- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
chungey9
tag
válasz
fogtunder
üzenetére
Sajnos én is bebuktam 66.000 Ft-ot náluk január elején, és még csak nem is bányász VGA lett volna.
Péntek volt, meló vége, ránéztem kapkodva az árgépre, láttam emelkednek az árak rohamosan, a luxurynál 4-5 ezerrel volt olcsóbb, rossz előérzetem nyilván volt, akadtak gyanús dolgok, de akkor rákeresve nem találkoztam negatív visszajelzésekkel, persze utalás után rögtön mindenki az orrom alá dugta hogy átverés.
Annyit tudtam elérni hogy postán (nem ajánlva) küldtek egy tartozom neked cetlit és hogy legkésőbb 4.15-ig visszakapom a pénzt. Hát persze hogy nem kaptam!
Gondolom felesleges bármit tenni jogi úton. Esetleg ha a sok átverttel összefognánk, dobnék a közösbe hogy ha már nem jön vissza a pénz legalább a tolvaj ne érezze annyira jól magát. -
Reggie0
titán
válasz
fogtunder
üzenetére
Juteszembe, a masik problema mindig a szallitas. Ha elore ki van fizetve, es gond van a szallitoval/nem jon meg az aru, akkor ugye nem en szerzodtem veluk es onnantol senki sem motivalt a problema rendezeseben. A sima posta meg el is hajt, hogy nekem kozom sincs hozzajuk, nem en vagyok az ugyfeluk, kuldjem oda az eladot.
-
tom120514
őstag
-
Reggie0
titán
válasz
fogtunder
üzenetére
Ott is max kartyas fizetes, azt visszavonatni is konnyebb.
Persze, ertem mi volt a lenyeg, csak a megfogalmazas nem volt jo. Nem csupan a legolcsobbak voltak, hanem indokolatlanul olcsoak.
(#44989) AAntii: Mondjuk ilyen nevvel mar eleve gyanus. Meg milyen sztech bolt az, ami parfumot is arul. A parfum seftelokrol eleve van egy eloiteletes elkepzelesem
Ami meg mindent arul az vagy egy nagy bolt es latszik a meretebol, vagy egy nagy sz@r (esetleg mindketto). -
aleister
veterán
válasz
fogtunder
üzenetére
Igen, ahogy nézem most már csak két verzió van. Egy az újabb AMD (RX 4xx/5xx) és az NV kártyáknak. Egy meg a korábbi AMD kártyáknak. Így már teljesen elfogadható a dolog, főleg, hogy az esetek nagy részében elég az előbbi verzió.
Bizony a W10 egy métely. Én is sokat szívtam vele. Össze sem lehet vele hasonítani a linuxos platformokkal. Az ethOS még a legfapadosabb, mégis bebootol a rendszer, és tök magától elkezd bányászni, úgy, hogy hozzá sem nyúl az ember.
Más világ na.
-
aleister
veterán
válasz
fogtunder
üzenetére
A linux plusz fogyasztástól én is tartottam, mert ethOS-nál érezhetően volt többletfogyasztás. Viszont ez nagy eséllyel a rendszer rossz powlim konfigja, vagy az én tapasztalatlanságomnak volt köszönhető.
Ezzel szemben a HiveOS szépen paraméterezhető. Semmivel sem fogyaszt többet, mint egy windows platform.Nézegettem az állítólag kevesebb HS-t is, de egy 10 vga-s rendszernél nem vettem észre különbséget. Persze ez lehet amiatt is, hogy HiveOS alatt jobban összejött mondjuk a tuning, és ez palástolja az említett 1-2%-os teljesítménykülönbséget a miner és a pool stat között.
Nekem a SMOS nem volt szimpatikus a különböző build-ek miatt. Külön rendszer kell a régi AMD-khez, külön az újakhoz, külön NV-hez. Mivel nekem mindhárom kategóriából van vga-m, ezért elég körülményes lett volna tesztelgetni.
Hozzátenném az ethOS-ben sem sikerült működőképes mixed riget összehoznom egyetlen minerrel. Ott ugyan probléma nélkül felismerte a különböző gyártók vga-it, viszont automatikusan csak az egyikkel indult el a bányászat. -
AAntii
őstag
válasz
fogtunder
üzenetére
Decemberi-novemberi beszerzési áron még talán elmennek. Talán. Ami önmagában nem rossz, de elkötelezettnek kell lenni a döntés mellett, mert ha visszaugranál, akkor lehet bajban leszel. Bár 400 dolláros árfolyam mellett biztos nem sokan akarnak visszafelé ugrálni

Nem tudom hogy vagytok vele, de az apró szerintem egyre kiábrándítóbb, régen talán kevesebb értelmetlen válaszüzenetre jutott egy adás-vétel, illetve korábban a jegelésnek is több volt a becsülete
-
aleister
veterán
válasz
fogtunder
üzenetére
Igen. Természetesen egy jó évig ez sem lesz ingyen, de én törekszem a ennél hosszabb távra előre tekinteni. Én ezt néztem ki. Pontosabban nem ártani még két 275 wattos napelem panel, de az már csak utólagos bővítés lesz szerintem.
(#43866) Iginotus
Lásd a linket!
Természetesen van még telepítési költsége is a dolognak, amivel kalkulálni kell. Valamint a lakhelyed önkormányzatát le kell infózni, hogy milyen rendeletek vonatkoznak a szélgenerátor telepítésre. Alapban 6kW-ig nem engedélykötele, de pl magassági korlátozás lehet. Ez nálunk pl a házmagasságod +3 méter. Szélerősség mérésre is szükség lesz, hogy kiderüljön, hogy érdemes-e egyáltalán szélgenerátorban gondolkodni. -
AAntii
őstag
válasz
fogtunder
üzenetére
Legyen, én nem vonom kétségbe, mivel nem néztem és nem is vagyok képben a btc-s alaplapokkal, a gamer szegmens nekem szimpatikusabb volt. Igaz csak 8 kártya lehetséges, nem 10-19.

Szerk: én nem mondtam, hogy az enyém jobb megoldás lett volna, én már 2014-ben is inkább 1155-ös gamer lappal bányásztam, ha 2021-ben újra beindul az aranyláz is maradok emellett, inkább megszokás.
-
htc07
addikt
válasz
fogtunder
üzenetére
na most akkor január 30-ról beszélünk, vagy december elsejéről?
de azt nem hiszem, hogy a 1070ti ára emelkedett 40%-ot, a 1060 pedig 5%-ot - főleg a bányászláz közepén, amikor mindenki azt számolta melyik hardverrel milyen hamar lesz ROI.
szerintem azt is bőven kizárhatjuk ha valahol lehetett venni néhány darabot a 15 darabos készletből jó áron, én azt nem tekinteném piaci árnak, inkább szerencsének, a vásárló részéről.
-
htc07
addikt
válasz
fogtunder
üzenetére
magas ló?
szerintem egy árösszehasonlítással foglalkozó oldal visszamenőleges adatai hitelesebbek annál, minthogy te beböfögöd hogy a Sanyi boltyában volt két darab ócsón.
(#43465) AAntii
na igen, sajnos arról nincs adatom, hogy szürkeimporttal mennyit lehetett spórolni

-
L4mie
veterán
válasz
fogtunder
üzenetére
Na igen
váltani kéne majd Volta-ra 
Nagyon kíváncsi leszek mit tudnak majd, egyenlőre nagy a homály.
Mikorra is ígérte az Nvidia?más: KGX-et túr még valaki? Vajon ér majd legalább 0.5$-t

Trollok: Egy ideje már mulattatnak, bár múltkor Dexar volt az igazi hergelő, valakinél meg elszaladt a gyógyszer csinált egy kamuprofilt majdnem a nevemmel komolyan jól esett

-
L4mie
veterán
válasz
fogtunder
üzenetére
lényeg, hogy picit se bántad meg, sőt még jól is jártál, szereztél egy csomó tapasztalatod, talán megtartottál pár coint ami majd egyszer jó pénzt is hoz.
Én továbbra is remélem, hogy lesz még pár hullám, vagy belenyúlok valami jó kis induló coin bányaszatába.
plussz ha kiszáll az ember nem tudja a trollokat etetni -
-
aleister
veterán
válasz
fogtunder
üzenetére
EthOS-t használtam én is. Egyetlen bajom van vele: a szegényes paraméterezhetőség. Win alatt a powlim elég nagy határok között állítható. EthOs-nál meg 0-7 között. 4 a default.
Nvidiánál még ki sem próbáltam ezt, mert ott azt más az egész mértékrendszere. Ott elvileg watt limitet adunk meg vele. Tehát pl egy GTX 1060-nál 80 körüli érték felel meg a windowsos powlim 60-nak.(#43231) tisn
Ejj!
Hánynál akadtál el? -
-
South Velen
addikt
válasz
fogtunder
üzenetére
Ez nem igaz, pontosan tudom, hogy még sok-sok hullám várható, amíg bedől végül az egész. Hülyék lennének a nagykutyák nem játszani. Annak ellenére, hogy egyre gyakoribbak a botrányos hírek, ami alapján meghökkentő, hogy bárki is ilyen veszélyes játékot mer játszani. Dehát a profitvágy nagy úr.
Egyébként itt ebben a topikban csak a bányászat/cointrade mellett álló hsz-ek lehetnek?

mod: még azóta is megvan emagon az 1070, pedig jó áron van. ennyire nem bíznak már a bányászok a dologban?
-
-
Eclips21
őstag
válasz
fogtunder
üzenetére
én úgy vettem észre 1150 és 1200 között közel 1Mh/s-t hoznak darabonként így most meg is vagyok elégedve a 118-al 4 kártyára, de jobb lenne a fogyasztást most még lejjebb tornászni.
én 70w rendszer fogyasztással számolok (ssd, riserek, celeron g3930, stb) ez reális lehet? ti mennyivel számoltok? procit érdemes alulfeszelni?
mert így kb.130wattot esznek darabonként
-
pimpi001
tag
válasz
fogtunder
üzenetére
Click the checkbox for 'Enable Managed Profit Switching' and also the box for 'Mining Pool Hub'. On the Mining Pool Hub line, for worker name enter: yourusername.workernameyouchose and change your region to whatever is appropriate. *Exit out of options.
ennyi a bejelentkezes??? a mph honlapon kell letrehoznom worker-t? vagycsak kitalalok valamit?
-
válasz
fogtunder
üzenetére
Én eladnám a fork előtt. Így biztosan nyereséggel szállnék ki. Az hogy mi lesz a fork után, még misztikum.
Bányászok vagyunk, nem kereskedők

Én megpróbáltam kicsit kereskedni, de belebuktam, úgyhogy hanyagolom. Amit kibányászok, az a tuti, a többi szerencsejáték
Mikor lesz pontosan a fork? Azaz mikor kell eladni?

-
Zoli986
tag
válasz
fogtunder
üzenetére
Igen.egy hónapra gondoltam.
Akkor végülis lehet felesleges ugrálni bárhova is,mindegy ha marad az ethermine.
Csak az effective current hashrate ugrálása zavaró.Mondjuk a reported hashrate 144-145-ön van stabilan vízszintes vonalként kirajzolva.
Akkor a havi bevételt tovább fokozni csak több kártya beüzemelésével tudom ezek szerint. -
KerekesLevi
tag
válasz
fogtunder
üzenetére
Köszi!
Ahogy visszaolvastam, én is rájöttem, hogy a kérdés nem igazán értelmes.
Azért próbálom jobban körvonalazni: ha a wattomine.com-on számolgatom a teljesítményeket, akkor az aktuálisan bányászott coinom szinte soha sincs a lista legelején. Ez az program mindig a lista elején (vagy a saját listája elején lévő) coint választja. Általában a lista elején lévő coin 15%-al többet hoz, mint amit épp bányászok (ez erős közelítés). Ha átváltok a multi-algo-ra akkor ez a 15% megjelenik, vagy azért nem eszik ennyire forrón a kását?
Lassan annyit írok róla, hogy könnyebb lesz kipróbálni.A tuningokat hogyan kezeli a kis huncut? Mert ahány algo, annyi tuning beállítás, venti fordulat, stb..., és mindez kártyánként változik.
Levi
-
melkah
tag
válasz
fogtunder
üzenetére
"kártyák által generált elektromos zaj"
Ezen a reszen akadt meg a szemem, mert minden elektromos eszkoz general elektromos zajt, a kerdes, hogy mennyit?!
A kerdeseim, nem kozvetlen neked hanem inkabb mindenkihez szolnak.
Hogy lehet az, hogy a rendes pc felhasznalas kozben , a gepben levo vga nem zavarja a wifit ? Eleg sokan hasznaljak a desktopjukat vagy laptopjukat kizarolag wifivel.
Lehet erre mondani, hogy azert, mert akkor gephazban van a vga es az learnyekolja, de szerintem rengeteg, itt mozgo GEEK-nel nincs rajta a gepen a gephaz oldala. Ebben az esetben, hogy nem zavarja a wifit ?
Engem foleg az erdekelne, hogy van-e errol barmi szakirodalom, vagy leiras, ami nem csak vaktaba lovoldozes?
Illetve meg fontosabb kerdesem, hogy ha hozzam hasonloan lakasban futtatunk rig-et, ott ahol amugy mindennapi eletunket eljuk, mondjuk nappaliban (mert sajnos nincs mashol helyem), akkor az emberi szervezetre van-e barmilyen hatassal az ilyen "kartyak alltal generalt elektromos zaj"? Esetleg ha felnottekre nem is, de mi a helyzet a gyerekekkel?
-
Wackond
tag
válasz
fogtunder
üzenetére
Azért köszönöm. 1060-akat láttam dolgozni, a gazdájuk elmondta milyen egyszerű velük az élet. Hát itt nekem meg valami bekavart. És látod, az általad linkelt videon meg alapból tud a srácnak 18+ mh/s-t.
Nekem meg genoillal ennek a felét, 9.x körül
Annak is kb a felét a Claymore-ral, 4.x-5.x
Egy hete mikor elkezdtem ezt, az első indításra 1,4 és 2,8 eredményeket csinált, de ott még semmi beállítás nem volt.
Szerintem ezekben a kb kétszeres szorzókban lesz valahol a kutya elesve. Tuti félgőzön jár ez a rohadék, csak nem jövök rá, hogy mi a bánat fogja vissza.
De aki megmondja a frankót és elrúgja alapon 18-ra annak két napig ingyen bányászok vele

-
Wackond
tag
válasz
fogtunder
üzenetére
Persze, de ha már csak ilyen finomításon kellene dolgoznom, akkor boldog ember lennék.
"I got my MSi GTX 970 from 18.33 to 23.07 Mh/s".
Ezt a videót és az alatta leírtakat már végigzongoráztam, az alap ugyanúgy alacsony.
Már olyan marhaságokon töprengek (az előbbi trabantos hasonlatomat továbbgondolva), hogy nem lehet-e, hogy ez ugye 4 monitort tudna kezelni, és a kapacitásának a felét leköti, hogy tényleg rá van akasztva egy monitor? Vagymár tényleg nem tudom... fogyasztásban is 50% alatti adatot ír ki, holott elvileg a gpu 100%-on van. Meg a trabant is ment 100-at 1 hengerrel csak sokat kellett játszani mire elértük..
Ezért nem gondolom, hogy az afterburner lenne a megoldás. -
wolfhgb
aktív tag
-
Danex
addikt
-
L4mie
veterán
válasz
fogtunder
üzenetére
Én most cryptopian tartom a zcl-t oda is bányászom már egy hónapja, de remélem, hogy bittrex forkoltat mert akkor egész egyszerű a művelet
na igen...dump előtt el kéne adni, mert a normál árfolyam valahol 0.013 körül volt az elmúlt egy hónapban és benne van az is, hogy érdemes fork előtt eladni mert nem ér annyit a forkolt pénz mint amennyi az árdiffi fork előtt és után. -
cuko
aktív tag
válasz
fogtunder
üzenetére
Igen, ezt már párszor átbeszéltük a topikban, ugye - mehetne az Összefoglalóba a DAG size kérdéskör, mert úgy tűnik, hogy a legtöbb zöldfülű beleesik a túlaggódásba (ezt nem negatívan értve, mi ugyanezért vettünk 8GB-os 580asokat nyár elején, nehogy "elfogyjon" a 4GB-os memóriája
na jó, meg értékállóságot is szem előtt tartva). -
tisn
veterán
válasz
fogtunder
üzenetére
és hogy néz ki a -dpool rész neked?
EthDcrMiner64.exe -epool europe.ethash-hub.miningpoolhub.com:20535 -ewal cehatvannegy.3 -eworker cehatvannegy.1 -epsw x -ftime 10 -esm 2 -mode 0 -dcri 30 -dcoin keccak -dpool stratum+tcp://us-east1.maxcoin.miningpoolhub.com:20461 -dwal cehatvannegy.1 -platform 1
-
fireman123
őstag
válasz
fogtunder
üzenetére
Köszi az infót, sajnos a kártyák mögé nem tudom felfogatni hilti szalaggal sem, mivel kb. 3 cm-el túlnyúlnak a kártyák a kereten (fentebb írtam, hogy 4-5 cm-el hosszabb a Zotac kártya mint általában a többi
, de örültem 3-4 hete, hogy egyáltalán tudtam venni VGA-t), nálam is így lehetne megoldani mint a nálad.
Viszont a 3 fok nem túl sok, azt hittem többet hűl
, .....nyilván fapadosabb megoldás, de kipróbáltam, egy álló háztartási ventit tettem a rig mögé kb. 60-70 cm-re, középső fokozaton járatva 10-12 fokot jelentett 21 fokos szobában, persze 35-40 W-ot fogyaszt. -
fireman123
őstag
válasz
fogtunder
üzenetére
No ez mindenesetre ötletes
, ....de mintha feljebb azt írta volna valaki, hogy a kártyák hátsójánál lenne célszerű befújni, mivel előre/felfelé nyomják a saját ventik a meleget, így szemből meg visszafújnánk azt a kártyák közé

Egyébként ezek mekkora és milyen típusú ventik? (...esetleg linket kérhetek?) ...mennyit csökkentenek a VGA-ák hőfokán?
-
V!ck
senior tag
válasz
fogtunder
üzenetére
"nVidia kártyát nem hajtunk dualban, mert nem igazán tolerálják."
Ezt sokszor olvastam, de magyarázat nélkül. Ki tudnád fejteni, hogy miért nem?
Nálam a nicehash igen sűrűn tol claymore duallal dagger+pascalt, szépen is hoz, önmagában viszont dagger sosem megy.
Köszi előre is
(#40653) Yutani melyik verzióval kaparsz?
-
fireman123
őstag
-
#!/bin/sh
csendes tag
válasz
fogtunder
üzenetére
Mikor december közepén vettem a 1080-at pont 2db 1060/6 árába került....
Természetesen nálam sem pont minden úgy van mint amit ír, de a napi ott kalkulált bevételem meg-meg van.
1080-ra 550solt ír például, nálam 580 körül megy....az ebből keletkező többletteljesítményből megvan a whattomine nagyvonalúsága....
Szóval nálam kb. a "valóságot" hozza ha a napi kalkulált bevételét nézzük.
Bár a mai időkben voltak rossz napok
de remélem magára talál a cryptovilág hamarosan -
techie_guy
tag
válasz
fogtunder
üzenetére
Olyan walletben kell tartani a snapshot pillanatában a coinokat, ami támogatott.
Ez pl. biztosan az: https://github.com/BTCP-community/electrum-zcl/releases
Ezt az oldalt lesz érdemes nézegetni a forkkal kapcsolatos infókról: https://btcprivate.org/?lang=hu -
Robcsa
tag
válasz
fogtunder
üzenetére
"de ahogy elnézem HA-t, vannak nálam gyengébb idegzetűek is, kb. 70-80 1060-as jelent meg tegnap óta, őket valahogy nem értem, lehet tényleg vettek emberek bányászgépet hitelre?"
A válasz az az, hogy igen. Multhéten beszélgettem az egyik boltban az eladóval és mondta, hogy az aranyláznak köszönhetően, rengetegen vásároltak hitelre (ráadásul ilyen magas hardver árak mellet), sajnos nem tudok erre mást mondani, mint óriási nagy ostobaság. Alapból is ilyen árak mellet beszálni is hülyeség már, de hitelből az még nagyobb. Jelenleg majdhogynem drágább az ásó mint az arany.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Lenovo G500,Core i3-3110M,256 GB Patriot P210 SSD,8 GB DDR3,
- Lenovo Legion GO
- Apple Watch Series 11 Cellular - 46mm, Arany titán tok, Arany milánói szíjjal - S/M - 3 ÉV GARANCIA
- Acer Predator I7 RTX 3070
- Asrock Phantom Gaming 6 Z390 + Intel I5 9600K + 2x8GB DDR4 + ID COOLING 226 XT black ( Félkonfig )
- ÚJ Lenovo LOQ Intel Core i5-13450HX, 24GB, 512GB, RTX 5050(8GB), FHD IPS 144Hz
- Gamer PC-Számítógép! Felsőkategória! R7 9800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD / Noctua !
- GAMING PC! Intel i5-14600KF / 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 WIFI / 1TB NVMe / 850w! BeszámítOK
- Gyári DELL, HP, LENOVO,Asus,Fujitsu laptop töltők, 27% ÁFA
- Xiaomi Mi 11 lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Gondolom felesleges bármit tenni jogi úton. Esetleg ha a sok átverttel összefognánk, dobnék a közösbe hogy ha már nem jön vissza a pénz legalább a tolvaj ne érezze annyira jól magát.

Ami meg mindent arul az vagy egy nagy bolt es latszik a meretebol, vagy egy nagy sz@r (esetleg mindketto).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, de örültem 3-4 hete, hogy egyáltalán tudtam venni VGA-t), nálam is így lehetne megoldani mint a nálad.