- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Három júniusi képem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
Na nyomattam pár makró képet nemiszervekről.
Csoportosítva vannak, OM50-ET a sima 50/1.4-es extension tube-al, OM50macro simán a macro, OM50macro-ET pedig a macro extension tube-al (ez a mobil nem oda élesített
itt meg nem jól látszik). Aszem a macro 1:2, ET-vel 1:1 leképzést tud. Mindegyik kép úgy készült, hogy a legnagyobb nagyítást adja az objektív. Elég kicsi a mélységélesség, pedig 8-11-re rekeszeltem, de hát ez ilyen műfaj.
Kipróbáltam a focus stackinget CombineZP-vel. Az a baj hogy csak megmozdult a tárgy, ezért kis anomáliát okoz a képen, meg a program hozzányúl a színekhez. Ilyen a focus stackingelt, ez meg kb nélküle. Itt egy másik, és az 'eredeti. -
faki_
senior tag
A makróobjektívek általában síkra korrigáltak és lényegesen kisebb mértékben torzítanak, mint egy hasonló gyújtótávú normál objektív. Lehet, hogy csak szubjektív, de úgy vettem észre, ez visszájára fordul a nagyobb tárgytávolságoknál, ott (legalábbis a régebbi makrók ellenében) a normál objektívek képe, háttérmosása kellemesebb.
A legolcsóbb még mindig az Industar-61 50mm F2.8 L/Z, ill. érdemes beszerezni, egy akár 2-3e Ft-os manuál vakut. A barkácsmegoldású makrós használathoz tele van a net ötletekkel.
-
80hun
addikt
Amit Mrchirs ajánlott obi nagyonjó.
Ha makrózni akarsz csakis makró obit vegyél, a többi megoldás csak a felszínt súrlogatja.Egyébként ha nem művészkedésről van szó akkor a makró egy rekeszelős téma.
Tehát hiába a fényerő úgyis rekeszelned kell.
Álvány ajánlott,
Vagy kézből fotózva mindenképp legyen meg a reciprokszabály záridő kétszerese minimum , ha nincs stabi az obiban vagy a vázban. -
MrChris
nagyúr
Nekem van egy Oly Om50/3.5-es macro és egy OM50/1.4 normál, hozzá a cikkben említett 25mm-es extension tube. Ha lesz időm este kipróbálom, felteszem. Kiváncsi vagyok rá, az emlékeimben az él hogy a közgyűrűzött 50-es gyenge kontrasztú volt. Csak tippelek hogy pl a közelpont közelebb van a macro obiknak ez esetben 23 vs. 45 cm.
Annyi obi kezd nálam gyűlni hogy családi okok miatt nem merem megszámolniPedig kis részét, egy tucatot már eladtam
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lies of P - Túl a 3 millión
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Renault, Dacia topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- Linux kezdőknek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Crucial 240GB SSD eladó
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest