Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Asszociációs játék. :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
-
fogtunder
nagyúr
válasz dvd_R+ #38700 üzenetére
a 3GB-os 1060-aim tudnak 310 körül +650mhz memória tuninggal. kezdd el feltolni a memória frekit, amíg stabil a cucc.
én nem tudom megmondani neked, hogy mennyi a fogyasztása, én falból mérek, mert az ELMÜ is azt fogja kiszámlázni.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
szazbolha
addikt
válasz dvd_R+ #38708 üzenetére
Szükséges OC-zni: kiinduló értékek: gpu +150, mem+500, TDP 65-75% ahol neked a legtöbbet hoz, (fogyasztást mérni kell)
ZEN, Zcash 520-540 Sol/s
A bevétel árfolyamfüggő. Most 750 Ft/nap, de volt amikor 1000 felett volt. (4 USD) ebből jön le az áram díja kb. 200 Ft. Most nincs rajta fogyimérő, de kb 200-220W lehet falnál. Goldos táppal.[ Szerkesztve ]
-
Enter65
senior tag
-
Enter65
senior tag
válasz dvd_R+ #38751 üzenetére
Így mennyi most a hőfokod? A memória frekit húzhatod feljebb ameddig stabil marad a rendszer. Aztán emelheted a core frekit is szintén addig ameddig rendben megy. Ha megvan minden akkor látod mi a max amit bír a kártyád.
Azért csinálj profilokat, hogy ne keljen az elejéről kezdened...
-
senior tag
válasz dvd_R+ #38830 üzenetére
+1 Ez engem is nagyon érdekelne! Jelenleg a Winminer-paypal utalás kombót használom, ezt esetleg meg tudom majd irni, hogy a 20$-ból ténylegesen mennyi fog jutni az OTP számlámra. Viszont a Nicehash jobb lenne, attól függően hogy OTP-n 20$-ból mennyit vonnak le az utalás során.
-
szazbolha
addikt
válasz dvd_R+ #38830 üzenetére
Szerintem elviekben jól összefoglaltad. Amit javítanék:
1. A VGA és CPU fogyasztásához hozzá kell számolni a táp veszteséget is, vagyis a hatásfokát. 1.15-el bátran lehet szorozni az alkatrészek fogyasztását.
2. A váltón a teljes bevételt fogod tárolni, és váltáskor fee-t fizetni, nem az áramdíjjal csökkentet részt azaz a profiiot. Az áramdíjat csak a forintosítás után vond le. (de lehet én olvastam rosszul amit írtál)
3. Miután váltóra kűlted a coint ugyanazok a folyamtok és költségek vonatkoznak a forintosításra mind a három eljárás esetén. Tök mindegy hogy bányatársaságtól, Winminer vagy Nicehash-tól ment oda.
Előtte: Nicehash fee mentesen küldi coinbase-re. Winminerrel LTC-ként küldheted (szokásos 7-8% fee)Winminer előnye a paypal kifizetés, nem tudok másik lehetőségről, amikor a paypal lenne a végállomás.
-
demmer123
őstag
válasz dvd_R+ #38890 üzenetére
"Nicecash esetében coinbase-re 0fee a kiutalás és ott 1,5% fee a valutára váltás illetve 0.15€ a számlára utalás"
Az oké.De minden összegnél ennyi a fee Nicehash esetében?
Mert ha 10000-15000 ezernél a kiutalási díj ugyan úgy 0.15 euro akkor oké.De viszont ha 3-4ezer az utalás díja ugyan ott tartasz minta winminerel.
-
Skynet258
veterán
válasz dvd_R+ #38898 üzenetére
Én azon gondolkozom, hogy biztos van a bejövő sepa utalásnak díja? Mert amikor küldtem, akkor ok, levontak jó sokat. De amikor ugye kaptam, akkor pár száz forintot vontak le, és azt is inkább HUF/EUR konverzió címén... Kerestem a CIB oldalán, de nem találok arra infót, hogy beérkező utalásnál is lenne bármilyen SEPA díj...
-
hex21
csendes tag
válasz dvd_R+ #38900 üzenetére
Sziasztok!
Avast: " Felhasználói felület megnyitása -> Beállítások -> Kizárások
(itt betallózod a gépedről fájlt/mappát vagy bemásolod az URL-t, amit a kivételek közé akarsz tenni) -> a végén nyomsz egy OK-t, és kész."Kérdés: melyik 1080-as hoz 550-et milyen beállítással <nicehash-t használva> ? (órajel, stb-stb....)
-
szazbolha
addikt
válasz dvd_R+ #38890 üzenetére
Azt gondolom több nap (hét) átlagában érdemes összehasonlítani, bármilyen bányasztai módszert.
A winminer gyakran váltogat, néha feleslegesen - ez veszteség
A Nicehash sunyibb: igen magas kifizetési értékkel indít ami szép lassan csökken. kb 2-3 óra múlva kezd csökkeni. (persze lehet mindig így változnak az árfolyamok, de egy újratelepítéssel is letesztelhető)Van 2 azonos bányagépem, mindkettőbe 3x1060. Az egyiket átraktam Nicehashra. Kezdetben 50%-al hozott többet, 1 nap után csak 10-15% a különbség, de 1 hét teszt után tudnék biztosabbat mondani.
Valószínűleg a Nicehash mindig jobban fog fizetni, a winminernél van az a veszteség amiért az ember a paypal-t választja. Valószínüleg a kisebb és félős adókerülő felhasználók. A kényelemért fizetni kell. A hagyományos bányászat biztos jobban megéri, főleg ha sokat bányászol.
Szerintem aki nagy számítási kapacitással rendelkezik, megtalálja a kedvezőbb megoldásokat mint ezek a "bérbányász" progik. A legjobb egy tuti vevő, aki személyesen KP-ban fizet. Mindkét fél jól jár, az adókerülés és a fee mentesség miatt. -
Plasticbomb
addikt
válasz dvd_R+ #39312 üzenetére
GPU clock és fesz le amíg nem lesz instabil, illetve amíg nem esik hashrate csak 0.1 egységet, VRAM fel, amíg nem kezd el 1-2/percenként több hibát visszajelezni HWInfoban.
Jelentem, megy az ALTCOMMUNITY/SONO (SKUNKHASH algo) bányászat! Ami biztos: VRAMot ez sem terhel lényegesen, ellenben a GPU-t maxra tekeri. A moddolt RX480an 2000MHzes ram frekin 1-10% memory controller terhelést mutat...
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Plasticbomb
addikt
válasz dvd_R+ #39404 üzenetére
Szerintem ne erőltesd a DUAL miningot, amúgy is csak pár centet hoz, és az adott coinokra amúgy is jönnek az ASIC-ok/váltanak másik algora, amit már nem fog dual csákányozni.
"Mind két videó kártya DUAL memóriás Samsung/Hynix"
És ezt hogy kellene elképzelni? Többféle ram chip van a pcb-n?ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Vigilante
őstag
válasz dvd_R+ #40418 üzenetére
De hisz fába vannak csavarva azok a távtartók az alaplaphoz, a fa meg tudtommal nem nagyon vezeti az áramot.
Meg egyébként is egy számítógép házban, szerinted nem fém minden!?
[ Szerkesztve ]
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
hex21
csendes tag
válasz dvd_R+ #40418 üzenetére
"Erre most hogy is tegyem rá az alaplapot? csak simán a azokra a csavarokra helyezzem rá? és kész? le se kell fogatni?"
Feltételezem, hogy előtte alaplap volt rajta ezért egyféle módon stimmelnie kell....
Mivel pici a foto, nem látom jól, de sejtem, hogy sima réz távtartó van belecsavarva a fába, amire ráül az alaplap és metrikus csavarokkal rögzíted rá a lapot, mint ahogyan egy hagyományos fém házba is tennéd.
A fán lévő távtartók/csavarok nem érhetnek máshova csak az alaplap erre kialakított lyukaihoz, ott körben van ónozott rész ahhoz természetesen hozzáérhet. Ha pl egy sor távtartó megfelelő távolságban van az alaplaphoz mérten, de a másik sor 3 távtartója az alaplaphoz random érne hozzá, nincs fedésben az alaplapon lévő csavarok lyukaival, akkor az ugy nyilván zárlatot okozhat és át kelll rakni úgy a távtartókat, hogy passzoljon.
Rakd rá a lapot, és látni fogod, hogy a 6db távtartót látod e az alaplap lyukain keresztül. Ha igen csavard be és jónapot.... -
Danex
addikt
válasz dvd_R+ #41119 üzenetére
Akkor ne használj annyira agressziv alulfeszelést / overclockot indításhoz, nem lenne szabad kifagynia. De ha csak a powerlimitet húzod le attól nem kéne instabilnak lennie, de a fogyasztásod is kordában marad.
Illetve ezért nem éri meg kicentizni a tápegységet, alulfeszelés ide vagy oda[ Szerkesztve ]
-
Janou
őstag
válasz dvd_R+ #41363 üzenetére
Pont ezért álltam vissza ma Single miningra... Eddig jól ment a Pascal és a keccak is, most meg egymás utáni napokon behalt mindkettő. Keccak nem tud csatlakozni, Pascallal meg ugrál a tempó.
Ja és single-ben fix 185 Mh-el jön az ETH, nincsenek ilyen beesések.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz dvd_R+ #41595 üzenetére
Ha a pénz tényleg nem számít, akkor miért látom rengeteg kiválasztott alkatrésznél, hogy legolcsóbb, meg olcsó?
Ha valóban az a lényeg, hogy jelenleg a legtöbbet ki lehessen hozni a bányászat terén vele, akkor inkább ezek között a videokártyák közül válassz:
- NVIDIA TITAN V
- NVIDIA GTX 1080 Ti
- NVIDIA GTX 1080
- AMD RX Vega 64Jelenleg ezek a legjövedelmezőbb kártyák csökkenő sorrendben. Természetesen az ár/fogyasztás/hatékonyság kombót nem vizsgálva, hiszen a pénz nem számít.
Ha tovább akarod maximalizálni az egységnyi helyen kitermelt kriptopénzt, akkor olyan processzort is választhatsz, amivel már megéri bányászni:
- AMD RYZEN THREADRIPPER 1950X (CryptoNigh-on 1400 H/s-t tud).8db TITAN V és egy Threadripper 1950X elég jól tud hozni
Gondolj a továbbértékesíthetőségre is. Egy szar procit, kevés és lassú ramot, minimalista alaplapot nem, vagy nagyon nehezen fogsz tudni eladni, míg ezekből minőségibb jobban értékállóbb lesz.
Ez csak az én véleményem, nagyjából 4 hónapos bányász háttérrel.
Egyébként meg azt mondanám, hogy ne kezdjen bele (most) a bányászatba, ha nincs ideje, türelme, haladó informatikai hozzáértése. Meg ha hitelből/kölcsönből építené, vagy kenyérre kéne a profit.
[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
válasz dvd_R+ #41602 üzenetére
Akkor van egy eladó gépem De viccet félretéve egy olyan "befektetésnél" ahol megtérülésről beszélünk szerintem nem létezik olyan, hogy az ár nem számít.
Ha az kell melyik kártyával lehet a legtöbbet akkor 1080Ti, de ha annak az árából tudsz venni 3db 570-et, akkor hiába a 1080Ti termeli egymagában a legtöbbet, jobban jársz az 570-el.
Tehát esetetekben csak úgy tudnánk segíteni, ha leírod minden típusból mennyiért tudjátok beszerezni és mennyi a plafon.
Most beböföghetnénk, hogy az 570 a legjobb, de ha 2szer annyiért tudsz hozzájutni mint a 1060-hoz akkor ez hazugság lenne.
-
shteer
titán
válasz dvd_R+ #41602 üzenetére
lapból inkább egy Prime Z270-P és 8 kártya (M.2 adapterekkel), alájuk 1600w platinum tápegység, 120GB SSD legyen mert kell a nagy lapozófájl - HDD is jó amúgy, nem kell SSD
2x4GB ram is legyen ha pénz nem számítFSP1000-50AAG ez a táp jó lehet e a fentebb leírt righez
én használok ilyet, jó de szimpla 8pin>6+2 vga tápkábele van így vagy 4 elosztó vagy utánrendelt dual6+2 tápkel kell hozzá
[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
dvd_R+
őstag
válasz dvd_R+ #41609 üzenetére
Illetve még annyi hogy oké hogy 8as rig kevesebb lap és kevesebb memória és cpu vásárlás
de a lap drágább amibe bele megy a 8vga erősebb táp kell ugye 1600w platinum mint fentebb írták aminek az árából 2db 1000W evga-t lehet venni tehát árban ugyan ott van vagy talán picit olcsóbb és könnyebb be szerezni is mint az 1600w tápot
6os rigek lesznek ez szinte tutiSzóval akkor összegezve
120GB SSD legyen
8GB memória legyen
Alaplap ez esetben ha 6-os rigek lesznek akkor az általam fentebb írt GA-H110-D3A megfelelő e?
CPU G3900 vagy G4400 lesz gondolom ez megfelelő
VGA pedig akkor még nem tiszta hogy az RX580 8GB megfelelő választás e? Illetve ha igen akkor semmikép sem a fentebb kérdésben forgó Gigabyte-ot? gv-rx580gaming-8gd
Tápegység pedig egy evga 210-GQ-1000-V2[ Szerkesztve ]
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Danex
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest