Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
-
eTrade
tag
válasz Dr. Romano #38795 üzenetére
Eredetileg 55°C-ig be sem kapcsolnak a ventilátorok: [link]
Utánaolvastam pár napja ennek, mert én is sokaltam a 70°C fokot, de állítólag bírnia kéne ezt a hőfokot. -
Dr. Romano
veterán
válasz eTrade #38807 üzenetére
Nem csak GPU van a nyákon. FET-ek, RAM-ok, és egyéb SMD alkatrészek amik azért melegebben jár(hat)nak mint a GPU, csak nincs szenzor ami ezeket mutassa.
Egyébként 50 fok alatt állnak le a ventik (nálam legalábbis tuti), 50-51 fokon még pörögnek.
[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
fogtunder
nagyúr
válasz eTrade #38807 üzenetére
7/24-ben, heteken, hónapokon át? miért akarsz a saját ellenséged lenni? nehéz feltekerni a ventiket minimum 60%-ra? ráadásul azon a kártyán VRAM hűtés sincs, én igyekeznék minél több levegőt odatolni.
(#38810) wolfhgb: alt+prtsc, csak az adott ablakot lövi ki, de paintben, irfanview-ben kb. 10 sec croppolni, én is úgy csinálom.
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Dr. Romano
veterán
-
tisn
addikt
válasz fogtunder #38809 üzenetére
nekem gep ujrainditas utan az afterburner 0% vagy 25%-os ventire rakja az rx570-eket
igy nem merem auto inditason hagyni a batch fajlokat, most is nem figyeltem, felmentek 70 fokra es amperszag volt mara dualminert meg hiaba parameterezem be a ventikre, nem csinalja
szopas
raadasul a rig par orankent fagy, holnap megyek 3 napra el
most mindent visszaraktam alapfreki es -10/20% power limitre, 70% fix ventivel, meglatjuk, remelem igy stabil lesz
-
fogtunder
nagyúr
el kell engedni a Windowst, nekem csak a szopás volt vele. SMOS alatt stabilak a gépek, csak kézi újraindításaim voltak, kicsit limitáltabb a használható minerprogik listája és az undervolting, de minden stabil és a ventik azt csinálják, amit mondok nekik, amint indul a miner progi, megy fel 65%-ra az összes.
(#38817) subaruwrc: mármint jó jel, hogy nem ment el az áram az egész épületben?
[ Szerkesztve ]
-
Plasticbomb
addikt
válasz Raggie #38798 üzenetére
Ha van graphics/compute kapcsolód, akkor kapcsold át, de ha jól emlékszem, akkor csak 480-580 kártyáknál van? VEGAn pl nincs. Ethash alatt nem is hiányzik, megy rendesen.
VEGA esetében a legjobb teljesitményt az hozza, ha a GPU frekit lehuzod 900-1000 MHzre, a feszültséget 800-900 mV közé állitod, HBM frekit meg minél magasabbra, viszont VEGA esetében a HBM feszt valójában nem állítod (Az mindig fix 1.356), viszont azzal az értékkel a GPU min feszt szabályozod, szal ha leteszed a GPU feszt 800 mVra, akkor a "HBM" feszt is tedd le 800mVra, különben nem fog lekapcsolni 800 mVra a GPU, hanem max arra megy le, ami a "HBM" feszként be van állitva.. Adrenalin driverrel engedi az 1200MHzet is, csak hűteni kell, hogy ne legyen vele gond. 60 fok és az alatt kell tartani. A Nano szintén HBMes, ha jól emlékszem, szal hasonlóan járnék el, GPU UC-UV HBM OC, és kitesztelni.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
tisn
addikt
válasz subaruwrc #38817 üzenetére
igen, claymore volt
EthDcrMiner64.exe -epool europe.ethash-hub.miningpoolhub.com:20535 -ewal cehatvannegy.3 -eworker cehatvannegy.3 -epsw x -ftime 10 -esm 2 -mode 1 -platform 1 -cclock 1150 -cvddc 940 -mclock 2040 -mvddc 985 -powlim -10 -fanmin 70 -fanmax 100 -tt -70
-
aleister
veterán
Mennyi most az AMD driver által támogatott max kártyaszám?
ASRock H110 Pro BTC+ mbo-val próbálkoztam tegnap. Egyetlen egyszer sikerült 8 vga-t látnia az oprendszernek, aztán elmúlt. Jelenleg 7-tel megy, ami lófpikula, tekintve, hogy elvileg 14-et tudna kezelni.
Úgy rémlik, hogy beszéltünk már korábban erről, és az AMD tán a legfrissebb, "civileknek" szánt driverében támogatja már a 12 vga-t is, de akkor még a blockchain driver nem tudta még ezt. Ebben volt változás?
[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
fogtunder
nagyúr
2$/gép/hó? az így mi? ha azt számolom, hogy a windowsos kínlódásra elment vagy 10-12 órám, és ezt beszorzom az órabéremmel, mert ugye a szabadidőt ez alapján illik számolni, akkor több évre előre megvan az SMOS díja.
de egyébként lehet ezt ingyen is csinálni, ubuntu server, aztán parancssorból SSH-n szépen megcsinálod magadnak az egészet, egyébként az SMOS is ezt csinálja, leküldi a megadott beállításokat a gépnek és indítja az előre telepített bányászprogit.
-
tisn
addikt
ennyire hulye nem lehetek, notebook dd4 ramot rendeltem a rig2-be
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok ismét
Olvasgattam az utolsó úgy 30hsz-t és vissza lyukadtam oda ahonnan kezdtem az első kérdésemet itt a topicba"Mivel bányásszak akkor, melyik a legjobb választás?"
Annyiban segített az elolvasott hsz-ek hogy pontosabban tudjam feltenni a kérdésemet.Szóval akkor úgy próbálom leírni a kérdést, hogy leírom azt is amit tudok 3 külön pontba szedve és aztán majd egészítsétek ki ha tudjátok a kérdéseket válaszokkal
Nicehash:
Legmagasabb árfolyamot kínál azért cserébe hogy ő nekik bányászon a gépem, BTC-ben fizet amit a progin belül már van egy balance-m és ott látom mennyi az annyi. 0.002$ a minimum BTC amit withdrawolhatok ami úgy 22$ körül van.
Két különböző withdraw mód van, BTC Adress-t meg kell adni ami gondolom teljesen felejtős a magas fee-k miatt , a másik mód pedig a Coinbase account -ra utalás ami 0% Fee be kerül tehát ingyen, Coinbase-ről pedig csak banki számlaszámra lehet utalni esetemben OTP
Ha jól írtam le a nicehash így működik (ha nem javítsatok ki)Amivel tudnék farmolni:
7700K illetve MSI Gaming X GTX 1080 8GB
Mennyit tudok ezzel a setup-al farmolni nicehash-ben ? 4,2 - 5,1$ írt /nap profit csak a VGA-ra és procira gondolom a fentebbi kommentekből minimum 1$ -tud hozniHa ezt választom mármint a nicehash-t akkor mondjuk proci + vga combó ha 24 ből 24 órát megy hozz átlag 5.5$ -t persze btc-ben a blance-m re az 30 nap ra 165$ /Hó
Ebből a villany számla ha a vga 70% power-t használ, tudásom szerint 180W a vga-m max powerje
Tehát 126W -ott fogyasztok a hash rate-em vga esetében minimum 550 körül van de van hogy 570
Ez azt jelnti https://www.cryptocompare.com szerint hogy 0.48$ a napi fogyasztás + adjuk hozzá a procit is durván legyen napi 0.52$ tehát az 15.6$ 30 napra.
Ez a számítás alapján 149.4$ a profitom úgy hogy már kifizettem a bányászatból keletkező villanyt isez a 149.4$ akkor a fentebb leírtak alpján coinbase accountomon fog pihenni btc-ben, ha nem utalom ki mert mondjuk azt várom hogy hátha feljebb csúszik ismét a BTC akkor csak azért hogy coinbase-n tárolom a BTC-M azért van e bármi költség von e le a coinbase a walletemről fee gyanánt btc-t?
Illetve ha én a nicehash-ben 30 nap alatt termelt BTC-m ami jelenleg 149.4$ azt a coinbase accountomra elküldöm és onnan ki szeretném venni erre ugye csak a banki számlaszám van tehát nem tudom paypalra se sehova máshova csak banki számlára ami esetemben OTP, akkor a mennyit fogok végül megkapni az OTP Számlámra ?
Winminner: Ugyan ez a felvetés, 30 napból 30 napot megy a gépem GTX1080 7700k itt mennyit fogok tudni ki bányászni? a kibányászott összegből withdrawnal paypalra mennyit fogok meg kapni a paypal balancem-re ? és ha onnan is tovább küldeném bankszámlára OTP , akkor mennyi lesz az annyi ?
Rendes bányászat vagy mi..: EWBF
Itt PL Zcash-t farmolok amit a saját walletemre kapok meg ezért mennyi fee-t fizetek és utánna ha a saját walletemen lévő farmolt zcash-t szeretném ki szedni abból végül mennyit kapok ?Azért a zcash-t hozom fel itt például mert elvileg GTX1080-al az az egyik leg ideálisabb farmolni
Szóval ha nem Nicehash és nem Winminner hanem "normális manuális" bányászat akkor valszeg Zcash a nyerő nálam
De ha Zcash-t bányászok ugyan úgy 30 ból 30 napon át ott mi a menete az egésznek honnan hová kell küldenem a coinjaimat, hol mennyit csípnek le belőle ? és végül mire elér odáig hogy valós pénzt fogjak a kezembe mennyi lesz az annyi ?Picit hosszúra sikeredett, de gondoltam egyben leírom mint hogy 50 külön hsz-ben aztán mindig kapok valami más hsz-t és össze zavarodok.. (igy is eléggé össze vagyok)
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
-
Danex
addikt
Equihashnek elszállt az ára valamiért a Nicehash-en. Jelenleg +60%-os árfolyamon veszik át a teljesítményt.
ZCL-nél látom, hogy a coin árfolyama 30%-ot emelkedett hajnal óta, de nem tudom az összefüggéseket.
-
fogtunder
nagyúr
hát én a magam részéről pont ennyire egyszerűsítettem le.
egy héten át nem bírtam stabil működésre bírni a claymore-t, se úgy, hogy saját magam bat file-ból konfigoltam, se úgy, hogy külső GUI program hívta meg. az AB nem ismerte fel a kártyákat, a Trixx meg közel nem volt hibátlan, a TV is kezdett az agyamra menni, de a windows is csinált furcsa dolgokat, pl. hiába nyomtam meg a start gombot, nem jött föl a start menü.
volt egy pendrive-om és két út: felrakom az SMOS-t és fizetek havi 2$-t gépenként, ami kevesebb, mint egy kártya egy napi termelése, vagy próbálkozok más Win 10 verziókkal, hátha beadja. kiírtam az SMOS image-et, 20 perc múlva bányászott a gép, be voltak állítva a kártyák.C opcióként ott volt persze, hogy ubuntu szerver, de annyira hardcore én se vagyok, rég volt már, mikor parancssorban dolgoztam, nem hiszem, hogy időt spóroltam volna a megfelelő Win verzió kiválasztásához képest.
én is azt hittem, hogy a Winhez értek, de látszólag mégse és meguntam már, hogy nem alszok, meg melóban is folyton fél szemmel a miner konzolt kell nézni, hogy mikor áll le.(#38838) Danex: megindult a ZCL, nőtt az igény a számítási kapacitásra, túlkereslet van és NH-n ezért elszállt az ára, majd normalizálódik. én addig túrum a ZCL-t MPH-n.
[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
válasz fogtunder #38839 üzenetére
Már vissza is esett, azért szép volt látni, hogy 160%-ra emelkedett a Equihash számítási teljesítménye, az Ethash -45%, Cryptonight csak -5% meg az összes duálbányászás -70%
Ilyen esetekre jó az algoritmus váltásos cucc, csak nekem a feszültségeket megöli még, reménykedem, hogy a registry megoldja majd. SMOS-tól tartok, hogy ott hogy tudom váltani az algókat ha úgy van, milyen lehetőségek adottak, az oldalukon elégszűkszavúak
-
fogtunder
nagyúr
automata algó váltás nincs. vannak mining groupok, amik gyakorlatilag pool beállítások bányászprogikhoz előre konfigurálva, ebből lehet bármennyit csinálni, majd ezekhez rendelsz hozzá egyes gépeket, ez kb. 3 klikk, plusz amíg újraindul a program, kb. fél perc.
nekem van vagy 10 féle, de a gyakorlatban hármat használtam: Nanopool ETH az RX570-es géphez, MPH Ethash coin váltó szintén az RX 570-hez, és MPH Equihash a 1060-as géphez, összességében ezek hoztak a legjobban. NH is be van állítva előre, de annyira jól nem szoktak tartósan fizetni, hogy megérje ne magamnak bányászni a coint és a BTC-vel szarakodni a horribilis tranzakciós díjak mellett (tudom, hogy a CB ingyenes, de ugye nem biztos, hogy ott szeretném tartani).
-
eTrade
tag
válasz Dr. Romano #38808 üzenetére
Ebben teljesen igazatok van, és ahogy az előbb is leírtam, én is sokaltam azt a 70 fokot, pont ezért utánaolvastam a dolognak, hogy miket írkálnak átlag terheléses hőfoknak [link] ... de ha ti mondjátok, hogy ez már sok, akkor nektek elhiszem.
fogtunder: Nyílvánvaló, hogy nem tesz jót a VGA-nak az extrém hőfok, de ez a konfig jelenleg a nappaliban van... feleségem meg nem szeretné ha zúgna napi 24h-ban... 60%-on már azért van hangja a ventinek, 50%-ra azért emelek a ventin.
Amúgy tervezek rakni venni rá plusz halk ventiket, hogy a VRAM is kapjon némi hűtést.
Esetleg valami tippetek van erre?[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
válasz eTrade #38842 üzenetére
Önmagában a 70-nel még nincs gond. A gond leginkább a 70 fokos GPU mellett alig cserélődő levegő, ami a többi alkatrészre nincs kedvező hatással. 80-90 fokos GPU-ig nem szabad, hogy gond legyen, a kártyákat ilyen magas hőmérsékletre tervezik, de pl. egy játék alatt nekem az RX480 vagy 2x jobban pörög, mint bányászat alatt, pedig bánya alatt sem veszem vissza a feszkókat a desktop gépemben, mert csak alkalmilag, vagy tesztelésre szoktam bedurrantani.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
fogtunder
nagyúr
válasz eTrade #38842 üzenetére
figy, nekem teljesen mindegy, ha nyírni akarod a kártyákat minél jobban, akkor csináld. én eleve nem vettem olyan kártyát egyik gépbe sem, amin nincs rendes VRM és VRAM hűtés, plsuz meg vannak támogatva Akasa Viperekkel, amik nem halkak, de legalább tolnak át levegőt. a ventikkel az a helyzet, hogy hiába lesz halk maga szerkezet, lehet nem hallasz motorhangot, de olyan 1000-es fordulat környékén a szélzaj megjön, akármit is csinálsz, akármit is veszel. ahol teljesítmény van, ott lesz fogyasztás, a fogyasztásból hőtermelés, amit valahogy le kell hűteni.
ha valami aránylag halk megoldás kell, akkor én Nanoxia DS 140-et vennék, az 1100-as max fordulatszámút, aztán az mehet fix 12V-on.
-
Yany
addikt
válasz eTrade #38844 üzenetére
Én is köszi a pixel patcher infót (Romanonak is). Ha szabad javasolnom, egy 60%-os ventit azért adj a cuccnak. Csak a te érdekedben...
Tilos: a legnagyobb betűkkel odarakott szó kapásból hülyeség, azt a legmesszebbről kiszúrni, a többit más nem is néztem.
Közben megterveztem az Omaros rigemet 3D-ben. Nem nagy kaland, de ha beválik, közzé teszem, ha valakit érdekel.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Ryan_Sanchez
tag
Mit gondoltok erről a boltról? Gyanúsan olcsó.
[link] -
eTrade
tag
válasz fogtunder #38846 üzenetére
Dehogy akarom én nyírni a kártyát, csak az optimális megoldást akarom, hogy ne legyen már fűnyíró hang a nappaliban. Este emelem is a ventik fordulatszámát.
Amúgy én is vennék olyan VGA-t amin van VRM és VRAM hűtés, de kész csoda hogy ezt az 1 darabot sikerült beszerezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Wise (ex-TransferWise)
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox Series X|S
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen monitort vegyek?
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Bluetooth hangszórók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR