó obi-vagy ahogy javasolták C/Y-yashica 50/1,7. 
- 

üzenetére Mr.Csizmás

üzenetéreAnnyit biztos ér amennyiért vetted-a Helios meg még jobb vétel az M7-nek elég jó ára van mert kevés van belőle  
 Csak a posta költség magas úgy már határ eset.
- 

üzenetére Mr.Csizmás

üzenetéreannyira nem könnyű érződik mikor koppan -a lencsén látszódna ha baja van  (#12585) Mr.Csizmás-igen a jupiternél nekem sem az üveg koppan hanem valószínű a peremnek ütközik  
- 

üzenetére Mr.Csizmás

üzenetéresima adapterrel is elég jó-a Yashicát én is úgy használom-általában azt kell nézni mennyire jön ki fókuszállaskor a lencse hátra. 
 Helios-Pentacon 29-135-200-biztos jó.
 A C/Y-yashica is jó elvileg.
- 

Muerte68 addikt válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetérea minta elégé gombára utal-nem tudom hogy lehet szétszedi főleg ha ragasztva van  ha meg mégis a ragasztó akkor nem hiszem hogy sok mindent lehetne csinálni vele. 
- 

üzenetére Mr.Csizmás

üzenetérevan olyan hogy beleér a lencse-pld yashica 50/1,7-elég hamar-van hogy más beleakad a perembe nekem a jupiter 9-en sincs mindig végtelen csak rekeszelve-van kompatibilitási lista valahol,sajnos vannak obik amiket a reducerrel nem lehet használni ,vagy sehogy vagy korlátoltan  
- 

Muerte68 addikt válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreNa ez biztos gomba  valószínű nem jól volt tárolva. valószínű nem jól volt tárolva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone XR / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 95% akku
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT OC 8GB CHIEFTEC Libra 600W
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Stílusos megjelenés, megbízható teljesítmény
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3667 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Én is szoktam kicsit tologatni rajta,de elég könnyen ki lehet hozni jó dolgokat belőle,még teljesen nyitva is.
 Én is szoktam kicsit tologatni rajta,de elég könnyen ki lehet hozni jó dolgokat belőle,még teljesen nyitva is. 

Legalább ezután erre is figyelek
 Legalább ezután erre is figyelek